Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Callisto

    őstag

    Voltam megnézni élőben MM-ben a Samsung 65Q9FN-t és LG 65C8-at. (Két kiszemelt a váltsára.)
    A QLED-eknek van egy elkülönített rész és meg kell hagyni, hogy ott bent a 75Q9FN nagoyn impozáns látványt nyújt. Percekig kerestem a verőfényben bloomingot és hasonlókat rajta, de minimálisat láttam.
    Majd kimentem ahol egymás mellett van a 65Q9FN és az LG 65B8. Azon a 65Q9-en másik demó ment, de egymás mellett látva a kettőt azonnal szembetűnt, hogy az OLED-en mennyivel részletesebb a kép. Nem színekről, fényerőröl stb. beszélek, hanem a kép finomságáról, részletrességéről. Az elég durván látszik a különbség, hogy míg az egyik pixelenként adja a fényt, a másik FALD.
    De mivel azért jó lenne elsődleges monitornak használni a TRV-t, csak akartam esélyt adni a Samunak. Szóval elkezdtem vizslatni különböző szögekből az OLED melletti Q9-est.
    Még ott a nagy fényben is azonnal láthatóvált vált más szögböl a blooming a fehér képrészletek körül. Igaz pont középről nézve nem tűnik fel, de a nagy környezeti fényt kompenzáltam úgy, hogy szélebbről néztem.
    A legvicesebb az volt, ahol fekete háttéren van felirva bal felső sarokban a QLOED szép fehér betűkkel, az egész feketeség a felirat körül gloomingolt, mint a hétszentség f...a.
    Ott aztán eldőlt a kérdés: OLED lesz.
    Az OLED felsőbbrendűsége a kép finomságának (részletességének) a teljes árnyalati tartományban egyértelmű és akkor erre még a gloom is ott van FALD-on. A Q9FN képe OLED-hez képest olyan mosottabb. Annyira nem, hogy ha csak azt látod feltűnjön, de egymás mellett egyértelmű. A kontraszt különbség nagoyn látszott.
    Szóval inkább visszaszokok a picinyke monitorra, mint elsődleges kijelző és csak film, játék lesz OLED-en, mint hogy idegeljem magam a glooming, nem elég kivehető finom (vagy el is tűnő) képrészletek miatt akár világos van, akár éjjel.
    Sajnálom, mert azért néha-néha dolgozni, programozni jó lehet 4K-n, de ez van.

    Már csak az a kérdés, hogy lemondjam-e a pénteki MM rendelésemet (65C8) és vegyem inkább Alzától a német területre szánt verziót 100-al kevesebbért?
    Picit azért parázok az Alzás gariztatástól, ha LG nem garizza valamire hivatkozva. :D

    [ Szerkesztve ]

    "A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

Új hozzászólás Aktív témák