-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kkp900
senior tag
válasz
belashx
üzenetére
Nem a tv-m mostani árát akartam kérdezni, Érték hanem a fényerő NIT-ben mennyi? Nem akartam eladni . Amúgy minden rendben vele vettem hozzá plusz garit is a normális is idén fog lejárni csak. Csak elgondolkodtam a cserén. De nagyon nincs is mit mert a C21 55-ben se 65-ben se nincsen már a Telekomnál jelenleg. Csak a S95B van 55-ben. A Samsung oldala meg befosott tegnap óta ,és ott is elfogyott 55ben a S95 ,hogy nagyobbat kapjon az ember .Mondjuk ezt nem értem ,hogy akkor nem tudod kosárba rakni az 55-öst ezért lehet van 65-ös de ugye nem fogod megkapni 650 ért. Azt is csak az árukeresőből tudtam meg hogy annyi az ára mert azt se írják már ki.
Sokszor kell a Kiemelt fényerő sport műsoroknál pld.. Meg az Apple tv -vel is úgy nézem a filmeket Netflixről Hbo Maxról Disney+ Prime videoról már ugye lassan nincs is mit letölteni a Ncore ról mert semmi nem jelenik meg ami úgymond mozis film lenne .. -
Pityu89
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem a médiából egy Hisense 55A8G tévét, kiszállítással, kalibrációval.
Átvettem, a doboz bontva volt, gondoltam akkor tényleg be van állítva. Bár semmi jegyzőkönyv vagy hitelesítő papír nem volt mellette.
Bekapcsolaskor varázslóval kezd a tv, valamint alapbeállításokkal, nyoma sincs annak hogy kal8brálták volna.
Ez így nettó lehúzás...
Járt már így más is? -
ribarszki
őstag
-
contaxg
veterán
Egy tévé felfúrása állványra szerintem kimeríti a rendellenes használat fogalmát (bocs nem bírtam kihagyni <3)
Ezzel kapcsolatban még az jutott eszembe, hogy a tévénk és a konyhaszekrény közös válaszfalon van. Amikor a vízórákat rögzítették sikerült egy aprócska likat összehozni egy berobbant kaviccal. A panel már csak ilyen. Szóval a tévétől pár centire jött ez össze és kivert a víz amikor megláttam, hogy nem sokon múlott hogy a tévét fúrják át -
febi
tag
Sziasztok!
65'-os tvt szeretnék falra felfúrni állványra. Kinek milyen tapasztalata van erről? Van állvány ajánlásotok ami rendben megtartja? Jobbra balra szeretném kicsit kihajtani, ezért szükséges.
Köszönöm! -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
kkp900
üzenetére
Az ilyen "szakertot" el kell zavarni.
A c2nek kalibraltan a fenyereje 750-800 nit között van 10%os ablak mintával. Az S95B pontosan 1000 nit.
A c2 teljes képernyő lefedettség esetén tud mondjuk 150 nitet, az S95b 200-at. Amiben az s95b jobb az a színek fenyereje akar a 3szoros is lehet.
A mostani samsungod teljes képernyő lefedettség esetén tudhat kb 600 nitet. Tehát attól mindkettő oled el fog jócskán maradni.
De minden másban megeszik reggelire.
-
kkp900
senior tag
válasz
belashx
üzenetére
Értem ! Akkor amúgy mi az értéke a mostanimnak? Hogy te tudod , hogy fele a C2-es? 😃 Csak hogy én is tudjam már. Igen sötét a szoba ahol van szóval kell a fényerő plusz sokszor a kiemelten nézem. Ezért is kérdezem , hogy akkor a Samu lenne a jobb választás ezek szerint? Pedig a LG távirányitó plusz menü kombo jobban tetszene . De vissza fele semmi szín alatt nem szeretnék lépni. Azt hittem hogy jó lesz a C2-es..
-
contaxg
veterán
válasz
Malfroy
üzenetére
A Downloader apk-t tedd fel a Play áruházból. Azzal közvetlenül tudsz internet oldalakról letölteni appokat a kívánt helyről a belső tárhelyre. Nem kell USB-t dugdosni meg fájlt keresni. Nálam így került fel pár európai on-demand tv (VPN kapcsolat kell hozzá) és a Chrome böngésző is a tévére. De én az Operával békültem ki a végén. Kell hozzá touchpad-es billentyűzet is a kényelmes böngészéshez.
-
Yodamest
veterán
válasz
kkp900
üzenetére
A mostani Qleded nem tudom milyen, de nekem C2-van és már az 55" alattinak is nagyon jó a fényereje, 55" felfelé meg még jobb. A mérések nagyon szituáció függőek, hivatalosan a C2 ilyen 750nit körül tud, rtingsen asszem úgy van írva. 500-at lehet úgy mértek, hogy full képernyős fehérnél, amikor ugye nem képes a maximumot kitolni, úgy lehet 500. Szóval ez attól függ milyen helyzetben mérték és épp mi volt a képernyőn, nem mindegy hogy egy elemlámpa fénye vagy egy egész képernyős ragyogó valami. Egyébként nekem a windows úgy írja ki az adatainál, hogy 1400nit, nem tudom ezt honnan olvashatja ki.
Hogy mennyivel másabb azt neked kell élőben látni, én sima ledről váltottam és már az áruházban kirakott példánynál leesett az állam, hogy mennyivel szebb. Ha neked nem esik le akkor nincs nagy különbség, ezt neked kell érezni.
-
kkp900
senior tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem , a jelenlegi tvmnek mekkora lehet a fényereje Nit ben tudom nem OLED QE55Q9FNAT de azért szeretném megtudni, hogy mennyivel lenne másabb egy LG55C21LA ? Nem találtam rá infót sajnos már sehol sem csak gyári adatokat ,de ott meg nem írják. Plusz a MM- ban az eladó azt mondta ,hogy a C21LA max 500 nit körül tud maximum és az új Samsung S95B 1000 felett tud stabilan és inkább azt kellene vennem. Ez igaz e? És a mostani Qled tvmhez képest tényleg nagyobb ugrás lenne e? Akkor ez volt 2019 ben a legnagyobb széria a samunál. De a tv távirányító kezelés miatt mindig is sokkal jobb volt az LG. Gondolom most se lett "rámutatós" a Samsungé ahogy a videokon elnézem ugyan az ami volt eddig is.De tényleg annyival jobb a tv mint a C21 LA . Láttam sokan kérdezik ezt a kettő modellt ,de senki nem válaszolt nekik rá. Jelenleg 90 lenne a különbség a kettő között árban nekem a Telekomnál.
-
Yodamest
veterán
válasz
Malfroy
üzenetére
Most ezt nem a külalakra, csak erre a fekete eltolódásra értem, mert pl. LG is csinálja, de ott mégis fix marad a két oldali fekete sáv. De akkor ha ez a pixelmozgatás miatt van, ezek szerint egyszer a jobb egyszer a bal oldalon kellene vastagabbnak lennie a fekete sávnak. Ez nem tudom így van-e.
-
-
belashx
senior tag
válasz
Malfroy
üzenetére
Vagy apk-ból telepíted, vagy felteszed - szintén apk-ból - az Aptoide TV-t, amiben már megtalálodp.
Apk-t meg fájlkezelőből tudsz telepíteni. Szívtam vele egy sort, mire összejött, mivel engedélyezni kell a külső forrásból telepítést, de a Philips menüjében nem éred el ezt a kapcsolót, csak rákérdez a fájlkezelős telepítésnél. Nálam az első fájlkezelőnél nem kérdezett rá, csak a másiknál.
-
vata666
tag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
LG webshop g2re 5 évet ad.
-
Gabor970
addikt
Az isten áldja meg azt, aki korábban írta, hogy youtube-hoz a smarttube appot rakta fel a philips tévére!

Köszönöm a tippet, tegnap én is felraktam. SZUPER JÓ! (eddig is fontosnak gondoltam, hogy android tv legyen, most ez kettes szorzó az eddigire
) -
gaben1117
senior tag
Sziasztok!
Egy kicsit visszanyúlnék a múltba.

LG Oled55B8PLA tévéről kérdeznék. Elképzelhető, hogy többféle talppal is forgalomba került?
Hivatalos fotókon és amivel én is talákoztam élőben, a lenti kialakítással találkoztam. Most viszont elém került egy a fenti fotón látható majdnem teljes szélességű darab.
Vagy akkor ez nem az eredeti talpa lenne?
-
Yodamest
veterán
válasz
Fox Mulder
üzenetére
pluszban vásárolt
-
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Fox Mulder
üzenetére
LG-nél nincsen kiterjesztett gyári jótállás.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Alzába is van kiterjesztett azt hiszem.
-
-
Yodamest
veterán
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Én Euronics-ban vettem a C2-t és kiterjesztett garral adták, amire direkt megkérdeztem VAN beégés garancia is. Főleg amiatt szerintem megéri.
-
wrathchild
tag
Üdv!
Használ valaki esetleg ilyet?:
https://eu.govee.com/products/govee-dreamview-t1-tv-backlight?variant=40828233089208
Ambilight után szabadon.
Szeretnék egyet venni egy 55-ös TV-hez, de nem a TV hátuljára szerelném, hanem a TV mögötti 2,5 x 2,5m-es gipszfal szélére körbe, fordított U alakban.
(Ezért a nagyobbat venném, a 65/75-ös TV-kre valót)Kérdésem:
működik kikapcsolt TV mellett is, az általam, az applikációban kiválasztott színekkel, fixen úgy világítva?
Tehát a TV tetejére szerelt "kamera" kikapcsolt állapotában is?
Köszönöm! -
LG Oled tv vásárlásán gondolkodom és szeretnék a 3 éven felül garanciát, vagy biztosítást hozzá. Beégésre is, de visszaolvastam a topikban és állítólag erre egy Media Markt biztosítás nem terjed ki. LG garancia hosszabbítást nem találtam. Tudtok esetleg valamit ajánlani?
-
jbnd-007
tag
válasz
alaves
üzenetére
Hát, amikor mindenki árgus szemekkel lesi, hogy mekkora a panel tintingje, nem árt tudni, hogy milyenek az esélyeid a panellottón.

Nekem érdekes volt ez a jelenség az LG-nél, hogy a jó paneleket máshova adja (nyilván mert ott ellenőrzik és visszadobálják) és a saját tévéibe rakja a gyengébbeket. Gondolom ki van számolva, hogy az emberek 80%-a nem veszi észre a problémát, a maradéknak cseréljük és win-win.
-
alaves
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Valószínűleg pár száz forintos '3,5mm jack to RCA' átalakítóval.
-
Yodamest
veterán
válasz
Geresics
üzenetére
A B2 is tud 120Hz-et meg VRR-t, kevesebb hdmi 2.1 portja van mint a C-nek, meg nincs rajta 3.5 jack csati, maximum fényerő is biztosan alacsonyabb. Rtingsen nézd meg, ott ezekről az LG-kről nagyon átfogó tesztek vannak. (bár lennének ilyenek más márkákról is btw, lásd hisense, philips stb.)
-
Yodamest
veterán
válasz
Geresics
üzenetére
Amit tudok, hogy az ABCG az a hierarchiai besorolása A a leggyengébb G a legjobb.
Az évszám majdnem stimmel amit írtál, annyiban tévedtél, hogy a számnak csak az első számjegye az évszám, tehát a 2021-es modellt úgy írják, hogy LG C1, a 2022-es az LG C2.
A második szémjegy az a színezést takarja, azt én sem tudom soha pontosan de pl. 2 a fehér, 3 a fekete, 1 az ezüst ilyesmi. -
Geresics
addikt
Sziasztok,
elkezdtem nézegetni az OLED TV-ket, de még nagyon az elején járok, így gondoltam inkább kérdezek, mert kis visszaolvasás után sem találom a megfejtést arra, hogy mi az LG elnevezési metodikája?
Az odáig megvan, hogy ha úgy kezdődik, hogy LG OLED55/65, akkor az az oled+képátló, ezt egy óvodás is tudja. De mit takar utána az A/B/C/G betű, és utána a 21/22/23 szám? Utóbbinál az évszámra tippelnék, hogy melyik év slágerének szánják (azért lehet már most 23), de szerintem teljes tévúton járok, pláne, mert úgy emlékszem láttam 13-as számot is. Ezt követi az LA/LB, aminek feltételezem valami régiós jelzése lehet, de ez megint csak tipp...Szóval akárki akármely részét tudja, ne tartsa magában!

-
Kaba
veterán
válasz
Little_Gaara
üzenetére
Ahol kuponokat lehet kérni a különböző webáruházakhoz.
Az Egyéb Fórum alatt megtalálod. -
Kaba
veterán
válasz
Little_Gaara
üzenetére
Nyilvános jelenleg nincsen tévére, de kérhetsz generálósat itt, ill. a kunyerálós topikban.
-
Little_Gaara
tag
Esetleg vannak nyilvános samsung kuponok amik felhasználhatók?
-
Kaba
veterán
válasz
ribarszki
üzenetére
Tévére nem jó az általad leirt, viszont más termékeknél működik. Tévére csak a generálós és az egyedileg kapott kupon jó, egyéb publikus általános jelenleg nincsen. Nézzél be a kunyerálósba, ott még lehet működő, illetve kérhetsz is ott, akkor biztosan lesz neked is.
-
-
Roland-87
aktív tag
Szerintetek mennyire gáz a 120hz hiánya akkor ha nem akarom a tv-t játékra használni? A Telekomtól 370 körüli áron ki tudnám hozni az 55A23LA-t, viszont a Médiában van 55B23LA ami az újabb és abban már van 120hz is, de megéri ilyen esetben az 50 ezer felárat? Van aki szerint a mozgás minden esetben szebb a 120hz-es tévéken, nem csak játéknál jön ki, mások szerint csak ott van különbség, a tesztek alapján sem világosultam meg mert sok 60hz-es tv esetén leírják hogy meg tud reccenni a kép pl. youtube videók esetén, de 100hz feletti teszteknél egyetlen esetben sem olvastam ilyen problémáról. Illetve érdemes-e várni a bf akciókra még két hetet? Médiában azt mondta a csaj náluk egész hónapban bf van és csak bizonyos típusokra érvényes, és nincs köztük oled készülék és várhatóan nem is lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 6. nap: Bloodstained: Ritual of the Night
- Hardcore café
- Hobby rádiós topik
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 WIFI R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ez így nettó lehúzás...

Kedden hozzák elvileg
650k a 65" S95B. Ilyen áron nem is kérdés, hogy Woled vagy QD-Oled. (Mondjuk eddig sem a C2 volt a konkurencia, hanem a G2...)