Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...

Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...

Még pontosabban max. hármat... 

Üdv!
Akadt egy kis problémám. Próbáltam keresgélni az eddigi hozzászólásokban, de nem jártam sikerrel.
Szóval van egy ASUS M4A78 Pro alaplapom (AMD 780G lapka SB700-as déli-híddal párosítva), benne AMD Phenom X4 9600 Black és 2*2 GB G-Skill RAM. A gépen win7 64 bit fut.
Szerettem volna frissíteni a chipsetet. Letöltöttem az ASUS honlapján található két verziót, illetve az AMD honlapján található legfrissebbet is. Telepítéskor csak a "North Bridge szűrő" van már frissítendőként feltüntetve, a többit frissítettnek írja. Látszólag telepíti a NB szűrőt is, de hiába indítom újra a gépet, nem lesz telepítve. Próbáltam rendszergazdaként is indítani a telepítést, és csökkentett módban is, de ott leállt, mert nem találta az illesztőprogramokat.
Hogy tudnám ráerőszakolni végre a frissítést?
Üdv
sir Mók

Sziasztok!
Egy régi M4A79T De alaplapot szereltem volna át egy másik konfigba és a csak úgy találomra vett RAMmal meg se nyekken 
látott már valaki ilyet?
ez a ram, kék-halál 
[link]
belekukkantottam az évek óta a sarokban lévő alaplapkönyvbe és ezt látom:
This motherboard does not support DIMMs made up of 256 Mb chips or less.
és mit látok az alábbi oldalon:
Description: 4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2) HyperX Blu
Detailed Specifications: Standard 256M X 64 Non-ECC 1600MHz 240-pin Unbuffered DIMM (DDR3, 1.65V, CL9, FBGA, Gold)
[link]
olyan rég nem volt már RAM kompatibilitási gondom, hogy nem tudom, mi lehet ezekkel a DDR3-as ramokkal, mit lehet, mit nem ?
Köszi
[ Szerkesztve ]

Szerencsére én nem látok kék halált! 
Mivel pont az általad leírt szempont miatt választottam NEM 256 Mb csipekkel szerelt G Skill memóriát!
Javaslatom cseréld le a memóriád!
[ Szerkesztve ]

ok, köszi, értem, akkor figyelmetlenül választottam, s korrigálok
eddig én is G.Skill Ripjaws memóriával hajtottam, de azt is figyelmetlenül vettem 

Hali!
Melyik ramot ajánlanátok ehhez a laphoz?:
Asus M4A79XTD EVO alaplap
Phenom 2 x4 965be proci
többi nem fontos ram szempontjából gondolom...
Magasság mindegy, hűtő mellett lesz elfér bármekkora, ezek közül kéne választani:
Corsair Vengence 1600@cl9
Kingston hyperx xmp 1600@cl9
Kingston hyperx blue 1600@cl9
Kingston hyperx más verzió asszem
szintén hyperx vmi T1 verzió

Sziasztok!
Van egy M4a78-E lapom, abban egy 980BE processzor.
Húzni szeretném a procit de nem tudom, hogy a Bios-ban a CPU VOLTAGE alatt ha feszt akarok emelni akkor miért ez jön be?
0.8000, 0.8125, 0.8250, 0.8375
Ezt a fenti értéket kell állítanom, hogy a gyári 1.4250 fölé menjek?
Ha igen akkor mennyire?
4000mhz-re szeretném húzni STABILAN a procit!
Köszönöm!
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére

Egy újabb kérdésem lenne.
Adott az Asus túlhajtó programja a Turbo V Evo, és mikor az automata túlhajtásra megyek ezt a hibaüzit kapom:
18.5 is not a valid integer value
Ez mi, ki tudom küszöbölni valahogy?
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére

2511 Bios van fent?

Sziasztok!
Nekem is van 2 láma kérdésem.
Most cseréltem lapot egy M4A78-E-re.
Minden flottul megy de a proci venti az teljes fordulaton kerepel, úgy hogy a proci 20 fokos!
Hol tudnám ezt a bios-ban belőni, mert nekem még kicsit átláthatatlan ez az új bios felépítés. Gigabyte lapjaim voltak eddig.
A másik.
Adott a lapban egy PII X2 555BE. Ezt szeretném kipróbálni, hogy fel-e tudom a zárolt magokat oldani. Indulásnál nyomok neki egy 4-est, ahogy írja, újra indul a gép, megy, aztán nem történik semmi. Újra indítás után kéri, hogy állítsak load defaults-ot. Ha jól láttam alap cpu fesz: 1.275.
Sajna ilyennel még nem próbálkoztam és nem szeretnék valamit tönkre vágni, ezért kérdezősködöm ennyit.
Köszönöm előre is!
Nokia C5-03 0perces eladó

Asus M4A89GTD Pro/USB3 alaplapnál hogyan kell beállítani a Biost ha integrált videókarival akarom hajtatni, a 4 lehetóség közül kérdem h hogyan legyen a sorrend?
és ha integrált videókarival használom akkor bele kell tenni a switch kártyát?

Az miért lehet, hogy indításnál néha hiba üzenettel csipog, hogy: CPU FAN ERROR, press F1...?
Biosban levettem "silent"-ra, mert úgy bőgött alap esetben mint a porszívó.
Asus M4A78-E
Üdv!
Nokia C5-03 0perces eladó

Sziasztok, a problémám a következő. Van egy ASUS M4A78Pro alaplapos gépem, és már több hónapja kínlódok vele, bár lehet, hogy nem az alaplap a baj. Azt csinálja, hogy használat közben egyszer csak lekapcsolja a monitort, mint amikor az energiatakarékos mód kikapcsolja, de ilyenkor nem kapcsolódik vissza egérmozgatásra, billentyűzetre, semmire. Amit még észre vettem, hogy lekapcsolás közben a CD-t felpörgeti, LED-jét bevillogtatja, és ha van benne pendrive, azt is leválasztja, legalább is a LED-je kialszik. Ilyenkor semmi más nem segít, csak a reset.Utána mindig kidobja, hogy a windows szabálytalanul lett leállítva, stb. Dugtam már rá közben másik monitort is, de azon sincs olyankor kép, húztam már le a CD-t is, de akkor is csinálja. Windows 7-et újra raktam már egy párszor, próbálta 32, 64 bitest is, de nem változott a helyzet. Van, hogy napokig nem csinálja, utána meg 3-4-szer is egymás után, vagy tartósan minden nap egyszer. Van valakinek valami 5lete?

bios hiba lehet vagy windowsban az energia takarékosságnál alvó állapotnál tiltsd le a 4db -ot.
biost rakd újra és tedd fel az újabbat ha az nem béta bios.

A BIOS-t már frissítettem, de az sem segített. Megnézem még ezt az energiatakarékos beállítást, de ott nem tudom, mi az a 4 dolog, amit mondasz, a win 7-ben a kiegyensúlyozott meg a takarékos lehetőség alatt a 2-2 lehetőségre gondolsz? Alapban 15 perc a beállítás, de sokszor a gép bekapcsolása után pár perccel is jelentkezik ez a lehetőség, nem hiszem, hogy köze van hozzá, de azért kipróbálom.

alvó állapot menü pont alatt van 4 lehetőség arra gondolok.
vagy tedd vissza az egyel régebbi biost hátha azzal jó lesz. vagy tedd fel 2x ugyan azt a biost hátha benne rakadt valami aztán azért csinálja ezt. meg még csináld meg elem kivesz , dzsámper levesz visszarak és talán jó lesz.

Oké, ezeket kipróbálom, a BIOS-al csinálta a régivel is, meg az újjal is.

Hát ez nem jött be. Átállítottam mindent, BIOS új, de éppen ma épphogy felállt a windows, és megnyitottam a firefox-ot, megint lekapcsolt. Mi a fene lehet vele?

fogalmam sincs. olvass vissza fele és valami nagyobb rangú fórumtársnak írjál privibe.
Memóriák jók? (Memtest)
Táp bírja? Nem túl régi?
Different songs for different moods.

Sziasztok!
Van egy M4A785D-M Pro alaplapom van benne a egy Athlon x2 5600+ proci(1MB chache 89W) A gyári proci lista szerint jó bele . Beindítom a gépet beállítom az időt és a boot prioritást a biosba elmentem vele újra indul, betölt a win7.
Kikapcsolom a gépet és többet nem hajlandó elindulni. Ha kiveszem az elemet akkor újra indul. Kölcsönkértem a barátom prociát ez AthlonII x2 245 azzal tökéletesem működik.
Több kókuszdió öl meg embert mint cápa!
A lapod BIOS-a mikori? Próbáltad frissíteni?

Sziasztok!
Vettem egy M5A78L lapot. A boltban azt javasolták, tegyem rá a legfrissebb BIOS-t. Meg is van a dolog, de most a változások mentésénél amint megnyomom az OK-t azonnal áramtalanít mindent. Néhány mp után magától újraindul ugyan és talán meg is vannak a változások de nem ilyen durvuláshoz vagyok szokva. Normális működés ez? Amúgy a lap hálócsatija nem működik,win7 nem látja a vezérlőt, nem világítanak a ledek pedig engedélyezve van a BIOS-ban
.
[ Szerkesztve ]

M4A785TD-V EVO lapom van, támogatja ez vajon a 8 gigás modulokat? Asus honlap azt írja, max 16GB, de hogy ez lehet-e 2x8 azt nem. A támogatott memóriák listája meg 2009-ből van, akkor még nem nagyon volt 8 gigás modul 
MOD: és mivel ugye a processzorban van a memóriavezérlő, van arra valami megkötés? (AMD 605e)
bocs nem válasz akart lenni 
[ Szerkesztve ]
Jester

Sziasztok 
Gépem a következő:
Asus M4A77T/USB3
Asus 6950 1GB Direct CUII
AMD Athlon 2 X4 645 3,1 Ghz
8GB (4X1) Kington HyperX
1GB WB Caviar Green
Chieftec 550W
Kérdésem a következő:
A BIOS-ban milyen beállításokat érdemes végrehajtani, hogy minden okés legyen, miket állítgassak?
Köszönöm a segítséget 

Sziasztok!
A gépem a következő:
-ASUS M4A78 PRO
-AMD Athlon II x2 245
-Sapphire HD6850
-2*2GB Kingmax DDR2 800 ram
A lap ugye támogatja a Hybrid Crossfire-t,ami elméletben arra van,hogy az alaplapi integrált videóvezérlőt összekapcsoljuk a VGA-val.
Megvalósítható-e ez és van-e értelme?
Köszönöm.
Zoli 

Szerintem ezzel a karival már nem és nincs is sok értelme.
Ha nem tévedek manual leírja, milyen karikkal megy a hybrid.

Rendben. Köszönöm a választ!
Csak kíváncsiságból érdeklődtem!
Zoli

Egség 
Foglalatonként max. 4gb-t támogat.
Az alaplap specifikációjából, és a Memory QVL listából is ki tudod következtetni.
"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy:
van egy asus m4a78-vm lapom, jelenleg 2 ddr2 megy benne és szeretném bővíteni ddr3-ra.
A asus oldalon csak ddr2 ír támogítottnak, viszont nem nagyon találtam m4a78 lapot amely ne támogatta volna a ddr3-at, valaki próbálta már ezt a lapot így fejleszteni rammal?
Köszönöm
Az a lap csak DDR2-es RAM-okat kezel, DDR3-ast nem rakhatsz bele.

köszi
Esetleg reméltem adtak ki hozzá ilyen frissítést, na mind1.
Frissítést? Ahhoz ki kellene cserélni a lapon a memória-foglalatokat, hogy a DDR3-as RAM-ok fizikailag is beleférjenek. Aztán pedig AM3-as (vagy AM3+-os) foglalatot is kellene hegeszteni az AM2+-ból, hogy a belerakott proci is tudja kezelni a DDR3-as RAM-okat.
Egyszerűbb ha alaplapot cserélsz.

am3-as procikat kezel, az még oké, de akkor marad a csere.
Köszi a segítséget 

erre gondoltam: Asus M4A785TD-M EVO
Szerintem a régi cpu-m is belemegy: athlon 64 x2 dual 3800+, remélem...?
Az alap elgondolás csak ram bővítés lett volna.