- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
Skylukos #81999 üzenetére
Ezzel egyetértek, kis elmosódás, lós*ar... amúgyis csak a háttér mossa el icipcit mozgásnál. A minőségből kb semmit nem vesz az le. És a elmosódás se olyan elmosódás.
Szerintem fogalmazzunk meg egy komolyabb, de nem túl hosszú levelet és küldjük a gyártóknak, többször. Aztán akár akármennyire röhejes, egy peticióba is dobjuk fel.
Én támogatom. Van kedved megfogalmazni? És a megoldásra tenni javaslatot?
Ilyen BFI-s dolgok nem érdekelnek, az elhiszem, hogy dárga lenne, de biztos lenne más megoldás is. -
-
Skylukos
tag
válasz
alaves #81968 üzenetére
Bocs, akkor szerinted ez normális, és törödjek bele, hogy vettem egy prémium kategóriás Lg Oled tévét, és minden gyorsabb kamera mozgású kép anyagnál vibrál, ugrál szakadozik a mozgás, viszont a rébebbi olcsobb szintén 65" lcd tévén szinte nincs is ilyen gond?
Mindezt csak azért, mert igy nagyobb az Lg profitja?
Esetleg ha képtelen megoldani bizonyos kép anyagoknál, formátumoknál, akkor irja ki a lejátszás megkezdésekor, hogy ez ezzel jár, és lehetetlen neki, mert kisporolták belölle a megfelelő procit! -
blakey
titán
Jaj, hagyjátok már ezt a jobb/rosszabb dolgot. Az egyik ebben jobb, a másik abban. Qrva jó TV-d van, csak akkor cserélj, ha már elavultnak vagy hibásnak véled. Idén valószínűleg új TV-t veszek ami már támogatja a QMS-t is, 3 éves lesz az OLED-em, de csak az újítások miatt cserélek, legyen benne a lehető legtöbb újdonság, utána, megint 3-4 évig nem fogok cserélni.
-
Hmmm1
aktív tag
-
törölt tag
Sony-nál szerintem ez hagyományosan ilyen. Korábban is láttam posztokat erről, gyors kereséssel pl. ezt.
Itt azt is írják, hogy pár óra után lekapcsolja a tápot az USB-ről, amikor deep sleepbe megy a tévé. Nem tudom, hogy az A95K is ilyen-e, tippre igen.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Közben a kérdést nem tettem fel, normális, hogy ez a tv lényegében áram alatt van folyamatosan, mármint az USB? Lehet, hogy a sony-nál már minden más normális, mint más OLED tévéknél. Infó semmi, DTS/Atmos/Vision/HDR kijelzés semmi, a szlogenjük ez lehet most:, csak nézd a tévéd mással ne törődj.
-
bnorci71
addikt
válasz
alaves #81968 üzenetére
én csak olvasom itt amiket írtok így ha maga a felvetés hülyeség akkor elnézést nem vagyok a téma szakértője.
Ha a "rossz" mozgásmegjelenítés az Oled gyors válaszidejéből következik mi lenen ha a gyártók ezt a gyors reakcióidőt szoftveres csökkentenék az Lcd szintre és csak játék módban használnák ki a panel adottságát?Valaki mintha ezt már írta volna, de lehet a válasz felett elsiklottam...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
A Panasonic HZ és LZ tévéim, ha kikapcsolnak, akkor valóban kikapcsolnak, amikor kattan a relé.
Úgy értem, hogy nincs áram alatt az USB sem.
Viszont a Sony A95K, hiába a kattanás, folyamatosan áram van az USB kimenteken. Ezt abból vettem észre, hogy gondoltam kicseszek vele és rádugok egy usb lámpát, ebből tudni fogom, mikor csinál valamit a háttérben, ha éppen tv közelben vagyok, de a lámpa folyamatosan világít... -
Gicz
addikt
válasz
Lujo123 #81980 üzenetére
Szerintem
elfogadhatatlannagyon fura, hogy olyan képkockát szeretnétek nézni, ami nem került felvételre.... guminő feeling.A mozi a 24 képkockától is mozi. Próbálkoztak már HFR-rel, és home video feeling a vége, full szappan opera effect. Komolyan az lenne a jó ha a film úgy nézne ki mint egy jó kis esmeralda, vagy fatmagül?
-
Lujo123
junior tag
válasz
alaves #81968 üzenetére
Gondolom egy GPU-t kéne beledobni ami készít a 2 képkockábol egy közteset és rádob egy blur-t. 65”-tól már illene beleférnie vagy 100-200 USD plusz nem osztana szorozna. Többre mennének vele mint a jelenlegi next gen AI CPU marketing bullshittel, aminek a funkcióit kb kikapcsolod a francba… Ha jól olvasom 2013ban adták ezt a funkciót a mad-hez. Persze ezt most nagyon leegyszerűsítettem.
-
Matt89
junior tag
Én sokakkal ellentétben a Just Playerre esküszök
Nekem még nem volt olyan, hogy ne birkózott meg volna valamivel, beleértve 60 gb+ DV filmekkel.
Itt egy hozzászólásom még korábbról, karácsonykor sokat próbálgattam az 55A83J-t és azóta is istenes.
2 hónap kb és érkezik egy 77A80K is, én nem tudom elképzelni, hogy lenne olyan formátum vagy igény, ami miatt külső lejátszót vennék. -
törölt tag
válasz
Zolom89 #81973 üzenetére
Egy DTS dekóder azért kell bele, hogy megszólaljon, a passthrough esetében viszont elég, ha a metaadatokat felismeri. Nem tudom, hogy elektronikailag hogyan néz ez ki, elvi különbség biztos van.Félreértettem. Azt szerintem érdemes kivárni, hogy korábbi modellek megkapják-e. Nem tartom kizártnak, hogy végül igen. (Főleg ha veszek egy idei tévét drágábban a DTS miatt, na, azután tuti bejelentik, hogy jön a tavalyiakra is.
)
-
Zolom89
senior tag
válasz
ricsip #81969 üzenetére
Ezért is gondolom azt hogy a k.anyjukat mert pl a C1,G1-C2,G2 tulajoknak ezt nem fogjak megtenni, mert ahogy Te is kiemelted a DTS átengedi, nem feldolgozza 😂 és ehhez nem kell pluszba chip ami ne lenne benne pár éves modellekbe, és nagyon sokan vagyunk akik a DTS valamelyik változatát használnák.
-
törölt tag
válasz
powerup2 #81966 üzenetére
Akkor még csak a DTS:X-ről volt szó, miután a Disney+-ra is jönnek az IMAX Enhanced anyagok. A többi részlet elég friss, és szerintem a megjelenésig érdemes valamennyi fenntartással kezelni ezeket.
A DTS-től jó lépés volt, hogy "beszálltak a streamingbe", ami gyakorlatilag a mai tévé, ami széles közönség. Anélkül nem jósoltam volna különösebb jövőt nekik.
-
ricsip
addikt
válasz
Zolom89 #81965 üzenetére
A patkányság ebben a részben bújik meg:
will be able to decode the DTS, DTS:X, and IMAX Enhanced audio codecs. However, LG added that its TV speakers won’t be able to play back DTS:X enhanced audio, instead, they’ll just be able to send the data to an external sound system that can.
Illetve kíváncsi volnék, legalább a DTS szimplább kategóriás kodekjeit meg tudja-e szólaltatni, vagy semmi DTS nem fog szólni a TV saját hangszórójából, és bármilyen DTS-t csak bután továbbítani tud. Mert az előző mondatbeli "decode" a korábhi tapasztalatok alapjan még pont nem jelenti automatikusan a megszólaltathatóságot is, hacsak nem mondják ki szószerint, akkor vásárló megtévesztése minősített esete.
És hogy ráadásul ezt akkora csinadrattával jelentik be, mintha már ez is micsoda teljesítmény lenne h. passthrough-ban át tudja lökni valaki másnak (soundbar/erősítő), aki majd foglalkozik vele.Illetve a fillérbaszó anyjukért nem hozzák ki a 2020-2022 szériákra is? Csak egy rohadt licenszfájl! Persze tudom jól, mert pénzbe fáj nekik! Pár ezer forintot még hajlandó is lennék ráfizetni egy licenszupgrade szoftverért, csak lenne a 600ezres TV-m használható(bb) a DTS kódek passthrough bekapcsolásával. De nyilván ha évente van új modell kifosva a piacra, akkor minden korábbi vásárló automatikusan le van szarva amint az LG kiimádkozta a pénzt a zsebükből.
-
alaves
addikt
OLED mozgásmegjelenítés kapcsán: ahhoz, hogy a 24fps-ből 'judder', 'stutter', 'artifact', stb. mentes (vagy nem észrevehető) sima mozgás legyen, a TV-k képfeldolgozó hardver-ének jelentősen erősebbnek kellene lennie. Ez legalább a duplájára növelné a TV-k árát (nyilván arányosan nagyobb képátlónál nem annyival). Például ez nagyjából felmérhető abból, hogy mondjuk a madVR 'smooth motion'-jához, illetve egyéb képfeldolgozó algoritmusaihoz milyen erős PC szükséges, különös tekintettel a 4k HDR anyagokra.
A BFI valamiféle olcsó köztes megoldás akarna lenni.
A gyártók nyilván tisztában vannak az eladhatósági határokkal és a profit maximalizálással. -
Zolom89
senior tag
[link] LG OLED 2023 DTS support
bekaphatja az LG halkan megjegyzem..
-
Celtis
veterán
Ez a darabos mozgás probléma a felső kategóriás, 120Hz-es LCD-knél is jelentős mértékben fennáll, mivel azoknak is meglehetősen kicsi a válaszideje, és relatív sokáig jelenik meg egy-egy képkocka. Lásd "stutter" értékelés az rtings tesztekben.
Az általad kívánt késleltetés megoldás ott van a tv-kben, BFI-nek hívják. Tudjuk mivel jár...
Amire te gondolsz szerintem, az a lassú panel válaszidő, azaz elmosódó képváltás. Na ez nem késleltetés kérdése. -
bnorci71
addikt
van aki arra esküszik hogy csak külső, van akinek meg elég a Kodi/Plex
Te melyik tábort akarod gyarapítani? Neked kel eldönteni.
Nekem spec ott a HTPC alatta, de eddig szinte mindent Kodi/Plex gyári lejátszó oldottam meg.Elnézést kimaradt
A Drága örökösöket és hasonló RTL műsort a HTPC-ről nézünk -
Migee
tag
Szép napot.
Sony Oleddel élek együtt.
Kérdésem, érdemes-e külső médialejátszót vásárolni , és azt használni a tv androidos lejátszója helyett? (Just player, Kodi stb)
Képminőség, file formátumok végett?
Zidoo ilyesmire gondolok.. -
bigdigit
addikt
Ez a vita szerintem ami itt folyik elég gyerekes. De fogadjuk el van akinek autóban is az számít szép formája ne agy isten piros legyen. Bocsi de már nekem is uncsi.
-
Zolka25
tag
Dolby Vision IQ-t használja valaki? Van látható pozitív hatása? A precíziós részletek be van kapcsolva, de azon kívül érdemes még az IQ is?
-
Lujo123
junior tag
Pl szarul van ragasztva a cucc és leválik, eldeformálódik stb. És ha már a külső látható részen érezhető a gagyizás akkor belül is simán elképzelhető. Meg mivel a nappali része amit nagyon sokszor látok, nekem fontos, hogy néz ki. Sokminden eszembe jut róla, de a minőségi jelző az nem. De ez már ízlés kérdése. Meg mint írtam korábban, vannak gyerekek otthon, nem mindegy mennyire sérülékeny, de a Samu nagyon annak tűnik.
A garancia időre megy csak annyit írtam, hogy ha nem mennek majd tönkre akkor a spórolással nyer a Samu. -
Skylukos
tag
Hát pont ezért kezdtem ezt a mozgás megjelenítés témát, mert szerintem a mai Oled tv-k legnagyobb hibája a gyorsabb mozgások megjelenítésekor fellépő vibrálás.
Holott a tv piac szinte legdrágább kategóriájába tartoznak.
A felhasználók nagy része meg, le van ragadva csak statikus dolgoknál tinting, beégés, stb ezeket a gyártok az egyszerű ellenörizhetöség miatt is már nagyrészt megoldották.
Arra gondolok hogy a gyártók az oled-eknél is a lcd-hez led-hez használt mozgásjavító algoritmusokat használják, és nem fejlesztettek újakat, amik az oled sokkal gyorsabb válaszideje miatt főleg a mozgás megkezdésének elején késve reagál.
Az utóbbi hetekben a probléma után kutatva, rengeteg oled fórumon találtam emlitéseket a mozgás hibákkal kapcsolatban, csak mindig a beletörődés a vége, megoldás nincs. -
TJ2
csendes tag
válasz
Lujo123 #81944 üzenetére
Mondjuk azt nem értem, hogy az anyaghasználatnak mi köze a garanciaidőhöz, vagy akár a tartóssághoz. Eltörik a láb vagy a panel ott álltában???
Nem a műanyag burkolat szokott tönkremenni a TV-ken, én legalábbis nem hallottam még ilyet. Ráadásul a Samsungon pont fém a hátlap, bár én eddig szürke műanyagnak néztem. A láb az tuti műanyag, de az meg elég masszív darab. A panel vékony, de arra meg semmilyen erő nem hat a saját súlyán kívül. Nem hinném, hogy csak úgy kettérepedne majd.Szerintem ez már csak tapintás/ízlés/prémiumérzet dolga.
Az autókban is bebizonyosodott, hogy az olcsóbb, kopogós műanyagok sokszor tartósabbak, mint a puhább, bevonatos, lehámló cuccok.
Alumínium szebb lett volna talpnak aláírom, na bumm, nem a talpat fogom nézni, hanem a képernyőt. -
Tyrone89
aktív tag
Sziasztok, egyik munkatársam szeretne az E9 oled tévéjéhez usb gigabit portos adaptert, tudnátok ajánlani garantáltan jó és működő típust?
-
Gicz
addikt
Egyáltalán nem lebutítani kellene, hanem fejleszteni, egy 120-240hz black frame instertion-t nem látnál vibrálni viszont tökéletes lenne a mozgás. mint annó plazmán (mármint a mozgás, nem a vibrálás, az sajna elég rendesen jelen volt)
Ha bekapcsolod C2-n az oled mozgást, vibrál mint afene, viszont baromi jó mozgás megjelenítést kapsz, csak nem kadenciahelyesen.
-
Hmmm1
aktív tag
Na hali. Látom szépen ment itt a mozgásmegjelenítéssel kapcsolatban is a téma.
Vicces volt látni, meg persze utólag nevet magán is a ember, na mindegy a lényeg:Jó múltkorában, ugyanezen kattogtam én is elég sokat. Nekem Philips 65-s OLED806 van.
A lényeg ami talán fentebb nem hangzott el, vagy nem vettetek számításba és itt tanultam meg én is, az az hogy a OLED panel gyors válaszideje... történet jön bele a képletbe
https://prohardver.hu/tema/oled_tv_topic/hsz_81875-81875.html
Kicsit tetszett ez a hsz, sok mindent összeszedett a kolléga, de talán a ti "kérdéseitekre" is a fenti lesz a válasz, magyarázat. (Láttam vki írta, hogy neki is szintén ez a első OLED tv-je)Na mindegy, szóval, sajna ez van... a nagyok majd hozzáteszik, de talán nem tévedek ebben.
A OLED tv-k kapcsán nem hangzik el és nem reklámozzák ezt, hogy a mozgásnál az LCD/LED-el ellentétben, itt annyira jó a panel válaszidőben, hogy ami ott is megvan (csak kevésbé feltünő) itt az kicsit még jobban látszik/szembetünőbb annak következtében.Kezdtem sokat megszokni ebből a jelenségből... direkt óvatosan fogalmazok, de lényeg hogy meg lehet azért. - Ami fontos, hogy nagyon nem szabad kapcsolgatni a beállításokat, mert akkor tényleg sehogy sem lesz jó. Az alap legyen: hogy minden hülllyeség, rásegítő képjavító ficsőr legyen kikapcsolva, menjen filmmaker mód etc, - Custom Motion beállítás ilyen 2 - 2 körüli érték. Aztán majd még egy tényleges kalibráció. : )
Szerk.: Talán a gyártókat kéne afelé pusholni, hogy észben tartsák/felfogják ez egy létező probléma és szoftveresen FILM, CINEMA módban butítsák le a krva tv-jüket, hiszen oda nem szükséges a gyors válaszidő. Elvileg nem lenne olyan nehéz ezt lefejleszteni, amolyan késleltető algoritmust belerakni a tv-kbe, vagy bármi. Úgy hallottam egyik kollégától itt, hogy lehetséges lenne ilyen, ha a szándék is meglenne a gyártó( k ) részéről.
Főleg, hogy ha már maerketingben is tolják ezerrel, a Imaxet fícsört is stb. -
-
Sasi001
senior tag
válasz
Pro Koryak #81939 üzenetére
Itt kb egy valakinek volt görbe Linkoln76 fórumtársnak de ő sem írta le értelmesen “görbe volt , de minimális na mindegy” más nem jelezte. Az enyém is egyenes és használat során sem görbül. Viszont Lg Tinting az van bőven ez nem is vitás. Kinek mi a szebb és jobb azt vegye és nézze. Egyébként görbe panel volt C1 és C2-nél is.
-
TJ2
csendes tag
válasz
#72042496 #81933 üzenetére
Ez a szétbontós videó már csak azért is érdekes, mert nekem sem tűnik túl minőséginek az S95B, de ebből kiderül, hogy rozsdamentes acél a keret, fém a hátlap és még panelhűtőrétegek is vannak...
Szó se róla, én is visszasírom a B7V kecses alumíniumtalpát, de a széles műanyagtalp sokkal jobb a kábelek elvezetése szempontjából, ráadásul a látszó részén annak is van egy nagy szálcsiszolt acél lap... Ráadásul talpat amúgy is egyre kevesebben használnak.
Persze kinek mi a minőségi, de szerintem a Samsung elég jó helyre rakta a pénzt ennél a típusnál: a képminőségre.
Az, hogy nem "természetes" a kép, meg már hifis "szakértői" zóna, mint mikor azt mondják, hogy nem elég "levegősek" a hangszerek. De a kép közben szinte minden mérhető módon jobb, mint az LG-ké, a többi meg beállítás kérdése. Elsőre nekem is furák voltak az erős színek, meg a nagy csúcsfényerő, le is tekertem mindent. Most már kezdem megszokni, és ezt-azt visszarakni.
Mindenesetre azt az effektet nem tudta a "régi" LG, hogy a napfényes korallzátonyos természetfilmnél olyan érzésed van, mintha kiúsznának a színes halak a képből.
Egy új TV-t és egy új hifit, hacsak nincs valami ordenáré nagy hibája, akkor lehetetlen 14 napon belül igazából értékelni. Az is lehet zavaró, hogy több az "információ" a képben/hangban, ezért fárasztóbb nézni/hallgatni eleinte. Időt kell neki adni, hogy megszokja az agyunk. Vagy ahogy a hifisták mondják, hogy "bejáratódjon" a cucc. -
bigdigit
addikt
S95B 1430.1 tölthető.
-
bnorci71
addikt
Vhiktor
Philips 706/806-al nem volt még dolgod?
-
törölt tag
válasz
Gtaati #81931 üzenetére
Gyakorlatilag egy fém lap van a hátuljára rögzítve amennyire tudom. LG G sorozatról nem láttam közelebbit, viszont az S95B-ről van szétbontós videó.
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Ha már panel és hűtés szóba került. Korábban olvastam, hogy az LG G modellekben van valamiféle hűtése a panelnek, ezt hogyan kell elképzelni, esetleg lehet-e találni róla képet, vagy szétszedve róla bármit is. Google-be Lg G2-re keresve nem igazán találtam semmit, vagy rosszul kerestem.
-
Sasi001
senior tag
válasz
Lincoln76 #81929 üzenetére
Te csodálkoztál, hogy nincs benne hűtőborda. Nagyon kevés tv-ben van ezek szerint szakmailag képben vagy. A Tinting nem csak fehér tartalomnál volt látható és mindhárom panelen szemből nem oldalról nézve normál tartalom 50%-nál. Ha vissza olvasol nagyon sokan elálltak emiatt az Lg-től. Ha nem lett volna Tintinges nem cserélem le de három panel is az volt. Ha egy évig szórakoznál ilyen dolgokkal megváltozna a véleményed. Amikor először hallottam a panel lottó kifejezést nevettem rajta de kiderült, hogy nem vicces. Senkit nem akarok meggyőzni mindenki maga dönti el, hogy neki mi a jó.
-
Lincoln76
aktív tag
válasz
Sasi001 #81928 üzenetére
Igen nincs benne hűtőborda, mert ezt is kispórólták és azért lett kalibráltatva, mert nem tudtam jól beállítani. Mint kiderült, ez sem segített az én termesztéséhez szokott színvilágomnak.
A tinting jobb esetben fehér havas tájakon jelenik meg, ezek szerint te csak ilyet tartlamakat nézel. A szakmai része nem abból áll, hogy szakmailag kell egy háttérben olvasónak hozzászólást kreálnia, főleg úgy, mint te, aki valótlan dolgokat állít egy tévéről és ezzel lényegében átveri azokat, akik tv vásárlás előtt álnak. -
Sasi001
senior tag
Hozzászólásaid “ nincs benne hűtőborda?” “Új tv-t kalibráltattál?” Szakmailag nagyon messze állsz ettől a témától valószínűleg én is de legalább nem hangoztatom. Olvasni mindenki tud és te ez alapján irogatsz. Viszont leírtam, hogy ízléseken nem vitatkozunk. Neked az tetszik használd. Én nem nézem a f…s tintinges képet ami három panel csere után is jelen volt ezért számomra ez nem minőség. Akinek hibátlan az használja örömmel. Hangoztatod, hogy szakmai topik, neked eddig egy szakmai hozzászólásod sem volt. Itt a fórumozók tapasztalatokat cserélnek esetlegesen a hozzáértők segítenek. Üdv!
-
Lincoln76
aktív tag
válasz
Sasi001 #81850 üzenetére
De, pontosan a Panasonic-ról volt szó, azt linkeltem be Ronam Fórumársnak, aki szintén megbánta, hogy megvette az SB95-öt. .
Közben végig olvastam a topikot, már ne is haragudj, ez egy szakmai topik és teljesen nyilvánvaló, hogy valótlanságokat állítasz, most már az isten tudja hány oldalon keresztül.Volt ilyen tévém, nem tetszett rajta semmi, tehát nem kell engem meggyőzni semmiről, valószínűleg inkább te akarod ezzel a sok valótlansággal meggyőzni magadat, de másokat, akik tv vásárlás előtt állnak, ezek mind fals infók. Ez a tv nem minőségi anyagokból épült, még talán az átlagos is túlzó rá, egy JZ1500 mellett.
A C2 is felette van építési minőségben és nem kicsit. Összerakva a tv valóban szép, de érezni mindehol, hogy minden műanyag, ami nem lenne gond, ha nem a legsilányabb műanyag lenne.
Ha neked ez az tv az Isten meg pazar, az oké, de valótlan dolgokat ne írjunk már egy szakmai topikba. Jössz itt a színekkel, meg a fénnyel, ez egy dolog, cska épp messze van ez a tv a természetestől, . A Panasonic jz1500 is max fénnyel már szinte vakít. Vártam ezt a tv-t mint a messiást, de csalódás minden szempontból. Amikor 400 ezerért meglehetett venni a samsung oldalán, hát ez a tv annyit sem ér nekem, nemhogy 700+ ezret.Szép napot
-
fulton
addikt
Mivel szoktátok/tanácsos egy sony oled tv kijelzőjét letörölni a portól? Sajna hiába taszítja mégis ráférne egy törlés a panelre.
-
Gicz
addikt
Nagyon sokat rágódtam előtte, hogy melyiket rendeljem, de mindenhol azt olvastam, hogy a QD a jövő, next gen, hasonló "hívószavak". Ami Egyébként szerintem is így van. Én egyébként a kalibrált képet szeretem, oylan 100-120cd max fényerővel SDR-ben. A tesztek szerint a C2 filmmaker módban szinte kalibrált, ezt Vhiktor is megerősítette már, nagoyn minimális eltérések lehetnek csak, amit csak akkor veszel észre ha mellette van egy tökéletesre kalibrált tv.
A samsung ettől gyárilag sokkal messzebb volt mint az LG, a samut mindeképp kalibráltatni kellett volna (40K) és még egy százassal drágább is volt maga a tv. Az én felhasználásomat nézve 99% SDR, és 120cd fényerő, ezt az LG is tudta röhögve 5 éve is. Szóval nekem rohadtmindegy volt, hogy HDR ben a samsung mit tud, meg hogy max fényerő kőzelében nem veszítenek saturációt a színei, mert úgysem használom ki. A samu homogenitása tökéletes volt. A c2 fényévekkel homogénebb mint a 930V volt amit váltott, a samutól elmaradt persze, és tinting is látható. Persze mindez tesztképeken. Valós tartalommal tv-zés közben, filmnézés közben nem látni egyáltalán.
A nappalink elég fényes, az egyik oldal full ablak, de nem volt zavaró a samun a polarizáló réteg hiánya, csak ha direkt rásütött a nap. Viszont az LG ha kicsivel is, de jobban fekete volt fényben, ha rásütött a nap, akkor meg sokkal jobban fekete volt az LG mint a samu. Ez persze orvosolható a redőnnyel...
A samsung szerintem jobban szólt, tisztábban, több méllyel. Nekem jobban bejött a pici táviránítója is. Az LG-n pl az a legzavaróbb, hogy nincs dedikált play/pause gomb, hanem meg kell nyomni a középsőt, előjön a lejátszó vezérlő, mégegszer megnyomod és akkor pause.
Akkor kezdtem el gondolkodni hogy csak meg kéne rendelni az LG-t is, mikor olvastam hogy egy firmware elrontotta a HDR gammát, tudom, minimálisat használom, de ha azt elrontják, elronthatnak mást is. Aztán filmnézés közben pár percenként bejött a képernyőkímélő. Na ekkor rendeltem meg az LG-t. Aztán egymás mellett az én felhasználásomba a samsungnak nem volt előnye, hiszen az LG-n ott a polár réteg, a fényerőt amit igénylek röhögve tudja, a felépítése robosztusabb, a panel nagoyn durván vékony a samuban, féltem hozzányúlni is. BTW nekem a samu, meg az LG is nyílegyenes, ez volt az elsp amit még dobozból kivétel előtt megnéztem mindkettőn, mert azonnal mentek volna vissza.
A vég konklúzióm az volt, hogy az én igényeimet tökéletesen kielégíti fényerőben szaturációban stb az LG, 100k-val olcsóbb és még a kalibrálást sem kell kifizetnem az még 40 lett volna. Nekem egy 8 éves 55EC930V-t cserélt a mi felhasználásunkkal tökéletesen beégésmentesvolt az is, 8 éves korára annyi lett vele, hogy a bal szélén pár legszélső pixel elkezdett meghalni. De ez egy full legelső generációs OLED-től 8 éves korára, az én szememben tökéletesen teljesített.
Egy dolgot bánok már csak, hogy hagytam lebeszélni magam a 77C2-ről és 65 lett -
Sasi001
senior tag
Félreértések elkerülése végett pont az idézőjeles hasonlat volt a lényeg nem a hőfok. Az S95b kevésbé melegedett nálam mint a C1. A kukorica pattogtatást eleve más fórumozó írta én a nappali fűtést írtam az érzékeltetés miatt de ha ezt valaki ezt a szófordulatot komolyan veszi az csak merő rosszindulat.
-
Gicz
addikt
válasz
Sasi001 #81918 üzenetére
Akkor jövök ellenpéldának, szintén volt nálam 65S95 és C2 egyszerre egymás mellett. Hogy kiválasszam melyik marad és melyik megy. Mindegyik TV másban jó. De az, hogy kukoricát lehet rajta pattogtatni, baromság. Volt 50" ST60 plazmám. Na az fűtött, pedig 50" volt nem 65. Egyáltalán nem érzem, hogy tv fűtené a lakást. A PC-n ha játszom, na azt simán érzem pár óra után.
És egyáltalán nem mondanám, hogy melegszik. 22 fokos szobában így néz ki, kb 5 órája megy 40-es oled fénnyel. Alatta a set top box az ami "izzik"
Megnézem majd valami 2-3 órás HDR filmmel maxra tolva a fényerőt, hogy azzal mit mutat.
-
Sasi001
senior tag
válasz
Lujo123 #81911 üzenetére
Kedves fórumtárs! Az utánam posztolók leírták, hogy kukoricát lehet rajta pattogtatni a következő posztban írták, hogy egy óra alatt megemelte 1 fokkal a nappaliban a hőmérsékletet, ezek szerint ha te nem érted a hasonlatot ne alkoss másokról véleményt és ne mond, hogy valótlant állít. Összekevertem nem szándékosan a C1-et a C2-vel súlyban amit korrigáltam is ha elolvastad. Az pedig , hogy a kép számomra jobb a Samsung-on Viktor fórumtárstól idézek aki prof szinten kalibrál “ Viszont S95B-n látváynosabb a HDR mint bármelyik WRGB OLED-en (a színek fényereje miatt).“ Nem volt sem valótlan sem túlzó állításom. Az első két soroddal egyet értek de az óvodás rágalmazásaiddal nem. Ezt a gyerekes vitát itt le is zárom!
-
Skylukos
tag
Bocs, hogy még mindig ezen az akadozó mozgás dolgon kattogok, de ennek a videónak a segítségével (meg sok időmnek):
https://youtu.be/j1osXlgV-sQ
Sikerült kitanulmányoznom a régi és új tv-m közti különbséget a mozgásokkal kapcsolatban, különböző beállításokkal, és megérteni mi okozhatja a C2 gyorsabb mozgások közbeni problémáját a remegös képével.
A régi tv-m (lcd, led nevezze ki ahogy akarja) nem kínál külön mozgásjavító lehetőséget a menűjébe ezért bár hova állítva a menű beállításokat remegés nélkül folyamatosan játsza le a fenti videot, a videot először elindítva indítva, vagy akár többször megállítva és ismét inditva szinte azonnal folyamatos ugrálás, vibrálás mentes mozgással megy.
Viszont a 65C2 csak "sport" képmodba vagy a trumotiont: "sima mozgásra" állítva tudja szoftveresen javítani a video remegve mozgását.
De, az a baj szerintem, hogy még ezeket a beállításokat választva is amikor először indítom, vagy megállítom és újra indítom a videot (kvázi a gyors mozgás elindul a képen, tv adásba, youtubeon, netflixen bárhol)
Akkor először akadozva, remegve, és csak utánna simitja ki a trumotion folyamatosra!
Ez azért nagy probléma, mert mint tudjuk a képen nem félórás gyors mozgások vannak, hanem 1-2 másodpercesek, de viszont gyakran. Ha azoknak a felét remegve látjuk mire mozgásjavító felismeri és javítja a problémát, az már nagyon élvezhetetlenné teszi a képet ilyen esetekben. -
Sasi001
senior tag
Én sem vettem észre ilyet pedig nem a legjobb az adás, telekom ip.tv.
-
Celtis
veterán
válasz
bigdigit #81893 üzenetére
Sajnos az is lehet, hogy a samsung még mindig nem tudja normálisan kezelni az 50Hz-es váltottsoros tv adást. Nekem a KS7000 volt ilyen, folyamatos mikro akadozás és pontosan 15 percenként 1-1 durva akadás. Típushiba. A rákövetkező évjáratban még biztosan megvolt.
Tedd meg, hogy végignézel egy focimeccset és feljegyzed amikor komolyabb döcögés van a képen. Csak az érdekesség kedvéért. -
cszn
őstag
válasz
Skylukos #81892 üzenetére
Ez valóban egy jelenség, de úgy vettem észre, hogy nagyban függ a képi beállításoktól. Nemrég néztem egy régi film új, HDR-es kiadását és ott irtó zavaró volt, mert konkrétan úgy lett átkonvertálva HDR-re, hogy rohadt világos lett az egész. Kalibrálás után ez volt az első HDR film, aminél le kellett vennem az OLED fényt egészen 30-ig, mert kiégette a szemem. Na és itt amíg fel volt húzva a fény, addig erősen jelentkezett, 30-asnál már csak a megszokott (számomra egyáltalán nem zavaró) módon.
-
Sasi001
senior tag
válasz
Lujo123 #81889 üzenetére
Engem szeretnél meggyőzni vagy saját magadat? Többen is igazat adtak nekem, hogy nagyon melegedett az Lg, de neked ez nem számít. Mindegy. Leírtam, hogy mindenkinek más az ízlése számomra dekoratívabb a Samsung. Az hogy hetek vagy hónapok múlva elhajlik a panel egy butaság. Az enyém egyenes nem hinném hogy idővel elhajlana de ha mégis jelezni fogom. Fényerő visszavétel fw szinten volt az Lg-nél is ami Samsungnál még mindig jobb nem számítva a színek fényerejét. Anyag minőség? Szerintem semmivel nem rosszabb mint az Lg. Mindkettőt használtam sajnos. Egy év javítgatás után senki nem tudna meggyőzni, hogy Lg-t. vegyek. Nem érdekel, hogy honnan vannak az infók, ismétlem mindkettőt használtam, ettől jobb teszt számomra nincs. Egyébként totál szemből volt tintinges a normál tartalom 50%-nál, mindhárom panel. Ízlések és a felhasználás értsd játék-film stb. mindenkinél más, akinek az Lg jön be vegyen akinek nem az vegyen mást én így döntöttem amit egy percig sem bántam meg.
-
LRagnarr
friss újonc
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy a hang alapú TV bekapcsolás miért nem működik? Lg oled 55A23LA tvről lenne szó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Futás, futópályák
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- iPhone topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- MSI CYBORG 15 A13V
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest