- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- Akkor is nehéz dolga lesz az Intelnek, ha részesedést vásárol benne az USA
- Megnyitotta kapuit a hardverpláza
- Megjöttek a Corsair Nautilus RS LCD sorozatú, készre szerelt vízhűtései
- Formabontó analóg klaviatúra a Sunder keze nyomán
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
Morden24 #422 üzenetére
<OFF>
"Egyébként kíváncsi lennék, mit szólnak egy boltban, ha bemegyek az utcáról, és azt mondom, hogy töltsenek már le nekem ezt meg azt."
Nálunk azt mondják: oké! Néhány éve, amikor még nem volt internet előfizetésem – mert a világ végére minden később ér el –, ezáltal nehezen tudtam hiányzó drivereket beszerezni (a hangkártyámhoz kellett), a számtech-boltos srác, két perc alatt kiguglizta, további 15 s alatt letöltötte, és további 5 perc alatt fel is írta nekem egy CD-re. Ingyen! Még a 30 Ft-os lemez árát sem kérte el.
Mindezt azért, mert rendszeresen járok hozzá vásárolni, és már több tízezret otthagytam a boltjában hardverekért. (Azóta már 140'000 körül járok...) Az írható lemeztől az headszetten keresztül az utolsó fordított kábelig mindent nála vásárolok. Ez pedig részéről egy apró szívesség felém, ami neki nem kerül fáradságba, viszont tiszta haszon, mert lesz egy elégedett ügyfél, ami nem mondható el, a faluban lévő konkurens pc-szaküzlet tulajdonosáról, aki olyan szinten űzi az ipart, hogy csodálkozom, egyszerűen hogy nem ment még csődbe. Bemész hozzá a boltba, és egyszerűen levegőnek néz! Bemegy a vevő, és szimplán hátat fordít neki. 1× próbáltam nála egy nyamvadt nyomtatót venni, és 4 héten keresztül ígérgette – mint az öregasszony a halálnak –, hogy majd holnap, meg a jövő héten lesz már...
Aztán átnyergeltem a másik üzlethez, akik árban ugyan 8-10%-kal drágábbak, de kinyalják a se99emet a pénzemért. Mert vannak ilyen kereskedők is. Én pedig elégedett ügyfelük vagyok.
</OFF>
-
WN31RD
addikt
válasz
Morden24 #609 üzenetére
"Arra, hogy valaki segélyekhez juthasson, külön szervezetet kell felállítani."
Csakhogy itt nem segélyről van szó. Segély az, amikor valamiről lemondok (nekem kevesebb lesz), hogy segíthessek másokat. Az információ esetében nincs ilyen korlátozás, lemásolhatjuk akár minden egyes Földön élő ember számára, mégsem lesz senkinek kevesebb. Ez az a nagyszerű új lehetőség, amellyel kezdeni kell valamit, és amely bonyolult problémákat vet fel.
-
rii
nagyúr
válasz
Morden24 #607 üzenetére
" ... Az biztos, hogy ha az általad felvázolt szituációban vagyok, akkor az egyetlen, amit tutira nem tettem volna, az a kocsi lecserélése. ..." Én a 800.000-et csak feltételes módban írtam. Egy morális kérdés részeként.
a free medialejátszókat azért hangsúllyozom mindig, hogy érzékeltessem: Te meg tudod úszni freeware programokból.
-
rii
nagyúr
válasz
Morden24 #600 üzenetére
a módosíásra ... a fiat pandára.
nem tudom, szembe kellett-e már nézned azzal, hogy a legalizáláls többszázezer Ft........ és szétnézel a közvetlen környezetedben, azt látod, hogy a monitorod egy használt 10-15 éves 21"-os CRT, a kocsid egy 1980-as Panda, kerékpárral jársz ahova csak lehet, nem tudod fent tudod-e tartani szabadúszó tevékenységedet, vagy visszamész robotolni alkalmazottként, és akkor lőttek annak, hogy a 10.000-ből az lehess, aki szereti csinálni a munkáját, kivételes tehetség, elismert, rengeteg kiállításra hívják a különböző munkái miatt ...
de ha lenne 800.000-e, akkor te mindezen körülmények ellenére megvetetnéd vele a kérdéses softwareket? csakazértis.
- pedig lehet hogy le kell húznia a rolót, és a nyakán marad egy halom méregdrága software
- a kocsija egy 50.000 Ft-ot sem érő hulladék
- monitorja egy őkövület.szerintem ti egy olyan dolgoról beszéltek ami olyan messze áll tőletek mint makó jeruzsálemtől ... erre mondtam a legelején, hogy ott ültök a legality windows meg a freeware medialejtászük mellett, és nem tudtok mást csinálni, csak pálcát törtni mások felett.
-
-
WN31RD
addikt
válasz
Morden24 #594 üzenetére
"Valóban érdekelne engem is egy válasz arra, hogy ha a másolással nem károsítok meg senkit, akkor mi a helyzet a grafikussal, akinek én lemásolom a munkáját, és utána használom (akár teljesen magánjellegű, akár üzleti célokra)?"
Szerintem az, hogy kit hogyan és mennyire károsítasz meg, vagy egyáltalán megkárosítod-e, a körülményektől függ, továbbá a körülményektől függ ennek az erkölcsi megítélése is. Nem lehet egy ilyen általánosan feltett kérdésre válaszolni. A grafikusnak nyilván tisztában kell lennie azzal, hogy az ő munkáját is le lehet másolni, és ezt figyelembe véve kialakítania a tevékenységét. -
WN31RD
addikt
válasz
Morden24 #591 üzenetére
"Viszont ha már a vállalkozáshoz való jogot, mint egyik szabadságelvet elfogadjuk, akkor azt is el kell fogadnunk, hogy a természetes és jogi személyeknek egyaránt megvan a joguk a szabad árképzéshez."
Nem értem sem azt, hogy hogyan következik egyik a másikból, sem azt, hogy hogyan kapcsolódik ez a témához. Minden további nélkül elgondolható olyan rendszer, ahol többé-kevésbé szabadon lehet vállalkozni, az árképzés mégsem teljesen szabad. Ilyenben élünk egyébként, vannak hatósági áras termékek, szolgáltatások. Hogy a hatósági árak (vagy valamilyen egyéb, nem teljesen szabad árképzési forma) mennyiben és mikor hasznos, az egy újabb nagy téma, mindenesetre nehezen védhető pozíció lenne az, hogy soha semminek az árát nem szabad előre megszabni. -
WN31RD
addikt
válasz
Morden24 #585 üzenetére
Hogy valami konkrétabbat is írjak, íme a saját véleményem:
Az, hogy egy vállalkozást akkor indítson az ember, ha minden szükséges eszköz és szoftver legálisan megvan, alapvetően természetesen nagyon jó tanács. De minden esetben az-e, elítélem-e feltétlenül azt én, mint magánszemély, aki ettől eltér? A körülmények függvényében nem feltétlenül, az élet ennél bonyolultabb. Szerintem nem csak az a bűn, amikor illegálisan másol szoftvert az ember, hanem az is, amikor a szabályok maximális betartása mellett nem tudna érvenyesülni egy többre hivatott ember. Hogy melyik a súlyosabb, nagyobb probléma, az nehéz kérdés.
Nem egyszer láttam én is régebben, hogy magyarországi kisvállalkozó illegális szoftverek használata mellett próbál a felszínen maradni. Elítéltem ezért? Nem. Sőt, előfordult, hogy a segítségemet kérte, és nem tagadtam meg tőle. Aztán később, egy megváltozott helyzetben, amikor ez már reális, ésszerű dolognak tűnt, én voltam az, aki legális szoftverek beszerzését javasolta, és segített ebben is.
Hogy ezek mennyiben voltak jó döntések, hogy hol a határ, arról hosszasan lehetne vitatkozni. A te érvelésedben is van valami, szerintem is megfontolandó gondolatok, nem egyszerűen lesöpörni akarom az asztalról, csupán azt mondom, hogy összetett dolgok ezek. A konkrét körülmények figyelembe vétele nélkül, anélkül, hogy tudnánk, mi történt egy adott helyzetben, szerintem igen kevés alapunk van erkölcsi ítéletet mondani.
Örülök, hogy manapság nem kell már ilyen döntéseket hoznom, nem kerülök ilyen helyzetbe, kényelmes pozíció ez számomra. De nem mindenki ilyen szerencsés.
-
WN31RD
addikt
válasz
Morden24 #582 üzenetére
Én értem, amit írsz, és most nem is kívánok azzal vitatkozni, viszont úgy tűnik, te nem egészen értetted meg, amire én gondoltam. Azt próbáltam elmagyarázni ugyanis, hogy a véleményed nem magától értetődő, nem megkérdőjelezhetetlen igazság, amelyet fel kell fogni, "meg kell érteni", hanem csupán egy vélemény a sok közül. Más esetleg más véleményen van - nem arról, hogy mi ütközik törvénybe, és mi nem, mert ez adott, hanem - arról, hogy mit érdemes vagy helyes csinálni, akár a törvények szellemének megfelelően, akár azokkal ellentétben. Vagy pl. arról is megoszlanak a vélemények, hogy a hólapát ellopása és a szoftver illegális lemásolása hasonlít-e bármilyen szempontból.
-
WN31RD
addikt
válasz
Morden24 #576 üzenetére
"[...] Ezt meg kéne érteni."
Kötözködök picit:Nincs itt mit "megérteni". Megérteni azt lehet, hogy valahol ez és ez a törvény (pl. hogy az illegális szoftverhasználat büntetést vonhat maga után), vagy meg lehet érteni azt is, hogy valamely társadalomban valamilyen cselekedet általános megítélése ilyen és ilyen (pl. hogy az illegális szoftverhasználatot nagyon sokan nem tartják súlyos vétségnek), ezek ellenőrizhető tények. Az viszont, hogy helytelen-e valami, nem tény, hanem kizárólag szubjektív megítélés kérdése. Akkor is, ha az a szubjektív vélemény megegyezik az itt és most érvényes törvényekkel, és akkor is, ha homlokegyenest ellenkezik velük.
Apróság ez, de érdemes odafigyelni rá, nehogy véletlenül elkalandozzunk olyan abszurd gondolatok irányába, hogy a törvényeink megkérdőjelezhetetlen erkölcsi iránymutatók.
-
rii
nagyúr
válasz
Morden24 #494 üzenetére
" .... Nem hiszem, hogy nemtől függene az ilyen jellegű általános intelligencia. ... "
a fórumlakót is odaírtam a végére, ... mivel arról jobban képet tudok alkotni, hogy "van-e hol megtennie", mint arról a morális kérdésről, hogy "megtenné-e" az állásfoglalást
" .... Szerintem mindenki magas ívben lepotty-potty-potty, ha nem dörgöli mások orra alá nyilvánosan. ....." így legyen... de a tapasztalat az, hogy szó szót követett, és amint előjött, hogy tanulásra kell, akkor egyből az is baj volt. És hgy töltse le az ember az adott cég honlapjáról a tanulásra szánt verziót. Csak ha az is bevétel nélkül hagyja a céget, meg a warez is, akkor nem értem, miért is lenne jobb.
-
rii
nagyúr
válasz
Morden24 #491 üzenetére
nem osztja ... ő lyegy lyány, lyányos látásmóddal a számtech-re, szóval nem fórumlakó.
amúgy - hülyén hangzik - de a warez sincs ingyen. Az állandó bizonytalanság. Frissítésekre állandóan "cancel". Én PC-re OSX-et használok. (munkahelyemen MAC van, megszoktam, megszrettemOSX-et, ráadásul CTRL másholv van-folyton gebasz) Még ha meg is venném, - amit nem tudok megtenni, mert Hackeltet kell használnom - akkor is illegális lenne, hogy OSX-et futtatok nem MAC gépen. MAC-et meg nem akarok venni. Ráadlásul, ahogy hcl is írta, mit ér ha az OS legality, ha mellette ott van sok más.
amúgy a legality-huszárok azt sem nézik el, ha valakinek azért van fent warez mert meg szeretné tanulni az adott soft-ot urambocsá'.
amúgy meggyőződésem, hogy az otthoni warez vitte sikerre, és tartja életben mind a windows-t, mind az összes nagyobb programgyártó óriást. Ki van zárva, hogy nem csinálhatnának megkerülhetetlen HW-kucsos védelmet, ha _akarnak_, mint a kis program-készítők, akik nem engedhetik meg magunknak ezt a luxust, mivel minden egyes programból származó bevétel számít
-
kelzsoca
félisten
válasz
Morden24 #459 üzenetére
ttól, hogy vettél egy Windows-t, nem fizettél ki SEMMI, DE SEMMI MÁST, csak a Windows-t.
Nem lett tőle jogod vírusirtóra, játékra, grafikus szoftverre, pelenkára a baba segge alá, fülbevalóra a nődnek vagy kajára a hűtőbe.Pedig ha ez mind teljesülne, akkor többen vennének wint
-
moonman
titán
válasz
Morden24 #398 üzenetére
Házigazda Úr, igaz csak idézett, de egyetértett.
-
Chaby67
csendes tag
válasz
Morden24 #382 üzenetére
"Ja, ha nincsen netje a parasztnak, akkor ne tudjon WMP híján lejátszani egy vacak video cd-t sem."
Akkor fogja magát és elmegy a legközelebbi számtech bolta és beszerzi ami kell..
Telepíti és használja ha akarja, mert ugye akkor ha megveszi használatra veszi.Én megvettem-kifizettem, de sosem használom!
Melyik a fair eljárás?
-
fatal`
titán
válasz
Morden24 #385 üzenetére
Ezekszerint az MSDNAA OEMnek számít?
Tudtommal csak liszensz, ami nagyjából megegyezik a dobozoséval, kivéve, hogy nem használható üzleti célra. Namármost nekem már írta ki, hogy a kulcs már használatban van és legyek szíves telefonálni.
Igaz ez még Vistanal volt, nem tudom mi a helyzet a 7es alatt, eddig 2x telepítettem, utoljára novemberben.
-
Chaby67
csendes tag
válasz
Morden24 #372 üzenetére
Itt nem csak a legújabb w7-re reagáltam csak.
XP home/pro-ban benne voltak.MacOS - Bemész a boltba és dobozosan megveszed ennyiért. Nem kérdezik mire kell.
link: http://www.starking.hu/categories.php?category=Macintosh-szoftverek/Apple
(elnézést ha reklámnak minősül törölhető)
Persze itt alapfeltétel, hogy legyen már egy működő MacOS azon a gépen ahova telepíteni akarod.Ha nekem van egy dobozos XP pro-m, miért kell vagyonokat kiadnom, ha upgradelni akarok w7-re? (gyakorlatilag újra meg kell vennem az OP rendszert)
-
llax
senior tag
válasz
Morden24 #330 üzenetére
Ha már a freeware szoftvereket emlegeted...
Az MS is készíthetne valamilyen, pl. az Ubuntu szoftverközpontjához hasonló megoldást, ahonnét a normálisabb freeware szoftverek néhány kattintással elérhetőek lennének... Szerintem a szoftverek készítői (legalábbis a többség) ezt biztosan nem vennék rossz néven...
Vagy a Google sorolhatná hátrébb valamilyen módon az "ál freeware" és warezoldalakat, ha valaki beírja pl. a freeware kulcsszót...Gyakran szoktam a Google segítségével kajtatni free programok után egy-egy adott feladatra. Amikor nem ismerem az adott célú program nevét, csak kulcsszavak alapján keresek (szép és jó a sok freeware katalógus: csak azt nem tudom meg, hogy pontosan mire is jó az adott program, nincs elég részlet közölve). Hiába pl. a "freeware" kulcsszó, az első oldalakon csak trial, demo és shareware találatok vannak (mint valami fizetett hirdetések) vegyesen a warezoldalakkal... Aztán a sokadik oldalon találok valami értelmesebb találatot, de az is sok esetben fórumra vezet, de már ez is jó eset, mert legalább ott már megtalálom az adott célra alkalmas freeware programok neveit...
Akinek ebben semmi rutinja nincs, illetve nem szereti az angol nyelvű oldalakat, annak ezerszer egyszerűbb warezolni...
-
-
Allien
veterán
válasz
Morden24 #285 üzenetére
Nem, nem érted. Az nem zavart eddig se, hogyan néz ki, meg ilyenek. Sokan a BF2 után a Bf2142-t lehurrogták, nem tetszett nekik, pedig "csak" annyiban más, hogy más a környezet, a jövőben "játszódik". Persze ez sarkítva, leegyszerüsitve igaz, de mindegy. Nincsen a kettő között akkora nagy külömbség. Ergo, engem ez a rész is le fog nyűgözni, mint JÁTÉK! De, sejtem, hogy tele lesz bosszantó hibákkal. Pl kidobál az asztalra, igazi elfogadható ok nélkül. Tehát, azon, hogy rosszul van megírva ilyenekre gondolok, és nem olyanra, hogy mondjuk pirossak lennének a fák, és az nekem nem tetszik.
Bosszantó hibák, melyeket már előző verziókban (BF1942, BF2, BF2142) már megcsináltak aránylag jól, most megint kezdik majd elölről.
Nem érzem, hogy ezért én lennék a hibás, mert megveszem. Tetszeni fog, már a BÉTA is tetszett, pedig alig láttam belőle valamit, azt is max 10 fps-l.
De abban is biztos vagyok, hogy egy hónapon belül (de inkább 2 hetet adnék) jön a PECCS! Ha nem így lesz, igérem, hogy veszek wint! (ha mégis igazam lesz, akkor is megveszem persze)
(mondjuk a lentebb leírt alternatívákat figyelembe fogom venni, mindenkinek köszönöm az ötleteket, hogyan lehet olcsóbban EREDETI winem!) -
BeerBier
senior tag
-
Zeratul
addikt
válasz
Morden24 #251 üzenetére
1. warezoldalon érvként szokott elhangzani a "ha lopnak, lopják a miénket" mantra; nem kéne
Ez nem csak a warez oldalon hangzott el hanem PiciPuha valamelyik fejesétől is.
1. Hozzáállás tipikus a nem örölünk, hogy vérpistikék lopják a Win7-t, de legalább ezt szokják meg.
2. A valódinak eladott de kalóz Win7-k eladását meg akarják nehezíteni. Jóhiszemű vásárló valószínűleg patáliát csap, ha jogtisztaként kalózt verziót kapott.
3. Aki kalóz Win7-t használ vállalja kockázatot, hogy személyes adatai rossz kezekbe kerülhet.
-
Allien
veterán
válasz
Morden24 #272 üzenetére
A kiadás napján meg KELL vennem, ez ugye EGYÉRTELMŰ (nem lehet kérdéses)! A szenvedély betegség nem ismeretlen, gondolom, csak sokan nem ismerik be (pl alkohol, játék, stb...). Szerintem jogossan lenne elvárható, hogy normálisabban megírják. Ha ez lenne az első esetük, még talán-talán.
A demo kérdés, ebben a játékban sajna nem jól működik. Mivel az egyébb fegyverek, és képességek külön szerehetőek meg, amivel teljesen mássá válik a játék. Van persze olyan game, ahol ez nem gond, jellemzően csak single playeres játékok. Megoldást persze nem tudok én se.Talán olyasmi kellene, mint a wow-nál. Lehet demóval játszani (időkorláttal), teljesen elkülönítve a ténylegesen megvett példányoktól, de az unlockokat beraknák, és tovább vihetőek lennének, ha valaki megveszi a demo után eredetiben. Bár, a csítereket sehogy se lehet teljesen kiszűrni.
-
Allien
veterán
válasz
Morden24 #265 üzenetére
Hát, ebben majdnem igazat adok. Persze, nem a warez itt a lényeg. Az teljesen elitélendő. Csakhogy ennek van egy másik oldala is. Melyik játékot vegyem meg a 20 közül? Csak egyet tudok. Namármost, a köv. hónapba jön ki az új Battlefield (konkrétumok következnek). Az eddigi BF részeket MIND megvettem eredetibe, azaz ez is KÖTELEZŐ darab lesz (nekem). Csakhogy a béta verziója alig fut 5-7 fps-l, azaz gépemet tákolni kell, ami egy dolog. A lényeg abban van, hogy az EA Games NEM tud normálissan megírni egy BF részt se (talán az első még úgy ahogy). Kihozták anno a BF2142-t, és már akkor bugos volt. Kiadtak egy hét után pecst hozzá, és újabb egy hétig senki se tudott vele játszani (multiban kidobálta az embereket pár perc után). Sorolhatnám, a lényeg, hogy olyat szeretnék megvenni eredetiben, amelyet normálisan megírtak, és ez lutri. Ha még se megy normálisan a game, nem vihetem vissza, mint egy hardvert 3 napon belül. Erre is igazán kitalálhatnának valamit, és a demó megsúgom NEM jó. Legalábbis pont a fent említett BF-ben nem. Tudom, használtam azt is. Nem mutatja meg a játék lényegét, max arra megfelelő, hogy megy-e gépeden.
A "helyes" talán az lenne, hogy aki warezol, az vegyen is eredeti termékeket. Volt egy kollegám, vezető beosztásban, az elvből nem vett egyetlen játékot se, hiába mondtam neki, hogy legalább azokat vegye meg, melyekkel tényleg sokat játszott, ráadásul Magyar nyelvre is lefordították, mert ez sokat segítene (és lazán megtehette volna).
Tehát, mind a két oldalnak kellene közelednie. -
Allien
veterán
válasz
Morden24 #262 üzenetére
Ööö, de ember. Elöbb többen engem néztetek hülyének, hogy viccelek. Akkor most vissza nyal a fagyi, jó? Ha az én munkámat nem becsülik megfelelő munka bérrel, akkor ugye én ha akarom (márpedig nagyon szeretném) se tudom megbecsülni a másikét, függetlenűl, hogy Bill Gates-nek, vagy dr Kiss István-nak hívják. Ha meg mindenkit megfizetnének relative normálisnak nevezhető munkabérrel, akkor ez megint problémákat okozna, hiszen pl rengeteg LCD/plazma TV-t kellene legyártani, meg Audi-t stb, ami ugye akkora környezeti károkat okozna, hogy az már tuti helyrehozhatatlan lenne.
A fogyasztói társadalom, és a demokrácia se tökéletes, és nem is lesz olyan, ami tökélees lenne.
Ja, most vicceltem, vagy nem? -
brd
nagyúr
válasz
Morden24 #231 üzenetére
Tehát a warezosok ezek szerint annyira szeretik az MS-t (M$, Mikrofos, Winfos stb.), hogy még akkor is kiállnak mellette, ha nincsen rá pénzük? Na mondjuk ez azért tényleg tisztes dolog.
Nem hiszem, hogy a szeretet viszi rá őket. Inkább az, hogy ezt ismerik, és ez kell a játékoknak.
-
Allien
veterán
válasz
Morden24 #234 üzenetére
Ááá, Nekem nem!
Ha már gyenge gyerek vagyok, legalább így nagyot tudok rúgni. Tudom, hülye vagyok, de ez engem nem zavar. Aki meg így is elvisel, az tud(hat)ja, hogy nem gondolok mindent komolyan. Amit igen, arról meg tudja, hogy igen. Ha nem világos, az se baj.
Ja, mellesleg berosálnál (meg a Bill is), ha igazam lenne (cáfolni meg NEM tudtok, mert nincsen semmilyen konkrétumotok, ENNYI).Én legalábbis, ha véletlenül mondjuk 5E lenne, tuti vennék legalább kettőt. Régi gépre az is jó lesz még pár évig, elvégre még van win98-s gép is (nem nekem, de nem régen láttam egyet).
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Morden24 #231 üzenetére
Na most ugy valahogy nem értelek.
Warezost nem erdekli MS ez tény. De MS-t érdekli, hogy inkabb warezos Win fusson mint linux.
Warezos nem ismeri linuxot, ES sokan azt sem tudjak hogy warezosok -> erre jó ez a tool amit kiadnak.Programok joreszt leteznek Linuxra, de jatekokból keves portolas letezik. Tehat aki jatszani akar (warezolt/jogtiszta) jatekkal, annak nem alternativa.
De ha minden warez win példanyt lelőnének és átkényszerülnének linuxra az emberek, akkor elkepzelhető, hogy megnőne az atirt jatekok száma. (hozzatennem, nem hiszek a pc-s jatekpiac konzolokhoz mérten elenyésző százalékában <- kifogás csak, hazugság)
Tehat összességében csökkenne az MS részesedése a piacon, esne a részvény, etc. Maskepp nem tudom leirni. Mint ahogy mar ezt egy MS vezető is mondta... inkabb warez win mint más op. rsz...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Morden24 #227 üzenetére
Nos, a M$ nem igazan örülne, ha a felhasznalok elkezdenenek erteni a Linuxhoz. Kárba menne több(tíz-száz)milliárd $, amit abba feccoltak, hogy az oprendszer a Windows nevével legyen egyenértékű.
mod: imgburn, 7zip, avira, paint.net , ezek tenyleg alap dolgok, de szvsz sokan nem is ismerik oket.
-
WN31RD
addikt
válasz
Morden24 #150 üzenetére
"Továbbmegyek: lehet lopni is, a Wint is, meg az 5870-est is."
Apró kiegészítés, sajnos úgy tűnik, sokszor le kell ezt írni:
Windowst (gyakorlatilag) nem lehet lopni, legfeljebb szerzői stb. jogokat sértve használni. Ennek nem sok köze van a lopáshoz, elvégre sehonnan nem tűnik el semmi, sőt, ha egy zárt szobában szerzői jogsért valaki, a jogtulajdonos még csak észre sem veszi a dolgot, nemhogy a lopáshoz hasonló módon kára származna belőle.Nem kellene ezeket a dolgokat a hangulatkeltés érdekében összemosni. Ha valaki szerint a szerzői jogokkal nem összhangban történő szoftverhasználat rossz, elítélendő dolog, akkor írja azt, érveljen amellett, de ne találja ki, hogy ez akkor lopás is. Mi lesz a következő? Windowst másolni terrorizmus vagy kartellezés is, csak mert az olyan ijesztően hangzik?
-
kelzsoca
félisten
válasz
Morden24 #140 üzenetére
Talán ha az MS fizetne is azért hogy az OP rendszerüket használd....
Mondjuk akkor meg a sok linux felhasználó kapna az alkalmon, és dobná a pingvint a 7-es csapdájába
(#142) sz.zoli25
Ha majd a magyar viszonyokhoz állitják a Win árát akkor megveszem addig meg lopom...
Igen, ez általában minden második ember leírja, mint védekezési mechanizmust, de hát erre volt olyan aki azt mondta: "el lehet menni, itt lehet hagyni az országot, tessék, tessék"
-
Allien
veterán
válasz
Morden24 #126 üzenetére
Ja, bepálik a wincsim, akko mivan?
Nem bírja a metil alkoholt.
De mennyi verzió jött ki? SP1-2-3, ezen felül nem árt ugye a frissitett verziót leszedni. Én nem telepítek vírus keresőt, szintén elvből, mert nekem nem kell, mivel nincsenek személyes adatok a gépen, stb. Illetve, az összes igaziból szenyó (nem akartam sok csúnya szót írni, inkább hosszú sípszó), és mondjuk megakadájozza, hogy az eredeti játékomat normálisan használjam (ez sajna nem vicc, pl letiltja a punkbustert). Ha nagyon gáz van, format c:, és ennyi. Nem sajnálom a pénzt normálisan elkölteni, REÁLIS áron, én megveszem az eredeti játékot is, na, nem az összeset, mert annyi pénze még BILL-nek sincsen, de arányossan, a nagy átlaghoz képest elég sok eredeti gamem van. -
llax
senior tag
válasz
Morden24 #106 üzenetére
Az tény, hogy a megoldás sérti az EULA-t.
De emiatt biztosan nem fog perelni egyetlen magánfelhasználót sem a MS. Már csak azért sem, mert ez már tényleg nagyon-nagyon messze áll a "lopás" fogalmától, ugyanis ez esetben a licensz ki lett fizetve (és az MS-nek ez a legfontosabb). Még csak a kizárólag Ulti-ra jellemző extrát sem használja az user, ugyanis a "beavatkozással" nem a többnyelvű UI szolgáltatást aktiválja, hanem csak egyszeri alkalommal nyelvet vált.Mondjuk egy ilyen lehetőséget beépíthettek volna legalább a dobozos HP és Pro változatokba is: minden (újra)telepítéskor lehetőséget adhatna a nyelvválasztásra (ami ugye nem egyenlő az Ulti-ra jellemző MUI-val).
-
Allien
veterán
válasz
Morden24 #114 üzenetére
Jobb lenne, mert nem 20x tölteném le, hanem max 1-2 alkalommal. Nem kellene ilyen verzió, meg olyan.
Sőt, akár a munkahelyemen lenne egy közös lemez, az legalább 50 ember, a kódot meg ugye külön lehetne megkapni. De, ez nem érné meg a managereknek, mert akkor jelentőssen csökkenne az illegális felhasználás.
Nehogy azt higgyük, hogy ezt nem mesterségessen gerjesztik!
-
törölt tag
válasz
Morden24 #114 üzenetére
Én sem kizárolagosságot szeretnék, inkább csak egy alternatívát. Valami hasonlót, mint a játékoknál a Steam.
A kiszolgáló rendszer már érszben adott, bár én sem bocsátkoznék becslésekbe, milyen és mekkora átalakításra lenne szükség, ha tömegével nekiállnának onnét tölteni az emberek a Windowst.
-
törölt tag
válasz
Morden24 #102 üzenetére
A legörnyezetkímélőbb az elektronikus terjesztés lenne. Ahogy elnéztem, lett volna rá lehetőség, csak rettenet áron. A Microsoftnál £150 a letölthető Home Premium, míg Overclockersék anno jóformán feleennyiért házhoz küldték a dobozost, két nap alatt.
Pedig ha az árak megegyeznek (és nem úgy, hogy mindkettő £150
), már vevő is lettem volna a letölthető verzióra.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Morden24 #102 üzenetére
Az Office 2007 dobozát pár másodpercig én is nézegettem, amíg észrevettem, hogyan nyílik. Azzal már többet szenvedtem, hogy a pocsék minőségben nyomtatott termékkódot eltaláljam (amikor egy betűről nem egyértelmű, hogy Q vagy G, akkor ott szerintem nem a szememmel van a gond) ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Peugeot, Citroën topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali mobilos kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ASUS routerek
- Magyarországra jött az ultravékony S25 Edge
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- Samsung Galaxy S9+ 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest