Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
"Ha úgyis szorzó unlockos, miért érné meg 965BE-t venni + 6k-ért?"
Mert az újabb 955 már nem BE.
"Mennyire lehetne a procit felhúzni, és milyen hűtővel? Z600 elég lenne rá?"
3.8-4.0GHz szerencsétől függően.
Játékokban meg hangyaf@sznyi lesz a különbésg i7 meg X4 között feltéve ha nem 1024x768-ban játszol és/vagy nem arra utazol hogy 260 helyette 300 FPS mellett fusson valami.
-
katt777
félisten
Hello!
Úgy fest, anyagi okokból downgrade-elnem kell (2 választás hasonló teljesítményben: i5 750, PhenomII 955 BE), illetve egy havernak kimondottan AMD-s konfig kéne, ebben kérnék segítséget (természetesen AMD-t illetően), mivel egy ideje nem ezen a vonalon mozgok.
A kinézett cuccok:ASUS MA785TD-V Evo
CSX CEC DDR3 1600MHz 2x2GB kit
AMD PhenomII 955 Black EditionA kérdések:
Ha úgyis szorzó unlockos, miért érné meg 965BE-t venni + 6k-ért?
Mennyire lehetne a procit felhúzni, és milyen hűtővel? Z600 elég lenne rá?
Van-e javasoltabb lap (MSI és GB kizárva, ASRockot meg nem találtam csak 2 VGA slotost).
Érdemes-e más RAM-ban gondolkodni (Corsair Dom., OCZ kizárva), amelyek jól bírják a tuningot?
Mennyire valósak a netes tesztek, hogy a PhenomII hol majdnem eléri az i920 szintjét, hol meg messze elmarad tőle, vagy akár az E8-asoktól is (mindegyikre több példa van).
Miért érné meg az AMD? (Nem fan-válaszokat várok.)Különösen játékok alá kéne, és ez pl. nem sok jót sejttet.
-
gyiku
nagyúr
mi most a best buy am3 lap? unlock fontos.
-
gyiku
nagyúr
JW-A785GMT-EXTREME - jopofa.
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
leviske
veterán
-
Blaze71
őstag
Sziasztok!
Ide is beteszem, hátha tud rá valaki valamit:
Összeraktam egy 770T lapot 620-as procival és 2x2 GB Kingston memóriával. Mindent auto beállításon hagytam és most kezdeném a telepítést. Van 2 SATA WD 500-as winyó és 1 NEC SATA DVD író benne. Eddíg hasonló esetben a SATA kezelést Native IDE-n szoktam hagyni, így fel tudom tenni az XP-t és a Vista-t is gond nélkül. Most olyan gondom van, hogy akár Native IDE, akár AHCI beállításon van, nem tudom telepíteni, mert miután lefut akár a Vista, akár a Win7 telepítőnél a csík, majd indulhatna a telepítés, kifagy. Winyók még nincsenek partícionálva. Lehet ez a baj? Vagy mit állítsak és hová? Sűrgős lenne a válasz, addíg nem tudok vele mit kezdeni, szétszedni meg nem akarom.
-
Blaze71
őstag
Sziasztok!
Most fogok építeni egy AM3-as gépet 620-as procival. A Gigabyte GA-MA770T-UD3 lapot néztem ki hozzá és egy 5770-es videókártyát. A kérdés, hogy érdemes-e IGP-ben gondolkodni? Dob valamit a VGA teljesítményen? Ha igen, akkor 20-25 ezer közt mi lenne az alternatíva? Válaszokat köszönöm.
-
Geza26
senior tag
Hello!
Melyik a legjobb vétel? Most A II 240, később egy 4 magos megy bele! Tunning alapfeszen!
ASROCK M3A790GXH/128M
ASUS M4A785TD-V EVO
GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H
MSI 785G-E53Köszönöm!
-
Messi1983
csendes tag
Akkor vagy találok bios frissítést vagy veszek egy am3-as lapot, memóriával(eredetileg ezt akartam, de meggyőztem magam, hogy most nincs rá szükségem) esetleg meghagyom a jó kis 3500+ athlon-t!

-
Pero
senior tag
M2N32 SLI delux sincs benne de van akinek megy benne, szal vszinüleg igencsak nem teljes a z a lista. de abban e1et értek h az ő lapjával nem sok esély van.
viszont lehet inkább vennék a helyében AM2+os lapot akkor még a Ramok is maradhatnak, meg talán olcsóbb is vmivel ez a megoldás, és nem veszít semmit. -
leviske
veterán
válasz
Press Lennox
üzenetére
25k körül audi100td kolléga bazárjában nagyon jó lapokat találni. Az ASUS M4A785TD-V EVO ~23k, ez a lap abban az esetben tökéletes, ha nem szeretnél gondban lenni videokártya váltáskor, a rossz oldala annyi, hogy az SB710-el tudtommal ki van lőve annak az esélye, hogy a 720-asod letiltott magját felold (bár ez ne legyen szempont, mert nem biztos, hogy a 4. mag működőképes a procidban).
Az ASUS M4A79XTD EVO ~26k, előnye a várhatóan jobb tuning képességek (az SB750 miatt) és a lehetőség dual CFX rendszer kiépítésére (ami sosem jön rosszul). Hátránya viszont ugye az IGP hiánya és a valamivel húzósabb ár.

Szerintem is mind a két lappal csak jól járhatsz.
(#471) Messi1983: Ez alapján a lapod pont nem támogatja az AM3-as procikat.
Szerintem jobban jársz, ha veszel egy olcsóbb AM3-as lapot és bele DDR3 memóriákat, így ~2évig biztos nem kéne cserélgetéssel bajlódnod.

-
Pero
senior tag
válasz
Messi1983
üzenetére
mivel a te alaplapod még csak AM2es ezért nem igazán ide tartozik a kérdés, de elsőre azt mondom, hogy BIOS nem lesz hozzá, szóval nem nagyon lesz mire frissíteni, a helyedben inkább vennék egy AM2+os lapot amihez már van megfelelő BIOS ami támogatja is a leendő procit
-
Messi1983
csendes tag
Üdv kollégák!
Egy Asus M2NPV-MX alaplapba menni fog egy AMD Athlon II X2 250-es proci bios frissítéssel vagy anélkül?(idáig nem frissítettem: award 10/17/06)
A lapba lehetne tenni 1066 cl5-ös memóriát, ami 800-on cl4-be menne?(vagy hülyeségeket írok) Remélem érthető voltam!
A válaszokat előre is köszönöm!
-
audi100td
nagyúr
válasz
Press Lennox
üzenetére
Persze, jól jöhet pl. vga cserénél, amíg nem érkezik meg az új kari.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Press Lennox
üzenetére
Szerintem az AM3-as Asus lapok többnyire elég jól sikerültek, ha nem sajnálod rá a pénzt, akkor M4A79T Deluxe vagy Crosshair III, valamivel olcsóbban M4A79XTD EVO vagy még olcsóbban M4A785TD-V EVO, ez alá nem érdemes menni, az utolsó 2 kb. egy szinten van, ezért talán az M4A79XTD EVO-t nem érdemes annyira számításba venni.
1600/CL8-as Corsair Dominator vált be nekem eddig a legjobban, de pl. az 1600/CL7-es G.Skill Ripjaws is elég jó.
-
Press Lennox
tag
Úgy látom, nem lesz ilyen egyszerű ez a csere nekem. Most egy Gigabyte GA-MA790X-DS4 van a gépemben és a rendszerem instabilitását ennek tudom be (mivel majdnem minden mást cseréltem már a gépben). Kérdés, hogy mire váltsak, egy barátom azt mondja, hogy ne vegyek DD3-as lapot, mert nem éri meg (nem gyorsabb). Valóban egy újabb kiadás a ram csere, de visszaolvasva az derült ki, hogy azért többetek szerint megéri váltani. És amiatt is zavarban vagyok, hogy milyen chipset alapút válasszak, pölö én biztos nem fogok 4 videó kártyát venni, de azt mondták nekem, hogy a drágább lapok jobb minőségűek. Ez az Overdrive egyébként jópofán néz ki, de nem biosban kell tuningolni? Vagy ez a szoftver átállítja helyettem?
Az kérdés, miszerint mennyit költenék rá, másodlagos szempont. Olyan lapot és ramot szeretnék (persze normál anyagi kerek között), ami stabil és viszonylag hosszú távú megoldással kecsegtet. Szóval, bármilyen javaslatot szívesen veszek. -
audi100td
nagyúr
válasz
Press Lennox
üzenetére
Szia,
1600/CL8-as Corsair Dominator-t tudom ajánlani, szintén "Black Edition Ready", mondjuk nem írtad mekkora összeget szánnál rá...
-
leviske
veterán
válasz
Press Lennox
üzenetére
A Phenom II-k hivatalosan csak 1333MHz-es memóriákat fogadnak, így némi tuning nélkül nem úszod meg, ha 1600MHz-es, vagy annál magasabb órajelű memóriát veszel.

Attól függetlenül érdemes lehet körülnézni Ősember rambazárjában, ha semmivel nem olcsóbbak a 1333MHz-es ramok, akkor mindenképp érdemes inkább 1600MHz-esbe fektetni és utánanézni a tuning lehetőségeknek.
A Mushkin, Patriot, OCZ asszem már adott ki AMD Overdrive kompatibilis Black Edition ramokat, így ha azokat veszel, akkor Overdrive-ból könnyen betudod majd őket állítgatni.
-
Press Lennox
tag
Hello,
Van egy Phenom II X3 720-as procim egy régi AM2-es alaplapban, amitől meg akarnék válni.
Kinéztem az újat, nekem az ASUS M4A79XTD EVO tetszik. (Ha esetleg ennél van jobb vétel, azt is szívesen meghallgatom.) Viszont abban kérnék tanácsot, hogy milyen ramot vegyek bele? Annyi féle mhz. volt és időzítés létezik, hogy tanácstalan vagyok. Ja, és nem vagyok egy nagy overlocker...
Előre is köszönök minden segítséget. -
Dyno
veterán
-
Dyno
veterán
Felvilágosítést kérnék.
Am2+-os lapokba megy az össze AM3-as cpu?Vagy nem?
-
Thrawn
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
FIGYELMEZTETÉS: Ez a gyorsjavítás még nem esett át teljes tesztelésen. Ezért kizárólag azokra a rendszerekre vagy számítógépekre ajánlott telepíteni, amelyeken pontosan az a probléma jelentkezett, amelyről a jelen e-mail végén található „Tudásbázis-cikk(ek) száma” táblázatban felsorolt Tudásbázis-cikkek szólnak.
-
Oliverda
félisten
This article describes an update that enables the operating system to take advantage of the Enhanced C1 state (C1E) for lower power consumption offered by an AMD multicore processor. This update applies to the x64-based versions of the following operating systems:
* Windows Vista Service Pack 2 (SP2)
* Windows Server 2008 Service Pack 2 (SP2)
* Windows 7
* Windows Server 2008 R2Előtte nyilván be kell kapcsolni a BIOS-ban is. Az újabb Everest verziók Alaplap->CPUID szekciójában a lista végefele lehet csekkolni hogy rendesen be van-e kapcsolva.
-
Oliverda
félisten
Várható pár új CPU a következő pár hétben/hónapban:
X3
HDZ740WFK3DGI
HDX740WFK3DGM
HDZ750WFK3DGMX4
HDX825WFK4FGM
HDX925WFK4DGM
HDZ975FBK4DGMADX640WFK42GM
-
Geza26
senior tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Nálam min. 5%, max.100%
-
Ace Ventura
addikt
Most csináltam egy BIOS resetet, és megjelent az energiagazdálkodásnál a minimális, és a maximális prociteljesitmény.Milyen értékeket adjak meg, hogy tuti legyen?
-
Oliverda
félisten
válasz
Ace Ventura
üzenetére
A CPU szorzó auton van?
-
Geza26
senior tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Nekem akkor nincs, amikor BIOS-ban nincs bekapcsolva a CNQ! Tuti bekapcsoltad?
-
Geza26
senior tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Vezérlőpult (Megtekintés a következő szerint: Kis ikonok) - Energiagazdálkodási lehetőségek - Kiegyensúlyozott "Séma beállításainak módosítása" - Speciális energiaellátási beállítások módosítása - Processzor energiagazdálkodása - Minimális processzorteljesítmény (5 %)
-
Oliverda
félisten
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Minimális energiagazdálkodás lesz az vagy ha angol akkor minimal power management.
-
Geza26
senior tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Energiagazdálkodásnál vedd vissza a Minimális processzorteljesítményt!
-
Oliverda
félisten
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Op. rendszer? BIOS-ban be van kapcsolva? Tuning van?
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Az adatlapomnál lévő konfigggal egy gondom van, hogy nem megy a cool&quiet.
Ennek mi az oka?Üdv.
-
klepto
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Jelenleg LGA775-ös Core2Duo E6400 procim van, Asus P5B alaplappal, de szeretnék váltani AMD-re. Ez előtt is AMD-s voltam, ami nekem jobban bejött.
Régen én is ódzkodtam tőlük, amíg a csipszetben volt a memória vezérlés, de talán a prociba épített memvezérlő sebessége már nem szól bele a dupla foglalat, ha csak DDR2, vagy DDR3 van éppen a proci mellé társítva.
A másik, ami miatt ilyen megoldáson gondolkozom az, hogy ne kelljen túl nagy összeget fizetnem a cserénél, mert jelenleg minden fillér számít... -
klepto
addikt
Sziasztok!
Volna egy alaplapos kérdésem az AM3 procikkal kapcsolatban.
Mely alaplapokon található DDR2, és DDR3 foglalat?
Aki tudja kérem sorolja fel név, és a konkrét típus megjelölésével.
Jól tudom, hogy az AM3 procik mindegyikében megtalálható a DDR2, és a DDR3 memóriavezérlő is?
Ha nem, akkor mely sorozattól nem tartalmaznak a procik DDR2 vezérlést?
Ha gépcserén gondolkozom, de egyelőre csak a proci, és az alaplap van pénzem és később szeretném lecserélni a DDR2-es memóriáimat DDR3-ra, akkor azt a proci teljes értékű DDR3-nak fogja látni és kezelni?
Érdemes így gépet cserélni, vagy ha már csere, akkor kizárólag DDR3 foglalatokat tartalmazó lapot érdemes venni, és azonnal a memóriát is cserélni?
A válaszokat előre is köszönöm, és remélem jó helyen tettem fel a kérdéseimet
-
Mercutio_
félisten
Skacok!
Everestben a két magra 29-29 fokot ír ki, a procira meg 41-et melyik lehet az igazi érték?
Alaplap Asrock A780FullHD, Proci X2 II 240, everest: 5.02.1750 ultimate
-
zseko
veterán
igen, épp ma néztem azt is, az itt nálunk 25e, az AOD az 28.
csibor, végül is ráérek...
április környékén már majdnem lecseréltem egyszer, de aztán úgy alakult hogy mégse, kis idő már nem számít. És most jön ki az új ati kártya is, ha tényleg annyira alacsony lesz az idle fogyasztása mint amilyennek beharangozzák (25W) és a hangja is megfelelően alacsony lesz (a mostani 3850-et is átszereltem passzívra), akkor lehet hogy várok jövő év első feléig, és mégiscsak rászánom magam a teljes gépcserére, DDR3-al és pl. egy Phenom 905e-vel. -
zseko
veterán
Üdv, segítsetek már egy kicsit: minél "költséghatékonyabban" szeretnék gépet újítani

Jelenleg egy Asus M2NPV-MX lap van, 2GB DDR2 és egy 4850e proci. Ha AM3-at vennék, akkor megint cserélhetnék proci+ram+alaplap (mint legutóbb, + akkor még AGP miatt vga-t is kellett), ez most nem hiányzik
A tuning, meg az "enyém legyen a leggyorsabb gép"
nem játszik nálam, a kevés fogyasztás a lényegesebb.Amit kinéztem alaplapot, az az ASRock AOD790GX/128M, ez AM2+/AM3-ready, arra lennék kíváncsi, hogy ebbe belemegy a mostani procim? Mert ha jól tudom az még csak AM2-es. Így ráérek később procit cserélni. Lapcserénél lényeges, hogy 2 _használható_ pci port legyen rajta, a tv-kártya és az Audigy hangkártya miatt, tehát pl. a Gigabyte MA78GPM-S2H nem jó (dupla széles a vga, és ha még +hűtés is menne rá...).
A mostani legújabb 785-ös chipset mennyivel jobb, megéri-e esetleg olyat keresni?A lélektani határ nálam 25e forint
, max 30e. Viszont hiába látom a neten pl. 24e-ért, ha mire ideér majdnem ugyanannyi mintha itt venném meg... 
-
UdVi86
aktív tag
Prohardver tesztek: 770, 780G, 785G, 790GX, 790FX
Nem vagyok biztos benne, de úgy tudom, hogy a chipset és a tokozás nem függ egymástól. Mint írták is a másik topikban 780g chipsetre épülő lapot sok gyártó am2+-os tokozással adott ki, de van aki am3 tokozással is. A legtöbb linkelt teszt am2+-os chipsetként tünteti fel, de attól az még am3-as is. Magában a chipset tulajdonságaiban nincs eltérés. Például most augusztusban jött ki a 785g chipset, aminél szintén van am2+ és am3 tokozással kialakított alaplap is, pedig ez valóban nagyon új még.
-
harry
veterán
Sziasztok, tudtok esetleg ajánlani valamilyen tesztet/hírt ahol összefoglalva láthatom, hogy milyen AM3-es chipsetek vannak, és lényegében mi a különbség? Lehetőleg ne a gyártó oldalát, hanem valami átláthatóbbat/lényegretöbőrbbet
Pl. Asusnál néztem AM3-nál hány fajta chipset köré építenek lapot, és nevetségesen soknak tűnt, és bár nem néztem végig mindet (jó hogy), de nem tudom elképzelni, milyen különbségek lehetnek.Láttam vannak ddr2 illetve am2+ kompatibilis lapok is. Nekem sem ilyen ramom, sem ilyen procim nincs, így tehát érdemes ddr3+am3-ban gondolkodni, vagy mi szólhat még a ddr2 támogatás mellett? Jelenleg talán olcsóbb a ram, de hosszabb távra tervezek, és ha később mindenképp ddr3-ra kéne váltani (nem tudom, mi miatt) akkor inkább olyat vennék. Pl. egy izmosabb Phenom proci mellé mit illene rakni?
Ti amúgy melyeket ajánlanátok, milyen különbség van köztük? Fogyasztás, memóriakezelés, vagy mik? Tervezek venni valamikor, így a 20eft-os kategóriában, elég egy pci-e 16, sok sata, gigabit lan, esetleg e-sata... nem tudom, mi még, de talán ennyi. Később lehet egy erősebb procival és vga-val megtámogatom és játszok is majd rajta, ez nem tudom chip szempontjából mennyire lényeges.
-
Gyuri27
félisten
elfelejtette: az a 4x-s azért pcie2.0. Szóval lehet abba találni vga-t (amit nem fog vissza). Mindenesetre a lehetőséget meghagyják.
-
bnss
veterán
válasz
elfelejtette
üzenetére
Köszönöm az információkat, a 770T-vel eddig nem volt dolgom.
daa-raa: tisztában vagyok vele, lemaradt az idézőjel, így szerettem volna: "8+2".
-
szki
őstag
Ipon szerint új chipsetes lapok 2009.04. hóban jönnek: [link]
Ram-lap párosítás nehéz ügy. Gigabyte esetében a Kingmax biztos bejön.
De ha nem akarsz 1333 MHz fölé menni, akkor szinte mindegyik ram jó lehet. Várható, hogy az újabb bioskiadások javítanak a helyzeten.elfelejtette: Asus 4-szeres pci-e csatiba ez kell:
[link] -
elfelejtette
veterán
A Gigabyte GA-MA770T-UD3P is 8+2 fázis, az is tudja a letiltott magok feloldását, és ott a kiegészítő tápcsati 4+4 tűs.
Igaz, hogy nincs 2. PCI-E csati, de az ASUS-on is csak 4x-es a második, tehát arra CF-et építeni nem érdemes. Annyival gyengébb a Giga, hogy a VRM-eken nincs borda. -
Geniust
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem h szerintetek melyik a jobb alaplap a kettö közül??
ASUS M4A785TD-V EVO
GIGABYTE GA-MA785GT-UD3HMintha a Gigának erösebb lenne a tápcsatija(4+4es),míg az asusnak csak 4-es..
-
Gerisz
addikt
Hogy állnak a ramokkal most a lapok? Melyik ram lap párosítást ajánljátok?
Jönnek ki újak mostanában? Érdemes várni pár hónapot? -
Oliverda
félisten
-
bnss
veterán
Az AM3 új foglalat, nyilvánvaló, hogy még a piacon lesz egy pár évet. Ha hosszabb távra tervezel szempont lehet ez is, hogy nem kell majd teljes platformot cserélni, hanem mondjuk processzort és még raksz mellé néhány DDR3-as modult.
Ha az integrált VGA szempont, akkor az Asus-nál nézelődnék jelenleg: [link].
Ha visszaolvasol, láthatod, hogy erről más esett szó, megfelelő időzítések és órajel mellett gyorsabb is lehet a DDR3 a jelenlegi DDR2-es moduloknál.
Oliverdától idézve: "Illetve ha 785G-ben gondolkozol az még profitálna is a DDR3 által nyújtott extra sávszélből."
Cyberslider: várhatóan holnap tudok szolgálni saját tapasztalattal - a memória órajellel kapcsolatban -, ha addig nem tenné meg más helyettem.
-
Cyberslider
őstag
Én egy 785G-s lapot vennék (Asus matx), AM3 Phenom II X3-al.. Namost ez már DDR3-at kezel, úgyhogy az menne bele 2x2GB.
Ez nekem még túl új.
Szóval hogy is van ez, 1333mhz-est vehetek, vagy inkább 1600-ast? Alapon (nem lesz húzva semmi!!) hogy kezeli le ezeket a phenom II X3? -
kemi86
csendes tag
Sziasztok!
Bővítés elött vaok, két éves gépemet fogom lecserélni, de nem tom érdemes-e az am3-ra térnem vagy elég a am2?
Am3 konfig:
Lapok közt gondolkozom:
GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H
GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H
GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
Iponnál mind3 21-22e körül vannak.Procinak:
AMD Athlon II X2 245 AM3 BOX 16e-ért.Továbbiakban a DDR2 v DDR3 miatt is érdekelne,h érdemes-e az am3 v csak nevében több?
üdv,
kemi
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer Egér RGB!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest