- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
toth_janika
őstag
válasz
lord.lakli #24799 üzenetére
Nekem is ez tetszik benne, de valahogy sokat kell még tanulnom, mert már hónapok óta szenvedek azzal, hogy a sorozataimat mindet beszedje a Médiatárba és ne csak egy részét... de ez valszeg az én bénázásom.
-
lord.lakli
őstag
válasz
toth_janika #24797 üzenetére
OSMC-t alpha állapota óta használok. Eddig semmi bajom nem volt vele. Havi frissítések jönnek. Rengeteg kiegészítő (samba, transmission) menüből kapcsolható, nem kell kézzel telepíteni.
-
_t0Mi_
aktív tag
válasz
toth_janika #24791 üzenetére
Én először a Libreelec-et próbáltam ki, de pont a zártsága miatt sok dolgot nem tudtam elérni vele. Most OSMC van, amiben mindent be tudtam állítani nekem tetszően, semmi bajom vele.
-
toth_janika
őstag
A Skin azért sokat tud dobni egy eszköz elfogadottságán... Főleg, ha a pénzügyminiszternek jobban tetszik az, ami szép, mint ami használható
Köszönöm @Celtis, ezt nem tudtam. Eddig abban a hitben éltem, hogy OpenElec=LibreElec=KODI=XBMC=OSMC
Tehát nem gondoltam, hogy ezek különböznek egymástól. Mit gondolsz megérné megnézni mondjuk az OE-t az OSMC helyett? -
Celtis
veterán
válasz
gonorrea #24790 üzenetére
Márpedig a jelek szerint nem fut a daemon.
Milyen zip fájlt telepítettél? Mi az addon neve a Kodiban? Meg kéne keresned a kodi.log-ban, hogy mit ír az addon induláskor.SSH-n belépsz és beírod ezt:
tail /storage/.kodi/temp/kodi.log -f
Nyitva hagyod az ablakot. Utána leállítod és elindítod az addont és nézed, hogy miket ír ki a log. -
Noxy
veterán
válasz
toth_janika #24792 üzenetére
Majd megunod a skines csicsamicsákat, oszt rá jösz hogy inkább filmeket néznél ezek helyett.
Vagy már rá is jöttél. -
Celtis
veterán
válasz
Hát ha jól tudom a KODI most már OSMC.
Rosszul tudod. Az OSMC is egy Kodi futtatására optimailizált Linux disztribúció. Hasonló a Libreelec (lánykori nevén Openelec) is, de az sokkal inkább a Kodira van kihegyzeve és jóval zártabb.
-
toth_janika
őstag
válasz
Na hogy az a #>>&#>&@$Łł>&
Amber skinem volt. Átállítottam Confluence-re és mi történt? Minden működik tökéletesen... Nem hiszem el, hogy egy isten*erte skin nem engedi lejátszani a videókat! -
toth_janika
őstag
válasz
Celtis #24786 üzenetére
Hát ha jól tudom a KODI most már OSMC,ezért keveretem én is, mindesenetre nagy köszönet!
A felbontást átállítottam DESKTOP-ról 1920*1080P-re, és a HW gyorsítást bekapcsoltam és most már remek.
Csak épp azt nem értem, miért kell egy 640*480-as filmhez HW gyorsítás, meg FullHD felbontás... Ezek régi családi nyaralós videók még régi telefonnal felvéve és eddig nem volt vele ilyen probléma...
Szerk.:
Csak szívok ezzel az OSMC-vel... 10-ből csak 3 videót játszik le a többit nem... -
SzaChe
tag
Szerbusztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni.
Próbálom a NOOBS packkal életre kelteni a málnát.
Simán kodi telepítéssel működött, illetve 1x valahogy sikerült a 16 GB-s Sony kártyát működésre bírni. Újra szeretném tenni, viszont bárhogy próbálom (windows alap, fat32 formatter, SD formatter)
bármit csinálok, ez a hiba köszön vissza:
ERROR Error resizing existing FAT partition
Error: The FATs don't match. If you don't know what this means, then select cancel, run scandisk on the file system, and then come back.Esetleg valaki találkozott ilyennel, és hogy mi lehet a megoldás rá?
Előreköszi
-
Celtis
veterán
válasz
toth_janika #24785 üzenetére
Az OSMC-t nem ismerem. Esetleg a Kodi rendszer menüben a video HW gyorsításban nézz körül.
-
Celtis
veterán
válasz
toth_janika #24779 üzenetére
Esetleg mpeg2-es a film és nincs licenszed?
-
xeno
csendes tag
Sziasztok!
Remélem nem offtopic amit ide írok, de alapvetően Raspberry pi 2-es platformmal kapcsolatos a dolog.
Addott egy PI 2 + Omnikey UBS reader (benne mindig TV kártya)+ mygica t230
sofware oldalról: Openelec 6.0.3 + TVHEADEND + OSCAM (Minden a Pi-n fut local.)Minden szép és jó tökéletesen működnek a mind a szabadon fogható mind a kódolt adások.
Majd upgrade akár Openelec 7-re vagy Librelecre és az eddig atombiztos TV nézés dolog iszonyat mód laggol, bufferel . Tiszta telepítésnél szintúgy ez a helyzet. Próbáltam már mindent csak OMXplayer gyorsítást használtam a lejátszáshoz a dvdplayer helyet ez elvileg gyorsabb, Oveclock stb, de sajnos nem segít.
Alapvetően a kódolt csatornákkal van csak gond. OSCAM logot megnézve úgy tűnik, hogy van hogy a smárt kártya olvasó lassa van teljesen nem válaszol. (Kérdés, hogy ez a root cause vagy esetlegesen ez már csak eredménye valamilyen más problémának.)
Merre lehet a baj? PCSC addon? OSCAM? TVHEADEND?
Megpróbálok még majd debuggolni, hogy egy másik pí-re felrakom a régi openelc 6-hoz tartozó OSCAM-et és oda csatlakozom be tvheadenddel, hogy oscam oldalon van e a probléma.
Mindenesre ha addig van valakinek ötlete szívesen veszem. Előre is köszönöm.
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Belefutottam egy érdekességbe, amit nem tudom miért lehet. Egyes filmeket nem akar lejátszani a KODI.. Elindítja a lejátszást, a yaste is írja, hogy megy, hang is van, de a kép nem látszik... Csak a fájlok...
Nem médiatárból indítom, hanem a Fájlok közül... Ez miért lehet? -
gonorrea
senior tag
válasz
lord.lakli #24777 üzenetére
igen, én is úgy látom hogy nem fut, de kodi-n telepítve csak arra tudok rámenni hogy leállítás, tehát ott úgy néz ki hogy fut! Eltávolítottam, újratelepítettem, eredmény ugyanaz
-
gonorrea
senior tag
Bár ez már az én ittoni pi2+LE
PID USER TIME COMMAND
1 root 0:06 /usr/lib/systemd/systemd
2 root 0:00 [kthreadd]
3 root 0:01 [ksoftirqd/0]
5 root 0:00 [kworker/0:0H]
7 root 0:02 [rcu_sched]
8 root 0:00 [rcu_bh]
9 root 0:00 [migration/0]
10 root 0:00 [watchdog/0]
11 root 0:00 [watchdog/1]
12 root 0:00 [migration/1]
13 root 0:00 [ksoftirqd/1]
15 root 0:00 [kworker/1:0H]
16 root 0:00 [watchdog/2]
17 root 0:00 [migration/2]
18 root 0:00 [ksoftirqd/2]
20 root 0:00 [kworker/2:0H]
21 root 0:00 [watchdog/3]
22 root 0:00 [migration/3]
23 root 0:00 [ksoftirqd/3]
25 root 0:00 [kworker/3:0H]
26 root 0:00 [kdevtmpfs]
27 root 0:00 [netns]
28 root 0:00 [writeback]
29 root 0:00 [crypto]
30 root 0:00 [bioset]
31 root 0:00 [kblockd]
33 root 0:00 [rpciod]
34 root 0:00 [kswapd0]
35 root 0:00 [vmstat]
36 root 0:00 [fsnotify_mark]
37 root 0:00 [nfsiod]
38 root 0:00 [cifsiod]
53 root 0:00 [bioset]
54 root 0:00 [bioset]
55 root 0:00 [bioset]
56 root 0:00 [bioset]
57 root 0:00 [bioset]
58 root 0:00 [bioset]
59 root 0:00 [bioset]
60 root 0:00 [bioset]
61 root 0:00 [bioset]
62 root 0:00 [bioset]
63 root 0:00 [bioset]
64 root 0:00 [bioset]
65 root 0:00 [bioset]
66 root 0:00 [bioset]
67 root 0:00 [bioset]
68 root 0:00 [bioset]
69 root 0:00 [bioset]
70 root 0:00 [bioset]
71 root 0:00 [bioset]
72 root 0:00 [kworker/2:1]
73 root 0:00 [bioset]
74 root 0:00 [bioset]
75 root 0:00 [bioset]
76 root 0:00 [bioset]
77 root 0:00 [bioset]
78 root 0:00 [bioset]
79 root 0:00 [bioset]
80 root 0:00 [bioset]
81 root 0:00 [bioset]
82 root 0:00 [bioset]
83 root 0:00 [bioset]
84 root 0:00 [bioset]
85 root 0:00 [bioset]
86 root 0:53 [VCHIQ-0]
87 root 0:06 [VCHIQr-0]
88 root 0:00 [VCHIQs-0]
89 root 0:00 [iscsi_eh]
91 root 0:00 [dwc_otg]
92 root 0:00 [DWC Notificatio]
94 root 0:02 [kworker/3:1]
95 root 0:00 [ipv6_addrconf]
96 root 0:00 [VCHIQka-0]
97 root 0:00 [SMIO]
98 root 0:00 [deferwq]
99 root 0:00 [kworker/u8:2]
118 root 0:00 [bioset]
119 root 0:01 [mmcqd/0]
126 root 0:00 [kworker/3:2]
128 root 0:00 [jbd2/mmcblk0p2-]
129 root 0:00 [ext4-rsv-conver]
140 root 0:00 [bioset]
141 root 0:00 [loop0]
142 root 0:00 [kworker/0:1H]
165 root 0:00 [kworker/1:1H]
167 root 0:00 [kworker/2:1H]
173 root 0:00 [kworker/3:1H]
182 root 0:01 [kworker/2:2]
191 root 0:00 [kworker/1:2]
192 root 0:01 [kworker/0:2]
202 root 0:01 /usr/lib/systemd/systemd-journald
230 root 0:00 /usr/lib/systemd/systemd-udevd
234 root 0:00 /usr/sbin/eventlircd -f --evmap=/etc/eventlircd.d --socke
247 dbus 0:01 /usr/bin/dbus-daemon --system --address=systemd: --nofork
256 root 0:00 /usr/lib/systemd/systemd-logind
260 root 0:00 /usr/bin/pulseaudio --system
265 root 0:00 /usr/sbin/sshd -D
272 root 0:00 /sbin/crond -f -S
296 root 0:00 /usr/sbin/connmand -nr --config=/etc/connman/main.conf
300 root 0:00 /usr/bin/wpa_supplicant -u
315 avahi 0:04 avahi-daemon: running [LibreELEC.local]
323 root 0:00 /usr/bin/rpcbind
329 root 0:00 /usr/bin/nmbd --configfile=/run/samba/smb.conf
331 root 0:00 /usr/bin/smbd --configfile=/run/samba/smb.conf
348 root 0:00 {kodi.sh} /bin/sh /usr/lib/kodi/kodi.sh --standalone -fs
352 root 30:19 /usr/lib/kodi/kodi.bin --standalone -fs --lircdev /run/li
468 root 0:01 [kworker/1:0]
489 root 0:00 [kworker/u8:1]
1033 root 0:00 [kworker/0:1]
1038 root 0:00 [kworker/0:0]
1072 root 0:00 [kworker/2:0]
1269 root 0:00 [kworker/3:0]
1297 root 0:00 [kworker/u8:0]
1300 root 0:00 [kworker/1:1]
1710 root 0:00 sshd: root@pts/0
1810 root 0:00 -sh
1883 root 0:00 ps aux -
gonorrea
senior tag
igen feltettem, már múltkor is ment minden, de egyszer csak ez a hibaüzenet fogadta, ma itthon nálam is próbáltam újból (alapból nálam egy nas látja el ezt a feladatot), de már itt is ez a hibaüzenet fogadott! Ezért is próbáltam, hogy egy friss telepítés segít e, de sajnos nem megy!
Ha a daemont felteszem, az elvileg el is indul magától, de próbáltam rtorrentet is, gui annak is ugyanez a hibaüzenetet adja, bár böngésző látta a megadott porton, viszont fájlt nem tudtam betallózni neki -
-
gonorrea
senior tag
válasz
Celtis #24772 üzenetére
igen az megvan, csak barátomnál nem olyan könnyen megy
viszont Transmission így sem megy, teljesen újrarakva a rendszert is ugyanazt a hibát kapom tm klines indulásakor: Could not connect to Transmission! Open settings dialog? Pl böngészőben is hiába írom ip-t porttal lap nem jeleníthető meg
Másnál ez a kombó megy rendesen (LE+TM)?
Vagy próbálkozzak inkább raspbian-nal? -
gonorrea
senior tag
sziasztok, még tavaly novemberben csináltam havernak pi3 ra LE-Tm párost, de vmiért a transmission nem megy egy hete, próbálok belépni a gui-ba de hibaüzenetnek ezt kapom:
Could not connect to Transmission! Open settings dialog?Most megpróbáltam itthon az én pi2-m is, de ugyan ez a hiba fogad, pedig nálam is ment akkor (csak próbának raktam fel, hogy nálam már menjen minden).
Mi lehet a gond? -
válasz
Celtis #24760 üzenetére
Köszönöm a választ
NAS-ról játszok le. Más eszközzel történő lejátszásnál nem tapasztaltam ilyen problémát. A micros SD kártya egy Sony Class10-es eddig nem volt vele gond. Lehet, hogy kezd behalni?
Ezt a Libreelec-es frissítést hogyan kell elvégezni? Teljesen kuka vagyok az egészhez. Anno letöltöttem egy Kodi-s image-t felraktam és kész.
Szerk: egyébként 6.0.8-as Openelec és 15.2-es Kodi van rajta. Most, hogy kivettem az SD kártyát és visszatettem mintha a menüs röcögés megszűnt volna. De lehet, hogy a teljes áramtalanítás tett neki jót?
-
Celtis
veterán
Alapvetően az Openelec nem windows, nem szemetelődik tele, hogy lelassuljon. Olyannyira, hogy a rendszer read only, nem is módosítható nem is módosul. Ha újrahúzod a rendszert és visszaállítod a dolgaidat backupból, akkor pontosan ugyanott leszel, mint ahonnan indultál.
Ami érezhetően befolyásolja a sebességet, az az SD kártya. Ilyenből érdemes valami gyorsat választani pl. Sandisk Extreme.
Viszont ez nem okoz hang kimaradást. Látatlanban nem lehet megmondani, hogy miért akadozik a hang. Attól is függhet, hogy miről játszol le.
Mivel az Openelec elavult egy frissítést mindenképpen megér a legújabb Libreelec-re. Az upgrade során a konfigod megmarad. Egyébként a beállítások menthetőek visszaállíthatóak az Openelec settings-ben a főmenü programok részében.
-
Sziasztok!
Van egy Raspberry Pi2, amit hónapok óta használok hibátlanul Openelec-kel (Kodi). Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy a menüben való lépkedés egy minimálisan döcögős, illetve videólejátszás közben néha elmegy a hang 1-2 másodpercre. Mi lehet a gond? Frissíteni kellene az Openelec-et? Vagy újratelepíteni az egészet?
Ha újratelepítem, akkor a beállításaimat el tudom menteni és visszarakni, vagy mindent újra be kell kézzel álltanom?Köszönöm a segítséget
-
szasanyi
félisten
A készülékház méretei, csatlakozók kimeneteinek helye, stb. pontosan megegyezik a RPi2 és a RPi3 esetében?
-
azbest
félisten
válasz
RAiN91 #24753 üzenetére
Ugye tudod, hogy ilyenek léteznek:
Régi pi1 változatok, 26 pines gpio-val. Azokat gyakorlatilag nem gyártják már.
40 pices gpio:
Pi1 alapú A+ és B+, ezeket elvileg gyártják. A+ farnellnél van is raktáron kb 5500+áfa [link] meg szállítás, bár BP-en lehet ingyen kiviszik vagy be lehet menni a rendelésért. B+-t májusra ígérik készletre...
Pi2: a normál pi2-est már nem gyártják. Helyette Pi2+ néven is emlegetett fajta van, ami majdnem ugyanaz, csak az újabb chip lassított változatát tették rá. Ilyenből is látni készletet 12eft + áfa körüli.
Pi3: Ez a elgújabb fajta normál pi. Ilyenből jócskán van készleten, 13eft + áfa körülre felverődött az ára, meg lehet a forint gyenge.A pi zero pedig egy különutas, egyenként megvehető megoldás. Ezt az alapítvány gyártatja közvetlenül, nem a nagykerek. A nagykerektől nem lehet venni, a linkelt shopokban szokott előfordulni.
Szóval ha türelmes vagy és kivárod, hogy legyen készleten pi zero, akkor az a legolcsóbb. Vagy az apró.
A compute modulokra nem térek ki, mert azokat drágán lehet megoldani.
-
RAiN91
őstag
Köszönöm a válaszokat, keresgélek, nem tudtam, hogy ilyen nehéz újan beszerezni, és alapból csak az ebay-aliexpress páros jutott eszembe.
-
-
azbest
félisten
válasz
RAiN91 #24746 üzenetére
ebayen zero? aranyáron?
szállítással együtt 8 font szokott lenni ezeken a helyeken: [link], [link]. Hónapokon át folyamatosan volt, előtte meg hónapokig havi 1-2 napra csak. Érdemes figyelni [link]
egyébként én az fdh.hu -n keresztül a farnellt szoktam a nagyobb pi-ket, alapból egész tűrhető áruk van, meg a magyar fdh disztribútorral elvileg magyar garancia is jár
-
Gabesz87
veterán
Yatse-val kapcsolatban lenne egy kis problémám. Eddig használtam gond nélkül, most valamiért offline, nem kapcsolódik. Pedig a kiszolgálóknál ott van a Kodi. IP címét is látom. Mit csináljak, van ötletetek? Arra gondolok, hogy wifin volt eddig a Pi, de most kábelre dugtam. Lehet, hogy azóta nem megy a Yatse-val.
-
csixy
addikt
Asus Tinker Board rendelhető már valahol?
-
RAiN91
őstag
Sziasztok.
Hol tudok venni régebbi Raspberry-t?
Illetve mit ajánlotok, ha csak egy Raspberry-s kamerát szeretnék rákötni infrákkal, és a jelet Wifi-n és SD-re szeretném küldeni?
A Raspberry Zero-t néztem még, ez kapható pl. az ebay-en, de korábbi Raspberry-ket nem találok.
-
azbest
félisten
válasz
MaCS_70 #24742 üzenetére
nagyon egyszerű, samba megosztás alapból be van kapcsolva a reptropie rendszeren. Win alól hálózaton át \\ipcím el lehet érni mondjuk intézőből és a megfelelő mappába csak be kell dolbni a megfelelő rom-ot.
Nes, snes, sega megadrive / genesis ilyen egyszerű.
De van olyan masina, ahol bios/firmware dump is kell neki, hogy az emulátora arról fusson.Egy újraindítás nem árt, hogy a felület is felszedje az új játékokat.
Meg persze kontroller sem árt... akár xbox akár valamai más. Az xbox 360 kontrollerem beállítása egy ssh
sudo apt-get install xboxdrv
parancs és két konfig fájl felmásolása volt "3) init script [link]".
Van wiki oldaluk hozzá. De most rendeltem két sega utánzat usb kontrollert hozzá. -
Szgeri85
újonc
Sziasztok!
Segítség kellene,hogyan tudok játék emulátorokat telepíteni Raspberry Pi 3-ra?
Retropie már fent van de nem értem hogy tudok emulátorokat és játékokat tölteni rá.
Ha valakinek van tapasztalata és tud segíteni azt megköszönném. -
doberman
senior tag
válasz
vadkörte #24735 üzenetére
azt a kör én is végig szaladtam tegnap az omv+pms -el... egy banánpivel. szerintem is az rpi-ről a legjobban a natív sata és a "rendes" háló kártya hiányzik... az usb-s megoldás az szükségmegoldás. a banánpi m1 + sata hdd = szegényember nas-ja... de legalább hozza a "papírformát és az elvárásokat.. ha pms fan lennék szerintem az is gördülékenyen menne ha nincs szükség transzkódolásra. ha az is kell akkor már valami 8 magos arm vagy mini-itx...
-
kissbp
tag
válasz
vadkörte #24735 üzenetére
Szia!
Jogos, csak streamelt, meg intézte a torrent le/visszatöltést, meg nem 2.5 hdd, hanem 3.5 külső tápos WD van rákötve és a router mellett van eldugva a rendszer és onnan érik el a hálózaton lévő médiacenterek. Valóban nem próbáltam a transzkódolást még... Egy pi3-as talán jobban bírná...
Cserébe egy olcsó és agilis rendszert lehetett építeni. NAS-t emiatt nem használnék soha, ráadásul olcsóbb kicserélni a pi-t ahogy fejlődnek, ha jelentős előrelépés. De igen, itt is vannak rendesen kötöttségek.
-
vadkörte
addikt
válasz
kissbp #24733 üzenetére
Tegnap este OMV+Plex Server-rel próbálkoztam - egy másik topikban felmerült probléma miatt - nem sok esélyt adtam a Pi2-nek, de meglepő módon megbírkózott a feladattal. 2 eszköz - egy asztali PC LAN-on és egy telefon WiFi-n - játszott le a Pi2-re kötött 2,5" HDD-ről fHD tartalmakat. Az adatbázis felépítés kínkeserves volt, pedig "csak" 50-70GB-ot kellett indexelnie. (zene, film, klippek)
A CPU kihasználtság 25-75% között mocorgott, a RAM ~40%-on. Gyanítom, hogy a Pi nem transzkódolt, csak stream-elt, ha kódolnia is kellett volna, lehet "megolvad" a műanyag kuckója.Attól függetlenül, hogy működött a dolog, nem preferálom. A legnagyobb problémát a vékony(ka) teljesítmény mellett a tárhely csatlakoztatásban is látom. A Pi-n 4 USB2.0 csatlék van, ráadásul ezek osztozkodnak a LAN porttal. Ha rá is tudnék csatlakoztatni mondjuk 4x2TB 2,5"-os HDD-t, kell egy nagyobb doboz, amibe az egészet beleteszem. De ezeket már aktív HUB-ra kellene csatlakoztatni a fogyasztásuk miatt. Vagy beérem 1 HDD-vel így spórolok egy aktív HUB-ot, de a beépítő dobozt semmiképp sem úszom meg. A 2,5"-es HDD ház hátára sziszalagozott Pi, szerintem eléggé gány megoldás, mellesleg a seggükből kiáló USB kábelek roppant adatbiztonságot kölcsönöznek a műnek, még akkor is, ha be van hajítva az ágy alá, vagy a TV mögé...
Akkor már inkább összekukázok HA-s "limlomokat" és építek egy NAS-t. Ebben alaplaptól függően 2-6 SATA port is lehet, erre azért jóval több tárhely HDD - mellesleg olcsóbb 3,5"-os - köthető. Meg még a SATA2 sebessége is gyorsabb, mint az USB porté. Teljesítményben még a legkissebb integrált Atom CPU-t is köröket ver a Pi-re, igaz a fogyasztást és a zajszintet nem lehet összehasonlítani.
-
holden72
tag
Sziasztok,
Próbálta már valaki a RetroPie-t? Az alaprendszer telepítés után azt írja a kezdőképernyőn, hogy '13 games available'
Ezeket hol lehet megnézni? illetve hogy tudom futtatni?(azt tudom, hogy számtalan emulátor ROM-ját lehet még rátölteni, de elvileg alapból is van 13 játék, azokhoz hogy lehet hozzáférni?)
Nagyon köszi!
-
kissbp
tag
válasz
Phantomhive #24730 üzenetére
én szétszedném a funkciókat és eltenném pl 2 pi-ra. kevesebbet fogyaszt, mint egy régi gép és nem túl drága kihozni.
nekem otthon egy 2-es pi kiszolgál egy torrentezést és 2 osmc-t futtató pi-t,
-
Flowtation
őstag
válasz
vadkörte +1
Nincs valami régi géped? Én a málnát csak médialejátszónak használom, minden másra ott az OMV (meg a mastercard)
-
vadkörte
addikt
válasz
Egy fHD transzkódolással még csak-csak elbírna a Pi3, de addig a torrentet célszerű leállítani.
A párhuzamos futáshoz a kraft még a Pi3-ban is kevés.Ilyen célra én több értelmét látnám egy célhardvernek vásárolt transzkódolás képes NAS-nak és egy médialejátszónak (vagy médialejátszásra befogott Pi-nek)
Szerintem!
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
MaCS_70 #24729 üzenetére
szamoljunk azzal, hogy kell transzkodolnia es azzal, hogy 1080p anyagot kap, potencialisan .mkv formatumban.
a torrent viszonylag jol szabalyozhato olyan szemptonbol, hogy beallithato a maximalis szalak szama, ezzel tudok jatszani.
talan celszerubb es biztonsagosabb volna ket db. RBPi3-t berakni egymas melle, egyikrol dedikaltan futtatni a plex-et (ha jol lattam, van valami customized linux distro direkt plexhez), a masikrol pedig torrent+VPN szerver?
-
válasz
Phantomhive #24728 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy melyen terhelést kap a Plex (pl.kell-e transzkódolnia) és a torrent (hány szál/kapcsolat).
Alapigények ellátására jó a RPI, de a felvázoltakkal nagyon hamar kifuthat a szuszból.
MaCS
-
Phantomhive
aktív tag
Sziasztok
Egy nagyon rovid, gyors kerdessel fordulnek hozzatok. Egy ideje forgatom a fejemben, hogy fellovok egy mini-haziszervert, ha lehet, akkor ubuntu linux os-el.
Celom az, hogy egyidejuleg ne rokkanjon bele abba, ha megy raja egy:
- Plex Media Server
- torrent letoltes/seed (120/50-es netem van; ez nem tudom tenyezo-e)
- openVPN szerver, amire egyidejuleg maximum 3 kliens csatlakozna (all traffic through tunnel opcioval)Sajnos nem vagyok otthonos a jelenlegi mini hardverek piacan, igy nem tudom megitelni, hogy ezek az ARM procik (mint a Raspberry PI 3), mire kepesek egy fent vazolt terheles alatt.
Esetleg valaki probalkozott hasonlo igennyel megterhelni egy ilyen vasat vagy tud szolgalni barmi tippel?
Koszonom!
-
válasz
toth_janika #24723 üzenetére
Vagy a nemrég ajánlott multibootpi.com is jó lehet.
-
vadkörte
addikt
válasz
toth_janika #24723 üzenetére
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Szeretnék dualboot-os kártyát csinálni. Az egyik egy OSMC lenne a másik a ThingBox nevű oprendszer. Hogy tduom ezt egymás mellé telepíteni? -
válasz
DonThomasino #24712 üzenetére
Írd le a lépéseket, mit hogyan csinálsz.
- Letöltöd a noobs image fájlt, kicsomagolod
- Lecsekkolod a crc-t
... -
footy
addikt
válasz
drogery #24714 üzenetére
Nyitottam egy topicot hogy ne szemeteljuk ossze ezt.
Atjossz oda, mert lenne egy par kerdesem? -
azbest
félisten
válasz
Larry303 #24716 üzenetére
Valószínűleg elég lenne, de a filmtől is függ. Ha 40-50Mbps, akkor ott már lehet szűk keresztmetszet.
De a wifi sebessége nagyban függ attól is, hogy mennyire terheltek a frekvenciák ott. Vannak mobil appok, amelyek kijelzik a wifi hálózatokat. Ha olyat választol (2.4GHz-es sávban 1, 6, 11), amin a legkevesebb a szomszéd, úgy jobbak az esélyek.
Egyébként pedig kábelcsatorna.
Esetleg az elektromos hálózaton keresztüli adatátvitel, mert gondolom a projektor kap áramot. Vannak olcsóbb powerline kitek például [link], amivel át lehet vinni a hálózatot rajta. De lehet még jobb az ilyen, csak nem tudom ezt párban adják-e vagy 2 kell [link]A sebessége persze nagyban függ az elektromos hálózattól és persze a névleges értéknek csak töredékét tudják. De a wifinél azért jobb lehet.
-
Larry303
addikt
válasz
azbest #24711 üzenetére
ja látom, hogy nem fogom megúszni, de vicc amúgy 2017ben
a lényeg, hogy most költözünk új házba, és k nem akarom ótvar ronda kábelekkel telehúzni a nappalit...fent lesz a plafonon a projektor, hogyan vigyek oda normálisan kábelt? -max ha kivésem és becsövezem
most azon filozok, hogy egy raspi megy a projektor tetejére, hdmi vel összetolom, és bt audio transmitterrel megy a hang az erőlködőre....kérdés, hogy wifin elég e a nas felől a sáv egy fullhd filmhez -
sontqq
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék rendelni egy pi 3-at, méghozzá nem magyar oldalról, így olcsóbb. Találtam egy webshopot ahol 10ezer körül hozzá lehet jutni viszont meglepően olcsónak találom az árat. Mit gondoltok, ismeritek az oldalt?
http://hu.rs-online.com/web/p/processzor-es-mikrovezerlo-fejlesztokeszletek-es-kiegeszito/8968660/
-
footy
addikt
Van valami Smart home-os topik ahol tapasztalatokat lehet cserelni? Openhabbal es Domoticz-cal kapcsolatosan lenne kerdesem. Raspberry lenne a szerver mindket esetben.
-
-
azbest
félisten
-
-
Larry303
addikt
Foleg a hifi resze miatt lenne fontos a pi
Vmi hifiberryt pakolnek ra, zenehallgatassal nem is lenne gond, de ugye a filmek..a projinak nulla a hangja, szoval meg kell oldanom vhogy a kepet es a hangot is.
Olvasgatom most a temat, ahogy nezem nem nagyon fogom tudni egyelore megoldani....olyasmi kene mint a rune audio, de video+cast tamogatassal...lehet kicsit sokat kerek -
PHoNX
tag
válasz
Larry303 #24705 üzenetére
Szia!
A fenti link így hirtelen megfelelő lesz. (bár szerintem ennek így nincs igazán értelme. )
a NAS tudja a dlna-t, a chromecast dettó. Minek középre a pi? Ha a gondolat az lenne, hogy a pi több formátumot megeszik akkor az nem fog öccejönni mert továbbküldeni is csak dlna-n tudod a cuccot ami azt jelenti, hogy a vevő kódol nem pedig a feladó. (tudtommal...javítsatok ki ha tévedek. )
-
Larry303
addikt
Hello, lenne kerdesem ami gondolom mar nem eloszor van felteve, de nem igzan talaltam ra meg a valaszt.
A setup a kovetkezo lenne, egy synolgy nason vannak a cuccok, egy raspit szeretnek medialejatszonak, de fizikailag osszekotve csak a lan es az audio kimenetek lennenek...projektorra szeretnem kitenni a kepet ra, de chromecaston keresztul....letezik erre vmi softveres megoldas, mert nem igazan tudom-akarom osszedrotozni a projektorral. Ja es ios rol vagy droidrol iranyitani. -
DonThomasino
veterán
-
vadkörte
addikt
válasz
MaCS_70 #24701 üzenetére
Nem kell, nem muszáj. Viszont futottam futottam már bele elb***t telepítésbe. Lehet, nem ennek a hiánya miatt, meg az a ~10 perc nem oszt nem szoroz, de akkor és ott "kicsit" morogtam... (azóta az egyik USB-s egerem nagyon kerül, lehet megsértődött, vagy fájt neki, hogy a sarokban kötött ki, nagyot koppanva a falon)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest