-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
OLED TV-kben és nitekben gazdag, Boldog Új Évet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz alaves #106447 üzenetére
Annyira eldurrant már nekem is a végére az agyam, hogy próbaképpen csináltam egy tucat fotót - ezt nem töltöm most fel csak ha kifejezetten kéritek.
A lényeg a következő:
G3-esetén SDR NULLÁS fényerővel világosabb mint az Apple TV+ dolby vision anyagainak 90%-a!!!! Silo, Dark matter, Invasion, Disclaimer, Constellation stb stb mind ide értendő.
Az a büdös igazság, hogy SDR anyagot tesznek ténylegesen HDR kapszulába, de annyira hogy még csúcsfények sincsennek. Kamerával rámérve kb 80-100 nit közötti csúcsokkal megy az összes. Az átlagos jelenet fényerő szerintem kb 10 nit és akkor még nem esett szó az 1 nites jelenet csúcs alatti részekről, ahol fekete srácok bolyonganak egy lámpással az alagútban...
És ez nem azért probléma, mert én hisztizek és amúgy le van tojva, hanem azért mert mindenki szeretne szép értelmezhető, plasztikus képet kapni, lehetőleg kalibráltat, de hova kalibráltatsz akkor ha az anyag ilyen gyergyó? Én pl arra akarom majd rávenni Viktort, hogy csináljon nekem egy színkalibrált de full kotta hazudós EOTF-es profilt, mert máskülönben nem tudok tartalmat fogyasztani. Kvázi vivid mód fényerő kell helyre rakott színekkel - szégyen de ez van - nem én gyártom a tartalmat én csak nézni próbálom.
Az egész szégyen alól csak a netflix mentesül, ott a természetfilmek érdekes módon állat módon valós Dolby Vision élményt adva mennek. Filmmakerben is nézem őket ahogy kell, de a normál filmek zöme is nézhető.
Szóval ezt az egészet csak azért írom, mert G4, S95D stb tulajok ha hajatokat tépitek és nem jön a HDR feeeeeeling az nem azért van mert szart vettetek
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
Új hozzászólás Aktív témák
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest