Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
torma1981
veterán
válasz dgyuri0123 #20794 üzenetére
MM simán vissza adja kp-ben még ha neten is vetted. Vittem vissza már cuccot. 10 perc és adta lovéban. Nagyon meglepődtem. Nagyon rugalmasak.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz dgyuri0123 #20794 üzenetére
De.
-
renatto
őstag
válasz ImACeltic #20796 üzenetére
Na jó ez egyre komplikáltabb és így mind1 is. Telekom hétfőig úgysem fog érdemben cselekedni. A döntés az Öné azért.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
ImACeltic
őstag
Telekomtól rendeltem online kamatmentes részletre.
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
renatto
őstag
válasz dgyuri0123 #20792 üzenetére
Ahogy előttem is írták az MM plédául visszaadja, ha neten rendelted akkor is. Rögtön. Vagy kicserélik, ha van náluk (az ügyfélszolgálat mondta, persze nekem nem volt ott ilyen készülék, így visszaküldtem) (persze nem tudjuk Médiás a vásárlás, így máshol lehet nem). Ennek a hibának a bevizsgálása azért nem lenne túl bonyolult.
Ettől függetlenül én inkább várnék akár 2 hetet egy új tévére, mint hogy kicseréljék a panelt és legyen egy elsőnapos javított tévém "félmilláér"...ui: jegyzőkönyv és a kp-bk-átutalás összevonást a könyvelés intézi, persze macera, a NAV felé is.
[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
daneel_hu
addikt
válasz dgyuri0123 #20792 üzenetére
MM-ban visszaadják ha van a kasszában annyi pénz.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz renatto #20790 üzenetére
Online rendelés esetén az elállás joga 14 nap és indokolni sem kell, de be fogják vizsgálni és a pénzt sem adják vissza azonnal, mert ha jól emlékszem 15 napon belül kell visszautalniuk. Személyes vásárlásnál 3 napon belül lehet elállni, de a bevizsgálás ott is megvan. Sehol nem fognak fél milkát azonnal visszaadni, csak mert nem tetszett a tv és cserélni is csak akkor fogják, ha megvolt a bevizsgálás, ha hibás, ha nem. És bizony ilyenkor az jön, hogy nincs szervizes aki bevizsgálná, így várni kell pár napot.. vagy éppen az hogy épp nincs raktáron cseredarab... de hagyd ott nyugodtan, adnak egy átvételit róla és majd jelentkeznek... Tudom, mert így jártam nemrég... Ennél szerintem az is jobb, ha nála marad a tévé és kap egy új panelt, amit majd a szeme láttára cserélnek a lakásán.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
renatto
őstag
válasz ImACeltic #20786 üzenetére
De miért a garnaciás ügyintézézéssel foglalkozol? Hisz ha 3 napon belüli a hiba, akkor a vásárlás helyén (ha neten vetted akkor ott) egyből cserélniük kell.
-
ImACeltic
őstag
Rendben, akkor megindítok egy email-t feléjük még ma.
-
ImACeltic
őstag
Ahogy olvasom ezt a "Vásárlási tájékoztató és jótállási jegy" kis füzetet, ma nem rendel az ügyfélszolgálat. Holnap pedig 6-18-ig dolgozom.
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
Tapasztalata van valakinek, hogy B8-nál mennyire zavaró az ABL pc-n?
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
renatto
őstag
válasz #55809408 #20778 üzenetére
It találsz HDR demót bőven. (ha ez kellene) Az alsó OLED nagyon jó feketére, azért ezt az oldalt linkeltem. Van Dolby Vision is amúgy.
-
berbatov2
senior tag
Valaki használ film streamelesre synology nast? Tapasztalatok erdekelnenek konkretan ds116-rol streamelnek. Ha van jobb alternativa azt se tartsatok magatokba, de nekem bejott az elodje: torrent es mar mehet is a stream, csak az mar nem tud 4k-t.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz ImACeltic #20775 üzenetére
Akkor ez csere lesz. Ne várj tovább, hívd a szervizt. Az újabb panelek minősége egyre jobb, egyre kisebb a minőségi szórás közöttük. Nyugodtan cseréltesd ki. Ha pedig vezérlés hibás, azt sem gond, mert alaplapot cserélnek benne kb. 5 perc alatt. Küldj képeket (esetleg a videót) róla a szerviznek, úgy gyorsabb lehet a javítás menete. Írd le, milyen forrásoknál csinálja, mert nem mindegy. Ha csak külsőnél csinálná, akkor lehetne akár kábelhiba is, ezért fontos a pontos "diagnózis".
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
renatto
őstag
-
törölt tag
Valahogy nem lehet ezekre belső hdd t kötni? Kontár meló is érdekel.
Nem tudtam eddig megoldani a vezetékes net kapcsolatot. Valamiért nem leli. Netflix meg valamiért még fhdban sem akarja wifin tolni a jelet. Az egy két yt video kivételével még nem is láttam a tévémet igazán.
Ez most már nagyon aggasztó. Van egy 3.1 es 8gigás pendriveom. Csak ekkora méretü film vagy demo kellene.[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz ImACeltic #20775 üzenetére
Olyan mintha 1 v 2 pixelcsík vezérlése elmenne. Ez mindenképp szervíz, nem fog elmúlni. Lehet ahogy melegszik a gép, úgy jön elő.
Amúgy filmnél ahol lent fekete sáv lenne, ott is villog?
[ Szerkesztve ]
-
ImACeltic
őstag
válasz dgyuri0123 #20772 üzenetére
Ez még nem a cserélt. Pénteki beszerelés után egyből nem jött elő, kb fél-1 óra után igen, csinálta 1 órát, aztán megint nem. Használtam 4+ órát, utána kikapcsoláskor lement a pixel frissítés, hallottam a kattogást. Tegnap nem használtam, ma pedig reménykedve kapcsoltam be, talán nem fogja csinálni, de 1 óra hibátlan működés után ismét elkezdte.
-
renatto
őstag
Azért vannak olyan javítások amik jól jöttek, de nem igazán láthatóak, mint Atmos vagy TrueHD javítások, de volt azért HDR és DolbyVision javítás is. Bár az tény hogy érdemi változást én is csak az első frissítés után láttam.
-
renatto
őstag
válasz ImACeltic #20763 üzenetére
Én is olvastam, de csak C8-ról, viszont a probléma nem jelentkezett mindenkinél (amit viszont nem értek. Bár a Sonynál sem értettem. ).
Ez a probléma a panel lottónál jóval több azért. Csinálj egy képet vagy videót és hívd az LG-t.
[ Szerkesztve ]
-
ImACeltic
őstag
B8-ra felrakhatom a legújabb szoftverfrissítést? C8-al kapcsolatban hallottam, hogy problémákat okoz, de B8-ról nem olvastam ilyesmit.
-
Tulku
veterán
Fat alapértelmezett volt az enyém, be kell rakni egy adott mappába a kicsomagolt fájlt...én hátulra dugtam be direkt a pendrive-otkikapcsolt tv-be és bekapcsoltam...és nyilván előbb a 95-öst kell telepíteni utána a legűjabbat...nekem így sikerült...
Lehet hogy a mac is beleszólhat, nem tudom...nem értek hozzá, én win10-en másoltam...
-
Nnobi
tag
Most próbálkozom én is, de per-pillanat nekem még így sem frissíti a 04.70.85 ös verziót. nem értem.
nem indul el sajnos mondjuk mac-ről másolom a pendrive-ra a fájlt az nem tudom számít -e?
fotok/zene felvételek fül jelenik meg .
Exfatra volt/van formázva a pendrive. Nem értemüdv: Norbi
-
janos666
nagyúr
válasz #55809408 #20755 üzenetére
A DPI skálázás idióta, mindig mindent nagyítani akar, ami FHD vagy nagyobb felbontású kijelző.
Át tudod állítani 12 bit-re is, ha HDMI 2.0 a VGA, engedélyezve van a TV-n a teljes sávszél mód és 2160p60-tól vagy kisebb felbontást vagy alacsonyabb frekit választasz, esetleg RGB és YCC 4:4:4 helyett YCC-t 4:2:2-t.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz #72042496 #20715 üzenetére
A példa lézer fényforrású projektorról szólt, ami extrém eset.
Az LG WOLED-nél szerintem még nincs igazán gond. Például eddig akárhány Sony A1-re tettem rá az i1d3-at, még mindig dE<=1.5-öt mért fehérre, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem kell hozzányúlni.
(A Sony állítólag minden készüléket egyedileg állít be. Az LG viszont nem ennyire alapos, ott nagyobb szórást láttam a 2017-es készülékek közt.)Ugyanakkor nem minden i1d3 egyforma. Ami nálam van, az elég jól egyet szokott érteni az i1 Pro 2 spektrómmal, de láttam már olyat, ami nem (pár hónapos volt, és végül kicserélték az illetőnek). Szóval ezekből az árú kütyükből nem lehet vakon bízni egy darabban, csak ha összevetetted több hasonlóval (pl. ismerős azonos típusú kütyüje), vagy jobb esetben valamilyen más működési elvű műszerrel is (spektro-, vs. colori-merter). Akkor már nem valószínű, hogy 3-4 kütyü is egyformán mér rosszul. Vagy esetleg vannak az egyedileg tesztelt OEM kiadások (drágábban), mint pl. a Spectracal C6.
Aztán bejön a képbe az esetleges öregedés: lehet, hogy pl. 500 üzemóránál még "tökéletes" a gyári beállítás, de lehet hogy 10000 óránál már egy viszonylag pontatlan i1d3 is közelebb hozza az igazsághoz (bár a C7-em gyakorlatilag semmit nem mászott az utóbbi fél évben, mikor utoljára állítgattam + most nemrég néztem rá megint frissen, ha már épp megválni készülök tőle).Gond lesz viszont lassan az i1d3-al fénysűrűség tekintetben, mert valahol 1000nit fölött hal meg, ami az idei OLED-eket még nem érinti, de a legvilágosabb LCD-ket már igen + ki tudja mit hoz pár éven belül az LG (bár nem hiszem, hogy nagy fényerő ugrást, de...).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
törölt tag
Pc t rákötve csak 8 bitesnek látja és 300% az ajánlott méret képernyő beállításban, de nekem bazi nagynak tűnik. Valami szinkronizálási hiba van a háttérben?
-
törölt tag
Egyszerűen nincs kedvem még 4k s filmekhez. Úgy el teltem a kábeltvvel is. Iszom még holnapig ezt a látványt aztán holnap megnézzük mit tol fullon. A forma 1 nagyon cool volt.
Még a menüt sem piszkáltam annyira rákattantam a majdnem fhdra.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz Pro Koryak #20746 üzenetére
Oh,de ha Neked sikerül akkor meg pont lesz@rod hogy mi van utána nem?
Ez ilyen. -
torma1981
veterán
válasz Pro Koryak #20746 üzenetére
Akkor sehonnan se vásároljál, mert mindegyik ezt csinálja. Egy nap többször is változtat árakat.
-
Pro Koryak
addikt
Ez is szabálytalan. 1 nap alatt nem változtathatják az árat.
Annyit írhatnak: elfogyott.
Most megint akciós, érdekes. Aznap nem tudták tovább akciózni.
Ebből is látszik, mekkora sz.rrágó egy cég. Jó, ezt eddig is tudtam.
A sok szerencsétlen meg tőlük vásárol.[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz janos666 #20709 üzenetére
"Jah, Tecni minden alap (kivéve sharpness=0), Dinamikus Kontraszt KI, felirat áttetsző és/vagy szürke (vagy KI), aztán ha még mindig erős, akkor esetleg valami kis fény a szoba TV mögötti falára (de ne bele a képernyőbe)."
Ez tényleg jó profil.
Nyoma sincs annak a harsány színvilágnak, inkább csak szimplán életszerűbb és nincs az a fátyolosság mint SDR-ben.
Már amennyire egy utómunkázott cucc életszerű lehet. -
Tulku
veterán
válasz renatto #20738 üzenetére
No megvan....nem hiába vagyunk kütyüb..ik
Tehát a nemzetközi oldalról először le kell tölteni a 95-os verziót (magyaron nincs rajta, ezért nem sikerül olyanoknak akiknél az előző verzióra nem frissített) az lefrissül, majd ez az új is....tehát előbb a 04.70.95 majd 05.80.04...álljon itt okulásul, más ne kínlódjon ennyit...
Mintha leheletnyit gyorsabb lenne és kontrasztosabb...de biztos mindkettő placebo a részemről...bár nálam egyszerre két verziót frissült, ám a közben nyugtatásként megivott sörök szerintem jobban közrejátszanak az ilyedtén előrelépés elbírálásakor
-
Asztor
újonc
Sziasztok Fórum Lakók!
Egy kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni. Ha nagyon egyértelmű lenne kérlek nézzétek el, nem vagyok túl járatos a témában.
Nem régiben vásároltam egy LG OLED B8 készüléket, és szerettem volna rajta megnézni egy filmet Dolby Atmos hangsávval, de sajnos mikor el akartam indítani a filmet, a jobb felső sarokban azzal fogadott, hogy "nincs megjeleníthető hangsáv", vagy valami ilyesmi.
Természetesen a magyar hangsávval elindult, és az angol dolbyt is el tudom indítani, csak az Atmost nem látom a választható audió között, pedig elvileg rajta kell lennie.
A filmet pendriveról szerettem volna futtatni (Kingston HyperX Savage), USB 3.0-án keresztül, MKV formátumban.Kíváncsiságból szedtem le demo videót a Dolby Vision és a Dolby Atmosról, azok gyönyörűen lefutottak probléma nélkül. A kiterjesztésük MP4 és TS volt.
A nézendő film viszont MKV formátumban van. Elképzelhető, hogy a készülék nem tudja MKV-n keresztül a Dolby Atmos hangsávot?Próbáltam utánanézni Google, de sajnos nem vagyok túl járatos a témában, így nem találtam konkrét választ a felmerülő kérdésemre.
A válaszotokat előre is köszönöm!
-
Tulku
veterán
Feladom...az összes lehetséges formázási eljárást kipróbáltam, fat32-nél 44%-nál, fat alapértelmezettnél 78%-nál kiírja, hogy nem alaklmazható a szoftver frissítés így visszaáll az eredetire ...
Hétfőn hívom az ügyfélszolgálatot, mivel az előzőt sem frissítette....valamit majd csak kezdenek vele... -
Tulku
veterán
válasz renatto #20734 üzenetére
No azt hiszem baj van a tv-mmel...
Tehát megcsináltam amit írtál, el is kezdte frissíteni, de kiírta, hogy a szoftver frissítés nem alkalmazható a TV-re és leállt...ellenben most megjelent az a menüpont ami eddig nem és amiről írtál,,,kissé kaotikus eddig...még egy utolsó próbálkozásom, hogy mivel az előző szoftver verzió is fent van és az enyém annál is régebbi, ezért letöltöm először azt, hátha nem engedi rögtön a legújabbat...
szerk: csak a legőjabb van fent...van vkinek 04.70.85 utáni verzió, ami nem ez a legőjabb...előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
Ha megölünk utána biztos nem fogod! Beállítások. Ott megkeresed hogy Hálózat és ezen belül van valahol, Tekerd le, ha jól emlékszem "TV leírása" (nézd meg az összeset mer ott kell lennie) és arra ha rányomsz utána már a frissítés ez első. Sajnos nem vagyok a tévénél, így nem tudom pontosan megnézni.
Innen tudod letölteni a B7 frissítéseket (a legfrissebbet).
Lentebb van az oldalon. letöltöd, kicsomagolod, egy pendrive-on csinálsz egy "LG_DTV" mappát, abba bemásolod és rádugod a tévére. A tévé egyből felismeri és megkérdezi hogy szeretnéd-e frissíteni...
[ Szerkesztve ]
-
coolrob
aktív tag
-
sgery
őstag
válasz rayman2006 #20730 üzenetére
C-set kér az Ügyfél, azt kell vadásznom akkor.
Mennyire valószínű, hogy a MM-ban személyesen olcsóbb most ez a Tv mint a neten? Sokszor láttam már ár eltérést és többször olcsóbb votl a boltban...
Idő nincs sok, 1 hét múla már építenénk a falat.. Max hungarocelből építek egy méretazonos tv-t addig legózni azzal.
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
renatto
őstag
Nincs vele baj és nem is arról van szó hogy nem ajánlott, csak a C8 jobb áron volt amit te is láttál az árukeresőn (olcsóbb mint a B8) és jobb chip van benne, így valamennyivel tényleg jobb vétel volt. De a jelenlegi 120K különbséget (felárat) szerintem már nem tudja különbségre.
[ Szerkesztve ]
-
sgery
őstag
Köszi a válaszokat.
Akkor végülis a lényeg, hogy 8-as széria legyen, a többi már főleg design meg kiegészítők.
1,5misit nem hiszem kiadna rá, hifi nem kell hozzá mert ennék jóval komolyabb lesz. A többi is falra tehető gondolom és ha a talp leszedhető akkor nincs gond. Mi építünk köré keretet, teleszkópos karra tesszük fel és "becuppan" majd egy fa borításba.
Gondolom akkor egy ideig 800e marad az ára...B8 miért nem ajánlott? C8 miben jobb?
[ Szerkesztve ]
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
coolrob
aktív tag
Igen, 800 körül szokott lenni, általában MM-ben a legolcsóbb.
Most alza akciózta 656-ért vagy másfél hétig, mert olyan 250 db-os készlet volt belőle.
A 7-es szériához és a B8 hoz képest már újabb chip van a C8/E8-ban, így inkább azt nézd az ügyfelednek ha nem számít annyira az ár.A legátlátszóbb bolhás szövegek: 1. Mennyit engedsz a feléből? 2. Ez boltban is olcsóbb de azért elviszem ha engedsz belőle kicsit.
-
sgery
őstag
-
coolrob
aktív tag
Ha pénz nem számít akkor E8, ha számít a lóvé akkor C8-at keress, 780 körül szokott lenni. Majdnem egyezik az E8-al csak más a dizájn. Tavalyi szériát hagyd sztem.
[ Szerkesztve ]
A legátlátszóbb bolhás szövegek: 1. Mennyit engedsz a feléből? 2. Ez boltban is olcsóbb de azért elviszem ha engedsz belőle kicsit.
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Oled tv-t keresek egy ügyfelemnek.
Igazából nincs nagy választék, LG, 165cm-es kell, hármat találok rá:
LG OLED65B8PLA 680e
LG OLED65B7V 740e
LG OLED65E8 934e
LG OLED65E7V 840e
Melyiket érdemes ezek közül megvenni? Külön hifi rendszer lesz rákötve, főleg filmezni fog rajta nagyon ritkán.
Falra lenne rögzítve és körbe lesz építve, így kilógó talp nem lehet rajta.
Előre is hálás köszönetFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
renatto
őstag
A beállításoknál, a hálózat résznél és talán "TV leírása" vagy valami hasonló. Nekem ott sosem talált semmit, még hetekkel később sem, így én is pendrive-ról frissítek mindig.
-
blaca83
őstag
Menüben magától mindig csak kis csúszással vagy az egyel régebbi verziót találja meg.
A legfrissebbet pendrive-ról tudod feltenni, miután letöltötted a az LG gyári oldaláról.A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Tulku
veterán
B7-nél nem találom azt az opciót ami a fw aktualitását jelzi illetve indítja, ha van friss....vagy ilyen nincs is és Ő fogja majd felajánlani?
-
törölt tag
Hát gyerekek. Ez maga a vizuális orgazmus pedig a samu c650 sem volt egy rossz tv. Elegendő az 55 néha még így is beleesünk a képbe. És még csak most jön az uhd hdr atmos próba.
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
55B7V modellem van és fel van telepítve rá a legfrissebb firmware is.
A gyerekeknek akartam beállìtani, hogy több mesét játszon le egymást követően egy adott sorozatból.
A mappába belépve, ha megnyomom a sárga gombot akkor az összes benne lévő film elé rak egy "maszkot" és amelyiket kipipalom azt lejátszási listába teszi.Idáig jó is a dolog, viszont az a bajom az egésszel, hogy ha lejár az első mese akkor visszaugrik és nem játsza le a többit.
Erre van valami megoldás, vagy a lejátszó programja ennyit tud csak?
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
janos666
nagyúr
válasz daneel_hu #20690 üzenetére
Amiket ma látok legnagyobb problémának:
1: megint kezdi kinőni a consumer hardware a magyar viszonylatokban megfizethető (ez szerintem itt kb. <=1000 USD), kisvállalkozás szempontjából megtérülő műszerek képességeit.
Pl. kérdezték tőlem is nemrég, hogy lézeres fényforrású DLP projektor. Nos, kéne hozzá egy ~5000 USD beruházás (+ÁFA+vám + sallangok), hogy nyugodt szívvel el tudjam vállalni. Tavaly egyszer már fontolgattam egy olyan kütyüt puszta heccből, de győzött az ép ész, hogy ez üzletszerűen nekem sohasem térül meg és itthonra nincs rá valódi szükségem saját használatra, saját igényekre, mert a mai csúcskategória(-közeli) készülékeken már a gyári beállítások is egész jól használhatóak.2: Itt folytatódik, hogy a drága készülék (monitor, TV, stb) egy jól választott gyári profilban teljesen korrekt képet ad (ha pár hülyeséget kikapcsolsz a menüben, de műszer nem feltétlenül kell hozzá), otthonra is elég, de akár még komolytalan félprofi munkára is.
Ugyanakkor átalakulóban is van a kalibrálhatóságuk. A legtöbb készüléken van egymásra rétegezve 3DLUT és a hagyományos "csúszkás" finomhangolás. A gyakorlati tapasztalatom pedig, hogy általában többet árt a mai szemmel, a +DLUT-hoz képest bugyuta csúszka, mint használ (ha nem ~hibátlan a gyári 3DLUT a háttérben, azon ezzel nem sokat lehet segíteni).
A 3DLUT viszont még nem, vagy nagyon ritkán programozható consumer kütyün (kivétel idén az LG-nél).---
Na most, mikor visszautasítottam a lézeres témát, valahol sejtettem, hogy >50% egy tőlem is inkompetensebb fogja végül elvállalni, akár drágábban, csak ő esetleg nem tudja, vagy letagadja, hogy inkompetens.
És ugyan ez a 2-es pontra: ki lehet menni, lehet tologatni a csúszkákat, le lehet tagadni hogy akár rosszabb is lett a végére, mint a gyári profil, el lehet kérni a pénzt. Vagy egyszerűen inkább nem járkálsz el, vagy szépen megmondod a kliensnek, hogy mi a valóság, mit tapasztaltál konkrét szituációban azzal a készülékkel és mi a véleményed/javaslatod (akkor is, ha mérges lesz rád, kvázi lejáratod magad az ő szemszögében, stb).
---
Kíváncsi leszek hogy megy majd az LG B8-on a 3DLUT programozás CalMAN-el. A legújabb verzió állítólag már használható. Esetleg azt vállalom majd mostanában szívesen (a régi plazmák mellett).
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz janos666 #20709 üzenetére
"A Mátrix már kicsit tolakodóbb, ott sokszor fel van húzni nagy homogén paca is úgy, hogy látni amint "beég"."
Múltkor néztem és tök sötétből hirtelen megjelenik egy háttérben lévő lámpa, azt hittem megvakulok komolyan mondom. Ez már nem annyira tetszik, amúgy rendben van a film meg úgy a HDR része is, de ez nagyon zavaró. -
atiss.1977
csendes tag
válasz energomatt #20710 üzenetére
Csöppet sem dicsekves volt, páran írták hogy milyen filmek adják legjobban a minőséget.
Amúgy ez év végére ígérték a 4k verziót, ha ez még nem is az, de a legtöbb film jelenthet neki. De akit érdekel keresse meg, ne csak az én véleményem legyen itt.
-
daneel_hu
addikt
Magic remote-tal lehetett volna olyan rutint beletenni amely kitakar egy téglalapot a képből. (Logo)
-
energomatt
senior tag
válasz atiss.1977 #20702 üzenetére
Anélkül is tudjuk, hogy mit tud a TV, azért vettük. Nem dicsekedni kell vele, hanem használni.
-
janos666
nagyúr
válasz daneel_hu #20695 üzenetére
Tegnap este megitattak velem némi szeszt és passzív-dohányoztam, biztos ettől.
Jah, Tecni minden alap (kivéve sharpness=0), Dinamikus Kontraszt KI, felirat áttetsző és/vagy szürke (vagy KI), aztán ha még mindig erős, akkor esetleg valami kis fény a szoba TV mögötti falára (de ne bele a képernyőbe).
Végső esetben még hazudhatod magasabbnak a HDR metaadatot, az eltompítja a tetejét (pl. 1000-ről 4000-re, vagy 4000-ről 10000-re), ha tud ilyet a lejátszód (PC-n egyszerű nVidia kártyával).
Nekem HDR filmeknél inkább arra van ingerem, hogy lekapcsoljam a halovány kis fényt, amit netezéshez/játékhoz használok. Akkor jön ki legszebben a fekete közeli árnyalás, amit egyébként letompít a szoba háttérvilágítása.
Persze ez is más egy lensflare-mániás sci-fi filmben, és ellenpéldaként tekerj bele a lent említett Blood Wars-ba, amiben szinte nincs is semmi vakító képelem (ettől még határozottan szebben néz ki a HDR kiadás). És nem láttam még így, de állítólag a régi Blade Runner új kiadása is úgy készült, hogy nem nagyon lépi túl az SDR tartományt. A Mátrix már kicsit tolakodóbb, ott sokszor fel van húzni nagy homogén paca is úgy, hogy látni amint "beég".TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
alaves
addikt
válasz #72042496 #20698 üzenetére
Azért vágja a fényerőt hogy ne fakuljon ki a piros subpixel (még a 2018-as modelleknél is).
daneel_hu kollégához csatlakozva alacsony OLED fényt javaslok sárga, vörös statikus képi elemek (logo, PC) megjelenítése esetén max 25.
Nálam 60-as OLED fénnyel fakult ki egy narancssárga mesecsatorna logo (február óta, valószínű nyári szünetben mehetett ua. a csatorna 5-6 órát). Nálam pár nap múlva panelcsere.Egyelőre a panelvezérlés tökéletlen, ezért pl.:
Dell 30 UltraSharp OLED Monitor UP3017Q ..............No longer available
ASUS ProArt PQ22UC Professional OLED Monitor...............Coming SoonSamsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Gtaati
őstag
válasz Lacielvtárs #20703 üzenetére
Helló!
Erre en is kíváncsi lennék, mert soha sehol nem találkoztam ilyen verzióval......
-
válasz daneel_hu #20705 üzenetére
Köszi az infót, valahogy így gondoltam én is
Bár találtam cikket hogy a Titanic és az avatar dolby cinemaba jön, dolby visionnal
Ui, mondjuk egy tron örökség c. filmet is megneznek HDRben
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
daneel_hu
addikt
válasz Lacielvtárs #20703 üzenetére
Nincsen.
Hivatalosan nincs, ezért szinte biztos, hogy upscale a czucc némi hdr-esítéssel.
Sajna nem mérvadó.[ Szerkesztve ]
-
MrBazsi
senior tag
válasz #55809408 #20700 üzenetére
Grat hozzá! Szerintem nem vesztettél semmit. Tegnap este egy jóbarátomnak segédkeztem elhozni MMből egy szintén 55c8ast, és az összerakásban, és márcsak azért is voltam kiváncsi mert én is eredetileg arra pályáztam de nálam is b8 lett.
jó 4órán át biztos nyúztuk a tv-t. vittem a saját beállításaimat kiváncsiságképpen de nem vettem észre h képminőségben lenne plussz a b8hoz képest, fényerő úgysincs a maxon egyiken sem, a képi világ pedig mindkettőn gyönyörű. a rendszer gyors ezen is azon is, külsőleg a talpa az tényleg más, tetszik nekem hogy hosszabb és íveltebb mint a b8é de kb ennyi... szerintem ha egymás mellé lenne téve falon talp nélkül ugyanazokkal beállításokkal, szerintem senki nem mondaná meg h melyik a b8 és melyik a c8...én is inkább plussz biztit vettem, meglátjuk hosszútávon melyik lesz jobb választás.[ Szerkesztve ]
-
válasz atiss.1977 #20702 üzenetére
Az avatarnak van uhd verziója?
Nem is tudok róla..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
atiss.1977
csendes tag
Ha meg akarjátok nézni mit tud a tv, vagy csak mutogatni az ismerősöknek, nézzétek meg az Avatar 4K verzióját. Eddig is csodáltam a képet, de ez áll leejtős űbermegabrutál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest