Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
peq
aktív tag
Sziasztok!
Értetlenül állok az eset előtt, remélem valaki tud segíteni. Összeraktam anyáméknak egy am3 konfigot, vagyis csak szeretnék.. Iponról rendeltem egy ECS a780lm-m2 lapot, valamint korábban összeválogattam aprókból olcsón egy aeneon 2x1 gb ramot, egy hipro 350w tápot és egy sempron 145öt. Összedugtam mindent, de amint bekapcsolom a gépet, 3 hosszút sípol, majd ez ismétlődik a végtelenségig. Kivettem a ramokat, akkor 3 hallhatóan rövidebbet sípol. CMOS reset, semmi változás. Nekem is am3 platformom van, mindent egyesével kipróbáltam, és 100%osan működnek. Visszavittem a lapot, remélve, hogy az a rossz, de elkeserítő választ kaptam, miszerint athlon x4el, alaplapra integrált d sub csatira kötve bootol usbről, a lap tökéletesen működik. Egyszerűen fogalmam sincs, mi lehet a baja. Akárhol kerestem 3 hosszú beep kódról szóló történéseket, mindenhol a ramot dobta ki a kereső. A lapon ami bios van. Kivettem ramokat, egyesével raktam vissza, kifújtam levegősprayvel, a procit kb 100x kivettem és visszaraktam, de semmi változás. Tápegységet is cseréltem, az is tutira jó. Mi a szar lehet a baja?
-
lsc
nagyúr
Üdv
AM2+ lapom van ddr2 800 cl4 ramokkal, gondolkodok rajta hogy lecseréljem ddr3a-t tudó lapra. Van értelme, vagy hagyjam a fenébe, nem lesz semmi javulás /a mostanival amúgy nincs gond/?
Ami előny lehetne abba már 2x4 gb ramot raknék 1600 körül, ddr2 ben 4x2 Gb-ot nem akarok.Visszaolvastam.
-
Zeratul
addikt
Kérdés minden AMD770 chipset tulajhoz: mekkora feszültségen megy a chipset NB mert nekem 1,1V az alap de azon artyfaktol a VGA. VGA nem problémás mert tesztelve lett mind GPU mind memória artyfaktolásra és negatív.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Debilon
üzenetére
Lehet, hogy az AsRock BIOS-a érzékenyebb a hibás magra, mint a Gigabyte-é, és el sem jut addig, hogy esélyed legyen kikapcsolni. Láttam már ilyet.
(#1390) LordDarkness: nem éri meg a bevált, stabil gépet lecserélni, gyorsabb nem lesz.
(#1394) fntastic: 970A-UD3, 990FXA-UD3.
HGyu
-
fntastic
aktív tag
Gondolkoztam gépújításon FullHD videószerkesztés miatt és költséghatékonynak találtam az FX-6100-at, csak kellene alá egy jó ár/érték arányú szintén költséghatékony megbízható alaplap USB 3.0-val.
Mit tudnátok ajánlani?
-
lee56
őstag
válasz
LordDarkness
üzenetére
Igen, én is több panaszt hallottam magfeloldásról a 9xx lapokban, mint sikersztorit, ha nagyon fontos szempont akkor még ne cserélj lapot, vagy valami 89x lapra cserélj bár ha AM3+ támogatás is kéne akkor meg inkább a 9esek, szóval van mit mérlegelned

-
Debilon
addikt
válasz
LordDarkness
üzenetére
nekem 970 extreme3-am van vagy 1 bő hete, amit tudok, hogy az utolsó (1.50) BIOS-al a magfeloldás valamiért nekem nem megy
vagy nem POST-ol a gép ha bekapcsolom az UCC-t, vagy ha elindul akkor minden marad a régiben és ki sem jelzi a Core Control alatt a letiltott magokat (Phenom II X2 545-öm van, Giga 770 UD3 rev2 nyitotta a +2 magot, de csak 3-al volt stabil)
-
04ahgy
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem fog működni, mert nem csak csíkszélességben, pár szorzóban vagy buszsebességben tér el (mint amiket a példáidban felhoztál) az AM3+ CPU az AM3 CPU-tól, hanem a modulos felépítés miatt gyökeresen eltérő a mikrokódja.
HGyu
-
törölt tag
Létezik Am3 SLi-s lap használtan 15 ezer körül?

-
Na hát ez viszont gázul hangzik. Te voltál a béta teszter.
Az én lapomban még egyel sem lehet felvinni a szorzót valamiért (nem indul), windows alatt overdrive-al meg fut 4ghz-en is. Ellenben a régi lapomban meg hiába ment biosból a szorzóállítás, mégsem ment 3,8ghz-et se stabilan. (Giga 790x-ud4p) Sok gyenge lapba futottam bele idióta hibákkal hogy már alig merek venni valamit és inkább beérném azzal ami működik úgy ahogy szeretném. -
lee56
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nekem meg van egy ellenpéldám is, asus M2N-E legújabb béta bios-ra ráírták hogy támogatja a mostani procim (ph2 970), na mondom nagyszerű, nem kell egy darabig még lapot újítanom, hát megrendeltem a procit, boltban próbálgattuk, az istenért se akart menni terhelés alatt 3.5GHz-en, megmaradt 800-on végig akármit engedtem rá (tesztek, superpii, winrar benchmark). Írtam asusnak, csodálkoztak, rá két hónapra eltűnt a támogatott procik listájából az 5 leggyorsabb phenom2.. És ez gyári hivatalos honlapjukról nézett cpu support listával történt..
Szóval azóta nekem a támogatott se feltétlen jelenti azt hogy megy benne gond nélkül, különösen egy béta BIOS-nál..
-
gyiku
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
bios nelkul biztos nem megy.
-
válasz
_csocso_
üzenetére
A nem támogatja nekem olyasmit jelent hogy akár működhet, azaz nem mindegy hogy nem megy benne vagy a gyártó nem akarja hogy menjen benne. Kinyírni persze nem akarom, de ha nem menne akkor vennék lapot is nyilván. A vállalható ha elindulna benne egy teljesen más beállítással, azaz pl indulásnak csak 4x szorzóval menne vagy nem működne c&q... de szoftveresen megoldható lenne.
Amiket használtam és nem támogatja mégis megy:
PCIE 1.0-ban a 8800gt (1.1 a minimum)
NF7-ben 2600+ Athlon MP (unknown cpu type írt rá de ment sőt 2,5ghz-en húzva, alapból 1,1ghz-en indult valami ökör fesszel)
Asztali Socket 370-ben notiból kiszedett P3 (ami mai napig szépen megy 1v-on 600mhz-el)
Dell notiban nagyobb pentium m mint amit támogat (azaz Dothan magos Banias helyett)
Max 95w-os procit kezelő Giga lapban 125w-os húzott Phenom2
DDR3 1600-as ramot gyári értékeken Phenom2 mellé (elvileg 1333 a max)Tehát nekem elég annyi infó hogy nem égne le semmi és kipróbálhatom. Tisztában vagyok vele hogy nem támogatja csak a gyártó hülyesége miatt nem szeretnék új lapot venni.
Ha más gyártó pár lappal megcsinálta, akkor sztem várhatom hogy mennie kellene mindben hiszen nem lehet ekkora eltérés a gyártók között. -
_csocso_
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Szia! Mivel a lap nem támogatja, ezért semmi nem történik, így ki sem próbálnám a helyedben. ( Szerezz egy olyan lapot ami támogatja, ha arra van szükséged.. )
-
Hali mindenkinek!
A lapom sima AM3-as, de érdekelne mi történne ha egy AM3+ procit raknék bele?
(Foxconn A9DA-S 890gx chipset)
Már kérdeztem a fórumon, reménykedem benne hogy azóta valaki ki merte próbálni. A lapom gyártója nem küldött választ hogy készen lenne a beta bios vagy támogatás (írtam a supportnak).A fő kérdés az lenne hogy ezen esetben okozhatok-e maradandó károsodást a lapban és/vagy a prociban?
-
gyiku
nagyúr
hi, sabertooth 990fx, vagy asrock 990fx extreme4? cca 6k a dif, + cmos reset hatul az asrockon, mast nem vettem eszre

-
judek
tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy AM2 Athlon64 X2 5600+ processzort be tudok-e súvasztani egy ilyen alaplapba?
Előre is köszi a választ. -
balint933
csendes tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy egy olyan processzorhűtő ami AM3-hoz van az AM3+ -hoz is jó?
-
lee56
őstag
válasz
Forestgreen
üzenetére
Hmm 7-es chipsetes lapot én nem ajánlanék FX processzorhoz. Viszont ha nem fontos a temérdek PCI-E sáv, akkor valamely 970es lap lenne a legjobb, mondjuk asrocktól nézelődj, konkrét típust nem mondanék, nem ismerem a modelleket annyira.
1600MHz-en pedig mehet a memória simán FX nélkül is (nekem is úgy megy most), még tuningolni se kell hozzá, egyszerűen beállítod az értékeket BIOS-ban, ha bírja a RAM, akkor megy

-
Forestgreen
aktív tag
Hali!
Jelenleg AM3 Ready alaplapom van. Processzorom egy Phenom II X4 955 BE. Memóriám 2 x 2 GB DDR2 800 MHz.
Úgy döntöttem, hogy váltok AM3+ alaplapra, hogy DDR3 memóriát használhassak, és később válthassak Bulldozer processzorra.
Olyan alaplapot szeretnék venni (20 ezer forint körül), ami AM3+ és DDR3 1600 MHz memóriát tennék mellé.
Úgy tudom a Phenom II csak 1333 MHz-ig kezeli a memóriát, de húzni lehet az fsb-t.
Ajánljatok nekem egy alaplapot, és mondjátok meg, hogy Phenom II-vel lehet-e 1600 Mhz-ig menni a memóriával...
Amúgy ezt a lapot néztem... Asus M5A78L
Köszi
-
gyiku
nagyúr
hol van egy jo kis am3+ deszka teszt FX-el? asus, giga, msi, asrock ...
-
viktor82
őstag
Sziasztok,most szeretnék átérni intelről amd-re és segitséget szeretnék kérni lap választásban!
Msi ls a giga közt nézelődtem konkrétan az 990FX -gd65 vagy az UD3-as lestem ki magamnak!a giga szép fekete ,de nem minden a szin és a giga oldalán csak crossfire van feltüntetve ezek a lapok is merik az sli-t is és pontosan hogy oszják le 2x16-ra vagy 2x8-ra?a tuningot sem akarom mellőzni és egy 4100FX jön mellé vagy jobb választás a 6100 esetleg lapból is az msi gb80-es nem sokkal drágább viszont akkor csak a kisebbik bullra futja!
-
lee56
őstag
válasz
deathtania
üzenetére
AMD-ben is van olcsóbb kategória, valószinűleg jobban járnál azzal, az nV már rég kiszállt az alaplapi chipset bizniszből, úgyhogy ezek még elég régi fejlesztések.
-
gyiku
nagyúr
válasz
deathtania
üzenetére
nem, amd-t nezz mindenkepp
-
deathtania
senior tag
hali!
egy olyan kérdésem volna, hogy szeretnék egy teljesen alap AM3+os lapot, a lényeg, hogy legalább 1333Mhz-s memcsiket tudjon kezelni, és legyen rajta IGP. az nforce vezérlős lapokról van valami tapasztalat? láttam, hogy a legolcsóbb kategóriát kb ők teszik ki. érdeme befektetni egyre? -
fasterware
aktív tag
Sziasztok.
Valaki használ Biostar A870 alaplapot? Mik a tapasztalatok? A magfeloldás megy rendesen? -
MMIX
addikt
Hátha valaki más is felfigyelt rá:
ASRrock
M3N78D AM3
M3N78D FX AM3+A két lap nagyon egyformának látszik, az AM3+ verzión még a foglalat is fehér és nem fekete

Nagyon biztató, de sajnos úgy néz ki, hogy a látszat csal és az AM3 M3N78D nem támogatja a Bulldozert.
Hivatalos forrásnak látszik.
"M3N78D FX's power / voltage design is different from M3N78D."
.......
"Of course you can flash the BIOS of FX at your own risk. With changes in the Spawas I was there but always be careful, otherwise you grillst you later your voltage converter." -
r1chArd18
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy van egy Gigabyte GA-MA790XT-UD4P-s alaplapom és van mellé egy AMD Phenom II X4 965-s processzorom...
Elindítom a CPU-Z programot és azt írja hogy a processzorom csak 800 Mhz-en fut (ami ugye 1 mag a 4-ből :/) és utánna néztem és BIOS frissítés kell neki de nem tudom lefrisssíteni a BIOS-t mert Windows 7 Ultimate 64 bit-es rendszerem van és azt írja hogy ezzel az operációs rendszerrel nem kompatibilis a BIOS.. :/Tudnátok ebben nekem segíteni?

-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
FX-4100 alá keresek mATX alaplapot, a házamból kifolyólag csak ilyen formátum jöhetne szóba és fontos szempont lenne a tuning. Ezeket néztem ki:
ASRock 880GMH/U3S3
ASUS M5A88-M
Gigabyte GA-880GMA-USB3Melyiket tudnátok ajánlani?
-
Rocky96X
tag
Sziasztok.
Megtudná nekem mondani valaki hogy AMD 870 és 970 chipsetek között mi a különbség? AM3+-os lapot melyikkel érdemes venni vagy nem lényeg? 760G-chipsetes lapot is néztem az sokkal rosszabb? -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Írt a Foxconn support A9DA-S AM3+ támogatás ügyében!
Azt írták hogy értesítették az R&D csoportjukat és írnak ha lesz update!
Ha lesz béta bios akkor közéteszem ide is, hátha kell még valakinek. -
do3om
addikt
Hi
Lecserélném régi gépemet és az alaplaphoz kellene sietség, egy x6 1090T lesz benne.
Ami lap lenne hozzá a procival egy Gigabyte GA-890FXA-UD7. Elég drága lap sajnos még most is, és ahogy nézem az új procik nem mennek benne.
Ami kéne procit azért lehessen húzni, meg nem lenne rossz ha lenne rajta egy ide mint ezen.
Amúgy a fenti lap mit ér kb használtan?
Mert attól tartok kijönne egy ASROCK 970 Extreme3 belőle újonnan. (csak itt az IDE kilőve meg minden jobb újnál) -
banánocska
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék egy Alaplap+Proci+ram triót venni. A ramok már megvannak(8gb) kb ~11000Ft. Összesen rammal együtt 50-60K van erre.
Kérdés: Amd vs Intel? Megéri már a 4Mag? 2-3Évre terveznék előre hogy addig ezeket ne kelljen lecserélni. -
-
törölt tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Igen, el kell indulnia négytűssel is.
-
-
törölt tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
A nyolctűs EPS12V igazából csak a 140W-od TDP-jű procikhoz kell, annál kisebb fogyasztásúakhoz elég a négytűs ATX12V is.
-
Most az új Asrock 890GM Pro3 R2-n látom hogy két P4-es megy a lapra, míg az elődjénél csak egy! Persze ugye az új támogatja az AM3+-os procikat is, gondolom ezért adna le több feszt. Ha beteszem a 965-ösömet akkor mindkét ágat kérheti?
-
coleen
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha szimplán csak játékra használnám egy FX-8120-as procival a gépet és egy Radeon 6950-es vidkari lenne mellé, akkor elég a 880G chipkészlet? Vagy pl. egy 990-es chipset okozna teljesítményemelkedést?
Köszönöm előre is!
üdv: coleen
-
-
miresz
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Áh! Így már érthető,csak nem olvastam figyelmesen.
Szerintem írja nekik,hogy esetleg nem lesz-e hozzá,vagy nem e csinálnának neked,ha lehetséges egy biost. A Gigabyte-nál,és az ASRock-nál bejött.Veszteni nem vesztesz vele semmit. Foxconn -
-
miresz
veterán
válasz
silver87
üzenetére
Hát,ha ne is akarjon meggyőzni senki akkor már eldöntötted,hogy mit is akarsz,csak akkor azt nem értem miért írsz ide? Én elvagyok a "melegedős" ASRockommal. Egyébként,nem igazán figyelmesen olvastál akkor mert pont,hogy az első lap ami "forralta" a aprocikat az az volt amit kinéztél magadnak. De azóka mindegyik lapnak,mindegyik gyártónál érkeztek új UEFI-k és már egyik sem melegszik. Először tájékozódj és aztán beszélj.

(#1337) MasterDeeJay: Valószinüleg el sem fog indulni,mert a BIOS CPU mikrokódja nem szerepel a Biosban.Nem hiába nem adtak ki a gyártók minden laphoz új biost.Vannak lapok amelyeknek alkalmatlan a CPU tápellátás a Bull kezeléséhez,a hirtelen történő magasabb órajelhez társuló feszültség emelkedést nem tudják kiszolgálni.De általában minden gyártó adott ki új biost azokhoz az AM3-as lapokhoz ami képes kezelni.
-
Hali mindenkinek!
Elméleti síkon érdekelne a következő:
Mi történik ha egy sima (Foxconn A9DA-S 890gx chipset) am3-as lapba belerakok egy am3+ -os processzort?
Ezt azért kérdezném mert korábban már csináltam hasonlót más scokettel és nem tettem tönkre vele sem alaplapot sem procit. Példának: s479-be 478-as proci oda vissza, SocketA-ba nem támogatott procit raktam ami működött de kézzel kellett beállítani az órajeleket és feszt, s775-be bios által nem támogatott procit raktam. Ezek közül a socket a kivételével csak annyi történt hogy nem indult el a gép.
A fő kérdés az lenne hogy ezen esetben okozhatok-e maradandó károsodást a lapban és/vagy a prociban?
(A túlfesz és a fesz-szabályzás miatti különbségeire gondolok elsősorban azaz nincs a biosban az am3+-hoz lévő agesa kód akkor mi lesz az alapérték?) -
silver87
tag
én ebben gondolkodok. ASUS M5A97 PRO az asrockok melegednek mint állat talán a ex 3as ami jó. 990 és társai az x meg fx stb azok még annyira kiforratlanok, hogy szinte használhatatlan újonnan. Ne is akarjon senki meggyőzni mert minden gyártónak a forumát lecsekkoltam és nincs márka ami megéri eddig az asus 990chipsetes alaplapról nincs infóm de sajnon ahol én vásárolok ott még nincs.
-
lee56
őstag
válasz
silver87
üzenetére
Az összes 9es chipset támogatja a bulldozert, a 970 is, csak nézd meg egy olyan lapot a gyártója oldalán, mik a hivatalosan támogatott CPU-k.
Amúgy gond minden alaplappal lehet, kisebb-nagyobb, ha úgy akarsz vásárolni hogy 100% biztosan ne legyen, akkor gyártsad le te magad, és az alkatrészeket is

BIOS-t frissíteni bulldozerhez meg szinte az összes AM3+ alplapon kell, ami előbb jött ki mint maga a processzor.
Persze ha most új lapot veszel, azt már valószínűleg gyárilag frissítették, de azért nem árt utánanézni, ki tudja meddig állt a polcon
-
silver87
tag
-
silver87
tag
Köszi az infókat megfogadtam és 6970 lett a vga biztos választása abból is a 2gigás.

Most viszont ujabb problémába ütköztem miszerint az am3+ alaplapokkal sok a gond.
speciel én a gigabyte ga-990fxa-ud3 lapot akarom de olvastam róla hogy gagyi a bios és amit kézhez kapok az nem is müködik mig lenem frissitem a biost rajta. ram slotok hibásak illetve 1333mhzen kezeli az 1600as memokat.
Nézzek másik gyártót vagy nem olyan vészesek ezek a hibák? -
lee56
őstag
válasz
silver87
üzenetére
Nem egészen, a kevésszálas teljesítménye roszabb valamivel, mint a régebbi phenom2-ké, szóval 1mag vs 1mag-ban. De amelyik program ki tudja használni ott egyértelműen jobb egy négymagosnál a 6 és 8 -szálas FX, és még picit kevesebbet is fogyaszt, ha nincs terhelve, meg jovőállóbb, ezek szólnak mellette.
De ha már van négymagosod, akkor tényleg nem a legjobb befektetés, inkább többet költs videókártyára, azzal többet nyersz, BF3-nak bőven elég a négymagos is.
Azért az eléggé vicces kijelentés volt, hogy jobb a képminősége nvidiának, amikor jópár szérián/éven át az ATI kártyák voltak ebben jobbak köztudottan, inkább úgy mondanám hogy talán mostmár kezd felzárkózni az nV is a közelmúltban

BF3 meg éppenhogy AMD gaming evolved cím, tehát extra hangsúlyt fektetnek a Radeonokra optimalizálásra. Amúgy meg már jópár éve megvette az AMD az ATI-t, ha lemaradtál volna róla

-
MZsoltee
veterán
válasz
silver87
üzenetére
Hát ekkora felbontás mellé battlefield 3hoz kell a 2gb vram.
Szóval amit megspóroltunk a procin 10-15k azt vgara költeném a helyedben.
Ezt ajánlanám:[link]Kompatibilitási gondok nincsenek amd-s lap és nvidias vgaval, szóval választhatunk esetéeg valahonnan GTX480-at ha olcsón beszrezhető!
-
silver87
tag
Nos először is már magának a prohardvernek a tesztje az fx-es procikkal kapcsolatban az volt a véleménye hogy akinek x4es procija van ne váltson mert nem éri meg a 6 magos fx proci az x4 teljesítményével ért fel ez a tesztekben is jól látszik.
Még eddig senki nem győzött meg az fx procikról hogy érdemes azt venni.Vga terén pedig igen nincsenek jóban, mivel az intel nvidia párti. az amd meg ati vagyis már szinte egy és ugyanaz a márka. Ezért feltételezem hogy egy amd-s alaplap és proci nem kezelné ugy az nvidia kártyát mint az intel konfig, de már ugyis mind1 mert letettem a voksom a 6950 mellett bár szintén dilemma hogy 1 gigás de magasabb mag órajel, vagy 2 gb és alacsonyabb mag órajel.
-
lee56
őstag
-
lee56
őstag
válasz
MZsoltee
üzenetére
Talán azért mert egy árban vannak sőt olcsóbb, és a régebbi 960-as X4-ek 140W fogyasztási keretbe tartoztak. Ráadásul [már nem is gyártják], csak 965-öst és az is 140Wos.. A 970 hatékonyabb, gyorsabb, kevesebbet fogyaszt, és vannak boltok, ahol még olcsóbb is csak azért ajánlottam.
X6osítani tudtommal nem lehet egyik phenomot sem, ezt megerősítenéd egy link-el mondjuk?
És ha már a magosítást emlegeted és ajánlod, talán nézz körül a 9xx chipsetes alaplapok fórumaiban, hogy milyen "jó" tapasztalataik vannak ezzel kapcsolatban, még mielőtt pont ilyesmivel reklámoznád őket.
(#1312) silver87 : Milyen stabilitási és áramköri hibákra gondolsz, ilyesmiről még nem hallottam
(Melegedni meg ugyanúgy melegszik mint a 125W-os vagy 95W-os társai, ha tuningról beszélsz az más tészta, de arra vannak a jobb hűtők, hogy elvezessék)
Nekem személy szerint pár hónapja van AM3+ lapom, az amit az adataim közt látsz, egy 970 procival és semmi gond nincs vele, szerintem ha lenne ilyen súlyos probléma annak már rég híre ment volna.. -
-
MZsoltee
veterán
válasz
silver87
üzenetére
Vegyél egy AM3+os lapot, ami tud unlockolni és vegyél olcsón egy unlockolható X2-t vagy X3-et az apróról, ami X4esíthető és megy 3,2-3,3Ghz-et minimum. 20k körül megúszhatod!
Valamint egy normális procihűtőt!
Mit takar nálad a gamer gép és mekkora felbontáson használnád? -
silver87
tag
válasz
silver87
üzenetére
mégegy komoly dilemma az am3+os 990fx chipsetes alaplapok már elvileg jóban vannak az nvidia-val érdemesebb egy nvidia 560gtx-et vennem bele mint egy radeon 6870et? Árban egyeznek. leírt adatok szerint a radeon jobb. tesztek alapján persze i7es procival az nvidia viszi a pálmát, de félek hogy amd alatt már nem teljesít úgy.
-
silver87
tag
válasz
MZsoltee
üzenetére
Tudnál esetleg az első kérdésemre valamit mondani? mert nagyon zavar hogy fingom sincs hogy am3+os alaplapba az x4es esetleg x6os proci ami ugye sima am3-as lesz a gondom vele? főleg stabilitás szempontjából?
a másik hogy szted se éri meg inkább egy 4 magos bulldozer mint egy x4 960as? sztem nem. -
silver87
tag
Már agyon olvastam magam tesztekkel és kb a 6 magos fx ugyanugy teljesít mint az x6 csak az fx-nek stabilitási, melegedési, és áramköri hibái vannak a prohardver és más tesztek alapján. És a stabilitási hibák eléggé ijesztőek amiket olvastam. van akinek szószerint meghalt a gépe és szerviz nem egy hozzászólotól olvastam.
Vélemény? esetleg rendelkezel ilyen procival? -
lee56
őstag
válasz
silver87
üzenetére
Nem hinném hogy olyan gondod lenne, ami régebbi alaplappal nem jönne elő, és ha még árban se sokkal drágább, akkor miért vennél régebbit? Egy dologról tudok ami régebbi chipsetes alplapokkal jobb az a magfeloldás két-há magos procikból X4 varázsolása. De ez téged nem érint gondolom.
Az X4 960 már meglévő proci? Mert újonnan egy 970-el jobban járnál minden szempontból, ha már X4. De egy hatmagos FX-6100 most talán a legjobb vétel AM3+os alaplapba. -
silver87
tag
Most rakok össze gamer pc-t.
ÉS a tervem az hogy am3+ alaplapot veszek és egyenlőre x4 960-as procit rakok bele lehetnek gondjaim (stabilitás, melegedés, egyéb)? vagy érdemesebb sima am3-as alaplapot vennem?? ugyanis az am3+osnak jobbak az adatai és még az ára se magasabb az elődjénél. -
Gyuri27
félisten
Akinek van véleménye szivesen fogadom.
Msi 760GM-P23 (FX) vs E51 (FX)
Az 51 3k-val drágább + 2 ram slot easy oc switch és htpc ready. A p23 olcsóbb de csak két ram slot viszont winki3 és oc genie is van. -
siriq
őstag
Gigabyte 890FXA-UD5 2.0 lap is megkapta a bulldozer tamogatasat : [link] Ha valaki ki szeretne probalni, most mar megteheti. A hivatalos oldalon meg nincs fent. Ez a giga supportol van.
Amugy mukodik. En is felrakom hamarosan. -
Yass_27
csendes tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Meg kell kövesselek

Bár amikor néztem, tényleg nem találtam, most meg elsőre egy 3x pcie16-os szépséget dobott a gugli
Mégis megfogadom a tanácsodat, és kivárom az FM2-t
Köszi a segítséget. -
Yass_27
csendes tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Önmagában nincs bajom az APU-kkal, a hozzájuk való eddig általam látott alaplapokkal inkább....
mivel nem akarok majdan videokártya elad-újatveszt jáccódani, tudnék örülni a crossfire / sli-nek, és addig csak mikró ATX-es alaplapokat láttam az apu-khoz, amit szintén nem szeretek ( zsúfoltak, kevesebb slot... )
Amúgy, egy korrekt alaplapba gond nélkül bele raknám, de múlthéten olyasmit olvastam, hogy az apu-kat főképp kisasztali gépekbe tanáták ki, így nem látom túl valószínűnek a széép naagy fullos alaplapok választékát, de adja isten, tévedjek
-
Yass_27
csendes tag
bocsi, FM2 tokozás na... túlléptem a szerk. limitet...

-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Yass_27
üzenetére
nem tudom mi ez az elharapódzó APU-fóbia... miért baj, ha van egy tartalék vga? miért baj, ha van egy olyan részleg a prociban, amit akár általános számításokra is be lehet fogni?
FMx foglalatba mindenképp igp-s procit kapsz, csak vagy le van tiltva, vagy nem. ha meg már ott van, miért ne mehetne?
-
Yass_27
csendes tag
Szevasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek az AM3+ tokozás mennyi ideig marad még életben?
Asszem a múlthéten olvastam valahol, hogy az AMD életben akarja hagyni az AM3+-t azoknak, akik nem preferálják a cpu-ba integrált gpu-t, de kissé elbizonytalanodtam, és gondolom ti otthonosabbak vagytok a témában...
( Hosszútávra akarok építeni egy jól fejleszthető gépet, és kérdéses, hogy várjak-e vele, vagy ugorjak neki. És nem szeressük APU-kat
)
Szóval... AM3+-os géept most, vagy FX2-es rendszer késöbb, merthogy lesznek sima cpu-k is FX tokozással
Köszi a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Arc Raiders
- Kés topik
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Akkor még gyűjtök és a procit is cserélem egy eredeti 4magosra.

Szerintem írja nekik,hogy esetleg nem lesz-e hozzá,vagy nem e csinálnának neked,ha lehetséges egy biost. A Gigabyte-nál,és az ASRock-nál bejött.Veszteni nem vesztesz vele semmit.

(Melegedni meg ugyanúgy melegszik mint a 125W-os vagy 95W-os társai, ha tuningról beszélsz az más tészta, de arra vannak a jobb hűtők, hogy elvezessék)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)