Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabeska
addikt
válasz junior19 #79099 üzenetére
Akkor kérdezek egyszerűbben:
Eddig csak SDR-ben játszottam, RGB Full 12bit a beállításom, PC címkével, Fekete szint magas. Minden jó.
Játszanék HDR-ben is: Bekapcsolom Windowsban a HDR-t. Mit kell átállítanom még? Amit egyből észrevettem, hogy a Lagom fekete teszt szar volt (fakó), emiatt a Feketeszintet Alacsonyra kellett állítanom a TV-n, és tökéletes lett a fekete.
Emiatt kérdeztem, ilyenkor a Windows Limited-re állítja a színkimenetet? Más magyarázatot nem találok rá, hogy miért nem jó a Magas Fekete szint beállítás bekapcsolt HDR mellett. És sehol sem találtam rá magyarázatot neten, hogy mit is csinál a Windows a kimeneti színekkel bekapcsolt HDR mellett.
A HDR kalibrálást természetesen a jónak vélt (Alacsony fekete szint) beállítása után csináltam meg.
[ Szerkesztve ]
F1
-
junior19
senior tag
válasz szabeska #79097 üzenetére
De miből feltételezed, hogy a win hdr esetén átállítja a kimenetet, s ezért neked is a megjelenítőt át kell állítani? Automatikus opcióban egyébként nem működik jól?
Az, hogy a forrás sdr vagy hdr jelet ad ki, még a dinamika tartományt nem szabad hogy befolyásolja. Esetleg akkor, ha külön beállítási lehetőség van sdr és hdr kimenet esetén.
De ha valamiért mégis limited jelet ad ki hdr esetén, akkor meg a HDR Calibration-t is arra kellene csinálni, nem rgb teljesre.
S ha a játékok esetén is meg vagy győződve arról, hogy rgb limited jel megy ki, akkor felesleges rgb teljes jelre kalibrálni.codec project
-
jbnd-007
tag
válasz salapp #79089 üzenetére
A Philips távval egyet tudok érteni. Túl hosszú, állandóan fogást kell váltani rajta. A gombok nehezen kitapinthatók, a világítás csak gombnyomásra kapcsol be és olyan rövid időre, hogy meg se találod, amit keresel. Nappal még elmegy, de sötétben mozizásra kifejezetten nem alkalmas.
Beállítgattam vele, amit kellett, aztán átálltam a Harmonyra. De nálam az LG légegere is a fiókban végezte.
-
alaves
addikt
válasz szabeska #79092 üzenetére
TV: HDMI- 'PC' ikonmód, 'Játékoptimalizáló' képmód, 'Fekete szint: Automatikus'
PC: nvidia vezérlőpult: 'felbontás módosítása' > 3840x2160 (natív) - frissítés: 120Hz - 'nvidia színbeállítások használata': asztal: 32bit / kimeneti színm.: 10 vagy12 bpc / kimeneti színf.: RGB / dinamikatart.: Teljes
'video színbeállításainak megadása' > az nvidia beállításokkal > speciális > dinamikatartomány: teljes (0-255)Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
junior19
senior tag
válasz szabeska #79092 üzenetére
Jól tudod, ott valami nem kerek.
RGB teljes - Fekete szint Magas
RGB limited - Fekete szint Alacsony
De ennek semmi köze a HDMI 2.1 verzióhoz. Mindegyiknél így van.
Esetleg ha nem bír a rendszer azzal a beállítással bármely okból kifolyólag, akkor kell az rgb teljes - Fekete szint Magas opciót választani.
Ha RGB teljes jelet adsz ki, s ha Alacsonyra rakod a fekete szintet, akkor sötétebbnek kellene lennie a képnek, ezért nem is értem, miért ezt a megoldást választottad.codec project
-
contaxg
veterán
Mindenképpen ki kell helyben bontatni a beállítások menü szürke hátterén színeződést keresni. Lehetőleg félhomályos helységben a háttérnek neutrális szürkének kell lenni. Ha ezzel nincs probléma és a gari is teljes, sok gond nem lehet vele.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
szabeska
addikt
Technikai kérdés a HDR kapcsán (RTX 3080, Lg OLED, Windows 11).
A HDMI 2.1 szabvány miatt RGB Full/12bit beállítást használok.
Kérdésem: ha bekapcsolom Windowsban a HDR-t (HDR Calibration Appal, HGIG-re állítva kalibráltam, jó cucc, végre!), akkor a Windows automatikusan intézi a színbeállításokat, gondolom nem szükséges az Nvidia Vezérlőpultban turkálnom a színbeállítások között (10bit, ycbcr, akármi...)?
Bekapcsolás után a Fekete szintet Alacsony-ra kellett állítanom a TV-n, ebből gondolom, hogy intéz magának mindent ilyenkor. -> Egyébként a HDMI 2.1 miatt nem az kéne legyen, hogy RGB Full / Fekete Szint Magas beállítás a jó HDR esetén is? Vagy rosszul tudom?F1
-
Lehiñito
senior tag
Mindenkinek köszönöm az infót a tv méret és az sd adás kapcsán.
Még hezitálok, de szeretnék az elkövetkező napokban dönteni. -
apszi
őstag
Sziasztok!
Szerintetek mennyire esélyes, hogy az Emag-nál lévő, az emag által forgalmazott 65oled706-os tv visszavitt darab? Azért gyanús, mert nemrég már nem volt, és most újra van?
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz Sliderxy #79084 üzenetére
Nem tudom, most árban versenyképes-e egy kifutó Philips-szel...
Nálunk sorra cseréltük le a tévéket, és már három Sony OLED van a családban.
Mindegyiket imádjuk.
Mindegyik homogén, pixelhiba mentes kijelzővel érkezett elsőre.
Ami a Philips-nél az ambilight, mint egyedi feature, az a Sony-nál az acoustic surface audio.
Már nem tudnánk megszokni, hogy nem a képernyő mögül jön a hang "tévézés" közben.
De egyéni preferenciák vannak.
Az LG kezelőfelülete spec pont nem tetszik senkinek a családban, és a Philips menüje és távja is inkább taszít sajnos.
A Sony rendszere nekünk áttekinthető, a beszerezhető prémium háttérvilágításos távot minden alkalommal megelégedés használni.
Médialejátszónak pl. nem használjuk a tévét, arról nem tudok nyilatkozni.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Vhiktor
Topikgazda
A 25 teljesne sötét szobához jó, ha van egy kis fény mehet 30-40 közé.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Sliderxy #79081 üzenetére
Mindenképpen kell hozzá mérőműszer, mintagenerátor és szoftver.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Matt89
junior tag
válasz Sliderxy #79084 üzenetére
A legtöbb infó szerint a C2 párja az A80K lenne, viszont az elmarad képben minimálisan.
Az A80K fölött Sony-nál A95K és A90J (amíg lehet kapni) van. Viszont utóbbi kettő szerintem többet tud összességében mint a C2.
Ez csak az én véleményem, érdemes nézni pár "side-by-side" példát neten. -
Matt89
junior tag
Asszem kezdem érteni (kalibrálás eredmény röviden) : a jobboldali alsó ábrán a kis köröknek a négyzetekben lenne a helyük, minél távolabb esnek, annál rosszabb a szín beállítás(?)
[ Szerkesztve ]
-
Sliderxy
senior tag
LG és a philips között ingázok, de mi a helyzet például a Sony-val?
OLED65"-ban mi lenne náluk a C2 alternatívája? -
Hyena
senior tag
Tegnap megjott a 77es LG G2 fel is tettuk a regi vesa tartora a gyari tartora majd egy nyugalmasabb idoszakban egyszer valamikor...
A kerdesem az, hogy SDR tartalomnal mennyire jo allitani az oled pixelek fenyerejet?
Gyarilag 85on volt, de attol ugy ereztem kiesik a szemem egy ido utan.
Beallitottam 25re ahogy Vincent javasolja , de az meg tul sotet szerintem es Vincent nem jar hozzank tvt nezni .
Most 40en van...
Szerintetek?harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Sliderxy
senior tag
válasz Vhiktor #79075 üzenetére
Köszönet a felvilágosításért.
Az utolsó mondatot viszont nem nekem szántad, én még csak TV vásárlás előtt állok.Visszatérve a kalibrálásra. Akkor, ha jól értem a kalibrációhoz hozzáértő közreműködésére van szükség, azt egy mezei user nem tudja megcsinálni. Azért lényeges kérdés ez, mert például egy kisebb településen nem szaladgálnak kalibráló szakemberek az utcán.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Lehiñito #79055 üzenetére
Mint ahogy előttem is irtak 3 méterre simán kell a 65 coll. Nem lesz vállalhatatlan az sd adás sem, jelenleg 2.5 méterről nézem a 65 colt sd adasokkal is.
-
milan.
csendes tag
Sziasztok, meg tudnátok mondani, hogy mi a különbség az alábbi modellek között? A C22-es jelenleg +50.000ft -al többe kerül, a specifikációk illetve a hivatalos oldal nem mutatt különbséget.
LG OLED55C21LA
LG OLED55C22LB -
Vhiktor
Topikgazda
válasz Sliderxy #79067 üzenetére
A bontatlan TV-t semmi értelme kalibrálni, már itt bukik a dolog és pénzkidobás az egész. (Még akkor is ha értenének hozzá, de hát látszik nem értenek).
Kalibrálás elött érdemes 100 órát használni a TV-t és közvetlen kalibrálás elött is fél órával már járatni, hogy bemelegedjen a panel.
A kalibrációra azért van szükség (már akinek fontos), mert a gyárban nem kalibrálnak minden egyes tv-t ami lejön a szallagról, kapnak egy általános beállítást (mondjuk a szallagról legördölű következő 100ezer ddb mindegyik ugyanazt), tehát nincsenek egyedileg kalibrálva, mert nincs is rá idejük, hogy 1 tv-vel órákat elszórakozzanak.
A panelek között is nagy szórás van, ezért van a hogy ugyanaz a beállítás nem alkalmazható 100%-osan egy másik ugyanolyan tvre sem.
Ha valódiak a mérések amiket kaptál akkor Neked egész jó volt a gyári aklibráció kér volt hozzá nyúlni.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Pityu89 #79071 üzenetére
Itt van egy teszt videóm, nézd meg a gyári és kalibrálás utáni részt, ott mondok pár infót a grafikonokról:
[link]Persze ettől sokkal részletesebben lehetne erről még beszélni, de szerintem a lényeget megérted
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Pityu89 #79062 üzenetére
Az első képen nincsenek kimerve a színek. A másikon meg a zöld es puros borzasztoan el van maszva, ilyet még soha nem láttam. Arról nem is beszélve hogy hiányosak a meresek.
A 2. Képen olyan mértékű szín hibák vannak, hogy még a legrosszabb gyári képmód is merfoldekkel jobb ettől.
Kérd vissza a pénzt es reseteld a tvt, mert ez a grafikonok alapján nézhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
WOW ritka az ilyen elbaszott kalibráció
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Sliderxy
senior tag
Sokat olvasom itt ezt a kalibrálós témát. Én sem vágom, nem értek ehhez.
Ha rendelek egy zsír új bontatlan TV-t akkor még neki kell állnom kalibrálgatni/kalibráltatni vagy még ott megcsináltatni ahonnan a TV-t rendelem? Miért? Gyárilag szarul lennének beállítva? Vagy inkább csak arról van szó, hogy vannak egyéni preferenciák és ahhoz próbálják a vájtszemű TV-sek a maximumot kihozni a készülékből? De ha meg így van akkor honnan a retekből tudná pl. a MM-os guru, hogy nekem milyen beállítás tetszene?[ Szerkesztve ]
-
junior19
senior tag
Hali!
Szerintem kérd vissza a kalibrálás árát. Vagy kérj kalibrálás nélküli készüléket, mert mérési bizonyítékod van rá, hogy rosszabb a kalibrált mérés, mint a gyári értékek.
Ha szükség van rá, biztos segítenek itt páran az ábrák értelmezésében.
S ezt a saját mérési jegyzőkönyvvel tudod bizonyítani.
Így a képek alapján jobban jársz, ha visszaállítod alaphelyzetbe a készüléket.codec project
-
-
Pityu89
senior tag
válasz Pro Koryak #78504 üzenetére
Jeleztem a Media felé, hogy kimaradt a kalibrálás.
Teljesen korrektek voltak. Küldtek egy másik tévét, kalibrálva. Posta fordultával hozták az újat, vitték a régit.
Rákérdeztem a Calman kalibrációra, hogy a Hisense tv elvileg nem támogatja ezt. Megnyugtattak, hogy valóban így van, az automatát nem, ezért manuálisan fogják megcsinálni. Kollégák nem szeretik, mert jóval több idő, de a manager szemelyesen fogja megcsinálni.Íme a jegyzőkönyv. Sajnos még nem sokat értek belőle, de meglátva a képet az állam leesett, hogy mit hoztak ki belőle.
-
alaves
addikt
válasz greyslay #79060 üzenetére
C2: 'HDMI Deep Color: 4k'. Frissítsd a box szoftverét (ha a smart van) és akkor 4k/59.94Hz-en jónak kell lenni. Ha esetleg még úgy is vibrál akkor 50Hz.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
greyslay
aktív tag
Tegnap meg érkezett a C2. Első tapasztalatok alapján a talp nagyon tetszik, tökéletes letisztult. A hangbol a mély hiányzik csak egyébként az is tökéletes. A kép az valami brutál.
Viszont az lenne a kérdésem, ha a Telekomos boxban beállítom a 4k 60 hz et, akkor miért villog a kép? Ha 1080p n hagyom akkor rendben van. Valaki ötlet erre?!
"embertelen ember munka"
-
Tyrone89
aktív tag
Nyugodtan megveheted. Nyilván messze lesz a széptől az sd adások kinézete, de ha valóban 3 méterről fogod nézni, onnan simán nézhető lesz. Ne félj ettől. El kellene már a szolgáltatóknak felejtenie az sd dolgokat. Ezek a tv-k ezekkel a képátlókkal már rég nem erre vannak kitalálva. S bár egész jó a felskálázás, de sz*rból nem lehet várat építeni úgy sem. Szóval ne aggódj ilyeneken. Ebből a távból nem lesz igazán gond
-
Matt89
junior tag
Én mindenképp a 65-öt venném, azért csak tudnak annyit felskálázni.
A HD-nél meg az HBO Maxnál meg a játéknál, ami így akkor több mint 50%-a a felhasználásnak, nagyon meghálálja a nagyobb méret sztem.
Ami meg most SD az lehet 1-2 év és HD.Én most pl 77-eset tervezek szintén 3 m körülre, (direkt kértem a boltban gyengébb kontentet tesztnek és hát nem volt rossz egyáltalán)
[ Szerkesztve ]
-
Lehiñito
senior tag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék venni egy C2-t. 3 méter a nézési távolságom. Jelenleg egy Lg55lf652 Fhd lcd tévém van. Nem tudom, hogy merjek e 65" méretben venni, mert félek hogy a telekom adásai nem lesznek szépek rajta. A HD csatornáktól annyira nem tartok, de nem tudom, hogy az SD csatornák milyenek lennének 3 méterről.
A felhasználás 50% telekom iptv, 25% Hbo max és 25% játék xbox series x.
Szerintetek mennyire lenne zavaró az SD adás minősége 65ös tévén 3 méterről?[ Szerkesztve ]
-
Dadan01
senior tag
Nagyon változó, de 2k feletti file van összesen több megosztott mappában. Egy 2 könyvtár mélyen lévő sorozatepizódot most egy percnél tovább keresett úgy, hogy már félig megnéztem. Pofám leszakad, ötéves tévével ez nem volt gond. A minidlna szervert újraindítottam, de ez nagyon random, van amikor egész fürgén jelenik meg minden.
FW frissítés megoldja? Fél éve kint van ez a sorozat, ha eddig nem javult, már nem is fog. Lehet át kell álljak egy másik rendszerre, pl Kodi. Teszt jelleggel a pc-men feltettem az emby-t, na az még lassabb volt.....
[ Szerkesztve ]
-
p87
senior tag
válasz Dadan01 #79046 üzenetére
Ezt nagyon szomorúan hallom. kb. hány fájl, hány másodperc?
Nekem ez is nagyon fontos lenne, hogy ne legyen lassabb a mostani uh8507-es tvmnél.
Én pc-ről használom UMS-el, frissen indítva egy kb. 1000 videót tartalmazó mappát 10 másodperc alatt beolvas, nagyjából vehetjük, hogy 100fájl/1s. Utána kilépve a mappából majd visszalépve már 1s alatt megvan. -
jbnd-007
tag
válasz jbnd-007 #79043 üzenetére
Kezd a dolog bohózatba fordulni. NAS->gigabit switch->laptop CAT6 kábelekkel 6 MB/s.
Szerintem kidobok mindent, építek egy új házat és átrakom abba a tévét.
Az egyértelmű, hogy a DLNA szerver is sáros, mert amit a Kodi Sambáról csont nélkül lejátszik, az DLNA-ról 5 másodpercenként megakad.
[ Szerkesztve ]
-
Dadan01
senior tag
Most váltottam egy LG B7-ről egy C2-re, de egy dolog zavar. Egy minidlna szerverről mennek a filmek sorozatok, de a könyvtárak tartalma olyan lassan töltődik be, mintha a múlt században lennék. Wifi vagy kábel, egyre megy. Tapasztalt valaki hasonlót?
Még valami, a feliratok szinkronizálása a régi készüléken a csatornaváltó gombokkal volt gyorsan megoldható, itt meg csak menüből és csak negatív irányban.. ...buyers remorse...
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Szerintem a QLED, Quantum Dot-ra gondolsz
-
jbnd-007
tag
válasz belashx #79037 üzenetére
Bedugtam a laptopot kábellel közvetlenül a routerbe (Huawei B525, yetteles). A Windows is 1000-es kapcsolatot ír meg a NAS is. Mégis lassúbb a másolás még a wifinél is (10 MB/s).
Ebből még mindig nem tudom eldönteni, hogy a router rossz vagy a NAS ennyit tud. Majd még megpróbálom a gigabites switchbe dugni mindkettőt, hogy a router kiiktatása gyorsít-e a dolgon.
-
Zsömica
aktív tag
LG G2 is HDR-ben játsza a DV-t .mkv-ból; Ugoos/Maven Kodi kombóval viszont már van DV logo..!
Az hogy milyen DV - már egy másik témakör..![ Szerkesztve ]
-
Disque
aktív tag
válasz jbnd-007 #79036 üzenetére
Kodi Maven's SDR-ben játsza le (Philips 806)
VLC csak HDR-t tud, attól DV-t ne várjunk.
Just player nekem hibát írt ki a DV sávra.
A gyári lejátszó is HDR-be játszotta.
Pedig vannak Trinitys .mkv filmjeim azokkal nincs gond.Amúgy a Kodi Maven's-t érdemes letölteni, a legjobb lejátszó az androidos TV-kre.
A Nexus verzió kell. -
contaxg
veterán
A VLC a tévére telepítve HDR-nek értelmezte a csomagot, a pécén (mint ahogy írtam) zöld volt a kép. A Nova-t próbáltam és nem volt képes megjeleníteni a HDR képet, bár ez volt az egyetlen ami felismerte, hogy ez egy Dolby Vision anyag. A Jusztot még nem próbáltam, de ha lesz érdemi változás azt jelezni fogom.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz contaxg #79027 üzenetére
Közben Tyrone89 leirt mindent
-
Tyrone89
aktív tag
válasz contaxg #79028 üzenetére
Úgy, hogy ha az eszköz támogatja mkv konténerből a Dolby Vision-t akkor Dolby Vision is lesz. Erre pl a Ugoos am6b plus és bizonyos androidos lejátszók képesek. Az más kérdés hogy az mkv nem hivatalos és nem elfogadott szabvány Dolby Vision tekintetében. Ha már letöltött DV anyag, akkor inkább papitaHD és UFO971 release-it ajánlom, azok mp4 formában vannak, azok Dolby Vision-ban indulnak az LG Oledeken legalább is. Mivel azok is tartalmaznak HDR sávot, ha átnyomja őket az ember mkv formába akkor HDR-ben le tudják játszani pl a samsung tv-k is amelyek ugye nem támogatják a Dolby Vision-t. Ha pedig TS-be muxolja az ember akkor lossless hangot is hozzá lehet rakni és még a Dolby Vision is megmarad, abban fogja lejátszani a tv. Mp4-be nem lehet lossless hangsávot helyezni. A trinity féle dovi filmek elég nagyrésze hibás..croppolás stb miatt. Szóval nem ajánlott azokat letölteni mert villogás stb hibák jelentkezhetnek lejátszás közben.
-
contaxg
veterán
Közben ránéztem az *.nfo-ra. Azt írja: A Dolby Vision-t nem támogató eszközök a HDR10 alapsávot fogjak lejátszani.. Ok de akkor hogy lesz egy Dolby Vision eszközön DV a film?
-
contaxg
veterán
válasz Vhiktor #79026 üzenetére
Android tévén futtattam a progikat. A tévé volt a renderer. De olyan gondolom nincs, hogy egy fájl ami DV az hipp-hopp HDR lesz. Kérdezem mert totál kuka vagyok hozzá. Én előfizetéseket nézek nem töltikézek csak most kíváncsi lettem
Szerintem ez a Maverick egy szimpla HDR file.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz contaxg #79023 üzenetére
Pc nem tud dolby vision lejátszást.
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz jozsef83 #79021 üzenetére
A pixelstrukturaja miatt lehet probléma, de ez attól is függ milyen messziről nézed.
-
contaxg
veterán
válasz alaves #79017 üzenetére
Köszi, közben már én is kipróbáltam.
A forrás egy 10 éves i5 -> Digi optikai router -> 806. Mind UPNP ill SMB protokollal, VLC. KODI illetve a gyári belső videolejátszójával reccenés nélkül ment a lejátszás. A belső lejátszót kicsi nehezebben találja meg a szinkront beletekerésnél, de pár másod perc után már megy is a film.Viszont nálam nincs "DoVi" csak HDR. Ez mitől lehet?
A pécén minden zöld tónusú, ha ez az információ lényeges.[ Szerkesztve ]
-
jozsef83
tag
Sziasztok! Használja valaki a samsung S95B oled modelljét PC monitorként? Mennyire jól működik monitorként? Gondolok itt az automatikus fényerő szabályozásra, szöveg olvashatóságra. Ha minden védelmet használok és vigyázok a kijelzőre stb.: Nincsenek ikonok az asztalon, elrejtem a start menüt. Nem használok teljes fényerőt, képernyőkímélő használata, szóval mindent, amit tudok. Ajánlott vagy nem PC monitorként? Köszi.
-
jbnd-007
tag
Hogy kiküszöböljem, amit csak lehet, bedugtam a NAS-t direktben a routerbe CAT6 kábellel. Így 10 MB/s-ről 14 MB/s-re nőtt a sebesség (a tévé persze wifin, mert a LAN port ugye lófütty). Ez se valami sok, de a tesztanyag (Downsizing.2017.2160p.UHD.BluRay.REMUX.DTS-HD.MA.7.1.DoVi-HDR.HEVC.HuN-TRiNiTY.Sample.mkv) most már akadás nélkül lemegy. Előtte 5 másodpercenként bufferelt.
Találtam a láncban egy Cat5 kábelt, az lesz a gond szerintem. Holnap feltúrom a padlást kábelekért, aztán meglátjuk.
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem tudom mi az a szinfokozo, amire gondolsz. Lcd teveivel sincs semmi baj csak normális beállítások kellenek es a látható határ alatt lesz a szinelteresuk. Semmivel sem színesebb mint egy lg vagy sony ez csak városi legenda. A családban és nekem is van több samsung tvm, teljesen rendben vannak, na nem a kiemelt a kepmodban :)
[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz ClioRS #78976 üzenetére
biztos van a routernek is köze hozzá vagy 4-5 routert kipróbáltam mire ez a Netgear bevált és tudja azt amit vártam tőle.
A HTPC-be is egy PCI wifi kártya van meg gondolom a Ryzen 2200G-nek se okoz gondot a torrent mellett kiszolgálni a tv-t alapanyaggal
Viszont nekem jutott ugye más probléma."If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
alaves
addikt
válasz ClioRS #79016 üzenetére
754-en is rendben, azzal, hogy a saphiOS-os belső lejátszó nem teljesen azonos az androidTV-sekével.
Az LG A széria és a Hisense OLED-ek kivételével jónak kell lenni, ha nem, akkor valahol szűk keresztmetszet van a láncban.[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz ClioRS #78998 üzenetére
-Tesztfájl: Top.Gun.Maverick.2022.IMAX.2160p.UHD.BluRay.REMUX.TrueHD.Atmos.7.1.DoVi-HDR.HEVC.HuN-TRiNiTY.mkv (~67 Mbps)
-Lánc (amelyek ebben az esetben számíthatnak):
1. PC: Asus.B85M-G/ i5-4460/8M RAM/12TB WD 3.5" Elements (WDBWLG0120HBK) USB 3 HDD (alaplapi csatlakozóban), win10 / serviio 2.1 (legújabb ffmpeg-el, 'átkódolás: ki')
2. Telekom gigabit net (optikain): Sagemcom f@st 5670 modem/router
3. C1 belső lejátszó (5GHz wifi - DLNA): HDR 'Filmmaker' képmód (Trumotion: 'Moziszerű mozgás')Eredmény: Lejátszásban mikro-akadásokat és/vagy pufferelési problémákat nem tapasztaltam (egyéb 80-100 Mbps bitrátájú anyagoknál sem).
Ui: ts-be átmuxolva DV képmódban is jó.[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz ribarszki #79008 üzenetére
Igen, meg ez olyan, hogy ki mit akar látni. Mondjuk a Prey filmet felhozva: nekem az annyira nem fontos, hogy ha a tv mellé tennék mondjuk egy páfrányt, akkor a tv-beli páfránynak pont ugyan olyan színe legyen. Nyilván egy határon belül legyen, tehát ha az élőben zöld, akkor ne kékeszöld legyen meg ilyenek, de én azt várom hogy ne élethű legyen, hanem képráztasson el, meséljen.
Érdekes, mert pl. ezzel szemben hangzásban meg pont, hogy fordítva van, azért is használok sennheiser fülest, mert ott meg pont hogy a steril, minél kiegyensúlyozottabb, tisztább, szellősebb hangzás tetszik.
Jah ha már hangzás: a TV-vel kapcsolatban még, hogy valóban egész jó hangja van, a korábbi Edifier hangfalaimat simán kiváltotta, egyből több hely lett a komódon.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Yodamest #79006 üzenetére
A szaturáció és a színek csúcsfénye nem ugyanaz. Szóval nem tudnád 🙂
Amúgy az a legfontosabb, hogy neked ki tetszik. Ha te kontraszt javítóval élevezed a képet akkor nxugodtan basználd. Ismerek olyat, aki vivid módban használja az oledet. Nem vagyunk egyformák. Olyat is ismerek akinek nem jött be a műszeres kalibráció. Amit lársz, az neked tetszen!
Makd HDR filmeknél olyan jeleneteknél lesz mellbevágó a különbség, ahol a színnek a természetbe is magas fénye van. (Autó reflektor, lámba, uv lámpa, láva, gyertya, stb..) persze ha jó a hdr forrásanyag.
Strabger Thingsben amkor Vecna házában mennek lila uv lámpával, az meglehetősen szemet könnyeztető[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Yodamest #79006 üzenetére
Nem tudod mert fizikailag képtelen rá a panel. Nincs elég fenyereje a színeknek.
-
Yodamest
veterán
válasz Vhiktor #79004 üzenetére
"amit most itt páran mondanak hogy színes, az a színek nagyobb fenyereje miatt van."
Igen, érdekes látvány, de szerinted ezt a fajta színességet, ami valljuk be a selling pointja ennek a tv-nek, nem lehet, hogy egy C2-ből is kilehet hozni? Én tökre úgy érzem, hogy ha ott a vivid módot finomhangolnám, mondjuk egy 70/100-as színerősséget ráengednék, (lehet alapból is annyi) kb ugyanezt kapnám. Aztán lehet nem, csak agyalok.
-
Yodamest
veterán
válasz ribarszki #79002 üzenetére
De és tényleg jobbnak látod a képet offon mintha mondjuk low lenne? Lehet tartalom függő is, pl. új Top Gunnal teszteltem tegnap és fú hát ott amikor repkednek és szemből mutatják a repcsit, az üvegen annyira szépek a napfénytörések, offon egész biztos nincs meg az a fajta fényerősség. Meg neked nem sötét úgy a kép?
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz ribarszki #79002 üzenetére
Eddig 3-at kalibraltam és a filmmaker kepmod gyárilag elég jó.
Gyarilag a fekete kozeli reszeknel sokkal jobb a helyzet mint LG oledek eseteben.
Egyáltalán nincsenek tultolva a színek, amit most itt páran mondanak hogy színes, az a színek nagyobb fenyereje miatt van.Viszont a game módban kőkeményen vissza kell venni a színekből.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz ribarszki #78999 üzenetére
Általánosságban lehet, de szerintem ez típusonként változó, nem lehet általánosítani és azt mondani, hogy az minden gyártó minden tévéjénél OFF és kész. Bárki aki ránézne most erre az adott készülékre, egész biztos vagyok benne, hogy nem mondaná azt, hogy kontraszt javítás nélkül szebb a kép, mint azzal. Az hogy színhelyes meg mennyire az tök mindegy, lehet felőlem full adobe színhelyes is ha egy sötét massza az egész kép... én inkább amellett vagyok, hogy lehessen élvezni, lássam a tükröződéseket, legyen élet benne. De kinek mi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest