Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• harry

veterán

Sziasztok, tudtok esetleg ajánlani valamilyen tesztet/hírt ahol összefoglalva láthatom, hogy milyen AM3-es chipsetek vannak, és lényegében mi a különbség? Lehetőleg ne a gyártó oldalát, hanem valami átláthatóbbat/lényegretöbőrbbet :) Pl. Asusnál néztem AM3-nál hány fajta chipset köré építenek lapot, és nevetségesen soknak tűnt, és bár nem néztem végig mindet (jó hogy), de nem tudom elképzelni, milyen különbségek lehetnek.

Láttam vannak ddr2 illetve am2+ kompatibilis lapok is. Nekem sem ilyen ramom, sem ilyen procim nincs, így tehát érdemes ddr3+am3-ban gondolkodni, vagy mi szólhat még a ddr2 támogatás mellett? Jelenleg talán olcsóbb a ram, de hosszabb távra tervezek, és ha később mindenképp ddr3-ra kéne váltani (nem tudom, mi miatt) akkor inkább olyat vennék. Pl. egy izmosabb Phenom proci mellé mit illene rakni?

Ti amúgy melyeket ajánlanátok, milyen különbség van köztük? Fogyasztás, memóriakezelés, vagy mik? Tervezek venni valamikor, így a 20eft-os kategóriában, elég egy pci-e 16, sok sata, gigabit lan, esetleg e-sata... nem tudom, mi még, de talán ennyi. Később lehet egy erősebb procival és vga-val megtámogatom és játszok is majd rajta, ez nem tudom chip szempontjából mennyire lényeges.

Új hozzászólás Aktív témák