- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Módosítana a CHIPS-törvény kifizetésein a Trump adminisztráció
- Egy friss tanulmány szerint az AI-ban utazó cégek 95%-a csak elégeti a pénzét
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BIOS frissítés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Home server / házi szerver építése
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
Új hozzászólás Aktív témák
-
shev7
veterán
"Más esetleg más véleményen van - nem arról, hogy mi ütközik törvénybe, és mi nem, mert ez adott, hanem - arról, hogy mit érdemes vagy helyes csinálni, akár a törvények szellemének megfelelően, akár azokkal ellentétben."
az ilyen gondolatmenetek szulik az olyan hulyesegeket is mint megelhetesi bunozes...
Ami torvenybe utkozik azt nem helyes csinalni. Pont. Ha nem tetszik a torveny, tessek modot talalni arra, hogy megvaltoztasd. De amig hatalyban van, addig nekem is, es mindenki masnak be kell tartania, aki nem, annak bunti jar. Akkor is ha szerinte hulyeseg a torveny. Nincs rinya, hogy jaj szegeny vagyok, csak warezszoftverrel tudom beinditani a vallalkozasomat. Jaj kihasznalatlanul all a 200k-s gamer configom ha nem warezolom le a Crysis 6-ot.
Neki egy warezolt szoftver kell a bolt beinditasahoz, nekem meg 6 boeing a legitarsasagomhoz. Ha majd en is lewarezolhatom a 6 boeinget mindenfele kovetkezmeny nelkul, akkor nem lesz vele problemam.
Kivancsi vagyok a kedves grafikus mit szolna, ha a megrendelo lenyulna a terveit, es valaki massal csinaltatna meg... biztos lenne siras, hogy megloptak... pedig ha o warezolhat photoshopot, akkor a megrendelo is "warezolhatja" az otleteit.
-
Morden24
nagyúr
Vagy pl. arról is megoszlanak a vélemények, hogy a hólapát ellopása és a szoftver illegális lemásolása hasonlít-e bármilyen szempontból.
Nem az a lényeg, hogy hasonlítanak-e. Nem mondtam egy szóval sem, hogy valaki ellop hólapátot.
Azt mondtam, hogy ha vállalkozást indítok, akkor annak költségei vannak a törvények szerint. Ameddig ez nem változik, addig az a helyzet áll elő, hogy ha én indítani akarok egy graf. stúdiót fotóbolttal, akkor az nekem, mint a törvényeket betartó vállalkozónak hardver + szoftver, amire a pénzt nyilvávalóan valahonnan elő kell teremtenem.
A másik delikvensnek csak hardver.Tételezzük fel, hogy két egyenlő egyenlő szakmai tudással rendelkező egyén, aki megegyező anyagi erőforrással rendelkezik, egyszerre határozza el, hogy önálló vállalkozásba kezd ugyanazon a piacon.
"A" delikvensünk a hardverbe feccölés után letölti a warezszoftvert, és munkához lát, míg "B" egyénünk tovább dolgozik alkalmazottként (akár nem a saját munkájában), esetleg hitelt vesz fel akár pénzügyi intézménytől, akár családtól/rokonoktól.Ha "A" delikvensünk "B" miatt egy telített piacra lép be, vagy a hitelek/eltelt idő miatt előnytelenebb árképzést kell alkalmaznia, ami akár a vállalkozást is megölheti, akkor mondhatjuk-e, hogy ez egy tisztességes verseny volt?
És erre persze lehet a jófajta homo homini lupus est szöveggel jönni, mert ja, az üzleti élet kegyetlen. De ezzel az erővel miért csesztetünk akármilyen céget (pl. Microsoft, Google, Intel stb.) azzal, hogy illegális módszerekkel előnyösebb helyzetbe tornázzák magukat, ezzel tisztán és világosan befolyásolva a piacot, amin tevékenykednek (igen, a professzionális warezzal is ez történik)?
Ha én elfogadom, hogy nem kell elítélni (társadalmilag és jogilag egyaránt) egy warezost, akkor azzal fejet hajtok az élet bármilyen területén végzett svindli előtt, és bizony mindenhol lehet találni egy erkölcsi mentsvárat, hogy "de nem is lopok meg senkit".
Ha elfogadom azt, hogy az emberek a törvényeket a saját szájízük alapján értelmezik, ahogyan nekik éppen megfelelő, akkor nem kellenek törvények, mert senkit nem fognak védeni. És bizony ilyen alapon vissza fog ütni a warezolóhoz is, amikor az ő jogait veszi valaki semmibe. Akkor bezzeg menne a rinya.
És most nem azt mondom, hogy a fotóbolt ára reális, vagy azt, hogy sajnálom az Adobe-ot a nem megkapott pénzéért. Még azt sem mondom, hogy nem kéne a szoftverterjesztést az alapoktól újragondolni.
Azt mondom, hogy ameddig így van, addig a warezolás probléma. -
BiP
nagyúr
Pedig összefügg. 1 hogy mindkettő törvénytelen, 2 hogy mindkettő morálisan is helytelen. Nem szubjektív kérdés.
Az már más téma, hogy annak ellenére, hogy helytelen, ki gondolja úgy hogy mégis warezol vagy nem, mennyire éri meg neki vagy nem. Ez a része valóban szubjektív.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- BIOS frissítés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- AliExpress tapasztalatok
- Lesz Xperia 10 VII, méghozzá újratervezett külsővel
- További aktív témák...
- I3 13100F + MSI B660M-P + 8gb DDR4 + 128gb ssd + Táp
- Eladó RTX 3090 24GB Videókártyák (Suprim, Aorus, Gaming X) Felső kategóriás! Jótállással! Dobozos!
- Yamaha 5.1 hangrendszer NS-LC5 / NS-CLC5 / NS-ELC5 + YST-SW012 mélynyomó
- Precision 5550 15.6" FHD+ IPS i7-10850H T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Motorola Moto G54 Power 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest