Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zsistvan7

kezdő

Sziasztok.

Az alábbi furcsaságot tapasztaltam egy LG 65C3-nál, másfél hete lett vásárolva.

Végig futtattam Vhiktor fórumtárs panelellenőrző videóját, külön köszönet neki, meg a beállítós videóért is, nagyon profi lett.
    Elsőre nem is vettem észre semmi furcsát, rendben volt minden, majd amikor másodjára néztem akkor láttam hogy a sárga színnél (az összes többi szín oké volt), a képernyő jobb oldalán egy zöld csík, a bal oldalán pedig egy piros csík van, kb. 1 pixel széles, olyan mintha egyik oldal a zöld a másikon meg piros maradt volna ki a „keverésből”.
    Na mondom frankó, fel is ment a vérnyomásom :)
    Készítettem több méretben teljesen sárga png képeket rgb(255, 255, 0), a 3840x2160 méretű képen ugyanúgy megvolt ez a hiba, viszont a 1920x1080 méretű képen a legnagyobb meglepetésemre a képpel együtt vándorolt a széleken a csík, tehát mindig a sárga terület szélén volt, akkor is ha a kép nem töltötte ki a képernyőt.
    Ekkor megpróbáltam a korábban említett videót 4:3-ban lejátszani, ott szintén látszottak a csíkok, csak most nem a képernyő szélén voltak, hanem a sárga terület szélén.
    Hozzáteszem hogy normál használat mellett semmi nem látszik ebből a hibából, tökéletes a tv képe.
    A kép mozgatást próbáltam kikapcsoltam (oled védelem), de nem hozott változást, egyébként semmilyen kép "javító" funkció nincs bekapcsolva.

Van esetleg valakinek ötlete hogy mi okozhatja ezt? Nagyon megköszönném.

Mellékeltem egy képet az egyik oldalról, a zöld csíkról.

[kép]

Még egy kérdésem lenne, amikor a sárga képek teljes képernyőre vannak kirakva, akkor lesz nekik egy enyhez zöldes árnyalatuk, de csak akkor, ha nem tölti ki a képernyőt teljesen a kép akkor teljesen sárga, a Simpson család teszt is rendben van.
    Ezt az ABL okozhatja?

Új hozzászólás Aktív témák