-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
Keyless rendszer.
Ha a kocsi nem hajlandó nyílni, csak a kulcson lévő gombra, az jelent valamit? -
pvt.peter
őstag
És még egy kérdésem lenne, nem szabadultok meg ilyen könnyen tőlem
Szintén Vectra C: a középső hátsó ülés biztonsági öve meg se mozdul, ezen kívül más használható megoldást nem találtam, de ez sem oldotta meg, ugyanis hiába pattintottam vissza a támlákat, továbbra sem mozdul meg az öv.
A beragadt alkatrész alatt nem tudom, hogy mit értett a válasz adó. Egyáltalán hol, melyik részen kellene keresnem? -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Bocsi a kérdésért de tudja véletlenül vki, hogy mekkora az Opel Vectra C (2004, 1.6L, benzines) szélvédőmosó tartálya?
Gyakorlatilag most töltöttem fel legelőször, simán elnyelt 4 liter folyadékot, sajnos több nem volt -
Def26
félisten
válasz
molnarpeter #84796 üzenetére
-
Def26
félisten
válasz
molnarpeter #84794 üzenetére
és hogy kapcsolható be? Vagy esetleg a rendszer tudja, hogy nekem mikor van rá szükségem?
-
Def26
félisten
ople insigniánál mi ez az overboost érték?
-
Willie
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, másodjára dobta ki a P0170 hibakódot a Z16XEP motorral szerelt Astra G-m. Nem érzek rajta semmi változást, mindkét alkalommal tankolás után dobta a hibát, majd a következő tankolás után el is tűnt. Van esetleg tippetek hogy mi lehet a probléma? A fogyasztásom változatlan, MaxxMotion95 megy bele egy ideje folyamatosan.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
-
sziku69
őstag
válasz
mohabá 007 #84790 üzenetére
Köszönöm Mohabá! Ez nemes cselekedet volt!
Neked is köszönöm Tikakukac!Nem biztos, de előfordulhat, hogy valahogy nedvesség szívároghat be a relés fedél alá. Gyanítom, mert ahogy írtam tiszta trutyi körülötte minden. A következő dolgom az lesz, hogy kipucolom, mert elképzelhető, hogy a víz nem tud lefolyni, mert ott valahol el van dugulva. Ezért is folyik be az utastérbe.
-
mohabá 007
aktív tag
-
sziku69
őstag
válasz
mohabá 007 #84787 üzenetére
Köszi az infót.
Közben már telefonáltam a multitimerrel kapcsolatban a xviii. keres Sörös autó alkatrészesnek. Őket ismerem, mint Opel bontóst itt a környéken.
A srác mondta, hogy a gyujtáskapcsoló zárbetét is művel ilyen jelenséget, ha nem ugrik ki miután kiveszem a kulcsot. Multitimerről ők sem tudnak.A zárbetét kiugrik nálam, azzal nincs baj. De még az alatta lévő kapcsoló az szórakozhat, amit kapcsol a zárbetét.
A delphis fedél alatti relékről lehet tudni valamit?
Azt néztem éppen, hogy elég sz@r helyen van. tele van falevéllel, meg trutyival a környéke. Lehet hogy ott a környékén szivárog be a víz a vezető felőli oldalra, mert ha esik az eső, és indításnál az asszony benyomja a kuplung pedált, akkor víz folyik a cipőjére.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
ArthurShelby #84778 üzenetére
Mivel az EGR nem működöképes, teljesen mindegy, hogy visszadugod e,vagy sem, a lámpácska jelez.Ha majd jól működő EGR lesz betéve, a lámpácska nem jelez,és a hibakódot idővel elfelejti,még törölni se kell.
Az EGR működőképességét így tudod ellenőrizni: (a kép alatt, az utolsó előtti mondat a lényeg!
)[link]
Ezek alapján megnézheted, hogy neked döglött e:[link] ill a bontottat ott, helyben le tudod ellenőrizni, hogy jól műlödik e. -
sziku69
őstag
válasz
mohabá 007 #84775 üzenetére
"Ha kiveszed a kulcsot, ajtó kinyit,és akkor is sípol, az gubanc."
Épp ez a problémám.
Néha sípol (80%) néha nem. Amikor a kulcsot belőttem az "agyához" akkor éppen nem sípolt. Asszony örült neki fél napig
hogy távirányítóval nyithatja zárhatja. Rövid volt az öröme.
A kérdés az, hogy mit nézzek meg először. Nem nagyon akarnék tyukbeleshez menni vele, ha nem muszáj.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
mohabá 007 #84777 üzenetére
Még nincs meg a másik egr, csak a lefalazót csinálta meg (levágott egy lemezt méretre, meg betette a karosszériás). A szerelőm szabin van, jövő hét kedden viszem hozzá, mert a hűtővíz már sárgás, és túlmelegszik (100fok), valszeg lyukas a hűtőm (és koszos is).
Most kiszedtem az egr-t, hátha meg tudom tisztítani (bár most már látom, hogy esélytelen). (esetleg ha valakinek van jó tippje ne tartsa magában).
Visszadugjam, vagy jó így is? Valahol bontóban szerzek hétfőn.
Hibalámpával még nem foglalkoztam (nem töröltem a hibakódot). -
mohabá 007
aktív tag
válasz
ArthurShelby #84768 üzenetére
Szerintem ez már korábban lett megbontva, pl:izzócsere az óracsoportban, ami több órás meló. Felületesen lett összeszerelve,eddig bírta,(vagy most vetted csak észre)
Nem vagy átverve az 5ezer Ft-al. A lefalazót is ő csinálta? EGR másik lett beletéve? Úgy lett megcsinálva, ahogy korábban megbeszéltük? Hibalámpa nem jelez?
Beteg motort miért karosszériással gyógyittatod?Fogy még a hűtővized? (húú..de kíváncsi vagyok)
-
beg
veterán
Mind a 4 villanyablakom lehúzva maradt. Biztitáblát néztem, mindegyik megvan. Mármost így nem hagyhatom éjjel az utcán. Tud valaki Bp vagy környékén egy villamosságist mondani aki 17 óra után is vállalja? Ja és utólagos villanyablak csak hogy egyszerű legyen. Előző tulaj szereltette be.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
sziku69 #84773 üzenetére
Annyit tudok mondani, hogy a az a bajod amit leírtál: "...A jelenség az, hogy ha kinyitom az ajtót, sípol. Mintha pl a világítást rajta felejtettem volna. Ha adok rá gyujtást akkor elhallgat..."
Ez normális, és akkor is elhallgat, ha kihúzod a kulcsot,majd visszadugod.
Ha kiveszed a kulcsot, ajtó kinyit,és akkor is sípol, az gubanc."...Az egyébként megállja a helyét, hogy ha rajta hagyom az autón a világítást, nem tudom távirányítóval bezárni, kinyitni az autót?.."
Erről sec-perc alatt meggyőződhetsz magad is.
(vekimnél nem igaz)
-
B-L-A-C-K
titán
Mivel azt hittem Opel-t fogok venni megint, így berendeltem 3x4 ilyen fém szelepsapkát. Végül nem Opel-t vettem, szétosztottam kettőt már, 1 még van amire így nem tartok igényt, szóval ha kell valakinek szóljon (természetesen ingyen adom).
-
sziku69
őstag
válasz
sziku69 #84764 üzenetére
Erre tudtok valamit mondani? Vagy irány az autóvillamosságis?
-
pvt.peter
őstag
-
Tikakukac
titán
válasz
ArthurShelby #84770 üzenetére
Bármit lehet nyilván, de szerintem elég egyértelműen ez túlhúzott csavar.
-
Tikakukac
titán
válasz
ArthurShelby #84768 üzenetére
Ha az ott jobb oldalon csavar, akkor nagyon nagy talány nincs, azt valaki tökig húzta.
-
ArthurShelby
addikt
-
sziku69
őstag
válasz
pvt.peter #84765 üzenetére
C Corsánál nekem úgy sikerült, hogy
simán kinyitod kulccsal.
beülsz, becsukod az ajtót.
gyujtást adsz rá, majd zár nyit gomb, és újra zár nyit gomb.
majd leveszed gyujtásról.Ha így nem megy akkor próbálj meg fordított kombinációt. de mindig vedd le utána gyujtásról.
Hátha...
Persze ez csak tipp a Vectrához. -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Járt már vki úgy hogy elemcsere után nem működött a kulcs?
A helyzet az, hogy régóta nem volt már használatban a kulcs (legalábbis a távirányítós része) és most történt meg benne az elemcsere.
A mikrokapcsolók okésak, kattan mindegyik.
Mi lehet a baj?
(Opel Vectra C -ről van szó.) -
sziku69
őstag
Most hogy megoldódott a távirányítós, ajtónyitási probléma, van egy másik. ( ezzel összefüggően)
Így nem is működik távirányítóról.
A jelenség az, hogy ha kinyitom az ajtót, sípol. Mintha pl a világítást rajta felejtettem volna. Ha adok rá gyujtást akkor elhallgat.
Az egyébként megállja a helyét, hogy ha rajta hagyom az autón a világítást, nem tudom távirányítóval bezárni, kinyitni az autót?
C Corsa 2003-as 1.7 isuzu dízel.Ez a jelenség már rég fennáll, de mivel kulccsal használták az autót, ez nem volt annyira lényeges. Bár a sípolás azért idegesítő volt. Bár nem én vagyok a gazdája. Így engem nem zavart.
-
rzsolt73
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Adott egy opel astra classic 1.4-es autó.
Most vettem észre, hogy a jobb első ülésnél teljesen elázott a szőnyeg.Ezt mi okozhatta?
-
sziku69
őstag
válasz
mohabá 007 #84756 üzenetére
Ez bizony.
Az asszony hajtja, amíg még bírja szegény autó.
-
törölt tag
válasz
molnarpeter #84753 üzenetére
Talàn Kecskeméten. Most írtam rà, mert postázva volt, nem személyesen. De azt írja van egy év garancia
Szerk: Fuhh, nagyon beleszaladt az ember 😁írom hogy kopik, meg ragad , erre írja: igen, szokásos. Ki csinálta?
Mondom:Ti
Válasz: akkor nem szokásos
🤔 -
sziku69
őstag
válasz
mohabá 007 #84751 üzenetére
Szia! Eladtam a B Vectrát. Sajnos nagyon sokat kellett volna rákölteni. Motorikusan rendben volt, de a futóműre, kasztnira 200 ráment volna alaphangon. Volt még rajta műszaki. Így viszonylag jó áron eltudtam adni.
-
sziku69
őstag
válasz
HoaryFox #84684 üzenetére
C Corsánál ez oldja meg a távirányító problémát. (elemcsere, kapcsoló csere után)
Becsukott ajtónál gyújtásra kapcsolsz és megnyomod a zárás nyitás megint zárás nyitás gombokat majd gyújtás kikapcsol. Ekkor hallani lehet egy (nálam) halk sípolást.
Nálam így lett jó.Ha érdekel valakit ajtó kulcsok javíttatása, immo programozás, baráti áron, Budapest-Békéscsaba vonalon, elsősorban, akkor tudok adni telefonszámot.
-
B-L-A-C-K
titán
-
hacki87
senior tag
Ma voltam az Insignia-val opel márkaszervizbe, mert kijelezte az alacsony olajnyomás hibát. Egy tőmítést kellett kicserélni. Én inkább megcsináltattam, így nyugodtabb vagyok vele kapcsolatban. Közbe rákérdeztem, a szívósor lapát problémára arra azt mondták, ez a motor már módosított szívósorral rendelkezik.
-
Szada85
aktív tag
válasz
BigBlackDog #84736 üzenetére
Elvileg a gyengébb, 116 lovas verzió x18xe(1) néven futott, a z18xe pedig a 125 lovas.
A C Corsa sem rossz elsö autó jelölt, barátnöm is azzal kezdett, igaz neki fapados 1.0-ás verzió volt, ha klímáznátok és pályáznátok, akkor azért egy 1.2, 1.4 biztosabb ajánlás belöle. Egyszerü, strapabíró technika, és a keretböl azért már elég pacek darabokat is ki lehet hozni. A G Astrát pedig feljebb leírták.
-
diegho
nagyúr
válasz
BigBlackDog #84739 üzenetére
Attól függ mi számít, ha pl szeretnél utólag olcsón tempomatot, akkor a 125-ös jobb, de igazából a Z18XE az egyik legjobb opel motor, szóval mindegyik verzióban jó. Gondolom euro norma különbség is van a kettő között.
-
diegho
nagyúr
válasz
BigBlackDog #84736 üzenetére
A 116-os még a régi nem elektromos gázpedálos.
-
diegho
nagyúr
válasz
BigBlackDog #84733 üzenetére
Vagy 1.6 84paci vagy z18xe. Ez a két legjobb motor.
-
beg
veterán
válasz
BigBlackDog #84733 üzenetére
Klímával 1.6 1.8 körül keresgélnék. Motortípusra nem szűrném le, mert a 700e ársávban csak az fog számítani, hogy milyen gazdája volt előtted. Bármelyik motor lehet ott már pénznyelő vagy örök doxa. Főleg klímával 600-800 ársávban.
Küszöb, kerékív hervadás elég jellemző lesz, de kitartással ki lehet fogni még menthető példányokat.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
600-800e Huf körül milyen motorral érdemes nézni G Astrát/B Vectrát (esetleg C Corsát)? Elsősorban "tanuló" autónak lenne kezdő sofőrnek, így nincs sok elvárás. Legyen klíma, ne rohadjon és a fenntartásával kapcsolatban ne legyen bonyodalom (szervizigény, szervizárak tekintetében). Városban keveset lenne használva, elsősorban országúton, autópályán menne.
Első körben a 75 lovas 1.6-okat néztem (ilyen motorral még F Astra is megfelelne, csak azok nem kicsit rohadnak általában). Ha jól tudom, akkor G Astrában még a 84 lovas 1.6 is 8 szelepes volt. Kérdés, hogy a 16 szelepes 1.4-1.6 motorokból mit szabad és mit nem szabad választani? Vagy esetleg az 1.8 sem lenne rossz választás?
-
Szada85
aktív tag
válasz
stickermajom #84713 üzenetére
A rotor véleményem szerint egyértelmüen megérett a cserére, én akkor már egyszerre cseréltem az elosztófedelet is, legyen mindkét "oldal" új.
-
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
A klíma kondenzvize hol jön ki, a motortér alatt, vagy valahogy hátra van vezetve?
Nincs hozzá alufelni, bár jobban néz ki, de még utána kell néznem, hogy mekkorát lehet rá feltenni. Bár friss műszaki van rajta, de azért jobb ha tisztában vagyok vele. A forgalmiban is 215-ös gumi van, de az autón 225 van, ezért éppen nem szóltak, de a felniméretet nem tudom. Magyarországon azt tudom, hogy az adott autótípusból ami megjelent, attól egy számmal nagyobbat lehet feltenni. Szerencsére az OPC Insigniák elég nagy felnikkel jöttek gyárilag.
De igazából ráér, nem lényeges, fontosabb, hogy ne kelljen állandóan szervízben dekkolni vele. Bár rengeteg érdeklődő volt rá, szóval nem hinném, hogy nagy probléma lenne továbbadni -
Laraxior
titán
Akkor asszem belevagok. Annyira tetszik hogy ihajj.
-
rover45
őstag
válasz
lsebestyen #84701 üzenetére
Ne szivassatok
Komolyan?
2016-ban hozták be osztrákiából, azóta egy ismerős család használta -
diablo1984
veterán
jó kérdés! de akkora típusismeret nem kell a kuplung cseréhez, elvileg bármelyik szerelő ki tudja cserélni, de hogy melyik nem akar százezreket legombolni rajtad, azt csak tapasztalat útján tudod kideríteni! Érdemes szakszervizet is megkérdezni, hogy adjanak ajánlatot, majd kis szervízeket, majd még kisebb szerelőket, aki talán csak fusizik, majd abból el tudod dönteni, melyik változat jobb neked ár/érték arányban....
-
diegho
nagyúr
B Meriva 1.4-es motorjai milyenek? A turbós mennyire problémás? Volt valami váltó gond azoknál nem?
-
Def26
félisten
válasz
diablo1984 #84709 üzenetére
pest fejér megyében lesz ilyen?
-
Def26
félisten
válasz
diablo1984 #84707 üzenetére
Köszi. 450k -ra számítottam kb. Budakeszi Opel -el van valakinek szerviz tapasztalata?
-
-
Def26
félisten
válasz
Luck Dragon #84704 üzenetére
ez beszereléssel együtt?
-
-
Def26
félisten
üdv.
2015/6 havi 2.0 cdti 140LE insigniába kb. mennyi lenne a kettős tömegű csere. Persze a kötelező dolgok is lennének cserélve mellé, kinyomócsapágy, kuplung stb. Nem romlott még el, csak kíváncsi vagyok mi mennyibe lesz majd egyszer.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
lsebestyen #84701 üzenetére
Pont akartam irni, hogy majd az eredetvizsgan kiderul
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- fűnyíró traktor
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest