Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- Két 8 GB-os VGA-ra teszi fel ezt a negyedévet az NVIDIA?
- Érintőceruzás varázspálca jár a Redmi Pad 2 Pro Harry Potter Edition mellé
- Meglepő, de részben hangtalan a Colorful új, kompakt VGA-ja
- Új kezdeményezéssel pofoznák ki a Linuxot a játékosoknak
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
-
-
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
"Mert más nem indokolja, hogy egyetlen gyártó sem gyártott olyan lapot, ami csak simán visszaállt volna 2x8-ra."
Amit feljebb írtam az indokolhatja. Gondolnak azokra is akik esetleg nem valamilyen x1-es kártyát szeretnének a teljes hosszúságú slotba beletolni. Egy jó ideje ugyanis teljesen eltűntek az x4-es slotok a desktop alaplapokról.
-
Oliverda
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Bármilyen chipsettel megy ami már AMD név alatt jöttki. Persze kivéve azokat amelyek még a K7-es Athlon-hoz készültek.
-
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
"Na ez a konfigurálhatóság az, ami hiányzik az AMD chipset-eknél. Alapból 2x8 a konfiguráció, nincs kiegészítő x1 köteg, amit oda lehetne egyáltalán vezetni a második hosszú foglalathoz."
Ott van a déli hídban. Simán oda lehetne vezetni, csak nincs rá igény, illetve szvsz érthető okokból ezt ma már nem lépik meg.
Az SB850-ben és SB920-ben két különálló sáv található, az SB950-ben pedig négy. Ezeket gond nélkül oda lehetne vezetni egy kapcsolóval, de ha valaki a teljes hosszúságú slotba x4-es kártyát szeretne rakni, az ezzel szívna egy szépet. Ráadásul még a csúcs VGA-k esetében sincs 2-3%-nál több a az x8 és x16 között PCIe 2.0 esetében, így én megértem, hogy inkább az amúgy is egyszerűbb kettéosztást választják manapság.
Alapoasbban megnézve még az összes északi hídban is van hat darab különálló és szabadon konfigurálható x1-es sáv.
-
Oliverda
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Igen
-
Oliverda
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
...ha van 5850 akkor ne vegyél FM1-et. Az azoknak való akik ki tudják használni a GPU-ját.
-
Oliverda
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
van
-
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
Az alaplapokat nem az nV gyártotta, mint ahogy a mostani alaplapokat sem az AMD gyártja. A 16+1 sávhoz 17 sáv kell és egy olyan kapcsolórendszer, ami odakapcsol1 sávot az adott slothoz, ha a másikba bekerül egy kártya. Úgy néz ki, hogy a gyártók erről valamiért leszoktak. Mivel a chipset-ben van elég sáv, így elég valószínűtlen, hogy annak a hiányossága lenne.
Az eggyel korábbira:
"Valamelyest drágítja a lapot mindenképpen, mert bonyolultabb lesz a PCB, és a csatlakozók is drágábbak. "
Valamelyest biztos, de elég hülyén nézne ki egy full ATX-es alaplap 3 slottal.
-
Oliverda
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem hiszem.
-
Oliverda
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
"de nekem nem kell 3 pcie és stb."
Zavar, ha ott vannak?

-
Oliverda
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Passz. Én még nem láttam listán.
-
Oliverda
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Olyanok is vannak, de ha már cserélsz akkor inkább az újabb chipkészletet érdemes választani.
-
Oliverda
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Jelenleg kb. ez az egyetlen ilyen alaplap.
-
Oliverda
félisten
válasz
csabika0001
üzenetére
-
Oliverda
félisten
válasz
csabika0001
üzenetére
Ezt javasolnám alaplap gyanánt.
A memória meg legyen valamilyen 1600as kit mondjuk. Jó az XMP-s is, nem számít különösebben.
-
Oliverda
félisten
válasz
hyperman25
üzenetére
Vegyél 800assal. Gyakorlatilag ugyanaz.
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz
WildDaemon
üzenetére
Én ezt venném.
-
Oliverda
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
Szerintem itt többet tudnak mondani erről.
-
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
Az eSATA extrának számít még mindig az elforgatott SATA-t pedig sok esetben csak akkor rakják fel, ha a legfelső x16-os PCI-E 16x slot-ban lévő kártya bezavarhat a kábeleknek.
A 880G-sek nyilván azért szándékosan egyszerűbbek mert az extrákat a 890GX-es alaplaphoz tartogatták a gyártók. Bár látszólag ezeknél sem vetettek be mindent. Mondjuk az IGP-s cuccok legjobb esetben is csak a mainstream közepén-tetején helyezkedtek illetve helyezkednek el. Amennyiben csak a 980G-t fogja engedni az AMD az AM3+ mellé akkor szvsz esetleg lehet majd számítani jobban felszerelt modellekre is.
-
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
Gondolom azoknak akiknek kevesebb a pénzük illetve kisebbek az igényeik.
A GX elhagyása -140MHz illetve a CF támogatás megvonása. Nem fog hozni semmi újat mert már egy jó ideje nem fejlesztik ezt a vonalat. A Fusion-okra koncentrálnak inkább. Gondolom azért nem kukázták már most mert még vannak olyanok akiknek ez is elég lehet majd. Megpróbálják lefedni mindenki igényeit. Mondjuk akinek fontos a CPU, de abszolút nem számít a grafikus teljesítmény annak jó választás lehet.
-
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
Ja, hogy ezen nincs eSATA.
990GX-ről egyelőre nem tudok, de szerintem nem lesz. Eredetileg a 980G sem volt tervebem tudtommal, de végül mégis úgy döntöttek, hogy a Fusion-ok mellett marad az eddig IGP is. Gyakorlatilag 980G=880G. Itt még 880G-nek írják de már átnevezték 980G-re azóta.
Szerintem az alaplap gyártók konfigurálhatják akár 16+1-re is, nem biztos, hogy kötelező előírás lenne a 8+8 kiosztás. Sőt tudtommal a sima G-s chipkészletek hivatalosan nem is támogatják a CF-et, így ezeknél talán sanszosabb lehet a 16+1 mint a GX-es társaiknál. A roadmap-en is 1x16-ot írnak hozzá.
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Megjelent a v3.2.1540.75 WHQL-es RAID/AHCI driver SB7xx és SB8xx déli hidakhoz.
Win7-hez innen letölthető.
Egyelőre nincs changelog így nem tudni, hogy milyen változtatásokat hozott.
-
Oliverda
félisten
"This design specification defines the requirements for a 941-pin, 1.27-mm pitch, surface mount technology (SMT), zero insertion force (ZIF) socket (herein referred to as Socket AM3) for use with the AMD 938-pin or 940-pin, organic, micro pin grid array (μPGA) package. Socket AM3, shown in Figure 1, is designed to provide a reliable electrical interconnect between the printed circuit board (PCB) and the 938 pins or 940 pins of the organic μPGA package throughout the life of the product."
Socket AM3 Design Specification
Mercutio: Passz. Nem tudom hogy a kettő hogy áll egymáshoz. Majd kiderül.
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Ugyanaz mint a 785G, ez nem túl meglepő. Az egész ott kezdődik hogy a 880G-t akkor kellett volna kidobják amikor a 785G-t csak nem volt kész az SB850 és ezért kiadták külön az északi hidat 785G néven.
Mondjuk a 890GX ismeretében lehetett sejteni hogy többet biztosan nem fog tudni.
-
Oliverda
félisten
ASUS Readies Latest Motherboards for Upcoming Six-core CPUs
Gondolom idővel jön a többi is.
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Újabb képek a Crosshair IV Formula-ról: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- Óvodások homokozója
- Két 8 GB-os VGA-ra teszi fel ezt a negyedévet az NVIDIA?
- Érintőceruzás varázspálca jár a Redmi Pad 2 Pro Harry Potter Edition mellé
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo Legion 5 pro
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Ezen legalább valamennyire látszik a PWM és a foglalat is. Jobb egyelőre nincs vagy legalábbis én még nem találkoztam vele.
Úgy fest hogy ezt az újítást is meghagyták a Llano-ra.