Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- E-book olvasók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aischylos
tag
válasz vadászcsiga #56196 üzenetére
Van, aki szerint igen.
-
BAti77
aktív tag
válasz Reverting #56185 üzenetére
Igazából munkaórának kellene, nem állandó hordásra. Ezért jött képbe nálam az Excalibur, mint quartz modell.
A Seiko is tetszik, de nem biztos, hogy most mechanikust kéne vennem... Még rágódom rajta egy kicsit..."Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
vadászcsiga
félisten
válasz sarkanyolo2 #56180 üzenetére
Semmi nem játssza le csak a windows. Érdemes bekapcsolnom érte a notit?
-
ronin s8
senior tag
Steinhartot valaki?
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9207431"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Zozzer888
addikt
Áttanult nap után, lefekvés előtt, szeretem kicsit kitisztítani az agyam, így nyugodtabb az éjszaka és ilyen célra az egyik legjobb a "random dolgok keresése Ebay-en" történet.
Szóval mai téma:
Autós órák:
Azt hittem, hogy autós órákból csak ilyesmi, vagy netán ilyen...őőő...remek darabok vannak, de kellemesen csalódtam.(jó, tudom, Breitling for Bentley... de az más kategória- bár nekem nem tetszenek)Íme pár érdekesebb darab:
Dzsana kompatibilis vintage darab
Audi SUVB
Szintén 4 karikás
További egy, két , három , Óudivatú óra[ Szerkesztve ]
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
g0n21
senior tag
válasz sarkanyolo2 #56188 üzenetére
Hala Madrid
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
Bati0501
őstag
válasz sarkanyolo2 #56188 üzenetére
Fú,azt nem bírom.
-
Kgabi56
tag
válasz vadászcsiga #56132 üzenetére
Igen!
Csak nálunk ismert márka a DOXA!
Az 1900-as évek elején a magyar ,császári vasúttársaság tendert írt ki a vasúti tisztségviselők órával való ellátására.
Ezt a tendert a DOXA nyerte meg.
Azóta van pár szólás mondás:
Megy,mint a Doxa
Pontos,mint a DOXA
Azért írtam,hogy csak nálunk ismerik a Doxát,mert más országokban más márkákat ismernek többen(Darwil,Omikron,stb).
Ha valaki máshogyan tudja majd felvilágosít bennünket.Gabi
-
Reverting
őstag
válasz BAti77 #56171 üzenetére
Hat en erre szavazok... klasszikusok jegyeben... meg nekem is ilyen van... szeretem...
Sajat kep... bocs h csak instagramos...szegi77 koszi... Amugy innet van... Cheapest NATO Straps
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
Bati0501
őstag
válasz sarkanyolo2 #56180 üzenetére
Nem a BL döntőt nézed?
-
Pé
senior tag
válasz Szabikaa20 #56179 üzenetére
Képről nem tűnnek rossznak.
Mondom én még óraszíjat nem csináltam. Főleg kés/bicska/telefon tokot, tolltartót, kistáskát stb. csináltam, főleg natúr marhakruponból vagy hasszélből, amit én festettem utána. Ezek olyan 3-4 mm vastagok. -
sarkanyolo2
őstag
Lehet, hogy már volt, de én nem ismertem Becsei Áront, a Bexei luxusórák készítőjét. Itt van vele egy 3/4 órás riport Máté Krisztával.
Most kezdtem el nézni 2 perce, de olyan jó, hogy mondom linkelem nektek és folytatom is.
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
vadászcsiga
félisten
-
pézoli
csendes tag
(nem)ott van a helye![ Szerkesztve ]
Roger Dubuis. 100% Poíncon de Geneve.
-
Pé
senior tag
válasz Szabikaa20 #56173 üzenetére
Igen, azt használom én is. Ragasztózd be mindkét összeragasztandó darabot , aztán ha minden stimmel szorítsd össze (én ilyen barkácsáruházas szorítócsipeszeket használok hozzá). Kb 15 perc mulva már le lehet venni a csipeszt, de teljes száradáshoz kell egy nap.
-
Empsepo
senior tag
válasz vadászcsiga #56172 üzenetére
Ez csak az én véleményem, semmit sem számít ha neked tetszik így az óra.
Nekem ennek a Citizennek egyszerűen már túl modern a számlapja egy bőrszíjhoz.Fémcsat, esetleg egy kaucsuk?
De tényleg te látod élőben, egyben az egészet.
Az a lényeg. -
BAti77
aktív tag
válasz Dzsana #56115 üzenetére
Sajnálom, hogy nem jött össze az adásvétel, mert gyönyörű lett.
(#56117) Misi1979
Sosem volt Doxa-m, de ha lesz is valaha, max. egy vintage...(#56112) Reverting
Nagyon zsír, ez a bőr nato, nekem is vennem kellene...
Egyenlőre valami olcsóbb divert keresgélek. A jelöltek:
[link]
[link][ Szerkesztve ]
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
Empsepo
senior tag
válasz vadászcsiga #56113 üzenetére
Ez egy briliáns vétel volt, piszkosul irigyellek érte!
( Mondjuk ezt a szíjat én gyorsan levenném róla... )(#56117) Misi1979
Nekem is van egy helyes kis Doxám, úgy tudom 44-es születésű.
Nagyapámé volt, egyszer rendbe rakatom. Most nem jár.Ez olvasható a hátlapon:4433708
[ Szerkesztve ]
-
teratti
senior tag
válasz kronómalac #56166 üzenetére
Nem értem, hogyan és miért nyúlt bele a hirdetésbe egy külső "erő"
Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
-HTC-
tag
válasz vadászcsiga #56124 üzenetére
Ugye hogy élőben milyen szép?
-
kronómalac
újonc
Még a Doxa témához van egy érdekes sztorim. Volt anno egy Doxa Adventure automata órám. Ez egy limitált modell, talán 300 darab készült belőle (de már nem vagyok bitos benne) több színű számlappal. Én egy csere révén jutottam hozzá és csak utána kezdtem el kutakodni utána a neten. Az első meglepetés akkor ért, amikor csak magyar nyelvű oldalakat hozott a kereső... Lehet, hogy most már nem így van, (ez kb.3 éve lehetett) azóta nem kerestem rá. Mindenesetre teljesen rendben volt az óra, papírja is megvolt. Gondoltam felteszem az Ebayre, lett is rajta vagy 100 figyelő két nap alatt. Már villogtak a szememben a dollár jelek, mint Tom Cat-nek amikor jött a második meglepetés. Jött az email az Ebay-től, hogy a Doxa cég töröltette a hirdetésemet.
Aztán én is elcseréltem, és nem foglalkoztam többet a dologgal, de elég furcsának találom. Azóta is látok néha itt-ott felbukkanni egy két példányt belőle 100-200 ezer ft között... Hát nem tudom
És ráadásul nem is olyan szépek amiket hirdetnek, mint az enyém volt. Íme egy kép az enyémről:
Lili estélyi ruhában és kabátban ébredt...
-
vadászcsiga
félisten
válasz Szabikaa20 #56162 üzenetére
Bőr ragasztót. Cipeszkellék üzletben találsz, de festekboltban is lehet kapni cipőragasztó néven kis kiszerelésben.
A fehér kenőcsöt passzolom, talán valami bőrpuhító lehet -
Pé
senior tag
válasz Szabikaa20 #56162 üzenetére
Valamilyen felületkezelő cucc. Én (óraszíjat még nem csináltam de különféle bőr dolgokat már igen) lenolaj -méhviasz keverékkel kenem be a bőrt. Ragasztani jó a Palma Fa (ez akkor jó ha esetleg regasztás után még alakítani akarod a cuccot), vagy Palmatex, ha ezzel összeragasztod akkor onnantól sehova....,
-
Szabikaa20
őstag
Mi az a fehér cucc amivel bekeni a bőrt a vége felé?És milyen ragasztót érdemes használni a bőr ragasztására?
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Ereshkigal
őstag
Pilóta órát hord valaki vékony csuklóval?
Próbálni nem próbáltam még, de félek, furcsa lenne 17 cm-es csuklóval. Sajna vékony csontozatú vagyok. -
Illusion1010
senior tag
40 Amazing Rolex Photos
-
Ereshkigal
őstag
válasz tibee77 #56148 üzenetére
A búvárokkal én is így vagyok, általában nem tetszenek, de egy Steinhart Ocean 2-t elfogadnék.
[ Szerkesztve ]
-
tibee77
őstag
Ö rola mit tudtok mondani?Nem sok buvär cucc jön be de ez igen. [link]
poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters Poe 2 IGN: sadge_campaign_player
-
Misi1979
őstag
Van valakinek fölös pótszeme Orient Makóhoz? 1-2 db kéne..
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
ronin s8
senior tag
A Doxa tényleg nem örvend túl nagy elismertségnek a világban, kivéve Magyarországot.
Kb. olyan itt nálunk, mint Dél-Amerikában a Mido, vagy Kínában az Omega. Annak idején ezeken a helyeken az említett márkák adták a vasút óráit, és a hozzá kapcsolódó rendkívül kiterjedt szerviz hálózatot. Nem véletlen, hogy nálunk a mai napig az átlag magyar szemében ez az óra. Ez a mai napig így van. Kiváló szerviz háttérrel rendelkezik, és hihetetlen módon a legnagyobb eladási számmal rendelkező márkák egyike. Önmagában el tud tartani egy jó helyen lévő boltot. A svájci gyár legnagyobb megrendelései Magyarországról érkeznek, és tervezője, importőre egy személyben a szír Bachar Najari (Ungaro Swiss, Cornavin).
Szóval több tiszteletet a márkának! Ez aféle hungarikum!Zsebórában egyébként komolyabb volt, mint karórában. Állítólag egyetlen saját szerkezete volt, a többit vásárolták (AS, FHF, Peseux, ETA, stb.).
Nekem van egy zsebesem 1924-ből, és egy karórám 1956-ból.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Ereshkigal
őstag
válasz KelemenUhr #56138 üzenetére
Nekem is nagyon tetszik. Kár, hogy limitált kiadás lesz.
-
Deskdiver
senior tag
válasz KelemenUhr #56138 üzenetére
ETA 2893-2
-
Pé
senior tag
Nekem se volt még Doxám, bár pár napig volt nálam egy Shark hunter. Feleségem egy Doxa kvarcot hord.
-
KelemenUhr
aktív tag
Egy ilyen Doxát azért elfogadnék...Nem tudom, milyen szerkezet ketyeg benne, de a kinézete tetszik....De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
WiZARD
addikt
válasz Misi1979 #56117 üzenetére
nekem nem volt, és nem is tervezem
amúgy érdekes a Doxa mint márka, itthon árulják, amiket, és órabarátok szemében kb semmi presztizse nincs ezeknek a mai Doxáknak.
USA-ban meg teljesen más kollekció kapható Doxa néven, és áruk, meg némi presztizsük is van.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Misi1979
őstag
válasz Dzsana #56125 üzenetére
Az tökjó! Bár részemről most ez aktuális: szamócafesztivál
[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
Ez nagyon off de Mucsi Zoltan nagyot alakit!Garantált a nevetés!
-
Dzsana
senior tag
De pörög most mindenki! Én egy kicsit le vagyok lassulva mert: [link]
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
vadászcsiga
félisten
válasz Reverting #56116 üzenetére
A pillangócsatot az órával kaptam, teljesen rendben van. Tényleg szép rá ez a szíj de csinálnom kell egy másikat mert ahogy látszik ez tüskéscsathoz való. Kicsit keskenyíteni kell a csat nélküli részét, bújtató meg egyáltalán nem kell.
Nagyon szép ez a NightHawk, ma átgyalogoltam egy félig mely, félig nyitott mélygarazson, és úgy világított a számlap mint egy zseblámpa.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz dilajoska1 #56118 üzenetére
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
Misi1979
őstag
Jaj, egy körkérdés! Úgyis rég volt már, khmm-khmm.
Szóval:
Jelentkezzen a topikból az, akinek még SOHASEM volt Doxa márkájú karóra/zsebi a birtokában
Kezdem is: van/volt/lesz
-
Reverting
őstag
válasz vadászcsiga #56113 üzenetére
Zsir... Mindig is tetszett az a Citizen... ezzel a szijal viszont nagyon...
Milyen az a pillango csat? Marmint milyen minosegu?Dzsana Mi van azzala nagy rakat oraval amit nemreg szereztel? Keszulgetnek? Vagy mar fele nincs is meg...
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
Reverting
őstag
válasz vadászcsiga #56109 üzenetére
Thx... ezek a bor natok szinte minden orat feldobnak...
En tudom mi lehet a kepek fektetve keszultek de feltoltes elott elforgatam oket... lehet ezt nem tudja a bondeszo... ha a kepet uj lapon nyitom meg nekem is elfordul... de a keparany nem torzul... passz...
Dzsana Zsenialis...
[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
válasz vadászcsiga #56107 üzenetére
Most probaltam és Safari,Mercury,Chrome -al ilyen,de Puffin pro-val jó!Puffin egyebkent flash tamogatasu oldalakra van,lehet olyan helyre van feltöltve a kép...Ez puffinal van....
[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
válasz Szabikaa20 #56108 üzenetére
Rejtélyes
-
Szabikaa20
őstag
válasz vadászcsiga #56107 üzenetére
Én is iPadrol vagyok itt mindig,es nekem is ilyen a kep!De most van ilyen elöször...
-
vadászcsiga
félisten
válasz vadászcsiga #56105 üzenetére
-
vadászcsiga
félisten
válasz Reverting #56099 üzenetére
Hú b+ a bőrrel nagyon ütős És a kép is karaj
Misi1979
Gratula, csak vigyázz hogy valami muréna el ne ragadjaValaki olvassa még rajtam kívül most iPaden a topikot? Reverting képei teljesen más aranyuak mint azoknak lenniük kellene. Droid chrome-on jó.
[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
válasz vadászcsiga #56094 üzenetére
Végül megvettem, tengerbe viszem, szóval megtartom egy ideig.
-
Reverting
őstag
válasz #76385920 #56100 üzenetére
thx Igen nekem is az jon be jobban, de ez szintem minden orara igaz nalam... a borel a legszebb... de ez az olivazold nato 400ft volt...
Szabikaa20 Van a tutuban keszleten, a gyari szijat be sem csatoltam, elso dolgom volt lecserelni, es vissza a dobozba... Nagyon meg vagyok vele elegedve, zsenialais a fenye, jo ranezni... a szamlap kidolgozasa megszegyenitti a dragabb felso kategoriat... heti 8s belol van... szoval nagyon jo vetel lehet... es persze b-type...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest