Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LG LCD és LED TV-k
- Pánik a memóriapiacon
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
baluka
tag
Szigorúan csak a képminőséget tekintve, nem pedig magának a filmnek a zsánerét, mondanivalóját stb.:
Priscilla, a sivatag királynőjének kalandjai - DV FEL
Majd megdöglik érte - DV FEL
Prérifarkas Blues - DV FELCsak három példa az állleejtős PQ-re, persze szigorúan csak azoknak akik DV FEL képes rendszeren tudják nézni akár lemezről, akár más formátumban DV FEL-t helyesen kezelni képes médialejátszóval (Ugoos AM6B+ és társai + CoreElec).
Még egyszer kihangsúlyozom, mindhárom film nagyon combos bitrátájú (10000+ kbps) FEL réteggel rendelkezik, csakis FEL képes setupon lehet kihozni a maximális álleejtős élményt!
Részemről egy Vhiktor által kalibrált Sony 77A95L és egy Sony UBP X800M2 a setup, több mint 150 UHD Blu Ray megnézése után írtam amit írtam...
-
baluka
tag
Nolan egyik filmje sem valami nagy durranás kameramunka terén, DV FEL/MEL sincs a lemezeken csak sima HDR, szval ha valaki referencia szintű filmeket keres HDR/DV témában ne az ő munkái között nézelődjön...
Korunk legtúlértékeltebb rendezője ez a Nolan gyerek, a Prestige óta nem volt egy igazán jó filmje, az hogy ráborították az Oscar kosarat részemről indifferens... -
baluka
tag
Röviden csak annyit: aki a kalibrálást elrugaszkodott dolognak tartja az egyéb tévedésekre is képes, a tegnapi kalibráció óta nem győzök ámulni és bámulni hogy mennyire élni kezdett a tv-m, pedig még csak az SDR tartalmakkal volt időm tesztelni az előtte-utána állapotot, mi lesz itt ha ráengedem a DV-t...

Minden egyes fillér amit a kalibrálásra kicsengettem a lehető legjobb döntés volt, egyet nem szabad elfelejteni, egy oled tv szinte megkóveteli a színhelyes beállítást/kalibrálást, ahogy a régi mondás tartja: aki majmot vesz legyen pénze banánra is...
-
baluka
tag
Itt a szakmai fórumon is szeretném köszönetemet kifejezni Vhiktor fórumtársnak a csodálatos munkájáért, kb 15 perccel ezelőtt fejezte be a 77A95L-m kalibrálását Klein K10A-val, élmény volt nézni ahogy dolgozik, a szakértelme több mint kiemelkedő, mindenkinek csak ajánlani tudom akár helyszíni kalibrálásról, akár az ő útmutatásai szerinti eszközbeállításról van szó!

Ami a technikai dolgokat illeti, az én A95L-m gyári SDR kalibrációja ugyanolyan gyatra volt mint amit Vhiktor mért egy másik példányon cca két hónapja, de biztos vagyok benne hogy amennyiben ideje engedi Vhiktor egyéb részleteket is megoszt majd a kalibrálás során szerzett tapasztalatait illetően...

-
baluka
tag
válasz
lzolka
üzenetére
Mivel felvidéki vagyok a szlovák Alzában vettem, az ottani árak egyformák, mindenhol 5999 erzsi...
Az Alzában VIP "rangom" van, voltak érvényesíthető vouchereim, ki is használtam őket.
Nincs kábeltv-m, tv műsort szinte nem is nézek, kivéve minden év végén a darts vb-t, műholdas set top box a forrás. -
baluka
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
-
baluka
tag
Tiszteletem, nagyon régen írtam jelen topikba utoljára, most megtöröm a csendet, ugyanis elérkezettnek láttam az időt hogy a jövő januárban hatodik évébe lépő 55-ös Sony A1 oledemet lecseréljem...
Semmi komoly indokom nem volt a cserére, a tv a mai napig tökéletesen teszi a dolgát, soha semmi gondom nem volt vele, de mivel adódott a lehetőség úgy gondoltam szintet lépek, tegnap hoztam el az új tv-t az Alzából, épp csak felfért keresztben a céges kisteherre:Falra rakni és beüzemelni majd csak az ünnepek alatt fogom, addig itt alussza téli álmát a szobámban...

-
baluka
tag
válasz
blakey
üzenetére
Van olyan lejátszó ami kezeli az összes, nekünk, végfelhasználók számára fontos DV profilt bármilyen formátumban: Dune HD Max Vision 4K, épp egy éve használom, soha semmilyen problémám nem volt a DV lejátszással, mkv, ts, mp4, iso formátumokat röccenésmentesen lejátssza, profile 7, 8 és 9, SL és DL, MEL és FEL, minden tökéletes!
Widest support for Dolby Vision file formats
Dolby Vision is supported for all popular file formats (MKV, MP4, TS, M2TS, ISO, movie folder structure). All popular Dolby Vision profiles (P4, P5, P7 MEL and FEL, P8) are supported. The media player supports the largest number of variations of Dolby Vision file formats of any other media player.
-
baluka
tag
Új firmware az A1-re:
-
baluka
tag
Új firmware az A1-re:
[link] -
baluka
tag
Igen, teszteltem a szóban forgó LG DV demokat, ezeket a TV saját lejátszója nem tudja lejátszani HDR-ként, csak sima SDR. Nekem sem jelenik meg minden egyes DV anyag elindítàsánál a DV logo, de mivel az ATV permamensen DV 50 Hz-re van állítva így amint bekapcsolom az ATV-t vagy ha a az A1-en más forrásról visszaváltok rá nyomban megjelenik néhány másodpercre a DV logo.
-
baluka
tag
Hello, végre tudtam DV-t tesztelni az A1-en, vettem egy Apple TV 4K-t, ennek a beállításaiban kiválasztottam a DV 50 Hz profilt, mire az ATV leellenőrizte hogy a TV tényleg tudja-e a DV-t, ez sikeresen lefutott, rögtön meg is jelent az A1 jobb felső sarkában a DV logó 3-4 másodpercre (szval ezt jelenti az az értesítés menüpont), a képi beállítások átváltottak a DV-nek megfelelőre, sőt a "kép üzemmód" menüpont alatt dolby vision lett, a szokásos helyen pedig jelzi a HDR-t is.
Insane Pro lejátszót indítva az ATV-n minden tökéletes, az általad is linkelt LG DV demók ill. egyéb DV anyagok flottul lefutottak.
-
baluka
tag
Hello, miután felraktam az A1-re a DV frissítést, atól zettig végigmentem a beállításokon és a kép szekcióban vhol mélyen "elrejtve" találtam vmi értesítés nevű almenüt amit kinyitva olyat tudtam bekapcsolni h "értesítést kérek ha a készülék DV jelet észlel" , szval nézz utána ill. próbáld tesztelni az Oppoval, nekem még nincs mivel, de erősen hajlok egy ATV 4K felé...

-
baluka
tag
Én csak holnap rakom fel, ma még sok a dolgom, szval ha van kedved írd le légyszi mit tapasztaltál, gondolok itt elsősorban a DV-re, bár jelenleg csak vmelyik streaming szolgáltató DV-s anyagával tudsz tesztelni, a külső eszközök speciális, a Sony DV profiljával kompatibilis firmware-frissítést kell hogy kapjanak, legalábbis én ezt hámoztam ki a Sony pongyola módon fogalmazott közleményéből. Szval sem a Te Oppo-d, sem az én X800-am nem alkalmas még DV jelet küldeni az A1-be (könnyen lehet hogy az X800 nem is kap ilyen frissítést).
Csak azt nem bírom felfogni hogy a készülék saját lejátszóját esetleg a play storeból telepített video alkalmazást (Kodi, VLC stb) miért nem támogatja az új firmware DV lejátszás terén?! Ezt jó lenne tesztelni ill. ellenőrizni, hátha...
-
baluka
tag
Megjött az A1 DV-s frissítése!
-
baluka
tag
Végre volt időm próbálgatni, tesztelni néhány dolgot melyekről az előzőekben polemizáltunk, megosztom a tapasztalataimat:
Az A1 nem képes a YT HDR tartalmak lejátszására, hogy ez magának a készüléknek a sara vagy csak a bépített YT kliensé nehéz megmondani,
ebből következően kijelenthetjük, hogy a YT-n van valódi HDR tartalom, csak nehéz őket megtalálni, sok esetben a videó címében szereplő HDR megjelölés nem takar valódi HDR minőséget.
Honnan vagyok biztos ebben? Partz 11428-as hozzászólásában linkelt első videót megnézve az A1 beépített YT kliensével nincs HDR, ugyanez a videó az X800-on nézve tökéletes HDR képet ad, az A1 szépen ki is jelzi ezt. Natív HDR kell hogy legyen, mivel az X800 beállításaiban a HDR automatikusra van állítva, tehát semmi ráerőltetés, amit messzemenőkig igazol a lejátszott videó természethűsége, semmi túlhúzottság.
Megint más kérdés hogy egyátalán mi szükség van YT-n HDR anyagot nézni, pláne úgy hogy szenvedni kell mire az ember a valódi HDR-t megtalálja, arról nem is beszélve hogy ezen anyagok mindegyike demo video vagy természetfilm-szerűség, melyek szinte mindegyike letölthető legális forrásból PC-n garantált HDR minőségben, USB-n megnézve a TV bépített video alkalmazásával meg is van oldva a kérdés.
-
baluka
tag
Nincs semmi rossz érzésem azzal kapcsolatban hogy az 55A1-et vettem meg, mikor ott álltam az üzletben és felváltva csekkoltam ezt és a 65 B7-et, nem volt kérdéses hogy végül melyiket választom...
persze átfutott az agyamon hogy hát bakker plusz 10 inch jár ugyanazért a pénzért, de egy pillanatra sem bántam meg a döntésemet, nem is merült fel semmi ilyesmi. Amikor elkezdtek szállingózni az első Oled tv-k már akkor rajta voltam a témán, tudtam hogy az épp tíz éves Sharpomat csakis egy Oled cserélheti le, folyamatosan figyeltem az árakat és egy reggel úgy keltem fel hogy megveszem 
-
baluka
tag
Végre hazaértem, sikeresen teszteltem több 4K anyaggal, pendriveról a beépített videolejátszóval ill. 4K BluRay lemezrol az UBP-X800 lejátszóval, minden úgy van ahogy írtad, szépen megjelenik a HDR felirat.
Viszont YT HDR tovabbra is nuku, meg sem jelenik a HDR felirat és ahogy tegnap is írtam az automatikus felismerést kikapcsolva és a HDR10-et bekapcsolva, tehat ráerőltetve a kép élvezhetetlenül természetellenes. Ettől persze még mindig nem világos hogy a YT csal a HDR körül vagy pedig az A1 nem tudja ezt a funkciót - egyelőre...
Köszi a tippet a Sony tv-s topikkal kapcsolatban, hasznos dolgok vannak ott is, az pedig nem kérdés hogy jelen fórum erősen LG hangsúlyos, ami tk nem csoda: az én 55A1-em nagyságrendileg ugyanannyiba került (lehet, még jelenleg is) mint a 66-os LG B7, mit is mond erre a józan, logikus gondolkodásra képes ész?!
Külön köszönet a fáradságaidért a Sonyval folytatott levelezésedet illetően, remélem nem lesz olyan mostoha a cég bánásmódja a frissítések terén mint a telefonjaikkal kapcsolatban...

-
baluka
tag
Köszi a választ, végsősoron nem sírok a DV után, nem is emiatt néztem és kérdeztem rá a legfrisebb elérhető szoftverre, csak szeretem ha minden eszközöm friss...

A YouTube HDR kérdéssel kapcsolatban még egy kicsit zavarnálak: technikailag tudja az A1 vagy eleve nem képes rá, tekintet nélkül arra hogy tk van-e real YouTube 4K HDR vagy nincs?
Kérdem ezt amiatt, mert amennyiben USB-ről vagy lemezről nézek 4K HDR anyagot akkor a beállításokban a HDR módot automatikusról HDR10-e váltva nincs változás a megjelenítésben, szval a kép változatlan, viszont ugyanez a váltás YouTube-on teljesen más paraméterű megjelenítést eredményez élvezhetelen színekkel, de tanácstalan vagyok hogy tk az A1 nem tudja a YT HDR-t vagy maga YT videó nem HDR valójában...
Hozzáteszem, hogy az A1 nem jelzi külön hogy HDR anyaggal dolgozik, legalábbis én nem vettem észre, nem tudok róla, csak a fent leírt módszerrel tudtam megnézni hogy valami tényleg HDR-e. -
baluka
tag
Hello mindenkinek!
Kérdésem van, elsősorban az A1 tulajokhoz: Az európai support oldalakon még csak a 2017 októberi frissítés elérhető, kiegészítve egy 2018 január 31-i hírrel, hogy a DV támogatást biztosító firmware késik, ellenben a Sony USA oldalán fenn van a legújabb firmware: [link]
Feltételezem az európai modellekkel nem kompatabilis, tehát felesleges vele próbálkozni USB-s frissítés formájában, meg tudná ezt valaki erősíteni?Bónuszként még egy kérdés: igaz-e, hogy az A1 (és vele együtt az összes Sony Androidos 4K tv) nem támogatja a YouTube 4K HDR lejátszást?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Milyen videókártyát?
- Horgász topik
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LG LCD és LED TV-k
- Vigneau interaktív lokálblogja
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Xbox Series X|S
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ebből következően kijelenthetjük, hogy a YT-n van valódi HDR tartalom, csak nehéz őket megtalálni, sok esetben a videó címében szereplő HDR megjelölés nem takar valódi HDR minőséget.

Vhiktor