Új hozzászólás Aktív témák
-
vfeco
aktív tag
Nálam nincs a telepített frissítések között a KB971033 és tegnap mégis elsötétült a háttér...
Hónapok óta rendben voltam azt most van egy feka hátterem. -
szem_y
csendes tag
válasz
WonderCSabo #688 üzenetére
nem tesztelek csak olvastam vhol.
-
Virág et.
senior tag
Hát nem is tudom... az OEM illetve dobozos szoftverek erősen nyelv és verzió-kötöttek. Ez alól a Vista Business illetve Win7 Pro OEM-ek a kivételek, de azok is csak a downgrade joguk miatt.
A Win7 Premium OEM EULA-jában valóban van utalás a nyelvváltásra, az alábbiak szerint:
"Ha a gyártó vagy a telepítő egyszeri lehetőséget biztosított Önnek a nyelvi verziók közüli választásra, Ön csak a választott nyelvi verziót használhatja."
Ez tipikusan a brand gépek esetében szokott előfordulni, amelyek első bekapcsoláskor lehetőséget adnak a nyelv, vagy a verzió (Vista helyett XP volt jellemző) kiválasztására.
De ha valaki külön vesz egy angol dobozost vagy OEM-et (illetve Rendszerépítő csomagot), akkor abból magyart nem varázsolhat legálisan szerintem.Az Open-ben licencelt termékek esetében más a helyzet, ott már valóban szabadon kiválasztható az a bizonyos "single" nyelv, amit használni akar az ember.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
=Mentor= #689 üzenetére
Ne aggódj a vírusirtóért sem fizetnek 10K-t... Meg OS-ért sem fognak 30K-t. Én sem fizetek. (Tény hogy az MS biztosítja az összes MS szoftvert az IT-s egyetemistáknak + minden más egyetemen igényelhető tisztaszoftver csomag pár ezereért)
Egy magyar átlagember nem tartja semmire a szoftvert, filmet, zenét mint értéket. Nem divat egyszerűen. Lehet tényleg irreálisan magas árak vannak, de pont a warezhoz képest vannak magas árak. Hogy lehet versenyezni a 0 Ft-os kalóz árral, meg az opensource programokkal? Nehezen. De lehetséges lenne... 1 fillért sem költeni a másolásvédelemre, és a kalózok elleni harcra, kiadásra, dobozra, adathordozóra, hanem online letölthető 2-3000 Ft-os szoftvereket kiadni. Ennyit tényleg bárki hajlandó kiadni, és lesz egy legális vírusmentes szoftverünk. De ha 30ezres árak vannak, pont a warez erősödik, mert kizártnak tartom, hogy egy kisember a fél fizetését letejelné egy szoftverért (amit nem tart értéknek)
A játékipart is az online eladások mentik meg szerintem... Vannak nagyon jó akciók, ahol pár ezerért simán megéri megvenni egy játékot.
Ez a 22-es csapdája, árak maradnak ilyen magasan, ígyis néhányan megveszik...
Vagy csökkentsük tizedére az árakat, így csökkenhet drasztikusan a bevételünk, viszont szép lassan elterjed a köztudatban, hogy olcsó a legális szoftver, és megéri megvenni... Akkor 100x-os bevételt csinálna nekik.. ez tuti. Csak nem meri meglépni ezt senki!Addig amíg a szoftver másolása, letöltése a gyártónak ingyen van, nem kerül semmibe (online kereskedelemnél), addig az emberek nem fogják értéknek tekinteni... Nincs alapanyag, nincs fizikai gyártás, csak egyszer kell megírni.
Szvsz a helyes út az árcsökkentés, és a köztudatba vitele, hogy jódolog a tisztaszoftver.
-
=Mentor=
őstag
Komolyan az eszem megáll némelyik hozzászólótól... 3-5 rongyért egy operációs rendszert? Amikor egy sima segédprogram, vírusirtóért is simán elkérnek 10 ezret... Azokért nem sok annyi? Tüntessetek, hogy a LCD TV ne 150 000-be hanem 15 ezerbe kerüljön.. Sőt adjanak hozzá ingyen sört is...
-
szem_y
csendes tag
amúgy itt is belebuktak a nagy védelmükben mert van mód bizonyitottan és tesztelen amivel lehet használni a 7et, és átmegy az eredetiség vizsgálaton is!
Félreértés ne essék, nekem eredeti, legálisom van!
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Gondolom ez sem tudja hatástalanítani az OEM Loader-rel aktivált 7-eket.
Ha jól olvastam róla akkor azért nem lehet mert az előretelepített laptop Win-eket emulálja.
Mondjuk engem nem érint, mivel van egy eredeti Vista HP-m, meg tudnék igényelni főiskola miatt is, amit lehet meg is lépek. -
McKane
senior tag
nem mintha érdekelne,az asztalin legális 7 van, csak kérdem én,mikor jelenik/jelent meg a frissítés?
-
RootRulez
félisten
ÉS mégis mi lesz ennek a frissítésnek a neve, kódja?
-
Brutális eb
addikt
válasz
richpublic #674 üzenetére
Kitaláltak nem kell telepíteni az adott frissitést
-
Dr. Akula
félisten
Igen, ez a BSA logika.
Amúgy meg ha ennyire komoly gond a warez, akkor hogy lehet hogy már megint rekord luxusprofitot kaszáltak a kiadók? Csak nem úgy hogy (szokás szerint) hazudnak?
-
D@ni88
addikt
nem tudja valaki milyen néven van a frissítés?
-
-
shev7
veterán
tobbek az kavart meg, hogy a hp oldalan olvastam valami win7 upgrade akciorol, de ok csak egy bizonyos idointervallumban eladott gepekhez biztositottak, amibe az enyem nem esett bele.
De akkor ezek szerint az csak valami extra szolgaltatas lehet a HPtol, es semmi koze a normal upgrade processhez.
-
bobsys
veterán
válasz
BandiHUN #652 üzenetére
vasarolni kulfoldrol erdemes, olcsobb, az itthoni oem araert kapsz dobozosat,
oem-nel a korlatozas annyi hogy alaplapot nem cserelhetsz kiveve ha megdoglik, dobozosnal ez a korlatozas nincs mindent cserelhetsz a gepben
ha valamiert nem aktivalodik az eredeti win, ms kozpontot fel kell hivni es 2 perc alatt tudod aktivalni
nem eredeti osrol nem lehet upgradelni, a frissites alapja a legalis os
ha van legalis frissitesi alapod es upgrade utan valamiert ujra kell telepiteni az teljesen rendben van, a lenyeg itt a legalis frissitesi alap meglete -
BandiHUN
veterán
ha már ez a téma...igazából hol/hogy lehetne win7 -hez jutni legálisan a legolcsóbban?lehetne a warez helyett ez is téma...ok,látom,érvel mindkét oldal,de szerintem pár jó tipp a legalizálásra azért elmozditaná pozitivba a topikot...én pl.nem win7-et használok,de szeretnék szert tenni egy origire,szerencsére kinőttem a warezos korszakot,veszem a kisebb progikat,mint a cfosspeed,veszem a gémeket már régen(steamon pl.sokszor van akció...),kövi rendszerfrissitésnek már full legális opot is szeretnék...sajna pl.olyat nem találtam,hogy itthon venni pl.legális kulcsot win7-hez,a microsoft.hu webshopja valami kis/középvállalkozásos oldalt hoz be,nuku win7,a com-on ugyan van,de a vacak forintárfolyam miatt horror áron...
tehát kérdés:hogyan szerezzek w7 home-ot legolcsóbban?
Másik kérdés:az OEM verzió mit takar pontosan,és az úgy tudom korlátos aktiválásszám növelhető-e pl.telefon,stb-vel,vagy pl.3x,és ennyi volt?
Másik,félszürke kérdés:az minek minősül,ha az ember "eredetinek látszó" oprendszerre venne "legális" update-t?Egyáltalán lehetséges-e ilyesmi?Avagy hogyan működik az upgrade csomag pl.vistáról win7-re?mert gondolom az első install ok,de mi van,ha utána már full reinstall?
remélem,nem lesz elharapódzó vita a kérdések vége... -
WN31RD
addikt
Megkérek mindenkit, hogy maradjunk tárgyszerűen a témánál, ne egymásnak szólogassunk be akkor sem, ha nem értünk egyet. Köszönöm!
twine, #650: Igen, már néhány éve... Elnézést kérek.
-
twine
veterán
Rémlik mintha Vistánál is az SP1 előtt "ugyanezt" beharangozták volna,,,,aztán meg készült valami olyan riport,vagy cikk is, ahol megkérdezték, hogy egy két illegal aktiváló miért csúszhat mégis át a vizsgálaton!? Akkor valami olyasmi volt a válasz hogy azért mert azokat kevesen használják(világviszonylatban hiszen azért mégis multiról beszélünk)....ergo kevésbé, vagy nem is éri meg vele foglalkozni...Magyarul lesz@rják
Olyasmi lehet ez mint amikor sok-sok évvel ezelőtt amikor még nem volt ekkora divat a tuning(első pentiumok),,,megkérdezték az intel valamelyik magyarországi nagyfőnökét....mégis mi a véleménye arról, hogy bizonyos felhasználók ezt csinálják, és igy gyakorlatilag olcsóbban kapnak meg azonos tudású procit...(bizony-bizony így változnak az idők,,, volt időszak mikor még ez is majdnem "illegálisnak" /kicsi túlzással/ számított a szaksajtóban, vagy legalábbis próbálták ráhúzni ezt az illegálisnak látszó fátylat)
Akkor ő is azt válaszolta hogy annyira szűk a réteg,,hogy gyakorlatilag mindegy nekik, attól még nem fogy sokkal kevesebb világviszonylatban a gyárilag erősseb procikból!Sőt emléxem a cikk hangvételére, mondhatni büszke volt a mókus a termékeikre hogy ilyet is lehet velük...(ez utóbbi megállapítás persze már nem párhuzamos a szofver kalózkodással) -
twine
veterán
Az első "ON"-ok egyike talán,,
ha szigorúan a cikkhez tartjuk magunkat....Régóta bennem van a kérdés,,de meg sem mertem fogalmazni, mert a végén még "nyakonvágnak"....
...ha már cikk,, ha már törés elleni védekezés....vajon az a 70 féle
törés hogy jön össze? Elképzelni sem tudom hogyan lehet ennyi féle képpen aktiválni "illegal" egy Windowst,,,,,ez engem érdekelne,,,de akkor azt minősithetik itt a forumon a warez elősegítésének,,,pedig valójában csak kiváncsi vagyok...és szorosan a cikk tartalmához kivánok hozzászólni, illetve azt taglalni,,,, HOgy a ..csába lehet ennyi törés? vagy egy egy törés, loader,,stb összes verzióját(1.0/1.1/1.2/stb) beleszámolják?
Vagy csak én vagyok ennyire "naiv" hogy fel sem fogom hány oldalról is iktatható ki a védelem? -
BonFire
veterán
válasz
Morden24 #422 üzenetére
<OFF>
"Egyébként kíváncsi lennék, mit szólnak egy boltban, ha bemegyek az utcáról, és azt mondom, hogy töltsenek már le nekem ezt meg azt."
Nálunk azt mondják: oké! Néhány éve, amikor még nem volt internet előfizetésem – mert a világ végére minden később ér el –, ezáltal nehezen tudtam hiányzó drivereket beszerezni (a hangkártyámhoz kellett), a számtech-boltos srác, két perc alatt kiguglizta, további 15 s alatt letöltötte, és további 5 perc alatt fel is írta nekem egy CD-re. Ingyen! Még a 30 Ft-os lemez árát sem kérte el.
Mindezt azért, mert rendszeresen járok hozzá vásárolni, és már több tízezret otthagytam a boltjában hardverekért. (Azóta már 140'000 körül járok...) Az írható lemeztől az headszetten keresztül az utolsó fordított kábelig mindent nála vásárolok. Ez pedig részéről egy apró szívesség felém, ami neki nem kerül fáradságba, viszont tiszta haszon, mert lesz egy elégedett ügyfél, ami nem mondható el, a faluban lévő konkurens pc-szaküzlet tulajdonosáról, aki olyan szinten űzi az ipart, hogy csodálkozom, egyszerűen hogy nem ment még csődbe. Bemész hozzá a boltba, és egyszerűen levegőnek néz! Bemegy a vevő, és szimplán hátat fordít neki. 1× próbáltam nála egy nyamvadt nyomtatót venni, és 4 héten keresztül ígérgette – mint az öregasszony a halálnak –, hogy majd holnap, meg a jövő héten lesz már...
Aztán átnyergeltem a másik üzlethez, akik árban ugyan 8-10%-kal drágábbak, de kinyalják a se99emet a pénzemért. Mert vannak ilyen kereskedők is. Én pedig elégedett ügyfelük vagyok.
</OFF>
-
Wolverine
félisten
Nyugodtan megírhatod privátban, azért nem bannolhatnak, én meg nem fogok megsértődni.
Ettől fenntartom: ilyen játék ez a kapitalizmus... (van pár nem teljesen passzoló hasonlatom, de inkább hagyjuk őket)
Még mindig ajánlom megfontolásra az aláírásomban levő idézetet tivtől - ez eléggé hasonló szitu.szerk: #633: hogy kinek/minek okozott volna kárt? Pl. az igazságérzetének, a lelkiismeretének, az önbecsülésének
-
Morden24
nagyúr
Gondoltam, hogy nem tud róla, de feltételezem van véleménye a saját életéről.
Hozzáteszem, az egész költői volt, nem Bécsi utca kisasszony a lényeg itt, hanem az, hogy felesleges a warezosok becsületét védeni, mert a wareztémához kapcsolva az nincs nekik.
Erről - ha már máshogy nem ment, amit el is hiszek adott esetben - kussolni kell, és törekedni arra, hogy legalizálódjunk. Ezzel én így ki is egyezem.
Viszont mások orra alá dörgölni, vagy érvelni, hogy "de nem is okozok kárt" tré dolog. Ahogyan az is, ha történetesen valakiben semmilyen igény nem fejlődött ki a legalitás iránt. -
ddekany
veterán
"Gyakorlatilag nem volt jatek a gepemen miota megvettem. Mert nem volt ra penzem."
Na... ez kb az a számomra nehezen értelmezhető gondolkodás fajta, amikor olyat szoktam szólni, hogy kineveznek warezhuszárnak. De szóval jó hogy konkrét példát hoztál fel, mert akkor most talán megértem. Ugyebár, itt játékokról van szó, tehát itt nem áll fenn az, mint ama warez Photoshop-nál, mikor is illető ezzel (t.f.h.) alávág a másik grafikusnak. A játék készítője sem látott tőled ugyanúgy egy kanyit sem, úgyan úgy nem, mintha lewarezoltad volan. Plusz, FONTOS, te olyan vagy, hogy ha van rá pénzed, akkor úgyis rögtön megveszed. Akkor kinek vagy minek okoztál volna kárt, ha azt a nyamvad játékot lewarezolod? (Már attól eltekintve, hogy játszani időpocséklás, és így magadnak...
de akkor ugye miért adnál ki érte pénzt, szóval t.f.h. ez neked hasznos.) Ez nekem már az a kategória kezd lenni, mint az éjjel a piros előtt álló gyalogosok. Esetleg attól féltél, hogy ha lewarezolsz vmi játékot, elkanászodsz, és végül nem vetted volna meg a PS2-t?
"az elet mar csak ilyen kegyetlen"
Pláne, ha te még kegyetlenebbé teszed magadnak...
-
Morden24
nagyúr
Azt valóban meg lehetne kérdezni (nem csak tőle), hogy miért nem melózott addig a munkahelyén (mert ugye volt neki), ameddig összejön a szükséges tőke (tehát hardver + szoftver).
A kérdés költői, a választ meg sejtem: szar munkahely, kevés fizetés, inkább a maga ura, blabla.
A következő kérdésem az lenne, hogy hogyan számolta a vállalkozásnál felmerülő költségeket, tehát valahogy így:
Hardver - kifizetve -> pipa
Szoftver -> warez -> pipa,azaz egyáltalán eszébe jutott, hogy ő most kigazdálkodja-e a kellő munkaeszközöket, vagy a szoftverár alapban el lett rekkentve egy későbbi időpontra, kocsi, monitor, függöny, szőnyeg vagy történetesen bármi után (egyébként mindig lesz olyan dolog, amire el lehet költeni annak a szoftvernek az árát).
A harmadik, és egyben legfontosabb, szerintem mindent eldöntő kérdés: elvárja-e a világtól, hogy sajnálják és képzeletben buksin simogassák azért, mert warezol az álmaiért? Úgy gondolja-e, hogy igen, ez egy olyan téma, amiről erkölcsi és filozófiai vitát kell folytatni, vagy esetleg el lehet intézni azzal is, hogy "bocs, így jártam".
Mert az én elképzelésem szerint kurvára nem.
És bárki, aki warezol ÉS EMELLETT van némi ízlése, gerince és büszkesége, befogja a száját róla, nem próbálja magát felmentetni vagy még jobb: piedeszálra emeltetni, és amint tudja (nem, nem a kocsi után) megveszi a kenyérkereső eszközét. -
Wolverine
félisten
Nem. Ez egy üzleti kérdés. Van az ismerősödnek arra pénze, hogy beindítsa a vállalkozását? Nincs. Akkor mese nincs, nem szabad vállalkoznia... a kreatív dolgait intézze a szabadidejében, pihenésként vagy ahelyett.
Saját példa: hiába van a nevem alatt a Gamepodder cím, nem igazán írok cikkeket - azért nem, mert nincs olyan számítógépem, ami alkalmas lenne a mostanában megjelenő, és tesztelésre fogható játékok futtatására. Miért nincs? Mert nem telik rá. Ergo: én is robotban dolgozom egy cégnél, kvázi éhbérért... de reménykedem, hogy egyszer majd tudok fejleszteni - és remélem azt is, hogy ez előbb fog megtörténni, mint ahogy a mostani gépem végleg elhalálozik.
-
brd
nagyúr
Meg fogsz lepődni, de virtuális gépre általában gyorsabban települ, mint fizikai gépre, mert a virtuális gép háttértároló-műveleteit nagyon jól cache-eli a fizikai gép, ha ehhez elég szabad memóriája van. (Mondjuk pont VirtualPC-vel nem próbáltam, eljárt már felette az idő, azt nem használom.)
-
Morden24
nagyúr
Az információ esetében nincs ilyen korlátozás, lemásolhatjuk akár minden egyes Földön élő ember számára, mégsem lesz senkinek kevesebb.
Ha mindenki lemásolhatja ingyesen, akkor ki fogja megvenni?
Ha senki nem veszi meg, akkor ki fog fizetést adni az előállítónak?
Ha az előállító nem kap pénzt, akkor ki fog előállítani?
Ha nem állít elő senki, mit fogsz ingyesen lemásolni?Az, hogy a warez a mai formájában létezik, egy dolognak köszönhető: annak, hogy vannak becsületes emberek, akik vásárolnak.
Ezzel viszont felmerül egy probléma, ha már a mindenkinek tetsző boldog jövőképet festjük le: amiért nekem fizetnem kell, az miért jár másnak igyen csak azért, mert az adott személy úgy rendelkezett (rajta kívül senki más), hogy neki ez jár, neki ezt szabad?Ez az a nagyszerű új lehetőség, amellyel kezdeni kell valamit, és amely bonyolult problémákat vet fel.
Csak az a baj, hogy a warez nem azért alakult ki, mert jobbáteszi a világot. Az azért alakult ki, mert ha az emberek valamihez hozzáférhetnek ingyen és a felelősségrevonástól való legkisebb félelem nélkül, akkor filozófiai vonatkozások nélkül alkalmazni fogják azt.
-
Syl
nagyúr
Addig szerintem nincsen semmi probléma, amíg a warezzal induló grafikus vállalkozó egy-két éven belül megveszi a szoftvereit.
Viszont ismerek olyan 15 éve működő grafikai stúdiót ahol még a windows licencet sem tudják felmutatni, nemhogy az adobe termékekét. Merthogy kell a pénz a tulajnak az új bömbire... -
shev7
veterán
"Az információ esetében nincs ilyen korlátozás, lemásolhatjuk akár minden egyes Földön élő ember számára, mégsem lesz senkinek kevesebb."
Ez hulyeseg... azt a munkat ki fizeti ki amibe az informacio eloallitasa kerult? Szep gondolat az hogy mindenki dolgozzon ingyen es mindenki kapja meg azt amit szeretne, csak ezt ugy hivjak, hogy utopia...
-
rii
nagyúr
én csak szembe akartam állítani, hogy valakinek csak 30.000-ért kell soft-ot vásárolnia, másnak meg egy misiért, és a kettő nem ugyanaz a kategória, lehetne bennetek több megértés is, ha egy veled hasonszőrű, a társadalmi ranglétra legalján álló ember próbálkozik. Mit árt neked ezzel?
2.000.000 Ft-os software esetéb 100.000 Ft kiesés az adózásból ...
a multinaiciánális cégek ezt az egy bevételt meg sem érzik
és az ő oldaláról nézve? a 2.000.000-ért mit kap? egy halom serial numbert. És mekkora áldozatot kell hoznia. Ez egy morális kérdés.
-
shev7
veterán
dehogynem. Azt allitod, hogy nincs jogunk elitelni valakit warezolasert, ha meg tudjuk oldani az eletunket warez nelkul, akar ugy, hogy megveszuk, akar ugy, hogy freeware-t hasznalunk. Akkor a warezolot csak egy masik warezolo itelheti el? Ja nem, o sem, hiszen ugyan ugy vet a torvenyek ellen.... a vegen meg eljutunk oda, hogy a warezolok a torvenyen felul allnak.
-
shev7
veterán
"Erkölcsös-e, ha azt mondjuk, hogy ugyan semmivel nem lenne kevesebb valamely szellemi alkotás készítőjének, ha olyasvalaki is hozzájuthatna a termékének egy másolatához, aki egyébként nem engedheti meg magának, de mégsem engedjük ezt?"
Es hogy dontod el, hogy megengedheti-e maganak? Miert nem kerjuk meg egybol az osszes szoftvergyarto multit, hogy adjak a termekeiket ingyen? Az tul nagy hulyeseg lenne?
"Erkölcsös-e, ha korlátozzuk az információ és a kultúra szabad áramlását azért, hogy egyeseknek több pénzük legyen?"
Mintha ez olyan ujdonsag lenne. Szellemi termekek a szoftverek elott is voltak. Mindig is kellett ertuk fizetni, mivel valaki energiat fektetett abba, hogy eloallitsa.
"A másik oldalról erkölcsös-e, ha azt mondjuk, hogy bármilyen információ ellentételezés nélkül korlátlanul másolható?
Szerintem nincs ezekre a kérdésekre nagyon egyszerű válasz."
Hat pedig arra a kerdesre nagyon egyszeru a valasz.
-
WN31RD
addikt
válasz
Morden24 #609 üzenetére
"Arra, hogy valaki segélyekhez juthasson, külön szervezetet kell felállítani."
Csakhogy itt nem segélyről van szó. Segély az, amikor valamiről lemondok (nekem kevesebb lesz), hogy segíthessek másokat. Az információ esetében nincs ilyen korlátozás, lemásolhatjuk akár minden egyes Földön élő ember számára, mégsem lesz senkinek kevesebb. Ez az a nagyszerű új lehetőség, amellyel kezdeni kell valamit, és amely bonyolult problémákat vet fel.
-
shev7
veterán
igen, ugyan az. En mindkettot ugyan ugy elitelem. Nem probalok teoriakat gyartani arra, hogy az egyik mitol lesz elfogadhatobb.
"erre mondtam a legelején, hogy ott ültök a legality windows meg a freeware medialejtászük mellett, és nem tudtok mást csinálni, csak pálcát törtni mások felett."
es te mit csinalsz eppen? nem palcat torsz felettunk? Igen, legality a windowsom, igen freeware a medialejatszom. Mert erre futja. Gyakorlatilag nem volt jatek a gepemen miota megvettem. Mert nem volt ra penzem. Most van, igy vettem egy PSP-t. Eszembe sem jutott megokositani. Van hozza 4 jatekom, egyik sem viragbolti. Mondhatnad, hogy ez nem nagy tetel, de ezen a tendencian nem is tervezek valtoztatni.
"nem tudod fent tudod-e tartani szabadúszó tevékenységedet, vagy visszamész robotolni alkalmazottként, és akkor lőttek annak, hogy a 10.000-ből az lehess, aki szereti csinálni a munkáját, kivételes tehetség, elismert, rengeteg kiállításra hívják a különböző munkái miatt ..."
az elet mar csak ilyen kegyetlen. Meg kell dolgozni azert, hogy elerhesd amit szeretnel. Semmi sem jar ingyen.
-
Morden24
nagyúr
Erkölcsös-e, ha korlátozzuk az információ és a kultúra szabad áramlását azért, hogy egyeseknek több pénzük legyen?
Az a baj, hogy csak filozófiailag beszélünk információról, valójában termékekről és szolgáltatásról van szó.
Erkölcsös-e, ha azt mondjuk, hogy ugyan semmivel nem lenne kevesebb valamely szellemi alkotás készítőjének, ha olyasvalaki is hozzájuthatna a termékének egy másolatához, aki egyébként nem engedheti meg magának, de mégsem engedjük ezt?
Arra, hogy valaki segélyekhez juthasson, külön szervezetet kell felállítani.
Azt, hogy valaki segélyekre jogosult, nem döntheti el saját maga, és annak a mértékét sem határozhatja meg. -
rii
nagyúr
válasz
Morden24 #607 üzenetére
" ... Az biztos, hogy ha az általad felvázolt szituációban vagyok, akkor az egyetlen, amit tutira nem tettem volna, az a kocsi lecserélése. ..." Én a 800.000-et csak feltételes módban írtam. Egy morális kérdés részeként.
a free medialejátszókat azért hangsúllyozom mindig, hogy érzékeltessem: Te meg tudod úszni freeware programokból.
-
Morden24
nagyúr
de ha lenne 800.000-e, akkor te mindezen körülmények ellenére megvetetnéd vele a kérdéses softwareket? csakazértis.
Az biztos, hogy ha az általad felvázolt szituációban vagyok, akkor az egyetlen, amit tutira nem tettem volna, az a kocsi lecserélése.
ott ültök a legality windows meg a freeware medialejtászük mellett, és nem tudtok mást csinálni, csak pálcát törtni mások felett.
Tisztázzuk: ez a topik nem a fotóbolt árazásából vagy a csóró grafikusokból indult ki. Még csak nem is abból, hogy a Windows ára mennyi, és mennyire fizethető meg.
Abból indult ki, hogy egyesek úgy gondolják, hogy ha a tulaj zárat cserél a lakáson, akkor a betörő teljes joggal van felháborodva.Nem mellesleg jön itt egy kis probléma a freeware médialejátszókkal: az még nem fordult meg a fejedben, hogy azért a free médialejátszó előtt ülünk, mert így tudunk a saját anyagi helyzetünknek megfelelni?
A különbség köztünk az, hogy mi a szoftvert egy valós kiadásnak tekintjük az életünkben, ugyanúgy mint a sajtot, a villanyszámlát vagy a benzint a verdába, ha egyáltalán van. Mi a szoftverre fordítandó összeggel kalkulálunk. -
WN31RD
addikt
(Én speciel nem beszéltem sem multikról, sem Zsuzsikákról.)
"De akkor miert korlatozzuk, ezt a szellemi termekekre?"
Szerintem nem korlátozunk semmit. Éppen ellenkezőleg, az információtechnológia egy olyan teljesen új perspektívát nyitott meg előttünk, amely lehetővé teszi, hogy bárkihez könnyedén eljusson az emberi kultúra összes szellemi alkotása. Most pedig azon megy a vita, hogy jó-e, erkölcsös-e, ha ennek ellenére olyan szabályok szerint próbáljuk kezelni ezeket a szellemi alkotásokat, amelyeket alapvetően tárgyakra találtunk ki (pl. "tulajdon" ugyebár).Erkölcsös-e, ha azt mondjuk, hogy ugyan semmivel nem lenne kevesebb valamely szellemi alkotás készítőjének, ha olyasvalaki is hozzájuthatna a termékének egy másolatához, aki egyébként nem engedheti meg magának, de mégsem engedjük ezt? Erkölcsös-e, ha korlátozzuk az információ és a kultúra szabad áramlását azért, hogy egyeseknek több pénzük legyen? A másik oldalról erkölcsös-e, ha azt mondjuk, hogy bármilyen információ ellentételezés nélkül korlátlanul másolható?
Szerintem nincs ezekre a kérdésekre nagyon egyszerű válasz.
"tehat ha van egy eleg jo magyarazatom arra, hogy miert nem karositottam meg nagyon, akkor kevesbe elitelendo?"
Definíció szerint ezt jelenti a "jó magyarázat", ugye."szoval akkor ha nem kap erte senki penzt akkor mar nem elitelendo?"
Én ezt nem írtam. Szerintem mindenképpen kevésbé elítélendő... de hogy mennyivel kevésbé, az a körülményektől függ. -
rii
nagyúr
válasz
Morden24 #600 üzenetére
a módosíásra ... a fiat pandára.
nem tudom, szembe kellett-e már nézned azzal, hogy a legalizáláls többszázezer Ft........ és szétnézel a közvetlen környezetedben, azt látod, hogy a monitorod egy használt 10-15 éves 21"-os CRT, a kocsid egy 1980-as Panda, kerékpárral jársz ahova csak lehet, nem tudod fent tudod-e tartani szabadúszó tevékenységedet, vagy visszamész robotolni alkalmazottként, és akkor lőttek annak, hogy a 10.000-ből az lehess, aki szereti csinálni a munkáját, kivételes tehetség, elismert, rengeteg kiállításra hívják a különböző munkái miatt ...
de ha lenne 800.000-e, akkor te mindezen körülmények ellenére megvetetnéd vele a kérdéses softwareket? csakazértis.
- pedig lehet hogy le kell húznia a rolót, és a nyakán marad egy halom méregdrága software
- a kocsija egy 50.000 Ft-ot sem érő hulladék
- monitorja egy őkövület.szerintem ti egy olyan dolgoról beszéltek ami olyan messze áll tőletek mint makó jeruzsálemtől ... erre mondtam a legelején, hogy ott ültök a legality windows meg a freeware medialejtászük mellett, és nem tudtok mást csinálni, csak pálcát törtni mások felett.
-
shev7
veterán
megint ott vagyunk, hogy nagy multi szellemi termekevel visszaelni nem erkolcstelen, sot? de ha ezt Zsuzsival teszik meg, akkor mar nem az?
De akkor miert korlatozzuk, ezt a szellemi termekekre?
"hogy kit hogyan és mennyire károsítasz meg"
tehat ha van egy eleg jo magyarazatom arra, hogy miert nem karositottam meg nagyon, akkor kevesbe elitelendo?#602: szoval akkor ha nem kap erte senki penzt akkor mar nem elitelendo?
-
shev7
veterán
ha smswebrol toltod le a szoftvert, akkor az ftpszerver uzemeltetoje kap penzt a gyarto helyett. Ha torrentrol akkor a tracker uzemeltetojenek lesz magasabb reklambevetele a latogatasod miatt, ha a szomszed pistikenek adsz egy ezrest, hogy szerezze meg, akkor neki.
Nem ertem mi a kulonbseg, itt is mas kap penzt, nem az, aki eloallitotta. Ha ezzel nincs problema, akkor azzal sincs, hogy Zsuzsika otletet elloptak. Hiszen okos lany ez a Zsuzsika, majd kitalal masikat. Aztan ha majd a sokadik otletet lopjak el, akkor elgondolkodik, hogy biztos jo-e az, ha ingyen van az informacio...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Hálózati / IP kamera
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Futás, futópályák
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte B850 AI top ATX+R9900X+Kingston 128gb 5600 kit "4x32gb"
- Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest