Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
fix értékre állított cpu szorzó mellett Win Xp alatt semmilyen esetben nincs CnQ vagy lap függő a dolog?
-
Balagex
csendes tag
Sziasztok!
Egy MSI DKA790GX Platinum alaplapom van. Eddig egy Athlon 64 X2 4800 AM2 tokozású proci volt benne. Sajnos ez a proci a múlté...
Azt mondták, hogy ebbe az alaplapba tehetek AM3 tokozású procit is (konkrétan: AMD Athlon II X2 255-t), mert az lefelé kompatibilis.Ugye igaz ez?
Üdv.
Balage
-
RexpecT
addikt
Jól felmentek az értelmesebb am3-as lapok árai
.
-
csabigee
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy teljesen új configot összeállítani, procinak egy AMD Phenom II x4 965-t néztem ki. nem igazán tudom, hogy milyen alaplapot vegyek hozzá.
A Gigabyte MA785GM-US2H jó mert ddr2 vel megy (egyelőre nem szeretnék ddr3-at mert drága) de az lenne a legjobb, ha ddr2/ddr3 slotokkal rendelkezne, esetleges későbbi fejlesztés miatt. hallottam már róla hogy vannak ilyen lapok. találtam is pár olcsót, de nem az igazi. tehát olyan lapot keresek, ami ddr2/ddr3 slotos, am3-as, integrált vieókártyával multimédiás használatra (ami fullhd nézéshez jó). úgy kb 20-at szánnék rá. ha esetleg tudátok segíteni megköszönném. -
Oliverda
félisten
"This design specification defines the requirements for a 941-pin, 1.27-mm pitch, surface mount technology (SMT), zero insertion force (ZIF) socket (herein referred to as Socket AM3) for use with the AMD 938-pin or 940-pin, organic, micro pin grid array (μPGA) package. Socket AM3, shown in Figure 1, is designed to provide a reliable electrical interconnect between the printed circuit board (PCB) and the 938 pins or 940 pins of the organic μPGA package throughout the life of the product."
Socket AM3 Design Specification
Mercutio: Passz. Nem tudom hogy a kettő hogy áll egymáshoz. Majd kiderül.
-
Mercutio_
félisten
Jól értettem, gyakorlatilag a Liano = optimalizált jelenlegi AMD proci + kis továbbfejlesztett energiagazdálkodás + jelenlegi IGP betolva a prociba?
Mert mindez annak érdekes csak aki új rendszert rak össze, akinek van egy annak nem biztos, hogy nagy deal eladni mindent és venni új lapot+procit -
Oliverda
félisten
-
-
Integra
titán
antec mini p180-as házba szeretnék venni egy m-atx am3-as alaplapot phenom2 x4 955 vagy 965-ös cpu-hoz. fontos hogy későbbiekben az új, most kijövő procikkal is kompatibilis legyen.
mit ajánlotok?
gigabyte, asus vagy asrock? fogggalmam sincsen.. 3 év garis nem ártana.
amit szeretném, hogy legyen rajta: esata, kezelje az antec elejében az esata csatlakozót, usb3.
a wifi opcionális, ha nincsen akkor pci-be kell beraknom egy vevőt hozzá routerhez.
ne legyen rajta ventillátor, csak passzív hűtés. gondolom a legújabb 790 vagy milyen chipsethez úgyis van integrált vga, szóval ez adott hdmi-vel együtt.
2x2gb dd3 ram menne bele, de későbbiekben akár még ennyit is tudjon kezelni. 1600as ram talán, passz. -
Pepe78
őstag
Sziasztok!
MSI 785 GM-E 65 lapom van és a 720 BE helyett egy Athlon 2 x2 240 került bele ma.
Az előző tulajnál alap feszen 14x250-t ment. És fórumok szerint is megy 260-270-t is.
Nekem 240 nél megáll és nincs tovább.
A lapomon a legfrissebb bios van.
Csináltam pár képet a fontosabbnak ítélt BIOS beállításaimról.
ITT nézhető meg
Amiről nem csináltam képet az érintetlen.Valamit rosszul lőttem be?
-
Jani20
csendes tag
Sziasztok.
Szeretném a véleményeteket kérni hogy az alábbi konfigról...
[link]; és amibe kerülne [link].És még annyi hogy visszafelé kompatibilis-e memória tereken a DDR3 szabványokat támogató alaplapok? Ugyanis a jelenlegi memóriákat szeretném megtartani egy darabig melyek 2x1Gb Kingmax @800MHz.
(Amiért szeretném megtartani a ramokat mert jelenlegi anyagi helyzetem a alaplap+proci cserét engedi meg)Előre is köszönöm a tippeket,válaszokat.
-
Gyuri27
félisten
880G ASRock- és 890FX lap Biostar-módra
Az asrock kimondottan szimpatikus. Úgy látom felnőttek. -
válasz
Oliverda #854 üzenetére
Köszi!
Ezek szerint érdemes majd az X4@X6 procim alá ilyet venni...
Ár kérdése...
Jaa, azt lehet tudni, hogy a Thuban menni fog-e a 7xx-es lapokban rendesen?
Oké, hogy nem fogja vissza semmi, csak az energiatakarékossági funkciók, és a változó frekik miatt kérdem. Ezekhez is elég lesz majd a 7xx széria? -
Sziasztok!
A Bulldozerhez lesz új chipset, vagy a 890-esek lesznek erre valók?
Azt tudom, hogy bele fog menni a Bulldozer a 890-be, de azt nem tudom, hogy ez amolyan félmegoldás lesz-e, vagy teljesen megfelelő választás.Köszi!
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Ugyanaz mint a 785G, ez nem túl meglepő. Az egész ott kezdődik hogy a 880G-t akkor kellett volna kidobják amikor a 785G-t csak nem volt kész az SB850 és ezért kiadták külön az északi hidat 785G néven.
Mondjuk a 890GX ismeretében lehetett sejteni hogy többet biztosan nem fog tudni.
-
csibor
addikt
Azért ha tényleg az lesz a 880G végleges tudása,az nem valami fényes.
-
Oliverda
félisten
ASUS Readies Latest Motherboards for Upcoming Six-core CPUs
Gondolom idővel jön a többi is.
-
Gyuri27
félisten
-
Pepe78
őstag
Sziasztok!
Ismét téma lett nálam a CF.
Most második nekifutásra annyival nehezebb a dolgom hogy M-ATX házam van.
P180 mini, maga a tökély....
Csak az a kérdés hogy AM3 ban van vajon olyan CF lap ami m-atx????
Esetleg a mostanság érkező újakban? -
quby
őstag
Hali!
Tessék nyugodtam lehülyézni elküldeni a ......-ba ha hülyeséget kérdezek, pláne ha 10 postal korábban itt a válasz a kérdésemre de nincs idöm utánaolvasgatni (nem szoktam ilyet csinálni).
A kérdés: Azt látom hogy az AM2 vs AM3 fizikailag egyformák. Ennek ellenére bele tudok tenni egy AM2-es procit (BE2400) egy AM3-as lapba természetesen ugy hogy menjen is. Az AM3 már csak DDR3-at kezel? Lehet mellé DDR2-t tenni. A helyzet hogy megállt az AM2-es lapom de nincs most lóvém uj procc+ram-ra meg tudom ezt oldani AM3 lap vásárlásával?? Aztán késöbb majd uj procc uj ram...... -
cs_taz
csendes tag
De igen 79xtd csak elzongoráztam
Ezek után már én is úgy gondolom felesleges kílódás a cl7-es időzítés üldözése! DDR2-nél még minden szépen ment (időzítés frekvencia adott feszültségen) nem voltak ilyen súlyos kompatibilitási problémák, tuningolni sem volt nehéz...Na de ez már nem az...Köszönöm a segítséget! -
Colos1
őstag
795XTD ??? Nem 79XTD?
Mindegy, ha ASUS lapod van, akkor vegyél Kingston Value ramot, még nem hallottam, hogy azzal gond lenne. Nekem a sima 1333 CL9 -es van. Vehetsz 1600 Mhz-s CL7 -est is, de amennyivel drágább, annyival nem gyorsabb...Feltéve, hogy életre tudod vele kelteni a gépet..Szerintem nem éri meg.
Megjegyzem, arra figyelj, hogy alapesetben a kék slot-ba helyezd a ramokat. Volt olyan, hogy valakinek a feketébe fagyott, a kékbe meg semmi gond nem volt. -
-
cs_taz
csendes tag
Szia! Köszönöm a válaszod/segítségedet! Látom Corsair Dominator-t használsz. Megnéztem a lapom ram support listáját és szerepel is ott. Igaz cl9 de szerintem is igazad van és ennyit nem ér a cl7. Lehet, hogy az lesz a köv amit kipróbálok.
-
band1103
őstag
Szvsz nem nyersz annyit a cl mizériával mint amennyit szenvedsz vele. Ha csak azért vesz valaki gépet hogy szintetikus teszteket futtasson rajta annak álmatlan éjszakái vannak-lesznek
De hogy segítsek is: nemrég készült egy teszt itt a ph!-n. Olvasgass
.
-
cs_taz
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre volna szükségem. AM3 plattformra váltottam (Phenom2 X4 955c3, Asus 795xtd, 4870x2). Először vettem 2x2 Gb Mushkin black (nem frostbyte) cl7 ram kittet ami nem tudta a hűtőbordáján szereplő ref. értékeket sem (beállítás után nem boot-olt) sőt cl9-ben is fagyott prime-al, aztán kicseréltem 2x2gb G.Skill Ripjaws 7-8-7-24-ra (ami Intel p55 opt és low voltage) ez is max cl 8-ban megy. Elvileg így Prime stabil.
A 3dmark Vantage nem fut le. Elkezd "szemetelni" és utána leáll. Ha változtatok a memóriákon (időzítés, csak 1 modul van bent, volt) akkor mindig más és más stádiumban áll le a dolog de menni sehogyan sem megy.
Először a Vga-ra gondoltam úgyhogy elkezdtem játszani a Catalyst verziókkal, de haver azt mondta hogy neki is ezek a gondok jelentkeztek és a ramok voltak a ludasok.
A boltban is mondták, hogy szívnak az AMD-sek az 1600-os DDR3-al.
A kérdésem az volna szerintetek ez valóban Ram hiba, ha igen akkor 1600mhz, cl7-ben milyen 2x2 kittet érdemes venni, vagy felejtős a cl7?
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
band1103
őstag
Hi!
Légszíves igazítsatok el. Tudom hogy ez a AM3-as lapok birodalma de hol van a AM3-as cpu-k topikja itt a PH!-n?
Vagy ha nincs ilyen akkor itt tenném fel azt a kérdést hogy az AM3-as Athlon II 160u-os CPU mikor fog kijönni?Minden segítséget előre is köszönök.
-
Oliverda
félisten
-
klepto
addikt
válasz
audi100td #810 üzenetére
Na igen, nem valószínű, hogy komolyabb CrossFire rendszert építenék, max. 2 olcsóbb kártyával, ha jobban megérné, mint eladni a gyengébbet, és megvenni a drágábbat.
Pl. jelen helyzetben van egy X1300pro a gépemben, aminek annyi a használtpiaci ára, hogy jobban megérné még egy 1300pro-t venni mellé, de nem fogok, mert szeretnék majd egy újabb, DX11-es kártyát helyette.
Az integrált VGA mellett nálam is az az érv szól, hogy ha bedöglik a kártyám, akkor nem maradnék gép nélkül, ellene viszont az, ha soha nem használom, akkor meg minek?
Persze, ha erősebb lenne az alaplapi IGP, akkor a hibrid CF még érdekes is lehetne, vagy ha megosztaná az erőforrásokat, és nethez lekapcsolná a külsőt, és csak az integrált menne, és ha szükség van az erejére, csak akkor kapcsolná be a külsőt, akkor jó dolog lenne, de tudtommal még ennél sem működne így, és ha telepítem a külső VGA drivert, meg az alaplapi is telepítve van, és aktív, akkor meg gondolom le is fagyna, vagy el sem indulna a rendszer, mint régen, amikor le kellett tiltani bioszban az alaplapi VGA-t, hogy a külsőt élesíteni lehessen (vagy mint pl. a hangkártyáknál a külső, kontra integrált).
Természetesen, ha ez manapság másként működik, akkor javíts ki, kb. 6-7 éve nem volt integrált VGA-s alaplapom..
Még valami:
Persze lehet, hogy megvárom az nVidia új chipszetes alaplapját is, már ha lesz náluk mostanában ilyen, mert a PhysX nagyon szimpi, de most már nem látom értelmét SATA3 nélküli alaplapot venni. -
zlutor
aktív tag
válasz
Oliverda #812 üzenetére
Haat, kivancsi leszek, mit tud majd...
Nem biztos, hogy annyira jo otlet ez a kombinalt GPU tamogatas, mint elsore gondoltak. Legalabb is az MSI megoldasa nem volt annyira bejovos a tesztelonek anno...
-
Oliverda
félisten
-
audi100td
nagyúr
Az FX lényegében annyival tud többet, hogy több PCIe sávval rendelkezik, ezáltal CrossFireX esetén 2db x16-os slot áll rendelkezésedre, 890GX-nél 2 kártya esetén mindkettő slot x8-os sebességre vált (az egyik elektronikailag is úgy van kivitelezve). Szóval ha nem tervezel komolyabb CF rendszert, nem maradsz le semmiről egy 890GX deszkával, az IGP-től meg nem tudom miért féltek annyira, pl. VGA csere esetén jól jöhet, ha meg nem használod akkor sem árt senkinek.
-
klepto
addikt
válasz
audi100td #798 üzenetére
Köszönöm a linket, bár én inkább megvárnám az FX verziót, mert az integrált VGA-ra talán nem lesz szükségem.
Egyébként nem tudsz ajánlani egy linket, ahol táblázatban összefoglalják a 89Fx, és a 890GX tulajdonságait?
Én mintha valahol azt olvastam volna, hogy nem csak az integrált VGA-ban van különbség a két verzió között. Hogy pontosan miben különböztek egymástól arra már nem emlékszem, de mintha az FX többet tudott volna
Sajnos az AMD oldalán még nincs fent az FX verzió leírása, sem a GX-el való összehasonlítása
Új hozzászólás Aktív témák
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest