Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
X Factor
addikt
Sziasztok,
van itt valaki aki használ vishera-s procit (8320,8350) 890-es lapban?
-
törölt tag
válasz
djdaniel
üzenetére
Csak az a probléma, hogy a 990FX-ben csak PCI-E 2.0 támogatás van. És mivel a procival az tartja a kapcsolatot, hótra mindegy, hogy az Asus rakott rá egy PCI-E 3.0 vezérlőt. Dísznek jó, lehet szokás szerint nagyokat kamuzni a specifikációknál, és erre hivatkozva a reálisnál sokkal többet kérni valamiért. (Kb mint anno az AudioMAX-ra épített "X-Fi".) Dehát ezért szeretjük az Asus-t.
-
djdaniel
senior tag
-
duduati
aktív tag
válasz
Rypejakten
üzenetére
Emberünknek nem lehet megmagyarázni, és mindenképp olyat akar, amiben van minden új cucc.
Pénz az annyira nem akadály, kicsit befásult.
Jó lenne ha ez lenne a legnagyobb problémám, hogy mi viszi, mi nem, és nem az hogy imből

-
duduati
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni.
ISmerősnek kellene alaplap, ami tudja a pci-express 3-at. Ati vonal lenne, de ahogy néztem, AM3+-os lap nem tudja egyik sem a 3.0-t, de viszont van a 8 magos proci bele, aránylag jó árban.
Következő amit megnéztem, hogy van az FM2-es alaplap, ami már tudja a 3.0-t, de viszon nincs hozzá olyan tudású proci, mint egy 8 magos FX.
Szóval az lenne a kérdés, hogy jól láttam, AM3+ nemtudja a pci-express 3.0, de van 8 magos proci, de viszont az FM2-es alaplap tudja a 3.0-t, de nincs csak 4 magos proci hozzá.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
leviske
veterán
Másnak is feltűnt, hogy a G1.Sniper A88X és a GA-F2A88X-D3H felépítése mennyire kísértetiesen hasonlít? Kíváncsi leszek, hogy ennek fényében is olcsóbb lesz-e az UD4 a Snipernél.
-
LadaLord
aktív tag
Helló Mindenki!
Most gondolkozok gép vásárláson.
Amit kinéztem:
- Alaplap: Asus F2A85-M LE
- Proci: AMD Athlon X4 750KAz lenne a kérdésem, hogy AM3+ platformon valami alternatívát tudnátok ajánlani? Árban is kb ott kéne, hogy legyen, mint amiket fent írtam. Az alaplapnál muszáj, hogy mATX-es legyen, illetve USB3 és SATA 3 legyen rajta. Procinál meg valami hasonló teljesítményű 4 magos kellene.
Köszi előre is a segítséget!
Üdv,
T. -
lee56
őstag
Szia Vaze

Én is ilyet akartam, szintén havernak
De azóta ketten is írták hogy gondjuk volt vele FX fórumon, persze ez még nem egy statisztika, de azért elbizonytalanítani épp jó volt.
Ott a fórumon amúgy sokat szoktuk ajánlani az ASUS M5A99X EVO-t, vagy a Giga 990X-UD3-at ill ha nincs/nem tervez haverod később corssfire-t vagy SLI-t, akkor a kistesóik is jók lehetnek; Giga GA-970-UD3 (rev_3) és ASUS M5A97 EVO R 2.0De ha már FX-et veszel és új gép, akkor miért nem az újabbakból szemezgetsz, van már lassan fél éve Vishera alapú FX-6300, FX-8320 ezek most a legjobb vételek. 4-es FX-et csak akkor ajánlanék ha főleg régebbi játékokkal játszik, mert az újabbak sok magot is jól ki tudnak használni, lásd Crysis-3, Bf-3
PS.: Hasonló az aláírásunk
(Nekem már ez van kb 3 éve, khmm) -
varmi2
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Tervbe van véve, egy gamer gép építése. Vagy 7870 esetleg cfben, vagy 7950 esetleg cf-ben. A kérdés a következő, melyikkel járok jobban a jövőt is számításba véve. Ha az FM2-re építkezem, vagy, ha maradok az AM3/AM3+-on.
-
Orton96
aktív tag
Eléggé halott ez a topik...

Biztos nincs itt senki, aki tudna valami választ adni? -
Orton96
aktív tag
Helló!
Megéri játékos felhasználásra 990FX alaplapot venni, vagy elég hozzá a 970FX is?
Köszönöm!

-
csaabz
őstag
Hello!
26k körül milyen AM3+ alaplapot ajánlotok? AMD FX 6300 menne bele.

-
04ahgy
nagyúr
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Hát, akkor használd ezt a beállítást. Majd feljebb veszi, ha melege lesz.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Itt valami félremér. A magasabb értéket vedd figyelembe. Az AMD 61°C max. üzemi hőfokot ad meg: [link].
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
AIDA-val (legfrissebb) nézd meg, az több érzékelőt vesz figyelembe, és olyat keress, aminek nem ugrásszerűen változik a kijelzett értéke, esetleg 50°C körüli vagy afeletti, valamint a terhelés megszűnése után lassan kezd csak esni.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Hány fokra állítottad be a targetet? Lehet, hogy a sok CPU szenzor közül nem azt figyeli, amihez te is viszonyítasz...
HGyu
-
Jakab66[hun]
senior tag
Na, belőttem. Így azért mindjárt másabb, bár kicsit érdekes a vezérlése...
Szépen halkan megy 40% körül, ráengedem a prime-ot, 40Cfoknál rápörög, 48-ig engedi el, aztán prime-ot leállítom, proci lehűl 18 fokra, de a venti marad magas fordulaton. Nem veszi vissza... kell neki 5-10 perc, és addig pörög mint a bolond...
-
04ahgy
nagyúr
-
-
Jakab66[hun]
senior tag
Sziasztok!
Asrock 990fx extreme 3 alaplapban van nekem egy fx8120 BE gyári hűtőjét tettem rá, és csodálkoztam, hogy elvetemült hangos. Letöltöttem a SpeedFan nevű progit, és végig 100%-on ment a venti. Mi lehet ennek az oka? 36 fokos procinál 100%-os venti fordulat.
Biosban mit kellene állítanom, hogy csak 50-55 fok körül kapcsoljon rá?
-
neetrox
csendes tag
Sziasztok !
Egy Asus M4A89GTD PRO/USB3 lapom van jelenleg b55 procival de szeretném lecserélni.
Tudom hogy van-rá "beta" bios Bulldozer FX procikra, kérdés hogy ez mennyire megbízható és van-e teljesítménykülönbség rendes AM3+-os lapokhoz képest.
Ezenkívül igazából Vishera-t szeretnék belepakolni (fx8350, de legalább egy fx8320) viszont ez nincs support listába tud valaki erről valami infot, tesztet hogy lehet-e egyáltalán belerakni, tudom hogy lényegébe nincs sok különbség a bulltól csak utasításkészletben. Ha azonban nem, akkor melyik procit ajánlanátok ebbe a lapba amivel maxra tudom hajtani a rendszert?
Előre is köszi!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ndave92
üzenetére
CPU erőben, és feltehetően tuningpotenciálban is előrébb lennél az új géppel. Azt, hogy megéri-e, neked kell eldöntened, felmérve a ráfordítás költségeit, és a régi alkatrészek eladásából befolyó összeget. Mi nem rendelkezhetünk helyetted a pénztárcáddal.
Például, ha csak játékra használod a gépet, akkor egy erősebb VGA-val többet nyernél. Ha munkára, amely erősen párhuzamosított (mert mondjuk grafikus / tervező vagy, és renderelteted a gépet), akkor akár nagyon hamar behozhatja a ráfordítást. Nagyon sok függ tehát a felhasználástól is.
Mindamellett a 990FXA-UD7-ről csak pozitív tapasztalatokat tudok felsorakoztatni, jó pár szép eredményem született benne! [link].
HGyu
-
ndave92
aktív tag
Sziasztok! Tervezem, hogy karácsonyra beújítok egy FX-8350-est. A kérdésem alaplappal kapcsolatos... most egy 890FX Deluxe5 lapul a gépemben és neten elég kevés anyagot találtam összehasonlításról...
Szerintetek megéri a csere?
UD7-es Gigabyte-ra vagy Crosshair V Formulára gondoltam. -
zsole84
senior tag
-
04ahgy
nagyúr
válasz
üzenetére
Így igaz, szerintem is jobb, hogy legalább megkülönböztetik rev. szintjén. Ilyen téren jó, hogy GV-N460OC-1GI-ből is van rev.1.0, rev.2.0 és rev.3.0. Igaz az utóbbi már 460SE, de legalább a specifikációknál leírják. MSI-nél volt olyan GTX 460, ami ugyanazon típusnév alatt kijött sima körbefújós, Cyclone és műanyagbevonatos gagyihűtős változatban is.

HGyu
-
lee56
őstag
Érdekes az -UD3 leírásánál a BIOS részben nem látok változást (3.Licenszelt AWARD BIOS), vagy csak lusták voltak a leírást frissíteni?

Amúgy biztos megunták, hogy egyedül ők nem UEFI-znek AMD vonalon, ezért az új rev, bár nem tudom mi haszna, talán valamivel átláthatóbb a grafikus felület, és kényelmesebb, de tekintve azt az időt amit egy átlagember a BIOS navigálással tölt, nem mondanám hogy életbevágóan fontos fejlesztés.

Miért nem jó a mostani rev-ed? Igaz te épp nem vagy átlagember

-
04ahgy
nagyúr
990FXA-UD7-ből 3 revízió lesz, ha kijön a rev.3.0.
Rev.1.0 - első revízió.
Rev.1.1 - módosított VRM vezérlés, LLC állítási lehetőség a BIOS-ban.
Rev.3.0 - UEFI.További olvasnivaló: [link].
BIOS frissítést a Visherához kap a többi is, azok csak az UEFI boot lehetőségét nem tudják (nagyon speciális esetben kellhet csak, otthoni felhasználónak halál felesleges)
HGyu.
-
04ahgy
nagyúr
Egy minőségi 1866-os (Kingston, G.Skill, Patriot, ADATA, GEIL, Corsair) tökéletes lesz, de az FX-8350 nem RAM sávszélesség limitált (nagyobb MHz-es RAM nem gyorsít rajta, mint anno a Pentium 4-eken). Ha lényegesen jobb árban kapsz 1600MHz-est, akkor minden további nyugtalanság nélkül megveheted azt. Semmivel sem fogod lassabbnak tapasztalni emiatt, és elvégre senki nem a saját pénztárcájának ellensége.
HGyu
-
lee56
őstag
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-990fxa-ud3rev_30
Hát -UD3-hoz már van is
(pedig még az előző revek közt sem tudom mi a különbség
) , szóval semmi sem lehetetlen 
Vagy gondolod az új FX-ek miatt adták ki? Tudsz valamit?

Vaze : Ha tuningolni is akarsz majd, és nem csak szorzóállítással, akkor akármekkorát, ha nem, akkor egy minőségi 1866-osnál szerintem nem kell több.
-
Vaze
őstag
-
törölt tag
El kell felejteni a párhuzamos áramlású coolereket. Gyakorlatilag egyik sem hűti a lapot. Merőleges áramlásúból meg nem csak a gyári létezik. Bár nem tudom miért hanyagolják el ezt a szegmenst a gyártól, a Freezer teljesítményszintjét egy hasonló méretű merőleges áramlású is simán hozná, és nem is főne a lap.
De most mindenki a toronyhűtőkre élvez, mert ez a divat.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
üzenetére
Rengetegszer belefutottam már, hogy panaszkodik a júzer az NB túlmelegedésre, erre kiderül, hogy AC Freezere (vagy hasonló felépítésű hűtője) van. Vagy a VRM felé fúj, vagy az NB felé. Javasoltam, hogy tegyen az NB bordára egy bármilyen ventit, elég, ha odatámasztja vagy odagumizza. Az volt a válasz, hogy kókányolni ő nem fog.

HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Alapórajelen, 95W-os TDP-s CPU-val és gyári hűtővel (ami mind a négy irányba fúj) OK a lap. Amúgy nem javasolt, mert az északi híd bordája és a VRM is kéri a gyári hűtő légáramlatát.
Tuningra inkább a 970A-UD3-at vedd. Jobb és hűtött VRM-et kapott.
RAM: Corsair Vengeance 1600MHz. Amelyik a Vengeance családból csak szimpatikus.
HGyu
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Uj gepet szeretnek osszetenni,ellkezdtem nezegetni a lapokat + procikat stb...
Kineztem ezt a lapot Gigabyte
Azt szeretnem kerdezni hogy ki mit gondol errol a fajta laprol es esetleg mijen procit ajanlanatok hozza + Memoryat?
Valaszokat elore is Koszonom!Udv..: Zoli
-
Ayg0
senior tag
Üdv!
785GM-E65 int. vga-jaból szeretnék többet kihozni. Az int. vga teljesítményére tudtommal jó hatással van a HyperTransport órajelének emelése is, tehát mihez adjak plusz feszt a vga és a HT órajelének növeléséhez?
A segítséget előre is köszönöm!

-
szoti27
tag
Sziasztok! Lehet nagy marhaságot kérdezek, de nem sikerült fel fognom az oké am3+ os proci csak am3+ os foglalat ba megy bele, de és itt a lényeg am3+ os foglalatba bele tudom rakni a régi am3-as procit?
-
lee56
őstag
válasz
DjCsabiC
üzenetére
Most már elég jól lement az áruk a gyorsabb moduloknak is, tavaly mikor vettem még az 1600-nak is kis felára volt, 1066 viszont már nagyon lassu főleg az új procikhoz, inkább add el és vegyél 1600as vagy 1866-ost, fölötte (hacsak nem tuningversenyekre készülsz
) meg alatta nem nagyon érdemes szvsz. Amúgy DDR3-ról beszélünk ugye? Mert az FX-ek csak azt támogatják tudtommal. -
DjCsabiC
csendes tag
Okés megvan 4Gb-os KIT et találtam 8k-ér.
így már rendben van, köszi a felvilágosítást.
-
DjCsabiC
csendes tag
6Gb-om van decsak 4 marad fenn ténylegesen.
Egyébként azért akarok spórolni rajta, mert ha nem spórolok, akkor az egész AMD config 3ezerrel többre jön ki mint az inteles config ram nélkül, és bizony i5 2300 gyorsabbacska.
De inkább költenék egy AMD-re ami 12% marad el hülye statikus teszteken, és jóval kevesebbe kerül mint egy intel. Szóval nem szeretnék többet fizetni, gyengébb gépért.
És ha kezeli az 1066-os Memóriát, akkor nagy valószinűséggel lesz AMD.
Köszi szépen, egy másik topicba még befirkálom a teljes config-ot mit szólnak hozzá.
UI. 8ezret nem spórolnék de 15400-ér találtam ramot. 1866FSB-vel 8GB
-
DjCsabiC
csendes tag
Sziasztok, a közeljövőben tervezek agy PC frissítést, és egy kérdőjelbe ütköztem.
Az lenne a kérdésem hogy-ha van egy AM3+ -os alaplapom, és egy AMD FX 4170-es procim, akkor belerakhatok 1066-os FSB-vel ellátott memóriát, vagy szükséges egy nagyobb Front Side Bus-al ellátott memória?
Csak azért mert a jelenlegi intel configomból fennmaradó memóriákat szeretném belepakolni az esetleges új AMD configba, és nem szeretnék új memóriákat vásárolni.
Az alaplap honlapján megnéztem, http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A78L_LE/#overview
támogatja az 1066-os memóriát, de nem tudom ez a procinak elég-e, vagy egyáltalán el-e indul vele. Az alaplapnak biztos jó mert a Phaenom II idejéből való, és azok a procik működtek 1066-os ramokkal. Viszont az új FX-ek mind 2000/1866/1600-as ramokkal trendik, és nem reklámozzák hogy futna 1066ossal
Remélem értitek, a segítséget előre is köszönöm.
-
otreck
csendes tag
Hali!
Lenne egy kérdésem, napokban szeretnék venni alaplapot, processzort és memóriát.
És az alaplappal problémázok:
Asus M5A99X Evo-ra vetettem szemem, és egy FX-6100-ast tennék bele, a gondom az lenne hogy nem tudom milyen BIOS-szal érkezik majd a lap, és hogy menne-e rögtön ezzel a procival annyira hogy egy BIOS update-et tudjak eszközölni.
FX-6100 -ra 0813-as BIOSt ír elő az Asus honlap.
Remélem van valakinek ezzel kapcsolatban valami tapasztalata.Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv,
-
dragonfx
veterán
problémamentesne lehet am3.ba am3+os rpocit használni?

melyik gyártó melyik lapjában?
Új hozzászólás Aktív témák
- KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 6000MHz
- Gigabyte B760 GAMING X DDR4 alaplap, LGA 1700 foglalat
- PC bontás - Cooler Master Q500L, Corsair RM850x, ROG B550-F, Ryzen 7 3700X, 32Gb, 1+1Tb SSD
- Kingston HyperX Predator 8GB (2x4GB) DDR4 3200MHz /8
- Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 VENGEANCE RGB PRO SL Black - bontatlan, új
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Szerintetek megéri a csere? 

(pedig még az előző revek közt sem tudom mi a különbség