Hirdetés
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
válasz
lala666
üzenetére
Akkor én is jövök, c6v, állítólag veszélyes széria, mégis másfél éve használom napi átlag 5-6 órát megy, hétvégén van h 12+-t is, átlag film/sorozat/random tévéadás háttérzajnak vagy akár ps4/switch, szóval teljesen vegyes felhasználás... Beégésnek semmi nyoma, semmilyen tesztábránál!
-
Faresz29
aktív tag
Sziasztok!
Konzol tulajokat kérdezném, hogy mindegy a PS-nek ha direktbe van HDMI-vel rákötve a TV-re, vagy esetleg erősítőn keresztül, ami elméletileg átengedi a 4K-t?
Ti hogy kötnétek össze ha van otthon házimozi rendszer + erősítő + PS4 + Media Player /Zidoo/
A TV pedig ha minden igaz holnap egy LG55C8 lesz! -
Tulku
veterán
válasz
energomatt
üzenetére
Úgy valóban nem...elnézést...
-
hadogabi1
senior tag
Sziasztok !
Egy kis segítséget kérnék.
Le akarom cserélni a mostani LG55UB850V készülékem. Sajnos nagy szívfájdalmam hogy már most nincs 3D ezekben a készülékekben.
Olvastam a hozzászólásokat és ez alapján 4 tv-re szűkítettem a lehetséges jelölteket az egyik az sk8500 a másik az sk9500. 55 a minimum de lehet átmennék egy 65-ös méretre ha bele fogok férni az árba.
A régi tv-mmel sincs semmi gondom igazából csak a hdr hiánya ami az xbox one X mellé már jó lenne. Ugyanúgy 4k-s már a mostani tv-m is szóval a felbontás sem zavaró.
Melyik tv-t ajánlanátok erre a célre megéri-e a felárat a 8500-hoz a képest a 9500 tudom edigitalnál pl most olcsóbb a 9500 mint a 8500.
Nézegettem az Oled lg-ket is ott a b8-as széria jöhet számba még a7 -es egységgel vagy ha nagyon nagy akció lesz rá akkor a c8-as már a9-essel persze az oled-ek már csak 55-ös méretben.
Ami most nagy előd az oleddel szemben az lcd-mnek hogy a falon van most mivel a gyerekek levernék a tv állványról és ahogy láttam ezeket az oledeket nem lehet a falra rakni. W-sorozatra biztos nem lesz keret.
Ami nagyrészt megy a tv-n szinte egész nap az m2 mesék 2 kisgyerek miatt. Du pc átrakva tv-re skype a nagyszülőkkel és youtube mesék miatt. Este pedig vagy film vagy xbox.
Lehet félnék is oled-től hogy egész nap az m2 megy a logó miatt vagy ez csak az én félelmem?
Mit ajánlanátok erre a dologra.
Nem vagyok olyan aki mindenben a hibát keresi nem fogok pixelhibákat keresgélni a tv-n és nézni hogy ez mennyire felhős vagy nem.
Köszi előre is. -
válasz
Mentolka
üzenetére
Ha látja és le tudja játszani lényegében nem sok...
A DLNA annyi plussz általában, hogy sima share-t nem minden tévé támogat, DLNA-t meg szinte mind ami hálózatra képes mászni.
Plusz lehetnek plakát-ikon képek a filmekhez, illetve van/lehet többféle media library támogatás, pl csoportosítva rendező, vagy év szerint... nem csak a mappák szerint besorolva.
Illetve többféle nyelven is (pl a Serviio is tud ilyet). -
Mentolka
senior tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Ezek nekem semmit nem mondanak.
Ez a PLex, meg Serviceoooo miben különbözik attól, hogy a PC-n megosztott mappa tartalmát a TV saját lejátszója látja? -
-
törölt tag
válasz
Strezi
üzenetére
A kliensoldali alkalmazásokkal lesz szerintem a gond, valamiért azt jelzik a szerver felé, hogy transzkódolnia kell. Shield TV-n például megy a 4K HDR direct play, srt és pgs feliratokkal is.
Windowsos klienssel meg kell néznem, de srt-feliratokkal mintha azzal is működne, ráadásul az egy HDR > SDR mappinget is végez transzkódolás nélkül.
(#20488) b.kov: Szerintem úgy tudod a legfájdalommentesebben megoldani, ha veszel egy S905-ös lejátszót és raksz rá egy Kodit. Gyári, nem hekkelős alternatívák közül a Xiaomi Mi Box-nak nézz utána, ha gondolod. Van aztán sok más is, de ezek szerintem a legolcsóbbak, amelyek már jók lehetnek.
-
Strezi
őstag
Szerintem a PLEX szerver oldalon lehet a gond. HDR anyagnál nem lehet(nem ajánlja fel) hogy átkódolás nélkül adjon feliratot. Mindenképpen szerver oldalon áll neki ráégetni a feliratot, amibre kb. minden PLEX alá tett vas kevés, nem is beszélve arról, hogy elrontja a HDR-t mivel SDR-be rendereli (valamilyen) tone mappal ...
Szerintem, ha lesz javítás, azt PLEX-től kell várni, hogy felészítsék a szerver oldalt olyan kliensekre, akinek át lehet adni a HDR anyagot és a feliratot is módosítás nélkül.
XPLAY ugyan jobban szerepel az LG tévéken mint a gyári PLEX kliens, de abban is itt van jelnleg a határ a (szerintem) szerver oldali limit miatt.
De, én alapvetően nem használok feliratot, csak próbaképpen kattintottam be párszo hogy lássam mennyire romlanak el a dolgok

-
PodMAN
senior tag
Merre találhatnék olyan sample videókat, ami 4K, HDR, és webOS4.0 lejátszója viszi pendriveról?
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
atiss.1977
üzenetére
Gratulálok a tévédhez, használd egészséggel!

Nem fog hiányozni a 3d mert kapsz helyette egy kevéske moziélményt a képátló végett.
Legalábbis ha 2 méterre vagy közelebb behúzod a kanapét elé.
-
daneel_hu
addikt
Lehet nem teljesen lineáris, de a rtings is elvileg igazolta ezt.
Azoknak van a leginkább beégve a tévéjük akik 1 adott csatornát/műsort több részletben nézegetnek. (sky, gmb stb...)
Reggeli kávé mellé 1 óra Good Morning Britain… ez elmegy fél évig és máris ott a beégés."A többi pixelhez képest az igénybevétel az ami számít."
Ugyanezt mondom.
Viszont egy sárga karika mellet mi a valószínűsége, hogy 100%-os sárga terheltséget kap a többi (mozgó) pixel?
Ennek semmi realitása nincs, ezért az adott helyen folyamatosan, 100%-al van terhelve a red és green subpixel. (ezért fakul ki a többihez képest) A beégés valójában rossz szó, mert fakul.
Akkor van baj ha ezt már semmi nem tudja kompenzálni. -
krx21
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
"Az az általánosan elfogadott elmélet, hogy ha 1 órát nézel RTL 12-es sárga karikát, majd elkapcsolsz x órára és ismét 12-es karikát bámulsz 1 óra hosszat, az tökéletesen egyenlő azzal mintha 2 órát néznél egyhuzamba rtl karikát.
"Ez így szerintem azért nem igaz... A többi pixelhez képest az igénybevétel az ami számít.
-
hbnov17
csendes tag
válasz
sakal83
üzenetére
Közben meglett a tv, de egy kicsit megijedtem, ma találtam néhány aggasztó tapasztalatot a közvetlen napfény vs. oled témában. Többeknek nyomot hagyott a képernyőn.
Jól értem, hogy neked közvetlenül süt a nap a tévédre? Te nem tapasztaltál semmit? Mennyit éri napsugárzás egy nap?
Nekem a nyári lemenő nap érné, és nem tudok függönyt rakni. -
atiss.1977
csendes tag
Hali!
Boldog gazdája lettem egy 65C8-nak. Egy 2013-as 3D 47LA690-t váltott.
Egyszerűen csodálatos. Azt hittem hiányozni fog a 3D de ez a látvány sokkal jobb. 2,5m-ről nézem, hihetetlen, kegyetlen.
Alzatol rendeltem, 1 napon belül megjött. Viszont átvételkor csak kp van. Áfa vissza, régi tv 120ba elmentt, 655k-rol indulva nem kérdés hogy megérte az árát.
Gari nekem elég a 2 év, mert szinte csak filmnezesre lesz használva, jó, néha kis kábeltv, de nem félek a beégéstől, pont lesz.. rom. Inkább élvezem a filmeket.
A kép beállítások elsőre nem egyszerűek, de majd utána olvasok, esetleg kis segítséget köszönettel elfogadok.
Üdv. -
törölt tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Hát, pedig ha valamiben, akkor ebben gyengébb a C8-am, mint a Samsung LCD-m volt. Dejudder azért segít rajta, szerencsére. Viszont most kedvet kaptam hozzá, hogy tavasszal beállítsak alá egy PC-t, és akkor már kipróbáljam rajta a MadVR-t is, megint.
Ha egyszerűen be tudom konfigurálni, akkor megesehet az a szégyen, hogy eladom a Shield TV-t. És akkor már eARC se kell, mert a PS4 nem igényli, a PC-ből pedig mehet egy HDMI az erősítőbe, egy másik pedig a tévébe.
-
daneel_hu
addikt
Tuti, hogy a 2018-as modellek (LG) alapból csinálnak valami interpolációt.
A panel nem lett gyorsabb, mégis sokkal jobb a mozgásmegjelenítés.
Mi mástól lehetne? -
Joshi
titán
válasz
Callisto
üzenetére
Igen ha az adott GPU támogatja az adott feladatot. Inkább nevezzük SoC-nak, mert tévéknél/lejátszóknál ez az elnevezés. Az általad említett SVP se támogat minden asztali gpu-t és processzort, gondolom én. De ha mondjuk támogatja az nvidia Pascalt és mondjuk proci fronton a Haswellt, akkor miért annyira erőforrás igényes?
-
daneel_hu
addikt
Azért ezt a g8-designt nehezen tudom értelmezni.

Itthon nem kapható azt hiszem. -
daneel_hu
addikt
válasz
manager2220
üzenetére
+ Jelenleg a 2 éves gyári garancia érvényes beégésre is. (ha a kisker gyári garanciával árulja a modellt, MM, Euronics, EDigital tuti azzal)
Tehát védve vagy, ha mégis baj lenne.
De nem tudja senki, hogy ez meddig lesz így. -
daneel_hu
addikt
válasz
manager2220
üzenetére
Minél vegyesebb tartalmat nézel, annál kisebb az esélyed, hogy beégjen a tévé.
Oled light beállítás sokat számít, sötét szobában 20-25, világosabb helységben valamivel több kell. (akár 40-45)2018-as modellekben van pixel shift és logo luminance adjusment, ami elvileg a beégést hivatott megakadályozni. Alapban jól vannak beállítva.
Azt nem tudjuk a fenti mire elég, nincs "öreg" 2018-as modell a topikban.Az az általánosan elfogadott elmélet, hogy ha 1 órát nézel RTL 12-es sárga karikát, majd elkapcsolsz x órára és ismét 12-es karikát bámulsz 1 óra hosszat, az tökéletesen egyenlő azzal mintha 2 órát néznél egyhuzamba rtl karikát.

Remélem átjött a lényeg.
A piros és sárga statikus tartalom ami veszélyes.
Valószínűleg a 2016-os modellek a leginkább érintettek. -
PuMbA
titán
válasz
AkosKJ
üzenetére
Ma már ez egyre lényegtelenebb dolog, hiszen a TV-k belső lejátszója is sokat javult az utóbbi 3-4 évben és a filmjeink minősége is: egyre több a 4K kiadás. Értsd az előbbi alatt azt is, hogy felskálázásban a 4K TV-k brillíroznak a régi FullHD-khoz képest. Másrészt az alapanyag is korlátozó tényezővé válhat, mert 4K-ban több filmben láthatod például, hogy a fókusz sem tökéletes egyes jeleneteknél, hiszen olyan sok részlettel látod az adott filmet, ahogy régen soha.
-
manager2220
tag
Beéégés kapcsán lenne egy kérdésem: néztem sok videót róla, olvastam itt is róla meg releváns site-okon. Ha az ember nem egy játékot tol orrba szájba, meg nem csak egy TV csatornát néz állandóan, akkor gyakorlatilag nem éghetne be semmi, nem?
Itt van valaki akinek normál használat mellett beégett bármi is?
Nem teljesen értem ezt a félelmet normál használat mellett. -
AkosKJ
tag
Ha már szóba került mi a legjobb lejátszó ami akadás nélkül átküldi az oled tv re a dolgokat? Már ha van aki így használja
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Tudja valaki, hogy a B7V-nek a képernyője az milyen anyagból van? Úgy értem, hogy a szemhez legközelebbi utolsó réteg az pl üveg? Vagy valamilyen film? Plexi? Nem találok róla infot.

-
válasz
daneel_hu
üzenetére
Nagyon jó felskálázó és vektor (elmozdulás) alapú interpolációs szoftver, de ennek ára, hogy elég CPU/GPU igényes tud lenni:
SVP24 képkockábaól csinál lazán 60 képkockát vagy 120 vagy amit akarsz miközben fel is skáláz 4K-ra, ha az is kell. Mindezt 10 biten is. Nagyon gyors mozgásnál venni észre néha artifactot, bár én a legalacsonyabb hibajavítással használtam még csak.
-
Maco7911
csendes újonc
1 éve vettem egy B7 LG-t. Napi 12 órát megy megállás nélkül. Egyenlőre semmi gond nincs vele.Gyorsan le is kopogom
-
daneel_hu
addikt
válasz
manager2220
üzenetére
Az egész topik az oledekről szól.
Nagyjából minden érvényes a b8-ra is, ami információt olvashatsz. -
válasz
manager2220
üzenetére
-
manager2220
tag
Kedves fórumozók!
Megtetszett nagyon az 55B8PLA. Van valakinek tapasztalata róla? Pozitívumok negatívumok? -
törölt tag
C8asok kezelnek külső wireless klaviatúrát?
-
daneel_hu
addikt
Avforums-on a közvéleménykutatás állása:
Has your OLED TV suffered burn in?
I have a 2018 Panel with burn in.
2 vote(s)
I have a 2018 Panel without burn in.
68 vote(s)
I have a 2017 Panel with burn in.
6 vote(s)
I have a 2017 Panel without burn in.
157 vote(s)
I have a 2016 Panel with burn in.
42 vote(s)
I have a 2016 Panel without burn in.
125 vote(s)
I have a 2015 or earlier Panel with burn in.
1 vote(s)
I have a 2015 or earlier Panel without burn in.
7 vote(s) -
Pro Koryak
addikt
válasz
Cypresss
üzenetére
Ha pár oldalt visszaolvas az illető(10-15 perc), láthatja mennyi és milyen hozzászólás van a beégésről!
Ez alapján már lehet dönteni, összejött a para és lcd vagy mégis oled.
Ha lenne összefoglaló, ugyan úgy érkeznének a beégéssel kapcsolatos kérdések!!!
Amúgy meg lehet próbálni a zf9-est is, szintúgy akciózzák. Igaz 55"-os nincs belőle.
Tuti nem qledet vennék, de jajj pszt.
-
-
Cypresss
senior tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Korrekt, segítőkész komment volt. Mondjuk kár volt bepötyögni, de majd legközelebb...

(#19974) Pro Koryak: a kereső mióta pótol egy alapos összefoglalót?

-
-
i.attila
tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Melyik érték lesz a használati idő?
Mégy egy kérés. Megnézné valaki, hogy a system1/Demod FrameReSync opció alapértelmezett értéke on vagy off? Véletlenül elnyomtam, de nem tudom mi volt az eredeti. Ja C8 a TV amúgy -
BReal
addikt
válasz
tutitibi
üzenetére
Nincs.
Ha már hang:
Atmos-os erősítő ajánlat Amazon Cyber Weeken: Sony DN1080 186000 Ft szállítással (itthon 230-240e-től). -
daneel_hu
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Akkor lesz 77"-os tévém?

-
válasz
heurisztika1
üzenetére
infrás tablet vagy telefon + ingyenes anymote
-
Gtaati
őstag
válasz
heurisztika1
üzenetére
Szerviz menüben, fizetős androidos app.-al vagy spéci távirányítóval

-
heurisztika1
csendes tag
Sziasztok! Lg B7V-nél hol lehet megnézni az üzemidőt?
-
renatto
őstag
válasz
Gtaati
üzenetére
Én is figyeltem rá.

Panasonic OLED tévé + 3 év MédiaMarkt kiterjesztett garanciával. Bár most feltornázták az árárt 600K-ra, így nem a legjobb ajánlat, de hétvégén még jó lehet, mivel ez december 2-ig él.
-
alaves
addikt
-
daneel_hu
addikt
Rosszul emlékszel, illetve csak részben...
Nálam 2 beégés volt, 1db logó a jobb felső sarokban (piros) és 1db app gomb a jobb alsó sarokban (sárga).
A logo nagyon halványan volt beégve, talán 1% volt a degradáció, de aggasztónak aggasztó volt...
Ezt másfél évig észre sem vettem. Lehet pont TE írtad, hogy nézzem meg a cuccost vörös tesztábrával.Az app sárga pöcke már jobban zavart, mert az rendesen be volt égve.
Azt sajnos nemrég vettem észre (pár hete)... és igen elég hirtelen jelent meg.
Saccra ez már 2-3%-al halványabb pixelekkel jelentkezett.Ettől még lehetett egy "folyamat", de nyilván csak akkor veszed észre ha látod is... nem fogom naponta pásztázni tesztábrákkal a tévét, erre nincs időm.
És itt nem csak arról van szó, hogy van két pöcök ami beégett pár %-kal
, hanem arról, hogy amennyiben ez a helyzet jelenleg akkor még mi várható(?) Sok jó nem az biztos. -
Joshi
titán
válasz
daneel_hu
üzenetére
Most konkrétan nem emlékszem, de te már nagyon régen panaszkodtál az E6 képvisszamaradásáról. Szóval nálad se 2 év után jelentkezett hanem ez egy folyamat volt. Javíts ki ha nem így volt. A lényeg, hogy nem hiszek abban, hogy 20-22 hónapig nincs semmi, majd hirtelen gariztatni kell a technikát.

-
daneel_hu
addikt
Szerintem ugyanaz a panel valójában.
Gondolom a 3d-sre valami réteg van plusz feltéve, emiatt a B6 még fényerősebb is volt mint az E6.Van a fórumon egy szavazás, 2016, 2017 és 2018-as modellekkel lehet voksolni + leírni a tüneteket.
Eléggé tanulságos.
Majdnem 300 szavazat van, azért abból már ki lehet indulni...Elég sok B6, C6 és E6 van beégve, részletes sztorival vagy képpel illusztrálva.
2017-es és 2018-asból azt hiszem csak 1-1 db van, a 2018-as tulaj nem is írta le pontosan mi baja van.Ha mindez csak a 2 éves koruk miatt van, akkor elvileg jövőre megannyi 2017-esnek kell majd beégnie.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Slussz poén, hogy ugyan a 2015-ösök nem szavaznak, de talán 1db 2015-ös beégésről olvastam abban a topikban.

-
Joshi
titán
válasz
daneel_hu
üzenetére
"Avforums-on is páran esküsznek valami olyan dologra, hogy a 2016-osokban el van b***va valami."
Lehet hogy az LG-féle WRGB OLED úgy ahogy van.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viccet félretéve. A 2016-os modellek közül érinti a B6 szériát a dolog? Mert az nem volt 3D-és, lehet hogy azzal keféltek el valamit.
-
daneel_hu
addikt
Avforums-on is páran esküsznek valami olyan dologra, hogy a 2016-osokban el van b***va valami.
A kompenzációs ciklussal van valami gáz, egyébként a 2016-osoknál odaát is cserélik a paneleket.
Annyi a különbség, hogy usa-ban tényleg van cserepanel mindegyik modellhez.Érdekes, hogy a 2015-ös modelleknél sem olvasni sok beégés gondot - igaz valószínűleg kevés 2015-ös tulaj lehet -, 2017-es és 2018-as probléma pedig csak elvétve van, de ez még akár betudható lenne a frissebb modellek korának is.
-
Joshi
titán
-
tco2018
újonc
Köszi az infókat, bejelentettem a hibát LG-nél, azt ígérték, hogy hoznak egy új panelt és cserélik. Csak az a fura, hogy ezek a foltok, most máshol vannak. Pixel frissítés után elköltöznek?
-
alaves
addikt
Az OLED panelbe épített vezérlő alkatrésszel vannak problémák, amelyet az LG gyártási szakaszonként próbál módosítani, finomhangolni. A beégések, ill a kolléga TV-jén is látható durva hibák is ebből adódnak. Tehát valószínű ezért cserélik a paneleket, mivel nem user error. Jövő héten folyt.köv.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Hát nagyon nagy a különbség a kettő között

De nem akarom senki örömét elrontani 

A PC-k a minőség / fogyasztás és hang arányban tudnak elszállni, hiszen ha van egy 200W-ot fogyasztó VGA-d azt simán le tudod terhelni csutkára

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vhiktor