-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-19 13:02 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pch
senior tag
-
migabi24
nagyúr
-
nimfas
addikt
-
migabi24
nagyúr
-
nimfas
addikt
Sonoffnak van elemes vagy aksis fénymérője?
Gondolom azt lehetne betenni logikai szabályként. -
pch
senior tag
"Egyébként meg wearos órám van, én hanggal nem nagyon tudok kapcsolgatni semmit, de nem is mélyültem bele."
Most munkahelyen vagyok, nem tudok youtube videókat keresni
, de ott láttam, hogy egy srác wearOS órájáról, magyarul beszélve kapcsolgatta a lámpákat. Nem csak a magyar nyelv volt érdekes számomra, hanem az is, hogy nem parancsszavakat használt, hanem körülírta, mit akar csinálni. Az volt a lényeg (ez egy átmeneti időszak volt), hogy ahol a Gemini átvette a Google segéd szerepét (azóta szerintem már mindenhol), ott ez működött. Akkor telefonnal gyorsan ki is próbáltam, és tényleg megértette, végrehajtotta, amit kértem tőle. Ami viszont nagy csalódás, hogy lezárt képernyőnél több dolgot nem hajt végre (pl. redőny felhúzása, kapunyitás...bár ez utóbbit elsőre mintha megcsinálta volna, most már nem). Kis utánajárással kiderült, hogy ez nem véletlen: a Google biztonsági okokra hivatkozik, ezért kéri a képernyő feloldását bizonyos eszközökhöz.Egyéni és first world problem
, de engem innentől nem érdekel ez az egész hangvezérlésesdi, mert nekem pont arra van szükségem, hogy a képernyő feloldása nélkül nyissam a kaput: pl. kerékpárral jövök-megyek (vagy talicskával
viszem ki a zöldhulladékot). Ilyenkor telefon zsebben, és nem akarok megállni, letámasztani, elővenni, applikációt keresgetni, megvárni, míg bootol, indítógombra nyomni. Esetleg autóval érkezek, és nem akarom megvárni, hogy az RF távirányító hatósugarába érjek (ez az egész a segéddel működött is elég jól, de pontos parancsszavakkal és angolul, persze kicsit kiabálni kellett, hogy a zsebben lévő telefon is meghallja
). Órát nem kell feloldani. És azon keresztűl megy. Nekem gomb hosszan nyomás és már lehet mondani.
-
st6969
őstag
Nekem volt egy alexa input, amiben nincs hangszóró, csak mikrofon egy pc hangszórót kell rákötni vagy akármit. Sajnos megszűnt és nekem beázott. Szerettem mert amúgy spotify is okosan ment vele egyszerűen...
Aztán volt egy firetv cube3 ami tvbox is egyben.
Kicsit hianyoznak ezek a dolgok, de alexa konkrétan kezdett full gagyi lenni, semmi ai nincs benne, mint amit egy gemini vagy nabu tudna, nagyon le van maradva.
Mondják hogy jön anazonnak is a tényleg ai verziós kütyüje, azt már megvárom.
Egyébként meg wearos órám van, én hanggal nem nagyon tudok kapcsolgatni semmit, de nem is mélyültem bele.
"Egyébként meg wearos órám van, én hanggal nem nagyon tudok kapcsolgatni semmit, de nem is mélyültem bele."
Most munkahelyen vagyok, nem tudok youtube videókat keresni
, de ott láttam, hogy egy srác wearOS órájáról, magyarul beszélve kapcsolgatta a lámpákat. Nem csak a magyar nyelv volt érdekes számomra, hanem az is, hogy nem parancsszavakat használt, hanem körülírta, mit akar csinálni. Az volt a lényeg (ez egy átmeneti időszak volt), hogy ahol a Gemini átvette a Google segéd szerepét (azóta szerintem már mindenhol), ott ez működött. Akkor telefonnal gyorsan ki is próbáltam, és tényleg megértette, végrehajtotta, amit kértem tőle. Ami viszont nagy csalódás, hogy lezárt képernyőnél több dolgot nem hajt végre (pl. redőny felhúzása, kapunyitás...bár ez utóbbit elsőre mintha megcsinálta volna, most már nem). Kis utánajárással kiderült, hogy ez nem véletlen: a Google biztonsági okokra hivatkozik, ezért kéri a képernyő feloldását bizonyos eszközökhöz.Egyéni és first world problem
, de engem innentől nem érdekel ez az egész hangvezérlésesdi, mert nekem pont arra van szükségem, hogy a képernyő feloldása nélkül nyissam a kaput: pl. kerékpárral jövök-megyek (vagy talicskával
viszem ki a zöldhulladékot). Ilyenkor telefon zsebben, és nem akarok megállni, letámasztani, elővenni, applikációt keresgetni, megvárni, míg bootol, indítógombra nyomni. Esetleg autóval érkezek, és nem akarom megvárni, hogy az RF távirányító hatósugarába érjek (ez az egész a segéddel működött is elég jól, de pontos parancsszavakkal és angolul, persze kicsit kiabálni kellett, hogy a zsebben lévő telefon is meghallja
). -
pch
senior tag
Nekem volt egy alexa input, amiben nincs hangszóró, csak mikrofon egy pc hangszórót kell rákötni vagy akármit. Sajnos megszűnt és nekem beázott. Szerettem mert amúgy spotify is okosan ment vele egyszerűen...
Kicsit hianyoznak ezek a dolgok, de alexa konkrétan kezdett full gagyi lenni, semmi ai nincs benne, mint amit egy gemini vagy nabu tudna, nagyon le van maradva.
Egyébként meg wearos órám van, én hanggal nem nagyon tudok kapcsolgatni semmit, de nem is mélyültem bele.
wear óra általába a google home-val működik. Nekem tudja azokat kapcsolgatni ami a homeba is fel van véve.
-
jézusom
addikt
Sziasztok,
szomszédom szeretne egy okoshangszórót kijelzővel (vagy anélkül). Google Home-ban van pár Shelly eszköze. Megpróbáltam lebeszélni, de nem sikerült. Okosórája is van, meg ott a telefon, azokkal is lehet beszélgetni, nem igazán értem a központi hangszóró létjogosultságát, de lehet, hogy ezzel egyedül vagyok...
Használ valaki ilyesmit? Mit ajánlanátok?
Csak akkor érdekes, ha magyar nyelven használható.
Köszi
-
migabi24
nagyúr
Ezt egyszerű fénymérővel profin megoldhatnád. Nálam például van egy mozgásérzékelő az ajtónál, ami fényt is mér. Faszán be van állítva: a redőnyök akkor mennek le, a világítás akkortól él, mikor elérte a beállított küszöbértéket.
-
nimfas
addikt
Mind a 3 eszközt ahogy a képen is van.

"Siófok district" Elvileg jónak kéne lennie, megpóbálom átállítani több időre, mert sajnos nem írja, hogy szerinte mikor van napelmente.
-
grafnet
veterán
Ewelinket nem használnak túl sokan az itt lévők közül...
Nem az időzóna van valamelyik eszközben rossz országban?
A késleltetés egyébként működik?
Csak a kertet kapcsolja fel korán? -
nimfas
addikt
Egyszerű kérdés....
Mégis vakarom a fejem.
Ewelink program (sonoff modulok)
Okosvezérlés beállítva: mégis túl korán kapcsolja fel a kervilágítást.
Mit csinálok rosszul?
-
rviktor
aktív tag
MS TTS és STT akár ingyenesen is van (rate limittel). Nekem 3 helyen (szülők, irdoda, itthon) sincs 1 USD/hó.
hugobloem/wyoming-microsoft-stt:
hugobloem/wyoming-microsoft-tts:
swedencentral szervert ajánlom
itt van (fizetősen) hatalmas hang választék.A Haiku három helyen 3-5 USD/hó és azért mindenütt használva van
Sajnos nincs bontva hol mennyi, de én képes vagyok ezzel egy komplett kifli rendelést is leadni
Lámpát nagyon sokszor kapcsolok vele, de az ajtót is ezzel zárom be.Kollégám 10 USD-t töltött novemberben Calude tokenre és van még neki

De a gpt-mini talán még olcsóbb. Ha nem akarsz csak házat irányítani ez havi fél dollár/hóból elketyeg... de ez azért komolyabb kérdésnél halucinál vásárolni már nehéz vele. De lámpát hatékonyan kapcsol.
-
(ex)Cat
senior tag
A felhős megoldás az a Nabucasa + Haiku előfizetés? Mondjuk lehet még ez a kettő is olcsóbb most mint összerakni ehhez egy erős HW-t és főleg üzemeltetni azt úgy, hogy a nap 99%-ban nincs dolga ezzel.
-
rviktor
aktív tag
Teljesen lokálisan a whisper large modell kell (6-8 Gb VRAM)
de ebben az esetben csak előre meghatározott mondatokat és ragokat ismer fel.
Valamire való AI-hoz és whisperhez lokálban 24GB VRAM kell.
Felhőben a RPI5- is elviszi
Calude Haiku + Microsoft TTS/STT -
(ex)Cat
senior tag
Egy pont hiányzik.
Válaszol, csinál is valamit, de nem támogatott még a magyar. Elég limitált még magyarul.
De azt akartam mondani, hogy dolgozik lámpát kapcsol, de nem tökéletes még. Van amit tud, van ami nem
és nem is mindig azt csinálja amit kérek tőle.
De kb 2-3 hónapja teszteltem és semmi trükköt nem csináltam vele, amit olvasni lehet. Nekem van normális magyar Assist
Amúgy egy normális magyar Assist-hoz milyen HW kell?
-
rviktor
aktív tag
Egy pont hiányzik.
Válaszol, csinál is valamit, de nem támogatott még a magyar. Elég limitált még magyarul.
De azt akartam mondani, hogy dolgozik lámpát kapcsol, de nem tökéletes még. Van amit tud, van ami nem
és nem is mindig azt csinálja amit kérek tőle.
De kb 2-3 hónapja teszteltem és semmi trükköt nem csináltam vele, amit olvasni lehet. Nekem van normális magyar Assist
-
grafnet
veterán
-
rviktor
aktív tag
Amiatt gondoltam, hogy már elérhető, hogy nemrég láttam egy youtube videót, amiben a srác a WearOS okosórájához beszél magyarul, méghozzá úgy, hogy csak simán elmondja, körülírja, mit szeretne (tehát nem routine-ban megadott pontos parancsszavakat használ).
Kipróbáltam telefonnal, és meglepődve tapasztaltam, hogy működik
Csak most már a Gemini válaszol. Azokat az eszközeimet, amiket anno (még a sötét korban, azaz HA előtt
) behúztam a Google Home-ba, ismeri és képes ki-be kapcsolni. Pl. magyarul elmondtam neki, hogy húzza le a redőnyt és nyissa ki a kaput, és alig akartam elhinni, de megcsinálta. A Google Home-ot hosszú hónapok óta nem használtam egyáltalán, már a redőnyt sem az a Shelly relé vezérli, de mégis rendberakta magának, anélkül, hogy hozzányúltam volna (gondolom, mivel a Shelly account hozzá van kötve, ezt frissítette le). Hangutasítás routine-ok létre vannak hozva angol nyelven Google Home-on belül. Ez a funkció a magyar régiós Google Home használóknak nem volt engedélyezve, viszont enélkül nem lehetett hanggal vezérelni. De volt egy "hack" ehhez, ugyanis a "Routines" menüpont egyszerűen nem volt a beállítások között a magyar régióban. Szóval, vagy angolul használta az ember a telefonját, vagy a magyar verzióban a beállítások keresőjében elkezdte gépelni a "Routine"-t, ami így megjelent, és létre lehetett hozni hangutasításokat. De nem vagyok benne biztos, hogy a magyar nyelvű vezérléshez ez ma már egyáltalán szükséges, mivel a Gemini látja a Google Home-ban lévő eszközöket. De őszintén szólva, ennél mélyebben eddig nem teszteltem.
Egy probléma van ezzel: biztonsági okokra hivatkozva, bizonyos utasításokat csak akkor végez el, ha feloldom a telefont. Pl. a redőnyt sem húzta fel zárt képernyőnél, de feloldás után igen (engedélyezve van a zárt képernyős működés). Pl. bicajozáskor zsebből elő kell vennem, hogy feloldjam, de akkor meg már nem fogok beszélni hozzá, hanem megnyomom a gombot...Olvastam, hogy valakinek megy. Én kipróbáltam sajnos nekem működik normálisan.
Válaszol, csinál is valamit, de nem támogatott még a magyar elég limitált még magyarul. -
grafnet
veterán
-
donmackó
addikt
Senkinek nincs ötlete palack mérésre? Esetleg az ultrahangos működhet? Abból találtam tuyást.
-
st6969
őstag
Amiatt gondoltam, hogy már elérhető, hogy nemrég láttam egy youtube videót, amiben a srác a WearOS okosórájához beszél magyarul, méghozzá úgy, hogy csak simán elmondja, körülírja, mit szeretne (tehát nem routine-ban megadott pontos parancsszavakat használ).
Kipróbáltam telefonnal, és meglepődve tapasztaltam, hogy működik
Csak most már a Gemini válaszol. Azokat az eszközeimet, amiket anno (még a sötét korban, azaz HA előtt
) behúztam a Google Home-ba, ismeri és képes ki-be kapcsolni. Pl. magyarul elmondtam neki, hogy húzza le a redőnyt és nyissa ki a kaput, és alig akartam elhinni, de megcsinálta. A Google Home-ot hosszú hónapok óta nem használtam egyáltalán, már a redőnyt sem az a Shelly relé vezérli, de mégis rendberakta magának, anélkül, hogy hozzányúltam volna (gondolom, mivel a Shelly account hozzá van kötve, ezt frissítette le). Hangutasítás routine-ok létre vannak hozva angol nyelven Google Home-on belül. Ez a funkció a magyar régiós Google Home használóknak nem volt engedélyezve, viszont enélkül nem lehetett hanggal vezérelni. De volt egy "hack" ehhez, ugyanis a "Routines" menüpont egyszerűen nem volt a beállítások között a magyar régióban. Szóval, vagy angolul használta az ember a telefonját, vagy a magyar verzióban a beállítások keresőjében elkezdte gépelni a "Routine"-t, ami így megjelent, és létre lehetett hozni hangutasításokat. De nem vagyok benne biztos, hogy a magyar nyelvű vezérléshez ez ma már egyáltalán szükséges, mivel a Gemini látja a Google Home-ban lévő eszközöket. De őszintén szólva, ennél mélyebben eddig nem teszteltem.
Egy probléma van ezzel: biztonsági okokra hivatkozva, bizonyos utasításokat csak akkor végez el, ha feloldom a telefont. Pl. a redőnyt sem húzta fel zárt képernyőnél, de feloldás után igen (engedélyezve van a zárt képernyős működés). Pl. bicajozáskor zsebből elő kell vennem, hogy feloldjam, de akkor meg már nem fogok beszélni hozzá, hanem megnyomom a gombot... -
rviktor
aktív tag
Sziasztok,
szomszédom szeretne egy okoshangszórót kijelzővel (vagy anélkül). Google Home-ban van pár Shelly eszköze. Megpróbáltam lebeszélni, de nem sikerült. Okosórája is van, meg ott a telefon, azokkal is lehet beszélgetni, nem igazán értem a központi hangszóró létjogosultságát, de lehet, hogy ezzel egyedül vagyok...
Köszi
Szerintem nincs magyarul működő VoiceAssist, csak HomeAssistanttal.
Nekem minden szobába van és mindenre is használom
Időzítő, zene kérés, lámpa kapcsolás, hangulat fény. De szól ha lejárt a mosógép vagy a sütő
Zárja az ajtó, kapcsolja a klímát és lehúzza redőnyt. -
pch
senior tag
Sziasztok,
Köszi
Konyhába van. Zenére és időzítőnek hazsnáljuk.
-
st6969
őstag
Sziasztok,
Köszi
-
birno
addikt
Ez elzárja offline is a vizet.
Vigyázz a szelep zárókkal, mert többsége olyan gyenge, hogy meg se tudja mozdítani. Nekem ez van HomeAssistanttal (hideg meleg vízre)
AQARA Water Leak Sensor T1 - Vízszivárgás-érzékelő | Alza.hu (bárhová tehetsz ilyet, akár több helyre is)
AQARA Valve Controller T1 (VC-X01D) Zigbee 3.0 Szelepvezérlő - Szelep | Alza.hu
Aqara Hub M200 EU Version - HM-G03D - Központi egység | Alza.huItt lehet nézelődni, hátha találsz még hasznosat:
Eredmények: Aqara
Ha van már okos otthonod valami akkor lehet kombinálni, de ez magában és net nélkül is tud zárni.Pl amit linkeltél:
SmartWise WiFi-s motoros golyóscsap (gömbcsap) vízvezeték el
az kombinálható ezzel:
Sonoff SNZB-05P Zigbee 3.0 vízszivárgás / csőtörés érzékelő
SONOFF Zigbee Bridge Ultra - Központi egység | Alza.hu, de én fázok a wi-fis cuccoktól a biztonság esetében, mert az esetek nagy részében, ha elmegy a net akkor nem működik! Továbbá ez a csap nekem alapból sem bizalom gerjesztő
meg nincs is készleten.Oh, koszi, ezeknek utana fogok olvasni mindenkepp.
Azt en is preferalom, hogy zarjon net nelkul is.
Emlekeim szerint az Ajax is zarna, mert valami sajat protokollon kommunikalnak egymassal helyileg, de ott mondjuk a hubnak van tartalek SIM-je is ha wifi nem lenne.Arban amugy mar ez is kezdi kozeliteni azt mintha cserelnem az Ajax hubot+Waterstop.
Ami elonyet hirtelen latom ennek (komolyabban utananezni meg nem volt idom), hogy tobb mindent hozza tudok kotni a jovoben ha akarnek es nem gyarto specifikus.
Ez viszont teny, hogy elony lenne.grafnet:
Elmult 2 evben 7 alkalommal azott a haz.
Szerencsere egyik se volt komoly, de igen, a tokom tele van mar vele...
Semmit nem akarok tavolrol nezegetni, ha szivargast erzekel zarjon es kesz. Majd ha hazaertem ugyis feltunik, hogy nincs viz.
Amugy semminek nem kellene, hogy gondot okozzon ha el van zarva.
Kb. 3.-4. szivargas utan egy ideig mindig zartam ha elmentem egesz napra otthonrol es nem vettem eszre, hogy barminek baja lenne.
Semmi nem is hasznalhatna olyankor vizet. -
rviktor
aktív tag
Sziasztok,
Vizszivargas erzekelot szeretnek berakni, de olyat, ami el is zarja a vizet, ha szivargas van, mert sajnos rendszeresen gond van es egyik szaki se volt kepes eddig megmondani, hogy mitol.
A kezenfekvo megoldas az Ajax Waterstop lenne, mert Ajax riaszto rendszerem van, de termeszetesen regebbi a Hub-om, ami nem kompatibilis a Waterstop-al...
Hub-ot is cserelni ezert combos lenne, de nyitott vagyok ra ha nem talalok jobb megoldast.Gyors korulnezes utan nekem ugy tunik, hogy tul sok opcio nincs.
Lattam egy ilyet [link] , de ez olyan arba van, hogy akkor mar inkabb Ajax Hub upgrade+Waterstop-al megyek.A halado topikban lattam meg ezt: [link] .
Nem igazan ismerem oket, de ha jol ertem ez is 3 reszbol all. A linkelt elzarobol, egy erzekelobol es egy bridge-bol.
Ha jol latom ezek olyan ~40e kornyeken max beszerezhetoek lennenek.
Ami meg nem tiszta, hogy az automatizalas (szivargas szenzor erzekel -> gombcsap lezar) elofizetos szolgaltatas-e, meg hogy valoban nem kell-e mas hozza.
Ezzel van valakinek tapasztalata? Valoban mukodik ha baj van?Milyen mas alternativaim lehetnek?
Halado megoldasok is erdekelnek, az se gond ha scriptelni kell, max akkor atmegyek a masik topikba.Ez elzárja offline is a vizet.
Vigyázz a szelep zárókkal, mert többsége olyan gyenge, hogy meg se tudja mozdítani. Nekem ez van HomeAssistanttal (hideg meleg vízre)
AQARA Water Leak Sensor T1 - Vízszivárgás-érzékelő | Alza.hu (bárhová tehetsz ilyet, akár több helyre is)
AQARA Valve Controller T1 (VC-X01D) Zigbee 3.0 Szelepvezérlő - Szelep | Alza.hu
Aqara Hub M200 EU Version - HM-G03D - Központi egység | Alza.huItt lehet nézelődni, hátha találsz még hasznosat:
Eredmények: Aqara
Ha van már okos otthonod valami akkor lehet kombinálni, de ez magában és net nélkül is tud zárni.Pl amit linkeltél:
SmartWise WiFi-s motoros golyóscsap (gömbcsap) vízvezeték el
az kombinálható ezzel:
Sonoff SNZB-05P Zigbee 3.0 vízszivárgás / csőtörés érzékelő
SONOFF Zigbee Bridge Ultra - Központi egység | Alza.hu, de én fázok a wi-fis cuccoktól a biztonság esetében, mert az esetek nagy részében, ha elmegy a net akkor nem működik! Továbbá ez a csap nekem alapból sem bizalom gerjesztő
meg nincs is készleten. -
grafnet
veterán
Sziasztok,
Vizszivargas erzekelot szeretnek berakni, de olyat, ami el is zarja a vizet, ha szivargas van, mert sajnos rendszeresen gond van es egyik szaki se volt kepes eddig megmondani, hogy mitol.
A kezenfekvo megoldas az Ajax Waterstop lenne, mert Ajax riaszto rendszerem van, de termeszetesen regebbi a Hub-om, ami nem kompatibilis a Waterstop-al...
Hub-ot is cserelni ezert combos lenne, de nyitott vagyok ra ha nem talalok jobb megoldast.Gyors korulnezes utan nekem ugy tunik, hogy tul sok opcio nincs.
Lattam egy ilyet [link] , de ez olyan arba van, hogy akkor mar inkabb Ajax Hub upgrade+Waterstop-al megyek.A halado topikban lattam meg ezt: [link] .
Nem igazan ismerem oket, de ha jol ertem ez is 3 reszbol all. A linkelt elzarobol, egy erzekelobol es egy bridge-bol.
Ami meg nem tiszta, hogy az automatizalas (szivargas szenzor erzekel -> gombcsap lezar) elofizetos szolgaltatas-e, meg hogy valoban nem kell-e mas hozza.
Ezzel van valakinek tapasztalata? Valoban mukodik ha baj van?Milyen mas alternativaim lehetnek?
Halado megoldasok is erdekelnek, az se gond ha scriptelni kell, max akkor atmegyek a masik topikba.Hát, az árakat látva nagyon el lehetsz keseredve!
Van net a házban, távolról meg fogsz tudni bármit nézni?
Ha elzárásra kerül az automatizmus miatt a víz, az nem fog gondot okozni? -
birno
addikt
Sziasztok,
Halado megoldasok is erdekelnek, az se gond ha scriptelni kell, max akkor atmegyek a masik topikba. -
w.miki
veterán
-
migabi24
nagyúr
-
w.miki
veterán
Hello Miki,
a napokban rengeteget szenvedtem vele, mire sikerült megoldani. Több oka is lehet annak, hogy nem tudod csatlakoztatni, próbáld sorban kizárni:
- Mindenképpen 2,4GHz-es hálózatra akard tenni (ne vegyesre, és ne is 5GHz-re), a telefonod is arra csatlakozzon
- Blitzwolf, Tuya vagy Smart Life app is jó, mindegyik felismeri (az elsőt max. csak akkor ajánlom, ha semmi komolyabb okosotthon rendszert nem akarsz építeni, a második kettőből át tudod varázsolni lokális működésűvé)
- Ahová eddig csatlakoztatva volt, abból az appból töröld, mielőtt máshová hozzáadod
- És ami nekem megoldotta: korábban adtam neki statikus IP címet. Ezt a router DHCP listájából törölni kell. És bár töröltem, de valahogy nálam beakadt, és a router kikapcs + pár perc pihentetés oldotta meg.Ja, ezt automatikusan nem fogja az app megtalálni (egyik sem), manuálisan kell hozzáadni, tehát azzal kezdd, hogy villogtatás közben az appban a hozzáadásnál az első sorban megjelenő dugalj ikonok közül válaszd a másodikat (Wifi dugalj). Ha ezzel nem megy, akkor próbáld a fentieket.
Köszi így jó lett
-
st6969
őstag
Van egy BlitzWolf 3680W Smart Socket BW-SHP10 okos konnektorom, de sehogy nem tudom csatlakoztatni.
Se a Tuya, se a SmartLife app nem találja. Használ valaki ilyet?
Villogtatom kéken, vagy piros/kéken a LEDjét, de semmi, nem találják.
Hogyan lehet ezt okostelefonhoz hozzá adni?Hello Miki,
a napokban rengeteget szenvedtem vele, mire sikerült megoldani. Több oka is lehet annak, hogy nem tudod csatlakoztatni, próbáld sorban kizárni:
- Mindenképpen 2,4GHz-es hálózatra akard tenni (ne vegyesre, és ne is 5GHz-re), a telefonod is arra csatlakozzon
- Blitzwolf, Tuya vagy Smart Life app is jó, mindegyik felismeri (az elsőt max. csak akkor ajánlom, ha semmi komolyabb okosotthon rendszert nem akarsz építeni, a második kettőből át tudod varázsolni lokális működésűvé)
- Ahová eddig csatlakoztatva volt, abból az appból töröld, mielőtt máshová hozzáadod
- És ami nekem megoldotta: korábban adtam neki statikus IP címet. Ezt a router DHCP listájából törölni kell. És bár töröltem, de valahogy nálam beakadt, és a router kikapcs + pár perc pihentetés oldotta meg.Ja, ezt automatikusan nem fogja az app megtalálni (egyik sem), manuálisan kell hozzáadni, tehát azzal kezdd, hogy villogtatás közben az appban a hozzáadásnál az első sorban megjelenő dugalj ikonok közül válaszd a másodikat (Wifi dugalj). Ha ezzel nem megy, akkor próbáld a fentieket.
-
grafnet
veterán
Van egy BlitzWolf 3680W Smart Socket BW-SHP10 okos konnektorom, de sehogy nem tudom csatlakoztatni.
Hogyan lehet ezt okostelefonhoz hozzá adni?Szórakozni kell vele, van amelyik azonnal csatlakozik, van amelyik csak másnap hajlandó, úgy hogy nem csináltál vele semmit az éjszaka...
Reset megy, mert gyorsan villog a led.
Az app-ot jó lenne tisztázni, mert van legalább 3 gyártónak SL nevű app-ja. A Tuya az egyik, nekem a Polar klímának az app-ja is SL nevet visel, de tök más...
Ha meg van az app, akkor ahogy írja a konnektor: add device.
A Tuya a wi-fi-s cuccokkal sokat szöszmötöl, igaz ezt már a wi-fi-re csatlakozáskor csinálja.
-
migabi24
nagyúr
Hogyan lehet ezt okostelefonhoz hozzá adni?A wifidre kell csatlakoznia, de ezeknek 2.4ghz kell
-
w.miki
veterán
Hogyan lehet ezt okostelefonhoz hozzá adni? -
Riverboy
tag
Sziasztok! 👋
Új albérletbe költözöm, és szeretném költséghatékonyan, falbontás/villanyszerelés nélkül felokosítani a lakást. Mivel iPhone-t használok, az a tervem, hogy veszek egy Tuya Zigbee HomeKit Hubot, és erre fűzöm fel az olcsóbb Zigbee-s eszközöket.
Kifejezetten AliExpress vagy Allegro bevált márkákat/linkeket keresek tőletek, amik olcsók, de minőségiek és stabilan tartják a jelet.
Amiket keresek:
Okosizzók: GU10 a mennyezetbe (ide 6 db kell), és normál E27/E14 a hangulatlámpákba, fürdőbe (mindenképp állítható színhőmérsékletű / RGBCW).
Okoskonnektorok: 16A-es EU dugós, többek között egy fürdőszobai utólagos ventilátorhoz.
Falra ragasztható vezeték nélküli kapcsolók: Elemes Zigbee kapcsolók (1, 2 és 3 gombos). Terv: a régi kapcsolók maradnának mindig felkapcsolva, ezek mennének feléjük.
(A fürdőben pl. egy 2 gombos kapcsolóval oldanám meg, hogy az egyik gomb csak a lámpát kapcsolja, a másik a lámpát és a konnektorra dugott ventit, utóbbit 5 perces késleltetett lekapcsolással a Tuya appból).
Kinek melyik konkrét márka vagy eladó vált be ezekből Aliexpressen vagy Allegrón, ami tényleg budget-barát, de megbízható?
Előre is nagyon köszi a linkeket és a tapasztalatokat! -
donmackó
addikt
Üdv! Tud valaki bevált tuyás nyomásmérőt? A célom az lenne hogy jelezze ha kifogy a gázpalack. Találtam súly alapút, de szerény véleményem szerint az nem működő képes, mert megnéztem 3 üres palack súlyát és nem voltak egyformák.
-
rviktor
aktív tag
Hohh a kivehetős kimaradt

Nekem van itthon pár ilyen:
Aqara Opple Wireless Smart Switch Version Wall Switch ZigBee 3.0 No Wiring Required For Xiaomi Mijia Mi Home Apple HomeKit APP - AliExpress 44 Ezek jó áron vannak, de nem klasszik kapcsolók.
Nekem a nappaliban van pl ennek a 6 gombos verziója és a felső sor a nappali / a második a konyha / a harmadik a hangulat fény.
- Jobb oldal egyszer a fel/le (utolsó állapot, de este mindig éjszakai)
- Bal oldal egyszer a fényes fel.
- jobb oldal duplán éjszakai
- bal oldal duplán a színes mód
és sorolhatnám.Illetve az Aqara C1, de ezt már lehetetlen beszerzni
Nagyon fontos, hogy ennek a relés verzió nem férnek bele az EU-s dobozba. Viszont ezek a wireless gombok még anyám tesztjén is átmennek, azóta nem találtam hasonlót.Szerintem a MOES relés cuccai a BSEED átcsomagolva:
az a baj a TUYA relés megoldásokkal, hogy a legtöbb ledes ÉS nem lehet kiakpcsolni a ledet.
De ha még ezen túl is lendülsz én nem találtam olyat, ami Decoupled
Ennek a kettőnek nagyon nézz utána.A Moes és a BSEED termékeknél keress olyat, ami free returnos ennyi előnye van nekik... Megnyomod hogy visszaküldenéd, kapsz egy GLS cimkét és beteszed egy GLS autómatába.
Rendeltem egyszer egy nagyobb cuccot így és próbálgattam
mert leírást nem találtam róla. -
tibbike01
addikt
Háát..
Philips Hue Tap Dial Switch a kategória referencia jelenleg. Zigbee 3.0, CR2032, 4 gomb plus forgógomb. Z2M alatt natív, Hue Bridge nem szükséges. Igazi mechanikus kattanás, nem klikkelés-utánzat.
Aqara Wireless Remote Switch H1 (Double Rocker), EU változat. Billenős érzet, 2 fizikai gomb, single/double/long eseményekkel.
230V
Itt csak az Aqara H1 EU jut eszembe (No Neutral vagy With Neutral, 1/2/3 gang) a legjobb ár-érték a falra. Decoupled mód Z2M-ből állítható, ekkor a gomb csak eventet küld. Magyar mélydobozba (kb. 50 mm) befér, sekélybe szűken. Tapintás és kattanás határozott.
Volt egy ház ahová a Schneider Wiser cuccait tettük, hogy minden egységes legyen... de azt hiszem ők kivezetik a Zigbee-t... Na meg pusztulás drága.
Volt még egy iroda, ahol Namron cuccokat tettünk fel... De az a webshop megszűnt ahonnan vettük... most meg csak norvégiában találtam: Elektroimportøren AS Ezek is stackelhető szabvány Zigbee cuccok és minőségi drabok,
Árban viszont az egyik durvább mint a másik.
Az Aqara szokott lenni az arany középút.Köszi! Ha csak 1-2 db kellene belőlük még haggyám, de ha körbe akarod parkolni a házat, akkor szebbe nyúlós. Ez a philips tetszik nagyon, ahogy látom levehető a gomb és magaddal viheteted.
230V-osból a Moes vajon milyen lehet? Van ilyen tapizós is.
-
rviktor
aktív tag
Háát..
Philips Hue Tap Dial Switch a kategória referencia jelenleg. Zigbee 3.0, CR2032, 4 gomb plus forgógomb. Z2M alatt natív, Hue Bridge nem szükséges. Igazi mechanikus kattanás, nem klikkelés-utánzat.
Aqara Wireless Remote Switch H1 (Double Rocker), EU változat. Billenős érzet, 2 fizikai gomb, single/double/long eseményekkel.
230V
Itt csak az Aqara H1 EU jut eszembe (No Neutral vagy With Neutral, 1/2/3 gang) a legjobb ár-érték a falra. Decoupled mód Z2M-ből állítható, ekkor a gomb csak eventet küld. Magyar mélydobozba (kb. 50 mm) befér, sekélybe szűken. Tapintás és kattanás határozott.
Volt egy ház ahová a Schneider Wiser cuccait tettük, hogy minden egységes legyen... de azt hiszem ők kivezetik a Zigbee-t... Na meg pusztulás drága.
Volt még egy iroda, ahol Namron cuccokat tettünk fel... De az a webshop megszűnt ahonnan vettük... most meg csak norvégiában találtam: Elektroimportøren AS Ezek is stackelhető szabvány Zigbee cuccok és minőségi drabok,
Árban viszont az egyik durvább mint a másik.
Az Aqara szokott lenni az arany középút. -
migabi24
nagyúr
Visszatalálós
-
tibbike01
addikt
Az ilyen fajta elemes zigbees scene switchnek mi a "minőségibb" HA alatti megfelelője?
Ennek a Moesnek a nyomáspontja nem az igazi, illetve úgy általánosan sem kelti a legjobb minőséget.230V-os és elemes is érdekelne.

-
rviktor
aktív tag
HomeAssistanthoz ez kötelező, de magában az ökoszisztémák elvannak DHCP-n is, hisz a felhő össszeköti veled. Viszont ha ez a kapcsolat leszakad, akkor offline lesz/offlinenak látszódik az eszköz.
-
tibbike01
addikt
Sokan valami furcsa oknál fogva ezt extrém alacsonyra állítják, és mire újra felébred az eszköz, addig lejár az IP "bérleti viszonya", akár megkapja más eszköz és ezt sok eszköz rosszul kezeli. 24 óra vagy efelett a probléma nem fog jelentkezni.
A DHCP lease time arról szól, egy IP cím mennyi ideig kerül fenntartásra egy gép/eszköz számára.Én DHCP-vel minden eszközömnek fix IP-t állítok be, így az sosem változik. De nálam csak pár eszköz wifis, ami nincs Zigbeesbe, pl robotporszívó, mosogatógép, mosógép, legtisztító...stb.
-
rviktor
aktív tag
Sokan valami furcsa oknál fogva ezt extrém alacsonyra állítják, és mire újra felébred az eszköz, addig lejár az IP "bérleti viszonya", akár megkapja más eszköz és ezt sok eszköz rosszul kezeli. 24 óra vagy efelett a probléma nem fog jelentkezni.
A DHCP lease time arról szól, egy IP cím mennyi ideig kerül fenntartásra egy gép/eszköz számára. -
tibbike01
addikt
Akkor mit vársz?
Azt tud csinálni amit írtam vagy ki tudod dobni
A Tuya a legigénytelenebb az összes között. a Yeelight nak stabil a WiFi-je és nem számít ha időlegesen megszakad a kapcsolat, mert lehet lokálisan is kezelni.A Tuyának kell a 20 Mhz 1,6,11-es csatorna, a band steering tiltás, a DHCP lease time 24 órára és számít neki ha megszakad a Tuya Clouddal való kapcsolat, érzékeny minden hálózati anomáliára. Illetve lehet önmagában, minden beállítás ellenére is tud rossz lenni

"DHCP lease time 24 órára"
Ez mi is pontosan?
-
rviktor
aktív tag
Akkor mit vársz?
Azt tud csinálni amit írtam vagy ki tudod dobni
A Tuya a legigénytelenebb az összes között. a Yeelight nak stabil a WiFi-je és nem számít ha időlegesen megszakad a kapcsolat, mert lehet lokálisan is kezelni.A Tuyának kell a 20 Mhz 1,6,11-es csatorna, a band steering tiltás, a DHCP lease time 24 órára és számít neki ha megszakad a Tuya Clouddal való kapcsolat, érzékeny minden hálózati anomáliára. Illetve lehet önmagában, minden beállítás ellenére is tud rossz lenni

-
Luigi962
őstag
Szinte biztos, hogy WiFi oldalon van a gond, nem az eszközökben. Pár gondolat:
A Tuya WiFi-s cuccok kizárólag 2.4 GHz-en mennek. Ha a routered/AP-d band steering-et használ (közös SSID a 2.4-re és 5 GHz-re), akkor a router időnként megpróbálhatja átlökni őket 5-re, ők meg nem tudnak, és leesnek. Érdemes külön SSID-t csinálni a 2.4-nek, vagy legalább a band steeringet kikapcsolni.
De futott még: DHCP lease idő / Csatorna és interferencia (próbálj fix csatornát (1, 6 vagy 11) és 20 Mhz) / AP-router roaming / Tuya cloud reconnect
A BT-s keresgélés az normális, a Tuya app mindig megpróbálja BT-n is megtalálni az eszközt, attól még WiFi-n csatlakoznak.
Ha komolyan idegesít, hosszú távon érdemes lenne Zigbee-s eszközökre váltani, azok nem függnek a WiFi-től és a cloud-tól sem.Köszönöm a válaszod, 2,4 és 5 GHz szét van választva. Az összes többi Yeelight Led szalagok,izzók,lámpák tökéletesen működik sosem dobálják el a hálózatot csak ezekkel a Tuya cuccokkal küszködök.
-
rviktor
aktív tag
Szinte biztos, hogy WiFi oldalon van a gond, nem az eszközökben. Pár gondolat:
A Tuya WiFi-s cuccok kizárólag 2.4 GHz-en mennek. Ha a routered/AP-d band steering-et használ (közös SSID a 2.4-re és 5 GHz-re), akkor a router időnként megpróbálhatja átlökni őket 5-re, ők meg nem tudnak, és leesnek. Érdemes külön SSID-t csinálni a 2.4-nek, vagy legalább a band steeringet kikapcsolni.
De futott még: DHCP lease idő / Csatorna és interferencia (próbálj fix csatornát (1, 6 vagy 11) és 20 Mhz) / AP-router roaming / Tuya cloud reconnect
A BT-s keresgélés az normális, a Tuya app mindig megpróbálja BT-n is megtalálni az eszközt, attól még WiFi-n csatlakoznak.
Ha komolyan idegesít, hosszú távon érdemes lenne Zigbee-s eszközökre váltani, azok nem függnek a WiFi-től és a cloud-tól sem. -
Luigi962
őstag
Üdv. Mit tehetnék, ha Tuya alkalmazásban van 3 led szalagom illetve egy edge álló lámpám és valamelyik állandóan offlineba kerül, de van hogy több is. Már rohadt idegesítő mindig újra felvenni őket. Wifis mind, de mikor megnyitom akkor BT via ....keresgél.
-
grafnet
veterán
-
rviktor
aktív tag
Na örülök. Ha van HA otthon akkor érdemes mindent azon járatni, mert az mindent megold
max sokat kell szórakozni vele. -
balage25
senior tag
A Matter szabvány jelenleg nem támogatja az alarm panel eszköztípust, ezért az Aqara riasztórendszer nem jön át natívan Matter-en a HA-ba.
Valószínűleg jelenteknél az Advanced Matter Bridging-re gondolsz. Részletek itt: Alarm-System in Home Assistant - Everything Matter - Aqara Forum
Vagy használhato akár a HomeKit integráció HA-ban Ha az Aqara hubot (M3, G3, G410) HomeKit eszközként közvetlenül HA-ba veszed, az alarm panel natívan megjelenik a négy móddal (Home/Away/Night/Disarm).Na megoldottam ma. Töröltem a HomeKit párosítást Aqara és Apple között. Párosítottam HA-val és onnan küldtem tovább HomeBridgen az Apple felé. Így most minden szuper. A z1-esek is teljes értékűek már mindenhol, nem kell matterrel szórakozni.
-
grafnet
veterán
Köszi! Ez ugyanaz ugye?
Vajon kell, hogy direkt napfény is érje a napelem töltése miatt? Vagy elvan árnyékos helyen is?
Nyáron biztosan el van árnyas helyen. A tél meg megmutatja, de valószínűleg kevés.
-
rviktor
aktív tag
-
tibbike01
addikt
Ezt találtam nem olyan régen

Tuya Zigbee Solar RB-SRAIN01 eső és fényérzékelő.Köszi! Ez ugyanaz ugye?
Vajon kell, hogy direkt napfény is érje a napelem töltése miatt? Vagy elvan árnyékos helyen is?
-
rviktor
aktív tag
-
tibbike01
addikt
Kültéri Zigbee Tuya fényérzékelő van olyan, ami jól működik? Redőny leengedéshez kellene.
-
rviktor
aktív tag
Most játszom éppen a matter integrációval. Próbálom beállítani a HA-ba a z1-eket, de alapbol nem viszi át, nem jelennek meg csak az ajtó érzékelők. Olvasgattam kicsit, hogy jelenetekkel lehet segíteni ezen, így most csináltam az Aqara appban minden kapcsolóhoz jelenetet és szinkronizálás után már látszanak is HA-ban, mint matter eszköz. Amivel elakadtam az az Alarm system. sajnos ott nem tudom, hogy hogyan lehet átvinni a jelzéseket, hogyn lehetne teljes értékű a HA-ban is. Ebben kérem a segítségeteket.
A Matter szabvány jelenleg nem támogatja az alarm panel eszköztípust, ezért az Aqara riasztórendszer nem jön át natívan Matter-en a HA-ba.
Valószínűleg jelenteknél az Advanced Matter Bridging-re gondolsz. Részletek itt: Alarm-System in Home Assistant - Everything Matter - Aqara Forum
Vagy használhato akár a HomeKit integráció HA-ban Ha az Aqara hubot (M3, G3, G410) HomeKit eszközként közvetlenül HA-ba veszed, az alarm panel natívan megjelenik a négy móddal (Home/Away/Night/Disarm). -
hzsolee
őstag
Ahogy mondod
De hivatalosan csak egy óra, megjelenítésben 2-őt azért látsz, hogy ne legyen lyuk. Hiszen 01:00-03:00 között egy óra telt el.
Fordított helyzetben, pl.: a Shelly UTC-ben tárolja az adatokat, a HA Energy dashboard szintén UTC-alapú statisztikákat kezel, és csak a megjelenítéskor konvertál helyi időre. Szóval ősszel a két "2:00-3:00" intervallum valójában két különböző UTC-óra (00:00-01:00 és 01:00-02:00 UTC), és a dashboard jellemzően összevonja őket egyetlen 2:00-3:00 sávba a helyi idő szerinti nézetben, ami a két óra fogyasztását összeadja.
HA kérdésekkel érdemes ide írni: Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerekAham.... Akkor oda írok. Olvastam az esp-s kommented ott. Hát szerintem lehet,hogy lesz kérdésem ☺️ 3 cucimuci is van most tervben. " Villanyóra", flatpack2 mókolás meg jkbms. Jah, meg a vízóra...az tök jó lett, működik csak valahogy be kell csomagolni mert az akna nem igazán esp-nek való vidék

-
balage25
senior tag
Most játszom éppen a matter integrációval. Próbálom beállítani a HA-ba a z1-eket, de alapbol nem viszi át, nem jelennek meg csak az ajtó érzékelők. Olvasgattam kicsit, hogy jelenetekkel lehet segíteni ezen, így most csináltam az Aqara appban minden kapcsolóhoz jelenetet és szinkronizálás után már látszanak is HA-ban, mint matter eszköz. Amivel elakadtam az az Alarm system. sajnos ott nem tudom, hogy hogyan lehet átvinni a jelzéseket, hogyn lehetne teljes értékű a HA-ban is. Ebben kérem a segítségeteket.
-
rviktor
aktív tag
Ahogy mondod
De hivatalosan csak egy óra, megjelenítésben 2-őt azért látsz, hogy ne legyen lyuk. Hiszen 01:00-03:00 között egy óra telt el.
Fordított helyzetben, pl.: a Shelly UTC-ben tárolja az adatokat, a HA Energy dashboard szintén UTC-alapú statisztikákat kezel, és csak a megjelenítéskor konvertál helyi időre. Szóval ősszel a két "2:00-3:00" intervallum valójában két különböző UTC-óra (00:00-01:00 és 01:00-02:00 UTC), és a dashboard jellemzően összevonja őket egyetlen 2:00-3:00 sávba a helyi idő szerinti nézetben, ami a két óra fogyasztását összeadja.
HA kérdésekkel érdemes ide írni: Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek -
hzsolee
őstag
Home asszisztens még új nálam. Az óraátállítás látom előre hajtáskor nemes egyszerűséggel 2 órás intervallumot jelent. Visszafelé meg dupla érték lesz egy órára, vagy hogyan néz ez ki?
-
rviktor
aktív tag
Tegnap ajánlottam másnak SMLIGHT SLZB-MR4U (20eFt) de megvették ezek szerint. Annyiba került mint az MR1U.
Az MR1U-ban a CC2652P első generációja van (nem rossz az se, de árban lehet találni jobb vételt), itt van egy jó összehasonlító: SLZB-06 vs SMHUB: SMLight Coordinators Compared
Neked elég lehet egy önálló Zigbee controller hisz a thread már adott vagy akár eladod és veszel helyette egy MR4U-t akkor még jól jöhetsz ki

És továbbra is mondom olyan helyen vedd, ahol el tudsz állni vagy nem sajnálod rá a lóvét. Ezt a késleltetést tapasztaltam többször, de sajnos nem garancia a megoldásra. -
balage25
senior tag
Nekem nincs olyan eszköz, ami ne realtime menne z2m-el.
Pont azért kétdeztem hogy ez van-e.... ezt az "elelvást" tapasztalom az az EZSP chipekkel Zigbeen. A Z2M ezek szerint máig nem kultiválja az ember protokolt. Nem mindig csinálja és nem minden eszközzel, de ha előjön bosszantó. Én CC2652P párti vagyok
Még mindig előbb próbálkoznék egy másik koordinátorral mint egy kínai hubos megoldást. Max keress magyar forrást, ha nem jön be nyomj egy elállást. Ezt meg átkonvertálod Thread border routernek
arra tökéletes.Amúgy a z2m-et magában használod vagy HA-val? ha van esphome/z2m/mosquito akkor már a HA egy köpés

esphome/z2m/mosquito/HAOS kombót futtatok. Akkor azt mondod, ha vennék egy Smlight mr1-et mondjuk, akkor megoldódna a problémám?
-
rviktor
aktív tag
Próbáltam régiót váltani, de azt írta, hogy ebben a régióban ez az eszköz nem használható. Lehet, hogy új fiókot kellett volna hozzá regisztrálnom, és a fordítás rossz?
Sonoff max poe kontrollerem van. Gyárilag hibás antennával vettem, és eltartott egy ideig, míg rájöttem, mert ekkor ismerkedtem meg a zigbeevel is, és azt gondoltam, valamit rosszul csinálok.Valóban az első kapcsolás után gyorsabb egy ideig, de a villanyt nem kapcsolgatom 10-20 másodpercenként. Olyan, mintha visszaaludna, vagy micsoda.
Szeretem, ha valami profin megy, ha valamiben a z2m jobb, vagy az esphome, akkor azt használom. Ebben most az Aqara nyert. Ha valamit majd nem tud Aqara, akkor jön a HA.
Nekem nincs olyan eszköz, ami ne realtime menne z2m-el.
Pont azért kétdeztem hogy ez van-e.... ezt az "elelvást" tapasztalom az az EZSP chipekkel Zigbeen. A Z2M ezek szerint máig nem kultiválja az ember protokolt. Nem mindig csinálja és nem minden eszközzel, de ha előjön bosszantó. Én CC2652P párti vagyok
Még mindig előbb próbálkoznék egy másik koordinátorral mint egy kínai hubos megoldást. Max keress magyar forrást, ha nem jön be nyomj egy elállást. Ezt meg átkonvertálod Thread border routernek
arra tökéletes.Amúgy a z2m-et magában használod vagy HA-val? ha van esphome/z2m/mosquito akkor már a HA egy köpés

-
balage25
senior tag
A 900 ms az eszement sok, ez nem szigorúság
2-300 ms már felfogható.
Először próbáld meg az EU-s hubot CN fiók alá regisztrálni hátha.
Ha ott megy használd nyugodtan ott, mert a feldolgozás lokális így is úgy is.
Még egy érdekes problémát találtam van aki panaszkodik arra amire te, de neki csak az első nyomás 1 mp a többi prompt. Neked ez adott?
Milyen Sonoffot vettél? -P vagy -E ? lehet firmware para lesz ez.
Fura szerzet vagy
Van Z2M és applikációzól
Próbáltam régiót váltani, de azt írta, hogy ebben a régióban ez az eszköz nem használható. Lehet, hogy új fiókot kellett volna hozzá regisztrálnom, és a fordítás rossz?
Sonoff max poe kontrollerem van. Gyárilag hibás antennával vettem, és eltartott egy ideig, míg rájöttem, mert ekkor ismerkedtem meg a zigbeevel is, és azt gondoltam, valamit rosszul csinálok.Valóban az első kapcsolás után gyorsabb egy ideig, de a villanyt nem kapcsolgatom 10-20 másodpercenként. Olyan, mintha visszaaludna, vagy micsoda.
Szeretem, ha valami profin megy, ha valamiben a z2m jobb, vagy az esphome, akkor azt használom. Ebben most az Aqara nyert. Ha valamit majd nem tud Aqara, akkor jön a HA.
-
rviktor
aktív tag
900ms volt az átlag. Tudom szigorú vagyok, de engem zavart. Pont a határán van annak, hogy azon gondolkodjak, megnyomtam-e a gombot rendesen. Biztosan meg lehet vele barátkozni, az is lehet, hogy hamar, de úgyis akartam venni egy zigbee controllert a földszintre is, akkor meg miért ne legyen az Aqara. Sajnos belefutottam egy vásárlásba amivel nem vagyok teljes mértékben elégedett. Vettem egy Sonoff max-ot controllernek. Annyira nem sajnálom, mert szeretek kísérletezni. Szóval, most ezzel az Aqarával játszom éppen.
A CN HUB-ra meg úgy gondolok, hogy új kínai eszköz beszerzése esetén, elsőnek azzal párosítom. Frissítem, ha van új szoftver és csak utána kerül a végleges helyére és az eu-s M3-ra.
A 900 ms az eszement sok, ez nem szigorúság
2-300 ms már felfogható.
Először próbáld meg az EU-s hubot CN fiók alá regisztrálni hátha.
Ha ott megy használd nyugodtan ott, mert a feldolgozás lokális így is úgy is.
Még egy érdekes problémát találtam van aki panaszkodik arra amire te, de neki csak az első nyomás 1 mp a többi prompt. Neked ez adott?
Milyen Sonoffot vettél? -P vagy -E ? lehet firmware para lesz ez.
Fura szerzet vagy
Van Z2M és applikációzól
-
balage25
senior tag
Ennyit késik a Z2M? de fura. Nekem nincs vele semmi parám. Mennyi az a sok késés?
CN hub firmware frissítéshez: Elméletileg igen, egy olcsó CN hub CN szerverre regisztrálva láthatná és tolhatná a CN eszközökre a frissítést. Viszont a Zigbee child device-okat egyszerre csak egy hubhoz párosíthatod

Elég macera: az eszközt lepárosítod az M3-ról -> hozzáadod a CN hubhoz -> frissítés -> lepárosítás -> vissza az M3-ra.
Az Aqara egyébként hivatalosan elmondta, hogy a child device firmware frissítéseket a hub tolja ki, és az egyszerű Zigbee child device-ok ritkán kapnak frissítést, hacsak nincs funkcionális bug. Szóval lehet, hogy az egész nem is ér annyit amennyit szívni kell vele.Z2M OTA: A Z2M OTA indexe csak azokat a firmware-eket tartalmazza, amiket valaki korábban már kinyert és feltöltött a zigbee-OTA repóba. De tényleg ahogy írtam az is lehet még nem adtak ki hozzá semmit.

900ms volt az átlag. Tudom szigorú vagyok, de engem zavart. Pont a határán van annak, hogy azon gondolkodjak, megnyomtam-e a gombot rendesen. Biztosan meg lehet vele barátkozni, az is lehet, hogy hamar, de úgyis akartam venni egy zigbee controllert a földszintre is, akkor meg miért ne legyen az Aqara. Sajnos belefutottam egy vásárlásba amivel nem vagyok teljes mértékben elégedett. Vettem egy Sonoff max-ot controllernek. Annyira nem sajnálom, mert szeretek kísérletezni. Szóval, most ezzel az Aqarával játszom éppen.
A CN HUB-ra meg úgy gondolok, hogy új kínai eszköz beszerzése esetén, elsőnek azzal párosítom. Frissítem, ha van új szoftver és csak utána kerül a végleges helyére és az eu-s M3-ra.
-
rviktor
aktív tag
Folytatom itt. Előzmény.
Ha vennék egy olcsó pár ezer forintos CN Aqara hub-ot, akkor azzal lehetne frissíteni a firmwaret?
Érdekes az is, hogy elvileg Z2M támogatott és ott sem jelzett új szoftvert. Hol lehet megnézni, mi a legújabb a Z1-re és a door sensorra?Eddig nagyon bejön ez a Z1. Eredetileg z2m-mel párosítottam, de a programozott gombokkal végrehajtott műveletek késleltetése nagyon zavaró volt. Most az M3-mal sokkal jobb lett a helyzet.
Ennyit késik a Z2M? de fura. Nekem nincs vele semmi parám. Mennyi az a sok késés?
CN hub firmware frissítéshez: Elméletileg igen, egy olcsó CN hub CN szerverre regisztrálva láthatná és tolhatná a CN eszközökre a frissítést. Viszont a Zigbee child device-okat egyszerre csak egy hubhoz párosíthatod

Elég macera: az eszközt lepárosítod az M3-ról -> hozzáadod a CN hubhoz -> frissítés -> lepárosítás -> vissza az M3-ra.
Az Aqara egyébként hivatalosan elmondta, hogy a child device firmware frissítéseket a hub tolja ki, és az egyszerű Zigbee child device-ok ritkán kapnak frissítést, hacsak nincs funkcionális bug. Szóval lehet, hogy az egész nem is ér annyit amennyit szívni kell vele.Z2M OTA: A Z2M OTA indexe csak azokat a firmware-eket tartalmazza, amiket valaki korábban már kinyert és feltöltött a zigbee-OTA repóba. De tényleg ahogy írtam az is lehet még nem adtak ki hozzá semmit.

-
balage25
senior tag
Folytatom itt. Előzmény.
Ha vennék egy olcsó pár ezer forintos CN Aqara hub-ot, akkor azzal lehetne frissíteni a firmwaret?
Érdekes az is, hogy elvileg Z2M támogatott és ott sem jelzett új szoftvert. Hol lehet megnézni, mi a legújabb a Z1-re és a door sensorra?Eddig nagyon bejön ez a Z1. Eredetileg z2m-mel párosítottam, de a programozott gombokkal végrehajtott műveletek késleltetése nagyon zavaró volt. Most az M3-mal sokkal jobb lett a helyzet.
-
grafnet
veterán
Nyitok egy topikot a kezdő, főleg valamely ökoszisztémát alapul vevő okos otthon kialakítani vágyóknak.
Itt a Tuya/Smart Life, Xiaomi Home, Apple Home, Google Home, Alexa szintű megoldásokról lesz szó.Ha valaki Home Assistant, openHAB, Homey, Domoticz, ioBroker, Hubitat, HomeSeer, Node-RED információt szeretne, neki a haladó topikot javaslom.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- Autós topik
- OLED TV topic
- Robogó, kismotor
- MIUI / HyperOS topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Végre véglegesek az AV2 kodek specifikációi
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Le Mans Ultimate
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR95QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- Apple iPhone 14 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Space Gray MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 512 GB 27%-os áfás számla (0442AB)
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
na ezért használok én tuyát arra minden is van

Nagyon fontos, hogy ennek a relés verzió nem férnek bele az EU-s dobozba. Viszont ezek a wireless gombok még anyám tesztjén is átmennek, azóta nem találtam hasonlót.