Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
válasz peternac #42394 üzenetére
Sajnos egyik retro játékot se ismerem, pont ezért kukkolnék rá, hogy milyenek.
Mivel sose láttam őket, így fogalmam sincs mire keressek.
Találtam egy 112GB torrent linket, a neten, de nekem nem vmi hibát dob, pedig elvileg ok.
Vagy en csinálok rosszul vmit, az is lehet. /google drive -osat próbáltam/ -
PistiSan
addikt
válasz peternac #34854 üzenetére
Te használod aktívan a pi-hole-t?
Ha jól látom ez a DNS hívásokkal operál csak, tehát nem a teljes forgalom megy át a PI-n, hanem csak a domain nevek feloldása megy rajta keresztül.
Jól gondolom, hogy ez nem egy erőforrás zabáló dolog, nem eszi meg a PI-t ha sokan neteznek rajta keresztül?
A másik, milyen szinten szűri a reklámokat, hirdetéseket?
Telefonomon van pl AdAway, így a reklámok túlnyomó többsége meg sem jelenik, viszont ha rá keresek valamire a google-ben, akkor az első találatok, amik fizetett hirdetések, azok sem jelennek meg, erre vonatkozna a kérdésem, hogy mennyire agresszív a reklám blokkolás a pi-heole-ban? Tudom hogy lehet kivétel listákat készíteni, de én ezzel nem akarok foglalkozni, jó lenne ha alapból blokkolna sok mindent kérdés nélkül, de nem menne a használhatóság rovására. -
nagyúr
válasz peternac #31040 üzenetére
és doberman:
Köszönöm a tippeket! Sajnos az itthon talált két usb webkamera egyikével sem működik egyik megoldás sem, pontosabban működik, aztán kb 1 perc után lefagynak a kamerák és eltűnik a kép (külön-külön próbáltam őket). Raspbian lite-ra tettem fel a mjpg stream-et és a motion nevű programot, utóbbi támogatja a régebbi kamerát is, sajnos az is lefagy 1 perc után. Az mjpg stream a régebbi webkamerát nem tudja használni, mert az nem mjpg, hanem yu12 stream-et küld, és nem tudtam sehogy munkára fogni, pedig annak elég szép lenne a képe. Motioneye pedig fura mód csak a régebbi kamerát tudta megnyitni, de ugyanúgy lefagyott. -
doberman
senior tag
válasz peternac #29515 üzenetére
na azért van még :
A 1.4GHz 64-bit quad-core ARM Cortex-A53 CPU
Dual-band 802.11ac wireless LAN and Bluetooth 4.2
Faster Ethernet (Gigabit Ethernet over USB 2.0)
Power-over-Ethernet support (with separate PoE HAT)
Improved PXE network and USB mass-storage booting
Improved thermal managementlehet majd hálózatról vagy usbről bootolni? na meg a poe... végre.
8lnu
-
bb.bocs
őstag
válasz peternac #28622 üzenetére
köszi mindenkinek, átfogom rágni sima rendszer alá raktam kodit, de lassabb volt mint simán önmagában egy kodi most eljutottam oda hogy van kodi, van sima rendszer de pie nincsen.
lhet megközelitem másik odlalról a témát majd
más kérdés. mivel wifin keresztrül néznék a nasról ilmet, hát sajnos a gyári wifije gyenge ehez ha jól látom . van jó kis usbs cuccom, de hiába dugom bele, nem igen akarja kezelni. mi lehet a gond? (2.4ghz ről 5ghzes netre lépnék mert azért "akad" kül)
másik opció a lan kábel, de macerás lenne végighúzni, meg csak 3.0áson menne igazán gyorsan.(igaz nincsen igás netem.)
elég tudatlan vagyok a raspberryben, de érdekelnének az iylesmik azért[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest