Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
apszi #106698 üzenetére
A CEC (Consumer Electronics Controls) a HDMI-kábelekkel csatlakoztatott eszközök közötti kommunikáció és működés egyik módja. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy egy eszköz vezérelje egy másik eszköz alapvető funkcióit, például kikapcsolja az eszközt, vagy módosítsa a tv-készülék kiválasztott bemenetét.
A dolog szépséghibája - tudomásom szerint - , hogy VGA-val nem megy....
Amúgy én pont, hogy kikapcsoltam a CEC finkciót.
Nem akarom, hogy minden eggyes alkalommal amikor bekapcsolom a házimozi erősítőt...akkor kapcsolja a TV-t is.
Majd én tudom, hogy mikor akartok filmezni.
Az erősítő pedig kell mert a PC is rá van kötve és úgy van hangom... -
apszi
őstag
Sziasztok!
Olyat lehet csinálni LG esetében, hogy automatice az aktív bemenetre váltson a tévé, ha bekapcsolom a gépet? -
alaves
addikt
válasz
Rewmac #106694 üzenetére
Vidéken is mindenütt háznál javít az LG szerződéses szaki.
Ui.: a fölösleges szállítás elkerülése miatt régen is úgy volt, hogy pl. kijött a figura az "orvosi" táskájába betárazott elektroncsövekkel, meg pákával és javította az Orion Tisza-t, a katódsugárcsövet azért szervizben cseréltek.
-
RockCNC
őstag
válasz
Darth_Revan #106692 üzenetére
Elméletileg nem árt ha megtartod, de gyakorlatilag én másnap eltüzeltem.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
KisZozó #106693 üzenetére
Nem szükséges, főleg ha budapesti vagy mert a szervizelés nagyon ritka esetben történik házon kívül.
Vidéki területek már más tészta. Ott elszállítják a készüléket mivel a szervíz partnernek ki kell fizetniük az LG felé az alkatrész. A Budapest és Pest megyeik LG-sek nem alvállalkozók ilyen értelemben.
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
LG C4 garanciaztatasahoz ajánlott a dobozt megtartani? Elég sok helyet foglal, ha nem kell akkor kidobnam -
Rewmac
aktív tag
válasz
engineer024 #106680 üzenetére
Mind a kettő 300x300-as 65-ben.
-
Celtis
veterán
válasz
engineer024 #106680 üzenetére
Valószínűleg azonos, de az LG honlapján megtalálod a pontos méreteket, a felfogatási helyek pozícióival mindkét típus esetén.
-
paolinho
őstag
válasz
paolinho #106666 üzenetére
Erre nincs valakinek ötlete? Mint kiderült, csak egyetlen csatorna esetében sikerült Besorolás Zárolvá-t összehozni, de rohadt zavaró.
Nincs valami mester/szervízkód erre., mert a sztenderd kódok (0000, 1234 stb.) nem játszanak? A Visszaállítás alapbeállításrá-nál is rögtön a PIN-kódos felület jön be, így ez sem jöhet megoldásul.
Csak tudnám, hogy miként sikerült ezt előidézni?! (LG OLED65C32) -
szkutyi
addikt
válasz
alaves #106674 üzenetére
Én sem értek hozza, és érdekes a felvetésed, és jogos is..
Utána kerdeztem a nagyon okosnál, kicsit rá vezetve talán hasznos amit írt:Logikusnak tűnhet, hogy ugyanaz a tesztábra (D65 fehér 100% ablak) ugyanazt a fényerőt eredményezi SDR-ben és HDR-ben, hiszen a panel fizikai képességei nem változnak. Azonban a különbség a képkezelési szabványok és a panelvezérlés eltérő működéséből adódik HDR és SDR módokban.
Miért nem azonos a fényerő ugyanazon tesztábránál?
HDR EOTF (Electro-Optical Transfer Function)HDR esetében a TV a PQ (Perceptual Quantizer) tónusgörbét használja, amely a fényerőt nem lineárisan osztja el, hanem a csúcsfényekre és az árnyékokra koncentrál.
Amikor egy 100%-os fehér ablakot jelenít meg HDR-ben, a TV automatikusan csökkenti a teljes fényerőt, hogy megfeleljen a HDR szabványoknak és ne lépje túl a panelek energiahatárait.
SDR Gamma 2.2 vagy 2.4 szabványAz SDR-ben a fényerő a gamma-görbe szerint van elosztva, amely nem igényel csúcsfényerőt. Ez lehetővé teszi, hogy a panel a teljes 100%-os fehér ablakot egyenletesen, nagyobb fényerővel jelenítse meg.
Energia- és hőkezelés (APL)HDR módban a TV által engedélyezett energiafelhasználás korlátozott a hőtermelés és a beégés elleni védelem érdekében.
SDR-ben az energiafogyasztás alacsonyabb, így a panel megengedheti magának, hogy nagyobb fényerőt biztosítson.
Képjavító algoritmusokHDR-ben az LG C3 dinamikus tónusgörbéket használhat, amelyek befolyásolják, hogy a TV hogyan osztja el a fényerőt nagyobb ablakoknál.
SDR-ben ez a dinamikus elosztás nem működik, így az SDR természetesebb módon kihasználja a panel teljes fényerő-képességét.
A fizikai panel tudása vs. szoftveres korlátozás
Tehát nem a panel képességeiben van különbség, hanem:HDR esetében: A szoftveres vezérlés és az energiakezelési szabványok korlátozzák a fényerőt nagy ablakméreteknél, hogy megfeleljen a HDR specifikációknak.
SDR esetében: A panelt nem korlátozzák ilyen szigorúan, mivel az SDR nem igényel csúcsfényerőt kisebb területekre.
Miért nem állítják be azonosra?
A HDR szabvány (például Dolby Vision vagy HDR10) szándékosan engedi meg a fényerő visszafogását nagy területeknél, hogy a csúcsfények dinamikusak legyenek.
Az SDR-t nem erre optimalizálták, így ott nincs szükség hasonló korlátozásokra. -
engineer024
újonc
Sziasztok!
Az LG G3 és G4 VESA felfogatásai között van különbség? Vagy az alábbi pozíció az újabb modellre is érvényes? Első blikkre ugyanott van, de inkább megkérdem. -
nbl2
senior tag
Sziasztok!
Megint 15%-os hétvége van az LG-nel.
Csak 2024. december 6. 15 órától - december 9. 12 óráig.
Kiemelt ajánlataink csak hétfő délig, kivételes kuponkedvezmények az LG Webáruházban!
Minden termék ingyenes házhoz szállítással.Üdv,
-
alaves
addikt
válasz
hunspikey #106665 üzenetére
Azt nem igazán értem, hogy miért nem egyforma az SDR és HDR módok teljes ablakos fehér fényereje több TV-nél vice versa (pl. B4, G3). Nekem az logikus, hogy kb. egyforma (pl. S90C/S95C/S95D, X955, A95L). Pl. B4-nél mi értelme HDR-ben levenni 144 nit-re, amikor SDR-ben 242 nit-re van belőve (G3 225/305).
-
bghistvan
senior tag
Sziasztok!
A következő dologgal kapcsolatban kérnék segítséget:
C31OLED
LG Magic Remote középső gördülő gombja korábban tudta azt a funkciót, hogy a tv csatornákat is vezérelte, azaz lefelé görgetésnél mínuszba, felfelé görgetésnél pedig pluszba tudtam kapcsolni.
Telekomos android boxról van szó,frissítés óta produkálja ezt, hiába van a cec bekapcsolva...
Próbáltam az android boxot gyári visszaállítással újra konfigurálni, de ezután sem funkcionál a gördülő gomb a csatorna léptetéskor.Nem a távirányítóval van probléma szerintem, mert a a tv menüjében tudom használni, hanem a Telekomos android boxxal nem kommunikál.
Van javaslatotok, bármi tipp esetleg?
Köszi előre is!
-
paolinho
őstag
Beleszaladtam egy nagyon fura problémába az LG Oled65c2-es készülékemmel. Lövésem sincs hogyan, de sikerült elnyomni valamit a távirányítón, ami ok kapcsán a Besorolás Zárolva szöveg jelent meg a képernyőn. A leírása alapján próbálkoztam a 0000, az 1234 bevitelével, de nem jártam sikerrel. Senki nem adott meg PIN-kódot a TV-nek, mégis valami "megzavarodott" benne. Hogy lehetne életre kelteni a kis drágát?
-
Rewmac
aktív tag
válasz
spleenszuru #106655 üzenetére
Teljesen mindegy. Ha akarod eArc-ot használni hangrendszerrel akkor ne A HDMI 2-be dugd. Ha nincs soundbarod stb akkor oda is nyugodtan.
-
Ronam
addikt
Jött egy új fw (23.20.54) a G3-hoz, egyelőre még csak a koreai oldalra van feltöltve.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
spleenszuru #106655 üzenetére
Samsung -on is mindegy volt. Korábban egy-két régióban korlátozott volt a 2.1 -es HDMI -k száma, és valamiért megmaradtak ezek a jelölések...
Szerk.:
Egyébként akkor is ritkább volt az ilyen korlátozás felénk. Észak-Amerikában sűrűbben előfordult. Legalábbis ebben a kategóriában. Lejjebb nem tudom mi volt a helyzet. Az sosem érdekelt. -
spleenszuru
őstag
A Samsungnál jelölve volt a hármas HDMI, hogy oda dugjam be a konzol kábelét.
Itt C4-en nincs ilyen jelölés. Van ilyen dedikált játék HDMI rajta, vagy akkor mindegy melyikbe dugom, a kettest kivéve (mert oda majd egyszer soundbar megy)?
Könyve sem tér ki erre.
-
KTTech
veterán
válasz
alaves #106650 üzenetére
Én örültem, hogy találtam egy olyan házat, amiben nincs kandalló 😃 de a fűtés/melegvíz, gáztűzhely gázzal megy (a 3 sütő nem), a tetőn 4KWh kapacitású napelem figyel (igaz az előző tulajé, és amit használunk az a mienk, a többi a telepítő cégé, és sajnos nincs akku mellette, pedig egy 10KWh kapacitású pont elég lenne...).
-
Peace
nagyúr
G4-en valahogy ki lehet kapcsolni a pop-up kérdést PC bekapcsolásnál, hogy át akarok-e váltani erre a bemenetre?
-
Laraxior
titán
~2000kWh lett tavaly nekem. Igaz egyedül lakom, 67EUR a havidíjam, ami általány.
1500-as csomagot kötöttem, 53EUR/hó díjjal, de azt megugrottam, ezért megnövelték. (DE, Frankfurt) 30 pár cent egy kWh. Annyira nem vészes szerintem. -
KTTech
veterán
válasz
zsistvan7 #106604 üzenetére
70? Az nagyon olcsó. Felénk (UK) 123/KWh + napi 230 Ft a hálózati díj + ÁFA (5%). Havi átlagom 350-400KWh, ha sokat használom a számítógépem, akkor 450KWh is lehet. Én pont tojok rá, mennyit eszik a 77G3, az biztos, hogy max 2/3-t, mint a 65VT65-ös plazma, amit váltott...
-
spleenszuru
őstag
válasz
Quadgame94 #106639 üzenetére
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Vhiktortól szeretném megkérdezni az LG C4 teszt körülbelül mikorra várható? -
haarmaan
tag
Sziasztok. Tudna valaki segíteni lG G4 et használok PS5 el. A TV-n a HDR tónusáthelyezést Hgig- re kell állítani? Volt itt egy korábban belinkelt video amiben így van beállítva. Viszont azt vettem észre hogy így sokkal sötétebb, fakóbb a kép. Ha a HDR tónusáthelyezést simán csak be értéken állítom sokkal szebb színesebb élettelibb képet kapok mint akkor amikor bekapcsolom. HGIG-t. Végül is akkor melyik a jó beállítás?
-
Quadgame94
őstag
válasz
spleenszuru #106637 üzenetére
SDR - Standard Dynamic Range
HDR - High Dynamic Range
Dolby Vision - egy HDR tónusleképzési típus.Ki fogja írni a TV-d ha valami HDR-ben megy és látni is fogod a differenciát.
-
szkutyi
addikt
válasz
spleenszuru #106637 üzenetére
Nem.
Egy film/tv műsor/youtube videó/streaming/adathordozón lévő letöltött anyag lehet:
Sdr
Hdr
Dolby vision
Talán ez a kép nagyjából vissza adja miről szól: [kép]
Oled gondoskodásban nem kell nyomogatni a pixel tisztítást,majd csinálja magától a tv amikor kell -
spleenszuru
őstag
válasz
hunspikey #106635 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Párat még visszakérdeznék. SDR tartalom alatt a TV adást értjük (nincs bekötve még nálam), ill. pl. valami letöltött filmet adathordozón (ez valószínűleg nem is fog érinteni), vagy mást is?
Ennek a kompenzációs dolognak még utána olvasok jobban, úgy magában a TV menüben nem is látok ilyet.
Továbbá van az az OLED gondoskodás menü. Ott a pixelesnél írja is, hogy futtassa rendszeresen.
Van ott valami kötelező opció, aminek egy adott beállításon kellene lennie? -
hunspikey
őstag
válasz
spleenszuru #106634 üzenetére
Én vagyok általában a hajnali support asszisztens - így én válaszolnék:
a kompenzációs ciklusok 4 órányi kumulált üzemidő után lefutnak, ha áram alatt maradt a készülék. A folyamatos készenlét nem szól ebbe bele. A lényeg, hogy távirányítóval jelezd a TV-nek, hogy mehet aludni és akkor ő, ha meg van már kumuláltan a legutolsó ciklus óta a 4 óra akkor le fog futtatni egy un. kis kompenzációt.
A nagy kompenzáció 500 óránként fut, vagy kézzel indítod.
Tapasztalatom szerint (2017 óta OLED-es vagyok) a kis kompenzációknak nagyobb a szerepe mint a nagynak.
A 4 óra, az lehet egyhuzamban 4 ó meg egy perc, de lehet sok sok 10 perces ciklus is.
A lényeg, hogy ne menjen egyfolytában 8-10 órát mert akkor nem fut le az első 4 óra után magától értendően.
Viktor videója aktuális.
A c1 óta lófasz sem történt a C szériánál, így ami jó egy c2, 3 stb TV-nél az jó a c4-nél is.
7: pont - igen, pont úgy. SDR fényerővel óvatosabban bánj mint a HDR fényerővel. A HDR kevés csúcsfénnyel egy sötétebb átlag pixel fényerejű anyag mint egy normál SDR ezért a HDR nem veszi igénybe annyira a panelt mint egy túltolt SDR - vicces de így van.
A legszarabb, ha logós fix poziciós SDR tartalom megy csutkán - na az akár pár hét alatt (ha tényleg ugyan ott van a képen a logo, vagy felírat stb) akár gondot is okozhat.
Sávok: felhők, stb.
Normális. Jönnek mennek. Ha rá áll a szemed / magadnak keresed a bajt, akkor látod.
Ha normálisan használod akkor nem látod.
Ami gond és szervizre utaló dolog, az az extrém tinting, pl zöld teli kép tehát egybefüggő zöld slide közepe vagy két széle sárga. Ha ilyen van akkor hívd a szervizt - panel csere lesz nagy valószínűséggel.
Ugyan ez áll a komplett pixel sorokra / kiégett, beragadt pixelekre is.
Összes AI meg ECO baromságot kapcsold ki!!!!
üdv a klubban!
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Beléptem közétek egy LG C4 55" modellel.
Egyelőre csak Disney+, Youtube, és HBO MAX alatt teszteltem, PS5-höz rövid lett a kábelem..Beginner tippekért jöttem, nehogy elrontsam idő előtt.
Vhiktornak itt van ez az 1 éves videója, aktuális?
[link]Ugyanez a kérdésem a játék módos videóval kapcsolatban is:
[link]Illetve, összefoglalóból ezeket szúrtam ki, ami talán kellhet nekem most:
6.
"Tehát mindenképp használjuk legalább 10-20 órát a készüléket, kb. 5-5 óránként legalább 1 órát készenlétben pihentetve (így fut le legalább 1-2 automata kompenzáció), mielőtt visszaküldenénk a boltba „foltos szürke” hibák miatt. Ezek jó eséllyel eltűnnek, vagy gyakorlati szempontból jelentéktelenné válnak."- Itt LG esetén a "Folyamatos készenlét" opcióról van szó, vagy csak legyen áram alatt, kikapcsolva?
7. Optimális gyári képmódok
"LG: Filmmaker képmód SDR és HDR esetében, Dolby Vision esetében Mozi (2024-es modelleknél Filmmaker, ha sötétnek érzed a képet akkor Otthoni mozi képmód)."Van-e más, fontos dolog?
Még hirtelen egy:
Az Ai-szolgáltatás menüben van egy olyan opció, hogy Ai-kép Pro. Az kell nekem?Köszönöm szépen előre is.
-
hunspikey
őstag
válasz
Aurig@ #106625 üzenetére
Hát hidd el nincs elszámolva. 96 Amper van bekötve három fázison és van, hogy napi 130KWh pörög le
Nálunk nincs gáz, cserébe van irgalmatlan hűtőkapacitás meg sütők, két szint stb stb, minden elektromos. Én utálom a gázt, nem fogok tüzet gyújtani a házam közepén - ez számomra kőkorszak. Napelemmel kell zöld energiát termelni és azt elhasználni. Én legalábbis ebben hiszek, de ez még az off topicnak is off
-
makoss
veterán
válasz
Quadgame94 #106603 üzenetére
-
dao02
csendes tag
Fogyasztás:
Okos konnektoron (elosztó) vannak:
LG 55C1, napi 4-5 óra,
Samsung Q990B soundbar napi 6-7 óra,
NAS (Qnap) napi 8 óra
Nvidia Shield Pro, gyakorlatilag 0,
Időjárásállomásnak használt 10,5" tablet programozottan 60-75%-on tartva,
Laptop (akku nélkül, csak hálózatról megy) napi 1-2 óra
Ezek együtt havi 16-18 kWh villamos energiát fogyasztanak -
b.
félisten
válasz
Aurig@ #106625 üzenetére
Nekem 14 ezer kW az éves fogyasztásom. Napelemekkel 12 ezer körül termelek. Árammal fűtök és hűtök( klíma) és melegvizet állítok elő.
4- 500 kW alapból a háztartási fogyasztásunk fűtés és melegvíz nélkül havonta..
Egy 200 literes villanybojler 4 tagú családdal 200-220 kW körül egy hónapban éves szinten közel önmagában közelít a 3000 kW-ot -
-
paolinho
őstag
Arra tudnátok esetleg tippet adni, hogy egy LG OLED C2-es készüléknél hogy lehetne azt elérni/beállítani, hogy amikor bekapcsolom a TV-t, akkor egyből (még ha más látszik is a képernyőn) megkapjam az utoljára "használt" TV-csatornát.
Pl. korábban az előző szintén LG Oled B-s (már nem pontosan emlékszem a számára) TV-n mindig a tv-adás indult el, amiből a házikóra nyomva tudtam esetleg módosítani más irányba.
A feleségem ki van már, hogy ez bonyolódott, noha az eszköz színvonalasabb lett. -
dropi
senior tag
Nekem ide s tova 8 éve vannak oled tévéim. Alapvetően szinte éjjel nappal megy, pontos adatot csak az előző 718-asomról tudok, az 8 hónap alatt 4200 órát ment, úgy hogy a 8 hónapból 3 hetet otthon sem voltunk. De kb ez az átlag használat nálam, mert kettőnk közül valaki mindig otthon van, értelemszerűen megy a tévé. És mivel én alapból azt vallom, hogy nem mi vagyunk a tárgyakért, hanem a tárgyak értünk, nálam sdr is max fényerőn megy, mivel én kifizettem az összes nitet, akkor hadd szóljon
Ja és az általános használat nálam ebből 80% élő sport (nagyrészt SDR, egy két HDR sport csatorna néha), na most soha egy tévémnél sem vettem észre semmiféle beégést vagy annak a nyomát. Nem mondom, hogy mostantól mindenkinek így kell nézni, csak azt mondom, hogy ezek a tévék nyilvánvalóan többszörösen túl vannak biztosítva már, kb tényleg nagyon meg kell azért dolgozni, hogy be tudd égetni.
Én próbálom, de még így sem megy -
zsistvan7
kezdő
válasz
Quadgame94 #106603 üzenetére
Én minden hónapban kb. 70-80 kWh-tal túllépem a limitet, ez azt jelenti hogy ezért a plusz fogyasztásért nem 35 Ft-ot, hanem 70-et fizetek kilowattonként, azért ez nem egy vészes összeg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával