- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
OLED TV-kben és nitekben gazdag, Boldog Új Évet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nepabacsi
friss újonc
Akkor vettem 600ert egy tvt vbre es meg a szemem is fajhat? eskuszom visszamegyek a fhd kis tvre...
De hogy van az h a közeli elviselhető a nagytotal meg ultragaz???[ Szerkesztve ]
-
Matt89
junior tag
Voda-n tv adáshoz képest jó nagyon a kép (igaz most épp sima led van előttem, nem oled)
[ Szerkesztve ]
-
Nepabacsi
friss újonc
Sracok. Lgc2. M4 foci vb. A közeli kepek lassitasok kb elfogadhatoak, a nagy total kep, homalyos, rendesen faj a szeme az embernek tole. Ez masnal is ilyen? A kozvetites a rossz vagy a digi ilyen remek? Esetleg van meg valami rejtett opcio ami ezt eredmenyezheti?
-
krx21
nagyúr
válasz Grawens #79468 üzenetére
Ugyanez volt nekem is E9-nél. De előtte volt panel csere is, szintén pixelhiba miatt. Mindegyik csere panelen is volt 1-2 subpixel hiba…
Aztán mikor a 3. panelen a széleken megjelentek többen is, mondtam, hogy nem bízom már a típusban. Ekkor adtak csereutalványt…
9-es, X-es sorozat sajnos gyakori jelensége… -
alaves
addikt
válasz Agyrák666 #79488 üzenetére
A számla nem lényeges, a hátoldali címke alapján azonosítják a TV-t, az LG ügyf.szolg. ez alapján látja a vásárlás helyét, idejét is.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz Agyrák666 #79486 üzenetére
Hátoldali cimke fotó, számla és hiba fotók az LG weboldalon keresztül (majd ha felhívott pár órán belül telefonon a területi szervizes, akkor neki is elküldöd).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
atom18
senior tag
Erre esetleg valaki
-
Sliderxy
senior tag
válasz Pro Koryak #79467 üzenetére
Hát ez az! Hétfőn 616 volt náluk a 65"-os OLED C2, mára meg felhúzták az árát 730-ra.
Ezek után baromi kíváncsi vagyok a holnapi árakra és a készletinfókra. -
Grawens
senior tag
Az én időm is elérkezett.
Az alany egy 2021/03 -as gyártású 2021/04 hóban vásárol 48-as CX (kalibrált).
Használat: Fotó retus, és XSX.Tegnapelőtt reggel bekapcsolás után észrevettem, hogy a jobb és bal, valamint a felső szélek mentén kb. 0-5 cm es területen belül megjelent pár darab teljes halott pixel (azaz mind a négy subpixel döglött). Mára már kb. 15-20db teljes halott pixel van és van olyan is ami egymás mellett található.
Ami számomra furcsa és aggasztó, hogy van olyan terület a panelen ahol úgy néz ki pár subpixel, mintha "kifolyt volna a leve", nem tudom máshogy megfogalmazni.
[kép] [kép]
Sok mindent láttam eddig, de olyat még nem, hogy egy subpixelnek a fele, vagy csak a negyede rossz. Ilyenekkel az egész panel tele van
[kép] [kép]Mindenesetre bejelentem, lássuk mi lesz.
-
Pro Koryak
addikt
válasz Sliderxy #79463 üzenetére
Nem pont ez miatt jött rá szabályozás?
"Ha a vállalkozás akciót hirdet, úgy köteles megjelölni a korábbi, azaz az árcsökkentést megelőzően, meghatározott ideig alkalmazott árat is. Az, hogy mi minősül a termék „korábbi árának”, az a következők szerint határozható meg:
Főszabály szerint a „korábbi ár” a terméknek az akció meghirdetését megelőző, legalább harminc napos időszakban alkalmazott legalacsonyabb ára."[ Szerkesztve ]
-
Sliderxy
senior tag
Durva, hogy mi megy a TV árazásokkal kapcsolatban.
1 héten belül össze vissza rángatják az árakat.
Euronics pl. a C2-nél 1 napon belül volt, hogy 2x is árat módosított. 620-ról lement hét elejére 616-ra, aztán fel 680-ra, mára meg már 730.
Ezek alapján holnap marha nagy "akció" lesz náluk. -
atom18
senior tag
Egy 65e8-at ami 3 éves múlt és kb.2000 óra van benne érdemes cserélni egy 65C21-re?
-
Gabor970
addikt
válasz Roland-87 #79453 üzenetére
Sajnos nem gondolom így a tévéről elég jónak, már csak amiatt sem, hogy a 44,1kHz mintavételezést a TV 48kHz-ra konvertálva küldi ki. Elsősorban háttérzenének használom, LP-t hallgatok, ha igazán jót szeretnék. Nálam egy Pioneer asztali CD író optikai bemenetére van vive a TV-ből a jel, onnét a line out-on megy egy Godina előfokba, Nagy Gábor Pál "féle" LZ5-ös végfok és szintén Godina István által készített hangsugárzók a vége a láncnak. Azt ki akarom valamikor próbálni, hogy az általam korábban használt MI tv okosítóról jobb-e a hangminőség, az nem konvertál 48kHz-re, onnét simán 44,1kHz-en jön ki. Sajnos semmi egyebet nem próbáltam. Tudtommal a 96kHz még nem MQA, csak az MQA nak jelölt anyagok alapból nagyobb felbontásban vannak ott a szolgáltatónál, akkor 96kHz mintavételezéssel "ki tud jönni" az eszközből. Gyanítom kb az a legjobb elérhető minőség, én ezt az MQA-t sem feltétlen gondolom jobbnak. Eleve ott van mahinálás az eredeti bitfolyammal. Sajnos több tapasztalatom nincs Nagyon szeretnék egy asztali streamert, de kb az Arcam ST60 ami már tetszik, az meg 500e Ft felett van, így aztán kicsi a sansz, hogy mostanában megvegyem.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
jbnd-007
tag
Nagyon látványosak a villámlások a Perfect Planet 3. részében. Kerestem volna jó HDR villámos Youtube videót, de nem találtam. Azért HDR nélkül se rossz.
[ Szerkesztve ]
-
Roland-87
aktív tag
válasz Gabor970 #79448 üzenetére
Szerintem én is maradok a módszernél.
Ha már így a hifi oldala szóba került. Te amúgy mivel csatlakozol a külső DAC-ba? Én most optikaival megyek a Cambridge AXR100 erősítő saját DAC-jába. Illetve van valami infód arról hogy ez a TV Tidal app milyen hangminőséget támogat? Egyes források szerint nincs MQA támogatás csak a sima Hifi (CD) minőség, mások szerint van MQA de csak 96khz-ig (azaz a szoftveres maximum) ez utóbbi már jó lenne, viszont tesztelgettem a dolgot és az asztali PC szintén optikai kimenetéről (exclusive mode) mint ha hajszálnyival szebben szólnának a zenék és főleg az MQA formátumok esetében érezhető, de annyira minimális hogy nem vagyok biztos abban hogy nem placebót hallok csak. -
alaves
addikt
válasz ricsip #79430 üzenetére
C2-nél is azok a hátrányok vannak, mint C1-nél, amelyeket írtál. (Megjegyzem az 55C1 előtt simán elfér kitakarás nélkül jó pár ultra slim soundbar).
-
Agyrák666
aktív tag
C9-rol erdemes valtani az idei c21 evo-ra?
-
alaves
addikt
válasz Roland-87 #79439 üzenetére
Ezek nem 'buta' algoritmusok, a kompenzáció és a pixelfrissítő is csak annyit állít (küszöbfeszültség, áramerősség), amennyire szükség van. Inkább abból szokott probléma lenni, hogy ha már túl nagy az eltérés a pixelek fénysűrűsége között és nem tud kiegyenlíteni (pl. nagy OLED fény, sok statikus elem, napi extrém üzemóra esetén a 2000. üzemóránál már nem biztos, hogy képes), így maradhatnak vissza kifakult pixelek (beégés).
[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
Én a philips 65"/857-et úgy csináltam hogy kinyitottam a tetejét, majd kiszedtem mindent belőle.
Utána dobozostól pofára borítottam.
Lehúztam az alsó dobozt, hungarocellt. Kihúztam annyira a tv-t hogy rászereljem a talpát.
Ezután dobozostól felment a helyére majd lehúztuk róla a dobozt.
-
Zolom89
senior tag
válasz fenergie84 #79440 üzenetére
Nyugodj meg, nem fogod megbánni
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
fenergie84
addikt
Az itt olvasottak után rendeltem egy Lg 65C2-t...egy Lg 65sm8050plc-t vált majd le.
Remélem tényleg ég és föld lesz...😅 -
Roland-87
aktív tag
Gyakran használok a tévén (LGB23) Tidalt és Spotit meg netrádiókat is hallgatok, sokszor hosszú órákon keresztül, ilyenkor a menüből le szoktam kapcsolni a képernyőt, viszont ma belefutottam egyik külföldi fórumon egy olyan hozzászólásba amely szerint ez a felhasználási mód valójában nem jó, mert a tévé állítólag nem veszi figyelembe azt hogy a képernyő ki van kapcsolva technikailag, csak a bekapcsolva töltött időt nézi, így a kompenzáció túl gyakran futhat le, amely ebben az esetben károsabb mint ha ehhez tartozna valós képernyő idő is. Erről mi a véleményetek? Én eddig azt gondoltam hogy a képernyő időt veszi figyelembe, és pont azért van a kikapcsolás lehetőség hogy ha nincs mit nézni akkor kikapcsolhassam, amivel védem a kijelzőt, és még szerintem elég jelentős energiát is megspórolok.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Skyhunter #79431 üzenetére
Amit nem látok, hogy háttérvilágításos a táv?
Tisztelt Skyhunter Úr :-)
Sajnos nem és (szerintem) még ronda is egy hz2000 távhoz képest. Szóval nem értem, hogy miért kellett egy flagship tévénél ezen spórolni. Feleslegesnek tartom, hogy most pluszba rákerült 4 dedikált gomb. Teljesen mindegy itt már, hogy az ára, pl 1 millió, vagy 970 ezer, de a táv továbbra is világítson, mert sötétben nagyon nagy segítség. Bár igaz, mindent meglehet tanulni...Talán az a Nvidia Shiled-el csinálták meg a legjobban a távirányítót a világon. Mozgásra bekapcsol a világítás.
Mondjuk a tv brutális képminősége kárpótolni fog mindenért, de a hz2000 tévém távjával, a jobb oldali távirányító is működik minden, világít és ezerszer szebb és minőségibb a kialakítása.[ Szerkesztve ]
-
Cha-b
senior tag
6ker digitv m4sport beállításban tud valaki segìteni?
Kézi hangolás 135500 6000 256 és nem találja. Kezdek ideges lenni, mert nézném a VB-t.
CSAKAKISPEST!!!!
-
Yodamest
veterán
válasz ricsip #79430 üzenetére
Ezek mind apróságok, nincs jobb tv főleg gamer monitor gyanánt mint a C széria. Más vagy sokkal drágább azért nem éri meg, (sonyk, ahol van DTS) vagy kb ugyanabban az árban csak rosszabb van. Gigás lant még nem találták fel tv-re, távirányítója pedig a legjobb a piacon szerintem.
-
ricsip
addikt
C2-nél van már kiderült simlisség, ami miatt ellenjavalt a típus, főleg ha a 42-48 collos legkisebb méretet veszem? Ismerős kérdezett róla, mikor látta az én C1-emet, gondoltam informálódok mielőtt ajánlanám v. sem.
MKV-ből továbbra sem viszi a Single Layer Dolby Vision-t a beépített lejátszója?
Gondolom a 100megánál megrekedt wired LAN továbbra is létezik?
DTS-t továbbra sem tud?
Magic remote-on nem került vissza a PLAY/PAUSE/STOP/NEXT/PREV gombok, van helyette egy rakat haszontalan dedikált streaming services gomb? Háttérvilágítás szintén felejtős?
Talpa ennek is alacsony mint a C1-nek, hogy soundbar kitakarja a kép alját, v. emeltek végre rajta 2-3 centit?[ Szerkesztve ]
-
-
Cha-b
senior tag
Köszi a válaszokat, egyedül vagyok itthon addig nem akartam kibontani a méretéből fakadóan.
CSAKAKISPEST!!!!
-
-
so_ha
senior tag
-
Cha-b
senior tag
Sziasztok!
Megjött az 55 c2-m , korábban mintha láttam volna itt hsz-t a helyes kibontásról, összeszerelésről, de keresővel most nem találom. Valaki tudna segìteni, belinkelni, vagy nem itt láttam?
Előre is köszönöm!
CSAKAKISPEST!!!!
-
Monyos
aktív tag
válasz gringoka #79416 üzenetére
Érdemes lenne megnézni, hogy mennyi másik wifi hálózat zavarhatja a te jeledet, mennyire telített a használt csatorna. Nálam az előző lakásban kb. 40 másik hálózat használta ugyan azt a csatornát egymással ütközve, Wifi streamingre alkalmatlan volt.
Nekem is TCOM 1Gbit netem van, TCOM router másik szobában kb. 6 méterre és Philips OLED856-on hibátlanul, akadás nélkül mennek Plex-el a 4K Dolby Vision tartalmak, Raspberry Pi 4-ről hostolva.
#79419 tutis: Wifi6e képes eszközzel csatlakozva rá simán mérhető 1Gbit egy másik szobában is. Nekem meglepően jó routernek tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz fenergie84 #79418 üzenetére
Igen van, csak az eddigi elrendezés helyett a felső (szellőző) résznél.
-
alaves
addikt
válasz gringoka #79416 üzenetére
A telekom-os router nálam jó nagy bitrátánál is. A 10 m 5 GHz-nél már tényleg problémás lehet, de ha jó az extender, akkor szerintem a plex app nem szereti (vagy ott van valami ahol a filmet tárolod).
Próbáld ki serviio-val, nálam hibátlan minden.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Az LG C2-n van CI kártya hely?
UPC (Vodafone) kártyám van jelenleg és ezt kellene fogadnia.Előre is köszönöm a válaszokat
-
Zolom89
senior tag
Én serviio-t használok erre a célra, kiváló.
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
gringoka
aktív tag
Tisztelt fórumtársak!
Kérlek segítsetek , van egy lg c1 plexet használok rajt de akár mit csinálok a 4k nagy bitrátájú filmek 5 perc után nekiállnak szaggatni.
1Gbit-es Tcom optikai hálózat van a tcom router kb 10 méterre van a szobától , telefonon a szobában mért sebesség 300-400Mbit/sec ,
Tv- mért sebesség az már nem ilyen fényes ott 50-200Mbit/sec között ugrál .
A szobában van utp kábel is tegnap rádugtam egy dlink wifi extendert is és azzal is szaggat pedig fél méterre van a tv-től.
Mi lehet a szaggatás oka?
Kellene vennem egy komolyabb wifi routert?
Szép napot![ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Yodamest #79414 üzenetére
A használat során szépen javul a homogenitás, már 100 óránál is hatalmas a javulás.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
lionshamlet
senior tag
Hello, Lg c9-re melyik Iptv appot ajánljátok?
Van hasznalható valtozat az ingyenes appokból?Esetleg nvidia shieldre is johet egy ajánlat.
Annyi kitetel legyen az m3u fajlokat ismerje.
-
alaves
addikt
Nem, csak a Philips használja ezt a védelmi funkciót (szerintem helyesen). Gondolom vannak még hozzám hasonló 'gyűröttebb fejű' tervező mérnökök a Philips-nél, akik figyelembe veszik pl. hogy még mindig sokan alszanak el a TV műsoron, aztán megy reggelig a készülék, és még a kikapcsolás időzítőt sem használják. Ezen túlmenően pl. a boltban sem lehet egy Philips-et 0-24-ben járatni.
Egyébként a 'Szemkímélő funkció' működését én nem látom (SDR-HDR). Elképzelhető, hogy csutka fényerőn, ha pl. villogó vagy gyorsan változó fény van, akkor csökkenti a csúcsfényeket (illetve SDR-ben visszavesz, mint az ABL).
-
boneyard
tag
válasz bnorci71 #79385 üzenetére
Igen, ezt csinálom, este le, reggel fel. Egy mozdulat az egész, de nem vagyok kényszeres, ha elfelejtem, akkor nem kelek ki az ágyból emiatt Nemcsak a tv van beledugva, hanem erősítő stb. De ugyanezt csinálom pl. a kávégéppel, az is elosztóban van a tejhabosítóval és nem feltétlen a fillérbaszás miatt, csak úgy vagyok vele, h minek legyen bármi is áram alatt, ha 8 vagy több órán keresztül úgyse használom.
-
Nepabacsi
friss újonc
válasz Pro Koryak #79367 üzenetére
Pontosan erre gondolog es pont digi es pont m4
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Durrogtass
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest