Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Bocsánat az offért.
Van valakinek ötlete, hogy LG tévé esetén (pc monitorként) miért nem látom a Boot folyamatot (egyszer láttam az első rádugásnál, utána többet már nem), és csak a bejelentkező képernyő az első ami megjelenik?
Előre is köszönöm!
-
goran78
tag
Sziasztok, Telekom-on keresztül vettünk egy LG OLED tv-t és nem volt benne a használati utasítás pedig azt írják, hogy ez a "csomag" része. Szeretném megkérdezni, hogy ez egy egyszeri hiba vagy már nem raknak be használati utasítást a dobozba?
Köszönöm -
KTTech
veterán
válasz
hunspikey
üzenetére
" Na ehhez képest sikerül még ezt is elkúrni, mert sokszor látni, hogy poszterizál a rosszul megválasztott tömörítés miatt. Nem nézi vissza? Nem érdekli?"
Nem, mivel teljesen automata a tömörítési folyamat, nem nagyon tudnak belenyúlni (meg nem is nagyon akarnak, mert az pénzbe kerül). Nem véletlenül van az Apple-nél szinte minden DV-ben: kevesebb tárhelyet és számítási teljesítményt kell áldoznia rá, mintha minden formátumból tartana egy-egy példányt. A végponton meg a szoftver majd megoldja, hogy kikerüljön a kijelzőre.
-
hunspikey
őstag
Nagyon jó aspektusát hoztad elő a dolognak - a profit.
Tegyük fel a kérdést: így ezzel, hogy kikúrt sötét anyagokat vesznek a gyártó cégektől jobban el lehet adni, tehát több megtekintési percet realizálnak, mintha normálisan kifényelt anyag lenne?
Kötve hiszem.
Nem én vagyok az egyetlen aki ezen morog. Nem kell túl sokat google-zni, hogy az apple community weblapon rálelj tucatnyi hőbörgő postra, miszerint nézhetetlen az anyagjuk, pl Silo.
Szóval a kérdés nagyjából úgy hangzik helyesen: kevesebb lenne az Apple profitja ha szólnának a kedves kontent gyártóknak, hogy készítsenek értékelhető minőségű anyagot? Illetve elpártolnának mostani nézők, ha teszem azt duplára lenne húzva a korábban felsorolt sorik fényereje? Tudjuk, hogy mindkét kérdésre "nem" a helyes válasz.
-
hunspikey
őstag
Hát nézd ez itt az OLED TV topik szóval főleg azokkal foglalkozunk, de az elmondható, hogy a C szériás OLED-ek nem nagyon mennek 800-900 nit csúcsfény fölé HDR esetén, míg a normál alacsony dinamikájú anyagot, tehát SDR nagyságrendileg 200-300 nit környékére hozzák (minél nagyobb a világos felület annál kevesebb lesz ez az érték).
Szóval kifejezetten világos szobába nem biztos, hogy a legjobb választás az OLED- hiszen annak a lényege, hogy teljes sötétítés mellett iszonyú szép fekete közeli részleteket ábrázol pont azért mert van valós nullás feketéje. De ha fényes a szoba akkor jó az LCD is, mert rohadtul nem fog zavarni hogy nincs valós fekete, egy nappali szobában még az 1 nites szürkét is feketének látod- szóval én lehet LCD-t vennék. LCD alatt értjük az összes nem OLED TV-t - teljesen mindegy, hogy milyen háttérvilágítással rendelkezik - attól még az csak LCD és kész. Persze vannak jobbak, pl a mini ledes LCD-k vagy a kicsit gyengébb FALD-os LCD-k és végül az élvilágított LCD-k, amik ebben a sorrendben tudnak egyre bénábban igazi feketét csalni a képernyőre.
Az általad említett samu qn90 pl 2000 nitet tud, HDR-ben és full frame is hozza a 600 nitet ami összehasonlíthatatlanul fényesebb a legfényesebb olednél is. Lehet erre tenném a voksom.
Ha viszont tudsz sötétíteni egy filmre, akkor go OLED, mivel verhetetlen a képminősége, nem fog a felírat felhősödni, nem fog a háttérvilágítás ingadozni nem csak tökéletesen szemből lesznek színek stb stb....
-
hunspikey
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
Oké, ezt részben elfogadom, de itt nem arról van szó, hogy szaggat a HDR Film hanem arról van szó, hogy a maximális csúcsfény nem éri el szemmel láthatóan a 120 nitet se. Telóval RAW-ban fotózva és belemérve, kb az apple adások csúcsfénye egyezik az SDR anyagokkal abban az esetben ha az SDR oled pixel fényereje 8 körül van -nyolc, igen, a százból, miközben a DV filmmakerben megy természetesen.
Én tökéletesen értem, hogy egy 1000 nites fehér paca iszonyatos szaggatással tud csak végig vonulni a képen, szemben egy 10 nitessel, ami szinte folyik még 24p esetén is - de azzal nem értek egyet és nem is bírom megérteni, hogy miért kell folyamatosan kontrasztmentes low-key anyagokat az apple-nek kiadni.
Számomra a HDR első és legfontosabb vívmánya a 10 bites kép. Iszonyú szépek az árnyalatok 10 biten. Na ehhez képest sikerül még ezt is elkúrni, mert sokszor látni, hogy poszterizál a rosszul megválasztott tömörítés miatt. Nem nézi vissza? Nem érdekli?
Másodsorban ennek mentén (a 10 bitre gondolok) lehetőség van ahogy mondod a szép gazdag near black részletekre is - valóban nagyon kedvelhető!
Aztán azt se felejtsük el, hogy amíg tökéletesen igaz az a mondatod, hogy filmre lőtt anyagot HDR-re rakni fából vaskarika, szerintem ma már szinte egyáltalán nem forog streamingre szánt anyag hagyományos negatív filmre.
És amíg a dia pozitív mindössze 5-9 blendét tudott, és a legjobb negatív fényátfogása is csak kb 10-12 blende volt, addig a digitális kisfilmes szenzorok ma már 15 körül, a komolyabb cuccok, pl az Arri ALEV 3 A2X szenzora 17 blendénél tartanak és nem kell hozzá majd sok hogy elérjék az emberi szem teljesítőképességének határát: a mágikus 20 blendés átfogást.
Ehhez képest ad a drága apple fele SDR féynerőt DV-be baszva
poszterizáltan
Példának okáért meg lehet nézni a HBO Max Last of Us sorozatát vagy a Prime Fallout-ját, mindegyik igazi szép motyó és szépen svenkelnek azok is, pedig van bődületes fényerő. A last of usban kifejezetten sok a kültéri 1000 nit környéki svenkelt jelenet illetve a szabad kamerás 3rd person nézetes felvétel, és mindegyik tökéletesen jól mozog, engem abszolút nem zavar a stutter pedig 24p.
Szóval nem tudom felmenteni az Apple-t a vádak alól
-
Drej
újonc
Milyen TV-t ajánlanátok?
Maximális méret ami elfér 50 inch. Felhasználás fele filmek / fele konzol.
Egy viszonylag világos szobába kerülne.Én ezekben gondolkodtam:
LG OLED48C
Samsung QE50QN90D
Samsung Serif QE50LS01D -
KTTech
veterán
válasz
hunspikey
üzenetére
A HDR hivatalosan csak kis részben szól a csúcsfényekről, a filmek jeleneteinek 99%-a továbbra is bőven az SDR szintekbe esnek. Inkább úgy finomítanám a dolgot, hogy a HDR jobban szól a sötétebb tónusokról, mint a csúcsfényekről.
A túlzottan felhúzott fényerő, különösen azoknál a filmeknél, amiket filmre forgattak, csak ront a filmen. Nagy fényerőnél máshogy működnek a jól megszokott filmes dolgok: lassabban kell pan-olni, nem lehet gyors vágásokat használni, ahogy ez az ábra is mutatja, ami korábban, moziban, 48 nit-en 7sec-es pan volt, az 1000nit-en 21 sec-ig kellene tartson, hogy ne legyen szaggatás (24p-nél), vagy 3x-ra kellene növelni a képkockasebességet (azaz natív 72-re):

Emiatt a stúdiók nem is fogják erőltetni a dolgot, még jó sokáig. Mások azok a filmek, amiket eleve TV-re forgatnak, mint pl. a Netflix saját gyártású filmei, amik már eleve ilyen szempontok alapján készülnek (legalábbis jórészt, bár ott is van bőven szutyok).
Az AppleTV-nél meg köztudott, hogy SDR tartalmat rak PQ 2048 DV containerbe, így nagy részétől nem is kell többet várni.
-
yoogie
aktív tag
LG OLED55CX3LA tv-hez keresek eredeti magic remote távirányítót. Honnan lehet beszerezni, mert akárhol keresem a neten, elég eltérő árak vannak, de nem tudom beazonosítani, hogy melyik eredeti.
-
alaves
addikt
válasz
ricsip
üzenetére
C1-en engem sem zavart, nem lógott le jelentősebben semmi, pedig PC-n is használom.
Az S90C-n* kb. 2x nagyobb a pixeleltolás, mint a C1-nél (Philips-nél is agresszívebb), annyira, hogy a lefelé csúsztatott maximumnál pl. PC-nél a tálcán a 2024 évszámnak csak épphogy a teteje látszik (4k/150% nagyítás). Ezért az S90C-n kikapcsoltam, de nincs jelentősége igazán, mert ~100 nit körül megy. A 2024-es modelleknél nem tudom mekkora mértékű a pixeleltolás.*fw: 1310-el (fw 2013-al /tizen 8.0/ nem néztem), illetve nem tudom, hogy fw függő vagy fixen a panelvezérléshez tartozik.
-
prannk
őstag
[link] 65S90D beállítások
-
ImAxRap
csendes tag
Sziasztok! Samsung QE65S90DATXXH Tegnap érkezett meg és szeretnék kérdezni Tőletek. 2160p film esetén (Oppenheimer), a világos jelenetknél folyamatos vibrálást veszek észre. Mintha a tv folyamatosan próbálná állítani a fényerőt, pontosan nem tudom meghatárzoni. Tegnap teljes sötétségben néztem a filmet, így kevésbé volt zavaró, ma megnéztem világos környezetben és sokkal szembetűnőbb. Megnéztem 4k YT videóknál is, ott is érezhető volt, viszont streamingen nem vettem észre. Mivel javarészt 4k filmeket szeretnék nézni, elég zavaró. Van esetleg ötlet, hogy ez milyen beállítás lehet?
-
ricsip
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Nekem 3 éve aktív a pixel eltolás a C1-en, de ez a 3 év nem volt még elég h. észrevegyem mikor van éppen működésben. Eleve pl. aktív hdmi bemenetnél kellene érvényesülnie, v. akkor is ha a beépített media player-el v. youtube klienssel nézek tartalmat? Mert egyik esetben sem vettem észre a hatását.
-
rolcsy94
tag
Sziasztok
vettem egy 65 s90d tv-t. Tegnap beüzemeltem viszont ma észrevettem, hogy bal oldalon a káva mellett nincs kép kb 0,5cm vastag csíkban.
szervízt hívjak ilyen esetben? Vagy milyen ötletetek van?
köszi
-
ndomokos
tag
válasz
igorguzmov
üzenetére
77
jóisten -
prannk
őstag
QD-OLED panelt használó 55 és 77 hüvelykes modellekre is érvényesek. Észak-Amerikában a 42 hüvelykes, 48 hüvelykes és 83 hüvelykes modellek WOLED panelt (EXZA), az 55 hüvelykes, 65 hüvelykes és 77 hüvelykes modellek pedig QD-OLED panelt (FXZA) használnak. . Eredményeink nem vonatkoznak a tévé egyetlen WOLED-verziójára sem.
Nemzetközi viszonylatban ez egy kicsit bonyolultabb. Ausztráliában például a modellkódok eltérőek, és a QD-OLED paneleket használó 55 hüvelykes és 65 hüvelykes méretek „WXXY”, míg a 77 hüvelykes és 83 hüvelykes modellek, amelyek WOLED paneleket használnak, végződnek "EXXY." Ez az utolsó négy számjegy régiónként eltérő, de ha a modellkód negyedik utolsó számjegye „E”, akkor a TV nagy valószínűséggel WOLED panelt használ. -
alaves
addikt
válasz
ndomokos
üzenetére
Telekom: ha csak SD/HD adásokra használod, akkor jó a 1080p/50Hz*/RGB/8 bit. Ha van 4k-s előfizetés vagy streaming-et, Yt-ot nézel, esetleg külső lejátszóként is használod (pl. vimu /kadencia helyes lejátszáshoz AFR kényszerítés/), akkor: 4k/50Hz*/4:2:0/10 bit.
*Nem tudom LG-n jó-e a 60 Hz, Samsung-on biztosan nem jó.
-
ndomokos
tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Hm....valszeg rosszul álltam hozzá az egészhez, vagy csak fura LED TV-k után.
Újra kezdem 0-ról gyári beállításokkal.
Elsőre csak az energia takarékos beállítást kapcsolom ki semmi mást.
Elsőkörön mi az amit érdemes át ill. ki/be kapcsolni a menüben szerintetek ezen kívül?3 dologra lesz használva alapvetően a tv:
1: Telekom TV, nagyrészt ez fog menni rajta a nap folyamán, SDR-ben. Itt melyik képmód az ajánlott? Boxon mit állítsak mire? 1080p-4k, UHD deep color on-off, RGB vagy ycbcr, TV-n egyéb beállítások nálad hogy vannak?
2: Series X: ezt esténként tolom 1-1 órát, direkt azért vettem LG OLED-et mert a Series X támogatja a Dolby Visiont, és hogy milyen állat lesz, outofbox semmit nem állítottam, csak game mód TV-n Freesync be, és nem jó... sötét az egész..(nem a szoba világos, este játszok csak...) mit kéne még beállítani? Xboxon a 4:2:2 van csak kikapcsolva minden egyéb be, színtér korlátozott(ajánlotton) TV bemenet konzol módban, 4:4:4 áthaladás off....
3: 4k filmek, sorozatok, itt egyébként már a standard nem tetszett, cinema talán jobbnak tünt, viszont csak dynamic tone mappingel... az így jó lehet? Mást kell állítani?
DV filmek nekem itt is szörnyen sötétek voltak, azt nem is erőltettem még, valszeg itt is hiányzik valami beállítás vagy sz@r filmet választottam....Köszönöm

-
hunspikey
őstag
válasz
ndomokos
üzenetére
Az egész problémát én is nehezen értettem meg és Viktornak kellett vagy 5 privátot írnia mire felfogtam hogy mi a cumi.
Szóval az hogy filmmaker meg otthoni mozi meg Vivid vagy akármi csak egy fantázianév. Nem történik másként a panel vezérlés. Tehát a Filmmaker és a vivid kotta ugyan azt a csúcsfényerőt tudja maximálisan.
A tény hogy egyik mégis világosabbnak látszik mint a másik abból ered hogy a világosabb profilok a filmmakerhez képest szépen fokozatosan minden színt és árnyalatot egyre világosabbra tolnak fel, magyarul a megjelenítés görbéje világosabb (egyszerűen, konyha nyelven).
Tehát pl ha van egy dolby vision anyag ami abból áll hogy van két négyzet a képen és az egyik 50 nites a másik meg 200 akkor ezt csakis a Filmmaker fogja 50 illetve 200 nitesre bemutatni. Ugye a dolby vision egy abszolút képi mód tehát tétre befutóra meg van adva hogy konkrétan minek milyen világosan kell megjelennie.
Minden filmmakertől eltérő profil ahogy haladsz felfelé a listában egyre nagyobb mértékben hazudik élen a vividdel.
Tehát pl az otthoni mozi 50 helyett 75 és 200 helyett lehet 300 nites cuccok fog mutatni.
Ez nyilván gáz, de amikor az egész jelenet illetve az egész film 100 nit alatt van pedig elvileg hájdéjjerrr, akkor nyilván felmerül az igény arra hogy legyen már világosabb.
Én nem gondolom ördögi tettnek az EOTF görbe feltolását, viszont a színeket és am blokk a fehéregyensúlyt nagyon érdemes tartani.
De persze mindenki saját szája íze szerint...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ndomokos
üzenetére
A nagy átlag valószínű semmit nem csinál. Csak bekapcsolja a TV -t és nézi.
De eleve sokan szeretik a túltolt színeket, túlszaturáltságot. Tehát az sem meglepő, ha valakinek nem jön be a "helyesebb" beállítás. Azért raktam idézőjelbe, mert az is lehet, hogy kalibráció hiányában tényleg nem lesz fehér az, ami valóban fehér. De az is lehet, hogy tényleg nem annyira fehér, csak jobban esik azt látni.
Fehérből is van kismillió árnyalat.
-
szkutyi
addikt
válasz
ndomokos
üzenetére
Igen az a képbeállítás áll a legközelebb a valósághoz..
Igazából vonatkoztasunk el attól hogy hogy álmodta meg a rendező. De az a a fehér áll a legközelebb a fehérhez, azok a színek állnak legközelebb ahhoz a szinhez amit meg kellene mutatnia.a mozgás nem vonatkozik ide, azzal lehet játszani. -
ndomokos
tag
válasz
alaves
üzenetére
ezzel egyet értek, az hogy lehetőséget ad 1000+1 beállításra a gyártó csak összezavarja az átlag usert, és fogalma se lesz mit hogy állítson, hogy olyan képet kapjon ami neki tetszik, mert gondolom attól hogy drága meg prémium tv, nem csak annak szánták akik expert szinten üzik a kalibrálást, és közel tökéletes színhűséget akarnak
-
ndomokos
tag
válasz
igorguzmov
üzenetére
Szevasz Lali mester, szóval s90D? woled vagy qd-oled?

-
ndomokos
tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Ne érts félre, de ennek olyannak kellene lennie

Az számít "természetesnek" vagy így álmodták meg a producerek?
Tudom velem van a gond, hogy nem ájultam el tőle, csak egyszerűen nem értem, miért kell a fehérnek sárgának, a mozgásnak darabosnak, a fénynek sötétnek, és színeknek fakónak lennie
G4-em van, azért annak már nem olyan rossz a fényereje, és az alfa 11 AI proci is minek bele ha kikapcsolok minden képjavítást
Ha bemegyek bármelyik üzletbe ott sem Filmmaker üzemmódban mennek a demók, az szerintem nem mutatja meg mit tud a panel, vagy a fene tudja... mindegy igazából, ezt leszámítva nem rossz képe van szerintem. -
alaves
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Nézd, ő legalább megpróbálta a kalibrált képhez közeli beállításokat. Nem tetszett neki, visszaállt egy másik gyári képmódra, amellyel elégedett. Nincs ezzel semmi gond. Valószínűleg a felhasználók kisebbik része néz filmmaker képmódot, de nyilván itt a topicban próbáljuk arra terelni a kérdezőket.
(Vannak Audio Research 'erőködők', amelyiken "csak" hangerő tekerő van. Lehet, hogy a TV-k képbeállításainál is elég lenne a fényerő állítás.) -
ndomokos
tag
válasz
hunspikey
üzenetére
sdr max 35??? nálam 80-on van
Egyébként.... lehet velem volt a baj..., de átnéztem az összes nagy beállítós videót, leírást,
pl ezt, kövezzetek meg de megveszek egy 6kilós tv-t és ezek alapján kikapcsoltam minden képjavító funkciót levettem a fényerőt, hdr tone mappingot ki és egy fakó sárgás szar kép lett a végeredmény..... oledeknél ezt élvezi valaki komolyan??
Mint a régi plazmák talán arra hasonlított nekem... Vissza mindent alapbeállításra, én bekapcsoltam az AI képjavító cuccokat, Standard képmódon nekem sokkal természetesebb mint a filmmaker és társai.Telekom androidos box-al érdekesség pl. ha felveszem 4k-ra a kimenetet sokkal sötétebb és sárgább lesz a kép, így 1080-on hagytam RGB8 bit beállítással, TV-n 4k deep color kikapcs. és érdekes módon a színek is sokkal szebbek lettek. Másnál hogy van beállítva az androidos box?
Xbox series X-en is kirpóbáltam a dolby visiont, HGIG-t mind2 nagyon rossz szerintem, megint sötét színtelen sárgás kép.
Ott még kísérletezgetnem kell mit hogy kellene....
-
hunspikey
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Annyira eldurrant már nekem is a végére az agyam, hogy próbaképpen csináltam egy tucat fotót - ezt nem töltöm most fel csak ha kifejezetten kéritek.
A lényeg a következő:
G3-esetén SDR NULLÁS fényerővel világosabb mint az Apple TV+ dolby vision anyagainak 90%-a!!!! Silo, Dark matter, Invasion, Disclaimer, Constellation stb stb mind ide értendő.
Az a büdös igazság, hogy SDR anyagot tesznek ténylegesen HDR kapszulába, de annyira hogy még csúcsfények sincsennek. Kamerával rámérve kb 80-100 nit közötti csúcsokkal megy az összes. Az átlagos jelenet fényerő szerintem kb 10 nit és akkor még nem esett szó az 1 nites jelenet csúcs alatti részekről, ahol fekete srácok bolyonganak egy lámpással az alagútban...
És ez nem azért probléma, mert én hisztizek és amúgy le van tojva, hanem azért mert mindenki szeretne szép értelmezhető, plasztikus képet kapni, lehetőleg kalibráltat, de hova kalibráltatsz akkor ha az anyag ilyen gyergyó? Én pl arra akarom majd rávenni Viktort, hogy csináljon nekem egy színkalibrált de full kotta hazudós EOTF-es profilt, mert máskülönben nem tudok tartalmat fogyasztani. Kvázi vivid mód fényerő kell helyre rakott színekkel - szégyen de ez van - nem én gyártom a tartalmat én csak nézni próbálom.
Az egész szégyen alól csak a netflix mentesül, ott a természetfilmek érdekes módon állat módon valós Dolby Vision élményt adva mennek. Filmmakerben is nézem őket ahogy kell, de a normál filmek zöme is nézhető.
Szóval ezt az egészet csak azért írom, mert G4, S95D stb tulajok ha hajatokat tépitek és nem jön a HDR feeeeeeling az nem azért van mert szart vettetek

-
alaves
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
A felső képen egy LG G3, az alsó képen pedig egy LG UT8000 televízió képe látható.
Ne húzd fel magad, nézd a Disclaimer-t is SDR-ben 'osztjóvan'.
A minimum valóban az lenne, ha legalább 1000 nit-es csúcsfények lennének. A 4000 nit rózsaszínű álom, fehér holló kategória. -
TippElek
csendes tag
@köszönöm a válaszokat
megnézem milyen. -
Bati0501
őstag
válasz
Orbiteric
üzenetére
Köszönöm!
Ezeket beállítottam Vhiktor (
) videója alapján.
Előző kérdésem nem erre irányult volna, hanem arra, hogy amikor legelőször bekapcsoljuk a tv-t és a legalapabb beállításokat kell megtenni, pl. nyelv kiválsztása, wifi-re csatlakozás.
Ezeket szeretném újra előhozni, vagy mivel már Vhiktor videója alapján beállítottam a tv-t, nem gond hogy legelőször ezeket nem tettem meg, mert nem volt akkor a kábel tv és ci kártya csatlakoztatva?A további kérdésekben is tudnátok segíteni?
- van egy samsung soundbarom, amit optikai kábellel csatlakoztattam a tv-hez. Érzékeli is a tv, magától hozza is, hogy a tv saját hangszóróival együtt szóljon. Viszont az LG távirányítója most nem viszi. Hdmi earc-on keresztül irányítaná a távirányító? Van szükség spécibb kábelre vagy elég egy 2.0 is?- távirányítón megnyomva a guide gombot, azt írja hogy az előnézet funkció ezen a csatornán nem elérhető. Viszont ha átkapcsolok egy másik csatornára, ott bejön az előkép, de csak pár másodpercig. Ha visszalépek az előző csatornára, akkor viszont behozza az előképet, és nem csak pár másodpercig. Ez mitől van? Azt szeretném, hogy elsőre és folyamatosan mutassa az előképet.
- az előbb említett előképen sokkal szebb a kép, mint teljes képernyőn. Nem lehet valahogy javítani a teljes képernyős képen? (Vodafone, CI kártyával, G4 tv)
Sorry, hogy ilyen hosszú lett.
-
hunspikey
őstag
válasz
KisZozó
üzenetére
Tényleg? Szerinted az?
Szerintem 14-es SDR világosabb mint a 100-as OLED pixel fényerő melletti gyári filmmaker modú dolby vision nappali verőfényes tengerparti jelenete!!!

Akkor most hogy is van ez?
A két fotó 100% ugyan azzal az expozíciós rögzített beállítással készült.
SDR (Skyshowtime Alkonyattól pirkadatig első jelenet) :

És Dolby Vision HDR Filmmaker módban
Apple TV (Disclaimer 1évad/7 epizód 4perc 21mp)

Szerintem ennyit a nagy büdös HDR/DV humbugról amivel vakítanak minket.
-
makoss
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Tudom ajánlani a Prohardver Torrent meghívó kunyeráló topikját, a Netflix + haverjai csak pénzkidobás, de te tudod...
-
Celtis
veterán
válasz
TippElek
üzenetére
A C4 mostoha kisöccse. Szerintem messze nem annyival gyengébb mint amennyivel olcsóbb. A csúcs fényerő kisebb, a mozgásjavítás kicsit gyengébb. Az utóbbi nem is számít ha amúgy sem nagyon használod ezeket az egyébként sem javasolt funkciókat.
Az rtingsen tudod megnézni a részletes összehasonlítást.
A 765-höz képest jelentősen kisebb a maximális fényerő, de mentes a nyűgjeitől, az idegesítő akadozástól és egyéb szoftveres anomáliáktól. -
ρσгτσ
addikt
-
TippElek
csendes tag
Sziasztok!
LG OLED55B4ELA tapasztalatok, vélemények, bármi amit jó tudni?
346,500 forintos áron tudnám megvenni,kuponnal.
Ezelőtt egy tcl c765-t próbáltam, nálam visszaküldés lett a vége, így most gondolkozom az OLED-en. Ezzel az árral nem lenne kérdés, kíváncsi lennék miért ennyivel olcsóbb mint társai. -
Köszönöm a válaszokat
-
Celtis
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
A panel homogenitása kiválónak tűnik. Ha pirosasnak érzed (a fotón nem látszik) a fehéregyensúllyal korrigálható. De inkább ne piszkáld egyelőre.
-
Csandi
addikt
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Normális ha kicsit az, de tied jobb is mint az átlag.
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Ez szuper panel.
-
Fehér háttérnél mintha picit pirosas lenne a kép. Vagy csak bekepzelem és teljesen normális ?
-
Csandi
addikt
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Standard csomagban nincs csak, a legdragabb kell. Sok eve van mar. De a standardban sztem 4K sincs pl Netflixen, szoval upgradeld.
-
allein
addikt
Sziasztok. A C2 sem egy csúnya modell, G4 azért szebb
Ezzel a talppal a G4 egy régebbi 7. szériájú Samsung TV-re hasonlít. -
Ma végre be lett uzemelve a C4, képminőségben természetesen nincs csalódás
Kiprobaltam SkyShowtime, Disney, Netflix-et de semmin se találtam semmit ami ment volna HDR-ben. Ennyire nincs hdr tartalom ezeken vagy csak standard csomagban nem engedik a hdr minőséget ?
-
RockCNC
őstag
válasz
Szatura
üzenetére
Amennyi a számládon szerepel, annyiért tudod levásárolni, vagy vissza is kérheted az összeget. Ha visszakéred az összeget kicsit nyafogni fognak, de ha ragaszkodsz hozzá, akkor ki kell fizessék.
A tv-t le kell adni, rá is fizethetsz az összegre, ha drágábbat szeretnél, rajtad múlik. -
eL Geri
őstag
válasz
engineer024
üzenetére
Mivel csináltad ezt a szoba "látványtervet"?
TV fotel és kanapé elhelyezés tervezéshez pont jól jönne nekem most ez
-
engineer024
újonc
Sziasztok!
Alapvetően vegyes használatra gondoltam egy LG G4-et, de vannak beégéssel kapcsolatos aggályaim.Szezonban sok kerékpárversenyt nézek, az összes három hetest is (Tour, Giro, Vuelta), ami azért jelenthet 6 egymást követő nap ~5-7 óra adást (egy nap ugye pihenő minden héten), három héten keresztül. Ezen kívül még ami megterhelő lehet OLED szempontból az hosszútávú autó- és motorverseny. 24 órát nem nézek végig, de nem példátlan, hogy 12 óra összejött 2-3 órás szakaszokban.
Ezeken kívül sorozatok, filmek, sport, játékok mennének PC-ről, desktop használat max. elvétve. Előbbiek ~2-3 óra egyszerre.
A lakás nyugati, enyhén délnyugati fekvésű, így azért oda tud sütni a nap. Függöny, redőny van/lesz, így tudom védeni a TV-t, de azért nem akarnék mindig besötétíteni (még akkor is ha nincs bekapcsolva a cucc). Szemléltető kép lejjebb, sajnos nincs valódi képem, ami a legrosszabb fényviszonyokat szemlélteti. Ablakok csak azon az oldalon vannak.

Lényeg: vállalható lenne egy LG G4 ilyen felhasználás mellett vagy csak gereblyébe lépnék? Írtátok ti is, hogy ez már azért jól mitigálja a beégést, illetve, hogy jó az LG garanciális ügyintézése, ezért nem vetettem még el teljesen.
Illetve azért sem, mert minden más, LCD opciónak is megvannak a maga hibái: Sony X90L-nél olvastam rossz élményeket PC-re kötéssel, Bravia 7/9 nagy és drága (55" játszana nekem 2 méterről nézve), Samsung QN90/95D-nél nincs Dolby Vision csak HDR 10+, ami nem elterjedt (ha már ennyit fizetek maxoljuk ki amit lehet), TCL/Hisense kecsegtető, de tartok a minőségtől/megbízhatóságtól akár HW akár SW terén, Phillips/Panasonic tévékben annyira nem merültem még el.
Bocs ha redundáns a kérdés. Visszaolvastam valameddig, illetve kerestem, de vagy nem volt, ami teljesen lefedné a use casem vagy nem tudtam alkalmazni az én esetemre.
Előre is köszi ha van meglátásotok!
-
Szatura
aktív tag
válasz
Szatura
üzenetére
Sziasztok
Kaptam ma egy levelet amiben a biztosító a szerviz véleménye alapján lezárta az ügyem. Azt írják a tv javíthatatlan illetve gazdaságilag nem éri meg a javítás, azt írják a M.Marktnak jelezték ahonnan majd felveszik velem a kapcsolatot és kapok egy új tévét
Kérdésem azokhoz szólna akik jártak már ilyen cipőben vagy csak ismerik a procedúrát, mire számíthatok? egy 5 éve 2500€ -ért vásárolt tv esetében mi az amit ma felajánlhatnak? Egy akkori E szériás tv szintje ma egy B? esetleg lehet opció, hogy ráfizetéssel egy nagyobbat kapjak? a jelenlegi tv-t bedarálják ilyenkor? -
hunspikey
őstag
-
Vhiktor
Topikgazda
Talán hunspikey kérdezte G3 niteket.
SDR esetében:8 - 100
13- 120
20 - 140
38 - 200
50 - 240
60 - 270
70 - 305
80 - 325
85 DEFAULT - 350
90 - 370
100 - 400 -
ArGab
őstag
válasz
sinick
üzenetére
A szavatosság eleve csak annyit garantál, hogy a terméknek vagy alkatrésznek nem volt rejtett hibája. Az első 6 hónapban amúgy még az eladónak kell bizonyítani szakvéleménnyel, hogy a hiba nem gyári eredetű. Utána viszont valóban a vevőt terheli annak bizonyítása, és a szakvélemény költsége is, hogy valóban rejtett, gyártási vagy tervezési hiba okozza a problémát. Itt viszont sokat számít a szerviz hozzáállása is, mert rajtuk múlik mennyire akadékoskodnak és ragaszkodnak ilyen szakvéleményhez, vagy eleve önmaguk elismerik a hibát.
Régebben amúgy mintha a jótállás is újraindult volna az adott alkatrészre, ha főrészegységet cseréltek. De most megnézve a PTK-t, jelenleg úgy tűnik tényleg csak a 2 év szavatosság indul újra ezen esetben.
-
sinick
senior tag
válasz
clyvejhamma
üzenetére
Ebben a garanciában az a trükk, hogy 2 év "szavatosság" esetén, ha elutasítják, hogy "nem rendeltetésszerűen használtad", akkor neked kell bizonyítani, hogy márpedig de. (A vásárláskori 3 éves garancia az viszont "jótállás", ahol nekik kell bizonyítani, hogy nem rendeltetésszerűen használtad. Viszont a szavatosságban is van annyi trükk a javadra, hogy annak első fél éve jótállás... azt hiszem.)
-
alaves
addikt
válasz
igorguzmov
üzenetére
Szívesen. Ami biztos, az a szerviz táv.-os megoldás. Megnéztem az S90C-n nem megy az {INFO} {MENU} {MUTE} {POWER} megoldás, de lehet, hogy a D-szérián is csak a következő fw-ig lesz jó.
-
alaves
addikt
válasz
igorguzmov
üzenetére
Sima számgombos Samsung táv. kellett hozzá.
Elvileg így megy most is a sima számgombossal is: [link]
1. TV legyen standby állapotban! Szükséges egy Samsung távirányító a művelethez.
2. Nyomd le ebben a sorrendben az
{INFO} {MENU} {MUTE} {POWER} gombokat a távirányítón!
3. A TV be fog kapcsolni.
4. A képernyőn a gyári szerviz menü lesz látható.
5. Háromszor ismételd az {OK} {->} gombokat
6. Kilépni a power gombbal tudsz.
Ha nem megy akkor tizen 8.0-n szerviz táv.-al biztosan megy: AA81-00243A (csak az jó, amelyen van 'factory' gomb). -
ρσгτσ
addikt
válasz
igorguzmov
üzenetére
Veszel hozzá egy-két ezerért egy olyan távirányítót, amin több gomb van. Illetve lehet SmartThings -en vagy más telefonos applikáción keresztül is meg tudod oldani. Sosem léptem még be a szerviz menübe, de ez lenne a logikus.
Mindjárt alaves megmondja a frankót.
Szerk.:
Mi ilyet használunk a TV -hez, csak gyári Samsung modellt. De ez nagyjából ugyanaz. -
igorguzmov
tag
válasz
alaves
üzenetére
Köszi szépen.
Még egy kérdésem lenne. A tv( s90d) távirányítóján nincsenek dedikált szám gombok.
A felvétel opció előhozásához írtak korábban egy leírást [link] itt hogy kell értelmezni hogy nyomjak meg az mute gomb után az 1, 1,9-es gombokat ha nincs ilyen a távirányítón.
Bocsi tuti valami egyszerű lesz a megoldás, dehát hiába agyalok
. -
alaves
addikt
válasz
igorguzmov
üzenetére
Régen volt USB háttértár limit, a mai TV-ken már nincs. Nálam is simán megy a külső tápos 18 TB-os USB HDD és az 5 TB-os USB tápos is.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
igorguzmov
üzenetére
Van CI, de írják is a hivatalos oldalon. Nem tudom egyáltalán van -e olyan TV, amiben nincs ilyen foglalat. Még nem láttam ilyet. Talán nagyon belépő szinten...fogalmam sincs.
Az USB -n támogatott kapacitást szerintem inkább a Samsung -tól kérdezd meg.
-
igorguzmov
tag
válasz
Celtis
üzenetére
Sziasztok.
Valaki meg tudná mondani, hogy van-e common interface modul a samsung s90d-n? Azt hiszem ez a neve. Arra gondolok amibe a upc bocsánat vodafone mediacard megy.
Nem találtam a képeken ilyet lehetséges hogy nincs?
Illetve mekkora max kapacitású isb-t támogat a tv?
köszi -
hunspikey
őstag
válasz
Orbiteric
üzenetére
Filmmaker és az összes egyéb Dolby Vision és HDR profil esetén amíg gyári a profil addig alapértelmezetten az oled pixel fényerő 100, nem kell hozzányúlni.
Érdekes hogy a Filmmaker élesség csúszka nem 0-án áll gyárilag, ezen mondjuk én meglepődtem, itt 10 az alapértelmezett érték, de javasolt a 0 helyette.
Többi paraméter kvázi jó a Filmmaker esetén.
Az SDR fényerő MLA paneles tv - k esetén kicsit máshogy alakul, tehát G4, illetve G3.
Itt a Max helyes érték a 35, de igazán mozis kb 20 körül van, én 14-en használom. A nagy kérdés persze a gamma, ezt mindenki válassza ki magának, egyes filmek 2.4-el jók de vannak olyanok is melyek csak 2.2-vel szépek. Nincs egység pedig tudjuk hogy a 2.4 lenne a frankó elvileg.
Akinek sötét a Filmmaker Dolby vision (nem csoda) az nyugodtan válassza az otthoni mozi profilt ez bár hazudós EOTF görbét használ de legalább a színek jónak tűnnek legalábbis én azt láttam hogy Filmmaker profilhoz rettentő hasonló árnyalatokat látni csak persze világosabban.
Erre várom Viktor válaszát, azaz hogy a színek a fényességi értékeket nem tekintve amúgy helyükön vannak - e.
Ha netán valakinek még az otthoni mozi dolby vision profil is sötét az két dolgot tehet (illetve hármat
)1: IRE nindzsa: a szín menü alatti fehéregyensúly menü 22 pontos kalibráló lehetőségével él és bele emel a gyári profilba. Én az otthoni mozi esetén nem basztatnám az IRE 2.5 - 5 értékeket mert kontraszt szegény szár lesz ha bele emelsz, viszont IRE 10-35-ig bele lehet húzni HA és nagyon ha valakinek semmi se elég.
Akit érdekel az progresszív módon egyre növekvő mértékben emeljen mindhárom csatorna értéken (RGB)
Tehát pl:
IRE 10: + 3,3,3
IRE 15: +7,7,7
IRE 20: +10,10,10
IRE 25: +7,7,7
IRE 30: +5,5,5
IRE 35: +2,2,2Ezzel rendesen megtolod azokat az árnyalatokat ahol hiány lehet, de hangsúlyozom : nem helyes beállítás!
Na aztán azoknak akiknek ez sem elég... Hát azoknak Vivid mód, csak tedd helyre a fehéregyensúlyt meleg 50-re és vedd le a szín telítettséget 46-ra, és kapcsold ki az összes javító okosságot. Így talán arra jó hogy megments egy két botrány sötét anyagot.
Harmadik opció : oled tv kuka, tcl einkauffen!

Új hozzászólás Aktív témák
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

poszterizáltan

Ezzel a talppal a G4 egy régebbi 7. szériájú Samsung TV-re hasonlít.

.
)