Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
atiss.1977
üzenetére
Azért néha be lehetne röffenteni a keresőt.
Ő vett is 65C8LLA tévét. -
atiss.1977
csendes tag
Hali, az "LLA" és "PLA" között mi a különbség? Azt tudom, hogy más régió. Okoz hátrányt itt Mo. - on?
-
alaves
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
A magyar LG szervíz cseréli a bemutatódarabok paneljét ha van beégés. ~1 hét múlva jelentkezem még fontos infokkal.
-
PuMbA
titán
válasz
Callisto
üzenetére
"Nem a betekintési szög miatt, hanem hogy a fényes környezetben lássam hogy működik a FALD és mekkora glooming van."
Hát igen, ahogy megtapasztaltad: rosszul működik. A FALD-ot és a Local Dimming-et irtani kéne az LCD TV-kből, hiszen olyan hátrányokat okoz, amit te írtál: nagyobb blooming és a sötét részletek, finomságok elvesztése. Szerencsére az OLED esetében ezzel nem kell törődnöd

-
Tudom, hogy oldalról a betekintési szög nem igazán jó VA panelnál. A nagy fényár miatt azonban a glooming nem látható MM-ben. Viszont nagyobb szögből nézve a glooming is erősödik, ezért kutattam a glooming után más szögben nézve a tévét. Nem a betekintési szög miatt, hanem hogy a fényes környezetben lássam hogy működik a FALD és mekkora glooming van.
-
Faresz29
aktív tag
Akkor, ezek szerint mindegy, hogy hol veszem cégre a TV-t?
Mindenhol jár a gyártói 2év gar? -
PuMbA
titán
válasz
Callisto
üzenetére
"Szóval elkezdtem vizslatni különböző szögekből az OLED melletti Q9-est."
Ahhoz, hogy megmondd, hogy oldalról nézve melyik fog nyerni, be sem kell menni a boltba, hiszen az OLED ebben sokkal jobb

"A legvicesebb az volt, ahol fekete háttéren van felirva bal felső sarokban a QLOED szép fehér betűkkel, az egész feketeség a felirat körül gloomingolt, mint a hétszentség f...a."
Sajnos a Q9-en nem lehet kikapcsolni a Local dimming-et, aminek a mellékterméke a blooming és a beállított vakító fényerő is elősegíti ezt a dolgot, szóval nem csoda, hogy ekkora különbséget láttál. A Q7 egyébként egy jobb TV minden szempontból és jóval olcsóbb, mint a Q9. Otthoni fényerőt használva egyébként nem ilyen durva ez a dolog.
Jó döntés az OLED a maximális képminőséghez.
-
Voltam megnézni élőben MM-ben a Samsung 65Q9FN-t és LG 65C8-at. (Két kiszemelt a váltsára.)
A QLED-eknek van egy elkülönített rész és meg kell hagyni, hogy ott bent a 75Q9FN nagoyn impozáns látványt nyújt. Percekig kerestem a verőfényben bloomingot és hasonlókat rajta, de minimálisat láttam.
Majd kimentem ahol egymás mellett van a 65Q9FN és az LG 65B8. Azon a 65Q9-en másik demó ment, de egymás mellett látva a kettőt azonnal szembetűnt, hogy az OLED-en mennyivel részletesebb a kép. Nem színekről, fényerőröl stb. beszélek, hanem a kép finomságáról, részletrességéről. Az elég durván látszik a különbség, hogy míg az egyik pixelenként adja a fényt, a másik FALD.
De mivel azért jó lenne elsődleges monitornak használni a TRV-t, csak akartam esélyt adni a Samunak. Szóval elkezdtem vizslatni különböző szögekből az OLED melletti Q9-est.
Még ott a nagy fényben is azonnal láthatóvált vált más szögböl a blooming a fehér képrészletek körül. Igaz pont középről nézve nem tűnik fel, de a nagy környezeti fényt kompenzáltam úgy, hogy szélebbről néztem.
A legvicesebb az volt, ahol fekete háttéren van felirva bal felső sarokban a QLOED szép fehér betűkkel, az egész feketeség a felirat körül gloomingolt, mint a hétszentség f...a.
Ott aztán eldőlt a kérdés: OLED lesz.
Az OLED felsőbbrendűsége a kép finomságának (részletességének) a teljes árnyalati tartományban egyértelmű és akkor erre még a gloom is ott van FALD-on. A Q9FN képe OLED-hez képest olyan mosottabb. Annyira nem, hogy ha csak azt látod feltűnjön, de egymás mellett egyértelmű. A kontraszt különbség nagoyn látszott.
Szóval inkább visszaszokok a picinyke monitorra, mint elsődleges kijelző és csak film, játék lesz OLED-en, mint hogy idegeljem magam a glooming, nem elég kivehető finom (vagy el is tűnő) képrészletek miatt akár világos van, akár éjjel.
Sajnálom, mert azért néha-néha dolgozni, programozni jó lehet 4K-n, de ez van.Már csak az a kérdés, hogy lemondjam-e a pénteki MM rendelésemet (65C8) és vegyem inkább Alzától a német területre szánt verziót 100-al kevesebbért?
Picit azért parázok az Alzás gariztatástól, ha LG nem garizza valamire hivatkozva.
-
energomatt
őstag
A kábelek viselkedése olyan bonyolult, hogy azt egyszerű elméleti, logikai levezetésekkel nem tudod hitelesen alátámasztani. Csak a gyakorlati tapasztalatok segíthetnek valamennyire a választásban. Ezen kívül, minden kábel hatása az átvitelre egyúttal rendszerfüggő is. Vagyis, ha nem próbálsz ki többféle, lehetőleg ajánlottabb kábelt, addig azt írsz, amit csak akarsz, legfeljebb néhányan megmosolyogják.
-
renatto
őstag
válasz
MrBazsi
üzenetére
Az EMAG tavaly benne volt az 5 év gondoskodás promócióban, így az biztos gyári garancia. (De az ügyfélszolgálat azt mondta ha EU-n belüli vásárlás, a 2 év garancia él rá itthon, ha van számla/nyugta.)
Mindig magányszemély van kiírva garanciára/jótállásra, de én mindent cégre vettem tőlük, nem problémáztak. Volt laptop amit visszaküldtem, mert hangos volt, visszaküldték az árát (no nem 2 nap alatt
). -
daneel_hu
addikt
válasz
tutitibi
üzenetére
Nekem is Pana plazmám van... plazma fronton egyetértek.
De oled szinten semmi különbséget nem láttam ami markáns lett volna, és bármilyen irányba billentette volna a választásomat. Ez 2 éve is így volt és most is így van.Nüansznyi különbségek vannak, pontosan azért mert mindenki az LG-től veszi a panelt.
Ezért mondom, hogy érzelmi választás ez, ki miben hisz... -
-
Tufa_
aktív tag
válasz
tutitibi
üzenetére
HDMIbol van az a szint amit erdemes rakolteni, de digitalis jelen nem tudsz javitani egy jobb kabellel. Hogy hol az a hatar, ne kerdezd. kis olvasnivalo
A samsung megoldasa szuper. Szerinted mas markaknal, a TVn belul mekkora kabelel oldjak meg pl a panel vagy hangszorok es a converter kozott a jelet? Segitek, nem nagy
Ugyanezt csinaltak ok is, csak ok kivulre tettek ezt a convertert. -
tutitibi
senior tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
"Ha neadjisten' elkedz beégni pár példány,"
Mondja ezt egy LG tulaj , amúgy ugyanaz a panel van mindkettőtök TV-jében...életszerű....Az elektronika meg szerintem a Panasonic-ban a jobb.
Nem beszélve a dupla tunerekről DVB S,T, C , ez összesen 6 tuner. ( A VT60 plazmámba is 6 tuner volt.)
és a többi csatlakoztatási lehetőségekről.
Nem csak kizárólag HDMI-vel lehet rákötni a Panánál ez adott esetben lehet előny is. -
daneel_hu
addikt
Akit érdekel egy kicsit az MM-es Garancia Plusz biztosítás...
Átolvasgattam a Feltételfüzetet, elsősorban a Biztosító szolgáltatását.A lényeg, hogy javíthatatlan vagy gazdaságosan nem javítható készülék esetén jár a pénzvisszatérítés (ajándékkártyára?) vagy cserélhető a MM boltjaiban hasonló kaliberű tévére.
Ilyen és csakis ilyen esetben kapható vissza az eredeti vételár, illetve szerintem pénz formájában nem, csak csere vagy levásárolhatóság játszik.
Természetesen egy rakás kizárás is fel van sorolva, pl ha direkt tönkreteszed a tévét.
Baleseti kár esetén viszont az avultatott értéket veszik alapul.
Amennyire rémlik ez havonta 1%.
Tehát egy bruttó milliós árú tévé SZERINTÜK első év végén már kb 850e bruttó értékkel számolandó.
Garancia GOLD kötése esetén van lopás és törésre is szolgáltatás.Nem mondom, hogy ez szuper szolgáltatás, de a semminél mindenképpen több.
Jah és ami a legfontosabb: BEÉGÉSRE nincs szolgáltatásuk!
-
Tufa_
aktív tag
válasz
tutitibi
üzenetére
Akit kicsit is erdekel az AV, mar nem TV hangszorokat hasznal filmezeshez, onnantol kezdve az elmeleted elbukott. A kepet nem befolyasolja mivel az digitalis jel, a hang pedig onnantol kezdve egyaltalan nem szamit mivel a boxbol megy be-ki(igaz, az is digitalisan megy at).
-
tutitibi
senior tag
válasz
jófejsrác
üzenetére
Qled ? hogy kúl-e a led ? szerintem nem kúl....
ahol a samsung egy ultravékony 3 milliméteres kábelen viszi el hátra az összes HDMI, kép, hang jelet és a tápegységehez szükséges áramot is ????Kösz, nem inkább kihagyom,
Aki egy kicsit olvasgat az AV világában az nagyon jól tudja, hogy ez a "mindent vigyünk 1 kábelen" az a legigénytelenebb és a lehető legrosszabb megoldás -
jófejsrác
senior tag
Sziasztok,
munkatársam szeretne venni egy új TV-t melynek rendelkeznie kell az alábiakkal:
- OLED (IPS is megteszi)
- HDR
- 4K90%-ban egy PS4Pro-van használná.
Én lemaradtam a fejlődésben mi hol tart és mi a jó mostanában (Nekem egy Sony W755C-van).
Az ár 400 körül max.
Köszi
-
PuMbA
titán
válasz
Partizan182
üzenetére
Pacific Rim csak 2K felbontású a sok CGI miatt
Jó minőségű, de azért van sok jobb, valós 4K-ban. -
MrBazsi
senior tag
igen úgy volt, köszönöm!
-
MrBazsi
senior tag
válasz
tutitibi
üzenetére
fel is ment már 450re, már csak az emagon 400, de ott azért vásárlás előtt rákérdeznék hogy a 2 év gari gyári e vagy ők adják... első benyomások nagyon jók, bár finomhangolni még csak ma fogom, gyönyörű a fekete, és mozgásmegjelennítéssel sincs semmi bajom. foci is ment tegnap, semmi sávosodás vagy ilyesmi! tesztképeken az összes szin szép homogén!
Kérdeznék a rutinosabbaktól.
az oled panel beállítások alatt, a lógó fényességének beállítása menüpont alatt melyik opciót ajánlatos használni? ki , alacsony vagy magas? -
AkosKJ
tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
55 C8 ba gondolkodom, ha vissza dobják 460 körülre. Meg a tv adások miatt fosok kicsit mert azért asszon gyesen lesz itthon biztos menni fog az is. Illetve hogy full HD hoz képes tuti nagy ugrás lesz de kihasználnám-e valószínű igen bár ezt már nekem kell tudni😁
Remuxokat elviszi a belső lejátszó vagy érdemes valami más vagy lejátszót tenni mellé.?😁
Estleg milyen áll leesős tartalmakat ajánlotok? -
daneel_hu
addikt
válasz
AkosKJ
üzenetére
Ha LG-ben gondolkodsz akkor a 2018-asok közül szerintem a best buy a C8. Az nekem is nagyon tetszik, biztosan azt vettem volna, ha nem cserekészülék lenne az e8. De mivel volt lehetőségem választani, ezért egyértelmű volt, hogy az e8 volt a kiszemelt áldozat.
Ha e8 55"-ban gondolkodsz, akkor azért gondold meg a c8 65"-t.
Szerintem.
Annyival nem jobb az e8 a c8-hoz képest, mint amennyivel jobb az 55"-höz képest a 65". -
kopi72
aktív tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
pontosan, beraktak a replikatorukba es kesz is lett
-
Tufa_
aktív tag
Ma en is megrendeltem a 65' C8at, bar 8.ai szallitassal kertem, ugyhogy most 3 het varakozas lesz...

-
MrBazsi
senior tag
Én megmertem, nagyon régóta szerettem volna!
Jól körbejártam vásárlás előtt a témát, (bocs mindenkitől a sok beégés kérdés miatt) igyekszem bejáratni és figyelni rá, a puding próbája pedig legyen az evés
Igaz vettem hozzá még 3év kitejesztett garit euronicsban, így azért nyugodtabb vagyok, majd meglátjuk szükség lessz e rá, reméljük nem. Gyors, nagyon szép kép, brutál jó színek, és bőven elég a fényerő! Ettől egy kicsit féltem, de semmi ok panaszra!
egyetlen egy furcsaságom van. én nem szeretem ezt az idióta alakú távrit amit gyárilag adnak hozzá, van itthon egy gyári Mr700 távri, de az sajnos nem teljesen kompaktibilis hozzá, az egér része nem működik a tvvel. de ez legyen a legnagyobb bajom, majd megszokom. -
Beles36
csendes tag
Üdv mindenkinek
Vettem egy LG55B8 oledet.Olvastam hogy érdemes bekalibráltatni a legjobb képbeállitásokért.Veszprémben lakom,gondoltam kiirom hátha van valaki a közelben,illetve van e olyan aki persze nem ingyen eljönne és megcsinálná? -
daneel_hu
addikt
válasz
AkosKJ
üzenetére
"Én a C8 vennék a processzor miatt meg viszonylag tartósabb lesz hardverileg már amennyire ez tartós lehet😁 mint a másik meg ki tudja esetleges fw frissítés mit hozhat és procit nem tudsz cserélni. Legszívesebben E8 at vennék de ott azért 100 al többet fizetni a dizájnért."
+ anyaghasználat, + design, + soundbar
55"-ban kérnek érte 100e-rel többet?
Amikor az 55"-ost vettem még 300 rugóval volt több az e6. Igaz, akkor a c6 még görbe vót'.
-
-
tutitibi
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Panasonic OLED-ről alig olvasok, azokkal tényleg baj van, mint ahogy nemrég valaki itt ecsetelte. ???
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
AF10-ben már ez lesz.
-
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Hétvégén nem kell dolgozni.

-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Elvileg ezt gyártják. JOLED Ez bizony RGB OLED.

-
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
-
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Mikor tévézünk mi ennyit?
Nekem egy év alatt meg van 3000 óra TV-zés nélkül csak film és játék...
-
válasz
tutitibi
üzenetére
Nehéz számszerűsíteni, mert ez igen szubjektív kinek mi mennyit ér.
Elég minimális a különbség, én azt mondom 10-15% max felárat megérhet a jobb képességű proci és egyéb apró sallang ezen tévék mostani árszinvonalán.
Egy két nagyon speci igényt/szempontot leszámítva ez igaz kb márkától független is az összes OLED között is.A B8 is bőven jó, jobb, mint bármi más nem OLED.

-
Joshi
titán
-
Igen. Bár azért ez a teszt egy elég durva gyorsítás azért ígyis... most járnak 5xxx óránál.
Mikor tévézünk mi ennyit?
És így van az hogy alig jött ki probléma a tényleg fix terhelést leszámítva.

Aki meg háttérzajnak vesz tévét az megintcsak ne vegyen oledet, vagy vegyen rádiót hallgassa azt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
AkosKJ
tag
válasz
tutitibi
üzenetére
Én a C8 vennék a processzor miatt meg viszonylag tartósabb lesz hardverileg már amennyire ez tartós lehet😁 mint a másik meg ki tudja esetleges fw frissítés mit hozhat és procit nem tudsz cserélni. Legszívesebben E8 at vennék de ott azért 100 al többet fizetni a dizájnért.
De van magyar teszt mindkettőből azt olvasd el szerintem ekkora összegnél 40-50 ezer már mindegy az a legszomorúbb hogy hiába van mindenkinek Oledje, amikor még az se megy hogy csak HD sugárzás legyen vagy több Hdr tartalom. -
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Ráadásul nem lehet lemodellezni 2-3 éves használatot néhány hónap alatt. Majd visszatérünk 2-3 év múlva erre a témára amikor nekem is ~4-5000 óra lesz a tévémbe.
-
válasz
renatto
üzenetére
Azért ez nem ilyen egyszerű és nem teljesen igaz... próbáltam már suggallani korábban itt, hogy az számít hogy statisztikailag az egyes pixelek mekkora terhelést kapnak... úgy képzeld el, mint pl a tenger, és abban a logó egy adott ideig a plusz csepp. Tehát az átlag terheléshez képest mennyivel több az adott területre a logó.
Ha a tenger elég nagy és vegyes, akkor a csepp elenyésző plussz terhelés rá, hosszútávon is.
(vagy egy másik szemléletes példa talán, ha nappal használsz zseblámbát odakint... ugye a nappal az átalgos fényterhelés... ahhoz képest a logó a zseblámba... mennyire látod pl a járdára világítva? na kb így kell elképzelni mire gondolok - persze őké zseblámba függő is, milyen erős nyilván
- de a lényeg remélem érthető)Pont a 6 OLED tévés tesztjüből derül ki, hogy hiába van időről időre logo, vagy pl a focinál eredményjelzők... vagy a Call of Duty HUD, ha relative kevés ideig van, vagy statisztikailag nem akkora plussz terhelés, akkor hosszútávon sem okoz gondot.
Itt is a CNN és a FIFA eredményjelző égett igazán csak be, ami az idő 99%-ában van megjelenítve.
Tehát maga a teszt cáfolja azt hogy ez valós gond lenne, valós vegyes használat mellett.
Persze a sárga karika meg az egyéb valóban színes és valóban tartósan nézett dolgok kockázatosak, jóval jobban, mint a sima fehéres/áttetsző logók. Mázli hogy a legtöbb adó szerencsére már ilyet használ.
A sárga karikázást kéne csak elfelejsteni, meg azok akik színes teli logóval nyomják... lehet írni kéne nekik.
Ezért mondtam korábban is aki csak TV-t néz, vagy az idő 80-90-ban azt néz, és még azon belül is főleg csak 1 vagy 2 adót az ne vegyen OLED-et. Persze ott sem azonnal jönne ki, inkább 1-2 év mire észrevehető és maradandó lenne. (tippre)
Nyilván ennél az ember általában több időre vesz tévét, így azért nem ajánlott.Aki viszont játszik, filmeket néz (nem tévéről logóval) és ilyesmi, azoknak szinte semmi jelentős kockázatuk nincs, mert kellően egyenletesen terhelik a tévé minden egyes pixelét... statisztikailag.
Aki csak filmeket néz, ott meg az alsó felső sáv lehet gond idővel... ezért célszerű azért teljes képernyős tartalmakkal is használni a filmekhez képest nagyobb időtávban. -
AkosKJ
tag
Ma kaptam ezt a választ az LG től.
A kérdés az volt hogy 5 év gondoskodás lesz e idén, valamit plusz garancia vásárolható-e náluk, és az elmaradhatatlan beégés😂 normál használat mellet napi 4-5 óra tv adások és Hdr filmek 😁😁
55 C8pla a kiszemelt.
. Erre kaptam ezt a választ.Örömünkre szolgál, hogy érdeklődik a termékeink iránt.
Az 5 év gondoskodás promócióval kapcsolatban azt tudom Önnek mondani, hogy jelenleg csak a Telekomtól vásárolt készülékekre van lehetőség plusz garancia évek ingyenes igénybevételére, ha regisztrálják a terméket erre az akciónkra. Általánosan kiterjesztett ilyen promóciónk nem lesz ebben az évben már. Ha nem a Telekomtól vásárolná a készüléket, akkor is van lehetőség kiterjesztett garancia vásárlására különböző biztosító társaságoktól. Pl. Union, Cardiff, Business Box . Igaz ez nem ingyenes lehetőség.
Az OLED tv-kre van még egy akciónk most, mégpedig az ingyenes beüzemelés. Átküldöm Önnek a linket, amiben pontos információkat talál ezzel kapcsolatban.
https://www.lgemk-promotions.com/2018-oled-tv-premium-installation-hun/
A beégéssel kapcsolatban: normál otthoni használat mellet nem igen fordulhat elő ez a jelenség. Ráadásul az OLED termékeinkbe már bekerült két ( egy hosszabb és egy rövidebb ) pixel frissítési technológia is, mely igyekszik kiküszöbölni a beégés jelenségét. Ez átmozgatja a pixelek organikus anyagát. Amennyiben normál használat mellett mégis előfordulna ilyen eset, akkor a szerviz természetesen javítja a készüléket garanciában. -
renatto
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Ha jól emlékszem Rtings ebben a videóban pont azt mondja már, hogy hiába kapcsolsz el, ha adott elem adott időt elér akkor beég. Tehát mondjuk ha 2-3-5 ezer órát lesz a képetnyőn pl a TV2 logó, az be fog égni, hiába kapcsolsz el időről-időre, az időtartam összeadódik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

).
.
"

Vhiktor