Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
#550) ddekany "Könnyű is lenne, ha le lenne írva szépen papírra, hogy mit hogy helyes"
- szép lenne, de azért elég sokmindenről messziről lerí, hogy helyes-e vagy sem. Ilyen az üzleti partner átverése, a warez és az adócsalás is. Akinek nem egyértelmű, hogy helyes-e vagy nem, annál a morális neveltetésével és/vagy az iq-jával van baj.(#552) rii "ha megveszi, akkor sem tud többet kérni a munkáért, és amíg nem veszi meg, addig sem kér keveset " - Vagy olcsóbban tud dolgozni, vagy a haszonrése lesz nagyobb, mint annak, aki megveszi, ergo megint hülyének van nézve az, aki legálisan dolgozik, ill. a warezoló jogosulatlan előnyhöz jut a másikkal szemben.
(#554) Zeratul :Hosszan lehetne tárgyalni hogy miért alakult ki, többek között azért mert 50+20 évig a mutyira szoktatták a népet, sőt hülyének nézték ha legálisan csinált valamit.
És azért mert így alakult, be kell állni a sorba? Ha nem változtatnak rajta az emberek, akkor sosem lesz itt normális ország.
Senkinek nem tűnik fel, hogy az adózási morál meg a sok mutyi miatt ilyen magasak az adóterhek? Amit pont a becsületesek szívnak meg (a többi azt is elmutyizza).#556 rii: ha lehetne máshol is csalnék
- hát ehhez már tényleg csak gratulálni tudok.(#558) shev7 : ott a pont.
Bérlettel is ugyanez a helyzet, csak kicsiben. A sok f*sz bliccelő miatt (is) drága a bérlet. HA mindenki megvenné, aki használja is, olcsóbb lehetne, és akkor kisebb ok lenne bliccelni is.
Attól miért a becsületesek szívjanak, mert az emberek k* önzőek, és képtelenek globálban gondolkodni? -
floatr
veterán
1. "csak a warez tart életben" -- durvagyorsan más meló után kéne nézni
2. "csak a warez tesz versenyképessé" -- hosszútávon saját magával cseszik ki az ember, azon kívül h magán kívül rövid távon mindenkivel, az adott iparág dögvész elé néz, sürgősen érdemes váltani, ha az ember nyugalmat akar
3. "a warez az álmaim megvalósításához kell" -- ??????? csak idézni tudom a gondolatmenet gazdáját: "kész. ekkora f*sságot még nem olvastam."
-
shev7
veterán
de miert lesz attol kevesbe megvetendo a warez, mert van ra lehetoseg... miert erzi magat felhatalmazva valaki a jogtalan hasznalatra csak azert mert lehet?
A nem warezolo grafikusnak is megvan fizikailag a dilemma hogy odamenjen es pofan torolje a warezolo kolegat. Szoval akkor tegye meg, hiszen nincs fizikai akadalya....
-
shev7
veterán
"Aztán azt is nézni illene, hogy lehet hogy egyetemista illető csinál évente két munkát"
Talan pisztolyt tartanak a fejehez, hogy megcsinalja a ket munkat evente? Ha nem akar befektetni, csinalja meg fw szoftverekkel. Amilyen minoseget kiadnak a kezuk kozul, annak mindegy, hogy gimp, vagy photoshop. Ha meg komolyan dolgozik, es szuksege van olyan dolgokra amit csak photoshopban tud megcsinalni, akkor meg ebbol el, igen is fektessen be a buliba...
-
shev7
veterán
"Mert, ha te az Adobe helyébe lennél,"
Ki a ***** erdekli mit gondol az adobe.
Magyarazd el a szabaduszo grafikus haverodnak, hogy ha versenykepes aron akarja a szolgaltatasait kinalni, akkor warezoljon photoshopot, mert ha megveszi, akkor az arat nagyon nehezen hozza vissza, mert a sok warezhuszar lenyomta az arakat.
-
sniper elite
senior tag
Tudod ilyenre mondják hogy élősködés a mindene, majd neked hogy esne amikor éveken át programoznál egy operációsrendszert, erre sok ingyenélő retkedék meg fogja magát és leszedi a feltört változatott ingyen és nevetgélve meséli másoknak ráadásul! Neked hogy esne, hogy a munkádért lófaxt kapnál a valagadba??? Olyankor nem lenne nagy a szád csezdmeg
Bocsi a többiektől, de az ilyen pofátlanságot nem tudom szó nélkül hagyni.
-
Morden24
nagyúr
fene nagy becsületesség addig éri meg az egyednek, amíg (cserébe) a többi egyed is olyan
Sajnos ebben tényleg igazad van, viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy a jelenlegi rendszerben elterjedt jelenlegi warezos megoldások egytől-egyig azért tarthatóak, mert mi, balek becsületes emberek megvásároljuk.
Amint ez nem történne meg, nem lenne warezolnivaló termék, vagy olyan terjesztési módozatot találnának, ami kizárná a warezt.Addig is, mi (balekok) lenyeljük a termékünkbe épített védelem fejlesztésének költségét, lenyeljük a szekálást, amit a másolásvédelmek okoznak, lenyeljük a kényelmetlenséget, amit szintén így a nyakunkba varrnak (ilyen téren az MS rendszere a beír-kattint módszerrel egy halál barátságos és kényelmes módszer, szóval most pont nem a Win-re vagy egyéb MS-termékre gondolok).
De persze mutatkoznak máshol is repedések ezen a csak magunkkal/pénztárcánkkal törődünk rendszeren. PC-s játékipar pl., ahol évekkel ezelőtt rájöttek a stúdiók, hogy konzolra jobban megéri fejleszteni (nem csak a magasabb bevételek vannak ebben benne, de ez egy lényeges pont). Amikor aztán egy játék elveszíti a platformexkluzivitását, már csak egy lépés az, hogy valamelyik konzolgyártó felkarolja, és időlegesen vagy permanensen exkluzív címet (és ezáltal húzónevet) csináljon belőle. A PC-sek meg két szék között a földre esnek.
-
BiP
nagyúr
"ez egy egyszerű üzleti döntés, nem kell túlfilozofálni."
Van, akinek meg nem csak üzleti, hanem morális kérdés is. És nem azért vásárolnak, mert félnek a törvény lesújtó kezétől, hanem mert így érzi helyesnek és mert így törvényes.
Függetlenül attól, hogy mennyire szigorúan tartatják be/büntetik, vagy nézik el a törvénysértést. -
Morden24
nagyúr
Értettem, amit mondasz.
Én nem azért gondolom azt, hogy jó, hogy megvettem, mert máskülönben baleknak tartanám magamat.
Én azért veszem meg, mert 1. igényem van a hatályos törvények betartására 2. igényem van mások (fizetésigényes) munkájának megfizetésére (mivel én is ezt várom el) 3. elismerem mások jogait, és nem tiprom őket két lábbal 4. ha warezolnék, ingyenélőnek tartanám magam.Szóval szerintem nem KELLENE annak éreznie senkinek magát, aki vásárol.
Balek akkor lehetek, ha olyat vettem, amire nincsen szükségem, vagy nem felel meg. Attól, hogy vettem, még nem leszek az.
Persze az más kérdés, hogy sok warezos szimpatizáns próbálja mások orra alá dörgölni, hogy ha megszerezheted ingyen és nem teszed, akkor egy lúzer vagy (nem rád gondolok, általánosság). -
sniper elite
senior tag
Tudod valahogy nem érzem magam baleknak, ha nem venné meg senki, akkor te se tudnád használni ingyen mivel ki se adnák. Szóval nyugodtan arra legyél büszke, hogy leszedted egy torrent oldalról, de gondolkodj kicsit azon el, hogy egyáltalán kiknek köszönheted ezt az "ingyen felhasználó" módit!
-
Morden24
nagyúr
nem lett volna célszerűbb csak egyszer kiírni, hogy ez hamisítvány, és azok jelentős része vírusos, szóval vigyázzál meg borítsad a pultot az eladóra
Ha nem fűződne érdeke hozzá a károsultnak is, akkor miért borítaná rá a pultot a patkányfészekre, aki warezból nyerészkedik?
Ebben a rendszerben (legjobb tudomásom szerint, bár a menetét nem ismerem) lehetőséged van arra is, hogy új (legális) licencet szerezz az MS-től (nem fizetés ellenében), ha beküldöd a kalózpéldányodat (és felételezem, a megvételét igazoló számlát vagy egyéb iratot). -
moonman
titán
"elbasszák a Window-s át, amíg nem perkálja le (esetleg immár másodszorra) a licenc árát"
azért nincs az annyira elbaszva, tovább használhatja, csak fekete lesz a háttér, meg kétóránként kijelentkezik. nyilván benne van az is, hogy elrontsák a warezolók élményét, de userünknek ilyenkor vissza kell mennie a boltba verni az asztalt, vagy fogyasztóvédelem. még olyan esetről is hallottam, hogy MS-től kapott utána kedvezményes licencet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Milyen TV-t vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen notebookot vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Delta Force (2024)
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest