- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
válasz Cucuska2 #1399 üzenetére
Nem, az UWP lényege az, hogy egy adott app minden Windows platformon futni tudjon, Windows S-től desktop Windowson át Xboxig (meg ugye régen ott volt még a WinRT és a Windows Phone is). Így csak egy kódot kell karban tartani. Az MS nem anti konzumer már jó ideje szerintem...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Topikgazda
válasz consono #1397 üzenetére
Az UWP-nek szerintem pont az a lényege, hogy más ne tudja használni, sőt, Microsoft fiók is kell ahhoz, hogy egyáltalá letöltsd. Semmi normális okuk nincsen rá, hogy UWP legyen, csak az, hogy anti-konzumerek szeretnének lenni.
[ Szerkesztve ]
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
consono
nagyúr
válasz Cucuska2 #1389 üzenetére
Nem nem hagyja az MS, hanem UWP app, nem megy a Proton alatt. Bár mondjuk az sem lenne meglepő, ha nem hagyná. Mondjuk ennek meg ellent mond az, hogy van hivatalos leírásuk arról, hogy a cloud streaminget hogyan oldd meg a Decken...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
gyugyo79
addikt
válasz 30z.Samu #1393 üzenetére
Amik mennek SteamOS alatt azokat kár bárhogy máshogy futtatni mivel kapásból az alkalmazásra szabott "teljesítménybeállítás" elveszik mint lehetőség ha máshol van indítva. Ami szerintem nagyon hasznos. Még úgy is, hogy a launcher -t indítjuk onnan és utána abból a játékot ami nem Steames ...
A Windowson egy apró hiba van még jelenleg a fentebb már említett, tökéletes beállítási lehetőségek nem meglétén túl, de az is csak ha nem a Decken magán játszana valaki.
Type-C -n a képet kirakva a hang nem megy ki a kijelzőre. Legalábbis én egy 4-5 -el rápróbáltam ami a cégnél kéznél volt miután megjött és a neten sem találtam csak kérdést, hogy valakinek működik e ... (Linux és SteamOS alól teljesen jól működött mind).
Amúgy a GloSC amihez kell egyáltalán szerintem már nem akkora érvágás, és ezt leszámítva a Win teljesen jól használható, még jobban sajnos mint a Linux.Viszont a "hasznos" helyet viszi a + OS
[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
válasz Cucuska2 #1392 üzenetére
Aha... Gondolom ezt idővel majd meg fogják csinálni, de igazából ha SteamOS alatt meg tudom oldani, hogy menjenek azok, amiket szeretnék használni, akkor nem feltétlenül akarok rátuszkolni Windows-t. Amiket használnék (jobban mondva legalább kipróbálnám rajta) az az Epic, talán GoG, GamePass, PS Plus ill. emulátoroznék rajta.
Sic Parvis Magna
-
Topikgazda
válasz 30z.Samu #1391 üzenetére
Így is, meg úgy is.
Elindítasz egy játékot, nincsen alt-tab például. GloSC kell hozzá, hogy tudd használni Steamen kívül a kontrollert. Valaki mindig BT billentyűzetet hajt vele, hogy ne legyen irányításbeli problémája.
A driverek már mennek, tehát akadálya nincsen, hogy használd.
-
30z.Samu
félisten
válasz rasotamas #1386 üzenetére
Jó, hogy ezek felmerülnek, mert valamennyire felkészült leszek, mire megérkezik a gép. Epic Launcher-t szeretném használni és ha úgy van, akkor nem biztos, hogy feltennék egy Windows-t emiatt.
Szerk.: Illetve nem, ott van a GamePass meg a PS Plus alkalmazás. Ezek mennek Windows nélkül is vagy kell a Windows?
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
Topikgazda
válasz rasotamas #1386 üzenetére
Letöltöd a Lutrist, hogy kezelje neked a "külső" Windowsos alkalmazásokat, megnyitod a Lutrist, feltelepíted a Rockstar Launchert, ahol letöltöd a GTA ötöt.
Vagy csak betallózod az installert Steambe. Igazából rém egyszerű, nincsen semmi megkötés, hogy milyen áruházat használsz.
-
veterán
Kérdés: Van nekem egy GTA V-öm (meg több más Rockstar játék is)
Nem Steames, többszázas szintű online karakterrel. Hogyan tudok majd ezzel játszani a Decken? Még azt elviselem, hogy ki kell fizetnem még egyszer a 15€-t, de nem akarok új karit kezdeni.https://tinyurl.com/rasoapro
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz rasotamas #1383 üzenetére
Egyszerű érték átírással a böngészőben (PC-n) meg lehet csinálni, hogy egyszerre betolj akármekkora összeget a walletbe. Működik, én így raktam be oda a teljes vételárat. [link]
Visszavenni nem tudom lehet-e... De amilyen árak vannak használt deck-re, szerintem el tudod adni ha nem jönne be.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
veterán
válasz gyugyo79 #1381 üzenetére
Én is elkezdtem most, legyen fönt mire fizetni kell. Még csak 27,6%-on vagyok, de elvileg szeptember végéig le kellene záruljon, feltételezem az előrendelés indulása után napról napra kevesebben rendelték meg, tehát gyorsulnia kéne. Telós appból csak 100€ volt a max. amit egyszerre fel tudtam tenni, nem tudom, hogy lehet még.
Még valami, ezt a pénzt vissza tudom szedni valahogy ha valamiért mégsem rendelném meg?https://tinyurl.com/rasoapro
-
zkxdn
őstag
Van itt valaki aki Steam Wallet-ből fizette ki a Steam Deck-et?
(Teljes mértékben vagy részben mindegy)
Minden rendben ment vele? Elméletileg 100%-ban működnie kéne, de a biztonság kedvéért gondoltam megkérdezem -
slima
tag
válasz 30z.Samu #1372 üzenetére
Nekem a GetMyDeck (https://getmydeck.ingenhaag.dev/) valid információt mutatott, persze ide is bárki behazudhat bármit gondolom, de alap kiindulásnak nagyon jó. Persze lehet hogy régiófüggő is a dolog, nagyon sok a változó az egész dologban.
nem a szemem Zoomol, hanem én megyek a falnak........
-
consono
nagyúr
A 64-es is, itt tart most: "19 days, 13 hours, 51 minutes and 16 seconds", és gondolom ez még gyorsulni is fog.
De. Ez is csak egy erős tipp, tegnap olvastam olyant is a redditen, hogy a kalkulátor szerint még csak 73%-on volt és kapott levelet, meg olyant is, aki 113%-on és még nem...Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
slima
tag
Valamivel több mint 24 órát ugrott most az EU256 feldolgozása: "14 days, 02 hours, 27 minutes and 10 seconds worth of pre-orders have been processed"
-
slima
tag
válasz rasotamas #1367 üzenetére
Az EU 256-os múlt hét csütörtökön itt tartott: "13 days, 00 hours, 57 minutes and 49 seconds worth of pre-orders have been processed"
Ma este megy ki az újabb adag levél 7 óra körül, akkor kiderül mennyit ugranak a nagy bejelentést követően.nem a szemem Zoomol, hanem én megyek a falnak........
-
veterán
Sziasztok!
Látom a teljesítési sor helyzete javult kicsit, most átváltott nekem 2022 Q3-ra (július-szeptember) ami azért nincs messze. 2021.szeptember 5-en adtam le a rendelést, 256 gigás.
Lehet tudni, hogy akik pl most kapják kézhez azok mikor adták le a rendelésüket?
Vagy mikori rendelésig ír jelenleg Q2-t (van még akinek Q2-t ír de még nem kapta meg?), és mikori rendeléstől ír Q4-et?https://tinyurl.com/rasoapro
-
vidaila
senior tag
Hogy tudom működésre bírni a steames gta 5-öt?
Rockstar launchert telepítettem desktop módban leírás szerint, kompatibilitás is beállítva de a játékot ha indítom akkor kér aktiváló kulcsot (a játék nem a launcher) amit nincs is hova beírnom
Érdekes mód a gta 4 - el semmit sem kellett mókolni, letöltöttem gaming módban és indítottam, ment elsőrehttp://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/
-
vidaila
senior tag
Hosszú távon mi jobb az akksinak:
-ha mindig 100%-ra feltöltöm, leveszem töltőről és lemeritem, majd újra feltöltöm
-vagy amikor csak tehetem töltőről játszak?http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/
-
Topikgazda
-
Peat;)
veterán
válasz vidaila #1343 üzenetére
Nekem is felhős, persze fényerő növekedésével egyre inkább. Cserébe elég fényerős a kijelző, akinek volt switch v1/v2 ese az tudja miről beszélek. Ez van, spóroltak, de nem annyira mint nintendo általában :)
Én amúgy is visszafogott fényerővel és cpu 8w max beállítással játszom, mert ilyen beállítással kézikonzol, csendes működéssel. Fogyasztás visszafogása nélkül egy visítós notebook más kivitelezésben.
-
Topikgazda
válasz Felgolos #1353 üzenetére
Sorozatszáma van a Decknek, egyszerűen leadod a claimet az adott sorozatszámú Deckre, semmi szükség a megrendelő accountjára. (Pontosan úgy, mint amikor laptopot/bármi más elektronikát veszel.)
This Warranty is transferrable to natural persons who receive the Hardware as a gift from the Purchaser; transfer pursuant to this sentence shall not otherwise expand this Warranty. Purchaser remains bound to comply with his or her obligations under this Warranty, including dispute resolution/binding arbitration/class action waiver.
[ Szerkesztve ]
-
Felgolos
csendes tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget, ha eladom a gépet, akkor aki megvette, hogy tudja érvényesiteni a garanciát? (steam profilomat természetesen nem adom) köszönöm a válaszokat! -
consono
nagyúr
válasz 30z.Samu #1345 üzenetére
En is hasonlóan dilemmáztam, az év vége volt nálam is a határ. Talán annyiban más a dolog, hogy a noti hetente max 1-2 alkalommal kerül elő, mert tartalom fogyasztásra az iPad van befogva. Arra a pár alkalomra meg a Deck is jó lehet monitorra kötve...
-
30z.Samu
félisten
válasz consono #1344 üzenetére
Ha tudod használni arra a Deck-et, amire a notit és nem gond hogy külön kijelzőt kell rákötögetni (bár ez sem feltétlenül kell, ha elég a 7" ), akkor azt venném. Bár első körben én is gondolkodtam, hogy eladom a notit, mert a Deck-et tudnám használni arra, amire a notebook-ot használom jelenleg. Aztán úgy voltam vele, hogy jobb ez így, mert kihasználom a notebook mobilitását és nem is tudnám mindenhol megoldani, hogy kijelzőre kössem a Deck-et. Szóval marad a Vivobook is, egyébként én is úgy voltam vele, hogy ha idén nem kapom meg a konzolt, akkor gondolkodom a lemondásán. Viszont a kíváncsiságom is hajt rendesen, szóval végső soron örülök, hogy még idén kézhez kapom.
Sic Parvis Magna
-
consono
nagyúr
Fck, megnéztem és én is megkapom elvileg Q4-ben Pedig már teljesen lemondtam róla és azon törtem a fejem, hogy törlöm a rendelést és az árával kipótolva veszek egy új notit, mert a régi már elég lassú...
Most törhetem a fejem, hogy új notebook legyen, vagy a Deckből legyen "fél desktop", mert CPU-RAM-ban úgy is ez a kategória volt megcélozva. Monitor, billentyűzet, egér meg már van úgy is.Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
vidaila
senior tag
Kérdés, origines és rockstaros játékokkal hogyan játszak? Gta 4 nem hajlandó menteni
http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/
-
vakablak93
őstag
Nah ez komolyan jó hír, már tényleg kezdtem lemondani a cuccról teljesen.
Most váltott Július-Szeptemberre
Viszont ilyen formán lehet lemondom és inkább a 64Gb-os verziót rendelem inkább.
Mostmár tudjuk hogy nem akkora gáz az emmc sem, mint amivel számoltam. -
30z.Samu
félisten
-
zkxdn
őstag
HOPPÁ. Ha most rendeltek év végéig mindenki megkapja.
Nézzétek meg a Steam Deck oldalát mert jópáran előrébb kerültek plusz frissültek a dátumok Q4-re is -
vidaila
senior tag
Normális hogy a witcher 3 fel óra alatt leszivja az akksit?
-
pdw_ph
tag
válasz kriszpontaz #1328 üzenetére
Nem szenvedes az ilyen pici kepernyon? Pont azalatt toltam vegig amig a ket RMA-m tartott es most az Andromeda megy a rendes gepen, de az annyira jol nez ki h bun lenne Deck-en tolni
-
30z.Samu
félisten
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz vidaila #1325 üzenetére
"Kicsit lassúnak érzem az alap 64gigás verziót, de már be van tárazva az 512gigas ssd, de majd csak pár hét múlva szerelem be mikor minden jónak tűnik. "
Furcsa, mert én néztem több videót is a töltési sebességről, de akkora különbséget nem véltem felfedezni.
A B gomb meg majd bejáratódik szerintem, legalábbis az Xbox controller-ből kiindulva. Amikor megjelent a gép, ott is az egyik ravasz be-be ragadt, de pár nap múlva nem volt jelen ez a probléma.Sic Parvis Magna
-
vidaila
senior tag
Nos akkor már én is megírom az első véleményem róla 1-2 óra nyúzás után.
Kijelző nagyon tetszik, szebb mint vártam. Első játékok pöccre mentek amiket kipróbáltam:
Dead space
Inside
Binding of isaac repentance (itt már állítani kellett az irányítás)
Ori blind forest definitive
Half life 2 (irányítással nem boldogultam, be kell állítani)
Aperture desk (meglepetésre elsőre nem ment semmilyen irányítás konfig, 1x le is állt a gép tőle nem kis szív rohamot okozva de utána működött viszont iszonyatosan melegedett tőle a gép)
Witcher 3 goty el se hiszem mennyire jól fut
Gta 4 maxon fut (kicsit a rockstar launcherrel bajlódtam, bejelentkezni még nem sikerültGép első inditásnál nem akart csatlakozni a Steam szerverekhez holott a web böngésző és minden netes tartalom ment (be is jelentkezett) A hiba elmúlt miután a routerben 5ghz-ről át állítottam 2.4ghz-re a jelet.
Kicsit lassúnak érzem az alap 64gigás verziót, de már be van tárazva az 512gigas ssd, de majd csak pár hét múlva szerelem be mikor minden jónak tűnik.
Nekem a B gomb sajnos ragadt már be játék alatt, kellemetlenséget még nem okozott.
Ventilátorral nincs bajom, nem tűnik abnormálisnak a hangja.
Merülni kicsit gyorsan merül de erről még korai nyilatkozni.
Kikapcs gomb is egyelőre jónak tűnik inkább a Steam gomb ami kicsit fura nekem
Ahogy néztem én az 1001-ea hardwer verzióból kaptam.
Egyelőre tetszik nagyon, jó a forgása bár egy idő után fárasztó.http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/
-
slima
tag
Köszi mindenkinek. Dolgoztam ma, ezért még keveset nyomkodtam, de nagyon pozitívak az első tapasztalatok.
Gyors game modeban és desktop módban is, szerintem tök jó az összeszerelése is, nem lötyög, nem recseg rajta / benne semmi.
Mikor először meghajjtja az ember elég fura égett műanyag/kábel szag jön ki belőle, de felgyulladni még nem gyulladt fel
A kijelző nagyon jó, szerintem jobb mint az alap v2-es switch kijelzője.
Még csak a felszínt kapargatom, de szerintem nem fogom megbánni a beruházástnem a szemem Zoomol, hanem én megyek a falnak........
-
gyugyo79
addikt
A ProtonUp-Qt- ban add version -nál lehet hozzáadni kb bármilyen GE verziót ami volt. Azt, hogy pontosan 7.0-1 van/volt e azt nem tudom.
De az, hogy egy leírás készítésekor 7.xy volt a Proton verzó az nem azt jelenti, hogy az új verzióval már nem fog menni. A GOG -hoz szerintem jónak kellene lenni az aktuálisnak is.
[ Szerkesztve ]
-
BK_201
csendes tag
Üdv
Az előzőre hsz-re reagálva: az SSD-beszerelés simán ment és minden ok!
Most Proton 7.0-1 -et szeretnék telepíteni, (Galaxy GOG 2.0- hoz kellene) de sajnos nem találok épkézláb megoldást.. Az alap protonok között már nem szerepel ez a verzió valamiért nekem ..
Letöltöttem a Proton Up Qt-, viszont ezek nem műküdnek ..
GitHub-ről megpróbáltam manuálisan átmásolni a könyvtárba, viszont ez sem vezetett megoldásra. Valaki ismer specifkus programot ehhez vagy hasonló problémhoz megoldást találni? -
slima
tag
Na, ma reggel végül megjött a "picike". Elég gyorsan lezavarták a szállítást szerencsére.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz vidaila #1315 üzenetére
Én nem használok BT fülest hozzá, reddit alapján mindenképpen APT-X Low Latencyt érdemes venni, de mintha azok nem működnének low latency módban, így 150-200 ms késés van állandóan.
(Én Bose QC35-öt használok a telefonomhoz, amit kábellel kötök hozzá a Deckhez, és akkor van zajszűrőm is, de ez kevéssé opció, ha vezeték nélkül akarod használni mindenképpen a fülest.)
-
vidaila
senior tag
Játékra tud ajánlani valaki vmi jó hangzású fülbe dugós Bluetooth fülhallgatót?
-
slima
tag
válasz vidaila #1313 üzenetére
Én dbrand üvegfóliát rendeltem, $32,90 volt szállítással, 2 darab.
VR tesztben volt róla szó hogy nem rontja a kijelző tapiérzékenységét, illetve más csatornákon is ezt említették. Én felültem nekik
Majd ha megérkezik (a deck és az üveg is), na akkor kiderül.Neked hogy áll a szállításod?
-
vidaila
senior tag
Van szerintetek ajánlott kijelző védő fólia/üveg? Aliexpress is jöhet.
-
slima
tag
Valakinek van arról tapasztalata, hogy csütörtöki kifizetést követően mennyi idő után kapta meg a csomagot budapesti szállítással?
-
consono
nagyúr
válasz 30z.Samu #1307 üzenetére
Hát, ennél rosszabbra? Ez így is csúnya, lassú, darabos és még a Deck is majdnem felszállt annyira pörgött a ventillátor... Nem erre való...
-
30z.Samu
félisten
Csak kíváncsiságból! Valaki próbálkozott már VR játékot nyomni a Deck-el?
Sic Parvis Magna
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- BestBuy topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sorozatok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest