- Fórumok
- Alaplapok, chipsetek, memóriák
- Socket AM3 / AM3+
- (kiemelt téma)
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
LTwinHU
tag
Császtok!
Az lenne a kérdésem hogy egy AMD Phenom II x4 840-et vagy egy AMD Phenom II x4 955BE-t vegyek?
Sokat számít-e játékban az a +4mb cache?Gondolok itt: BF
C2 és majd a BF3-ra
És milyen VGA-t ajánlana hozzá/hozzájuk kb 30e-ig?
És hogy nem lenne-e baj hogy egy Gigabyte MA78GPM-DS2H(http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2859#ov) lapba raknám ami AM2/AM2+os de elvileg támogatja a 840-et és a 955-öt is!(http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2859)
És aztán a Ramokkal nem lenne-e gond mert azok csak DDR2-ek!
Válaszotokat előre is kösz:LTwinHU

-
M_o_g_y_i
őstag
-
Cadal
őstag
Ja, hogy úgy... Akkor tényleg nem sok.
Olvastam erről a "nem hivatalos SLI AMD-s lapokban" dologról. Nem teljesen ide illik, de az AM3 miatt igen.
Tehát ez hogy is van?
Mert majd szeretnék még egy VGA-t a GTX460 mellé, de az AMD chipset miatt ugye az SLI kilőve.
Vagy akkor a második karesz maximum fizikára lenne?Azért annyira nem lehetetlen a dolog. Itt olvasgass kicsit. Lentebb felsorolják azokat a lapokat, amelyekkel sikerült összehozni.
-
M_o_g_y_i
őstag
Ja, hogy úgy... Akkor tényleg nem sok.
Olvastam erről a "nem hivatalos SLI AMD-s lapokban" dologról. Nem teljesen ide illik, de az AM3 miatt igen.
Tehát ez hogy is van?
Mert majd szeretnék még egy VGA-t a GTX460 mellé, de az AMD chipset miatt ugye az SLI kilőve.
Vagy akkor a második karesz maximum fizikára lenne? -
WildDaemon
aktív tag
GIGABYTE 890GPA-UD3H (Rev3.1) erről a lapról tapasztalatokat véleményeket kérnék!
Köszönöm! -
jambiyya
őstag
1. 1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16)(Note 2)
2. 1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)A második csak négyes, ha jól rémlik CF-nek nincs sok értelme itt.
-
M_o_g_y_i
őstag
Neba... tényleg.

Ezt nem is vettem figyelembe, csak hogy már megint egy lap, ami jó lenne, de dupla VGA-val neccesen lehet kihasználni az összes SATA-t.
Szerk.: és az Asrock 890FX ??? Jövőre is gondoltam (Bulldozer), és IDE is kellett...
-
törölt tag
Gigabyte sAM3 GA-870A-USB3 volt már?
Árához képest jónak tűnik. Nekem mindössze a második PCI-E 16X mögötti SATA-k nem tetszenek, oda sem lehet majd normális kártya mellett csatit dugni.
Az Asrock jelenlegi "AM3-ready" lapok közül nagy bukta a 890FX Deluxe5?

Drága, de (grafikán kívül) mindent tud.Szerintem már ott elbukik, hogy három sima PCI van rajta...
-
M_o_g_y_i
őstag
Gigabyte sAM3 GA-870A-USB3 volt már?
Árához képest jónak tűnik. Nekem mindössze a második PCI-E 16X mögötti SATA-k nem tetszenek, oda sem lehet majd normális kártya mellett csatit dugni.
Az Asrock jelenlegi "AM3-ready" lapok közül nagy bukta a 890FX Deluxe5?

Drága, de (grafikán kívül) mindent tud. -
WildDaemon
aktív tag
Nincs az üzletben ahol vásárolok illetve MSI-t kihagynám...
Azt mondják Asrock már nem olyan rossz mint régen volt.. ?
Én Gigabyte lapra tenném a voksot de ha mondjuk ASUS vagy Asrock lapba tudtok jobbat azt is szívesen fogadom!
Minimum 6 db Sata portra van szükségem és ha IDE / Floppy csati is lenne az sem lenne hátrány.. -
WildDaemon
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem AMD lap válastásban 30K körül mi a legjobb választás?
890GX chipset-ben gondolkodok.Előre is köszönöm minden jellegű segítségeteket!
-
jambiyya
őstag
Esetleg arra figyelj, ha Gigabyte lesz a végső döntés, hogy a rev 3,1-es legyen a lap. ezek már bulldozer ready lapok lesznek.
Az ASROCK 870 Extreme3 a másik kiszemelt egyébként, ami olcsóbb is lenne (láttam, ennek is van buldózerre frissített változata).
Mostanság egyre többet hallani a GB biosok kiforratlanságáról, amihez sajna nekem is votl szerencsém, mert pár ramot elfogyasztottam,mire a jelenlegi kingmaxokat (de csak ez a szériaszám!) megtaláltam. És még ezek sem mennek, ha kicserélek kettőt...
Naszóval emiatt kacsintgatok csak más gyártók felé. Abit volt a nagy kedvenc GB előtt egyébként. -
Cadal
őstag
Sziasztok!
Új gépet szeretnék, a régi családon belül talál másik gazdát.
Néztem teszteket, árakat, és arra jutottam, hogy maradok AMD fronton.Mindenképp DDR3-mas cuccot szeretnék, ha jól sejtem nem is nagyon van már a régebbiből.
IGP-n is gondolkodtam, biztos jól jöhet, ha bekrepál a dedikált, de idáig nem vettem nagy hasznát, ezért nem szükséges.A 870-es készlet tetszik, mert SB850 van már benne. CF nem érdekel.
A gyártóknál sajna nincs komolyabb tapasztalatom, mert idétlen idők óta GB-párti vagyok.Ő a kiszemeltem: GIGABYTE GA-870A-UD3.
Egy Phenom II X4 955-t kellene hajtania (szeretnék 4 magot, és L3 cache-t, úgy láttam ez a legolcsóbb, ami teljesíti az elvárásaimat).
Memória még nem foglalkoztatott, de 2*2GB 1333-as elégnek tűnik, a késleltetése legyen minél kisebb.
Nem szeretnék tuningolni, magokat feloldani meg legfőképp nem.Mivel jó ideje nem követem a trendeket, a fenti fejtegetést pedig 30 perc kutatás után ötöltem ki, kérem a naprakész hozzáértőket, erősítsenek meg, vagy mondjanak ennél jobbat/olcsóbbat.
Köszönöm.
Esetleg arra figyelj, ha Gigabyte lesz a végső döntés, hogy a rev 3,1-es legyen a lap. ezek már bulldozer ready lapok lesznek.
-
jambiyya
őstag
Sziasztok!
Új gépet szeretnék, a régi családon belül talál másik gazdát.
Néztem teszteket, árakat, és arra jutottam, hogy maradok AMD fronton.Mindenképp DDR3-mas cuccot szeretnék, ha jól sejtem nem is nagyon van már a régebbiből.
IGP-n is gondolkodtam, biztos jól jöhet, ha bekrepál a dedikált, de idáig nem vettem nagy hasznát, ezért nem szükséges.A 870-es készlet tetszik, mert SB850 van már benne. CF nem érdekel.
A gyártóknál sajna nincs komolyabb tapasztalatom, mert idétlen idők óta GB-párti vagyok.Ő a kiszemeltem: GIGABYTE GA-870A-UD3.
Egy Phenom II X4 955-t kellene hajtania (szeretnék 4 magot, és L3 cache-t, úgy láttam ez a legolcsóbb, ami teljesíti az elvárásaimat).
Memória még nem foglalkoztatott, de 2*2GB 1333-as elégnek tűnik, a késleltetése legyen minél kisebb.
Nem szeretnék tuningolni, magokat feloldani meg legfőképp nem.Mivel jó ideje nem követem a trendeket, a fenti fejtegetést pedig 30 perc kutatás után ötöltem ki, kérem a naprakész hozzáértőket, erősítsenek meg, vagy mondjanak ennél jobbat/olcsóbbat.
Köszönöm.
-
Sandrew
őstag
Mennyi pénzed van rá?
és pü.
-
Laca333
tag
-
Sandrew
őstag
Sziasztok!
Olyan problémával küzdök, hogy mikor bekapcsolom a gépet feláll a rendszer és elkezdek mondjuk netezni egyszerűen újraindul. Ezt eljátsza vagy 3-4-szer aztán teljesen jó. Ha bekapcsolás után nem csinálok semmit vagy 10 percig, akkor semmi baja. Ezt nem nagyon értem. A másik probléma pedig, hogy játék alatt 5-10 másodpercre lefagy majd fekete képernyő és utána megy tovább a játék. De ezt is csak akkor csinálja, ha először indítok egy játékot. Az eseménynaplóban találtam is erre egy bejegyzést : A(z) amdkmdap képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.
Tuningolva nincs semmi. Az alaplapon van integrált videokártya, de azt kikapcsoltam.
Új drivereket használok, a bios is friss. A videokártyám már ment egy előző konfiggal, akkor semmi baj nem volt, úgyhogy szerintem nem annak van baja. Az alaplap, proci és a memória új.Konfigom:
CPU: AMD Phenom II X4 955 BE
Alaplap: Sapphire AM3RS890G
Memória: 4 GB OCZ 1333
Videokártya: Sapphire Radeon HD 5770 1GB
Táp: Codegen 400WElőre is köszönöm a segítséget!
Kezdjük azzal hogy veszel egy TÁPOT.
-
Laca333
tag
Sziasztok!
Olyan problémával küzdök, hogy mikor bekapcsolom a gépet feláll a rendszer és elkezdek mondjuk netezni egyszerűen újraindul. Ezt eljátsza vagy 3-4-szer aztán teljesen jó. Ha bekapcsolás után nem csinálok semmit vagy 10 percig, akkor semmi baja. Ezt nem nagyon értem. A másik probléma pedig, hogy játék alatt 5-10 másodpercre lefagy majd fekete képernyő és utána megy tovább a játék. De ezt is csak akkor csinálja, ha először indítok egy játékot. Az eseménynaplóban találtam is erre egy bejegyzést : A(z) amdkmdap képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.
Tuningolva nincs semmi. Az alaplapon van integrált videokártya, de azt kikapcsoltam.
Új drivereket használok, a bios is friss. A videokártyám már ment egy előző konfiggal, akkor semmi baj nem volt, úgyhogy szerintem nem annak van baja. Az alaplap, proci és a memória új.Konfigom:
CPU: AMD Phenom II X4 955 BE
Alaplap: Sapphire AM3RS890G
Memória: 4 GB OCZ 1333
Videokártya: Sapphire Radeon HD 5770 1GB
Táp: Codegen 400WElőre is köszönöm a segítséget!
-
Gyufaaa
veterán
Sziasztok!
Egy phenom II x4 955 BE-hez, ha nem tudningolom, akkor elég-e a saját hűtője?
Ha tuningolom, akkor segít-e a házban található 3 venti azon, hogy a gyári hűtő elég legyen?
Tuning nélkül elég a hűtő. Ha hőcsöves akkor talán még az alapfeszes tuningot is bírni fogja, de elég nagy szélzajjal. Tuning esetén inkább nyólj a pénztárcába egy erősebb/komolyabb hűtőért.
Szerk.: Ahogy látom már megoldódott.

-
Csiborbogár
őstag
Sziasztok!
Egy phenom II x4 955 BE-hez, ha nem tudningolom, akkor elég-e a saját hűtője?
Ha tuningolom, akkor segít-e a házban található 3 venti azon, hogy a gyári hűtő elég legyen?
-
Cadal
őstag
Csináld meg magad, mert ilyen egyszerű és hip hopp! De tényleg!
Ha az adataid közt lévő asus lapról van szó, akkor meg pláne. Windows alól frissítve két klikk.
Azon a 3 ezer forintom amit mondjuk a szervizbven kérnének, vegyél pár sört.
-
Zohan
senior tag
van egy am3 lapom gyárilag a régi bios verza elvileg nem támogatja a 6magos procit.. viszont én pedig támogatom hogy legyen...
bios frissitéssel lehet a szervizt zaklatni gari időn belül vagy pedig csináljam meg itthon magamnak mert ilyen eccerű és hip hopp?
-
Oliverda
félisten
-
Konfigos
őstag
Szép estét!
Szeretném kikérni a véleményeteket.Szeretnék hamarosan egy erősebb konfigot építeni viszont vannak bizonyos dolgok amikhez alkalmazkodnom kell.
Szeretnék egy 4ghz stabil mod x4-et és hozzá valami matx lapot ami komolyabb kategóriát képvisel ebbe a házba. Ki mit ajánlana?Maximum 35-40k körüli értékig lehet elmenni. -
trassher
addikt
-
Gyuri27
félisten
-
bazza
tag
Erre én is gondoltam, csak félek attól, hogy egy dologgal több romolhat el a lapon, esetleg jobban melegszik, nem tudom... Akkor azt mondod, hogy 880G-s lapot nézzek?
-
Gyuri27
félisten
-
bazza
tag
870 vagy 880 chipset a jobb mostanság?
-
atti_2010
nagyúr
Szerintetek az AM3+ foglaltu lapoknál lesz magfeloldás?
Jó kérdés.
-
legenda007
aktív tag
Szerintetek az AM3+ foglaltu lapoknál lesz magfeloldás?
-
Joe fiú
senior tag
A Socket 940 és az AM2 nem ugyan az. Más keretet használnak. Ettől függetlenül a rögzítőfülek távolsága azonos. Szóval ha van s754/939/940 lefogató, akkor esetleg jó lehet. De csak akkor ha a keretre kell a coolert rögzíteni. Ha külön rögzítő kell hozzá, akkor nem jó, mert a keretet a lapra rögzítő furatok viszont máshol vannak.
Egyébként a CNPS 7000 nem egy nagy eresztés. Nem biztos, hogy elbír egy 95W-os procival, a hűtési teljesítménye valamivel elmarad a stock coolerek mögött. Emellett teleszórja a ház belsejét mindenféle elektromágneses ganéval, amit pl a tunerkártyák nem szeretnek.
Köszi a kimerítő választ.Időközben megoldottam a problémát,ráapplikáltam egy 9cm-es ventit a gyári bordára,így alapjáraton a cpu 34 fokos,magokra 19 fokot ír.
Így halk is a gép,meg a tuningot is elbírja,igaz,hogy egyenlőre inkább alul,mint felülfeszelem a procit. -
törölt tag
Csak azért kérdeztem mert akitől kérdeztem illetőtől,azt mondta gond nélkül felmegy AM3-ra,na mindegy.
Archer:Igen a hangjával van problémám,ilyen kerregő,kattogó hangja van a gyári ventinek.Lehet,hogy leszedem,és rárakok egy 9cm-est.
Köszi a segítséget.
u.i:Socket 940,az nem AM2? mert azt támogatja a Zalman.
Egyébként tudtok segíteni abban,hogy AthlonX4 640 procik milyen feszültségen és milyen frekin mennek legszívesebben?
4 év után most álltam vissza AMD-re és kicsit még szokatlan a tuningja.
Egyenlőre azt próbálgatom,hogy a gyári fesz-ből mennyit tudok visszavenni.Az alap 1.4v-ről levettem 1.35-re.A Socket 940 és az AM2 nem ugyan az. Más keretet használnak. Ettől függetlenül a rögzítőfülek távolsága azonos. Szóval ha van s754/939/940 lefogató, akkor esetleg jó lehet. De csak akkor ha a keretre kell a coolert rögzíteni. Ha külön rögzítő kell hozzá, akkor nem jó, mert a keretet a lapra rögzítő furatok viszont máshol vannak.
Egyébként a CNPS 7000 nem egy nagy eresztés. Nem biztos, hogy elbír egy 95W-os procival, a hűtési teljesítménye valamivel elmarad a stock coolerek mögött. Emellett teleszórja a ház belsejét mindenféle elektromágneses ganéval, amit pl a tunerkártyák nem szeretnek.
-
Joe fiú
senior tag
-
Oliverda
félisten
Csak azért kérdeztem mert akitől kérdeztem illetőtől,azt mondta gond nélkül felmegy AM3-ra,na mindegy.
Archer:Igen a hangjával van problémám,ilyen kerregő,kattogó hangja van a gyári ventinek.Lehet,hogy leszedem,és rárakok egy 9cm-est.
Köszi a segítséget.
Egyébként tudtok segíteni abban,hogy AthlonX4 640 procik milyen feszültségen és milyen frekin mennek legszívesebben?
Egyenlőre azt próbálgatom,hogy a gyári fesz-ből mennyit tudok visszavenni.Az alap 1.4v-ről levettem 1.35-re.Átvert.

-
Joe fiú
senior tag
Köszi a segítséget.
Egyenlőre azt próbálgatom,hogy a gyári fesz-ből mennyit tudok visszavenni.Az alap 1.4v-ről levettem 1.35-re. -
Archer
őstag
-
Oliverda
félisten
-
Joe fiú
senior tag
Sziasztok!
Am3-ra fel tudok tenni Zalman CNPS 7000CU hűtőt?Gyári venti elég gázos.
-
TazLeacher
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
Boltban vásárolt dobozos 955 BE-től mit várhatok? Nagy általánoságban ezek mennyire bírják a tuningot? Vagy nagy a lutri, és jobb a tesztelt?
-
legenda007
aktív tag
Ha nem sürgős a dolog (mondjuk mert nem inkompatibilitás, vagy instabilitás miatt akarsz cserélni), akkor azt a kis időt már kibírod. Egyébként szolgáltatások szempontjából nem kell érdemi előrelépésre számítani, szóval maximum a Bulldozer kompatibilitás lehet többlet egy mai AM3 lappal összevetve.
Köszi a választ, mostanában szarakodik a lapom, azért akarok cserélni. Megpróbálom kihúzni vele a legtovább.
-
törölt tag
Sziasztok!
Érdemes várni az AM3+-ra? Lapot akarok cserélni, de nem tudom mi legyen.Ha nem sürgős a dolog (mondjuk mert nem inkompatibilitás, vagy instabilitás miatt akarsz cserélni), akkor azt a kis időt már kibírod. Egyébként szolgáltatások szempontjából nem kell érdemi előrelépésre számítani, szóval maximum a Bulldozer kompatibilitás lehet többlet egy mai AM3 lappal összevetve.
-
legenda007
aktív tag
Sziasztok!
Érdemes várni az AM3+-ra? Lapot akarok cserélni, de nem tudom mi legyen. -
Oliverda
félisten
Hello!
Segítségre lenne szükségem...
Van egy ASUS M3N78 alaplaom. AM2/AM2+ elvileg a proci foglalata.
De a CPU support list írja hogy AM3 as procival kompatibilis.
Ez a proci: Athlon IIX4 640(ADX640WFK42GM),3.0GHz,512KB,rev.C3,95W,SocketAM3
de va negy másik proci, amely: AMD Athlon II X4 645 processzor (AM2+/AM3), de ez nincs a support listában.Kérdés melyiket vegyem?
Köszi:
KolokInkább azt amelyiket 100% hogy támogatja.
-
Kolok
csendes tag
Hello!
Segítségre lenne szükségem...
Van egy ASUS M3N78 alaplaom. AM2/AM2+ elvileg a proci foglalata.
De a CPU support list írja hogy AM3 as procival kompatibilis.
Ez a proci: Athlon IIX4 640(ADX640WFK42GM),3.0GHz,512KB,rev.C3,95W,SocketAM3
de va negy másik proci, amely: AMD Athlon II X4 645 processzor (AM2+/AM3), de ez nincs a support listában.Kérdés melyiket vegyem?
Köszi:
Kolok -
leviske
veterán
-
Oliverda
félisten
Az átlag embernek bőven elég egy Brazos platformos gép (mondjuk azt sem értem azokról miért spórolta le szinte mindenki az eSATA-t...). Aki már játszani akar, az is meg tud építeni egy jó gépet mATX alapon. De ettől még nem kellene a fullATX lapoknak sok szempontból butábbnak lennie, mint a kicsiknek.
Nekem alapvetően csak tartalékként kellene az IGP, illetve mivel csak analog monitoraim vannak. Ugyanis az újagg VGA-kon már csak egy analog kimenet van, szóval használnom kell az IGP-t is, ha mind a két monitort használni akarom.
Ami még érdekes számomra, hogy a 880G-s lapok még szánalmasabb felépítésűek, mint a 890GX-esek. Azokon miért nem lehet elforgatott SATA csatlakozó, miért kell rájuk több PCI... Mintha visszafelé fejlődne az ipar.
Az eSATA extrának számít még mindig az elforgatott SATA-t pedig sok esetben csak akkor rakják fel, ha a legfelső x16-os PCI-E 16x slot-ban lévő kártya bezavarhat a kábeleknek.
A 880G-sek nyilván azért szándékosan egyszerűbbek mert az extrákat a 890GX-es alaplaphoz tartogatták a gyártók. Bár látszólag ezeknél sem vetettek be mindent. Mondjuk az IGP-s cuccok legjobb esetben is csak a mainstream közepén-tetején helyezkedtek illetve helyezkednek el. Amennyiben csak a 980G-t fogja engedni az AMD az AM3+ mellé akkor szvsz esetleg lehet majd számítani jobban felszerelt modellekre is.
-
törölt tag
Gondolom azoknak akiknek kevesebb a pénzük illetve kisebbek az igényeik.
A GX elhagyása -140MHz illetve a CF támogatás megvonása. Nem fog hozni semmi újat mert már egy jó ideje nem fejlesztik ezt a vonalat. A Fusion-okra koncentrálnak inkább. Gondolom azért nem kukázták már most mert még vannak olyanok akiknek ez is elég lehet majd. Megpróbálják lefedni mindenki igényeit. Mondjuk akinek fontos a CPU, de abszolút nem számít a grafikus teljesítmény annak jó választás lehet.
Az átlag embernek bőven elég egy Brazos platformos gép (mondjuk azt sem értem azokról miért spórolta le szinte mindenki az eSATA-t...). Aki már játszani akar, az is meg tud építeni egy jó gépet mATX alapon. De ettől még nem kellene a fullATX lapoknak sok szempontból butábbnak lennie, mint a kicsiknek.
Nekem alapvetően csak tartalékként kellene az IGP, illetve mivel csak analog monitoraim vannak. Ugyanis az újagg VGA-kon már csak egy analog kimenet van, szóval használnom kell az IGP-t is, ha mind a két monitort használni akarom.
Ami még érdekes számomra, hogy a 880G-s lapok még szánalmasabb felépítésűek, mint a 890GX-esek. Azokon miért nem lehet elforgatott SATA csatlakozó, miért kell rájuk több PCI... Mintha visszafelé fejlődne az ipar.
-
Oliverda
félisten
Igazából ez az egyetlen lap, aminek csak egy hibája van. Amivel még együtt is tudnék élni. De pl az AsRock megoldásai iszonyat elbaltázottak. Komolyan nam éertem kinek tervezték a lapjaikat. Az MSI meg csak mATX-ben gyárt 890GX-es lapot...
A sima G-k nem, de azoknál nincs 8+8 sem. 790/890GX-nél viszont van, és mivel ehhez az összes gyártó tartja magát, és mind a chipset korlátozásaira hivatkozik, egyértelmű, hogy nem alaplap-tervezési probléma. Anno az nV meg tudta oldani, a gyártók úgy is építették a lapjaikat.
Mondjuk ha a GX elhagyása azt jelenti, hogy nem lesz ez az idióta PCI-E routing, akkor még üdvözölni is tudom. Viszont ha az IGP-s chipset lényegében semmi előrelépést nem jelent (és nem csak IGP teljesítményben), akkor semmi értelme az egésznek.
Gondolom azoknak akiknek kevesebb a pénzük illetve kisebbek az igényeik.
A GX elhagyása -140MHz illetve a CF támogatás megvonása. Nem fog hozni semmi újat mert már egy jó ideje nem fejlesztik ezt a vonalat. A Fusion-okra koncentrálnak inkább. Gondolom azért nem kukázták már most mert még vannak olyanok akiknek ez is elég lehet majd. Megpróbálják lefedni mindenki igényeit. Mondjuk akinek fontos a CPU, de abszolút nem számít a grafikus teljesítmény annak jó választás lehet.
-
törölt tag
Ja, hogy ezen nincs eSATA.
990GX-ről egyelőre nem tudok, de szerintem nem lesz. Eredetileg a 980G sem volt tervebem tudtommal, de végül mégis úgy döntöttek, hogy a Fusion-ok mellett marad az eddig IGP is. Gyakorlatilag 980G=880G. Itt még 880G-nek írják de már átnevezték 980G-re azóta.
Szerintem az alaplap gyártók konfigurálhatják akár 16+1-re is, nem biztos, hogy kötelező előírás lenne a 8+8 kiosztás. Sőt tudtommal a sima G-s chipkészletek hivatalosan nem is támogatják a CF-et, így ezeknél talán sanszosabb lehet a 16+1 mint a GX-es társaiknál. A roadmap-en is 1x16-ot írnak hozzá.
Igazából ez az egyetlen lap, aminek csak egy hibája van. Amivel még együtt is tudnék élni. De pl az AsRock megoldásai iszonyat elbaltázottak. Komolyan nam éertem kinek tervezték a lapjaikat. Az MSI meg csak mATX-ben gyárt 890GX-es lapot...
A sima G-k nem, de azoknál nincs 8+8 sem. 790/890GX-nél viszont van, és mivel ehhez az összes gyártó tartja magát, és mind a chipset korlátozásaira hivatkozik, egyértelmű, hogy nem alaplap-tervezési probléma. Anno az nV meg tudta oldani, a gyártók úgy is építették a lapjaikat.
Mondjuk ha a GX elhagyása azt jelenti, hogy nem lesz ez az idióta PCI-E routing, akkor még üdvözölni is tudom. Viszont ha az IGP-s chipset lényegében semmi előrelépést nem jelent (és nem csak IGP teljesítményben), akkor semmi értelme az egésznek.
-
Oliverda
félisten
Valóban ez van legközelebb az értelmes felépítéshez. Csak azt nem értem a Giga miért csak az alsóbb kategóriás lapjaira képes eSATA-t rakni... Ennek alapvetően csak ennyi a baja.
Kicsit nem figyelem most a fejleményeket. 990GX nem is lesz?
mATX kieseik, azokon nincs elég csatlakozó. Az AMD egyébként veszi végre a fáradtságot, és megoldja a 8+8 mellett a 16+1-et is ugyan azzal a chipsettel?Ja, hogy ezen nincs eSATA.
990GX-ről egyelőre nem tudok, de szerintem nem lesz. Eredetileg a 980G sem volt tervebem tudtommal, de végül mégis úgy döntöttek, hogy a Fusion-ok mellett marad az eddig IGP is. Gyakorlatilag 980G=880G. Itt még 880G-nek írják de már átnevezték 980G-re azóta.
Szerintem az alaplap gyártók konfigurálhatják akár 16+1-re is, nem biztos, hogy kötelező előírás lenne a 8+8 kiosztás. Sőt tudtommal a sima G-s chipkészletek hivatalosan nem is támogatják a CF-et, így ezeknél talán sanszosabb lehet a 16+1 mint a GX-es társaiknál. A roadmap-en is 1x16-ot írnak hozzá.
-
törölt tag
Valóban ez van legközelebb az értelmes felépítéshez. Csak azt nem értem a Giga miért csak az alsóbb kategóriás lapjaira képes eSATA-t rakni... Ennek alapvetően csak ennyi a baja.
Kicsit nem figyelem most a fejleményeket. 990GX nem is lesz?
mATX kieseik, azokon nincs elég csatlakozó. Az AMD egyébként veszi végre a fáradtságot, és megoldja a 8+8 mellett a 16+1-et is ugyan azzal a chipsettel? -
törölt tag
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
gyiku
nagyúr
-
Oliverda
félisten
-
gyiku
nagyúr
-
Peterson_
addikt
Dehogyis

Úgy próbálkozom, hogy feldobok egy másik bios frissítést(állítólag jobb finomhangolást tesz lehetővé), új hűtés megy majd a CPU-ra, meg a tápot is le szeretném cserélni, egy kevésbé...hogy is mondjam. Gané darabra
Még messze van a gép attól amit szeretnék,de 40k-ból erre futotta
Ezeket amúgy is meg szeretném tenni, és ha már így is úgy is, akkor végigzongoráztam minden lehetőséget.
Viszont,ha már itt tartunk, erre talán tud valaki magyarázatot:A cool 'n' Quiet funkció aktiválva van a biosban, és amíg nem piszkáltam az órajelet, addig ment is.
Azota alapon megy, megint, de nem teszi magát takarékra, ha nyugalmi állapotban van a gép. -
törölt tag
Ennyire elképzelhetetlennek tartod, hogy tényleg nem lehet négymagosítani?
-
Peterson_
addikt
Elolvastam kedves moderátor úr, de a lehetséges okok nem feltétlenül fedik le az én esetemet.

Mivel ez egy specifikus fórum, és egy AM3-as processzorról van szó, érdeklődhetek.
- egy hirdetés mégsem arra való-
mindegy, majd kísérletezek magam.
Azért köszönöm a válaszokat!
-
Peterson_
addikt
18,5 volt postával a box.(úgy 2-3 hónapja)
4 körül viszont biztos hogy megy, gyári hűtéssel 3.7 körül próbáltam, minden húkuszpókusz nélkül beton stabilan.
-
D1Rect
félisten
De senki nem mondott olyat,hogy úgy vettem, hogy nem oldható fel benne a két mag.
Meg olvastam,aki tőle vett két magost, aztán magosította.(állítólag)
Én megkérdeztem tőle, ott a topikban,de nem válaszolt, annyira meg azért nem létfontosságú,hogy a nyakára járjak.
De gondolom arra gondoltál,hogy mivel mindegyiket teszteli, azt amit fel tud oldani,azt elve x4-ként árul.
Csak gondoltam, mégis itt vannak a szakik, megkérdezem
Pontosan mennyiért vetted?
Mert HERR Z árul 26-29-ért is biztos 4 magosat és 16,5-ért biztosan csak 2 magosat, amik általában mennek 4.0 körül. -
törölt tag
De senki nem mondott olyat,hogy úgy vettem, hogy nem oldható fel benne a két mag.
Én megkérdeztem tőle, ott a topikban,de nem válaszolt, annyira meg azért nem létfontosságú,hogy a nyakára járjak.
De gondolom arra gondoltál,hogy mivel mindegyiket teszteli, azt amit fel tud oldani,azt elve x4-ként árul.
Akkor olvasd el a hirdetését rendesen. Írja, hogy az, hogy nála az adott két lapban működik a feloldás, nem jelenti, azt, hogy nálad is fog. És a lehetséges okokat is felsorolja.
-
Peterson_
addikt
Ha HERR Z-től vetted úgy, hogy nem oldható fel benne a plusz mag (tehát sima 2 magosként), akkor tuti hogy nem fog menni az unlock. HERR Z épp ezért próbálja ki az összes nála megforduló procit.
A táp kérdésben szerintem nem a táp a korlátozó tényező, gondolj csak bele, ha egy eredeti négymagosat vettél volna akkor be sem indulna a géped?
u.i.: bazz befost@m az aláírásodon...

-
Cadal
őstag
Először is köszönöm a választ.

Nos, ha a ventilátorra gondolsz, az nyolc pinesről megy, igen.(vagy itt most nem tudom,hogy milyen csatlakozásra gondolsz, külön tápcsatlakozó?
)
a processzort egyébként HERR Z kollégától vettem, 3 év garival,dobozosan, jóval áron alul.
Lehet,hogy épp azért, mert kitesztelte, hogy a jolly joker elmarad.
Nem mintha gondom lenne vele, sem fogyasztással,sem teljesítmény szempontjából.
Csak ha fennáll a lehetőség, ki ne akarna plusz két magot?
Ha HERR Z-től vetted úgy, hogy nem oldható fel benne a plusz mag (tehát sima 2 magosként), akkor tuti hogy nem fog menni az unlock. HERR Z épp ezért próbálja ki az összes nála megforduló procit.
A táp kérdésben szerintem nem a táp a korlátozó tényező, gondolj csak bele, ha egy eredeti négymagosat vettél volna akkor be sem indulna a géped?
u.i.: bazz befost@m az aláírásodon...

-
Peterson_
addikt
Először is köszönöm a választ.

Nos, ha a ventilátorra gondolsz, az nyolc pinesről megy, igen.(vagy itt most nem tudom,hogy milyen csatlakozásra gondolsz, külön tápcsatlakozó?
)
a processzort egyébként HERR Z kollégától vettem, 3 év garival,dobozosan, jóval áron alul.
Lehet,hogy épp azért, mert kitesztelte, hogy a jolly joker elmarad.
Nem mintha gondom lenne vele, sem fogyasztással,sem teljesítmény szempontjából.
Csak ha fennáll a lehetőség, ki ne akarna plusz két magot?
-
lsc
nagyúr
Sziasztok!
Nem vagyok egészen biztos benne,hogy jó helyre írok-e vagy sem, csak a cím alapján.
Szóval a helyzet az, hogy van egy AMD phenom II X2 550-es procim(nem BE)
és egy AsrockN68C-s UCC szuper alsó kategóriás alaplapom.A kérdésem a következő lenne:
Próbálkoztam a magfeloldással, ugye a lap, meg a bios is lehetővé teszi.
Amikor rámegyek az opcióra a biosban, a gép újraindul, aztán csak bios kisütéssel tudok újra életet lehelni bele.
Egy frissítést már kapott a bios(bár alapjában véve a lap sem olyan régi gyártmány, ha jól tudom).
Szimplán a a procival nem nyertem ezen a téren hangszórót, vagy a lap túl gyenge?
a tápegység teljesítménye, minősége befolyásolja ezt a dolgot?(szintén frenetikus M-tech 450Wattos-viszont legalább csendes, böhöm alsó ventis,meg elvileg túlfesz/leégés védelmes)Előre is köszönöm!

Akár a táp is kevés lehet, a lapon van 8 pines csati a procinak, azzal megy ? Az sem kizárt hogy a plusz mag vagy magok rosszak.
-
Peterson_
addikt
Sziasztok!
Nem vagyok egészen biztos benne,hogy jó helyre írok-e vagy sem, csak a cím alapján.
Szóval a helyzet az, hogy van egy AMD phenom II X2 550-es procim(nem BE)
és egy AsrockN68C-s UCC szuper alsó kategóriás alaplapom.A kérdésem a következő lenne:
Próbálkoztam a magfeloldással, ugye a lap, meg a bios is lehetővé teszi.
Amikor rámegyek az opcióra a biosban, a gép újraindul, aztán csak bios kisütéssel tudok újra életet lehelni bele.
Egy frissítést már kapott a bios(bár alapjában véve a lap sem olyan régi gyártmány, ha jól tudom).
Szimplán a a procival nem nyertem ezen a téren hangszórót, vagy a lap túl gyenge?
a tápegység teljesítménye, minősége befolyásolja ezt a dolgot?(szintén frenetikus M-tech 450Wattos-viszont legalább csendes, böhöm alsó ventis,meg elvileg túlfesz/leégés védelmes)Előre is köszönöm!

-
törölt tag
Az összefüggést továbbra sem értem...
Egyébként meg nem is tud tenni bele egymagos procit, mert nincs olyan AM3-ban. És miből gondolod, hogy mindenki csak játékra veszi a gépet? Akik ilyen szempontok alapján építenek, a teljes PC-s társadalom ~5%-át teszik ki.
-
LucaToni
tag
-
Motion_Blur
félisten
-
törölt tag
-
LucaToni
tag
Szerintem felesleges még AM3 ra váltani mert még 1-2 játék használja ki a 3 magot
-
atti_2010
nagyúr
Azért ez nem teljesen igaz, megmondanád te hogyan integrálnál egy APU-t a prociba hogy ne cserélj foglalatot? Ha megtudnád mondani már rég az Intelnél vagy az AMD-nél dolgoznál, de nem érdemes így dobálózni a kijelentésekkel, mondjuk az Intel eltúlozta a foglalat cserét de az AMD-re nem lehet panasz.
-
Franklin
addikt
-
atti_2010
nagyúr
Azért álljon meg a menet, az AMD már régóta húzza az AM tokozást az Intelhez képest, azt meg ugye nem nehéz belátni hogy egy olyan procinál ami teljesen új magra épül elkerülhetetlen a csere pláne ha APU-t is beleraktak.
-
sagvary
aktív tag
-
Gerisz
addikt
-
sagvary
aktív tag
Az AM2-es(vagy AM2+) lapok ellenben kompatilisek lehetnek az AM3-as procikkal is.
Például nekem van egy GIGA m57SLI-s4 lapom(AM2) és támogatja az AM3-as cpu-kat is akár néhány 4 magost is. Persze korlátozottam(alacsonyabb HT sebességen) ami kisebb csökkentést okoz a teljesítményben.
Irj ha van valami kérdésed.Tehát, ha AM3-as lapot vennék, akkor késöbb újabb laphoz való procit használhatok? Ez is valami, az Intel gonoszabb.
-
memphis_19
tag
Az AM2-es(vagy AM2+) lapok ellenben kompatilisek lehetnek az AM3-as procikkal is.
Például nekem van egy GIGA m57SLI-s4 lapom(AM2) és támogatja az AM3-as cpu-kat is akár néhány 4 magost is. Persze korlátozottam(alacsonyabb HT sebességen) ami kisebb csökkentést okoz a teljesítményben.
Irj ha van valami kérdésed. -
memphis_19
tag
Ha AM3-as lapot veszel akkor csak AM3-as procit tudsz belerakni és csak DDR3 memót fogad az alaplap. Egyébként a cpu kompatibilitást megtalálod az adott alaplapgyártó hivatalos oldalán.
-
sagvary
aktív tag
Nem világos, hogy ha AM3-as alaplapot veszek, akkor milyen procik rakhatók bele. Van valami konpatibilitás a korábbi procikkal?
-
memphis_19
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az ASUS M4N98td EVO lapról?
Ha valakinek van légyszi irjon észrevételt tapasztalatot.
Hamarosan tervezem egy AM3-lap vételét, a jelenlegi AM2 helyett, mert van egy Phenom II X2 550BE-m és fel szeretném oldani a magokat, ehhez kellene egy újabb lap. Meg még egy elvárásom van SLI. Ezért korlátozottak a lap típusok.
Az SLI-t nem szeretném hanyagolni mert nem rég sikerült összeraknom.Köszi.
-
Oliverda
félisten
-
krisztiánzen
csendes tag
szia egy kérdés:
melyik AM3-as lapot ajánlod vételre 15-20k körül (apróban) amivel lehet kicsit tuningolni (magfeloldás is) csak egy vga-slot van benne, nincs túlcsicsázva (occó
). Athlon II x2 v. x3 menne benne, 2x2g ram +hd4850
pls helpÜdv krisz
-
Oliverda
félisten
-
Balu77
őstag
Sziasztok. Sajnos amd-s vonalon manapság nem vagyok képben, ezért azt szeretném megkérdezni, hogy egy am2+/am3 foglalatú lapba, ez lenne: Gigabyte GA-MA78LM-S2
Elmegy-e egy régi am2-es Athlon x2 3600+ proci. A segítségeteket előre is köszönöm! -
leviske
veterán
A fuad megint az AMD marketingosztályának képzeli magát, vagy tényleg jön a 900-as chipset széria?
Elvégre is a Hudson-D1 és Hudson D3-nak tényleg valamiféle nevet kéne találni, de úgy gondoltam, hogy elég lesz a 800-as szérián belül maradni. Bár mondjuk aztán elkélhet a Bulldozer alá egy PCIE3.0-val, USB3.0-val és Hudson déli híddal frissített RD890, amit mondjuk tényleg nem feltétlenül lenne szerencsés 890FX-nek keresztelni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Alaplapok, chipsetek, memóriák
- Socket AM3 / AM3+
- (kiemelt téma)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Asus RoG STRIX RTX 3080 10GB GDDR6X Videokártya!
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 512GB AI PC FHD+ 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Pad2 / 4/128GB / Wi-fi / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

C2 és majd a BF3-ra

Ha az adataid közt lévő asus lapról van szó, akkor meg pláne. Windows alól frissítve két klikk.