- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
r0by
addikt
válasz
JohnnyX #26051 üzenetére
Gondolom debiant használsz. Szerintem ott alapból az input policy allow. Ezt érdemes lenne átállítani dropra és valami ilyesmit megadni:
iptables -A INPUT -p tcp -s x.x.x.x --dport yy -j ACCEPTAz x az az ip cím, ahonan engedélyeznéd a belépést. Az yy pedig a port, amin az ssh szerver figyel. Nem próbáltam ki, szóval lehet benne elírás.
És ahogy előttem is írták, ha router mögött van a pi, akkor akár ott is eljátszható ez, nem fontos a pi-n. -
válasz
JohnnyX #14222 üzenetére
Nálam a komolyabb mkvékat nagyobb tekerésnél kikreshelte, vagy néha kidobta, h gyorsítótár megtelt, pedig sokat adtam neki... :/
Nálam is 100-as net(inkább Lan) van, c4-es kártya és zyxel nas.
Szerk.: openeleces kodinál nem vészes a várakozás szerintem. Azért egy 3 mpt kb várni kell, de ebben nem látok nagy különbséget a 2 pi között.
-
válasz
JohnnyX #14219 üzenetére
Szia!
Szerintem nagy a különbség!
Már nem kell megvenni az mpeg2 licencet, mert a pi2 ki tudja tolni erőből(GPU) a dolgot!
Azonkívül az isoktól az én pi-m vmiért behalt, gondolom kevés volt hozzá ez meg tolja szuperul.
Szerintem FullHD filmeknél is már számít az az 1 giga ram és a 4 magos proci!
Szvsz szerintem sokat dobtak rajta!
-
wassermann
Topikgazda
válasz
JohnnyX #14133 üzenetére
Igen rátudod kötni SCART-on régi TV-re is, és jól használható. Én hosszú ideig - egy vezetéknélküli egér/billentyű (nem muszáj) párossal kiegészítve - így használtam médialejátszóként.
Az egyetlen dolog, hogy a config.txt-be be kell írni "sdtv_mode=2". Ez a hagyományos TV-nek ( PAL szabványnak) megfelelő felbontást állítja be.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
JohnnyX #13003 üzenetére
Jártam már én is hasonlóképp: szerintem "megfáradt" és összeomlott az SD-kártyád. Ha mentettél "image"-t róla szerencséd van, ha nem, akkor egy új kártyára újra kell telepítened mindent.
A régit se dobd ki, mert más eszközben (pl. fényképező), ami sokkal kisebb terhelést jelent neki, egy fizikai formázás után vígan használható lehet még. -
azbest
félisten
válasz
JohnnyX #12930 üzenetére
vagy az egész kártyáról csinálsz mentést (dd linuxon vagy win32diskimager) és kiírod a 8GB-osra. Aztán egy linuxos gépen gparteddel átméretezed az új kártyán a felhasználó particióját, hogy kitöltse.
Ha nem openelec hanem rendes linuxos rendszer, akkor a 8asra kiírás után a rendszeren lévő raspi-config neműben is van hely kitöltése opció.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX RUBOXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest