-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
válasz
drogery #28587 üzenetére
EZT a videót néztem. 0.35-nél mutatja a szalagot és azon csak 3 ér fut, míg az emlegetett apa102-esen 4. Csak ezért kérdeztem, de nekem is szimpatikusabb a hyperion, hogy nincs plusz eszköz. Akkor már csak két kérdés maradt, a tv-fal távolság és, hogy bírná-e a pi1 is?
Köszi a választ!
-
AcCEsS
senior tag
válasz
drogery #28579 üzenetére
golya87 + Flowtation + drogery: Köszönöm a válaszokat, a ledes topikban is körül fogok nézni!
Drogery, neked külön köszönet a konkrét infókért
, így már - legalábbis a megrendeléssel - el fogok boldogulni!
Még annyi kérdésem lenne, hogy érdemes az IP65-ös változatot megrendelni, vagy teljesen felesleges (ha jól látom az egy szilikon védőrétegbe vagy beágyazva)?
-
pvt.peter
őstag
-
pvt.peter
őstag
válasz
drogery #27564 üzenetére
Köszi a választ.
Van 100Mbit/s sávszélességed hálózatra, amin töltesz le, marad 380Mbit/s amivel írhatsz HDD -re.
De mivel 100Mbit/s -mal jön le az adat, ezért max. ennyit is tudsz írni ugyanennyi másodperc alatt, nem?Tehát itt gyakorlatilag ua. az eredmény mintha 100Mbit/s -os LAN dugón keresztül kapcsolódnál netre, nem?
-
Asztee
aktív tag
válasz
drogery #26521 üzenetére
Persze ,hogy Kodi !
+ Libreelec. A TV-m meg Samu. A kodi restart nálam nem oldja meg
, nekem a tv-t kell kikapcsolom és az TV távirányítójával visszakapcsolni. Az viszont érdekes ,hogy a rpi-s cec paranccsal akkor is le tudtam kapcsolni a TV-t amikor a TV azt írta ki ,hogy nem elérhető.
-
-
azbest
félisten
válasz
drogery #24958 üzenetére
A 100 megabites netet a beépített usb-lan adapter is ki tudja használni. A te külső adaptered elvileg gigabites, ami lehet 200-at is képes hozni, ami mondjuk nasra másoláskor lehet szempont, ha egyáltalán gigabites a belső hálózatod.
A beépítettel egyszer láttam már olyat, hogy 10MBájttal mentettem internetről a nas samba megosztására (100 mbit le és 100 mbit fel, mivel full duplex). Persze ilyen terhelés már érezhetően foghatja a többi folyamatot.
-
footy
addikt
válasz
drogery #24714 üzenetére
Nyitottam egy topicot hogy ne szemeteljuk ossze ezt.
Atjossz oda, mert lenne egy par kerdesem? -
azbest
félisten
válasz
drogery #24035 üzenetére
transmissionnak több mappája is van. Az inprogress-t és a downloadot is inrányítsd a winyóra. Lehet ezen kívül is van még opcionális mappa más állapothoz.Ja bocs most értelmeztem csak. Gondolom leállított transmission mellett szerkeszted a konfigot, különben eldobja újraindításkor a beállításaidat.
ha tényleg a winyóra panaszkodna, akkor esetleg táp miatt újracsatlakozó winyó lehet hogy readonly lesz. Vagy rövid időre elérhetetlen. Dmesg-et nézegesd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest