- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
r9550
senior tag
válasz
Oliverda #1204 üzenetére
értem várnék ezzel a dologgal tesztig de sajnos nem tudok ezért kérdeztem és bocsi a lámulásért olvasgattam mindenfele de annyit irnak mindenhol hogy a hőfok kijelzéssel gond lenne meg hogy azok az alaplap gyártók akik am3-ra készítenek biost azoknak felelőséget kell vállalniuk mert a foglalattal nem lenne gond hanem a vrm-el de gondolom egy asus féle crosshairon lévő 8+2-es digi gondolom azért meg tudná oldani azt még nem tudom hogy a foglalat csak 110a-t tud leadni az csak tuningban akadályozna-e vagy esetleges próbálkozásoknáll foglalat olvadást is eredményezhet ezt annyibol gondolom hogy ugye volt itt ph-n egy-két olyan eladó alaplap aminek a 4 pines cpu tápcsatija meg volt olvadva és pont azért mert tuningkor nembirta az ampert felvenni
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Oliverda #1166 üzenetére
Ezt frankón bejátsszák?Csak azért ez a sok kérdés,mert szeretnék egy viszonylag tisztességes lapot venni 40 ropis felső határral és nem szeretnék mellé nyúlni.Akkor ez tuti DRmos-os lap?Nézegettem jobbra balra,de egy deka infót sem találtam róla ez üggyel kapcsolatban.Ér engem valami féle hátrány ha még is más kialakítású a lap?Ebben az árban az Asrock van még,Gigát meg inkább nem...
-
leviske
veterán
válasz
Oliverda #1156 üzenetére
Nem értek hozzá, szóval kérlek, világosíts fel arról, hogy mit nem értek a képen. Az FMx kiépítés kizárja, hogy FMx vonalon egyszerre két foglalat fusson?
Mondjuk egy FM1-el lábkompatibilis FM2-A, meg mondjuk egy 1207 tűs FM2-X?
(#1157) HartgeH3-2.8:
(#1159) Oliverda: Akkor így már értem, köszönöm.
-
leviske
veterán
válasz
Oliverda #1153 üzenetére
Ezt eddig is tudtam. Akkor ez azt is jelenti egyben, hogy az AMx vonalhoz hasonlóan egy foglalat lesz minden kategóriában? Csak mert azt hittem, hogy az északi-híd integrálása után elkél az AMD-nek a két foglalat és ezért a FM1 utódját nem érinti a Komodo.
(#1155) HartgeH3-2.8: Ezek most jöttek ki, AM3+ foglalattal. Nem hiszem, hogy el lennének maradva Augusztusra. Bár persze ettől még, ha nem sürgős, akkor meg lehet várni a lapvásárlással az FX-ek megjelenését, hogy tisztábban láss vásárlásnál.
-
leviske
veterán
válasz
Oliverda #1149 üzenetére
Nem hiszem, hogy ehhez akkora optimizmusra volna szükség. Ha eddig nem csak kényszerből igyekeztek tartani a kompatibilitást az AMx vonalon, akkor gondolom ezek után is igyekszenek majd a gyártókra bízni. Vagy a Trinity plusz teljesítménye miatt mélyebben bele kell majd nyúlni a memóriakezelésbe?
-
leviske
veterán
válasz
Oliverda #1143 üzenetére
Igaz. Valahogy a "egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy kompatibilis lesz a Llano APU-khoz megjelenő A75-ös vezérlőkkel, és ebből lényegében az is kitalálható, hogy a termék a Socket FM1-es tokozást használja." részt sikerült hivatalos bejelentéssé kreálnom az agyamban. Apology.
-
lee56
őstag
válasz
Oliverda #1143 üzenetére
Ez csak amolyan elméleti filozofálás volt, ne aggódj
Mivel még hírt se nagyon találtam neten, csak pletykákat és találgatásokat, ezekre nem szoktam alapozni.
AM3+ vonalon maradok szerintem, különben is mire az APU-knak igazi gyakorlati hasznuk lesz a programok szempotjából, valószinűleg már két-há generációval ugyis arrébb leszünk, majd AM4 körül lesz a váltás CPU-ról APU-ra legalábbis részemről.
-
cgod
tag
válasz
Oliverda #1135 üzenetére
Az első hozzászólás nem nagyon ír am3+-ról, legalábbis nekem nem sikerült kivenni belőle sok értelmeset, de wikipedia-n csak meglett:
,,Mechanical compatibility has been confirmed and it's possible AM3+ CPUs will work in AM3 boards, provided they can supply enough peak current."
941-942 pin, de fizikailag kompatibilis.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #1118 üzenetére
Úgyis a költségekre fognak hivatkozni. Ahogy tette az XFX is, mikor rákérdeztem, hogy miért nincs energiagazdálkodás és ventilátorszabályzás az 5570-eiken. Mert ugye előbbi mennyi többletköltséggel is jár? (Másik BIOS-t kell belehegeszteni, szóval nulla.) Utóbbi meg talán egy dollárba kerülne. Szóval csak mellébeszélés lesz.
Van egy olyan sejtésem, hogy anno az nV kikötötte, hogy így kell megvalósítani. Mert más nem indokolja, hogy egyetlen gyártó sem gyártott olyan lapot, ami csak simán visszaállt volna 2x8-ra.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #1114 üzenetére
Kérdés mennyire szabadon konfigurálható. És mit hova kötnek. Mert el tudom képzelni, hogy pl a GbE vezérlőket a NB-re kötik. És akkor azt sem tudjuk, hogy az AMD egyáltalán engedélyezi-e.
Egyébként most még csak pár százalék, de ki tudja mennyi lesz egy-két generáció múlva. Tudom, vegyenek PCI-E 3.x-es lapot.
Plusz lehet én látom rosszul, de a NB-ek esetén nincs külön kiemelve az A-link. Szóval vagy az is abból a hatból gazdálkodik, vagy mit tudom én.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #1097 üzenetére
Az alaplapokat valóban nem. De nem az alaplap az, ami elsődlegesen megszabja mindezt. Ez már a chipset-ben eldől. Ugyanis pl a 20 PCI-E sávot nem tudod kényed-kedved szerint kiosztani. A vezérlőben alapból előre definiáltan kötegelve vannak, a kapcsoló ezeket a kötegeket tudja tovább osztogatni. nF4 SLi esetén a 20 sáv a következő kötegekbe volt szervezve: 8, 8, 1, 1, 1, 1. A sima nF4-ek esetén 16, 1, 1, 1. Az részletkérdés, hogy maguk a chipek egyébként ugyan azok voltak. Ettől függetlenül az aktuális hídkonfiguráció (amit ugye homemade bárki módosíthatott) meghatározta, hogy mit hogyan alakíthatsz. Az egyik híd pont a kötegelési konfigurációt befolyásolta. Ha az SLi-re volt állítva, akkor az x16 köteget felbontotta 2x8-ra, és felszabadította az egyébként letiltott negyedik x1 köteget. És mindjárt meg is volt a lehetőség a 16+1-es leosztásra.
Na ez a konfigurálhatóság az, ami hiányzik az AMD chipset-eknél. Alapból 2x8 a konfiguráció, nincs kiegészítő x1 köteg, amit oda lehetne egyáltalán vezetni a második hosszú foglalathoz. Szóval az alaplapgyártók ha megfeszülnek sem tudnak olyan lapot gyártani, aminél 16+1-es leosztás lenne. Illetve tudnak, de akkor el kell dobniuk egy x1-et, és egy külső PCI-E kapcsolót is kell rakniuk a lapra.
Az nFakármennyi SLi-s lapokon a switchcard illetve a shadowcard emiatt kellett (amíg a sw vezérelt terminálást meg nem oldották)
-
-
törölt tag
válasz
Oliverda #1092 üzenetére
Valamelyest drágítja a lapot mindenképpen, mert bonyolultabb lesz a PCB, és a csatlakozók is drágábbak. Én sem igazán értem ez az "irodai lapra is rakjunk 3-4 x16-ot és fizettessük ki a júzerrel az SLi licencet is" hozzáállást.
Egyébként gyanítom az utóbbi van a háttérben, nyilván az nV-nak vastagon fog a ceruzája, így mindenkivel fizettetni kell a licencért, nem csak azokkal, akik valóban ilyen céllal vesznek lapot. Ritka undorító dolognak tartom. Nekem sincs semmi szükségem még második hosszú foglalatra sem. Főleg, hogy az AMD ugye a mai napig nem volt képes megoldani a 16+1 üzemmódot. Ha a második foglalatban van egy x1 kártya, akkor az elsődleges szépen visszavált x8-ra.
(Érdekes lenne egy próbapert indítani ezzel kapcsolatban. Ha a szükségtelen Win árát visszafizettette a bíróság a gyártókkal, akkor még annyira sem szükséges licenc esetén is lehet erre esély.)
-
WildDaemon
aktív tag
válasz
Oliverda #990 üzenetére
Nincs az üzletben ahol vásárolok illetve MSI-t kihagynám...
Azt mondják Asrock már nem olyan rossz mint régen volt.. ?
Én Gigabyte lapra tenném a voksot de ha mondjuk ASUS vagy Asrock lapba tudtok jobbat azt is szívesen fogadom!
Minimum 6 db Sata portra van szükségem és ha IDE / Floppy csati is lenne az sem lenne hátrány.. -
Joe fiú
senior tag
válasz
Oliverda #961 üzenetére
Csak azért kérdeztem mert akitől kérdeztem illetőtől,azt mondta gond nélkül felmegy AM3-ra,na mindegy.
Archer:Igen a hangjával van problémám,ilyen kerregő,kattogó hangja van a gyári ventinek.Lehet,hogy leszedem,és rárakok egy 9cm-est.
Köszi a segítséget.
u.i:Socket 940,az nem AM2? mert azt támogatja a Zalman.
Egyébként tudtok segíteni abban,hogy AthlonX4 640 procik milyen feszültségen és milyen frekin mennek legszívesebben?
4 év után most álltam vissza AMD-re és kicsit még szokatlan a tuningja.
Egyenlőre azt próbálgatom,hogy a gyári fesz-ből mennyit tudok visszavenni.Az alap 1.4v-ről levettem 1.35-re. -
törölt tag
válasz
Oliverda #945 üzenetére
Az átlag embernek bőven elég egy Brazos platformos gép (mondjuk azt sem értem azokról miért spórolta le szinte mindenki az eSATA-t...). Aki már játszani akar, az is meg tud építeni egy jó gépet mATX alapon. De ettől még nem kellene a fullATX lapoknak sok szempontból butábbnak lennie, mint a kicsiknek.
Nekem alapvetően csak tartalékként kellene az IGP, illetve mivel csak analog monitoraim vannak. Ugyanis az újagg VGA-kon már csak egy analog kimenet van, szóval használnom kell az IGP-t is, ha mind a két monitort használni akarom.
Ami még érdekes számomra, hogy a 880G-s lapok még szánalmasabb felépítésűek, mint a 890GX-esek. Azokon miért nem lehet elforgatott SATA csatlakozó, miért kell rájuk több PCI... Mintha visszafelé fejlődne az ipar.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #943 üzenetére
Igazából ez az egyetlen lap, aminek csak egy hibája van. Amivel még együtt is tudnék élni. De pl az AsRock megoldásai iszonyat elbaltázottak. Komolyan nam éertem kinek tervezték a lapjaikat. Az MSI meg csak mATX-ben gyárt 890GX-es lapot...
A sima G-k nem, de azoknál nincs 8+8 sem. 790/890GX-nél viszont van, és mivel ehhez az összes gyártó tartja magát, és mind a chipset korlátozásaira hivatkozik, egyértelmű, hogy nem alaplap-tervezési probléma. Anno az nV meg tudta oldani, a gyártók úgy is építették a lapjaikat.
Mondjuk ha a GX elhagyása azt jelenti, hogy nem lesz ez az idióta PCI-E routing, akkor még üdvözölni is tudom. Viszont ha az IGP-s chipset lényegében semmi előrelépést nem jelent (és nem csak IGP teljesítményben), akkor semmi értelme az egésznek.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #941 üzenetére
Valóban ez van legközelebb az értelmes felépítéshez. Csak azt nem értem a Giga miért csak az alsóbb kategóriás lapjaira képes eSATA-t rakni... Ennek alapvetően csak ennyi a baja.
Kicsit nem figyelem most a fejleményeket. 990GX nem is lesz?
mATX kieseik, azokon nincs elég csatlakozó. Az AMD egyébként veszi végre a fáradtságot, és megoldja a 8+8 mellett a 16+1-et is ugyan azzal a chipsettel? -
-
válasz
Oliverda #854 üzenetére
Köszi!
Ezek szerint érdemes majd az X4@X6 procim alá ilyet venni...
Ár kérdése...
Jaa, azt lehet tudni, hogy a Thuban menni fog-e a 7xx-es lapokban rendesen?
Oké, hogy nem fogja vissza semmi, csak az energiatakarékossági funkciók, és a változó frekik miatt kérdem. Ezekhez is elég lesz majd a 7xx széria? -
zlutor
aktív tag
válasz
Oliverda #812 üzenetére
Haat, kivancsi leszek, mit tud majd...
Nem biztos, hogy annyira jo otlet ez a kombinalt GPU tamogatas, mint elsore gondoltak. Legalabb is az MSI megoldasa nem volt annyira bejovos a tesztelonek anno...
-
klepto
addikt
válasz
Oliverda #768 üzenetére
Nehéz kérdés.
Ár, ami az adott ár/érték arányban a legjobb, márkától függetlenül.
Integráltság? A VGA abszolút nem fontos, jó háló, és hangkártya viszont igen, a többi pedig részletkérdés.
De közben döntöttem, megvárom a 890-et, mivel a jövőállóság miatt fontosnak érzem a SATA3-at, és majd szemezgetek a megjelenésekből.
Úgyhogy korai volt a kérdésem, majd figyelem a teszteket, és visszatérek a kérdésemmel, ha már lesznek konkrét alaplapok, amik közül esetleg nem tudok dönteni -
zlutor
aktív tag
válasz
Oliverda #783 üzenetére
"The FX motherboard offers the additional option of a dual-core processing cores to unlock it to a quad of it: Asus hereby makes the warranty."
Hoppa! Az finom, ha erre az ASUS vallal garanciat...
Amugy szimpi egy lap - mondjuk az arcedula alighanem kishazankban halalos lesz...
-
zlutor
aktív tag
válasz
Oliverda #775 üzenetére
A 890FX-esek is? Az nem valamikor aprilisban adjak ki?
Viszont, ha a C3 955-os is BE, akkor azert megfontolando...
Mert nagy valoszinuseg szerint az gyartas szempontjabol pont egy 965, csak a cimkezes mas, nem?
Memoriat milyen ajanlanal hozza? Meg mindig OCZ?
Ha igen, van jelentosege ennek az 'AMD edition' mizerianak?
-
zlutor
aktív tag
válasz
Oliverda #770 üzenetére
Megfontolando...
Az integralt cucc akkor tenyleg jo lenne, ha menne a hybrid-crossfire. De a 8800GT-mel - ami meg egy darabi szolgalatban lesz - egyenlore az nem valoszinu...
Van amugy barmi gyakorlati hatulutoje, ha van integralt VGA? Gondolom valalmivel tobbet fogyaszt a chipset - vagy teljesen lekapcsol, ha van mellette diszkret cucc is?
-
zlutor
aktív tag
válasz
Oliverda #768 üzenetére
Ne legyen integralt, penz nem szamit!
Na jo, kicsit inkabb megis szamit...
Viccet felreteve, hajlando vagyok megfizetni az arat annak, ami megeri (minoseg, tartossag). Nem surun veszek uj cuccokat, viszont cserebe nem szeretem, ha szivas van vele, mert ez nem megy, az nem mukodik...
-
csuki00
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- MSI PRO B760-P DDR4 II Alaplap
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest