- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capeta
csendes tag
Sziasztok!
AM3+ alaplaphoz hol tudnék processzor felfogató keretet szerezni? Sajnos az egyiken eltört a pöcök, így nem rögzíthető a proci hűtő.
-
MZsoltee
veterán
válasz
enazatis #1768 üzenetére
Egy memória modullal háttértár nélkül próbálj rá. Ha nem megy próbáld végig az összes modult egyesével. Az összes csak nem feküdt meg. Aztán VGA csere, vagy VGA próba más konfigban. Végül CPU csere.
Pénzt erre már ne kolts mert annyira régi szegény, hogy bármikor bármi megadhatja magát.
-
enazatis
csendes tag
Sziasztok!
Jó rég volt már bejegyzés ebben a topikban!
Nem követem a hardverfejlődés minden rezdülését. Minimális fejlesztést eszközölnék, de megakadtam.
Eredeti konfig:
GIGABYTE 450W
ASUS M4A785TD-V EVO lap
AMD PHENOM II X4 965 BE
SAPPHIRE RADEON HD 5750 VAPOR-X
4x4GB Kingston Hyperx Predator
Ez így működött.
A lapot cseréltem egy ASUS M5A97 EVO R2.0-ra.
A lap jó, üzemképes, de mégsem indul semmi. Van valakinek tapasztalata, ötlete, javaslata, bármi hasznos infója azzal kapcsolatban, hogy miként lehet ezekkel a harverekkel működésre bírni a cuccot?
Előre is köszi!
-
gban
veterán
válasz
Gyuri27 #1765 üzenetére
Bios látja, legelső sor
Msconfig fölösleges, ugyanaz a win lát a 8-ból 4-et illetve 12-ből 8-at meg 8-ból 8-at.
Valamint a memtest is 8-at lát a 12-ből, ami ugye oprendszer nélkül fut pl. pendrive-ról.
Ez vagy proci feature, és lehet hogy AM3+ procival más lenne, vagy alaplap tulajdonság, és 2 oldalassal más lenne. -
gban
veterán
Egy ga-970a-ds3p lapba ha beleteszek 4 db 2 gigás ramot, a bios látja, de ez van win7 alatt:
Ha beteszek 2 db 4 gigást, akkor 8 giga használható.
Ha beteszek mellé még 2 db 2 gigást, marad a 8 giga használható.
Mind egyoldalas ram, kétoldalasom nincs épp.
Proci AM3 került bele, egy Athlon II X2 245, illetve egy Sempron 140 ami megy Athlon II X2 4400e-ként is.17. oldaltól van a bios, semmi olyasmit nem látok benne ami segíthet.
Memtestet néztem, ott se látja az egészet, csak amennyit a win, vagyis nem win hiba.
Mi lehet az oka szerintetek hogy a lap látja a ramot de valahogy nem használható?
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
scott_free #1703 üzenetére
Sziasztok!
Asrock 870 Extreme 3 R 2.0
Amd Phenom II X4 965 BE+Cooler Master Hyper TX 3 EVO
Nvidia gtx 1050 2 Gb
8 Gb DDR3 RAM
Szerintetek szabad-e, és ha igen, mennyire tudnám felhúzni a procit ezen a konfigon?
Arma 2 Dayz-hez kéne, hogy a proci erősebb legyen és ne 20-30 FPS-sel menjen a játék.
Köszi előre is. -
tototos
addikt
Sziasztok!
Vásároltam egy AM3+-os félkonfigot procival és memóriával.
Alaplap: ASROCK 980DE3/U3S3
Memória: HyperX Fury 2x4GB DDR3 1866MHZProcesszor: AMD FX-6300
Processzor Hűtő: RAIJINTEK Aidos Black
Ehhez hozzáraktam egy FPS hexa 500-as tápot és egy HD5830-es kártyát. Elindul szépen a gép de random időközönként kikapcsolja a monitort és csak tápegyság lekapcsolásra kapcsol ki még a power gomb hosszan nyomására sem. Kicseréltem már benne a videókártyát, próbáltam másik sata portba dugni az eszközöket de semmi. Már sikerült windows 10-t telepíteni rá és a driverek és felmentek majd újraindítás után semmi előjel nélkül megint kikapcsolta a monitort és nem reagált semmire.
Mi lehet a probléma?
Köszönöm -
Sziasztok!
Összeraktam egy Phenom II X6 1100T gépet, MSI 790GX-G65 lappal, és 4x2GB Kingston HyperX 2000-es rammal. A ramokat 1600-ra lőttem, unganged dual channel módba és valamiért én nagyon kevésnek érzem a memóriatesztes értékeket. Az írás az DDR2 szintű, amit katasztrofális. Próbáltam ganged módban, csak két modullal, 1333-on, de ezekkel a beállításokkal csak még rosszabb lett a helyzet, már az olvasás és másolás is 10ezer MB/sec alá megy akkor. Ennyit tud memóriakezelésben a Phenom II csúcsa egy jó lapban? Core2-vel egy 1600-as value DD3 KIT-el minden értéke simán 20ezer felett van. Oprendszer Win7 64bit, minden friss alaplapi chipset drivert felraktam. -
nagyonjjo
tag
Üdv!
Ha 970 Extreme3 lapban cpu támogatásra 8320-as és 8370es fx cpu-t is írnak,akkor valóban létezik,hogy 8350est nem támogat? -
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok! Asus M5A88-V Evo alaplap windoes 10 alatt azt csinalja hogy minden masodik inditasnal csak a windows logot tölti be alatta a kis pötyök nem indulnak el es nem is töltődik be a rendszer.
Valaki találkozott már ezzel?
-
Sziasztok.
Öcsém gépében egy [Asus M4A79T Deluxe] alaplap van egy phenom 2 x6 1100T procival párosítva és egy [enermax pro 87+ tápegység] és eddig egy 6970 szolgált alatta de volt benne kipróbálva sapphire radeon hd 7950 vaporix ... a problémám a következő kicserélem a kártyákat és a 7950 egyik kimeneti porton sem ad képet igaz a 17" aoc monitor nem nagy felbontású mert 1280/1024 tud maximum de egyszerüen még amikor bekapcsolom a gépet akkor sem ad semmi élet jelet pedig előtte nálam ment egy AM3+ os konfigban hiba nélkül... mi lehet a gond mert én a monitora gyanakszok már mindent meg probáltam másik foglalatot is... -
novoszath
senior tag
nem tartozik a topik temajahoz de hogy tudom azt megoldani van egy aux csatis kameram mikent tudom pc re ra kotni milyen atalakito kellene hozza?
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
A következő alaplaphoz milyen processzort ajánlanátok?
https://www.asrock.com/mb/AMD/990FX%20Extreme3/index.hu.aspGábor
-
nemestol
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődöm hol lehetne beszerezni a AM3-as foglalathoz az alaplapi 4csavaros konzolt, egy vízhűtéses megoldás miatt eltávolították, és most vissza szeretném rakni ha megvolna! :-) -
bigdaddy3
tag
Sziasztok!
MSI 970A-G45 lap van a gépemben, 570nvidia volt benne régen de eladtam, nem volt időm gépezni. Most vettem nemrég 1030 de nincs kép a monitoron jobb alul csak egy B2 látható.
Most kaptam kölcsön 970nvidiát és az is B2!!Van egy brazos netes gépem abba jók voltak!
Mit jelent a B2?
Kérem szépen valaki segítsen!
KÖSZÖNÖM!
-
rantotthusi
tag
Sziasztok! Tudna nekem valaki ajanlani olyan alaplapot amiben az fx 8350 tuninggal is megy fix 4,2-4,5ghzen és olyan 25-30 ezer forintot szánnék rá ha ebben a kategoriában van ilyen!? Fontos még hogy legyen rajta 5.1 es hangkimenet és 4 memoria foglalat! A valaszokat nagyon szépen köszönöm!
-
fibix
csendes újonc
Sziasztok
Mi a véleményetek erről a lapról???
Asrock Super Alloy GS4 FX R2.0 ->nVidia GF 7025 / nForce 630a
Egy phenom 2 x4-et és egy HD 7850et kellene kiszolgálnia...
-
pandras83
őstag
válasz
Hardstyler01 #1738 üzenetére
Idézet Tomshardware fórumról:
"AM3+ Doesn't support M.2. Intel H97, Z97 and X99 are currently the only platforms that support M.2 Storage solutions."
Én is kerestem korábban, de sajnos generációs szakadék van a két technológia között.
-
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
abban tud valaki segíteni, hogy a Giga 970A-UD3 Rev. 1.0 és 1.2 között mi különbség van, jelentős egyáltalán?
-
Hannibhál
őstag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy fx8xxx tuningra(alapszintűre ~4,5-4,6ghzre) ez a lap elég lenne? vagy jobb kéne alá? -
Banderos
tag
melyik lenne jobb vétel vagy esetleg valami más gigabyte 990fxa-ud3 vagy msi 990fxa-gd80
egyenlőre phenom x4 965 be menne bele és kicsit később lesz proci csere is -
Hardstyler01
tag
Szerintetek melyik a Legjobb AM3+ os lap amin van M.2 es csati?
Sajnos le kell cserélnem a jelenlegi MSI 970A Gaming Pro Crabont! -
kem
addikt
Sziasztyok.
Feltettem a kerdest mar mashol is, de ugy tunik ide jobban valo:
Az egyik irodai desktop gepbol kihalt egy ilyen alaplap: asus m5a97 le r2.0
Mit ajanlanatok helyette? A lenyeg, hogy ne legyen ilyen hulladek mint az ASUS.
Semmi extra elvaras nincs, egy jol bevalt alap modell jo lenne.Ezt olvastam lejjebb: Gigabyte 970A-UD3P
Van ellenvetes?
szerk: new eggen eleg rosz ertekeleseket kapotta koret:
AMD FX-8 8320
2*4GB 1600Mhz DDR3
pci express VGAKoszonom szepen a segitseget elore is!
kem
szerk: out of stock. Esetleg valami mas? UK-ben vagyok egyebkent.
-
braunz
tag
Sziasztok! Gigabyte ga 970 ds3p alaplapot tervezek venni,fx 8300 és egy asus gf gtx 750 ti mellé. Kérdésem az lenne,hogy az ajánlott alaplapok között a rev.2 verzió szerepel de azt sehol nem kapni csak a simát. Megbízható - megfelelő az is a fenti konfig mellé ( tuning nélkül ) vagy nézzek mást. A proci asszem 95w. Egyáltalán mi a különbség rev.1 és rev.2 között? Asus m5a 97 r2.0 még amit nézem de az már neccesen férne bele a keretbe. Sürgős lenne a vásárlás,úgyhogy minden építő jellegű hozzászólást előre is köszönök.
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Jelenlegi konfigom egy FX8350 MSI 970 Gaming lapban, véleményt szeretnék kérni alaplap csere előtt
A problémám a jelenlegivel h tuningra FX8 alá nem igazán való, szét főzi magát az alaplap(Socket) mindent vízzel hűtök így érthető ha idegesít és még a CPU sem megy bent 4300 felett ezt is 1,4v-al
Kinéztem pár alternatívát ezt meg odaadnám a lányomnak egy FX4300 kíséretében. amikre gondoltam az Asrock 970a G3.1, Asus 970 pro gaming/auraelsősorban a VRM szekciót figyeltem bár asus 7+1..?
elég érdekes az Asrock 8+2
Mi a véleményetek esetleg más alternatíva ami tuning biztos stabil lap?
Udv
-
04ahgy
nagyúr
válasz
VinoRosso #1732 üzenetére
Valószínűleg fog menni az a CPU, habár nem 100%. Amire alapozok: a mikrokódját a legfrissebb BIOS-szal biztosan ismeri a lapod (A Thuban magos X6-okat is kezeli, amiknek frissebb a mikrokódja), míg ahogy magad írod, a TDP is a maximális kezelt szint alatt alatt marad. Én be merném kockáztatni.
Mivel Callisto magos (felezett magszámú Deneb), így van esély a sikeres magfeloldásra.
HGyu
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok,
az érdekelne, hogy ez a lap támogatja e a Phenom II X2 570 CPU-t. A támogatási listán nem szerepel, és nem tudom eldönteni, hogy ez szándékos e, mert az ugyanebbe a CPU családba tartozó X2 555 támogatott, ugyanúgy 80W-os (95W-ig támogat) tehát különösebb okát nem látom annak, hogy ne legyen támogatott az 570 is.
szerk .:
Iletve még az lenne a kérdésem, hogy a core unlock az mindegyik steppingű X2 5xx esetében lehetséges, vagy csak a régebbieknél ?
-
kokokka
addikt
válasz
#65675776 #1728 üzenetére
Sikerült értelmeznem, köszi!
A negyedik mag éveken keresztül működött hibátlanul, mivel azonban úgy néz ki, hogy most vége, a 960T-vel már négy maggal is jobban állok, mint a jelenlegi processzorommal. Azt hiszem írok a srácnak, csak az a baj, hogy most halt meg az autóm is
-
törölt tag
válasz
kokokka #1727 üzenetére
Ez nem egy egyszeerű kérdés. Az Athlon II-ben nincs L3 cache, a Phenom II-ben van. Ez önmagában 10-20% többletteljesítményt ad azonos órajelen, de természetesen alkalmazásfüggő. Ha feloldod a negyedik magot, akkor lesz 10% órajelelőnyöd. Ez legjobb esetben éppencsak fedezi az L3 cache előnyét. Viszont a Thuban/Zosma magjai némileg feljettebbek is, ez további pár százalék. És a hab a tortán, hogy ha csak két magot terhelsz, akkor a 960T 3,4 GHz-ig fel tudja vinni az órajelét. És még egy plusz: a 960T-k mindegyike Black Edition, tehát a szorzójukat szabadon állíthatod, akár felfelé is. Továbbá ha szerencséd van fel tudod oldani benne a további két magot is.
Persze a magfeloldás lutri. Láthatóan a mostani procidban is hibás a negyedik mag. A 960T esetén is előfordulhat, hogy nem jó a további két mag.
Ami viszont valamilyen szinten visszalépés: a 960T esetében nagyon betegen vannak a P-State-ek meghatározva. Szóval sokszor nem fog tudni olyan keveset fogyasztani, mint amire egyébként képes lenne. Viszont az S0 órajele és feszültsége alacsonyabb.
-
kokokka
addikt
Sziasztok!
Van nekem egy ilyenem :
TripleCore AMD Athlon II X3 455, 3300 MHz
Ez ugye három magos, de fel tudom szabadítani benne a negyediket is, amit meg is tettem már régen. Újabban azonban néha piros képernyővel kifagy a gépem, és rájöttem, hogy ha kikapcsolom a negyedik magot, akkor ez a probléma megszűnik. Ez lehetséges?
A kérdésem azonban az volna, hogy melyik az a legnagyobb vagy annak közelében lévő processzor, amelyiket ebbe a foglalatba bele tudom tenni? Mert nagyon úgy néz ki, hogy cserélném a szívét (bár a három maggal is szépen muzsikál), mert játéknál azért az erősebb/gyorsabb proci sokat számít. Ezek az AM3+-os processzorok jók egyáltalán az én gépembe? Ilyen alaplapom van :ASRock 870 Extreme3
-
Üdv!
GA-970A-UD3 alaplap elromlott.
Keresek helyette olyat, ami ezzel megegyező tudású (USB3.0 elő, ill. hátlapon; hasonlóan gazdag csatlakozókiosztás I/O hátlapon; SATA3-as csatik, és olyan tápellátás, ami elviszi a nagyobb processzorokat is).
Ezt találtam az aprón ugyanezzel a chipsettel (970):
Asus M5a97 Evo R2.0
Ahogy elnéztem, a nagyjából ugyanazt tudja, de a processzor körüli alkatrészek le vannak takarva, így nem látom, h mi van ott (csak annyit, h picivel kevesebb kondi van ott).Megvehetem helyette, vagy inkább ne, mert kerülendő lap.
Hirdetnek ugyanilyen Gigát is, csak Pécsen, és az eladó nem akarja postázni. :/
10-12ezernél többet nagyon nem akar a megbízóm rákölteni, úgyhogy drágább lapokat ezért nem is néztem.
AMD oldalról nem vagyok nagyon képben.
Egy Phenom II X4 965-ös processzor megy bele, aztán majd valami X6-os, X8-as FX-re váltana év vége felé. -
half333
őstag
Üdv! Milyen proci hűtőt ajánlatok am3+ (amd FX-8300)? játék közben tapasztaltam h néha néha fps drop jelentkezik. De ha kilépek,és mindjárt vissza,egy ideig megint okés,ezért gondolom h nem jó a hűtés (amúgy nem a gyári van rajta,erősebb,de úgy néz ki ez sem elég erős).
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Van egy MSI 970 Gaming lapom es benne egy 8350, probalgatom a tuningot es az erdekelne hogy az alaplap Vrm-jet meddig engedhetem max hofokban ami meg normalis? Van felette egy 6cm slim venti amivel tudom huteni. Most olyan 82-83ig kuszik fel full halkra szabalyozva a hofok 1.45v mellett de ez iscsak IBT alatt. Jatekok kb 70-ig futik fel
-
tescodr
aktív tag
Sziasztok van egy ilyen lapom:Gigabyte GA-78LMT-S2
Elég fapados tudom de nekem pont elég,vrm borda nincs rajta sajnos,picit húzni akarnám a procim (phenom 2 x4 955 +nagy toronyhűtő).Kérdésem az lenne hogy ha gyártok rá vagy veszek vrm-re ragasztható bordát mennyit segítene a hőleadásban, érdemes rá valamit rakni?U.i:Új lap most vettem tehát csere most nem játszik.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
haiiro_o #1706 üzenetére
A másodiknak erősebb a VRM-je, az a jobb, de mindkettő jó. Arra figyelj, hogy a legfrissebb BIOS legyen benne, hogy biztosan felismerje a CPU-t.
(#1707) qetantst: Ez jó kérdés. Alapból 1866-ra XMP-vel belőhető, és még az is lehet, hogy azonnal ennyin akarna menni. A proci viszont nem biztos, hogy kezeli ezt a RAM frekvenciát, 1600-ig szoktak jók lenni a Thubanok.
HGyu
-
qetantst
csendes tag
Sziasztok!
GA-990XA-UD3 R5 lap Phenom II 1090T mellett milyen órajellel fog működtetni egy 1866Mhz-es Kingston HyperX Furyt?
-
haiiro_o
tag
Sziasztok melyik alaplap lenne jobb egy x6 1090t nek?
Gigabyte 880GA-UG3H
ASUS M4A79XTD EVO -
04ahgy
nagyúr
válasz
Fishbed #1704 üzenetére
Leginkább semmi más eltérés nincs. A Rev.2.0 audiorészlege még leválasztott. A RAM és az USB csak azért piros, mert más a szöveg, de ott sincs eltérés.
A javaslat amúgy nagyon jó, mert ebben a lapban az X2 260-at jól meg tudod rángatni, és ha később bővítenél, nem lesz gondja a nagyobb étvágyú és többmagos FX-ekkel sem.
HGyu
-
Fishbed
csendes tag
Sziasztok!
Egy AMD Athlon XII 260-as proci alatt haldoklik az alaplap. 20.000Ft-ig gondolkodtunk a cserén, de itt leginkább a GIGABYTE GA-970A-UD3P lett ajánlva, ami 22.000Ft fölött van. Kérdésem, hogy van 20.000FT alatt alaplap amit érdemes megvenni, vagy inkább ennyivel költsünk rá többet? A GIGABYTE GA-970A-UD3P ver 1 és ver 2 között a VIA vs. Realtek hangkártyán kívül van különbség?
Általános otthoni használatban van a gép (internet, egy- két játék SIMS3 World of Warship,). Nincs tuningolva, cél, hogy hosszú ideig költséghatékonyan működjön.Előre is köszi!
-
scott_free
senior tag
hi,
erről a lapról van vkinek tapasztalata?
GIGABYTE GA-990X-Gaming SLI
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Óvodások homokozója
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Nők, nőügyek (18+)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest