Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#3451) Bálint85 válasza moonguru (#3450) üzenetére

Bálint85
(fanatikus tag)

:R

Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...

(#3452) moonguru válasza moonguru (#3450) üzenetére

moonguru
(senior tag)

Még pontosabban max. hármat... :)

(#3453) sir Mók

sir Mók
(újonc)

Üdv!

Akadt egy kis problémám. Próbáltam keresgélni az eddigi hozzászólásokban, de nem jártam sikerrel.
Szóval van egy ASUS M4A78 Pro alaplapom (AMD 780G lapka SB700-as déli-híddal párosítva), benne AMD Phenom X4 9600 Black és 2*2 GB G-Skill RAM. A gépen win7 64 bit fut.
Szerettem volna frissíteni a chipsetet. Letöltöttem az ASUS honlapján található két verziót, illetve az AMD honlapján található legfrissebbet is. Telepítéskor csak a "North Bridge szűrő" van már frissítendőként feltüntetve, a többit frissítettnek írja. Látszólag telepíti a NB szűrőt is, de hiába indítom újra a gépet, nem lesz telepítve. Próbáltam rendszergazdaként is indítani a telepítést, és csökkentett módban is, de ott leállt, mert nem találta az illesztőprogramokat.
Hogy tudnám ráerőszakolni végre a frissítést?

Üdv
sir Mók

(#3454) E770

E770
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Egy régi M4A79T De alaplapot szereltem volna át egy másik konfigba és a csak úgy találomra vett RAMmal meg se nyekken :(((

látott már valaki ilyet?

ez a ram, kék-halál :O
[link]

belekukkantottam az évek óta a sarokban lévő alaplapkönyvbe és ezt látom:
This motherboard does not support DIMMs made up of 256 Mb chips or less.

és mit látok az alábbi oldalon:
Description: 4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2) HyperX Blu
Detailed Specifications: Standard 256M X 64 Non-ECC 1600MHz 240-pin Unbuffered DIMM (DDR3, 1.65V, CL9, FBGA, Gold)
[link]

olyan rég nem volt már RAM kompatibilitási gondom, hogy nem tudom, mi lehet ezekkel a DDR3-as ramokkal, mit lehet, mit nem ?

Köszi

[ Szerkesztve ]

(#3455) moonguru válasza E770 (#3454) üzenetére

moonguru
(senior tag)

Szerencsére én nem látok kék halált! :)

Mivel pont az általad leírt szempont miatt választottam NEM 256 Mb csipekkel szerelt G Skill memóriát!

Javaslatom cseréld le a memóriád!

[ Szerkesztve ]

(#3456) E770 válasza moonguru (#3455) üzenetére

E770
(kvázi-tag)

ok, köszi, értem, akkor figyelmetlenül választottam, s korrigálok
eddig én is G.Skill Ripjaws memóriával hajtottam, de azt is figyelmetlenül vettem :)

(#3457) moonguru válasza E770 (#3456) üzenetére

moonguru
(senior tag)

F3-12800CL9D-8GBRL - Ripjaws RL

[link]

Ui:

Van kisebb időzítésű is, dupla áron...

[ Szerkesztve ]

(#3458) opti06

opti06
(tag)

Hali!

Melyik ramot ajánlanátok ehhez a laphoz?:
Asus M4A79XTD EVO alaplap
Phenom 2 x4 965be proci
többi nem fontos ram szempontjából gondolom...

Magasság mindegy, hűtő mellett lesz elfér bármekkora, ezek közül kéne választani:
Corsair Vengence 1600@cl9
Kingston hyperx xmp 1600@cl9
Kingston hyperx blue 1600@cl9
Kingston hyperx más verzió asszem
szintén hyperx vmi T1 verzió

(#3459) laca000

laca000
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Van egy M4a78-E lapom, abban egy 980BE processzor.

Húzni szeretném a procit de nem tudom, hogy a Bios-ban a CPU VOLTAGE alatt ha feszt akarok emelni akkor miért ez jön be?

0.8000, 0.8125, 0.8250, 0.8375

Ezt a fenti értéket kell állítanom, hogy a gyári 1.4250 fölé menjek?

Ha igen akkor mennyire?
4000mhz-re szeretném húzni STABILAN a procit!

Köszönöm!

lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére

(#3460) laca000

laca000
(fanatikus tag)

Egy újabb kérdésem lenne.

Adott az Asus túlhajtó programja a Turbo V Evo, és mikor az automata túlhajtásra megyek ezt a hibaüzit kapom:

18.5 is not a valid integer value

Ez mi, ki tudom küszöbölni valahogy?

lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére

(#3461) Bálint85 válasza laca000 (#3460) üzenetére

Bálint85
(fanatikus tag)

2511 Bios van fent?

Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...

(#3462) Stubi28

Stubi28
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Nekem is van 2 láma kérdésem.
Most cseréltem lapot egy M4A78-E-re.
Minden flottul megy de a proci venti az teljes fordulaton kerepel, úgy hogy a proci 20 fokos!
Hol tudnám ezt a bios-ban belőni, mert nekem még kicsit átláthatatlan ez az új bios felépítés. Gigabyte lapjaim voltak eddig.
A másik.
Adott a lapban egy PII X2 555BE. Ezt szeretném kipróbálni, hogy fel-e tudom a zárolt magokat oldani. Indulásnál nyomok neki egy 4-est, ahogy írja, újra indul a gép, megy, aztán nem történik semmi. Újra indítás után kéri, hogy állítsak load defaults-ot. Ha jól láttam alap cpu fesz: 1.275.
Sajna ilyennel még nem próbálkoztam és nem szeretnék valamit tönkre vágni, ezért kérdezősködöm ennyit.
Köszönöm előre is!

Nokia C5-03 0perces eladó

(#3463) Bálint85

Bálint85
(fanatikus tag)

Asus M4A89GTD Pro/USB3 alaplapnál hogyan kell beállítani a Biost ha integrált videókarival akarom hajtatni, a 4 lehetóség közül kérdem h hogyan legyen a sorrend?
és ha integrált videókarival használom akkor bele kell tenni a switch kártyát?

(#3464) Stubi28

Stubi28
(kvázi-tag)

Az miért lehet, hogy indításnál néha hiba üzenettel csipog, hogy: CPU FAN ERROR, press F1...?
Biosban levettem "silent"-ra, mert úgy bőgött alap esetben mint a porszívó.
Asus M4A78-E
Üdv!

Nokia C5-03 0perces eladó

(#3465) Dzsana

Dzsana
(kvázi-tag)

Sziasztok, a problémám a következő. Van egy ASUS M4A78Pro alaplapos gépem, és már több hónapja kínlódok vele, bár lehet, hogy nem az alaplap a baj. Azt csinálja, hogy használat közben egyszer csak lekapcsolja a monitort, mint amikor az energiatakarékos mód kikapcsolja, de ilyenkor nem kapcsolódik vissza egérmozgatásra, billentyűzetre, semmire. Amit még észre vettem, hogy lekapcsolás közben a CD-t felpörgeti, LED-jét bevillogtatja, és ha van benne pendrive, azt is leválasztja, legalább is a LED-je kialszik. Ilyenkor semmi más nem segít, csak a reset.Utána mindig kidobja, hogy a windows szabálytalanul lett leállítva, stb. Dugtam már rá közben másik monitort is, de azon sincs olyankor kép, húztam már le a CD-t is, de akkor is csinálja. Windows 7-et újra raktam már egy párszor, próbálta 32, 64 bitest is, de nem változott a helyzet. Van, hogy napokig nem csinálja, utána meg 3-4-szer is egymás után, vagy tartósan minden nap egyszer. Van valakinek valami 5lete?

(#3466) Bálint85 válasza Dzsana (#3465) üzenetére

Bálint85
(fanatikus tag)

bios hiba lehet vagy windowsban az energia takarékosságnál alvó állapotnál tiltsd le a 4db -ot.
biost rakd újra és tedd fel az újabbat ha az nem béta bios.

(#3467) Dzsana válasza Bálint85 (#3466) üzenetére

Dzsana
(kvázi-tag)

A BIOS-t már frissítettem, de az sem segített. Megnézem még ezt az energiatakarékos beállítást, de ott nem tudom, mi az a 4 dolog, amit mondasz, a win 7-ben a kiegyensúlyozott meg a takarékos lehetőség alatt a 2-2 lehetőségre gondolsz? Alapban 15 perc a beállítás, de sokszor a gép bekapcsolása után pár perccel is jelentkezik ez a lehetőség, nem hiszem, hogy köze van hozzá, de azért kipróbálom.

(#3468) Bálint85 válasza Dzsana (#3467) üzenetére

Bálint85
(fanatikus tag)

alvó állapot menü pont alatt van 4 lehetőség arra gondolok.
vagy tedd vissza az egyel régebbi biost hátha azzal jó lesz. vagy tedd fel 2x ugyan azt a biost hátha benne rakadt valami aztán azért csinálja ezt. meg még csináld meg elem kivesz , dzsámper levesz visszarak és talán jó lesz.

(#3469) Dzsana válasza Bálint85 (#3468) üzenetére

Dzsana
(kvázi-tag)

Oké, ezeket kipróbálom, a BIOS-al csinálta a régivel is, meg az újjal is.

(#3470) Dzsana válasza Bálint85 (#3468) üzenetére

Dzsana
(kvázi-tag)

Hát ez nem jött be. Átállítottam mindent, BIOS új, de éppen ma épphogy felállt a windows, és megnyitottam a firefox-ot, megint lekapcsolt. Mi a fene lehet vele?

(#3471) Bálint85 válasza Dzsana (#3470) üzenetére

Bálint85
(fanatikus tag)

fogalmam sincs. olvass vissza fele és valami nagyobb rangú fórumtársnak írjál privibe.

(#3472) Thrawn válasza Dzsana (#3465) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Memóriák jók? (Memtest)
Táp bírja? Nem túl régi?

Different songs for different moods.

(#3473) Nalim78

Nalim78
(újonc)

Sziasztok!

Van egy M4A785D-M Pro alaplapom van benne a egy Athlon x2 5600+ proci(1MB chache 89W) A gyári proci lista szerint jó bele . Beindítom a gépet beállítom az időt és a boot prioritást a biosba elmentem vele újra indul, betölt a win7.
Kikapcsolom a gépet és többet nem hajlandó elindulni. Ha kiveszem az elemet akkor újra indul. Kölcsönkértem a barátom prociát ez AthlonII x2 245 azzal tökéletesem működik.

Több kókuszdió öl meg embert mint cápa!

(#3474) Thrawn válasza Nalim78 (#3473) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A lapod BIOS-a mikori? Próbáltad frissíteni?

(#3475) janmano

janmano
(újonc)

Sziasztok!

Vettem egy M5A78L lapot. A boltban azt javasolták, tegyem rá a legfrissebb BIOS-t. Meg is van a dolog, de most a változások mentésénél amint megnyomom az OK-t azonnal áramtalanít mindent. Néhány mp után magától újraindul ugyan és talán meg is vannak a változások de nem ilyen durvuláshoz vagyok szokva. Normális működés ez? Amúgy a lap hálócsatija nem működik,win7 nem látja a vezérlőt, nem világítanak a ledek pedig engedélyezve van a BIOS-ban :(( .

[ Szerkesztve ]

(#3476) Jester01 válasza janmano (#3475) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

M4A785TD-V EVO lapom van, támogatja ez vajon a 8 gigás modulokat? Asus honlap azt írja, max 16GB, de hogy ez lehet-e 2x8 azt nem. A támogatott memóriák listája meg 2009-ből van, akkor még nem nagyon volt 8 gigás modul :N

MOD: és mivel ugye a processzorban van a memóriavezérlő, van arra valami megkötés? (AMD 605e)

bocs nem válasz akart lenni :B

[ Szerkesztve ]

Jester

(#3477) Pardise

Pardise
(újonc)

Sziasztok :)

Gépem a következő:

Asus M4A77T/USB3
Asus 6950 1GB Direct CUII
AMD Athlon 2 X4 645 3,1 Ghz
8GB (4X1) Kington HyperX
1GB WB Caviar Green
Chieftec 550W

Kérdésem a következő:

A BIOS-ban milyen beállításokat érdemes végrehajtani, hogy minden okés legyen, miket állítgassak?

Köszönöm a segítséget :)

(#3478) Zollkid100

Zollkid100
(újonc)

Sziasztok!
A gépem a következő:
-ASUS M4A78 PRO
-AMD Athlon II x2 245
-Sapphire HD6850
-2*2GB Kingmax DDR2 800 ram

A lap ugye támogatja a Hybrid Crossfire-t,ami elméletben arra van,hogy az alaplapi integrált videóvezérlőt összekapcsoljuk a VGA-val.
Megvalósítható-e ez és van-e értelme?
Köszönöm.
Zoli :)

(#3479) t.imi válasza Zollkid100 (#3478) üzenetére

t.imi
(senior tag)

Szerintem ezzel a karival már nem és nincs is sok értelme.
Ha nem tévedek manual leírja, milyen karikkal megy a hybrid.

(#3480) Zollkid100 válasza t.imi (#3479) üzenetére

Zollkid100
(újonc)

Rendben. Köszönöm a választ!
Csak kíváncsiságból érdeklődtem!
;)
Zoli

(#3481) t.imi válasza Zollkid100 (#3480) üzenetére

t.imi
(senior tag)

Egség :)

(#3482) Tidus válasza Jester01 (#3476) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Foglalatonként max. 4gb-t támogat.
Az alaplap specifikációjából, és a Memory QVL listából is ki tudod következtetni.

"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

(#3483) Lebron

Lebron
(újonc)

Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy:
van egy asus m4a78-vm lapom, jelenleg 2 ddr2 megy benne és szeretném bővíteni ddr3-ra.
A asus oldalon csak ddr2 ír támogítottnak, viszont nem nagyon találtam m4a78 lapot amely ne támogatta volna a ddr3-at, valaki próbálta már ezt a lapot így fejleszteni rammal?

Köszönöm

(#3484) Thrawn válasza Lebron (#3483) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az a lap csak DDR2-es RAM-okat kezel, DDR3-ast nem rakhatsz bele.

(#3485) Lebron válasza Thrawn (#3484) üzenetére

Lebron
(újonc)

köszi
Esetleg reméltem adtak ki hozzá ilyen frissítést, na mind1.

(#3486) Thrawn válasza Lebron (#3485) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Frissítést? Ahhoz ki kellene cserélni a lapon a memória-foglalatokat, hogy a DDR3-as RAM-ok fizikailag is beleférjenek. Aztán pedig AM3-as (vagy AM3+-os) foglalatot is kellene hegeszteni az AM2+-ból, hogy a belerakott proci is tudja kezelni a DDR3-as RAM-okat.
Egyszerűbb ha alaplapot cserélsz.

(#3487) Lebron válasza Thrawn (#3486) üzenetére

Lebron
(újonc)

am3-as procikat kezel, az még oké, de akkor marad a csere.
Köszi a segítséget :)

(#3488) Lebron

Lebron
(újonc)

erre gondoltam: Asus M4A785TD-M EVO
Szerintem a régi cpu-m is belemegy: athlon 64 x2 dual 3800+, remélem...?

Az alap elgondolás csak ram bővítés lett volna.

(#3489) Thrawn válasza Lebron (#3488) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha Athlon 64 X2-d van akkor az biztos nem megy bele. Athlon II X2-X3-X4, Phenom II X2-X3-X4-X6 vagy Sempron 1xx jó hozzá.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.