- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
tutitibi #90561 üzenetére
" Amit gondoltam a Pana OLED-emnek egy kis tuning
Pl. tápkábel csere.Pl. minőségi tápkábel 3x2.5 mm2 OFC vagy OOC rézvezetőkkel, minőségi Furutech dugaszokkal.
A gyári tápkábel a 2x0.75 mm2-ével max. a villanyborotvámra jó.
Mennyit hozna a konyhára OLED TV esetében ?"Felejtsd el szerintem. Ha hozna is valamit, műszer nélkül semmit nem éreznél/látnál/hallanál meg belőle.
#90585hunspikey "De hát Torrente úr ez digitális..."
És ha digitális? Mutatok két USB kábelt, amiknek a "hangja" között annyi a különbség, mint a Makó-Jeruzsálem közötti távolság. Egyik sem hibás, vagy sérült és mindegyik "jegyzett"/neves gyártó terméke. Tévedés azt gondolni, hogyha digitális, akkor tök mindegy a kábel. Jelen esetben valóban tök mindegy, de ne általánosíts szerintem. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
tutitibi #90564 üzenetére
Próbáld ki. De nem lesz mélyebb a feketéd, 2szeres a kontraszt arányod vagy nagyobb a fényerőd. Voltam olyan helyen ahova a tvre 1 millás tápkábel volt kötve, szinte hajszál pontosan ugyanazt mértem és láttam mint máshol ugyanazzal a tv-el gyári kábellel. Ami volt minimális eltérés az inkább tv panelja és elektorinkájának gyári szórása miatt volt.
Ártani biztosan nem árt, de nem érdemes rá hatalmas összegeket költeni tv esetében, inkabb megéri magasabb kategóriás tvt venni, többet fog hozni.Konkrét példával élve a G3nak sem azért van sokkal nagyobb fényereje es stabilabb kep mint egy C3-nak mert jobb tápkábellel van szerelve, szerintem ugyanolyannal.
-
delibab
senior tag
válasz
tutitibi #81168 üzenetére
Nekem most is sony van, A90J csak 55” méretben és egyre erősödik a vágy, hogy cseréljem egyel nagyobbra és akkor jöhetne az 65A95K. Azért kérdeztem ezt a HDR10 dolgot mert a pana tudja a 10+ is és árban ugyanaz. Viszont nehezen mondanék le pl a sony távjáról, meg úgy az egész nekem nagyon bevált. Kizárólag akkor mennék a pana irányába ha valami nagyon indokolná azt. Da ha nincs annyi tartalom és/vagy nem nyújt annyi pluszt a HDR10+ akkor nem is érdekes a dolog…
-
Fandango
veterán
válasz
tutitibi #80785 üzenetére
Tudod hogy tartja a mondás? Google a barátod, de segítek, itt nézd meg mi az.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
tutitibi #78552 üzenetére
Nincs sok különbség, kivéve, hogy az LZ1500 megkapta az új fejlesztésű LG EX panelt + panelhűtést, amit az LZ2000, azaz tudja a folyamatosan magas ~950nit fényerőt + a kép is a menüben jobban finomhangolható vagy már alapból is lehet jobb, mint az LZ1000-nél.
Vagyis az LZ1500 egy LZ2000 soundbar nélkül.#78556 salapp
"embertelenek lettek a körülmények energiaköltségek terén"
Régebben is ezt csinálták, amikor úgymond nem volt indokolt, mert nem nőttek a kiadásaik, most meg na látod, te is biztosan ingyé adnád. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
tutitibi #77619 üzenetére
Nem magyaroszágon lakom, az ára kb 2 millió körül volt forintban számolva...
A tv-nek brutálisan jó képe van, de a HZ2000-et ez sem "veri" meg, (gondolok itt, pl ugyanannál a 4k Dolby vision tartalomnál, a HZ2000 képe még mindig szebb nekem) viszont jobb a JZ-nél az LZ.
Azt hiszem a HZ szériával túl magasra rakta a lécet a pana saját magának is. Függetlenül a technikai infóktól, amivel jobbnak kellene (illene) lennie az LZ-nek, hát nem az!
--------
#77624b
Nekem a 83-as Sony helyére került a Panasonic és egymás mellett a Panasonic-nak egyértelműen szebb képe volt és jobban örültem volna, ha ez is legalább 83-as lett volna, vagy még nagyobb, de Panasonic-nál örülni kell, hogy egyáltalán bevállalták a 77-est is. -
ribarszki
őstag
válasz
tutitibi #76739 üzenetére
Aki ezt a cikket írta, eltiltanám ettől a tevékenységtől... Megbuherálja??? Mi van? A színgazdgaság óriási? Tized százalékra akkora színteret fed le DCI-P3-ban és REC2020-ban amekkorát az aktuális Lg oled panel tud.
A színpontosság annyira remek, amennyire bekalibrálják. Delta 2 alatt nem látsz szemmel különbsèget.
Ebből a mondatból a mozgásmegjelenítés igaz.
Baromi jók a Pana Oledek! Fényerőben, mozgásmegjelenítésben lehet különbsèg. Valamint gyárilag jobban vannak kalibrálva a Pana Oledek.
De műszeres kalibrálás után ebből a mozgásmegjelenítés és a fényerő marad. A látható képminősèg nem lehet jobb. Lehet a szemed megcsal, és szubjektíven úgy érzed, placebo.... de ezek objektív, műszerrel mérhető szákok.
Engem pont hidegen hagy az LG, sőt az előző LG Oledem ritka szar gyári beállítással jött. Szívesen vennék Panasonic Oledet is.
De lassan olyan szakmaiatlan hozzászólások születnek, hogy arra reagálni sem érdemes. Egy frissen betévedő lassan tényleg ott tart hogy az LG fekete-fehér tévéket gyárt. Pedig én tényleg nem komálom az LG-t.... -
ribarszki
őstag
válasz
tutitibi #76673 üzenetére
Elég erős megállapítás egy 5perces videóból.. pláne, hogy a színek csúcsfényeit itt nem is méri, amiben sokkal jobb az A95.
Nekem sem a szívem csücske az LG, de evo oled paneleken belül, hangyafütyinyi különbségre azt írni, hogy felmosta a padlót...Nagyon jó a Panasonic, én is szívesen venném. De megnéznélek egy vakteszten, hogy két bekalibrált Lg és Panasonic között megmondod, hogy melyik melyik...
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Eddig is a legjobb volt a Pana 2000-es sorozata, nem véletlenül a legdrágább.
Nem véletlen a heatsink sem, 5perc után sem sötétül el a kép, mint ahogyan a többi wrgb olednél vagy a QD-oled Samu/Sony-nál.#76675 Zolibá69
... azért ha keresnél 3-4-5000Jurót havonta, te sem az árlista aljáról nézegetnél oled tévéket. -
válasz
"Jó ezt látni a sok LG fan most mit szólhat ???"
Mit szólnának? Tovább használják nagy megelégedéssel amilyük van, kb ennyit🤔
Hidd el, nem mindenki keresi/cseréli le évről évre, az adott "csúcsra" a termékeit, mert 1:minek? teljesen felesleges pénzkidobás! 2: úgy is mindennél van és lesz jobb, tehát ha valaki mindig a legjobbat akarja/keresi, nos egy szélmalom harcot vív, és a végén úgysem ő kerül ki győztesen, mert soha sem fogja megtalálniÉs ez nagy általánosságban, az élet minden területére igaz
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
tutitibi #76372 üzenetére
Minden HDR és Dolby Vision tartalomhoz. És még így is csak a tizede a szabványban előírt 10.000 nitnek.
Ha meglenne legalább az 1.000 nit minden tv esetében akkor az 1.000 nites mastereknel nem kellene tone mappinget használni, az csak kompromisszum, de ez egy szükséges rossz.
Például egy 600 nites fenyerovel rendelkező tvn ha nem lenne tone mapping akkor 600 nit felet elveszne minden részlet. Tone mapinggel nem veszik el, de be van zsugoritva egy pici tartományba ami megint csak nem optimális, de még mindig jobb mintha kiégett lenne minden.
-
so_ha
senior tag
válasz
tutitibi #74423 üzenetére
Panasonic LZ2000: a még fényesebb „Master OLED Pro” képernyős csúcstévé (2022.01.07.)
Panasonic 2022 TV line-up (2022.06.21.)
-
-
madkiller
őstag
válasz
tutitibi #73341 üzenetére
Wines gyári médiaszerver nem konvertálja át a dts hangsávot és nem ad streaming appszerű UI-t, hanem sima könyvtár nézetet. Egyébként én serviiot használok, ami nagyjából ugyanez, mint a win médiaszerveres megosztás, de ha olyan film lenne, amihez kell a dts (egyszer fordult elő 4 hónap alatt), akkor tartaléknak be van állítva a plex.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
tutitibi #71986 üzenetére
G2 elvileg annyi lesz mint a Samsung QD-OLED. $2200 az 55-os, $3000 a 65-os.
Elgondolkoztato, hogy mit tud a QD-OLED a G2-hoz kepest.Tervezek egy C1 65-ot, vagy ha annyival jobb egy 65-os QD-OLED-et. Itt van 0% hitelre Amazonrol, havi $250... egybe azert torokszorito az a 3000 dollar egy TV-ert. Kivancsi leszek a tesztre, mindjart nezem is. Attol fugg, megeri-e a C2-hoz vagy a C1-hez kepest, ami majdnem fele annyi.
-
Pro Koryak
addikt
-
-
Partz
senior tag
válasz
tutitibi #67926 üzenetére
Cáfolom, a JZ széria nem kapta meg az Evo panelt. JZ1500 heatsinket kapott mint a JZ2000, de nem Evo panelesek. Az idei LZ viszont már az lesz.
Annyi friss hír a Panasonic megerősítette idén is lesz 1500-as széria, de a szokásos február végi, március eleji időszakban mutatják be ezeket a modelleket hivatalosan.
Samsung is idén március környékén mutatja be a woled, qd-oled felhozatalát. -
belan
addikt
válasz
tutitibi #67911 üzenetére
Hat ha idővel le akarod cserélni a 55 colt 65 re az drágább mulatság mintha egyből 65 colt vennél meg valahogy így jártam én is . 67913 véletlen rossz helyre írtam ps5 fórumba ment volna de köszi szóltál érte .
Egy hozza szólás ne zavarjon már majd topik gazda törli ha zavarja ettől nagyobb bajunk ne legyen már !
-
salapp
addikt
válasz
tutitibi #67508 üzenetére
Ilyet. APC SurgeArrest8 (Most látom, Calogero is ilyet linkelt, mindegy.)
És valóban, biztosításban villámcsapás másodlagos hatása is biztosított eseményként szerepel nálunk is. -
Jackie_Chan
senior tag
válasz
Én egy Apc back-ups pro 900-at használok,mert mostanában gyakran tapasztaltam 1-2 sec-es áramkimaradást.Erre van rá dugva Tv,Xbox,Ps5,házi mozi,szóval minden!
-
paatrick
őstag
válasz
Nekem valami ilyesmi van, géphez meg TV-hez is. Minden piros bizbaszt le kellett ragasztanom szigszalaggal mert úgy világított hogy tiszta horrorpiros volt éjjel a fal
Túlfeszültség védelem nem igazán volt szempont, de csak 1 ezressel volt drágább anno mint a sima.
Ha szerelnek a házban akkor szólnak, pl villanyóracserénél, és akkor úgyis FI relét kell lehúzni. Ha meg beüt a ménkű akkor mindegy is, kétlem hogy egy elosztó megfogja. Nekem ismeretségi körben még soha nem ment tönkre TV ilyentől. -
Celtis
veterán
válasz
tutitibi #67386 üzenetére
Egyáltalán nem erre utaltam. A 120Hz-hez értelemszerűen gyorsabb panel kell, ennek egy mellékhatása csak a 24p darabosság érzet.
A 120Hz játékhoz, illetve az 50-60fps forrásoknál az interpolációhoz (ami itt már az élességet javítja nem a folytonosságot) elengedhetetlen a 120Hz.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
tutitibi #67265 üzenetére
Sajnos a Panák később jönnek, elvileg megkapja az LZ2000 az Evo Ex panelt, valószínű reszelnek rajta még egy kicsit.
[link]
Pár napja volt 55JZ1500 ediginél 550e(most alzánál ennyi), ami elég jó ár, főleg úgy, hogy az 55HZ1500 is ennyibe került vagy alig volt olcsóbb, amiben "csak" a sima oled panel van. -
Pro Koryak
addikt
-
koadam777
csendes tag
válasz
tutitibi #66816 üzenetére
Nálam is legtöbbet sport megy ha tv adást nézek és annál tűnt fel, hogy nem rossz az Oled de a régi plazma tv még durvábban éles képet ad, abba nem tudok belekötni.
El kell fogadnom, hogy ide oda Oled, nem tud olyan képet tv adásnál mint egy plazma?
Ha HD tartalmat töltök be, youtube demo videok, netflix stb hibátlan a kép tehát a tv képes rá, csak a tv adást a régi plazma jobban jeleníti meg. -
coolrob
aktív tag
válasz
tutitibi #66790 üzenetére
Ez így remek, csak lényegtelen infókat közölsz, miközben aki tanácsot kért vásárláshoz, feladta, mert elvetted a kedvét.
Örülök, hogy neked hibátlan a Pana, nekem meg hibátlan a CX egy éve, meg az új C1 is, csak ez sem mérvadó.
A 980 as Pana belépő szint a cég palettáján, ellentétben a C1-el, de gondolom ezzel te is tisztában vagy. Nem mellesleg ha jól rémlik, még a GZ esetében is fent álltak olyan problémák, mint a micro stutter vagy frame skipping.
Nem az a gond, hogy szereted a Pana tv-d, ami nem mellesleg egy jó készülék. Hanem hogy elfogultan szapulod a többit, és ezzel megtéveszted a kérdezőt... Furcsállom, hogy nincs még külön topicja a különböző gyártók oled tv-jének, ám gyanítom hogy ott nem nagyon lenne kivel beszélgetned -
coolrob
aktív tag
válasz
tutitibi #66783 üzenetére
Ennek is igazán utána olvashatnál, ugyanis változtattak a pixelek méretén ( pl. A piros nagyobb lett), így bár lehet minimálisan csökkent a fényerő, ám cserében sokkal kisebb lett a beégés veszélye.
Nem mellesleg nem igazán tudnád alátámasztani amit írsz, mert Rtings alapján nem volt nagyobb pl. a C7 fényereje, mint mondjuk a CX-é.
[link] -
coolrob
aktív tag
válasz
tutitibi #66774 üzenetére
Hogy lehet ekkora hülyeséget írni, most komolyan? Topikgazdák helyében ezeket a hozzászólásokat törölném, és büntetném, mint a huzat.
Semmivel sem megbízhatóbb a Panasonic oled tv-je, Mint az LG-é. Több a panasz? Persze, mert az LG kb 100x annyi oled tv-t ad el, mint a Pana. Eleve csak az LG gyárt panelt, és azt használja a Pana is, márpedig panasz szinte csak a panelekre szokott lenni...Ellenben árban pl a Pana messze a legtúlárazottabb. 65 -ös C1 kb 480 ba kerül 2 hete (eMAG akció, 570-15% vissza + ajándék füles). Ennyiért még egy 55-ös Panát se tudnék venni. Nem mellesleg a Panának ugyanúgy megvannak a gyerek betegségei, elég csak Vincent videóit megnézni évről évre..
Hihetetlen hogy betéved egy ember egy szakmai fórumra, és ilyen tanácsot kap. Értem én a márkahűség és hasonló dolgokat, de amit te írtál, az nem tanács, hanem simán megtévesztés.
-
szmegma
aktív tag
válasz
tutitibi #65108 üzenetére
Most, hogy irod mondom megnezem mar, nem is tudtam, hogy erre is figyelni kell.
"This is a 4K OLED set from the second of
Panasonic’s four OLED ranges for 2021/2022.
So it’s fitted with the manufacturer’s
‘Master HDR OLED’ panel, which is governed
by the ‘HCX Pro AI’ processing engine." -
Pro Koryak
addikt
válasz
tutitibi #64949 üzenetére
"Ez is egy LG panel de ebbe a Pana külön belenyúlt" - Igen, spéci hűtést kapott, emiatt bírja folyamatosan a nagyobb fényerőt.
"Ez nem ment a tartósság rovására ?" - A plusz hűtés miatt valószínű nem.
Amúgy Custom Professional OLED Panel.
Idén a JZ1500 is tudja ezt (szóval most nem igazán éri meg a JZ2000), bár nem sokkal olcsóbb + nem is nagyon fog csökkenni az ára ezen két modellnek.
A Sony A90J is tud hasonlót - nem ilyen magas fényerőt, de ott pár sec után csökkenti(ABL).
Néhány Philips is elég jó max. fényerőben, ott nincs plusz hűtés, esetleg itt érdekes lehet az élettartam. -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest