-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bizi990
senior tag
Szellőztető vezérlést szeretnék csinálni rpi zeroból vagy orangepi zeroból. Programozással talán nem lenne gond, de elektronikával már igen.
12V-os (0,5-1A) 12cm-es ventit akarok meghajtani 2-3 különböző fokozatban (kb min, max és egy köztes - nincs szükség pontos értékekre) és nem hőmérséklet függvényében. Ezt lehetne PWM-mel vagy feszültség változtatással. Az a baj, hogy azt se tudom hogyan induljak el, milyen lehetőségek vannak. Forrasztani tranzisztorokat, diódákat nem nagyon szeretnék, de megoldom. Nem tudom van-e olcsó, kész cuccok erre.
Linkkel vagy tanáccsal tudnátok segíteni az indulásban, PWM vagy feszültség osztó, relé vagy forrasztás vagy kész kütyű. -
bizi990
senior tag
válasz
vadkörte #27930 üzenetére
1) Angol review-kban olvastam, ezért kérdeztem.
2) Tudsz esetleg ajánlani jobb minőségű, nem túl drága dac-ot hozzá?
3) Igen én is ezt a kettőt találtam, runeaudionak olvasgattam utána eddig. Szoftveres résszel nem lesz gond szerintem, csak először legyen meg a hardver.
Köszi! -
bizi990
senior tag
Sziasztok!
Konyhába szeretnék online rádiót csinálni zenehallgatásra (online radio és mp3), nem hifi szinten. Tablet + bluetooth receiver + hangfal volt a terv. Azonban az itthon elfekvőben lévő pár dolláros bluetooth receivernek nagyon kicsi a hatótávja, néha szakad is. Ráadásul elég rosszul szól, gondolom a DAC a receiverben van.
RPi-re (3) + telefonos vezérlés volt a következő gondolat (mert egyébként is kellene már egy), de azt írják elég rossz minőségű az audio kimenete, Hifiberry-vel meg már elég húzós az ár.
Tudom szubjektív, de tényleg rossz minőségű a sima analóg kimenete? Vagy van más olcsó alternatíva (RPi-vel vagy anélkül)? Genius SP HF800A -t hajtana meg, ez sem egy komoly minőség...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MIUI / HyperOS topik
- Dark Souls sorozat
- Autós topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Futás, futópályák
- RAM topik
- További aktív témák...
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged