Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
scott_free
senior tag
ezek közül melyiket ajánlanátok FX-6300-hoz? vagy van egyáltalán érdemi különbség közöttük? (pl. stabilitás szempontjából?)
ahogy néztem, a Giga 8+2 fázis, az Asus 6+2(+2?) meg vmi digi+, az Msi-nél nem láttam - ezek számítanak?
köszi!
-
törölt tag
Van egy MSI 970A-G45 lapom, benne egy Phenom II 955BE CPU.
Olyan furcsaság van vele, hogy a legújabb BIOS-t (v2.7) használva gyári beállítások mellett is terhelés hatására visszaesik az órajel, 255fokot ír az Aida64. Közben az 55fokot a régi BIOS (v1.4) mellett 4GHz esetén sem lépte át. Tehát hűtés gondja nincs. VRM bordák is alig langyosak. Van valami info erről, hogy miféle jelenség ez? -
Peddy789
őstag
Sziasztok van nekem egy Gigabyte GA-790XT-usb3 alaplapom, AM3 foglalat
Egy netezős asztali gépet szeretnék összerakni, főleg használt alkatrészeket használva
Milyen processzort ajánlotok ebbe használtam? egyáltalán lehet bele am3+ ost is rakni vagy az kilőve?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az AM3+ nem csak mikrokódban tér el a régi AM3-tól. Más jellegű tápellátást is igényel, ezeket is tartalmazzák a frissített BIOS-ok.
HGyu
-
Hali mindenkinek!
Láttam korábban hogy egyes AM3 lapokhoz adtak ki AM3+ procit támogató biost. Példának sima AM3-as MSI lapokat néztem és a fehér socketes am3-ok is eszik az AM3+-ot azaz a foglalat ugyan az maradt leszámítva a lyukméretet. lapom
Gondolkodtam rajta hogy mi is lehet azokban a biosokban, talán csak microcode-t frissítettek?
Azt találtam ki hogy fogok egy microcode frissítőt és egy am3+ lapból kiszedem a kódokat majd átrakom az én sima am3 lapomba. Xeonhoz láttam leírásokat amikkel sima 775-be raktak ilyeneket ha nem támogatták a procit.
Csinált-e már valaki ilyesmit? -
suszka23
csendes tag
Sziasztok!
Van egy fx-8350-es procim, edddig egy asus m5a97 le r2.0 lapba hasznaltam, a kerdesem annyi lenne,
hogy erdemes-e atraknom egy m5a99x evo r1.0 lapba ha tuningolni szeretnem?!
Előre is koszonom, udv:suszka -
zolikaDB
veterán
Köszönöm

-
04ahgy
nagyúr
A CPU-ban van a memóriavezérlő, azaz IMC, tehát azért van némi beleszólása. Pl. ha Athlon 64 X2-t tesz a lapba, akkor DDR3-mal nem fog elindulni sem, nincs ugyanis a CPU-ban DDR3 vezérlő, hiába támogatja a lap.
(#1588) zolikaDB: DDR2-1066-ig támogatja a RAM-ot az a CPU, nem -tól. A legfrissebb BIOS-szal mennie kell (a CPU support lista szerint).
HGyu
-
zolikaDB
veterán
Üdv mindenki!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Kollegámnak van egy Asrock N68C-S UCC lapja.
Ugye ez támogatja az AM2/AM2+/AM3 procikat.
Tudna venni most egy AMD Athlon II X3 425-ös procit, ami a leírás alapján DDR2-1066-os RAM-tól oké a lapban.
Neki viszont DDR2-800-asok vannak, amiket már nem cserélne.
Ilyenkor mi van? A proci elindul vajon a lapban?
Köszönöm!
-
törölt tag
Ha még mindig a Phenom II-t használod: annak az IMC-je 1333MHz-re van hitelesítve. Ha annál magasabb órajelen akarod használni a RAM-okat, akkor az igenis tuning. Az IMC nem fogja bírni csak úgy simán az ilyen mértékű túlhajtást, emelni kell a feszültségét.
Az mondjuk egy másik kérdés, hogy mivel IGP nélküli rendszer, édesmindegy, hogy mennyin mennek a RAM-ok.
-
GAbre
veterán
Kipróbáltam a ninja 3as ventimmel mi lenne,ha alulról hűteném(legutolsó kép).
Aki nem ismeri a ventit kb 3000rpmen megy,és szabályosan fázok,annyira hűvösnek érzem a levegőt.
És így is csak max langyosra tudta lehűteni felül meg a kockáim igaz forróak voltak,bár épphogy még ott tudtam tartani az ujjam.Jah és hol van még a nyári hőség,akkor mi lesz... :/Lehet működik,de iszonyat hangos így,házba max oldallap nélkül és kivezetett ventivel tudnám megoldani.
Arról nem beszélve,h így se 1 hosszú életű lapra kell számítani.
Ha valakinek ugyanígy melegszik én hagynám tönkremenni a lapot(ha nem garizák a meleg miatt már),ha még garos,mert ha így ki is húzza.Garancia után nem sok időt adok neki,h jó marad... -
-
GAbre
veterán
válasz
üzenetére
Asrock 970 extreme 4(ugyanezt csinálta)Csak proci tesztnél teljesen halott lett.
970 pro 3 ez van legutóbbi képen.
GA-990FXA-D3.Ő jön holnap majd.
De már procit,memóriát,tápot,vgát is cseréltem.
Most megnézem,ha nem ssd van rádugva,akkor is-e.
De azt nem hiszem,h az a baj -
GAbre
veterán
válasz
üzenetére
Az a baj,hogy így se érzem,hogy átvenné rendesen a borda a hőmérsékletet.
Az az 5 kocka ami melegszik,semmi más.
És még ha a teteje lehűlne.
Az alja(másik oldalon) ugyanúgy meleg/forró.Azt meg főleg házban nem fogom tudni hűteni,max oldallap nélkül és be se rakhatom az író asztalba.
Magára az okra akarnék rájönni,h miért. :/
A megoldás annyira nem érdekel,mert ez ideiglenes lap amíg a másik(szintén ugyanez a hiba volt)gariban lesz.
Holnap remélem jön a 3. alaplap,és megnézhetem,h az melegszik-e.
Az már giga lap lesz. -
törölt tag
Rakhatsz a VRM síkja felé akár száz ventilátort is, akkor sem fogja magát a VRM-et egyetlen egy sem légáramlattal kényeztetni. A Ninja nagy alsó lemezei meg pont csak arra jók, hogy leárnyékolják még jobban a FET-eket. A toronyhűtők márcsak ilyenek, főleg az ilyen nagy méretűek. Használtam Infinity-t Abit AX8 v2.0-n. Nos, csak arra volt jó, hogy az egyébként nem igazán melegedő K8T890 bordája ~80-90 °C-ig felmelegedjen, a VRM meg mégg ennél is jobban. Pedig az Infinity még kisebb is, mint a Ninja. Egy "szerencsétlen" (valójában nagyon is jó) CMHK8-8122A-A2 stock X2 cooler mellett meg a NB 35°C felé soha sem ment, és az egyébként hűtetlen VRM sem melegedett 50 °C felé. Ja, a proci egy nem éppen izmos A64 3200+ (D0) volt. Az Opteron 180-ra inkább rá sem raktam az Infinity-t. Az SI-128SE alatt köszöni nagyon jól elvan. És a lap sem fő szét.
-
akela91
addikt
válasz
akela91
üzenetére
12GB probléma megoldva, viszont az 1600mhz nem megy egyszerűen, újraindul mindig. Minek kéne feszt adni? (ajánlott alap időzítés van beállítva: 9:9:9:24:33)
XMP1600 profil is van elvileg ramnak, na ilyen beállítási lehetőséget nem találok UEFI-ben.
Ami szomorú, hogy a CPU-tól nem tudja lekérni normálisan a hőmérsékletet, csak a kamu core temp-et, ami ugye elhetetlen értékeket mutat (21 C)...
-
akela91
addikt
Beüzemeltem, már sokkal jobb értékeket kapok hőmérsékletileg, és alacsonyabb fesz is elég a procinak, node RAM problémám van.
2 szinten is. 12GB-ból a BIOS és a CPU-z is látja a 12GB-ot, ám windows feladatkezelő csak 8GB-ot lát. (4GB-os modulok). Illetve nem hajlnadó 1600mhz-en menni 1.65V-on se, pedig az előző lapba simán mentek.
-
GAbre
veterán
Nem tudom hogy rakjak ventit hozzá,ha a ninja 3amtól már nem fér el a kezem se.
Légáramlat meg megvolt:
Meg a képen látható területen ha nézed 3 venti húzza ki abból a sarokból a levegőt.
Illetve a ninja se vmi forró levegőt tolt oda nekik.Oldalról meg még 1 8as venti hozta előlről a levegőt+ az elején ami van,bár az vga felé nyomta.Amúgy csak közlöm nem kell fxes proci,h süljön a lap.phenom x945-el is köszöni szépen nekiáll főzni.
1 hibára rájöttem,nem jegyzi meg a memória mhz-et állandóan 1333-on megy.
Ha beállítom,akkor úgy marad addig még ki nem kapcsolom a gépet.Bár nem tudom,előtte csinálta,most hoztam haza a gépet összeraktam,és megjegyezte.
Beállítottam,kikapcsoltam,és megint elfelejtette
Jah és csak ezt felejti el,minden más megmarad. -
akela91
addikt
Na mindjárt itt az új lap a kezeim között, vettem egy 8cm-es 2000rpm-es ventit, amit a VRM-re fogok irányítani valahogy... Meglátjuk meddig jutok tuningban a 8120-al. Egyébként azokon az alaplapokon amin a VRM -en van hűtőborda, azt leszedve, valami hővezető pasztával nem lehet rásegíteni? (lehet totál hülyeséget kérdeztem
) CSak van még egy csomó MX-4 pasztám. -
-
akela91
addikt
Szerencsétlenkedtem kicsit a régi lappal, az oldalsó ventit, nem szívóra hanem fújóra raktam, így megy egy kis áramlat a proci hűtő alá, ezáltal a VRM-re is, nyertem is pár fokot Aida szerint (alaplap temp, nem tudom hol van a mérő).
Az új lappal is az lesz a baj, hogy ahogy nézem a VGA-t csak a legközelebbi PCI-ba tudom tenni (x16), ami közvetlen az NB alatt van. Egy hely marad szabadon, az NB vonalában az X1-es slot felett, ahova ESETLEG be tudnék rakni valami mini ventit.
Agyalok még azon, hogy a Mugenen csak egy ventit hagyok, a távolabbi végén, így a VRM borda szabadon marad, és nem lóg rá semmi.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
akela91
üzenetére
A Mugen venijei pont szép lassú, turbulenciától mentes áramlatot teremtenek a hűtendő rész fölött! A NYÁK szintjén meg áramlás nélkül megül a forró levegő. A toronyhűtők önmagukban ellenjavallottak.
Az elhelyezkedéseket jól írtad, én egy 8cm-es ventit szoktam támasztani a PCIe-NB-VRM háromszöghöz, fújóra, gyorskötözővel.
HGyu
-
akela91
addikt
Szuper, holnap elvileg már meg is érkezik. Jelenleg ennyi venti van a házban:
felül egy ormótlan nagy 20cm- es, elöl is egy hatalmas, oldalt + hátul is egy-egy 12-es, a mugenen elől hátul szintén 12-12cm.Hova lenne érdemes pontosan irányítanom még valami kis ventit?(bár kétlem hogy sikerülni fog)
A procitól északra lévő bordára?(ez a VRM rész ha jól sejtem) Illetve a nyugatra lévő bordára (NB)?
A felső venti pont a VRM-ről fogja leszívni a forró levegőt, lehet elég lesz neki? A Mugen 2 hátsó ventije pont rálóg most is a VRM bordájára ( felette van pár centivel a venti alja)

-
04ahgy
nagyúr
válasz
akela91
üzenetére
Igen az is jó lap, csak drágábbak általában a 990-esek, azért 970-t javasoltam. Biztos vagyok benne, hogy elégedetten fogod használni. A GIGABYTE tudja, hogy kell alaplapot gyártani.
Azért a VRM és NB körüli légáramot itt is biztosítani kell, ez sem éri be a hősugárzásos hűtéssel.

HGyu
-
akela91
addikt
Üdv. Milyen alaplapot ajánlotok (használtan fogom venni), amely egy 8120- at kiszolgál tuningostul?
Asrock 990FX Extreme 3 van jelenleg, de sajnos a VRM része túlmelegszik 4GHZ-en...
Legyen azért 1-2 USB3.0 rajta, de semmi extra követelményem nincs.
Nem akarok sokat költeni, ASUS M5A97 R2.0 , ezt javasolták példaként FX topicba.
-
M0ng00se
őstag
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne hogy a VRM mellett lévő kis kockák, a tekercsek mennyi hőt bírnak? Csak mert volt már olyan meleg terhelés alatt, hogy megégette a kezem. Most raktam rá kis bordákat, remélem lesz haszna. -
M0ng00se
őstag
Üdv.
Nemrég beszereztem egy FX8150-et és az lenne a kérdésem hogy melyik az igazi hőfok?
De szerintem valahogy úgy van hogy meghatározott hőfok alatt mást mutat de 35 fölött meg jól. Így van?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
üzenetére
Nagyon egyértelműen a GA-990FXA-UD3 ennyiért a befutó. A táp elég, azt nyugodtan ráérsz akkor cserélni, ha kikapcsolgat (túlterheléstől), vagy bedöglik..
Milyen lapod van most? Ha az adatlapodon levő 970 Pro3, akkor még annak a megvételekor rontottad el. Ezek sajna igen gyengék FX alá. Egy Athlon X2-250 vagy valami Athlon X3 procival eldöcögnek, de az AsRock felhozatalában ennél magasabb kategóriás alaplap is egész egyszerűen szutyok az FX-ek alá, még a 4 magosak alá is.
HGyu
-
törölt tag
Sziasztok!
Jelenlegi konfim:
-FX 6100 proci-alap hűtővel
-fsp hexa 500
-8gb ddr3 ram(1600MHz)
-Sapphire hd 7850 2gb 256bit oc
-ssd
-2x500gb winyó
-4 házhűtő venti
Kérdésem:
Néha a a gépem nem indul el,hanem lecsipogja a procihibát, viszont ha a ramot áttszem másik foglalatba akk 10-25p baxakodás után működik,van h a vidikártyát sem ismeri fel,és van,hogy a tápból nem vesz fel feszültséget,erre a kedves ipon szerviz azt mondta,h minden más a gépembe a rossz,az alaplap biztos jo,3szor vittem be,3/3 bios frissitést csináltak,ugyan arra a verzióra...
Megelégeltem,hogy egyszerűen lehetetlen garancián belül elintézni,ezáltal elhatároztam,h veszek egy uj alaplapot,ami ezeknek a feltételeknek megfelel:
-40k alatt van
-usb3nak nem csak a panelon van hely,hanem van az alaplapon is csati,amivel kitudom vinni a ház elejére
-esetleges későbbi gépfejlesztésbe ne nagyon szóljon bele az alaplap
Illetve,még 1 kérdés,aminek nincs köze az alaplapokhoz,de még a témába vág,h szerintetek ez az 500W-as táp elég ennek a konfinak,v megéri befektetni egy FSP HYPER 700ba?
Előre is köszönöm a válaszotokat! -
pityu8611
tag
Sziasztok!
kérdésem lenne.Adott egy MSI 970 gaming lap és egy fx6350 proci.Összerakás után pár napig ment a gép(játékok alatt kifagyott,kékhalál).utánna egy bekapcsoláskor se kép se hang!ventik mennek,meg minden de nincs kép.Vga,memória más gépben tökéletesen üzemel,szerintetek a lap a hibás vagy a proci??Előre is köszi a választ!
-
M0ng00se
őstag
válasz
gyorgy1961
üzenetére
nekem asrock 970 extreme4-gyel ment 4,8-on stabilan
-
gyorgy1961
csendes tag
új gépet épitek kinéztem egy Amd Fx 6300-as procit,milyen alaplappal párositsam? márka és tipus,köszönöm elöre is.
-
Jakuskacsa
senior tag
Sziasztok! Egy kicsit lemaradtam az elmúlt években a pc fejlődésében (Gyerek projekt volt), de most nemrég vettem egy nem túl új, de azért használható gépet. Ez egy fujitsu esprimo p5635 gép volt, + vettem hozzá egy radeon hd 6870 et, hogy azért tudjak egy- két játékkal játszani is. Egyébként az alaplapot így ismeri fel több program is: Model: D2901-a1 Chipset: nforce 720a southbridge: nforce 720mcp vagy valami mcp78 névvel... nem is ez az érdekes. A történet ott kezdődött, hogy amikor megkaptam a gépet, integrált graffal használtam egy hétig, mert csak utánna jött meg a radeon. Beleraktam, minden fasza lett, letiltottam a karit, de így az nvidia chipset helyét átvette valami AMDk10 nevű chipset, amitől nem voltam hasra esve. Biosba vissza be, és hagytam auton a beállítást (mármint az integrált grafkártyát illeti), és ekkor jött a meglepi, win 7 betölt nvidia chipset visszatért, és két vidkártyám lett. Mindkét kártya működik a HD6870 adja a képet, de minden progi azt irja, hogy mindkét kártya aktív. Hozzáteszem elég nagy teljesítmény különbséget mértem letiltott integrált graffal és így... Találkozott már valaki ilyesmivel? Mivel így tökéletesen működik a dolog én most így használom, lehet ettől valami baja? Ja amúgy athlon II X2 240 es proci van benne. 2x2,8Ghz, de simán birja a 3,2 is ddr2-esek is birják stabilan a 920MHz-t, és mindezt max 40 fokon... elképesztő számomra a kályhaként működő P4 HT után.... köszi a segítséget előre is.. én most nem értem igazán a dolgot, főleg azt, hogy egy integrált nvidia és egy hd 6870 hogy működhet egyszerre....
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy lenne egy ASRock 990FX Extreme3 alaplapom, milyen erősebb processzort javasolnátok hozzá mint a jelenlegi Athlon II X4 960T Black Edition?
Ami fontos lenne hogy kevesebb legyen a processzor fogyasztása a 960hoz képest.
Segítségeteket előre is köszönöm!Gábor
-
JHC
tag
Üdv mindenkinek!
Érdeklődnék, használ-e valaki FX procit unbuffered ECC memóriával?
-
lsc
nagyúr
Üdv
Erről [link] a lapról vélemény? Maga a 890-es csipszettel szokott gond lenni? Egyelőre egy phenom II 945 majd valami fx6xxx menne bele, tuning főleg az fx-el lenne, nem extrém. -
M0ng00se
őstag
Bocsi az amatőr kérdést, de 760G-s lapba belemennek az új fx-ek is?(6100 érdekelne főleg)
-
bearone
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, ki akartam próbálni pár live linuxot és egy hiba miatt nem sikerült.
Pendrive ról és cd ről is próbáltam.
A hiba: modprobe: module zfs_member not found in modules.depAmi viszont érdekes hogy a ghostbsd simán elindult(szintén live).
A gépem:
- Gigabyte GA-990FXA-UD3 rev4
- Sapphire r9 270x vaporx
- amd fx 8120
- 16GB corsair xms
+ 1.5 TB hdd toshiba
- fsp aurum gold 500w -
Pbalazs89
újonc
Sziasztok!
Most tervezek új processzort venni, de nem vagyok benne biztos, hogy az alaplapom AM3 vagy AM3+
az AMD-nek a 8320-as és 8350-es verzióján gondolkozom, és az alaplapom pedig: GA-MA785GT-UD3H
Valaki hozzáértő lenne olyan kedves és megmondaná, hogy ezek kompatibilisek-e? Köszi
-
Pycee
tag
Halott ez a topic?!
-
Pycee
tag
Helló!
Egy másik topicban már írtam, de itt is érdeklődök. Új konfig összerakását tervezem és az alaplap az első amin elmélkedem. Először az AM3+-os lapokat néztem, de aztán elgondolkoztam az FM2+-osokon. Most azonban a "Milyen alaplapot vegyek?" topicban bluyoo kolléga azt írta, hogy az AM3+-os CPU erőben jobb.
Előre is köszönöm a tanácsokat! -
!ReDfOx!
csendes tag
Sziasztok!
Ez a proci Amd phenom II X6 1100T Black AM3-as foglalatú
Kérdés hogy ez belemegy-e az AM3+-os foglalatba?Köszi a választ előre is mindenkitől!

-
asvald
senior tag
sziasztok
Azt szeretnem megkerdezni , h valakinek volt v van tapasztalata az msi 970gamening alaplapal?
jo valasztas lehetne egy fx 6300 melle?Valamint tapellatasa milyen? Sajna telorol nem konnyu keresgelnivalaszotokat elore is koszonom
-
zolikaDB
veterán
Urak!
Ez a lap alkalmas AM3 X3 procik négymagosítására? [link] -
gyiku
nagyúr
hello,
sabortooth fx 990 lap, monitoron van usb hub. van 2 udb3as pendriveom (16gb 32gb), barmelyiket dugom vagy a monitorba (usb2) vagy a hazon levo usb3-ba, kekhalalozik a win8. laptopon win7 alatt megy mindegyik siman. mi lehet? -
04ahgy
nagyúr
válasz
FlasH-BacK
üzenetére
GA-970A-UD3P. Frankó a VRM-je és nem drága lap!
HGyu
-
FlasH-BacK
senior tag
Helló!
Haverom gépet tervez venni (játékra), és kérném a segítségeteket az alaplap kiválasztásához.
A gép nagyjából:
FX-6100 proci
8GB ram
R9 270 vga
SSD (6gbit SATA).Milyen lapot ajánlotok, amiben lehet alulfeszelni is a procit? Továbbá később alapfeszes tuningra is szükség lenne, meg persze arra, hogy hosszú távon megbízhatóan működjön a lap. A rászánt keret leginkább nettó 20-25 ezer környékén lenne, de ha olcsóbb lap is megfelel, akkor persze azt is írjátok.
Köszönöm szépen előre is!

-
Kurosava
csendes tag
Sziasztok!
Érdemes AM3+ konfigba befektetni? Az FM23 hidegen hagy, nincs szükségem az APU ra.
vagy érdemes megvárni (ha lesz) az új tokozást (AM4???) ?
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A lap támogatja ezt a sebességű memóriát illetve processzort így nagy valószínűséggel el fog indulni

Pont így jártam, sokad magammal ha szétnézel külfödli fórumokon. Túlmelegszik a VRM, és a proci órajelet is leveszi ilyenkor.