Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, a Raspberry Pi3 GPIO 5V os pontja elbír ~100mA áramot? Sehol nem találok egyértelmű utalást. Van ahol azt látom, hogy az USB vel közös van ahol tök mást írnak.
-
ther
aktív tag
Végig próbáltam mindkét nálunk lévő töltőt (1A, 1.5A), és a hozzájuk tartozó kábelt egy másik SD kártyára is ráraktam az OpenELECet, de minden esetben villám fogadott. Szóval ez alapján akkor vagy raspberrym vagy pedig a máltai elektromos a ludas.
Ha még van esetleg egyéb ötletetek, ne kíméljetek. Esetleg arra, hogy hogy diagnosztizáljam a pontos okot.
Köszi az eddigi segítséget.
Aálírás
-
ther
aktív tag
válasz azbest #26589 üzenetére
Az elso ketto (regi osmcn meg szivarvany, openelecen mar villam)
A boot elso masodpercetol megjelenik es a zold led is vilagit az alaplapon.Rendesen bebootol, reszponziv meg minden, de egy iptv streamnel pl elcsuszik a hang egy ido utan.
(#26587) aryes : Meg akkor en is megprobalkozom az itthon levo telefontoltokkel, melyikkel mit produkal.
Esetleg lehet microSD hiba miatt? Meg az az a "mozgo" resz amit cserelni tudok esetleg.
[ Szerkesztve ]
Aálírás
-
-
Asztee
aktív tag
Nekem ilyen van. Müködik is csak annyi a baj ezzel a megoldással amit az előttem író is irt ,hogy nincs egyszerre hang a hdmi kimeneten és a digi kártyán. Szóval vagy mindent az erősítőn (vagy tv-n) hallgatsz vagy mindig váltogatsz a menüben ,hogy most éppen mire van igény.
Illetve - tegnap óta tudom hogy - létezik dual audios verzió (vagy kiegészítő ) is ,de erről még nem tudok nyilatkozni.''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
synar
őstag
válasz DonCosta #26590 üzenetére
Köszi, akkor lehet, hogy ez lesz a megoldás, így jövök ki a legolcsóbban. Főleg mozira kell, most ideiglenesen visszatértem az Egreat R6S-re, az optikai kimenet miatt, de hiányzik a KODI, ezért keresek megoldást. A HDMI most közvetlenül a projektorba megy, így nem is kell ráküldeni a hangot. A kérdésem arra vonatkozna leginkább, hogy a KODI tudja-e ezt a kártyát kezelni digitális hangkimenetnek, gondolom igen, így lehet rendelek egyet próbára, nem nagy pénz.
-
DonCosta
tag
Szia!
Egy másik topikban erről is találsz véleményeket.
Nekem nem ilyen van, ezért konkrét tanácsot nem tudok adni.
Ami nekem van, az szépen szól csak annyi problémám van vele, hogy egyelőre nem tudom megoldani, hogy a HDMI-n és a kártya valamelyik kimenetén egyszerre kiadja a hangot. Más negatívumot nem tudok mondani, ha ez nem elvárás akkor jó irány lehet.[ Szerkesztve ]
-
-
synar
őstag
Próbáltatok már ilyen Digital Soundcard-ot? LE Kodi-hoz kellene, mert tönkrement a HDMI-s erősítőm és a mostanin csak optikai bemenet van. Jó lenne hozzá? Azon agyalok, hogy veszek egy drágább HDMI képes erősítőt, vagy egy másik médialejátszót optikai kimenettel, vagy maradok a jól bevált PI-nél egy ilyen kártya kiegészítővel. Köszi a választ előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Asztee
aktív tag
válasz envagyok #26575 üzenetére
Nem próbáltam még ,mert eddig nem is hallottam róla. Lehet hogy hamarosan megpróbálkozom vele.
Arra van valami mód ,hogy úgy frissítsek Libreelec 8-ra ,hogy ne keljen mindent előről kezdeni. (Beállítások ,fájl listák ,stb ugyanúgy maradjanak ahogy most vannak ) Amúgy gondolom igen a válasz, mert Openelec-ről is úgy váltottam Libreelec-re ,hogy minden maradt a régi ,de már nem emlékszem ,hogy hogy csinaltam.''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
ther
aktív tag
Sziasztok,
RPi 2 + gyári 2As adapter, költözés óta szivárványos négyzetet produkál. MOn sose volt gondom vele, az USBkbe nincs semmi bedugva. Most angol aljzattal használom, de a gyári adapterhez adtak hozzá való dugót. Az eddig futtatott Osmc helyett megpróbáltam egy friss OpenElecet, de ugyanazt produkálja. Az előző helyen ahol voltunk ott minden második bootolás szivárványt eredményezett, jelenlegi helyünkön pedig minden esetben. Lehet ez az adapter (illetve a rajta lévő UK plug) hibája? Esetleg az elektromos hálózat? Ha valakinek van ötlete, esetleg tippje, hogy hogyan lehetne ezt áthidalni, vagy legalább kinyomozni az okát (akár egy jól irányzott config.txt beállítással vagy valami mással) az ne tartsa magában.Köszönöm a segítséget
Aálírás
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, a raspberryben van olyan port ami elbír ~3V 80mA terhelést? Ha jól tudom a 3,3V os pont csak ~20mA körül bír. Egy ultra kicsi ventilátort applikálnék rá.
-
Mikro_hu
újonc
Sziasztok!
Adott egy RPI 3 rajta LibreELEC 8.0.1 és egy TSOP4838 infra vevő. Örülnék ha valaki leírná hogy a Lirc-et, hogyan kell telepíteni, beállítani. Nagyon sok leírást találtam de egy sem működik nálam. Az irrecord-al érzékel
és rögzíti is a távirányító jelét. de utána nem reagál a gombokra. Remélem valaki tud segíteni.Köszönöm.
-
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
Van már valami ingyenes megoldás, hogy PI 3-ra fel lehessen hekkelni a Chrome-ot (nem Chromium)? Van olyan add-on ami csak Chrome alatt működik.
Bármilyen Linux distro jó lenne.Köszi!
-
DonCosta
tag
válasz envagyok #26575 üzenetére
A két linkelt oldal valóban foglalkozik a témával, de pl a Wolfson (Cirrus Logic) kártyámhoz pont az nincs ami a kolléga leírásában is szerepel: vagy dual audio-s Libreelec van vagy olyan Libreelec amiben kiválasztható a kártyám kimenetként. Persze lehet az övé más típusú és több sikerrel jár.
Én a DualAudio for Libreelec v8.0.1 verziót várom, mert a 8.0.1-be már alapból benne van a Cirrus Logic kártya kezelés és ha már Dual Audiósitják akkor szépen kiválasztaható lesz a HDMI és az is.A másik fórumon és itt is feltettem már a hasonló kérdést. Linken levő hozzászólásban említettem egy ADDON-t amivel most próbálkozok. Ha nem kell az egyidőben lejátszás, csak te is váltogatnád a két kimenetet ez is jó lehet (de szerintem ez csak átmeneti megoldás, szebb lenne ha egyszerre lehetne kiküldeni a hangot mindkét kimenetre).
[ Szerkesztve ]
-
Asztee
aktív tag
Lenne egy hanggal kapcsolatos problémám is... Van a Pi-re rakva egy ilyen digital sound card és végre sikerült hangot is kicsikarnom belőle. (Azért végre,mert megvan már több mint fél éve,de eddig még nem sikerült. igaz már hónapok óta nem is próbálkoztam. ) Szóval a probléma az az ,hogy most vagy csak a hangkártyán keresztül szól a renszer és akkor mindig be kell kapcsolni az erősítőm vagy hdmi-n keresztül a tv-n. Az erősítőm egy kicsit korosabb darab és nincs rajta hdmi ,szóval ez nem opció. Nem lehet azt valahogy megoldani ,hogy hdmi-n és digi pass through-on is menjen egyszerre !?
Köszi.''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
válasz drogery #26521 üzenetére
Persze ,hogy Kodi ! + Libreelec. A TV-m meg Samu. A kodi restart nálam nem oldja meg , nekem a tv-t kell kikapcsolom és az TV távirányítójával visszakapcsolni. Az viszont érdekes ,hogy a rpi-s cec paranccsal akkor is le tudtam kapcsolni a TV-t amikor a TV azt írta ki ,hogy nem elérhető.
''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
azbest
félisten
Ha esetleg valaki a friss raspbiannal használna tévé tunert... hát a 4.9-es kernellel sikerült elrontani az astrometa tuner-t. A firmware betöltés hibát jelez ott. Szóval, nem feltétlen érdemes frissíteni a kernelt, ha ilyen tuner van rajta. A mygica t230 (nem t230C új változat) az úgy tűnik jól megy ezzel is még.
Az it9135 az elpusztíthatatlanul továbbra is jól megy.
-
vadkörte
addikt
válasz BB9360 #26564 üzenetére
Ha ragaszkodsz a csöves erősítők jellegzetes hangjához, akkor nagy valószínűség szerinte igen. Ha nem, vagy ne mszeretnál 170$-t + járulékos költségeit elverni rá, akkor ilyet, esetleg ilyet...
De a Raspberry Pi + DAC szókapcsolatra keresve, több ezer (~661.000) találat van. Csak találsz Neked megfelelőt.
(#26565) aryes:
Nem vagyok audiofil, de én ezt inkább kihagynám a képből[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
bally4
tag
Hali!
Kis segítséget kérnék. Pi-n libreelecem van transmissionnal.
Androidos telefonnal hogy a legegyszerűbb hozzáadni transmissionhoz a letöltendő fájlokat?
PC-n egyszerű, hálózaton beteszem a watch könyvtárba a fájlt és kezdi is.
Csak Lan-ról szeretném hozzáadni, Wan-ról nem, így nem olyan bonyolult..
A transmission gui-t meg bírom nyitni böngészővel, de ott csak saját SD-ről adná hozzá a fájlokat.
Szóval hogy a legegyszerűbb ez PC nélkül? Köszi előre is! -
G@ß!
őstag
Nektek volt már olyan, hogy a több, mint egy éve jól működő rendszer (OpenELEC 6) hirtelen nem akart indulni?
Persze azt hozzá kell tennem, én is hibás voltam benne, mivel nem kapcsoltam ki szépen az rpi-t.
Egyébként azt csinálta, hogy megjelent az OpenELEC logója, majd eltűnt, és nem ment tovább.
Húztam rá egy új rendszert (LibreELEC), és minden flottul megy már. -
BB9360
aktív tag
válasz azbest #26557 üzenetére
Így van összekötve nekem is, de csak a B&O kimeneti hangerejét tudom állítani, a bejövőt nem...
Amikor ez az összeállítás a tv-bők jövő jelet vette (Pi-tv-dac), akkor hangosabb volt, de a tv-n tudtam erősíteni a bejövő (majd kimenő) jelen...Szóval csak az marad, hogy
vagy lehet a Pi-n belül vmit variálni a kimenő analóg jellel,
vagy csak egy köztes eszköz beiktatásával (ez lehet a dac, bár sztem az nem erősít) oldható meg, hogy növeljem az analóg hifibe menő jelszint et.
Jól gondolom? -
BB9360
aktív tag
válasz vadkörte #26558 üzenetére
Köszönöm, bár az eredeti hsz-mben ezt (is) írtam: "HDD-n tárolt zenéket szeretnék analóg rendszeremen hallgatni", legközelebb megpróbálok pontosabb lenni.
A dac megoldás ( is írtam), jól is működik, valszeg a tv valóban magasabb jelszintet ad ki. A Pi-nek a fejhallgató kimenetén nem lehet állítani magasabb jelszintet?
-
vadkörte
addikt
válasz BB9360 #26555 üzenetére
Az eredeti kérdésedet úgy értelmeztem, hogy egy asztali Hi-Fi erősítőbe megy a Pi hangja. Ezért ajánlottam, hogy digitális kimenettel rendelkező GPIO portot hangkártyával próbálkozz. A késóbbi hozzászólásaidból jött le, hogy jelenleg analóg jel megy be a Hi-Fi-be - nem mondtad, hogy nem képes fogadni digitális jelet - De ha az erősítő csak analóg jel fogadására képes, akkor olyan DAC kellene, ami képes ilyen kimenő jelet adni. Így nem kellene a Pi kombinált analóg kimenetével szórakozni. Mellesleg nálam is halk a Pi kombinált kimenetéről jövő hang. Hiába tolom max-ra a Kodi-ban, de még megoldom az hangcucc master hangerejének feljebb tekerésével.
(#26556) azbest:
Hétfő reggel van még nálam...
A user manual letöltő linkje nem jó!
[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
azbest
félisten
válasz BB9360 #26555 üzenetére
más is panaszkodik hasonló eszköznél a halk auxra [link], a tévé lehet magasabb jelszintet ad ki. A 36-os oldalt nézd meg [link], talán lehet valamit állítani a hifin.
Bár lehet ez ilyen "buta" csak távirányítaná a gyártó másik eszközét, amit így kötsz rá, nem ő változtat a hangerőn. Ha máshogy nem megy, akkor valami füles erősítőt a pi és a hifi közé tehetsz.
szerk: köszi, javítottam a linket.
[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
válasz azbest #26551 üzenetére
"...videó indításkor az első másodpercek kicsit furán szólnak (mélyül, magasodik), míg szinkronba kerül a kép és hang."
NOOBS-os Jarvis - 16.1 - alatt jött ez elő. Nem tudtam hová tenni. Érdekes, hogy akkor jelentkezett, amikor még nem volt módosítva a config.txt.
A 17-es Kodi altatt eddig nem jeletkezett.(#26552) BB9360:
A Te dolgod, de nem lenne célravezetőbb, ha vennél egy olyan hangkártyát, aminek van digitális kimenete?Üdv. V. Körte
-
wassermann
Topikgazda
válasz azbest #26549 üzenetére
Igen, tudom hogy visszafelé kompatibilis. Elvileg nem is csinálhat galibát, amíg nem lesz az a videó kimenet aktív, sőt ha áramkorláttal belül védve van a videókimenet, akkor még úgy sem...
De a rend kedvéért újra feldobtam a képet: látszon az új hozzászólók számára, mi való hozzá : )
-
BB9360
aktív tag
válasz azbest #26551 üzenetére
Eddig a tv-n keresztül ment ugyanez a kábel, úgy hangosabb volt, gondolom a tv erősített, mert a tv-n tudom is állítani... A Pi-n (kodi) nem látom, hogy hogyan kellene/lehetne...
A hifin nincs ilyen lehetőség... https://www.beoworld.org/prod_details.asp?pid=393
Tabletről nem egyszerű linkelni... -
azbest
félisten
válasz BB9360 #26550 üzenetére
a config.txt ott is megvan, ha ssh-val módosítanád, akkor [link]. Vagy egész egyszerűen átteszed a kártyát pécés olvasóba. A windows is látja a boot particióját (a win mást nem is).
Lehet, hogy van annyi mellékhatása, hogy videó indításkor az első másodpercek kicsit furán szólnak (mélyül, magasodik), míg szinkronba kerül a kép és hang. Ahogy érzed, visszacsinálni is ugyanolyan egyszerű.Hát, nézegetni kell a beállításokat. Meg a hifit, hogy nincs -e külön hangerő az analóg bemenetére.
-
BB9360
aktív tag
válasz azbest #26549 üzenetére
Huh, akkor jó, ha nem kell egy újabb kábelt vennem, ez jó!
Kodival játszom le a zenét és a filmeket is. Most a jack-rca átalakító kábel csatlakozik egy rca kábelhez, ez megy bele a hifimbe. Van egy rádiós távirányítóm, azon van volume (egyébként a tv távirányítójával tudom alapfokon vezérelni, ott nem tudom a hangerőt változtatni), az a maximumon van. A beállításoknál (audio out vagy máshol) mit és hogyan lehetne vagy kellene beállítani?
Akkor az audio pwm-re nem biztos, hogy szükségem van, ha nem hallok zajt? Egyébként hogyan kell a config-ba beírni? Libreelec van fent és semmi más...
-
azbest
félisten
válasz BB9360 #26548 üzenetére
audio_pwm_mode az a beállítás, ami a magasabb analóg minőséget aktiválja. Főleg úgy hallani a zajt, amikor nyitva van tartva a kimenet, de nem játszik le épp semmit.
A sima stereo jack is teljesen jó, kompatbilis visszafelé az aljzat.
(#26547) wassermann
a kiosztáson is látszik, hogy visszafelé kompatibilis. A videó a földre van zárva, amikor sima jack van rádugva.Milyen programmal játszod a zenét? Nem lehet, hogy le van tényleg halkítva a pi-n a hangerő? Próbáltad úgy is, hogy csak analógra van állítva?
[ Szerkesztve ]
-
BB9360
aktív tag
válasz wassermann #26547 üzenetére
Hm, ezt most nem értem. Persze nekem a két csíkos van, fogalmam sem volt, hogy vmi speckó kellene, de hang ezzel is jön rendesen, csak halk. Nem tudom, hogy az általad mutatott 3 csíkos megoldással hangosabb lenne-e, csak ennyi kellene?
Nem tudom, hogy hol van ilyen átalakító, de szuper, ha ez kellene, nem rég érkezett a jelenlegi...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz BB9360 #26544 üzenetére
Először győződj meg róla, hogy rendesen be van-e dugva a jack az aljzatba, attól is lehet halk, ha a föld nem érintkezik. Könnyű észrevenni, mert mono-ban szól minden. Vagy rossz a kiosztása/méretezése a csatlakozónak, és a föld helyett a videó jel lábára kerül a jack földje.
-
BB9360
aktív tag
Nagyon sok segítséget kaptam eddig is itt, amit köszönöm!
Most azt szeretném megkérdezni, hogy van-e és ha igen milyen jobb megoldás az alábbiakra?
HDD-n tárolt zenéket szeretnék analóg rendszeremen hallgatni. Ezt eddig úgy oldottam meg, hogy a Pi3-ból HDMI-n kijött az infó, bement a TV-be, onnan optikai kábelen egy DAC-ba és onnan pedig RCA-n a hifibe. Ez jól működik is, csak ehhez a TV-nek bekapcsolva kell lennie, aminek annyira nem örülök (hiába lehet a kijezőt kikapcsolni, akkor sem).
Gondoltam egyet és vettem egy 3.5-ös jack-RCA alj kábelt és a meglévő RCA-t abba csatlakoztattam. A Pi-n átállítottam a kimenetet HDMI és analógra, így jön is a hang a TV bekapcsolása nélkül. Yatse segítségével pedig vezérelni is tudom. Király, csak egy gondom van: nagyon HALK. A Pi-n a hangerő (amit a távirányítóval lehet le és fel mozgatni) a maximumon van.
Van erre vmi megoldás?Más: visszaolvasva volt vmi zaj csökkentésről is szó, vmi pwr-t be kellett írni vhova. Nem hallok zajt, lehet, ez már idejét múlt - értem ez alatt, hogy azóta történt frissítések megoldották?
Nagyon köszönöm!
-
daninet
veterán
egy érdekes projekt: nagyon menő sampler, rbpi alapon
instant get érzésMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
gabo89
senior tag
Üdv!
Szeretnék majd egy-egy IP kamerát építeni MotionEyE-jal. Egy Pi 3-mam, és egy Zero-m van, nemsokára jön egy Zero W is. Az 3-ashoz van egy hivatalos gyári tápom. A két Zero-nak szeretnék venni egy-egy tápot, mellyel nyugodtan üzemeltethetem hét hétig, 24/7-ben. Gondoltam, hogy a Zeroknak is egy-egy 2,5 A-es gyári tápot veszek, de ha van olcsóbban megfelelő, inkább azt venném. Tudtok ajánlani hozzá való megbízható tápot?
A másik kérdésem pedig a kamera modulról lenne. Ebay-en vannak utángyártott(?) kamerák. link Megéri a pénzüket, vagy nem véletlenül kerülnek jóval kevesebbe ezek?
[ Szerkesztve ]
indul a sörös aludni
-
vadkörte
addikt
válasz toth_janika #26532 üzenetére
DVI-HDMI átalakítónak tökéletesen megfelel egy DVI-HDMI kábel. E-bay-ről elég jó áron tudsz venni. Emlékeim szerint ~7-800 Ft volt a 30cm-es. Vagy ha van felesleges DVI-DVI kábeled akkor DVI-HDMI adapter. Ez ~400 Ft.
Üdv. V. Körte
-
ther
aktív tag
Sziasztok!
Próbáltam utánanézni, de nem találtam hasonló infót, ezért itt kérdezek:
Ha szeretnék egy kicsi 2.0-s hangfalat (pl iyet) az rPi saját USBről meghajtani, akkor bírni fogja a fogyasztását? Ezen kívül egy pendrive lenne benne, más nem.Van egy DVI csatlakozós monitorom, szóval az ördögi tervem az lenne, hogy egy DVI-HDMI átalakítóval és egy 2.0-s hangfallal használnám.
Ha valakinek van erről tapasztalata vagy érdemi információja, ne tartsa magában!
Köszönöm
Aálírás
-
-
vadkörte
addikt
-
Celtis
veterán
válasz vadkörte #26524 üzenetére
Kapni hiszem, hogy lehet így. Ez nem feature, hanem hiányosság. A korai HDMI kábelekben még nem volt. Nekem biztosan van/volt egy. Mindig szentségelek, ha a kezembe kerül és miatta nem megy a CEC.
Azt is megteheted, hogy szétkapod a műholdvevőt, és megszakítod a CEC lábat. Ha jól emlékszem a 19-es.
-
hpeti2
aktív tag
válasz toth_janika #26522 üzenetére
Lépj be terminálba és nézd meg hogyan változik a proc terhelés, ha elkezdesz full sávszéllel másolni a vinyóra. Ezt megteheted a top paranccsal és kb az első sorban fogod is látni az ntfs-3g-t. Nálam 30-50%
között ingadozott, míg EXT4-el 10% alatt maradt. Nekem mindegy, hogy ki mit használ,
- nem korlátozom a torrentet, hogy hány szálon menjen a letöltés,
- nem korlátozom, hogy mennyivel töltsön le,
- egyedül a feltöltési sebességét korlátozom a tényleges sávszél 80%-ra.Hirdetéseim --> http://tinyurl.com/mx5cpn3
-
vadkörte
addikt
válasz Celtis #26523 üzenetére
Ilyen is van? Hol lehet ilyent értelmes áron találni, mert amit az e-bay-en találtam ~6.000 Ft-ért az kicsit drága?
Ha nem lesz olcsóbb megoldás, marad a Yatse.Üdv. V. Körte
-
toth_janika
őstag
válasz hpeti2 #26509 üzenetére
Ugyanezt kipróbáltam egy NTFS 1TB-s USB3.0-ás Samsung vinyóval. Semmi gondom nem volt vele... (1 szál le, 1 szál fel)
Sztem nem gond ott az NTFS sem (Persze jobb az EXT, de szegény ember vízzel főz és nem használ különbőző vinyókat különböző feladatokra )
Szerk.:
Annyi különbséggel, hogy nálam RPi 3 van[ Szerkesztve ]
Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
veterán
RPi3-nak mennyi a maximális hőmérséklete, amit még elvisel? Tegnap huzamosabb ideig volt 81 fokos, amit kicsit soknak tartok. A gyártó mennyit ad meg ehhez?
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
vadkörte
addikt
"...jellemzően mindig LG tulajok szoktak panaszkodni."
Na igen. Én feladtam. Ha a műholdas vevőm HDMI-n van csatlakoztatva a TV-hez, a CEC lehal, SCART-on meg kritikán aluli a minőség. Maradt a Yatse, az legalább működik.
(#26509) hpeti2:
Mi a keretrendszer?[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
-
Asztee
aktív tag
Hi !
A RPi álltali TV kikapcsolással kezdtem el bíbelődni és találtam ezt az oldalt. Működnek is az utasítások:
Turn tv on: echo on 0 | cec-client -s -d 1
Turn tv off: echo standby 0 | cec-client -s -d 1
Tv status: echo pow 0 | cec-client -s -d 1
,de miután visszakapcsoltam a TV-t ,azóta a TV irányítója nem kezeli a Pi-t. "Nem elérhető" üzenetet kapok.
Van rá megoldás vagy valami tipp estleg ?
Köszi.''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
wassermann
Topikgazda
válasz #50270208 #26510 üzenetére
Írtad, hogy van vezetéknélküli egered, az simán maradhat ehhez is, jól használható. Legfeljebb az elején dugj be még egy USB-s billentyűzetet, amikor konfigurálod, később majd eldöntöd kell-e. Én pl. most ezt a hozzászólást is TV-n írom a Pi-n keresztül egy vezetéknélküli egér-billentyű párosról (a kanapén fekve : )
[ Szerkesztve ]
-
hpeti2
aktív tag
válasz #50270208 #26510 üzenetére
A kodi-t yatse-val irányítom mobilról wifin keresztül, jessie raspbiant használok és arra tettem fel külön nfs szervert és miniDLNA-t hálózati megosztásnak, 15.2-es kodit média lejátszónak, deluge-t torrent szervernek. Egyébként mindent terminálon keresztül intézek, szóval bessh-zok a hálóról, a rpi-ba nincs is se egér se bill dugva.
A torrenthez meg van a laptopomra telepítve deluge, mint vékonykliens szóval úgy használom, mint bármelyik torrent klienst csak ez a rpi-ra dolgozik, de van neki böngészőből is elérhető gui-ja, csak a rpi-nak fix ip-t kell adni a routerban.Ui.: Amit szeretnél sztem mindent tud a LibreELEC és azt csak le kell tölteni és 2 kattintással felrakni a micro sd kártyára.
Hirdetéseim --> http://tinyurl.com/mx5cpn3
-
törölt tag
válasz hpeti2 #26509 üzenetére
Tehát akkor elviekben nincs akadálya a dolognak. Köszönöm a válaszod! Esetleg egy Operációs rendszert tudsz ajánlani hozzá? Mivel vezérled? Okostelefon lenne a legjobb, de ha muszáj, akkor beruházok egy hozzávaló eszközbe. Láttam ilyen golyós egeres foggalmam sincs mi a neve egybebillentyűzetet, az még tetszene is.
-
hpeti2
aktív tag
Ez nem igaz. Nálam boldogan megy a torrent letöltés 30 mbps-el, a kodi lejátsza az 1080p-s 10 gigás filmet és mellette miniDLNA-n egy másik 1080p-s film megy egy másik tv-re kábelen. Mindez egy rpi 2 b-n külső EXT4-es fájlrendszerű 3.5-ös hdd-vel. NEM az usb 2.0 a szűk keresztmetszet és NEM a ráültetett 100 mbps-es hálókártya hanem, hogy az emberek dugdosni akarják a vinyót más gépekre és ntfs-re formázzák, na az eszi a procit és akad minden.
Hirdetéseim --> http://tinyurl.com/mx5cpn3
-
törölt tag
Szia! Hogy érted a szűk keresztmetszetet? Egyszerre csak egy dologra lenne használva, vagy TV- n film, vagy notebookon film, sorozat (egyszerre egy eszközön), ugyan menne közben folyamat a torrent, de nem egyfolytában letöltés, feltöltés így is korlátozva van 256kB/s- ra (Lassú, kisvárosi net... ). Eddig volt használva egy USB 2.0 merevlemez az egyik gépen, ment róla film + World of Warcraft, mert sajna egy beforrasztott 60GB- os SSD volt benne. Gyakorlatilag röccenés mentesen tudott így működni, bár a játék betöltési ideje hosszú lett.
-
nagyúr
válasz #50270208 #26506 üzenetére
A leírtakhoz leginkább két eszközt tudnék javasolni. A pi2 ezt egymagában is el tudja ugyan látni, de az usb lesz a szűk keresztmetszet, így valahol szorítani fog a nadrág. Nálam egy Asus router van hadrendbe állítva mint nas/letöltő szerver + két pi a két tvhez, egy pi2 meg egy zero. Neked akár két zero W is szóba jöhetne mint low budget lejátszó egy esetleges jó minőségű NAS mellé. Ha a pi2 lenne a fájlszerver és az egyik lejátszó, valószínűleg nem tudnál egyszerre ezen is filmet nézni meg mondjuk egy másik laptopon.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok! Több kérdésem is volna felétek! Nem vagyok jártas a témában, eddig egy Notebookkal oldottuk meg a problémát, de szeretnék beruházni egy eszközre ami megfelel az alábbi igényeimnek!
- 1TB kapacitású WD 5400- as merevlemez van elfekvőben, ez lenne az adattároló. Tisztában vagyok vele, hogy kell SD kártya is.
- Játsza le a HD/ FullHD filmeket/ sorozatokat
- Kell tudnia egy torrent klienst futtatni ezek mellett.
- Néha otthoni hálózaton is el kellene érni, hogy a két laptopon tudjunk sorozatozni, ha akarunk.
- Ha lehetséges, akkor kap még egy merevlemezt, és biztonsági mentenék rá képeket.
- Lehessen kezelni Android vagy IOS eszközről ( Ágyban fekve szeretünk filmezni, eddig egy vezeték nélküli egér is kielégítette ezt az igényt a notebooknál)
Melyik eszközverzió felelne meg ennek? Találtam itt hardveraprón Raspberry Pi 2 Model B- t viszonylag jó áron kiegészítőkkel. Ez megfelelő lenne? Köszönöm a válaszokat! -
Celtis
veterán
Ha nem tudom a PI-vel szimulálni a távirányítót, akkor egyszerűen szedd szét a távot, és a gombokra kösd rá a PI-t, a legrosszabb esetben egy relé modul segítségével.
Másik megoldás, hogy ha találsz működő távirányító megoldást PI-vel, akkor használd azt, és cseréld le a vevőt a redőnynél, ha erre van lehetőség.
-
veterán
redőnyt szeretném automatizálni - sajnos raspberry pi-vel nem sikerült a távirányítókat "másolnom" így a távirányító emulálása sajnos nem megy ... - van valami ötletetek, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy a redőny automatikus vezérlése bírjam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest