- Obsbot blog: AI funkciókat ígérő, mégis megfizethető webkamerák
- Megfizethető miditoronnyal gyarapodott a Phanteks Eclipse termékcsaládja
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- A G.Skill DDR5 memóriájával lassacskán a 13 GHz-es határt ostromolják
- Combosnak tűnik a Thermalright legfrissebb, kéttornyos CPU-hűtője
- LG LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Hobby elektronika
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
mr.perfect #29896 üzenetére
Anno linkeltem ide is azt a szkriptet, amit CPT.Pirk készített, és én kicsit tovább faragtam. Az umount környékén hibát dob, de az image fájl létrejön. Néha előveszem, de nincs időm(és tudásom) faragni, és hibásan nem akarom beletenni a cikkembe.(+ más tollával ...)
Amúgy ez pont azt csinálja amit szeretnél. A Pi-n fut, készít egy image fájlt, amit bárhova elmenthetsz, és ha visszaírod egy kártyára, a mentéskori állapot áll vissza.
-
mr.perfect
tag
igazából a legjobb megoldás lenne valami olyan progi ami a win32 disk imager-el kompatibilis file-t készítene online a rasbian alól.. nem kéne kivenni az SD kártyát és ha gond van akkor Win alól vissza lehetne tölteni a backup-ot.
-
Ben4444
csendes tag
válasz
mr.perfect #29893 üzenetére
Én a win32 Disk Imagert használom.
-
mr.perfect
tag
A raspberry SD kártyáról csinálnék full backup-ot amit egy az egyben vissza lehet tölteni.. Mit ajánlotok erre?
-
Beri78
őstag
válasz
Titmouse09 #29860 üzenetére
Köszi a segítséget. Majd próbálkozom.
Igen, a grafikus felületen próbáltam.
Most sógorom valamit csinált, (valami fileba beleírt valamit) és sudo mount -a, és sudo kodi paranccsal betallozza. De ezt minden újraindítás után be kell írni...ami nekem még nem is bonyolult, de a család többi tagját nem terhelném vele...
-
doberman
senior tag
válasz
Ben4444 #29882 üzenetére
nem tudom milyen lehetőségeid vannak, de a következőket csinálnám meg sebességmérésből:
- rpi -> router
- rpi -> router -> pc
- rpi -> pc (keresztkábel)
- rpi -> switch -> routeriperf-el mérve, lehetőleg több kábelt használva... jó lenne ha a routerre is tudnál tenni iperf-et.
-
Ben4444
csendes tag
Gigabitesen csatlakozik, pi azt jelzi. (Ha gigabites akkor a narancs led villog, ha 100 as akkor a sárga) és iperf-el kimértem 130 at de szeritem az is kevés kicsit.
Azt sajnos most nem tudom kivitelezni.
-
Ben4444
csendes tag
Nincs, gépem is ugyarra van dugva éd ott lazán megy a 120, és ha lenne is akkor 10/100 on is ugyanolyan sebességű lenne. :/ Én valami hardveres hibára gyanakszom. De remélem nem az, mert nehéz lenne gariztatni.
-
doberman
senior tag
válasz
Ben4444 #29870 üzenetére
szia.
ellenőrizni kellene a kábeleket, a sima cat5 az lassú. min cat5e kellene a belső utp hálózathoz, hogy azt az 6-700 megabitet elérd - bár az ajánlott az bizony a cat6-os kábel.
egy nem régi kaland egy ismerősnél: a szolgáltatói eszköz és a saját router egy 4(!) eresen bekötött cat5-el volt összekötve - ezt a kábelt a szolgáltató szakembere adta, mondván : itt jön ki azinternet... ezért nem is nyúltak hozzá évekig. persze, ahogy emelgették évek alatt a csomagokat (mondván, hogy még mindig lassú) egyre inkább nem ment... -
Ben4444
csendes tag
Ha nyomok egy rpi-update-t akkor meg az rj-n világít és villog a link led, de a rendszer meg azt jelzi, hogy nincs csatlakoztatva kábel és nincs net.
-
Ben4444
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy pi 3 B+-ot és van egy érdekes problémám, nem tudom valaki találkozott-e ilyennel.
Ha 1000-es routerbe dugom, akkor csak 40mb/s-el tudok letölteni, ha közéjük teszek egy 10/100-as switch-et akkor 80-85mb/s?
(120-as letöltésem van)Hogy lehet ez? Hibás a pi?
Érdekes, hogy iperf-el belsőhálón, 140-et mértem gigabiten (ezt is keveslem), 10/100-ason meg 90.
-
Sziasztok!
Amerikában (Floridában) nem tudtok véletlen boltot ahol lehet kapni Pi Model B+ -t 35$-ért?
Én csak online rendelőset találtam :/ -
Patice
nagyúr
válasz
MaCS_70 #29864 üzenetére
Én nem értem ezt a kérdést...
A Kodi egy frontend, ami a DLNA szervereket (backend) éri el és ezekből tud magának adatbázist építeni, filmekből, zenékből, képekből.
Ha kész az adatbázis, akkor lehet benne keresni, bizonyos szempontok szerint megjeleníteni pl. a filmekhez leszedett borítóképeket.
A Kodi beállításaiban van az a kapcsoló, amivel a "the" kikerülhető. Ez nem a DLNA szervertől függ. -
A Kodi saját vagy külsős DLNA-szervert használ?
Azért kérdem, mert ez pl. a MiniDLNA-val és más, általam próbált programokkal ellentétben képes helyesen, névelőmentesen kezelni a neveket (pl. The Beatles a B-betűnél van, nem a T-nél).
Köszönettel: MaCS
-
gambeca
tag
Köszönön a gyors választ.
Azt megtudjátok mondani nekem, hogy osmc alatt miért nem megy az airplay?
Vagy egyáltalán hogy lehetne működésre bírni?Apple tabletről használnám a spotify-t, de nem megy...
Van egy hifiberry dac-om, azt sikerül be állítanom, megy.Upnp/dlna működik.
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
Beri78 #29853 üzenetére
Nem tudom hol próbálod tallózni, talán grafikus felületen? Én parancssorból csatoltam fel őket, a gond valószínűleg az, hogy az ASUS nagyon régi SMB verziót használ, amit már a biztonsági kockázatok miatt nem szeret a linux.
A megoldás, hogy a mount parancs opciói között legyen egy vers=1.0.
Ha ez nem elég akkor van még egy dolog: [link]. A végén ír 2 sort, amire szükség van. Ha LibreElec-et használsz, akkor ezt a fájlt nem tudod szerkeszteni, máshová kell kimásolni és ott módosítani. [link] -
gambeca
tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen tápegységet az rpi 3 masinámhoz.
[link]Biztos ami biztos alapon meg kérdezem tőletek...
A 3 ampertől ugye nem lesz baja a raspberry pi 3 alaplapnak?Köszönet.
Milyen media player szoftvert ajánlotok?
Van egy popcorn hour távom, azt esetleg tudom használni az rpi-vel? -
DIEGO15
őstag
Szerintetek kb mekkora összteljesítményű táp kellene egy RPi 3 és egy 3,5" HDD egyidejű meghajtásához?
Azt találtam ki, hogy egy 12v-os tápot fogok felhasználni a NAS megtáplálására. Egy ipszilon elágazást közbeiktatva, egyik ágon rádugom a 3,5" HDD-t, a másik ágon pedig leredukálom 5V/5A-re és arról megy majd a Pi.Elméletben, ha specifikációkat nézem, akkor egy RPi 5V/2,5A-t kér, egy 3,5" HDD pedig 12V/2A-t.
Ez összegezve 36,5W. Elég lenne nekem egy 36W-os táp, vagy érdemes lenne egy 50W-osat beszereznem?Tisztában vagyok vele, hogy a megadottak maximális fogyasztások és ha nem fullon pörög minden, akkor felét, harmadát sem fogyasztja egyik eszköz sem, de az elsődleges cél a biztonságos üzemeltetés. (Plusz később egy 2,5" HDD-t is meg kell majd hajtania a rendszernek)
-
Beri78
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Adott egy otthoni hálózat. Asus RTn18U router – aminek a két usb csatiján 1-1 külső vinyó lóg, tele a családi videókkal. Kábelen rá van kötve a routerre a raspberry pi 3. Ezen már van egy kodi is.
A gondom az, hogy kodiban smb-vel próbáltam betallózni a 2 vinyó mappáit, de mindig user/pass-t kér, amit ha helyesen megadok, akkor se történik semmi – mindig újra kéri, és kéri….illetve a többi hozzáadás módszer se működik – pedig a user/pass helyes, mivel másik eszközön is van kodi (android tv), és ott pikk-pakk működött a dolog.
Amennyiben van valamilyen egyszerű megoldás, amit pi laikusként is megtudnék tenni az ügy érdekében, pls segítsetek
Köszi
-
sonar
addikt
válasz
CHIPman #29849 üzenetére
Én ezeket nézném meg
#0 - pingelhető-e a PI?
#1 - service fut-e?service sshd status
#2 - tűzfal fut-e? és engedélyezve van-e rajta az sshservice iptables status
#3 - konfig file-t megnézni, hogy nincs-e vmi furcsaság, másik port beállitva (default 22), vmi user limitáció.. /etc/ssh/ssh_config -
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Plex;torrent szervert szeretnék csinálni a pi-ből, a hardveres infrastruktúra meg is van külső winyóstul, viszont valamiért nem érem el SSH-n a pi-t. Bootolni bootol, mert kap IP-t mind etherneten, mind wifin (SD-re helyezett wpa_supplican.conf miatt), de a putty mindig visszadobja "Software caused connection abort" miatt. Az ssh-t bekapcsoltam már üres "ssh" file-lal is az SD kártyán, illetve konzolos GUI-ból is. Jessien működött így, Stretch-en miért nem? -
Csicsóka
őstag
válasz
DIEGO15 #29844 üzenetére
Itt láthatsz pár mérési eredményemet a BPI M2U lapról. De akár egy gigabit LAN-al szerelt Amlogic S905 TV box is lehet alternatíva, ha már a kiindulás RPI volt. Ott a 2-4 USB nem közösködik a LAN-al, és külön hub-on van.
LibreELEC-et futtatva is használja a nép mint egyszerű NAS, + torrent. OMV is fut rajta. De elkészítettem már az OSMC-t is ezekre dobozokra, és mivel az alatt egy teljes Debian disztró fut, telepíthető rá az OMV, igy média player + NAS lehet egyben. -
DIEGO15
őstag
Most erős gondolkozásba estem, hogy jobban járnék egy BPi M2 Berry-vel. Gigabit Lan és Sata csatlakozó nagy pozitívum. Szerintetek RPi 3 B (esetleg B+), vagy BPi M2 Berry?
Ha jól látom az M2-re is van kész OMV iso. -
vadkörte
addikt
válasz
azbest #29841 üzenetére
Elég csúnya eredményt produkált a Rock. Meglepett, hogy milyen jól futott, egész jó NAS alap lehetne, csak kár, hogy nincs rajt SATA port. :S
Az Udoo nagyon szimpatikus, pláne, hogy az x86 4 féle verzióban kapható. Csak ne lenne olyan csúnya az ára.ui.:
A pali beszédstílusától a falra tudok mászni, viszont a videói nagyon informatívak és szakszerűek. Csak ne lenne ennyire angol... -
DIEGO15
őstag
válasz
vadkörte #29840 üzenetére
Nem vettem lecseszésnek, azért írtam, hogy ti tapasztaltabbak megmondjátok, hogy mennyire hülyeség, amit szeretnék.
"A tápkábel és az RJ45 mellett azért 2db USB-t meg a HDMI-t megtartanám.
USB-t szükség esetére pendrive-nak, a HDMI-n meg könnyebb konfigurálni, mint SSH-n."
Egészen pontosan így gondoltam(om) én is -
vadkörte
addikt
válasz
DIEGO15 #29839 üzenetére
Félre ne értsd, nem lecseszés akart lenni egyik rész sem a hsz-omnak. Csupán szeretnék tisztán látni.
Az az 500GB sok mindenre elég lehet, de kétségkívül nem váltod meg vele a világot.
2,5"-ban elég jó áron lehet venni HDD-ket, csak sajnos általában 1TB a méret. Felette nem túl költséghatékony, viszont jóval kevesebbet fogyaszt és strapabíróbb.
Nálam egy 1TB-os 2,5-os dolgozik médiatárnak, kb 40%-a üres, de így is van egy rahedli fil... izé.. linux ISOrajt.
Az OMV-ben azt szeretem, hogy nem rondítja rá magát minden behelyezett lemezre és elég tág határok között személyre szabható. RPi-re meg kész ISO van belőle.
A tápkábel és az RJ45 mellett azért 2db USB-t meg a HDMI-t megtartanám.USB-t szükség esetére pendrive-nak, a HDMI-n meg könnyebb konfigurálni, mint SSH-n.
-
DIEGO15
őstag
válasz
vadkörte #29838 üzenetére
Van egy 3,5" 500GB WD HDD-m elfekvőben, amit másra nem használok, erre a célra viszont tökéletes lenne. 500GB ma már viszonylag kevés, ezért ha később bővíteni szeretném, akkor jó lenne, ha lenne még egy üres "slot". Persze ha később bővítem, akkor 2,5" HDD-vel is tudom bővíteni, így a 2db 3,5" HDD nem teljesen fedi a valóságot.
Ez az egyetlen indok, mert egyébként szinte kizárólag média tartalom kerülne rá.
Nem a legfontosabb a kinézet, és nyilván az csak az utolsó lépés lehet, de a cél, hogy csak egy tápkábelt kelljen bedugnom (meg persze az ethernet kábel) és menjen a dolog
OMV-vel kapcsolatban természetesen majd a saját topikjában fogok érdeklődni, ha elakadok. Ide a hardveres kérdéseim miatt írtam, de köszönöm a válaszokat.
-
vadkörte
addikt
válasz
DIEGO15 #29832 üzenetére
Én inkább a 2db USB-s HDD-t találom soknak. pláne, hogy nem 2,5"-ban gondolkodsz hanem 3,5-ben.
Túl sok minden mocoroghat || a rendszerben, ahhoz, hogy kevésbé kötél idegekkel megáldott felhasználónak őszülni kezdjenek a hajtincsei.Persze, ha mondjuk 17:00-23:59 között nem tölt, csak "készenlétben" (vigyázz, NEM készenléti módban, itt kiegészítő nélkül nincs WOL) vár és stream-eli a letöltött tartalmat, akár még működhet is a dolog.
Amúgy mi indokolja a 2 HDD-t? Egyikre tölt, a másikon tárolsz? Vagy nem csak média tartalmakat tárolna?
A tápellátást én mindenképp külső forrásból oldanám meg, pl. valami olcsó(bb) USB-s HDD házzal. Ezekhez alapból van dugasztáp, így csak a Pi táplálásával kellene foglalkoznia a saját tápjának. Viszont a melegedés problémát okozhat, max nem teszed be a lemezeket a házba, csak az adapter részét használod.
Az, hogy az egész pakk, milyen dobozba kerül, a tervezés ezen szakaszában szerintem még huszadrangú.(#29836) DIEGO15:
Az OMV teleptítése pofonegyszerű, a belakása kicsit gondolkozót tud lenni, javaslom a VM-os tesztelését. OwnCLOUD v3 OMV-től már nem támogatott, a v2 kifutott, (már a v4 is stable lett) Deluge-gal én csak szívtam a Transmission-t nem tudtam még nem bereszelni. Nagyon el kell cseszni valamint, hogy ne működjön. A Plex működik, de ha nem vagy plex-es lehet elég lesz a miniDLNA is.OMV-vel itt is tudunk segíteni, szerintem van itt is pár OMV user, de a saját fóruma is eléggé pörgős és informatív.
-
Egy-két
tag
-
fpeter84
senior tag
válasz
DIEGO15 #29832 üzenetére
Ha csak NAS a cél, nem kell grafikus média felület akkor lehet érdemes lenne körbenézned a konkurencia háza táján - pl Banana Pi-ból van natív SATA-s gigabites LAN-nal (azért meg kell nézni, mert az ilyenek között is van ami valójában nem natív SATA, hanem alaplapra integrált USB>SATA illesztős)
-
DIEGO15
őstag
Köszönöm a választ. 30Mb-s netem van, tehát azt nem kell visszafognom
Jelenleg egy régi laptopot használok média szervernek és filmnézés közben nem okoz problémát, ha megy a letöltés is. Ezért gondoltam, hogy nekem tökéletes lesz az Rpi NAS is. A tápellátással és/vagy a 2db HDD-vel kapcsolatban van tanácsod?
-
cigam
titán
Igen. Próbáltam úgy is hogy a default .recycle-t hoztam létre 777-el, de mégsem oké. Az a baj, hogy ha megemelem a naplózás szintjét, tele lövi (számomra) érthetetlen adathalmazzal ami között elveszik az esetleges ráutaló hibaüzenet.
DIEGO15
Nincs azzal semmi baj. Ha elég türelmes vagy, és tisztában vagy azzal hogy hálózaton keresztül 100Mbit (10MByte/s körül) lesz a sebessége. És minden hálózati tevékenység ezen osztozik. Tehát ha pl. futtatsz egy torrent klienst, és nem limitálod a sávszélességét, könnyen megeheti az egészet, így nem marad kapacitás kiszolgálni a te fájlműveleteidet, a médialejátszódat,...
Persze kordában tartható, a dolog, nekem nagyon sok mindent csinál, és nem okoz gondot a 100Mbit, vagy hogy közös USB buszon van a HDD és a LAN. Egyéni preferencia (türelem), kérdése. -
mr.perfect
tag
válasz
pepe977 #29824 üzenetére
szvsz itt Exagear allatt fut a Zello.. ott az ikon a desktopon.. ez egy win emulator ARM platformra.. viszont fizetős
https://eltechs.com/product/exagear-desktop/ -
DIEGO15
őstag
Sziasztok!
Szeretnék építeni saját, egyszerű felhasználásra, RPi 3 B+-ból egy NAS-t. Az elképzelés az, hogy egy saját készítésű fa dobozba építem bele úgy, hogy az RPi-n kívül még 2db 3,5" HDD is beleférjen és mindössze egy darab 220V tápkábel "lógjon" ki a dobozból (néhány csatlakozó kivezetésen kívül).
Eddig egyetlen életképsenek tűnő ötletem akadt a megoldásra. Abban kérném a segítségeteket, hogy véleményezzétek, esetleg, ha tudok jobbat akkor osszátok meg velem
Egy ehhez hasonló usb power hub-ot tennék dobozón belülre, amiből kapná a tápot az RPi és ilyesmi kábeleken keresztül pedig megosztva a terhelést a HHD-k. (Plusz még egy extrahalk venti is kerül bele, azt is a hub-ba dugnám).
A kérdés, hogy szerintetek mennyire életképes az ötlet. Kételyeim vannak, hogy elég e önmagában 2,4 amper a 3 B plusz-nak, és elég e úgy neki, hogy még két HDD is terheli valamennyire (?). Továbbá azt sem tudom, hogy mekkora "terhet" tudok levenni az RPi-ról, ha a HDD-k egyik csatiját a HUB-ba dugom.
-
nessh
tag
Működik!
De fura hogy:
-ingadozik a letöltés sebessége
-csak 11 peer a max (ez vmi rejtett limit? A configban 50 van asszem)Ja és a seed sebessége 0 😀
-
-
-
nessh
tag
válasz
Yoshida #29820 üzenetére
Hogy őszinte legyek, gőzöm sincs... És még csak nem is értek a linuxhoz.... Elvileg csináltam olyat hogy a transmission az osmc userrel fut. Akkor jó kéne legyen, nem?
Viszont ezt ki tudtam még nyerni mint infót:
JSON parse failed in /var/lib/transmission-daemon/.config/transmission-daemon/settings.json at pos 2387: STRAY_TOKEN -- remaining text ""watch-dir": "/m" -
-
Yoshida
aktív tag
válasz
pepe977 #29817 üzenetére
Szerintem a Zellot nem fogod tudni futtatni pi-n. Alapból kérdés, hogy milyen oprendszeren vagy, ha raspbian, akkor kapásból bukó, mert úgy tudom nincs Zello linuxra. Aki linuxon futtatja, az x86 alapú pc-n wine emulátorral futtatja a pc verziót. Ez pi-n nem fog menni.
ARM-ra amúgy létezik, de csak ezekre:
Operációs rendszer Windows 10 Mobile, Windows Phone 8.1, Windows Phone 8
Architektúra ARMPi meg windowsbol ezt az IOT verziót tudja futttani, de ott se fogod tudni letölteni szerintem a zellot, mert nincs rá megírva.
Egy mini pc-n win-t, vagy linux+emulátort futtatva tudsz zellot futtatni. De minek ehhez ilyen gép? Fogsz egy 15k mobilt, és futtasd azon, rádugod töltőre, bekapcsolod, hogy sose menjen sleep-be a telefon, tuti nem lövi ki az alkalmazást.
szerk: egy ilyet találtam, de ez azt gondoltam hogy x86 pc-re vonatkozik, alul egy komment viszont magyaráz valamiről, hogy pi-re rakott valami gateway-t
[link]
de ez tuti nem a gyári zello app. -
pepe977
csendes újonc
Sziasztok mindenki!!!!
Hatalmas kéréssel fordulnék hozzátok!!
Van egy Raspberry Pi3 B+ szeretnék egy Windows-os programot futtatni. Kis program "ZELLO" aki ismeri.
Azt szeretném hogy fusson rajta felügyelet nélkül, de mivel nem vagyok egy pc guru igy kicsit nehéz. Nem tudom hogyan kezdjek bele, illetve amikor olvastam mit kellene tennem nem igazán értettem.
Abban szeretnék segitséget kérni hogy valaki lépésről lépésre mondaná mit csináljak én meg csinálom.
Vagy egy olyan megoldás kellene hogy fusson a ZELLO!!Köszönöm szépen előre is
Maradok tisztelettel: Pepe
-
nessh
tag
Kellemes ünnepeket!
Mitől lehet hogy ha transmission-daemon configjába beteszem az alábbi 2 sort, akkor a daemon már nem indul el...
"watch-dir": "/media/SAMSUNG/TorrentDownload/WatchFolder",
"watch-dir-enabled": true
} -
fpeter84
senior tag
válasz
azbest #29810 üzenetére
Itt valószínűleg a nyers prociteljesítményen múlhat, mert alapból indulás után még elmegy - néha egy egy váltás animáció megakad de általában okés, de ahogy elindítom a TV adást akkor átmegy rettentő akadozósba - az adás folyamatos, de minden körülötte szörnyű... Igazából ez majd csak egy próbára kell, aztán kerítek egy Pi 3 B+-t a célra, attól azért többet várok...
-
janesz64
csendes tag
Lehetséges, hogy az új verzió nem támogatja a Win lemezeket?
ezt kaptam
pi@homepi:~ $ sudo mount -a
mount error: cifs filesystem not supported by the system
mount error(19): No such device
Refer to the mount.cifs(8) manual page (e.g. man mount.cifs)
pi@homepi:~ $ sudo apt install ntfs-3g
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
ntfs-3g csomag nem elérhető, de egy másik hivatkozik rá.
A kért csomag hiányzik, elavult vagy csak más forrásból érhető elnekem ez azt jelenti, hogy a cifs mód nem támogatott...
közvetlen a teljes frissítés után készítettem az fstab csatolást -
janesz64
csendes tag
válasz
azbest #29810 üzenetére
igen, ebben igazad van
csak amikor az update hibás csomagokat jelez, az kicsit meglepő
az fstab jó helyre volt pozícionálva és jó helyről szedte a jelszó/név/domain adatokat, egyébként egyszer sem képes csatolni...
lehetséges, hogy a wifi okozhat problémát? esetleg késik, letilt ideiglenesen? Ezt hogy lehetne kideríteni? -
azbest
félisten
válasz
janesz64 #29807 üzenetére
nem árt néha apt-get update parancsot is futtatni, mielőtt apt-get install segítségével telepíteni akarnál valamit.
Fstab kapcsán nem csoda, ha nem úgy csatolta, ahogy kellett volna, ha rossz helyről hivatkoztad korábban a jelszó adatokat. Ha jól emlékszem a fáj tartalma egyik sorban felhasználónév a samba megosztáson, a másik sor pedig a jelszó.
(#29809) fpeter84
a régi pi-ken lehet most is aktív az, hogy csak 10 fps-sel frissítse a menüket, hogy ne terhelje nagyon a procit. A videolejátszást nem befolyásolja. Egérrel feltűnő, mert annál folyamatosabb mozgásra számítassz. Távirányítóval és billentyűzettel lépkedve nem annyira feltűnő. -
janesz64
csendes tag
Nem vezetékessel. Ezért kell elsőnek konfigurálni, hogy legyen WIFI.
Sajnos minden beállítás rendben van a Routeren is. Kodi-n belül simán csatolja (SMB és FTP protokollal is) de az fstab az makacs
Pillanatnyilag mintha a Raspbian csomagjaival is lenne némi elérhetőségi probléma. A módszered szerint telepítettem, konfiguráltam a raspi-configot és azonnal frissítettem. Ezután a kodi-ra egyből jelezte, hogy nem érhető el minden csomag és nem is lehetett telepíteni... kicsit elbizonytalanodtam -
cigam
titán
válasz
janesz64 #29805 üzenetére
Tehát vezetékes kapcsolattal állítod be, majd áttérsz rádiós kapcsolatra? Nem lehet hogy a routeren úgy van beállítva a wifi, hogy ne érje el a helyi hálózatot, csak az internetet?
Próbáld meg úgy, hogy első körben "felkonfigolod", és utána próbálod beállítani a samba-t, és a csatolásokat. -
janesz64
csendes tag
Config beállítás
nyelv
billentyűzet
ország
wifi csatlakozás
SSH
VNC
Várjon a hálózatra
memória 256A .smbadatok fájlt létrehoztam a /home/pi útvonalon... hátha
fstabban is módosítva, jogosultságok megadvamount hiba továbbra is marad
Pi felületén az ablakkezelőben csatlakoztatható az ftp kapcsolat (bár az SSH valóban nem sikerül)
de ez elég macerás lenne így -
cigam
titán
válasz
janesz64 #29803 üzenetére
n+1 dolgot csinálsz miután "ok". Ne csak egyszer indítsd újra. (10-ből 10x kell jónak lenni).
Először frissíts, aztán próbáld beállítani.Ez is okozhat gondolt, jelentsen bármit:A configban a legszükségesebbek beállítva.
Ne egy fél óra alatt akard megoldani. Kis lépésekben haladj. Minden lépés után teszteld le mi működik mi nem. Így kiszúrható, melyik lépés rontja el.
-
janesz64
csendes tag
Attól tartok független a hiba forrása.
Tehát, adott egy szűz telepítés, kizárólag csak felcsatolva egy hálózati meghajtó fstabbal.
mount -a lefut, ok, első reboot után ok.
A configban a legszükségesebbek beállítva.
Telepítve egy Kodi, de még nem volt indítva.
Rendszerfrissítés - restart és hoppá, az a nyomorult hálózati meghajtó csatolás nem működik.Raspberry 3 B+ és a legfrissebb elérhető telepítővel.
Most tényleg, akkor mi legyen? ajtóéknek drága
és kicsi is
Hibát sehol nem jelez, látszólag minden rendben van...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített PC - i7-8700k/32GB RAM, 500GB SSD - NO GPU
- Gigabyte Z370P + i7-8700K
- HP EliteDesk 800 G2 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- HP EliteDesk 800 G3 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, 2 év garanci
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, DVD RW, Win 11, Számla, 2 év garanc
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest