Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz renatto #20201 üzenetére

    Azért ez nem ilyen egyszerű és nem teljesen igaz... próbáltam már suggallani korábban itt, hogy az számít hogy statisztikailag az egyes pixelek mekkora terhelést kapnak... úgy képzeld el, mint pl a tenger, és abban a logó egy adott ideig a plusz csepp. Tehát az átlag terheléshez képest mennyivel több az adott területre a logó.
    Ha a tenger elég nagy és vegyes, akkor a csepp elenyésző plussz terhelés rá, hosszútávon is.
    (vagy egy másik szemléletes példa talán, ha nappal használsz zseblámbát odakint... ugye a nappal az átalgos fényterhelés... ahhoz képest a logó a zseblámba... mennyire látod pl a járdára világítva? na kb így kell elképzelni mire gondolok - persze őké zseblámba függő is, milyen erős nyilván :D - de a lényeg remélem érthető)

    Pont a 6 OLED tévés tesztjüből derül ki, hogy hiába van időről időre logo, vagy pl a focinál eredményjelzők... vagy a Call of Duty HUD, ha relative kevés ideig van, vagy statisztikailag nem akkora plussz terhelés, akkor hosszútávon sem okoz gondot.

    Itt is a CNN és a FIFA eredményjelző égett igazán csak be, ami az idő 99%-ában van megjelenítve.

    Tehát maga a teszt cáfolja azt hogy ez valós gond lenne, valós vegyes használat mellett.

    Persze a sárga karika meg az egyéb valóban színes és valóban tartósan nézett dolgok kockázatosak, jóval jobban, mint a sima fehéres/áttetsző logók. Mázli hogy a legtöbb adó szerencsére már ilyet használ.
    A sárga karikázást kéne csak elfelejsteni, meg azok akik színes teli logóval nyomják... lehet írni kéne nekik. :D

    Ezért mondtam korábban is aki csak TV-t néz, vagy az idő 80-90-ban azt néz, és még azon belül is főleg csak 1 vagy 2 adót az ne vegyen OLED-et. Persze ott sem azonnal jönne ki, inkább 1-2 év mire észrevehető és maradandó lenne. (tippre)
    Nyilván ennél az ember általában több időre vesz tévét, így azért nem ajánlott.

    Aki viszont játszik, filmeket néz (nem tévéről logóval) és ilyesmi, azoknak szinte semmi jelentős kockázatuk nincs, mert kellően egyenletesen terhelik a tévé minden egyes pixelét... statisztikailag.
    Aki csak filmeket néz, ott meg az alsó felső sáv lehet gond idővel... ezért célszerű azért teljes képernyős tartalmakkal is használni a filmekhez képest nagyobb időtávban.

    [ Szerkesztve ]

    Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

Új hozzászólás Aktív témák