- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egy-két
tag
válasz
lord.lakli #29599 üzenetére
Én a ram elosztást okolnám, nem volt esetleg mostanság osmc frissítés? Mert az tudja esetleg néha visszaállítani alacsonyabb értékre.
-
lord.lakli
őstag
RPi 2 OSMC legfrissebb alatt egy hete elkezdte, hogy filmnézés közben el-el megy a hang, ritkán teljesen fekete lesz a képernyő, vagy zöld pöttyök (rengeteg, össze-vissza) jelennek meg. Kezdetben új tartalomra gyanakodtam, de egyre többször csinálja és régi, már sokszor megnézett tartalommal is eljátssza a fentebbi hibákat. A zöld pöttyök ráadásul egyszer-egyszer már a menüben is megjelentek.
A rendszer megjelenése óta megvan és megy mindig. Hőmérsékletet néztem és 42-54 °C fok között mozgott.Találkozott valaki ilyesmivel?
-
-
golya87
őstag
Arról ti találtatok már valami infót, hogy az RPi 3B+ kompatibilis-e a "régi" fém házakkal? A chipmagasság, elhelyezkedés változott vajon?
-
válasz
doberman #29592 üzenetére
doberman, ayres!
Köszönöm!
Eredetileg pendrive-ra gondoltam, abból van egy halom (sic transit...). Egy ideig bírnia kell az írogatást, gondolom.
De nem akarom itt szétoffolni a topicot. Azt hittem, nagyon triviálisat kérdezek triviális válasszal amit azonnal meg is valósítok.
Most viszont jön egy rakás ZH, úgyhogy szűk két hétig más problémák fognak foglalkoztatni.
Köszönettel: MaCS
-
doberman
senior tag
-
törölt tag
válasz
bizi990 #29587 üzenetére
Szerintem a hobbielektronika.hu fórumban keress rá a "ventilátor vezérlés" szavakra.
-
Nem Te értetted félre: én nem értek hozzá.
Amikor felvetettem a kérdést, többen is egyből azt vágták rá, hogy MySQL, hiszen azt ismeri a Node-RED és könnyű ingyen szolgáltatást találni hozzá. Nekem ugyan volt (van) fizetős szolgáltatásom, de éppen akkor tiltották le a külsős elérést -- ezért vetettem fel a kérdést.
Mivel nem értek hozzá, azt hittem, erre van egy csomó triviális válasz -- de látom, hogy ennél összetettebb a helyzet.Köszönöm a segítséget -- most rajtam a sor, hogy műveljem magam!
MaCS
-
bizi990
senior tag
Szellőztető vezérlést szeretnék csinálni rpi zeroból vagy orangepi zeroból. Programozással talán nem lenne gond, de elektronikával már igen.
12V-os (0,5-1A) 12cm-es ventit akarok meghajtani 2-3 különböző fokozatban (kb min, max és egy köztes - nincs szükség pontos értékekre) és nem hőmérséklet függvényében. Ezt lehetne PWM-mel vagy feszültség változtatással. Az a baj, hogy azt se tudom hogyan induljak el, milyen lehetőségek vannak. Forrasztani tranzisztorokat, diódákat nem nagyon szeretnék, de megoldom. Nem tudom van-e olcsó, kész cuccok erre.
Linkkel vagy tanáccsal tudnátok segíteni az indulásban, PWM vagy feszültség osztó, relé vagy forrasztás vagy kész kütyű. -
-
Nem csak a RaspberryPi frissült, hanem a raspbian is. Ennek megfelelően frissült a cikkem is. Bármi problémát, hibát találtok benne, légyszi jelezzétek!
-
válasz
MaCS_70 #29581 üzenetére
Nem, mert Te mysql adatbázist kerestél, de az ingyenes tárhelyeken az adatbé szervert nem lehet kívülről elérni, csak a tárhelyen futtatott scriptből. Erre mondtam, hogy komplett php szervert csinálj hozzá. Esetleg félreértettem.
Pl. ATW.HU szerintem megfelel a célnak. -
válasz
bacsomarton #29579 üzenetére
160MB elég a FullHD mkv fájlokhoz
-
bacsomarton
tag
válasz
Zsírkrétamen #29578 üzenetére
Nézd meg, hogy mennyi memóriával gazdálkodhat a GPU. Akár a windows alól is szerkeszthető config.txt-ben, akár Raspbian alatt (beállítások menü, Raspberry config, Performance fül). Én 384Mb-al használom, ami lehet túlzás, de a gyári értéket mindenképpen érdemes feljebb állítani.
A RetroPie nekem sem ment, azonban a kevésbé testreszabható, de szerintem felhasználóbarátabb Recalbox rendben megy. A több telepítőt tartalmazó Noobs csomaggal egymás mellé is telepítheted őket és a bekapcsolás után választhatsz, hogy melyiket indítod el.
-
Valami történt a pi-mel. Megvétel után felraktam rá a raspbian-t és beállítottam mindent ahogy ajánlottatok. Tök jó volt, lehetett fullhd youtube-ozni, nem szaggatott, használható volt. Azt a rendszert elcsesztem egy retropie felrakásával (működött de a kontroller nem), így legyalultam az sd kártyám, és felraktam ismét egy tiszta raspbian-t. Mindent ugyan úgy beállítottam, de már 480p-ben sem viszi a videót, a sima böngészés is szaggat, viszont az eszköz fullhd küzdés közben is csak 40-60%-os terheltségű. Mi lehet a gond?
-
doberman
senior tag
válasz
MaCS_70 #29575 üzenetére
nézted a múltkor általam ajánlott megoldást? ez a weewx nagyon sokoldalú... van benne mysql, apache2. python-ban íródott, nyílt forráskód, teljes doksi... mindez elszaladgál a pi-n. sőt nálam zero-n. egy picit beleásod magad az input részbe és mindent megcsinál, grafikont,táblázatot... kávét.. Nálam az adatbázis mérete 3 és fél év alatt 21 mega most. (hőmérséklet bent-kint tizedes, légnyomás, szélirány,szélsebesség, csapadék, páratartalom.) 5 perces mentésekkel.
-
pé, r0by, Sonar!
Köszönöm a válaszokat!
A helyzet nagyjából a következő: A RPI begyűjtene pár adatot, főleg hőmérsékletieket, de lenne még pár.
Nem igazán sok, számításaim szerint kb. nettó 2 kB naponta.
Mondjuk 10-féle adat produkálna napi egyenként 100 rekordot, tehát napi 1000 rekord keletkezne.Az viszont nagyon jó lenne, ha ezeket egyből meg is osztanám, tehát valami neten elérhető adatbázis kéne.
Adatbázisokkal viszont egészen pontosan NULLA tapasztalatom van.
-
s3toraph
senior tag
Köszi.
Ezt én is nézegettem. Tényleg ennyi volna az ftp elérés?
Mert akkor elvileg felrakom az ftplib-dev és ftplib3 csomagot, a scriptet megírom és felparaméterezem az én szolgáltatói adataimmal, crontab-ba berakom és kész, ahogy írtad. (És akkor már csak egy szolgáltató kell.)
Ilyenkor, gondolom van egy home mappa a szerveren, ahova berakom az index.html-t és a png képeket, majd ide csatlakozok be feltölteni a képeket.
Kérdés, ha az újabb feltöltött képeknek megegyezik a neve az előzőekkel, akkor felül fogja írni, illetve van joga felülírni? Ez lenne a cél, mindig ugyanannyi kép legyen fent a távoli szerveren, változatlanul hagyva a képek neveit és mindig a legfrissebbek, 5 percenkénti frissítési periódussal. -
mamusz11
tag
Sziasztok!
Jövőhéten érkezik egy Pi3
Media szerverként és torrent futtatásra szeretném használni.
Mivel kezdjek? Utánna tudok olvasni tudom de saját tapasztalatra lennék kíváncsi.Ti mit hasznaltok? Nem szeretnék felesleges köröket futni vele hogy ki próbálgassak mindent. -
sonar
addikt
válasz
s3toraph #29567 üzenetére
A honi tárhelyszolgálatóknál csak a klasszik régió limit szokott lenni.
Tehát USA-ból nem tudsz feltölteni, de MO-ról igen. (mondjuk régen foglalkoztam vele és akkor se mindegyiknél volt ilyen)
ftp-hez minta: [link], de egyébként ennyi. És érdemes a hivatalos doksikat nézegetni: [link]
A kész scriptet berakod a cron-ba és akkor periódikusan feltölti neked. -
Én meg a hőmérsékleti adataim tárolására MySQL-tárhelyet keresek. Lehetőleg nagyon olcsót.
Az eddigi szolgáltatóm nagy örömömre a visszaélések miatt megszüntette.
-
s3toraph
senior tag
Igen, a biztonság is szempont lenne. Nem vagyok jártas a témában.
Mindenkihez:
Python-hoz találtam egy ftplib csomagot. Ezt használta már valaki?
A tárhely szolgáltatóknál jellemző a bárhonnan történő ftp elérés engedélyezése alapból?
(Python3 programot írtam netbeans-ben, ezt futtatja a crontab, meg a grafikon készítő scripteket.)
A lényeg az lenne, hogy bárhonnan rá tudjak nézni a grafikonokra neten keresztül, és ezt megoldani a lehető legegyszerűbben, a lehető legkisebb háttérismeretet igénylően.
-
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Van néhány hőmérsékleti grafikonom, amit rrd graph-al készítettem és ezek png kiterjesztésű képek. Ezeket egy html oldalon akarom megjeleníteni. Hogyan lehetne azt megoldani, hogy bérelek egy webtárhelyet webcímmel, és ide feltöltöm a html weblapom, mindig felülírva az előzőt, hogy frissüljenek a grafikonok, és így bárhonnan el lehessen érni a grafikonokat? Tehát csak kifelé történne kommunikáció a szerverrel.
(NOIP-vel próbálkoztam de a routeren nem tudom beállítani a port forwarding-ot hogy működjön, így ez lenne egy alternatív megoldás.) -
janesz64
csendes tag
Sziasztok,
Telepítettem a Transmission-daemon-t Cigam aprólékos leírása szerint.
Webes felületen belépve letöltést nem látok, csak feltöltést... arra is "hozzáférés megtagadva az üzenet"
A Pi felületéről indítva pedig hatalmas csendmeg sem mozdul a letöltés, Win alatt ellenőrizve, a torrent él és virul, vagyis ez nem ok. Hibaüzenet semmi. (egy kicsi, 8Mb cucc letöltése tesztelésként)
Van ötletetek?
-
bbalint18
csendes tag
Hali
Közben lett egy ötletem, van nekem egy rc tankom aminek tönkrement az akksija ( már 3 éve), arra gondoltam, hogy ezt tudnám-e az rpi-vel automatizálni? áramellátásnak power banket gondoltam
nagyjából ilyen az enyém is : m41a3 walker bulldog -
Sziasztok!
Még sose volt raspberry-m, de szeretnék csinálni magamnak egy éjjeli órát, elsőnek csak időt mutatna, idővel meg majd még 1-2 dolog (pl hőmérséklet, meg még nemtudom mit tudhat), ilyesmi kijelzővel (nemtudom, hogy mi a hivatalos neve). Raspberry Pi Zero vagy Zero W-n gondolkoztam. A Zero-n és a kijelzőn kívül kéne nekem még valami?
Remélem jó helyen járok. Honnan érdemes beszerezni a dolgokat hozzá?
Bocsi, még nem nagyon ismerem az informatikának ezt az ágát -
-
celf
őstag
sziasztok!
most h egyszerűbben lehetitthon venni, én is fontoltatom, h. beszerzek egyet.én médialejátszónak használnám a mostani chromcast helyett.
meg mivel a jelenlegi TV azt csinálja h le-mute-olja az audio out-ot, ha hdmi van csatlakoztatva rá, a hi-fivel sem tudtam összekötni eddig.
tehát youtube-ra, zenehallgatásra, screencast-re és videora használám.
szerintetk ez megoldható nagyon user-friendly módon? programozni, kódolni, parancssorokat írni sajnos nem tudok, és most időm sem lesz vele foglalkozni, hogy megtanuljam.
-
Gyula84
veterán
válasz
Zsírkrétamen #29540 üzenetére
thermal padot csak úgy ne mert minek
-
válasz
kovbandi82 #29548 üzenetére
Igaz! Az igazi geekek zenét is parancssorból hallgatnak!
MaCS
-
bbalint18
csendes tag
Sziasztok!
Megjött a Raspberry Pi 3-am, be is üzemeltem és most próbálom szokni a linuxot
de nem tudom, hogy mi legyen az első amit csinálok vele, szóval jöhetnek ajánlások -
Pé
senior tag
válasz
MaCS_70 #29544 üzenetére
Úgy értem egy zenelejátszót teljesen kompromisszummentesen meg lehet csinálni a Pi-ből. Hifi DAC-ok vannak, profi órajelekkel, jó szoftverekkel, és akár USB-ről, akár hálózatról jól használható.
Videós felhasználásra (pláne extra igényekkel mint 4K, HDR, 3D, stb.) nem, vagy csak nagyon kompromisszumosan alkalmas.
-
Sziasztok!
Szerintetek érdemes a pi-re thermal pad-ot tenni? Nincs itthon semmi más, szóval vagy ez, vagy semmi. Lehet hogy jobban melegszik így?
Más: Hogy tudok egeret driverezni, nincs valami univerzális a raspbianhoz? Rosszul ismeri fel az egerem, és használhatatlanul lassú. -
janesz64
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis tanácsot kérek
VNC Viewer engedélyezve, telepítve, fut, minden rendben, kivéve, hogy ha ennek a felületéről indítok pl. Kodi-t akkor azt csak a Pi-re kötött TV-n látom, a VNC ablakában nem. Fordítva is igaz, ha pl a VNC-ben indítok egy terminált, akkor azt a TV képernyőn nem látom. Keresgéltem, de nem találtam se ablak váltást, se egyéb módot, hogy ugyan azt az ablakot lássam, a két felületen, vagy válthassak az ablakok közt.
Van erre megoldás?
Köszi
Janesz -
janesz64
csendes tag
Teljes siker!
Köszi a gyorstalpalótHa esetleg valaki olyan problémába futna mint én (a Kodi szép fekete képet adott, meg se nyikkant, közvetlen USB-n is csak hang volt, sűrű bocs anyám morgások közepette jutott eszembe a config leírásában olvastam a memória split-ről) a megoldásom a memória kitolása volt az alap 64Mb-ról legalább a dupla, de jót tett neki a 4x szorzó is. A Kodi remekel azóta.
A külső HDD struktúráján kicsit korrigáltam, hogy ne az egészet lássa a Pi, hiszen más is van rajta... a csatolás az almappával tökéletes.
-
sztanozs
veterán
válasz
AcCEsS #29534 üzenetére
Amit a cikkben nem említenek, de a videóban benne van, hogy az új dizájnban nem külön power switch-ek vannak minden külön célra, hanem egy darab 4-utas power supply chip van rajta. Remélhetőleg ez majd megszünteti a nem sztenderd USB (5.2 V-os) táp szükségességét és az egyéb tápellátási anomáliákat.
PoE HAT viszont még nem elérhető, csak később lesz majd.
-
AcCEsS
senior tag
Talán érdemes, ha a jelenlegit kinőtted, mert pl. a gigabites ethernet port meg az 5Ghz-es wifi sokat dob(hat) a tempón!
A termék részletes specifikációja:
CPU: Broadcom BCM2837B0, Cortex-A53 64-bit SoC @ 1.4GHz - 10%-al gyorsabb a sima Pi 3-nál
Memória: 1GB LPDDR2 SDRAM
Wifi: IEEE 802.11 b/g/n/ac szabványú kétsávos rendszer (2.4 GHz és 5GHz)
LAN: Gigabit Ethernet (Microchip LAN7515), ami jelen esetben max. 300Mbps
USB: 4x USB 2.0
GPIO: a Pi 1 B+ óta megszokott 40-pin, hála a tervezőknek.
Videó és hang (ez sem módosult):
HDMI kimenet
MIPI DSI display port
MIPI CSI kamera port
4 pólusú 3.5mm-es jack aljzaton sztereó hang és kompozit videó kimenet
Multimédia képességek: H.264, MPEG-4 dekóder (1080p30); H.264 enkóder (1080p30); OpenGL ES 1.1, 2.0 grafikus gyorsítás
SD kártya támogatás: Micro SD támogatás az operációs rendszer futtatásához és adattároláshoz
Tápellátási lehetőségek:
5Vdc/2.5A (max.) micro USB csatlakozón keresztül
5Vdc GPIO tüskéken át
PoE (Power over Ethernet) lehetőség megfelelő HAT alkalmazásával
Működési hőmérséklet tartomány: 0-50°C között -
bear_
aktív tag
Most olvasom az Indexen, hogy bejelentették a B3+-t. Szerintetek érdemes váltani a kettesről? Azzal csak az a probémám, hogy nagyon sávszélszegény, nem megy egyszerre a lejátszás és a letöltés, ezen pedig már gigabites ethernet van.
-
Pé
senior tag
Na ez tud mindent ami szerszámnak ingere, 2x-es áron:
-
vadkörte
addikt
válasz
Keef_Lee #29521 üzenetére
Részemről nem lenne olyan sok igény:
-önálló gigabites hálózati vezérlő
-2db USB 2.0 és 2db USB 3.0 port (de maradhatna a jelenlegi felállás is)
-4k opcionálisan, a jelenlegivel is meg vagyok elégedve
-legalább 2GB minimum DDR3 RAM, felejtsék végre el az 1GB DDR2-t (bár ketteske jól elvan vele)
-jó lenne 1 SATA port is.
-eMMC tároló csatlakoztathatósága, bootolás lehetősége rólaKb. ennyi...
-
Keef_Lee
senior tag
Akkor azért még vannak igények úgy látom
a pi gyárnak csak a fórumokat kellene olvasnia, hogy összeszedje, mi kell a következőbe.
A 4K hiányából azt látom, hogy nem akarnak versenyezni az olcsó amlogic SOC médialejátszókkal, hanem más piaci szegmenst céloznak továbbra is.
Nekem meg még "eldöcög" a 2-es verzióm egyelőre. -
doberman
senior tag
válasz
peternac #29515 üzenetére
na azért van még :
A 1.4GHz 64-bit quad-core ARM Cortex-A53 CPU
Dual-band 802.11ac wireless LAN and Bluetooth 4.2
Faster Ethernet (Gigabit Ethernet over USB 2.0)
Power-over-Ethernet support (with separate PoE HAT)
Improved PXE network and USB mass-storage booting
Improved thermal managementlehet majd hálózatról vagy usbről bootolni? na meg a poe... végre.
-
doberman
senior tag
öööö, lemaradtam valamiről?.
De már itthon is írnak róla. -
t256
őstag
Kínából rendeltem usb nes kontroller utánzatot. PS3 kontroller is ezt csinálja usb kábellel.
Van egy olyan érzésem, hogy nem itt van a baj. Maga az emuláció.
Ahogy előttem írta a kolléga smb3-nál nincs probléma.
Kifejezetten smb1-re vonatkozik.Érdekes, hogy a Wii ugyanezt az Fceum emulátort használja és ott sokkal jobb mario mozgása. Pc-n is néztem, ott is jó.
Egyébként Raspberry pi 2. -
Milyen vezérlőt használsz? Engem is zavar az input lag, arra gondoltam talán a vezeték nélküli usb vezérlő miatt, amivel próbáltam... Használ valaki direkt a GPIO pinekre kötött vezérlőt? Vajon azzal hogy alakul az input lag? Vagy ez eleve az emulátorok sajátja, és sehogy nem lehet segíteni rajta?
-
t256
őstag
Sziasztok!
Retropie-t használ valaki?
Nes emulátornál Super Mario Bros-nál vettem észre, hogy nem megfelelő az emuláció.
Ha egymás után kétszer kell ugrani, az nem megy. Mintha a második gombnyomást nem regisztrálná. Lassabb az egész irányítás.
Azt tudom, hogy van egy pici input lag.
Nintendo Wii platformon pl tökéletes az emuláció, kivéve, hogy nem 60 fps. -
Monyos
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy RPi Zero W, amire DietPi rendszert szeretnék feltenni.
A Pi-hez nincs MiniHDMI kábelem, ezért egy olyan megoldásra van szükségem, hogy előre konfigurálom a wifi hálózati paramétereket, hogy már az első boot alkalmával csatlakozzon a vezeték nélküli hálózathoz és menjen az SSH.
Szerencsére a DietPi ad erre lehetőséget: [link]
A dietpi.txt-ben megadom a megfelelő paramétereket:AUTO_SETUP_NET_WIFI_ENABLED=1
AUTO_SETUP_NET_WIFI_SSID=xxxxxx
AUTO_SETUP_NET_WIFI_KEY=xxxxxx"Hivatalosan" ennyinek elégnek is kell lenni, indítható a Pi.
Be is boot-ol róla, rá is tudok menni SSH-val, majd a telepítés annyiból áll, hogy 2x entert kell nyomni. (Más lehetőség nincs is)
Ezt követően elvégzi az automatikusan update-eket, majd kiírja, hogy minden kész, a reboot-ot követően újra csatlakozhatok és használhatom az eszközt. A probléma itt jön azáltal, hogy az újraindulást követően a Pi, nem csatlakozik vissza a Wi-fi hálózatra, így nem tudok hozzá csatlakozni.
Ezt a procedúrát kétszer megismételtem, hátha valami csak véletlenül nem sikerül, de nem, újraindulást követően nincs többé Wi-fi kapcsolat.Elkezdtem böngészni a dietpi.txt konfigurációs fájlt és az alábbiakkal már próbálkoztam:
AUTO_SETUP_AUTOMATED=1
CONFIG_BOOT_WAIT_FOR_NETWORK=2
CONFIG_CHECK_DIETPI_UPDATES=0De egyik sem segített.
Valakinek van bármi ötlete, hogy tudnám működésre bírni vagy mi lehet a gond? -
válasz
janesz64 #29503 üzenetére
Beteszed az fstab fájl végére(sudo nano /etc/fstab):
//192.168.0.1/volume1 /mnt/nas cifs credentials=/home/fiókodneve/.smbadatok,uid=fiókneved,gid=users 0 0Elmented, és készítesza a home mappádba egy .smbadatok fájlt (nano .smbadatok).
username= a megosztás felhasználóneve
password= a megosztás jelszava
domain= a munkacsoport neveElmented, és átírod a jogosultságait: chmod 0600 ~/.smbadatok
Végül a sudo mount -a parancsal leteszteled, hogy minden jól ment-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged