Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen egeret válasszak?
- E-book olvasók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnd
senior tag
válasz azbest #18798 üzenetére
Van egy adapter0, azon belül meg -demux0, -dvr0, -frontend0, -net0
Van belőle egy másik is, mindjárt előkeresem, hátha azzal jó. Viszont jut eszembe, win alatt világít rajta üzem közben egy narancs LED. Itt viszont nem...
Van még egy "ezüst" tokos is, de abban valami egzotikus chip készlet van, és tök bizonytalan win alatt is.
[ Szerkesztve ]
-
arnd
senior tag
Ezzel: [link] nagyon mellé nyúlok?
Az 5db már azért csak egy 40-es... -
azbest
félisten
Létezik a /dev/dvb -ben? Ha nem akkor aktív usb hub kellhet.
Raspbian alól több tunert is sikerrel használtam direktben a pi2re kötve, de openelec alól nem volt jó.
(#18799) arnd
az a realtek is működik amit linkeltél. A mostani is realtek, legfeljebb az rf chip más rajta.Egyébként a aktív usb hubommal időnként hülyült a a pi2, mert leklezdett visszatápolni (nincs azon a hubon dióda). Most próbaképpen közbeiktattam egy másik diódás hubot, hogy a pi ne szedjen áramot a hub-tól, mert akkor leesik a feszültség a tunereken és akkor rossz a vétel.
Most így néz ki a média "szerver"
- egy régi pi1, usb1.0 módra állítva - erre csatlakozik az előfizetői kártya, mert usb2 módban néha fagyasztja a pi-ket.
- pi2: egy dvb-t/c tuner a kábeles adáshoz, meg erre csatlakozik egy diódás hub -on át a másik aktív hub 5 dvb-t tunerrel. Most kötöttem rá egy mérőt is, hogy lássam a feszültséget a hubon.
Valahogy idővel mindig rumli van[ Szerkesztve ]
-
arnd
senior tag
A jobb alsó sarokban lévő
Tvheadend HTSP Cilent
No free adapterinicializálási hiba lenne?
De webesen a 9981-en meg látszik a TV vevő.A "dmesg | grep dvb"-re meg ezt kapom válasznak, nekem jónak tűnek.
[ 4.776654] usb 1-1.3: dvb_usb_v2: found a 'Leadtek WinFast DTV Dongle mini' in warm state
[ 4.828851] usb 1-1.3: dvb_usb_v2: will pass the complete MPEG2 transport str eam to the software demuxer
[ 5.204267] usb 1-1.3: dvb_usb_v2: schedule remote query interval to 200 msec s
[ 5.213202] usb 1-1.3: dvb_usb_v2: 'Leadtek WinFast DTV Dongle mini' successf ully initialized and connected
[ 5.213470] usbcore: registered new interface driver dvb_usb_rtl28xxu
[ 5.233932] rc rc0: lirc_dev: driver ir-lirc-codec (dvb_usb_rtl28xxu) registe red at minor = 0
[ 5.238124] input: MCE IR Keyboard/Mouse (dvb_usb_rtl28xxu) as /devices/virtu -
arnd
senior tag
válasz doberman #18793 üzenetére
Igen ebben van egy kis turpisság mert csak 3 frekit adott a Bp. de kettő belőle oks, csak egy rossz a 802MHz az nincs nálunk. ellenben van 498, meg 634, és még 770 is. De azért csak kellett volna találnia így is valamit, max kódoltat...
Szerzek valami másik tunert hátha, az szívat.
-
azbest
félisten
annyit tudok hozzátenni a srácok segítéséghez, hogy az előre definiált listában lévő frekvenciák lehet már nem valósak. Úgy értem, az utóbbi évben változtak frekvenciák és nem biztos, hogy ez bekerült a tvheadendbe. Érdemes megnézni a mindigtv oldalán lévő aktuális táblázatot (eleve már 5 mux van, persze kódolt többségében). És az alapján kézzel felvenni őket. A network discovery-t kapcsold ki, különben az ország minden frekvenciáját felveszi és csak kavart okoz.
Úgy tapasztaltam, hogy valamiért csak aktív usb hub-ot használva volt megbízható a tvtuner openelec rendszer alól. Ezt indokolatlannak érzem, mert nem fogyaszt olyan sokat egy tuner, de gyakorlatban újraindításá után gyakran nem tudta inicializálni aktív hub nélkül.
Ha a tvheadend is az openelec-en fut, akkor étrelemszerűen a 127.0.0.1 címen éri el a kliens, azaz saját magán. A felhasználó beállítása is elég értelmeszerű Amit tvheadend-en megadsz, azzal a felhasználóval éri el a client rész.
(#18794) arnd
Egyébént korábban más írta, hogy nem tudja a jeszót. Emlékeim szerint alapból jelszó nélkül elérhető volt a webes felület. A kliens viszont úgy láttam csak akkor tudott kapcsolódni, ha hoztam létre külön felhasználót a webesen.[ Szerkesztve ]
-
arnd
senior tag
válasz Celtis #18791 üzenetére
Áááá akkor ha nem hozok létre a webes config felületen user/pass-t akkor nem kell a "Tvheadend HTSP Cilent"-nél sem beállítani?
Ugyanitt a "Tvheadend HTSP Cilent"-ben lehet beállítani az IP-t (alapból 127.0.0.1) illetve a HTTP/HTSP portokat is.
Erre az IP-re gondoltam egyébként. -
Celtis
veterán
Doberman már jórészt megadta a válaszokat.
Az "access entries" fülön hozod létre a felhasználókat. Ez vonatkozik mind a HTSP kliensekre mind a web-es hozzáférésre. Itt meg tudod adni, hogy ki mihez fér hozzá. Az itt megadott user/passal tud csatlakozni a kliens. De alapból jelszó nélkül is működik.
IP cím alatt nem tudom konkrétan melyik beállításra gondolsz.Tovább nagyon tudom javasolni a 4.1-es béta Tvheadend szerverek kipróbálását. Nekem állandó stabilitási problémáim voltak. Igen könnyen meg tudtam fektetni a szervert a második kliens rácsatlakozásával. Viszont nemrég raktam fel a 4.1-1497-et és végre valamit nagyon eltaláltak a fiúk, mert azóta atomstabil.
[ Szerkesztve ]
-
t256
őstag
válasz Froclee #18781 üzenetére
Úgy tűnik észhez kapott a rendszer. Csatlakozott SMB-n a laptopomhoz. Kért felhasználónevet és jelszót. Sokadjára be is engedett, igaz én nem használok jelszót a windowson, de most beállítottam egyet.
Csodák csodájára működik, nem akad meg a lejátszás.Celtis kolléga által javasolt advanced settings beállítást azért bent hagytam.
Most csupán egy olyan problémám van, hogy a Videó menüben kétszer szerepelnek a filmek, a listában pedig vannak olyan mappák is amelyek már nem léteznek. Hogyan lehet frissíteni ezt a listát?
Azt akarom, hogy csak azok a mappák látszódjanak, amelyek ténylegesen léteznek is a laptopon és SMB-vel vannak megosztva.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Firpo
tag
Igen újraindítottam. Többször megnéztem SSH-n és a beállítások amiket megadtam megvoltak. Most kikapcsoltam a custom settings engedélyezését a beállításokban és most működik. Ki érti ezt? Abba a mappába tölt le a külső meghajtón, amit megadtam és kéri a felhasználó nevet a webes felületre belépéskor. Újra indítom, kiváncsi vagyok így marad-e.
csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot...
-
arnd
senior tag
válasz Celtis #18782 üzenetére
Köszönöm!
Nagyobbak a hiányosságaim azért.
Szóval létrehozok egy Networs fül alatt egy Budapest MUX-os network-öt.
A Muxes fülön meg is jelenik a 610, 745, és 802MHz-es mux.
A TV adapters fülön hozzárendelem a Realtek RTL2832-höz a létrehozott Network-öt.A Muxes fülön a Scan status idle, a Scan result meg fail.
Na és innen hogyan tovább?
Meg a webes konfig felületen pl. a login részt sem értem, hogyan kellene beállítani?
A Tvheadend HTSP Cilent felhasználó neve jelszava az milyen viszonyban van ezzel?
No meg az IP-je? -
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
találtam egy java-s spotify connect klienst. megy is szepen, viszont dobalja az exceptionoket, igy le is áll, amint bezárom az SSH kapcsolatot.
OpenELEC:~ # ./jdk1.8.0_73/bin/java -jar SCPlayer.jar
2016-02-21 16:27:36 WARN ZeroConfServiceAvahiBin:22 - Avahibin error. Zero conf authentication will not be available
java.io.IOException: Cannot run program "avahi-publish": error=2, No such file or directory
at java.lang.ProcessBuilder.start(ProcessBuilder.java:1048)
at java.lang.Runtime.exec(Runtime.java:620)
at java.lang.Runtime.exec(Runtime.java:450)
at java.lang.Runtime.exec(Runtime.java:347)
at com.shuffle.scplayer.core.zeroconf.ZeroConfServiceAvahiBin$1.run(ZeroConfServiceAvahiBin.java:20)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)
Caused by: java.io.IOException: error=2, No such file or directory
at java.lang.UNIXProcess.forkAndExec(Native Method)
at java.lang.UNIXProcess.<init>(UNIXProcess.java:248)
at java.lang.ProcessImpl.start(ProcessImpl.java:134)
at java.lang.ProcessBuilder.start(ProcessBuilder.java:1029)
... 5 moremi lehet a gondja? zeroconf engedélyezve van(pi2, legújabb OE)
[ Szerkesztve ]
-
Újraindítás megvolt? Mert a menet közbeni változásokat nem követi le. + ragaszkodó fajta, és kilépéskor felülírja a beállításokat. Legalábbis én ezt tapasztaltam. Ezért is kérdezték, hogy szerkesztés előtt le volt-e állítva a daemon.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Firpo
tag
válasz lord.lakli #18778 üzenetére
Nem állítottam le, de SSH-n belépve megnéztem a beállításokat szükséges fájl-ban és abban az volt, amit én beírtam.
-
arnd
senior tag
#azbest
Szia, most volt a születésnapom, erre hivatkozva, eléggé szemtelen módon kérhetnék egy pár soros kiegészítést ebben a témakörben:[OpenElec tévé Raspberry-vel] ?
Mindig TV-t szeretném bekonfigolni, de nem bírom a "HTS Tvheadend 4.0.8"-et beállítani, scan nem akar menni sehogyan sem. Hiába a jó MUX (PC-vel VLC-vel megy). Tuti, hogy valami triviális dolgot nem teszek meg. Már vagy 20-adszor állok neki..."Találtam" egy chipdrive extern 330-at, ez valami prolific USB soros illesztővel megáldott kártyaolvasó. A prolific illesztő látszik is az USB eszközök között. Mivel lehet ezt mindigtv vonalon tesztelni, hogy jó e a feladatra?
pls...
-
Firpo
tag
Üdv!
Beszereztem egy RPI2-t, külső meghajtóról néznék róla filmeket és használnám a torrentet. Ehhez elolvastam Cigam fórumtárs ezen leírását .
OpenElec rendszer alatt a Transmission telepítve van a Unofficial openELEC (rpi2/arm) Addons-ból, itt a beállításokban megadtam a külső meghajtón egy mappát ahová letöltések kerülnek. Ezt ellenőritzem SSH-n a nano /storage/.kodi/userdata/addon_data/service.downloadmanager.transmission/settings.xml -ben is. Ha viszont belépek a webes felületre, akkor a letöltések az SD-n találhaó storage/downloads mappába kerülnek. Vagyis nem az általam megadott külső meghajtóra. A webes felületen nem kér felhasználónevet és jelszót, pedig azt is beállítottam.Hogyan tudnám a külső meghajtóra irányítani a letöltéseket?
-
veterán
Van két pi-m. Egyiken smb fut, amit a másik fstab-al fel is mountoltam. De ha ki lövöm az smb-s pi-t, a mount ugye leválik. Ha vissza kapcsolom, a mount -a megoldja. Hogy lehetne ezt autómatizálni?
crontab-ba futtassam 10 percenként?
nincs ennél elegánsabb megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
t256
őstag
válasz Celtis #18768 üzenetére
Bocs, átsiklottam felette, de most kipróbálom.
harylmu!
NFS-en bizony. Hanewin NFS szerver progival osztom meg a filmeket tartalmazó mappákat laptopról.
Ha betallózom az SMB-t, akkor megjelenik egy WORKGROUP mappa, ha rámegyek, akkor "invalid argument" hibaüzenetet kapok.envagyok!
Routert is mindjárt újraindítom, habár pár napja már megtörtént.
[ Szerkesztve ]
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
dugesz77
őstag
Nekem ezek beállítások wifivel kapcsolódó Zeronál segített sokat. Próbáld ki amit Celtis írt lehet nálad is azzal van a probléma inkább.
[ Szerkesztve ]
-
t256
őstag
válasz dugesz77 #18761 üzenetére
Köszi, sikerült a megosztás!
Két beállítást is kipróbáltam:
"<advancedsettings>
<network>
<cachemembuffersize>104857600</cachemembuffersize>
</network>
</advancedsettings>"valamint, "<advancedsettings>
<network>
<buffermode>1</buffermode>
<cachemembuffersize>52428800</cachemembuffersize>
</network>
</advancedsettings>"Sajnos ugyanúgy megröccen mindkettővel. Gondolom érdemes próbálkozni más beállításokkal is, hátha megoldódik a probléma.
A tisztánlátás végett megkérdezem, lehet-e a szűk keresztmetszet az internet szolgáltatótól kapott Ubee evw3226 típusú router? Esetleg valamit kell átállítani benne?
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
veterán
köszi, közben kerestem datasheet-et, és a 11-es-nek valóban csak fokonkénti a felbontása. Ezzel is többet tud a 22-es. Már úton van két darab 22-es, szóval türelmetlenül várom
Csak így rém hülyén néz ki a dolog. Kontrollnak rajta van egy DS szenzor is
Egyébként egy C kód olvassa a szenzort, mert az Adafruit-os driver enyhén szólva is megbízhatatlan... -
t256
őstag
válasz Celtis #18757 üzenetére
Ha az SD kártyát átrakom a laptopba és megnyitom, ott nincs userdata mappa.
Sambán keresztül kéne, oké. Beállításokban bekapcsoltam a Sambát, de hogyan tovább?
Win7 alól, hogyan csatlakozom? Sajnos nagyon az elején vagyok a dolognak. Örülök, hogy egyáltalán működik az OE.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Celtis
veterán
Az advancedsettings.xml fájlt a userdata mappában kell létrehozni. Legegyszerűbb a samba megosztáson keresztül.
Nekem ez a beállítás vált be, de lehet játszani a readbufferfactor értékével, ami legyen egy 1 és 20 közötti szám. Még lehet a buffer méretét növelni, de én azt nem növeltem, mert alapvetően nem azzal van a baj.<advancedsettings>
<network>
<buffermode>1</buffermode>
<readbufferfactor>1.4</readbufferfactor>
</network>
</advancedsettings> -
dugesz77
őstag
válasz Keef_Lee #18755 üzenetére
Háztól függően 4-5 fokot számít,de nem igazán kell. 85 fokig mehet fel ott van a leszabályozás. Nálam eddig a rekord 62 fok volt borda nélkül,bordával 50 körül állt be a 25 fokos szobába. Megnyugtatásként rakhatsz rá ,inkább a nagyobb hőingadozás csökkentésére lehet jó.
[ Szerkesztve ]
-
Keef_Lee
senior tag
CPU temp 55 fok. Ez a nyári melegben nem fog nagyon felkúszni, ha megdolgoztatom? Berregős hűtést nem szeretnék. A passzív bordával kapcsolatban mi a tapasztalatotok?
-
félisten
Ma ismét összefutottam régi mumusommal, a TVheadenddel.
Gondoltam, egyszer már csak sikerül beállítanom...
Hát, még nem...
Frissen telepített OELEC, a hálózaton behozom az IP:9981 oldalt -- mire felhasználónevet és jelszót kér.
Magán a rendszeren a backenden nem találtam erre vonatkozó beállítást, a frontend beállításai között igen, de azokat a webes felület nem fogadja el. (Logikusan...)
Eddig ilyen beléptetési igénnyel még nem találkoztam. Mi lehet a gyári user/psw, illetve hol állítom azt az eszközön?
Köszönettel: MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
dugesz77
őstag
Itt van egy használható leírás a cache állításáról.
4. pontban mutatja,hogy hova kell létrehozni.
Kezdésnek a 3.2 pontba leírtakat bemásolod egy .txt fájlba majd az egészet átnevezed advancedsettings.xml -re. Vigyázz csak akkor csináltad jól ha kiírja,hogy a fájl kiterjesztése is megváltozik (tehát nehogy advancedsettings.xml.txt legyen). -
-
-
válasz Pulsar #18744 üzenetére
A DHT22 tizedes pontossággal működik.
Hogyan/mivel olvasod ki az adatokat?[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
randras
veterán
Sziasztok,
sulis projektre vettem egy Raspberry Pi 2 B-t. Image-t telepítettem egy Class 10-es 32 GB-os Kingston microSD kártyára, rádugtam egy ethernet kábelt, Logitech Unifying adaptert, HDMI kábelt, illetve egy Lenovo PB410-es külső akksit, majd elindult a rendszer. Beállítottam a nyelvet, jelszavat, majd a második újraindításnál már befagyott GUI fogadott. Újraindítottam, egyszer ment, egyszer nem, gondoltam rádugom a RaspiCam-et. Ez kb. 5-ből egyszer működik (raspistill -o file.jpg), többi alkalommal vagy szintén GUI fagyás jelentkezik, vagy nem tud képet készíteni, mert nem is látja a kamerát.
Jól gondolom, hogy tápellátási gond lesz? Próbáltam még Xiaomi 10Ah-s külső akksit, LG 5V 1.8A telefon töltőt (kettőt), 5V 2.8A tablet töltőt, nem tudom még mivel kéne megnézni, mit tegyek?
-
t256
őstag
Sziasztok!
Laptopról osztom meg a filmeket (NFS) OE/Kodi számára.
Nagyobb fájloknál lejátszás közben rendszeresen megáll a kép úgy 5-10 másodpercre (bufferel?), majd megy tovább.Lehet ezzel valamit kezdeni? Elvileg csinálni kell egy advancedsettings.xml fájlt és abba beírni egy kódot, ami átállítja a buffert.
Sajnos fogalmam sincs, hogy ezt hol és hogyan hozzam létre.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
veterán
DHT szenzorból tudott már valaki tized fokot kiiratni?
DHT22-vel mintha sikerült volna nekem, de nem vagyok biztos benne. Most DHT11-el próálkozom de de nem sikeül. -
cinemazealot
addikt
3 fázisról szerintem senki nem szólt. A cosfi viszont tényleg jól jöhet, ha pontosan tudni akarja, mennyi áramdíjat fog fizetni. Pusztán az áram és feszültség ismerete csak a látszólagos teljesítmény kiszámításához elegendő, ami nagyobb vagy egyenlő a szolgáltató által mért (Általad meg fizetett) hatásos teljesítménynél.
Ezzel a módszerrel legfeljebb (és most annak idei osztályfőnökömet idézem) "a biztonság javára tévedsz", de pontos fogyasztást nem fogsz kapni.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz sixer66 #18739 üzenetére
Ebben a topikban kapsz inkább választ. Elég az összefoglalót /weboldalt átolvasni.
-
sixer66
senior tag
Nemsokara erkezik a pi2.
IpTv-m van, valahogy tudja kezelni a pi2, hogy azon keresztul tudjam esetleg nezni vagy hogyan tudom megoldani, hogy a tv adas kepet felkonvertalja? -
nagyúr
Tegnap sikerült az indavideo.hu filmes oldaláról egy filmet néznem online, openelec-kel a tv-n, minden kiegészítő telepítése nélkül. A yatse segítségével a telefonomról indítottam el a lejátszást. Tökre meglepődtem, hogy sikerült... A módszer elméletben az összes filmmegosztó oldallal működik, videa és indavideo tesztelve.
-
G@ß!
őstag
Meg tudjátok mondani, hogy miért lehet az, hogy nézek egy filmet, lestoppolom, majd lépkednék a menüben, de befagy az egész kb 5-10 másodpercre. Utána viszont hasít. Van ötletetek?
Olyat is észrevettem, hogy film lejátszása közben ha mozgatom az egeret, a visszaléptetés ikonja villog.
Illetve a léptető gombokra nem reagál a rendszer. Hiába nyomom, nem jön a következő film (miközben a mappában több videófájl található.
Ezek egyedi hibák, vagy többeknél előfordul? -
crissprivat
senior tag
válasz Celtis #18731 üzenetére
5drb pim van. Szépen be vannak kötve a szobákba. 5.0.8-al nagyon sokáig elvoltam mindegyiken. A kényszerem abból fakadt,amit nemrég írtam is,hogy az egyik addon nem müködött tövább ezen a régebbi verzión. Muszáj volt lefrissítenem mind,hogy tudjam használni öket. Backupolni meg nem akartam,nehogy gond legyen az 5röl 6ra való fö rendszerváltás végett.
Köszi az infókatJézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
-
Celtis
veterán
válasz crissprivat #18728 üzenetére
Szerintem keverednek itt a dolgok. Amikor egy új rendszer telepítesz, akkor újra kell építeni a médiatárat és le kell tölteni a fanartokat. Ez megtörténik akkor is, ha nem lépegetsz végig a filmeken.
Ez az adatbázis az SD kártyán kerül tárolásra. Amikor böngészel a médiatárban, az SD-ról a RAM-ba töltődnek a képek. Ha lassú az SD kártya, ez a böngészés is lassú. (Negatív példám a Kingston C10 SD kártya, ahol kb, 1 másodperc/fanart volt a sebesség) Viszont ez a lassúság minden egyes újraindítás után ugyanilyen, hiszen kikapcsoláskor a RAM törlődik.
Ha neked csak első alkalommal lassú a képek megjelenítése, akkor az egyszerűen a netről való letöltés sebessége miatt olyan.Nem értem miért kell rendszeresen kényszerből új OE rendszereket felpakolnod. De ha így is van, akkor teljes backup-ból is vissza tudnál állítani mindent vagy akár csak a médiatárat is le tudod menteni és visszaállítani.
-
Froclee
őstag
válasz crissprivat #18728 üzenetére
nem csoda. szerintem ez a raspi határa. vegyél wetek core-t vagy vero 2-t.
szerk.: kevesebb filmnél is csinálja?
(nálam amúgy igen)(#18730) crissprivat: nálam is gondolkodik a fanart betöltésén elsőre egyébként és engem is zavar, de emiatt én sem invesztálok.
[ Szerkesztve ]
-
crissprivat
senior tag
Helo.
Nálam NASon vannak a filmjeim és erre csatlakozik pi. (van 1es és 2es szériás pi is) A gondom az,hogy a médiatáramban közel 500 film található és amikor új rendszert teszek fel (OE,nem unalomból,hanem kényszerböl) akkor a filmek indexelése után nagyon lassú a fanart képek betöltése,amíg végig nem megyek az összes filmen. És ilyenkor,van hogy fél,egy perc is kell mire betölti a képet. 500 filmnél azért ez már nem elhanyagolható idö. A kártya sandisk c10 és u1. Szóval a kártyák gyorsak,a táp 2Aes,a kábelezés cat5e,gigabiten fut minden. (persze a pi nem tudom)
Hogyan lehetne megoldani,hogy mindjárt gyors legyen,ne legyen elsö alkalommal ilyen nyomasztóan lassú? Nálatok is ilyen,vagy van rá megoldás? Gondolom a memóriájába kell betöltenie a sok filminfót elöre azért olyan lassú és utána már jó. De miért nem csinálja ezt meg magától,miért kell nekem egyenként végigzongorázni sorba a filmeketJézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
hunaqua
addikt
válasz Asztee #18721 üzenetére
Ezt tedd a config txt-be.
dtoverlay=hifiberry-digi
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
csipuka
senior tag
-
90Quiet
tag
Új játékos vagyok PI2 alapú Kodi használatban és több elégedetten végignézett gyengébb minőségű film és sorozat epizód után idegesítő hibába ütköztem. A nagyobb bitsűrűségű videók erősen akadoznak, 5-10 másodperc folyamatos lejátszást fél perces állókép követ. Erre példa az alább lefotózott videó is, mely képen az options gombra előjövő adatok láthatók.
[link]
Jártasságotok és tapasztalataitok szeretném segítségül kérni, hogy megoldjam ezt a hibát. Nálam is valamilyen codec licenc hiányozhat? Mit kell nézni pontosan ezeken a sorokon hogy kiderüljön a hibám oka? A videó fájlokat egy gigabites vezetékes hálózaton osztom meg Windows 10-es laptopomról, melyen semmilyen más energiaforrás vagy merevlemez igényes program nem fut a filmnézéssel egy időben. A filmeket a forrásfájl képkockasebességéhez szinkronizált megjelenítéssel játssza le a kodi a jelenlegi beállításaim szerint.Köszönöm a tanácsokat!
[ Szerkesztve ]
A lexikális tudás hiánya gondolkodásra sarkall...
-
bala6120
senior tag
Sziasztok!
Vennék én is egy Pi 2-t, ez jó lesz? Csak filmeket nézek hálózatról.
Segítséget köszönöm. -
Asztee
aktív tag
Sziasztok !
Vettem a Pi-mhez egy HiFiBerry Digi+. A problémám az hogy nem jön ki belöle hang. Mit kell vele tennem ? Kell hozzá telepíteni valami szoftvert ? A mégnagyobb problémám meg az hogy dual-audio-ban szeretném használni- Visszaolvasva láttam, hogy létezik valami dual audios OpenELEC. Ez valami kiegészitő vagy egy teljes oprendszer ? És ha igen,akkor most ugye teljesen újra kell raknom az egész rendszert !?
Annak nagyon nem örülnék ,mert alig egy hónapja frissítettem (4.x --> 6.x) és vagy egy hétig eltartott, mire mindent visszaállítottam olyanra ahogy én szeretem és nem szeretném most újrakezdenji. Illetve esetleg erre van valami olyan backup megoldás ami mindent elment (fájl listák, skin-ek és menük és a teljes adatbázis) ? (A 4-röl 6-ra frissítésnél is próbálkoztam a backuppal,de nem igazán akarta értelmezni. )Köszi.
''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
csipuka
senior tag
válasz azbest #18715 üzenetére
Egy Logitech C920 van rajta, ami tudna HW-esen a h.264-et, de a linux-omon se tudtam beloni (hogy fullHD-ban adja a kepet h.264-ben), a PI-n meg se probaltam. A motion-ban 800x600-as felbontasra lett belove. Igazabol azert kotottem hozza, mert volt ilyen otthon, nem feltetlenul ruhaznek be egy masikba, csak probaltam hasznossa tenni.
Koszi az infokat![ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Kene nekem kis progi, amit parancssorbol ha elinditok, rovid hangokat, mp3-at, ilyesmit lejatszik, es a hatterben fut.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
csipuka
senior tag
Vettem egy USB audio analog adapter, hogy haha jobb lesz a jack-en a hang.
Feltettem a pulseaudio-t, beallitottam, de lejatszas kozben van valami, amit az angol hiss audio-nak mond. Az RPI2-hoz ra van csatlakoztatva egy Logitech webcam is, es amint azt lehuztam, lass csodat, meggyogyult a hang. Eloszor azt hittem, hogy a tap keves neki, es lecsereltem a 700mA-eset, egy masikra ami 1.3A-es. Sajnos nem valtozott semmi. Haa webcam is be van dugva, akkor szar a hang.
Talalkozott mar valaki hasonloval, vagy otlet mit tudnek meg csinalni? -
Flowtation
őstag
válasz Flowtation #18706 üzenetére
Ma reggel meg ment második gombnyomásra... Nem kapcsoltam be az alvó üzemmódot, mint azt fentebb irtam.
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Spuri2000
senior tag
válasz szabi__memo #18659 üzenetére
Szerintem állj be a sorba. Nekem már több mint egy hónapja megvan. Semmi mást nem csináltam, mint beregisztráltam az oldalra. Rá pár napra jött az email hogy mehetek vásárolni. Ennyi volt.
-
PpenoO
őstag
válasz Flowtation #18704 üzenetére
Rendszer/Beállítások/Energiakezelés:
Alvó üzemmód: x perc (amennyire szeretnéd)
Alapértelmezett leállítási mód: alvó üzemmódÍgy fel kell tudnod éleszteni miután elaludt.
-
PpenoO
őstag
Nem bírtam ki rendeltem egy ilyet a közelgő nyárra való tekintettel
FEATURES:
-- 800% higher heat radiation efficiency than Copper/Aluminum heat sink;Instant get ügye?
Most stabilan idle módban 53°C-on fut:
gpu_mem=320
arm_freq=1000
core_freq=500
sdram_freq=500
over_voltage=2
force_turbo=0
initial_turbo=30Valakinek viszont így is elszaladgál:
gpu_mem=320
arm_freq=1100
core_freq=550
sdram_freq=600
over_voltage_sdram=5
sdram_schmoo=0x02000020
over_voltage=4
force_turbo=0
initial_turbo=0[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Ha valakinek nem menne a kodi alól a youtube plugin, akkor az azért van, mert annyira népszerű, hogy a youtube napi limitet elérte a kérések száma, ami a készítő projektjéhez használható.
Itt egy tömör leírás, hogy lehet saját google fiókkal létrehozni projektet, ott saját kulcsot generálni és azt a megfelelő fájlba beszerkesztve a készítő kulcsa helyére, nem a közös keretről megy az api használat [link]
Nem kellett törölni sem a plugint, csak ki majd újra bejelentkezni miután átírtam a kulcsokat sajátra.
Ssh-val openelec -es pi-re lépve ott van a .kodi rejtett mappában pont úgy ahogy a leírás is írta.(#18698) crissprivat
állítólag az újabb openelec sokkal agresszívabban kezeli a hardvert. Ha nem elég erős a tápegység, akkor az jobban kijöhet az új verzióval. Próbálj másik tápot vagy jobb minőségű kábelt.[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
Tegnap megvettem a vc kulcsot,azok a filmek lejátszása tökéletes vele.Lehet,hogy nincs köze hozzá,de nem működik azóta a youtube.Nem tudom mi a sz@r lehet vele.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG GR6 i5-5200U 16GB 2 512GB SSD GTX 960M - ultra pici, ultra csendes, bivalyerős gép - olcsón
- Mac Mini M4 10/10 16GB 256SSD
- Gamer PC: Ryzen 5 5600X // RTX 4060 Ti // 32Gb Ram // 1Tb SSD
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest