Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BonFire

veterán

válasz Morden24 #422 üzenetére

<OFF>

"Egyébként kíváncsi lennék, mit szólnak egy boltban, ha bemegyek az utcáról, és azt mondom, hogy töltsenek már le nekem ezt meg azt."

Nálunk azt mondják: oké! Néhány éve, amikor még nem volt internet előfizetésem – mert a világ végére minden később ér el –, ezáltal nehezen tudtam hiányzó drivereket beszerezni (a hangkártyámhoz kellett), a számtech-boltos srác, két perc alatt kiguglizta, további 15 s alatt letöltötte, és további 5 perc alatt fel is írta nekem egy CD-re. Ingyen! Még a 30 Ft-os lemez árát sem kérte el.

Mindezt azért, mert rendszeresen járok hozzá vásárolni, és már több tízezret otthagytam a boltjában hardverekért. (Azóta már 140'000 körül járok...) Az írható lemeztől az headszetten keresztül az utolsó fordított kábelig mindent nála vásárolok. Ez pedig részéről egy apró szívesség felém, ami neki nem kerül fáradságba, viszont tiszta haszon, mert lesz egy elégedett ügyfél, ami nem mondható el, a faluban lévő konkurens pc-szaküzlet tulajdonosáról, aki olyan szinten űzi az ipart, hogy csodálkozom, egyszerűen hogy nem ment még csődbe. Bemész hozzá a boltba, és egyszerűen levegőnek néz! Bemegy a vevő, és szimplán hátat fordít neki. 1× próbáltam nála egy nyamvadt nyomtatót venni, és 4 héten keresztül ígérgette – mint az öregasszony a halálnak –, hogy majd holnap, meg a jövő héten lesz már...

Aztán átnyergeltem a másik üzlethez, akik árban ugyan 8-10%-kal drágábbak, de kinyalják a se99emet a pénzemért. Mert vannak ilyen kereskedők is. Én pedig elégedett ügyfelük vagyok.

</OFF>

Új hozzászólás Aktív témák