-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsomarton
tag
válasz
Zsírkrétamen #29578 üzenetére
Nézd meg, hogy mennyi memóriával gazdálkodhat a GPU. Akár a windows alól is szerkeszthető config.txt-ben, akár Raspbian alatt (beállítások menü, Raspberry config, Performance fül). Én 384Mb-al használom, ami lehet túlzás, de a gyári értéket mindenképpen érdemes feljebb állítani.
A RetroPie nekem sem ment, azonban a kevésbé testreszabható, de szerintem felhasználóbarátabb Recalbox rendben megy. A több telepítőt tartalmazó Noobs csomaggal egymás mellé is telepítheted őket és a bekapcsolás után választhatsz, hogy melyiket indítod el.
-
Gyula84
veterán
válasz
Zsírkrétamen #29540 üzenetére
thermal padot csak úgy ne mert minek
-
Tressy
senior tag
válasz
Zsírkrétamen #29467 üzenetére
Ezeket állitsd be hozzá mert akkor úgy fog menni ahogy elvárná az ember
-
válasz
Zsírkrétamen #29464 üzenetére
-
Pé
senior tag
válasz
Zsírkrétamen #29464 üzenetére
Ubuntu Mate van rá, de a Raspbian jobb szerintem. Pláne mivel Debian alapú mint az Ubuntu, nem fog gondot okozni a használata. A Windows IOT Core nem desktop rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamescom 2025 - Az összes bejelentés egy helyen
- Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- E-roller topik
- PlayStation 5
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Path of Exile 2
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- ASRock B560 Steel Legend + i5 11500 + ID-Cooling + 16 Gb Corsair Vengeance RGB Beszámitok!
- Rack bontás vagy egyben eladó HomeLab
- Asztali PC , i5 7400 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 480GB SSD
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V11 - i5-12400F - RTX 3060 12GB - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- Mac Mini M2 8GB + 27" 4K LG Monitor
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
- Bomba ár! HP 240 G7 - i5-8250U I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest