Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gertitorpe
tag
válasz Sliderxy #73478 üzenetére
Az én érzésem az, hogy a folyamatosan gyengülő forint és az ellátási láncokban tapasztalt gondok miatt nem érdemes a korábbi nagy áresések folytatását várni. Lásd, a Sony nehézségeit, hogy a sokak által várt A90k-t egyáltalán piacra dobja. Több hónapos késésben vannak/lesznek mire az a TV eljut minden piacra.
Ezt persze sokminden felülírhatja és kár is lenne makroökonómiai fejtegetésbe kezdeni, de én nem várom hogy a mai árnál forintban sokkal olcsóbbak lesznek a TV-k. Vagy akár a használt autók.
-
Vhiktor
Topikgazda
Szerintem nem, mert simán benne van a pakliban, hogy jóval drágább lesz minden. Szerintem az árcsökkenéshez majd évek kellenek, de ne legyen igazam.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
veterán
Mindennek megy fel az ára, gyakorlatilag hétről hétre, én biztosan nem várnék, ennél olcsóbban nem hiszem,hogy lesznek a kifutó modellek! Inkább az a kérdés, hogy meddig lehet még kapni őket 😳 Én a helyedben gyorsan lecsapnék egyre amíg lehet, viszont ha az újabbak érdekelnek, akkor tök mindegy, mert most is horror áron mennek, és év végére nem valószínű,hogy sokkal lejjebb fog menni az áruk, sőt inkább feljebb! Én is 1 hónapja vettem egy C1-et, nekem is ez az első Oled tévém, de nagyon elégedett vagyok 👍 Eddig kizárólag LCD-k voltak azokból is a felső kategória, de hát az Oled az Oled 😅
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
-
bnorci71
addikt
válasz Sliderxy #77044 üzenetére
Szerintem lesz, majd egyszer, valamikor a távoli jövőben. Csak akkorra a tv 8/16 isten tudja hány K lesz. Amíg az internet a szűk keresztmetszet addig ez marad.
A kábel tv szolgáltató is pl. kivezette már jó pár éve azokat az SD adásokat amiből van HD ne foglalja a frekvenciát vagy mit, meg az analóg adás beszüntetését is ezzel indokolták.12-13éve amikor a Samu FHD tévét vettem még nem volt HD adás a kábelen vettem egy földi digitális antennát, hogy a foci VB-t HD-be tudjuk nézni. Ma meg amikor a következő tévét vettem már 4K az elvárás a tévé meg még mindig SD nagyobb részt...
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
-
powerup2
addikt
Hát akkor változtatnak ezen ha van rá igény pedig lenne. De évek kellenek hozzá.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Vajon valaha eléri azt a minőségi szintet a streaming, mint az általad felsorolt bluray lemez vagy egy remux?
Persze, már létezik, a neve Braviacore, de csak Sony tévékre elérhető.
Szinte lemásznak a tartalmak a képernyőről. A Netflix (szerintem is rég elavult bitrátája) max 15-17M helyett itt 80M felett tolják a tartalmakat. Apple is 30-40 között küldi és ez nagyon is látszik. És fel is hívják a figyelmet, hogy : A legjobb minőségű Pure Stream™ 80 Mbps adatsebességet igényel, amelyhez legalább 115 Mbps sebességű internet-hozzáférésre van szükség.
Ezzel szemben a LAN kártya még minden elcseszett tévében "százas", ami inkább 80-85.
Szóval a Netflix elmehetne már a francba tényleg, amióta létezik fizetem, de egyre lejjebb csúszik. A minőség helyett a mennyiség lett a szempont, ritkán vannak kiemelkedő tartalmak, nem úgy mint régebben. A lényeg, hogy egy sorozatban legalább egy buzi-leszbi szál legyen, vagy több... -
alaves
addikt
válasz Sliderxy #77388 üzenetére
Még esni fog az ára. Ahol 'gyári garancia' 3 év megjelölés van, mindenhonnan vásárolhatsz, mert a visszaküldési idő lejárta után úgyis az LG ügyf.szolg. fogsz kapcsolatba lépni, ha szükséges.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Gabor970
addikt
válasz Sliderxy #77404 üzenetére
935 2 éves modell.
Szerintem az android tv oprendszer nagyon jó a philipsen (65oled806-om van) Ambilight kikapcsolható, én sem kedvelem. Nem szerettem meg, pedig istók uccse igyekeztem. Ment pár napig, aztán kikapcs, aztán asszony miatt vissza, aztán már ő is azt mondja, hogy inkább ne legyen bekapcsolva.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Sliderxy #77411 üzenetére
Árban igen, de minden másban a C2 jobb, az más krédés, hogy megéri-e a felárat.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
powerup2
addikt
válasz Sliderxy #77461 üzenetére
Azért drágább annyival mert jóval nagyobb felületen látod a filmet. Pl itt 65" vs 77"
Itt meg 55" vs 77"
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz Sliderxy #77463 üzenetére
Hát az ár attól is nagyban függ hogy egy legyártott panelből hány kijelzőt tudnak kivágni. Minél többet annál gazdaságosabb.
-
powerup2
addikt
válasz Sliderxy #77465 üzenetére
régebben is nagy volt az eltérés, de ha megnézed a 77" és a 83" között kicsi a difi mégis jóval drágább a 83" kb annyival hogy abból bőven veszel egy 65" modelt
-
powerup2
addikt
válasz Sliderxy #77467 üzenetére
Viszont élménybe ad is annyit ezt akkor tudod igazán eldönteni mikor ülsz a kanapédon fent van a 65" tv a falon majd fogják és a helyére tesznek egy 77"-set és akkor látod hogy wow ez mennyivel nagyobb és jobb mozi élményt ad. Nekem a 65" után a 77" az döbbenet volt újra néztem a filmeket
-
powerup2
addikt
válasz Sliderxy #77469 üzenetére
Hát nálam még javába férne nagyobb is csak hát az ára
-
powerup2
addikt
válasz Sliderxy #77475 üzenetére
-
powerup2
addikt
válasz Sliderxy #77483 üzenetére
99" is simán elférne csak hát 25.000 dollár az ára annyit nem adok tv-re
-
emre33
addikt
válasz Sliderxy #78530 üzenetére
Én LG 55C21LA akarok venni.
Péntekig várok, de lehet tényleg neked lesz igazad, és drégébb lesz.Én mg várok a csökkentésre.
Joy kupon is cak 75" mérete van...
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
jbnd-007
tag
válasz Sliderxy #78581 üzenetére
Én (egyelőre még) látatlanban úgy gondolom, hogy androidos tévé esetében el lehet boldogulni extra eszközök nélkül, tévére telepített Kodi-val és az USB portba dugott vinyóval. Nem tudom, a Pana milyen oprendszerrel megy.
A jó NAS gyors procival, amin el is megy a Plex, nem olcsó mulatság. Ha meg csak fileshare-nek kell, akkor jó helyette a tévébe dugott vinyó is.
-
jbnd-007
tag
válasz Sliderxy #78588 üzenetére
Valaki írta itt, hogy tévén megy neki a torrent kliens is, standbyban is folytatja a letöltést.
Pontosan nem tudom, hogyan lehet ezt eldönteni. Az biztos, hogy az ARM procisok nem jók, de azokra már nincs is Plex támogatás. Ha hangot kell transzkódolni, az nem vészes, de ha képet is... Ennél egyszerűbb olyan tévét választani, ami mindent is támogat. Legalább pár évig ne kelljen már formátumproblémákkal szenvedni...
-
jbnd-007
tag
válasz Sliderxy #78590 üzenetére
Így hirtelen nem találtam egyszerű megoldást arra, hogy magán a tévén Samba szervert üzemeltessen az ember. A legjobb tipp az volt, hogy dugjuk a vinyót a routerünk USB portjára és osszuk meg a tartalmat onnan. Azt látja a tévé és a PC-is. Végül is olyan, mint egy faék egyszerűségű NAS.
-
anrab
addikt
válasz Sliderxy #78593 üzenetére
Nekem egy ilyenvolt az oled előtt. LCD Android. De csak azért mert egy rakás f@s volt az eredeti. Egyszerű és a tv minden funkcióját lehetett vele használni. Szerettem. Viszont soha nem használtam a légegeret. Kipróbáltam. Nekem a vezeték nélküli egér jött be. Biztos jó amit linkeltél. A tv távja nem nem olyan mint az lg-é.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Sliderxy #78593 üzenetére
Én ezt használom.
Nem hagyományos távirányító, de a tévé vidáman kezelhető vele.Közben megtörtént a 806 tévénk kijelzőcseréje, remélem nem lesz vele több gond.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Matt89
junior tag
válasz Sliderxy #78581 üzenetére
Ezt a témát én is körbejártam párszor, ncore-on is van róla (több) nagyobb fórum topic.
Én sem vagyok benne expert, de leegyszerűsítve mindig az alábbi pontokra fut ki a beszélgetés (persze javítsatok, ha más tapasztalatok vannak):
- a legbiztosabb adatminőség megőrzése szempontjából a közvetlen usb hdd, vagy ha több pénz van rá, akkor blu-ray lejátszó
- streaming platformon alacsony bitrátával jön az adás, így az mindig el fog maradni a "lossless" blu-ray minőségtől
- pc/laptop nem tud dolby vision-t lejátszani egyáltalán és a külső mediabox-ok sok esetben gyengébb minőségű DV-t adnak az új tv-k beépített lejátszójához képest
- aki szeretné kimaxolni a dolby vision és hdr élményt és nem google tv az op rendszere és nem akar külön lejátszót vagy külön nas rendszert, az a legjobban az .mp4 és .ts formátumú file-okkal jár (dts sáv nélkül) hhd-ről (40-70 gb file-okról beszélve)
- tavalyi/idei Sony TV-k viszik az mkv-t is oled-ek közül (ráadásul dts hangsávot is), így bármilyen jó ár/értékben egy LG, én nekem ez többet nyom a latba a Sony mellett, legkésőbb Január-Február környékén vásárolok is -
Gabor970
addikt
válasz Sliderxy #78690 üzenetére
az oled706 vagy 806, vagy 707 lenne kb azonos. A 807-nél már egy magasabb kategóriás panelt használnak.
Philips 65OLED806/12 Smart OLED Televízió, 164 cm, 4K Ultra HD, Android, Ambilight, HDR10+ - eMAG.hu
de árukereső segít... vagy az argep.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
-
anrab
addikt
válasz Sliderxy #78818 üzenetére
A márkáját hirtelen nem tudom.
Egy 500 GB-os ami az usb-n lóg. Nem márkás de kb. 5 éve megy.
Raktam rá kétoldalú ragit de elengedte miután egyszer leszedtem. Nincs jelentősége mert olyan könnyű.
Nekem elég az 500 mert nem gyűjtöm a filmeket. Párat letöltök, megnézem és kuka.
Ha mégegyszer valamiért megnézném, letölteném újra. -
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Sliderxy #78966 üzenetére
Én az LG C2-höz tudok hozzászólni, a +30% az akkora túlzás mint Magyarországon az 5%-os infláció
Ezt minden évben beígéri az LG, hogy x%-ot nő a fényerő de a gykarolat teljesen mást mutat, ha így lenne már rég 1500 nit körül járnánk.
Kalibráltan a C1-hez képest nagyon maximum (és jóindulattal) 10% az előrelépés fényerőben C2-nél.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Sliderxy #78968 üzenetére
Pár napja kaptam vissza a szervizből kijelző csere miatt, Ez a kijelző kicsit más mint volt. pl nem HDR anyagoknál a fekete szintből le kellett vennem 50-ről kb 40-re. HDR-nél nem kellett csinálni semmit. Éppen a nézhetőség határán van félhomályos szobában pl a A sárkányok háza 7. epizódjánál.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- Autós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest