Hirdetés
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asztrofotózás
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
MM, Euronincs és Edigital biztos.
PLA, MLB és LLA... ezeket tuti kapni a fenti boltokban is.
2019-re némileg változott a kódolása ezeknek, így messzemenő következtetést nem tudsz levonni belőle. Eddig csak a PLA volt az európai régi (ebből a P a régió, L a tuner és a A = design)
De elképzelhető, hogy azt LLA és az MLB-nél nem az első betű a régió.Euronincsban és MM-ban volt kapható az LLA és csakis a 77 colos C8-nál volt a jelölés.
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
Cypresss
üzenetére
Igen, az adat valószínűleg helyes.
Az E8-nál alul egy sötétszürke csík a beépített soundbar. (ez a C8-nál nincsen)
+ a soundbartól lefelé még található egy üvegszerű rész - ahogy krx írja -, ennek gyakorlatilag az a funkciója, hogy ez az üvegszerű anyag megy bele a talpba.
A kép, tehát a panel nagysága (területe) pontosan ugyanakkora a két készüléknél.Ha VESA-féle cuccal felszerelnéd a falra, ráadásul van komolyabb hangrendszered amit rákötnél, akkor lehet, hogy inkább a C8-at venném. Az E8 szerintem úgy szép ahogy megálmodták, a talppal együtt.
Nálunk így áll az asztalon de tudtam előre, hogy csak akkor megy az oled készülék a falra ha W8-ast veszek, és mivel ez a veszély nem fenyegetett...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
E8-C8 között csak a soundbar és a design (anyagfelhasználás) ad különbséget. E8 oled-panel egy üveglapon csücsül.
Ha mégsem szerelnéd a falra és az E8 jobban tetszik, akkor mégis érdemes lehet meggondolni a C8 helyett.... vagy hát ugye 77 C8 LLA.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hbnov17
csendes tag
Sziasztok, találkozott már valaki olyan esettel, hogy a hdmi arc bemeneten rossz a filmek képe: a feketék lcd szürkék, a színek fakóbbak, a mozgás sem folyamatos, hanem picit akadozik mintha alacsony lenne a képfrissítés.
Másik hdmi portot használva tökéletes a kép. Egy karácsonyi 65 c8 lla-ról van szó. Vajon valami szoftveres hiba lehwt, vagy ennyi idő alatt leamortizálódott a port?
Mivel avr-t használok nem ártana ha az egyetlen arcos hdmi működne is. -
renatto
őstag
válasz
Khaosz55
üzenetére
Biztos kamu. Érdekes lenne ha a Sony meg a Panasonic 2017-es panelokkal versenyben lenne 2018-as panelokat használó LG-vel! Sőt néhány ponton oda is verik.

PLA azért fontos mert az van a Magyar piacra szánva, míg az LLA osztrák/német, így azokat nem szervízeli az itthoni LG garanciában.
-
Gtaati
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Volt itt korábban egy fórumtárs aki beszélt az Lg ügyfélszolgálattal az Alzás tv kapcsán, és ott mondták neki, hogy ha PLA akkor tudja érvényesíteni a garanciát, ha LLA akkor max az LG Magyarország csereutalványt tud kiállítani és a bolttal le kell bokszolni. Persze ezzel senkit sem akarok arra biztatni, hogy vegyen nyugodtan Alzától tv-t, hanem kellő körültekintéssel tegye azt meg...
-
-
Szatura
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Először is köszi aki válaszolt!
Miért szopacs a C8 LLA ?
-
No nem lesz OLED-em. Szép volt az a 3 nap amíg volt és visszaküldtem Alzának az LLA verziót, de mielőtt megvettem volna a PLA verziót azért csak egyeztettem LG-vel: (már) nem javítják a beégést. Tehát csak óvatosan. Ha kell bemásolom a beszélgetés screenshotját, de feleslegesnek gondolom. Már nem ígérgetnek olyant, hogy javítják.
-
coolrob
aktív tag
Én tuti futnék pár kört az LG-nél gari ügyben, ugyanis engem az ügyfélszolgálat úgy tájékoztatott, hogy LG EU garanciát vállal, és nyugodtan lehet Alzás lla típussal is hozzájuk fordulni (tudott az Alzás akcióról).
Az hogy nincs alkatrész, szerintem a tuner részére vonatkozik, de ha kijelző cseréről van szó, azt sztem megoldják, mert nem hiszem hogy ott lenne eltérés.Érdekes amúgy, hogy nekem pont úgy jött ki, hogy eMAG-os akció miatt mondtam le az Alzásat, és most fél órája jött meg a 65C8, még melegszik..
-
vismaior04
tag
válasz
Callisto
üzenetére
Azért ez elég gyenge érvelés tőlük. Nem hinném, hogy ez az ország szerinti verzió ilyen áthághatatlan határ lenne, egyrészről nem EU garancia van? Másrészről az enyémből pl nincs is PLA ha jól tudom, csak LLA, és csak azt árulja itthon mindenki és igaz még nem próbáltam de garanciálisnak kell lennie.
-
atiss.1977
csendes tag
Hali, az "LLA" és "PLA" között mi a különbség? Azt tudom, hogy más régió. Okoz hátrányt itt Mo. - on?
-
coolrob
aktív tag
Jelenleg valóban az Alzás 65C8 tűnik best buynak, és biztató hogy sokaknak azt mondta az itthoni LG hogy garizzák, de sajnos szerintem nem foglalkoznak majd vele.
Ezt két dologra alapozom.
1. Az Alza pla és lla- t is forgalmaz. Utóbbi van kis országunkba szánva, azt garizzák, de a másikkal sztem nem fognak foglalkozni. Ezért van hogy az ügyfélszolgálat azt mondta, hogy alza is jó, mert ők a pla tipusra gondoltak.
2. Ismerősöm van LG-nél aki rákérdezett, és még vállalaton belül is megoszlik a vélemény, de a szervíz azt mondta végül neki, hogy csak azokat szervizelik amiket tőlük vesznek a partnerek.
Így tehát most én is örlődök, hogy a B8 710 ért de tuti garival 5 évig, vagy a C8 bizonytalan garival. Hiszen oké hogy itthon rendes az LG és beégesre is ad garit, na de vajon külföldön ahova az lla-t viszik, ott is adnak-e rá. Még mielőtt valaki belém állna, hogy túl aggódom a beégést, ennyiért min 5 évre szeretnék tv-t, és a filmek mellett napi 5 -7 óra Tv is megy, szóval ha valahol beég, az én leszek.. -
i.attila
tag
A dupla tunerrel kapcsolatban:
Nem tudom, hogy ez pontosan mit is jelent, egy német oldalon találtam, higy ennyiben más az LLA. A tv hátulján van egy koax csatlakozó meg 2 RF csati satelite main és sub felirattal. -
i.attila
tag
válasz
coolrob
üzenetére
Én azt kérdeztem tőlük, hogy mi van akkor ha külföldön (Németország) veszem meg, ezt válaszolták:
Amennyiben nem Outlet áruházban, sérült vagy újracsomagolt termékről van szó, a jótállási feltételeket igénybe tudja venni 2 évig Magyarországon is. Ehhez a számlát kell bemutatnia és az európai szabályozásnak megfelelően, minden, a gyártásra visszavezethető hibát márka szervizünk helyszíni kiszállással javít díjmentesen.
Ha a javítás kimenetele cserére jogosító igazolás kiállításával végződik, akkor szükséges jelen esetben Németországban intéznie a továbbiakat. Tehát csak a vásárlás helyén tudja ezt beváltani és a készülék visszaszállításáról is Önnek kell gondoskodnia.LLA-ról annyit tudni egyébként, hogy dupla tuneres a PLA-hoz képest.
Holnap-holnapután megjön az Alza-s rendelésem, aztán elmondom, milyen nyelven megy a TV

Egyébként ilyen kedvezménnyel akár német is lehet miattam, majdnem 150k-val olcsóbb volt, mint Mo-n bárhol.
60k-val olcsóbb, mint a legolcsóbb B8 Magyarországan, és 10k-val olcsóbb, mint a C8 Németországban bárhol. -
daneel_hu
addikt
-
vasimnbt
tag
Üdv!
LG OLED 65C8 LLA 2 év gari Alsa.hu-n 655 990.,-ért ? Vagy már volt erről korábban szó? -
válasz
rayman2006
üzenetére
Igen... google szerint az LLA a német-osztrák területen árult verzió.

Google szerint is.Gondolom ezért akciósabb... de hogy technikailag mi a különbség?
Szerintem semmi, vagy nagyon max a tuner és az TV adással kapcsolatos dolgok meg a nyelv.
A lényeg biztos hogy azonos. -
-
renatto
őstag
válasz
rayman2006
üzenetére
-
Tufa_
aktív tag
válasz
rayman2006
üzenetére
Tippre az "LLA" lesz az akcios 2 napon belul de ahhoz hogy minden kereso megtalalja felkellett tolteniuk elore. LLA nem letezik ahogy latom itt es valami visszaszamlalo is megy, ugyhogy gondolom majd 36 oran belul atnevezik PLAra a mostani PLA-t meg valami masra.
-
i.attila
tag
Mi a különbség a C8PLA és a C8LLA között?
Valahol azt írták, hogy a C8LLA dupla tuneres.
Erősen gondolkodom Németországból (MediaMarkt) behozni egy TV-t, úgyis megyek ki BF utáni héten, ott LLA-s van.
Kicsit olcsóbb a C8 kint, mint itthon a B8...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- Háztartási gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Honor Magic V2 - origami
- Assetto Corsa Rally
- Suzuki topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- LG OLED C1 55"
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k - GYÁRTÓI garanciával
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- Eladó Apple iPhone SE 2020 64GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4388
- iPhone 14 Plus 96% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az LLA nem ebbe a régióba szánt készülék.

Vhiktor