-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Archttila #29094 üzenetére
hozd létre a fájlt, amit hiányol:
touch /var/run/samba/smbd.pid
Majd próbáld meg újraindítani:
sudo service smbd restart
Utána pedig nézd meg a státuszát:
sudo service smbd status
Tesztelésként ki tudod úgy is próbálni, hogy adott sorokat kikommentelsz az smb.conf fájlban, majd restartolod a service-t. Én is így csinálom, ha gubanc van
Ha még mindig nem megy, akkor a legutolsó parancs (status) eredményét másold ide.
-
drbubo0017
kezdő
válasz
doberman #29096 üzenetére
Sziasztok,
Nem ekeskednek mas tollaval :-) Az eredeti projekt egy nemet oldalrol van. Azt megtudom adni majd. En annyit csinaltam hogy a magyaritottam a programot, meg kiszedtem a feleslegesen zavaro hatteret. Illetve kivinatoltam magamnak a telepites hosszadalmas menetet egy googledoc dokumentumban es legyartottam az img fajlt amit szivesen megosztok veletek ha gep elott leszek. A magyaritott allomanyt tervezem megkuldeni a nemet sracnak. Az img alapjaul a jessiet raktam fel mert az nekem stabilabb mint a strech (illetve ez alatt ismerem a lircet) -
vadkörte
addikt
válasz
drbubo0017 #29083 üzenetére
Csatlakozok doberman kartácshoz. Egy részletes projectleírás - Logout poszt? - jó lenne.
Neked meg nem ártana egy erősebb táp, mert a kiscsibe kevesli (villám a jobb felsőben) -
doberman
senior tag
válasz
egy projekt ismertetőt írj... többeknek adna inspirációt... nekem is..
-
Kicsirics77
veterán
válasz
drbubo0017 #29091 üzenetére
Na az jó lenne.Majd oszd meg aztán leszedem és tesztelem.
-
drbubo0017
kezdő
válasz
Kicsirics77 #29089 üzenetére
Szia,
Csinaltam img fajlt amiben minden be van allitva. Majd felteszem vhova. Abban tud valaki segiteni hogyan lehet ugy imgt kesziteni hogy csak a tenylegesen foglalt hely legyen a merete? -
Archttila
veterán
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Valami hasonlóban gondolkodom én is,minden megvan hozzá,priviben leírnád milyen alapon van és mi a konfig.
-
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon szeretnék még MA vásárolni egy RPI3-at plex kliens futtatása céljából. Tudtok mondani nekem helyet ahol ma biztosan tudok vásárolni? A netet már nagyjából végig bújtam, de vagy nincs nyitva az üzlet, vagy nincs raktáron.
-
Janaboy
veterán
válasz
drbubo0017 #29085 üzenetére
Nem ilyenre gondoltam, hanem hordozható dvdre,majd megnezem milyen kijelzo van benne.
-
Janaboy
veterán
válasz
De jol nez ki..
Vajon regi dvd lejatszo kijelzojet ra lehetne kötni a rpi3ra?
-
válasz
Archttila #29078 üzenetére
Én beállítottam SMB3-asat magamnak ( ha már erősítjük a security-t, akkor legyen az elérhető legjobb
).
Tesztelni Android-os telefonról az AndSMB nevű programmal csináltam.
smb.conf fáljba ezeket állítottam be a biztonság növelésére a [global] részhez:
server min protocol = SMB2
client min protocol = SMB3
only guest=no
public=no
LANMAN auth = no
NTLM auth = no
invalid users = root -
azbest
félisten
válasz
cattus #29080 üzenetére
Alapvetően a pi egy linuxos mini számíytógép, szóval jó helyen jársz. Azért grafikus dolokat mértékkel, vagy x86 specifikus programokat nem igazán lehet rajta futtatni. Tehát egy régi laptopnál is gyatrább, mint desktop pécé (azért mégiscsak fél-1 GB ramból kell gazdálkodni és a linux desktop nem annyira pörgős rajta)
(a média lejátszás az más tészta, cél programokkal, cél oprendszerrel remekül megy fhd-ig, de az általános használathoz korlátozottak a lehetőségek)De konzolos, esetleg ssh-val távolról belépéses mókákra remek lehet.
Ha tényleg nagyon kicsi a gépigényed, még akár a pi zero w is lehet, amire wifin távolról is fel tudsz csatlakozni és relative olcsóbb. Van sima zero, de azon nincs wifi sem, csak egy microusb (akkor meg ha már hub, meg usb -lan meg hasonlók kellenek, jobban megéri egy nagyobb pi). Zerokat talán a pimoroniról érdemes venni, de csupaszon, mert kiegészítős csomagban drága, 4gbp a szállítás általában. zero, zero wAz első generációs B+ már nem feltétlen olyan jó üzlet, ha nagyobb kell. A pi2 már nem szempont, a pi 3B az aktuális nagy változat. Azon van 4 usb és lan is. Változatok [link]
Ezeket meg árban meg kell nézni hogy épp hol jobb. Van pár magyar bolt, esetleg fdh.hu is lehet, vagy akár pimironi is.Amúgy, ha pécésebb irányból jobb lenne, akkor esetleg a pécéden egy virtuális gépben is futtathatsz pécés teljes értékű linuxot.
-
cattus
addikt
Sziasztok!
Linux-szal való ismerkedés, programozás céljából vennék ilyen gépet. Erre megfelelő lenne? Leginkább C++, python meg shell lenne az amit használnék (+git és antlr). Semmi komolyra nem kell gondolni, kisebb projekteket csinálnék csak (dual boot sajnos nem opció). Ha igen, melyik verziót lenne érdemes? Illetve van jó hazai bolt, vagy érdemesebb külföldről rendelni?
-
Gdi
senior tag
válasz
Archttila #29070 üzenetére
Konfigold fel a sambád, hogy 2es verziót (is) szolgálja ki. Én általában kényszerítem arra.
Az az 1.0 jó, hogy ki van kapcsolva. Windows XP-vel együtt szépen, nyugisan engedjük elsmb.conf-ba:
min protocol = SMB2
protocol = SMB2minimum 3.6, de inkább 4.2es samba legyen.
Vagy igen, NFS. -
Gyb001
senior tag
Sziasztok.
Létezik a picamera v2.1 IMX219-nél jobb kamera pi-hez?
Sajnos nem csinál elég jó minőségű képet.
Olyan kellene mint a telefonom kamerája, ami nem túl jó kritikátkapott. De mégis sokkal jobb mint a v2.1 kamera -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Kodi alatt szeretném kiiratni, hogy mennyi idő van vissza az aktuálisan lejátszott videófájlból. Melyik a legegyszerűbb kijelző amivel ez megoldható? RPi2-ről van szó, official házban.
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila #29069 üzenetére
Közben sikerült kideríteni a hiba okát, íme:
A lényeg, hogy a frissítés kikapcsolhatja az SMB 1.0/CIFS Clinet szolgálatatást ami megakadályozza, hogy elérjük a Samba hálózaton lévő eszközöket.
Szóval nincs más dolgunk mint bemenni a control panel Turn windows features on or off menüpont alá, és visszakapcsolni a már fent említett szolgáltatást: -
vadkörte
addikt
Pár hónapja találtam az egyik raktárunkban ezt a kivénhedt ~1972-es még teli mentődobozt. A szemeteszsákból "mentettem" ki, nem volt szívem kidobni.
Mekkora poén lenne egy "Vészhelyzeti kommunikációs és médialejátszó egységet" építeni belőle.
Hely van benne dögivel. Az alsó részen lehetne egy Pi (Pi Zero, Pi alternatíva, stb...) egy "integrált tapimotkányos" USB-s mini billentyűzettel, vagy joystick-okkal egy kis retro-s játszadozáshoz. Wi-Fi dongle-lal, egy (vagy két) nagy 20.000 mAh-s baterypack-kal. A felső részben egy 7"-os TFT panel (nem létkérdés az érintős) is elfét - az 5,5"-os telefonomat belepróbálva elveszett benne - alatta mini zajkeltőkkel. Elég kényelmetlen lenne a használata, de mégis mekkora poén lenne -
Archttila
veterán
A mai Win 10 update után csak nekem tűnt el a Samba megosztásom?
pi-hez nem volt nyúlva.
nmbd/smbd status OK, running! Reboot és barátai done.
-
bacsomarton
tag
válasz
azbest #29063 üzenetére
Én is gondoltam rá, de 15-ből 6 csinálja ezt és mindnél az új ID jön elő.
Mindenesetre szétszedtem egy régit és egy újat. A nyáklapokon ugyan az a dátum (2016.08.25), azonban a hibás esetén v3.2 szerepel míg a régin v3.1. A chipeken pedig ez:
Régi:
BEKEN
BK2535
CH610KCÚj:
BEKEN
BK2535
DH7188SHolnap megnézek egy szintén jót az új szériából (azokat bent hagytam), illetve írok az eladónak, hátha tud valamit. Köszönöm a segítséged.
-
azbest
félisten
válasz
bacsomarton #29062 üzenetére
nincs különbség a portok közt. Ha pi3, akkor, ha a tápegysége is bírja, úgy 1200mA-n osztozik a négy port. A pi2 és 1B+ esetén még külön config.txt-ben kellett 600-ról 1200-ra álltani (max_usb_current=1).
Esetleg próbáld meg több példánnyal is, hátha tényleg csak selejtes az ami épp a kezedben van.
-
bacsomarton
tag
válasz
azbest #29061 üzenetére
Ismételten köszönöm a választ! A KODI alatti joystick mizériáról tudok és az rendben is van.
A Raspian teljesen friss, azonban most lefuttattam egy rpi-update-et és úgy néz ki, hogy ha már a boot alatt az Ethernet felöli felső USB portban van az érzékelő, akkor a hibaüzenetet ugyan kiírja a dmesg, de rendben működik az eszköz. Ráraktam egy USB voltmérőt és érdekes módon ha cserélgetem az érzékelőket, akkor a réginél minden rendben, de az újnál reseteli magát (nem a Pi, hanem az USB mérő). Próbáltam külső tápegységes USB hubot is, de az nem segített.
-
azbest
félisten
válasz
bacsomarton #29059 üzenetére
vagy nagyon új a chip és még nincs rá linux driver vagy esetleg valamiért más id-t adtak hozzá.
25a7:2402 helyett 0c45:5012
de ahogy látom volt már 1d57:ad03 változat is.esetleg nézd meg, hogy nincs-e eleve valami szabály megadva, odroidnál írtak még az előzőre olyat, hogy külön kellett megadni, ne joysticknak higyje [link] libreelec alatt. Pl [link]
De ha a meglévő pi-n régi kernel van, akkor esetleg egy kártyára érdemes friss oprendszert feltenni (bármi is az, a pi-hez rendszeresen jönnek ki kernel frissítések raspbianhoz, amit át szoktak venni a rá építő többi rendszerek is)
Ha könnyen szétszedhető, és látható a chipset is is adhat támpontot. Esetleg a raspi kernel githubon lehet ezekkel próbálni issuet nyitni, hogy esetleg betegyék a támogatását.
-
bacsomarton
tag
válasz
azbest #29057 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Igen, a rendszer minden teremben ugyanaz és a távirányítók is csak egy teremhez lesznek hozzárendelve. Az új eszközök pénteken érkeztek, ma végeztem a felcímkézéssel és arra gondoltam, hogy amíg az új gépek nincsenek felszerelve, addig egy régi teremben kipróbálom, hogy rendben működnek-e....
Tényleg más az ID. ilyenkor mit lehet tenni?
-
azbest
félisten
válasz
bacsomarton #29056 üzenetére
ha jól értem, akkor ugyanaz a rendszer a pi-n, csak a távirányító usb donglet cserélgeted.
Mik az vendor és hardware id-k? Megegyeznek a régi és új eszközzel?
Ha nem egyeznek, akkor biztosan más a hardver és esetleg ezért van vele baj, mert másképp kellene kezelje a driver a kernelben. Egyébként általában ez az id segít a kereséseknél is.Esetleg egy sima dmesg és lsusb is jó lenne, mert túl sok információ van a logodban.
-
bacsomarton
tag
Sziasztok!
Gyors segítség kellene. Egy iskolában dolgozom ahol több MálnaPC-t is használunk PPT, Internet és filmvetítés céljából. A gépeket pár T3 Airmouse-al irányítják a kollégák és már 1,5 éve minden a legnagyobb rendben megy 6 különböző teremben. Most azonban bővíteni szeretnénk, ezért a rendeltünk 15 darab új távirányítót, amiknek viszont a fele hol működik, hol nem a málnákkal.
- Az "udevadm monitor -p" parancs esetén látszik, hogy az USB pöcök csatlakoztatását érzékeli, azonban rögtön ki is dobja, mintha kihúztam volna (a log).
- Több alkalommal történő próbálkozás során egyszer-egyszer rendben megmarad a csatlakozás, de csak a következő indításig.
- Ha olyan pöcköt is csatlakoztatok a géphez, amivel minden rendben, akkor a rosszul működő távirányító is rendben működik.
- Windows alól minden rendben.Mielőtt írok az eladónak (Aliexpress, de eddig is innen rendeltünk), szeretném kizárni, hogy én rontok el valamit, illetve hátha létezik egy szoftveres megoldás, ami megakadályozza, hogy a gép "leválassza" az eszközt.
Minden segítséget előre is köszönök!
Márton
-
-
Aki Raspbian-t használ, meg tudná nekem nézni, hogy mi az alábbi fájl tartalma?
/sys/class/leds/led0/brightness
Elvileg szám(ok), valahol 1 és 255 között.
-
chris-v
senior tag
Korábban kérdeztem usb otg hub ügyben. Próbáltam plusz tápot adni, de akkor sem volt működőképes a dolog, és mivel van a youtub-on olyan videó, ahol más fajta hub (bár külsőleg olyan amilyent én vettem, belsőleg más) minden gond nélkül működik, ezért úgy döntöttem, hogy rendelek egy újat, még pedig az amazon-ról, amit több helyen említenek a zero-hoz.
Volt egy másik kérdésem is, hogy hol lehet a legjobb áron venni pi3-at. Nos ezt is rövidre zártam, rendeltem egyet ali-ról.
Nagyjából jó áron volt (37 dollár) és ha a képek (na meg a leírás) nem hazudik, akkor japán verzió lesz.
-
-
vadkörte
addikt
Nekem eddig csak a berryboot-tal sikerült ezt a két jómadarat összepárosítani.
A megoldás működik, de a frissítésekkel hadilábon áll. Az oldalon leírt metódussal nem lehet frissíteni őket, csak komplett reinstallal. A KODI meg nem tölti vissza az előző verzió beállításait.
Lehet neki megadni újra mindent...Ha ez nem probléma, akkor próbáld ki.
-
barm
tag
Sziasztok
Tudtok nekem egy leírást mutatni arról, hogy hogyan tudok volumio mellé kodit telepíteni?
Csak filmet szeretnék nézni, ahhoz kell. Ha van egyszerűbb megoldás, nem ragaszkodom a kodihoz.Köszi
-
-
-
-
válasz
vargalex #29035 üzenetére
win:
C:\Users\weiss>nslookup raspy
Kiszolgßlˇ: hu-bud02a-dns03.chello.hu
Address: 213.46.246.53*** hu-bud02a-dns03.chello.hu - raspy nem található: Non-existent domain
linuxon nincs ilyen, helyette mondjuk host:
pi@raspy:~ $ host raspy
Host raspy not found: 3(NXDOMAIN)Vicces, hogy saját magát sem ismeri.
-
-
-
mimey
tag
Sziasztok!
MotionEye OS-t kipróbáltam az alábbi eszközökkel:
Rpi Zero W
Noir v2.1 - 8 megapixel Sony IMX219
Infrared LED IR Light 3W 850 For Raspberry Pi Camera ModuleUtánaolvasva azt szűrtem le - remélem helyesen -, hogy a pi zero nem tudja elég delejjel kiszolgálni a két infra ledet, illetve az új kamerán nincs is galvanikus kapcsolat.
Viszont nem találok olyan kapcsolási rajzot, ahol az új pi noir camera-val lehetne használni az eggyel régebbi típussal jól működő infra ledeket.Tudtok erre valami megoldást?
Előre is köszönöm!
-
chris-v
senior tag
válasz
Egy-két #29025 üzenetére
A gearbesten a kína verzó most email-es promoba $36.99
Ha valóban nincs különbség lehet be is rendelem. -
vargalex
félisten
A példából nem volt egyértelmű, mert azt írtad, hogy "pedig a logot létrehozza a hostname-mal". Nem figyeltem még a logokat, azt gondoltam, hogy csak akkor, ha hostname-val adod meg a hozzáférést.
Tovább olvasva a config leírását és egyéb manual-okat: valószínűleg be kell kapcsolni a hostname lookups paramétert is a samba config-ban.
A problémát az okozhatja, hogy indításkor valóban a DNS szervertől kérdezné meg a host-hoz tartozó IP címet (ami ugye nem tudja), viszont tényleges hozzáférésnél NETBIOS-on keresztül szerzi meg az IP-hez tartozó hostname-ot (vagy utazik a SAMBA protokollon, ezt nem tudom).
Elképzelhető, hogy érdemes a name resolve order paraméter értékét is úgy beállítani, hogy a bcast megelőzze a host-ot (azaz a NETBIOS a DNS lekérést), ahogy a példában is látszik. Bár, gyaníthatóan mivel a DNS szerver úgysem tudja megmondani a hostname-ot, így fallback-olni fog a NETBIOS-ra egyébként is.
-
-
Egy-két
tag
válasz
chris-v #29018 üzenetére
Igazából nincs közöttük különbség, azt olvastam egy fórumon, hogy a china versionnek jobb a forrasztása, szerintem ez egy darab alapján nem mérvadó indok.
És mivel azt írják hogy csak küldési helyszínben különbözik a Gearbesten, én mondtam legyen az angol verzió, mégis csak onnan hamarabb ideér.
Tehát a raspberry pi mint márkanév túl jó ahhoz hogy megengedhessenek maguknál bármi féle irracionális gyártási szórást attól függően hogy melyik gyárban készül az adott product.
Így azt veszed/em ami szimpi/olcsó -
cinemazealot
addikt
válasz
sztanozs #29020 üzenetére
Ezt én is furcsálltam: amikor belépek a YouTube kiegészítőbe, én sem kattintok a Bejelentkezés menüpontra, csak Keresés (ahol egyébként ott látom a korábbi kereséseimet), Új keresés és mehet is a móka. Viszont amíg nem volt meg a saját API key-em, folyamatosan dobálta a napi limit hibát.
-
-
sztanozs
veterán
válasz
cinemazealot #28996 üzenetére
Érdekes egyébként, hogy bejelentkezve nem eszi meg nekem a a saját kulcsot (ráadásul pont azzal az accounttal lett csinálva) - viszont, ha kijeletkezek, akkor megy (csak nincs history, meg egyéb plusz dolog).
-
vargalex
félisten
Ez téves információ: "You can specify the hosts by name or IP number."
Inkább a szolgáltatói eszköz miatt nem működik a kollégának hostnévvel, ugyanis ha jól tudom, az UPC (és nyilván rengeteg más szolgáltatói eszközben) routerében nincs DNS szerver, a szolgáltatói DNS-eket hirdeti a kliensek számára. Így ebben az esetben a LAN oldali névfeloldás egyáltalán nem működik. Az egyetlen megoldás az azbest által is írt saját DHCP/DNS szerver használata.
-
Flowtation
őstag
válasz
cinemazealot #28996 üzenetére
és
(#28997) wassermannKöszi a válaszokat. Időhiány miatt egyelőre a második megoldást választottam, de elmentettem a tutorialt is, nyugisabb időkre!
-
Egy-két
tag
válasz
chris-v #28999 üzenetére
Na osztok egy kis tapasztalatot!
Anno a farnel-től vettem, Anglia és 14 ezer volt mindennel együtt a Pi3.
Most vettem Gearbesten egyet, 26$ 7200 Ft összesen. Vám nincs és nem is lesz, developer board volt a csomagon, meg hogy 10€. Ugyanaz a minőség mint az RS, konkrétan az van náluk, és a China version és english version is ugyanaz csak elvileg helyileg máshonnan jön (Anglia vagy kína)
Ja az kimaradt, hogy vékony a csomag, elsőnek amikor kézbe vettem azt hittem hogy egy másik rendelésem jött (arduino nano). Így mivel kis csomag nem nézik, nem röntgenezik, tehát nem érdemes parázni a vám miatt -
azbest
félisten
válasz
MaCS_70 #29012 üzenetére
Emlékszem, hogy régen egy főfej azt nyilatkozta, hogy eltörölték a 10 euros határt. De akkor is érvényben volt a szabály, csak minden évben új, aktuálizált törvény tartalmazza. Szóval érdemes beleírni a hivatkozást a törvényre, ha vámkezelésre behúzzák. Egyébként nagyban függ az ügyintéző szokásán, hogy épp alapból adóztatna vagy sem. Viszont utólag ugyanazon szabály miatt a tévedésből kivetett és befizetett adót sem térítik vissza, az elúszott.
Egyébként ezen a határon nem is maga az áfa lenne a legrosszabb, hanem az, hogy szállítási módtól függően még a szállító is felszámol egy csomó pénzt, így plusz 6-9 ezerrel húzták le az embereket a 6-11 ezer forint körüli rendeléseknél. -
Janaboy
veterán
válasz
MaCS_70 #29008 üzenetére
En 27 dolcsiert vettem GBrol
Afahoz:
Kiegészítés:
Az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 162 § (5) bekezdése nem csupán a kereskedelmi forgalomra vonatkozik, így ennek alapján a kis összegű, 10 eurónál kisebb, vagy az ezzel megegyező terhet nem kell megfizetni. Ez a jogszabályi hivatkozás a NAV álláspontja szerint vonatkozik a magánszemélyekre is, valamint a külföldről érkező küldemények után fizetendő ÁFÁ-ra is.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vámeljárási Osztálya azt a tájékoztatást adta, hogy januárban 44 USD-ig adómentes a küldemény.
Ha a vásárolt dolog értéke 44 $ körüli, akkor emlékeztetve a fenti jogszabályi helyre az értékigazolást bekérőt, kérni kell az áfa kiszabás, a vámeljárás vámmenteskénti elbírálását.
Ezek szerint az általunk mindenhol olvasható 22 €-os határ így helyes:
22 €-ig áfa és vámmentes, a 22 € fölötti összeg esetén, ha a meghatározott közteher (áfa, vám) mértéke nem haladja meg a 10 €-nak megfelelő összeget, akkor azt nem kell megfizetni a 2017. évi CLII. törvény 162.§.(5) bekezdése alapján. -
chris-v
senior tag
válasz
MaCS_70 #29006 üzenetére
Csak maga a board kell, nem kell starter kitt és többi adalék. Ezért az FHD még pont nem ingyen postás, és úgy már "drága" (~14.000 Ft). Pimoroni-n £36.00 (~12.800 Ft) postával, tehát kicsit jobb mint az FHD ár.
Gearbest lehet nem jön át a vámon és kap egy áfá-t, ez tény, de még akkor az is olyan áron van, mint a Pimorini. Alin is találni 40 dollár környékén.Egyébként eddig így volt:
Cég - magánszemély között
0 - 22 € között vámmentesMagánszemélyek között (GIFT jelölésű):
0 - 45 € között vámmentesMi az új szabály?
-
válasz
Janaboy #29007 üzenetére
Ha valaki megkapja a 33 dolláros ajánlatot a RPI-re, az szerintem nem érdeklődik itt tovább még olcsóbb lehetőségek felől.
A 40 dolláros lehetőségről nem tudok, csak abban vagyok biztos, hogy tavaly 22 euró volt a felső határ, valamint tavaly az év derekán tele voltak a szakmai fórumok azzal, hogy 2018-cal EU-szinten megszűnik az ÁFA-mentes termékbehozatali lehetőség (amit én személy szerint szívből támogatok). Hogy ebből lett-e valami, azt nem tudom, de jó ideje nem hallottam erről.
Az is biztos, hogy nekem már jött csomagom a postaládába minden további nélkül, ugyanakkor egy ismerősöm 35 dolláros médialejátszójára több napos macera után bő 5000 Ft ÁFÁT/kezelési díjat fizetett.
MaCS
-
válasz
chris-v #29004 üzenetére
Én kérek elnézést...
Egyébként meg egyáltalán nem olyan egyértelmű.
Az FDH-nál a Starter KIT 22800 Ft, ami olcsóbb, mint a MálnaPC, és legalábbis legutóbb még ingyen kihozták.
A Pimoroninál ez a KIT 58 font, ami postával 62 vagy 65,5 -- jött már tőlük 4 font és 7 font 50 postaköltséggel is csomag. Tehát 22000-24000 forint között van.
A Gearbest valóban olcsó, 40 USD csak maga a RPI -- de egyrészt sok hét, másrészt, ha rácsapják az ÁFÁ-t (amire idén már reális esély van), máris drágább lesz, mint az FDH.
MaCS
-
válasz
Gyb001 #29002 üzenetére
Ez egy RaspberryPI-topic, a ThinkBoardnak van külön listája, ahogy az egyéb RPI-szerű kártyagépeknek is.
Az általános vélemény egyébként valami olyasmi, hogy a RPI mögött álló közösségi erővel nehéz versenyezni. Ha feltétlenül nagyobb géperő kell, akkor a támogatás nyilván nem segít -- de a PI-s tapasztalatok sem nagyon...
MaCS
-
Gyb001
senior tag
Sziasztok, Tervezek venni egy sbc-t.
Mi a véleményetek az asus thinkboardról?
Jó lenne ha működne rendesen az sw, és lenne normális support + közösség . De mivel gépilátásra használnám ezért jobb lenne több nyers erő.
Van itt olyanakinek van asus thinkerboardja? -
Messss
csendes tag
Üdv!
Én is RPI-t szeretnék vásárolni, de egyelőre vacilálok, hogy megvegyem-e a 3B-t, vagy várjam meg a februárt, hátha kijön valami újabb modell.
(remélhetőleg ha jön valami az sem lesz túlárazva, vagy lenyomja kicsit a 3B árát)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Torrent meghívó kunyeráló
- Gamepad
- Autós kamerák
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gyúrósok ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest