-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bizi990
senior tag
Szellőztető vezérlést szeretnék csinálni rpi zeroból vagy orangepi zeroból. Programozással talán nem lenne gond, de elektronikával már igen.
12V-os (0,5-1A) 12cm-es ventit akarok meghajtani 2-3 különböző fokozatban (kb min, max és egy köztes - nincs szükség pontos értékekre) és nem hőmérséklet függvényében. Ezt lehetne PWM-mel vagy feszültség változtatással. Az a baj, hogy azt se tudom hogyan induljak el, milyen lehetőségek vannak. Forrasztani tranzisztorokat, diódákat nem nagyon szeretnék, de megoldom. Nem tudom van-e olcsó, kész cuccok erre.
Linkkel vagy tanáccsal tudnátok segíteni az indulásban, PWM vagy feszültség osztó, relé vagy forrasztás vagy kész kütyű. -
bizi990
senior tag
válasz
vadkörte #27930 üzenetére
1) Angol review-kban olvastam, ezért kérdeztem.
2) Tudsz esetleg ajánlani jobb minőségű, nem túl drága dac-ot hozzá?
3) Igen én is ezt a kettőt találtam, runeaudionak olvasgattam utána eddig. Szoftveres résszel nem lesz gond szerintem, csak először legyen meg a hardver.
Köszi! -
bizi990
senior tag
Sziasztok!
Konyhába szeretnék online rádiót csinálni zenehallgatásra (online radio és mp3), nem hifi szinten. Tablet + bluetooth receiver + hangfal volt a terv. Azonban az itthon elfekvőben lévő pár dolláros bluetooth receivernek nagyon kicsi a hatótávja, néha szakad is. Ráadásul elég rosszul szól, gondolom a DAC a receiverben van.
RPi-re (3) + telefonos vezérlés volt a következő gondolat (mert egyébként is kellene már egy), de azt írják elég rossz minőségű az audio kimenete, Hifiberry-vel meg már elég húzós az ár.
Tudom szubjektív, de tényleg rossz minőségű a sima analóg kimenete? Vagy van más olcsó alternatíva (RPi-vel vagy anélkül)? Genius SP HF800A -t hajtana meg, ez sem egy komoly minőség...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen NAS-t vegyek?
- Mafia: The Old Country teszt
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Bemutatkoztak a Raijintek "platinás" Ampere II tápjai
- ZIDOO médialejátszók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GAMER PC! i5-11400F / 16GB DDR4 / RTX 3060 12GB / H610 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- DELL 1U rack sín PowerEdge R620
- VICC ÁRON - I7 - RTX 3080 - 32GB RAM - Full épített merev csöves vízhűtés csak EK alkatrészekből!
- Használt asztali setup eladó!
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1660 Super, Ryzen 5 5500, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! (39)
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- HP 15-dw0101nl - i5 8275U - 15,6" FHD - 8 GB DDR4 RAM - 512 GB NVMe SSD - billentyűzet hibás
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest