Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
Lali-213 #253248 üzenetére
Nem lehet kijelenteni, hogy a titán órák kényelmesebbek, mert a kényelem függ a mérettől, a formától, a minőségtől (pl. élek eldolgozása), stb., de ha van két ugyanolyan óra, amik csak anyagban térnek el, akkor szerintem kényelmesebb a titán, mert könnyebb, de nagyon sokan szeretik érezni az acél órák súlyát (pl. én nem
).
-
dzsi23
addikt
válasz
Lali-213 #253241 üzenetére
És esetben én nem igazán ajánlom a bőrszíjat, én sem hordok soha. Fogyóeszköz, szal az a legkisebb gondom, hogy időnként újat kellene vennem. Nagyobb baj, hogy magába szívja a nedvességet, és az óra pont nem az a dolog, amit szeretek nedvesen felhúzni.
Nyilván büdösödik is egy idő után, és nem egyszerű takarítani (ha lehet egyáltalán). De meg lehet lenni nélküle, nekem is van fém, gumi (waffle, tropic), szövet (nato, zulu, raf, paratrooper, perlon), és ez csak töredéke a piacon lévő szíjfajtáknak, szal van választék bőven. Ha mindenképp bőrt szeretnél, akkor én is a gumi belsőst javaslom.
-
Lali-213
senior tag
válasz
baal-amiga #253242 üzenetére
A fém lenne a másik választás (bár a mostani is az), mert a kaucsuk nem igazán tetszik.
-
Lali-213
senior tag
A bőrszíjak mennyire tartósak? Sajnos eléggé izzadós a kezem/karom és tartok tőle, hogy az kikezdené pár év alatt.
Nem tudom, hogy miért de mostanában a kék számlapokért nagyon oda vagyok. -
dzsi23
addikt
Nem is tudtam, hogy a Miyotának is van GMT szerkezete. Talán valamivel régebbi is, mint az NH34, de nem nagyon terjedt még el, az NH34 meg mindenhol ott van már. Nyilván drágább a 9075, de a hivatalos honlapon sincs még fent.
"The main difference between the Miyota and Seiko GMTs is that the Miyota is a true/traveller’s GMT (the main hour hand is set independently) and the Seiko is a caller/office GMT (the GMT/24 hour hand is set independently)." [link]
-
pulutodurumo
őstag
válasz
5-ös kezelő #253235 üzenetére
Ezeket a tévhiteket el lehetne már engedni. Miért enné meg a sampon, szappan a gumit? Szerves oldószer, az igen.
A hőmérséklet meg szintén. A kezed jó esetben 3X C° . Sosem fog az óra hirtelen -20-ról +20-ra felmelegedni csak úgy. És ha meg is történne, ki lehet számítani az acél hőtágulási együtthatójából, hogy kb. 2 mikron a teljes tokot nézve. -
5-ös kezelő
senior tag
Igen. És árfüggő, olcsóbb digi kvarc miatt nem aggódok. Amit féltek, nem viszem vízbe, v árgus szemekkel figyelem - ha nem bírja, mint a villám szétszedem és szárítom. Ha tutira akarsz menni, fizess be egy nyomáspróbára pancsolás előtt. Sampon nem tesz jót a gumitömítéseknek, víz meg a rugósfüleknek - időnként ell., csere. Szauna ellenjavallott, és a hirtelen hőmérséklet változás is kerülendő.
-
SOAD19
addikt
válasz
Richee11 #253228 üzenetére
Nekem bő két és fél éve van meg a sárga casioakom. (2020 májusi vétel) Mire vagy kíváncsi?
#253231 λµαπ
A perc mutatót addig tekerd, míg a dátum nem vált. Ekkor már tudod, hogy az óra szerint éjfélt mutat. És ezután állítsd be a pontos időt rajta. Ha délben vált dátumot, akkor 12 órával el volt csúszva a pontos időhöz képest. -
huan
őstag
Sziasztok.
Hogyan kell egy elemes, mutatós órás, mechanikus dátum mutatós óránál beállítani a dátumot úgy, hogy ne délben váltson, hanem éjfélkor? -
dzsi23
addikt
Azért az nagyon nem mindegy, hogy a toknak egy apró, cserélhető része hibás, amit gyerekjáték javítania/cserélnie a gyártónak, vagy az összes órát vissza kell hívniuk, mert a tok gyártástechnológiáján kell változtatni. Na meg ha esetleg valaki úgy dönt, hogy megoldja a dolgot házilag, mondjuk egy átlátszó körömlakkal (nyilván nem ez a legelegánsabb megoldás, de nem ez a lényeg), nem mindegy, hogy csak a pár millis akkufedelet kell lekennie, vagy az egész tokot.
-
Richee11
senior tag
A Casio GA-2100-rol van valakinek hosszútávú tapasztalata? Elég jó áron mennek
-
-
soultrapp
senior tag
Hello!
Innen rendelt már valaki??
Megbízható bolt??
KovácsóraKinéztem egy Orient órát,amit kb már csak ott lehet kapni és nem tudom mióta áll már ott
-
-
válasz
"_Maverick_" #253217 üzenetére
Nem 🤦. A Neptun esetén sem az óratok eresztette, hanem az elemfedél bolygó festése.
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz
zolikaDB #253168 üzenetére
Attyaég, ennek a palinak a videón lehet vagy 12 centis csuklókerülete, nem csoda, hogy lógicál rajta a paratrooper vége, de arra már nem volt esze, hogy rövidebbre vágja.
A másik probléma, amit említ, azzal én is találkoztam, de ez egy 3 éves videó, azóta javították: [link].
#253172 Memmaao:
Az Omegát gyártó cég gyártja a MoonSwatchot, és Omega logó van rajta, akkor végül is nem téved olyan nagyot, aki azt mondja, hogy ez egy Omega. Legalább is sokkal inkább Omega ez a Swatch, mint amennyire Coca-Cola ez a Timex. Legtávolabb talán az jár a valóságtól, aki azt mondja, hogy ez egy hamis Omega, és sok ilyen zseni van facebook csoportokban.
Amúgy én is nagyon rá voltam kattanva, amikor kijött a híre, csak a hájp, a beszerzés nehézsége és a mágas másodpiaci árak elvették tőle a kedvem. Ennek ellenére nincs kizárva, hogy ez lesz a következő órám, mert nem igazán találok olyan órát, ami komolyabb érzelmet vált ki belőlem.#253181 zoarden:
Ez a Triton csak nyomokban tartalmazza a régi Tritont, amit Polarstar ajánlott. De azért ez sem egy rossz óra.#253145 Richee11:
Orient Star 50 Standard vagy Orient Star 50 Basic Date, szvsz. tökéletes mindennapos órák (strandra nyilván jobb egy búvár vagy G-Shock). Bár a dátumon kívül van rajtuk járástartalék-jelző is, de a Basic Date-en eléggé visszafogott. Ki lehet őket fogni 250k alatt. -
zolikaDB
veterán
válasz
Richee11 #253199 üzenetére
Nekem egy eco-drive Citizen buvarom van.
Esoben nem lesz baja, uszas kozben sem (koronazaras), 15 evig nem kell kapacitort/elemet cserelni, ha fel van toltve, fel evig nem kell hozzanyulni, PONTOS, mert ugye kvarc, mesterseges/termeszetes feny is tölti, nem kell huzni/nem kell razni/nem kell allitgatni amennyiben zavar a pontatlansag, mi kell meg?
Egy olcso automata nem kifejezetten pontos, a rotornak is van zaja, amikor mozog a kezeden az ora...
De neked kell eldonteni, mit szeretnel.
Automata Timex volt az elso oram, 2* orultem neki, ami megvettem es amikor eladtam.
Paran vettunk itt a forumban Citizen Promastert, van akinel evek ota mukodik szepen, nalam 2-3 honapja, de ez marad, sosem fogom eladni/odaadni senkinek.
Felevente 10-20mp elteres adodhat, de olcso automatak ennel nem jobbak -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Richee11 #253199 üzenetére
Ha nem kötődsz érzelmileg a mechanikus szerkezethez, a Citizent javasolnám. Csak be ne ázzon, elektronika cseréje sem olcsó. Melyik a tartósabb? Amelyikhez tovább gyártanak pótalkatrészeket. Melyik a gazdaságosabb, pontosabb, igénytelenebb : Eco drive. Melyiket vedd meg : Amelyiket szívesebben bámulod a kezeden.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Politika
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest