- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
klepto
addikt
válasz
audi100td #810 üzenetére
Na igen, nem valószínű, hogy komolyabb CrossFire rendszert építenék, max. 2 olcsóbb kártyával, ha jobban megérné, mint eladni a gyengébbet, és megvenni a drágábbat.
Pl. jelen helyzetben van egy X1300pro a gépemben, aminek annyi a használtpiaci ára, hogy jobban megérné még egy 1300pro-t venni mellé, de nem fogok, mert szeretnék majd egy újabb, DX11-es kártyát helyette.
Az integrált VGA mellett nálam is az az érv szól, hogy ha bedöglik a kártyám, akkor nem maradnék gép nélkül, ellene viszont az, ha soha nem használom, akkor meg minek?
Persze, ha erősebb lenne az alaplapi IGP, akkor a hibrid CF még érdekes is lehetne, vagy ha megosztaná az erőforrásokat, és nethez lekapcsolná a külsőt, és csak az integrált menne, és ha szükség van az erejére, csak akkor kapcsolná be a külsőt, akkor jó dolog lenne, de tudtommal még ennél sem működne így, és ha telepítem a külső VGA drivert, meg az alaplapi is telepítve van, és aktív, akkor meg gondolom le is fagyna, vagy el sem indulna a rendszer, mint régen, amikor le kellett tiltani bioszban az alaplapi VGA-t, hogy a külsőt élesíteni lehessen (vagy mint pl. a hangkártyáknál a külső, kontra integrált).
Természetesen, ha ez manapság másként működik, akkor javíts ki, kb. 6-7 éve nem volt integrált VGA-s alaplapom..
Még valami:
Persze lehet, hogy megvárom az nVidia új chipszetes alaplapját is, már ha lesz náluk mostanában ilyen, mert a PhysX nagyon szimpi, de most már nem látom értelmét SATA3 nélküli alaplapot venni. -
klepto
addikt
válasz
audi100td #798 üzenetére
Köszönöm a linket, bár én inkább megvárnám az FX verziót, mert az integrált VGA-ra talán nem lesz szükségem.
Egyébként nem tudsz ajánlani egy linket, ahol táblázatban összefoglalják a 89Fx, és a 890GX tulajdonságait?
Én mintha valahol azt olvastam volna, hogy nem csak az integrált VGA-ban van különbség a két verzió között. Hogy pontosan miben különböztek egymástól arra már nem emlékszem, de mintha az FX többet tudott volna
Sajnos az AMD oldalán még nincs fent az FX verzió leírása, sem a GX-el való összehasonlítása -
klepto
addikt
válasz
Oliverda #768 üzenetére
Nehéz kérdés.
Ár, ami az adott ár/érték arányban a legjobb, márkától függetlenül.
Integráltság? A VGA abszolút nem fontos, jó háló, és hangkártya viszont igen, a többi pedig részletkérdés.
De közben döntöttem, megvárom a 890-et, mivel a jövőállóság miatt fontosnak érzem a SATA3-at, és majd szemezgetek a megjelenésekből.
Úgyhogy korai volt a kérdésem, majd figyelem a teszteket, és visszatérek a kérdésemmel, ha már lesznek konkrét alaplapok, amik közül esetleg nem tudok dönteni -
klepto
addikt
Valaki tudna segíteni, hogy az új AMD 890GX chip miben jelent újdonságot, és mennyivel lesz jobb a jelenlegi 790GX-nél (érdemes rá várni)?
A Foxconn oldalán már szerepel 2 modell, ezek várhatóan mikor kerülnek forgalomba?
AMD vonalon jelenleg melyik a legjobb, legtöbbet tudó, legidőállóbb, és mindezekkel együtt a legolcsóbb alaplap, amibe érdemes beruházni hosszú távra (2-3 év)? -
klepto
addikt
válasz
Oliverda #430 üzenetére
Jelenleg LGA775-ös Core2Duo E6400 procim van, Asus P5B alaplappal, de szeretnék váltani AMD-re. Ez előtt is AMD-s voltam, ami nekem jobban bejött.
Régen én is ódzkodtam tőlük, amíg a csipszetben volt a memória vezérlés, de talán a prociba épített memvezérlő sebessége már nem szól bele a dupla foglalat, ha csak DDR2, vagy DDR3 van éppen a proci mellé társítva.
A másik, ami miatt ilyen megoldáson gondolkozom az, hogy ne kelljen túl nagy összeget fizetnem a cserénél, mert jelenleg minden fillér számít... -
klepto
addikt
Sziasztok!
Volna egy alaplapos kérdésem az AM3 procikkal kapcsolatban.
Mely alaplapokon található DDR2, és DDR3 foglalat?
Aki tudja kérem sorolja fel név, és a konkrét típus megjelölésével.
Jól tudom, hogy az AM3 procik mindegyikében megtalálható a DDR2, és a DDR3 memóriavezérlő is?
Ha nem, akkor mely sorozattól nem tartalmaznak a procik DDR2 vezérlést?
Ha gépcserén gondolkozom, de egyelőre csak a proci, és az alaplap van pénzem és később szeretném lecserélni a DDR2-es memóriáimat DDR3-ra, akkor azt a proci teljes értékű DDR3-nak fogja látni és kezelni?
Érdemes így gépet cserélni, vagy ha már csere, akkor kizárólag DDR3 foglalatokat tartalmazó lapot érdemes venni, és azonnal a memóriát is cserélni?
A válaszokat előre is köszönöm, és remélem jó helyen tettem fel a kérdéseimet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Energiaital topic
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Androidos tablet topic
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Viccrovat
- Gyúrósok ide!
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest